|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1
Cytat:
ghia a ile trzymasz przy cycku malego? moze za dlugo, moze na serio je za duzo. Mierzysz czas karmienia? Podobno 8 do 10 min max powinno byc, tylko ciaglego ssania, a nie zabawy cyckiem czy przysypiania. Jak przysypia to odstawia sie. |
|
|
|
|
#4592 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1
Cytat:
|
|
#4593 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ide spac naprawde bo TZ wstal i sie spytal czy dobrze sie czuje i czy chce zeby nasze dziecko sowa bylo i w nocy zylo, a w dzien spalo bo on sie na to nie pisze
![]() Oh shit ja mam jasnosc za oknem ![]() Trzymajcie sie
|
|
#4594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
by plan wypalił ![]() Zjadłam pierogi z biedrony, za chwilę wieszam pranie, nastawiam nowe i biorę się za te okna. Muszę jeszcze do sklepu później wyjść po składniki na jakąś sałatkę. Popołudniu koleżanka już na 100% się zapowiedziała..
|
|
|
|
|
#4595 |
|
Zakorzenienie
|
Ghia- mam nadzieję, że wszystkie problemy Antosiowi przejdą! niestety rady zadnej nie dam, bo jeszcze jestem z taką wiedzą w malinach, ale trzymam mocno
!
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#4596 |
|
Zakorzenienie
|
Sam no mój tż gąszczu nie lubi też, ale na zero absolutnie nie. Zawsze kręci głową na moje wymysły i mówi, że za bardzo kombinuję. Najlepiej mu się podoba króciutko, ale żeby jednak coś było. I na serio jak jest na zero to mówi, że czuje się jakby był z dziewczynką a nie kobietą
Nawiasem mówiąc, oglądałam kiedyś poród z dawnych lat - jakiś film dokumentalny, to dopiero były chwasty ![]()
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-07-06 o 12:21 |
|
|
|
#4597 |
|
Wtajemniczenie
|
Idzia TY sie ewidentnie wpychasz w kolejke!!
![]() Anulka pozniej ja mam rodzic :P tzn ja bym chciala oczywiscie juz ale moj maly uwielbia byc u mamy i tam mu widocznie najlepiej
|
|
|
|
#4598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4600 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dalej wedlug tej publikacji, unikac smoczka przy kp nalezy do momentu osiagniecia pelnego sukcesu w karmieniu piersia tak aby smoczek tego nam nie zakłocił i to moze byc tydzien do nawet wlasnie miesiaca. |
|
|
|
|
#4601 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Witam się i przekazuję info od Katarzynkijg - zainstalowała się w szpitalu i ... czeka do poniedziałku ![]() Jak nic się nie wydarzy przez weekend to będą w poniedziałek myśleć o wywoływaniu. Także bidulka ma przed sobą perspektywę szalonego weekendu w szpitalu. Kazałam jej dla rozrywki kręcić sutki pod kołdrą
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4602 |
|
Zakorzenienie
|
Wrzuciłam Wam focisze do klubu.
Już mam doklejony cokolik przy szafie wnękowej i lusterko wyciągane w łazience Teraz wypadałoby posprzątać.... ale to zaraz... :P
|
|
|
|
#4603 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziecko można kłaść od początku na boczku właśnie ze względu na zadławienie/zakrztuszenie. Spróbuj spokojnie siedzieć i czekać, aż dziecko samo na leżąco odkrztusi. Nerwowo nie wyrobisz i zaczeniesz pomagać. Bo to wcale nie tak łatwo. Mój bratanek jakby leżał na plecach jak mu się raz tak ulało to by się udławił i tyle. Dziecko może zasypiać na boku. Na brzuch samo zacznie się przekręcać i spać jak podrośnie i złapie tą umiejętność i nic na to nie poradzisz. I w żadnym wypadku poduszka. Można zamiast kupować specjalny klin do łóżeczka podłożyć pod materac grubszą książkę - ja tak robiłam i było gites. Lewatywa super sprawa. Wcale nie jest nieprzyjemna, a jaką ulgę daję. Cytat:
Ghia jeżeli nie ulewa po każdym jedzeniu, przybiera na wadze to jeszcze nie jest tak źle. Aczkolwiek to nieprzyjemne i warto szukać przyczyny. Ważne, żeby mały przybierał na wadze. Ja nie wiem co ci poradzić bo z Małgosią problemów ulewania nie miałam w ogóle (jakies mini mini beki były). Ogarnęłam chałupę, zrobiłam i zjadłam obiad i lecę na zakupy i do rodzinki, a potem na ploty do koleżanek. Pewnie jak wrócę będzie nowy wątek.
|
|
#4604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, żeby jednak coś się rozkręciło
|
|
|
|
|
#4605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za Katarzynkę żeby się coś szybciej rozkręciło niż w pon no i miłych wrażeń po rozrywkach pod kołdrą A ja chciałam uroczyście poinformować, że zdaje się odchodzić mi zaczął powoli CZOP Galaretka podbarwiona lekko brązową krwią. Nie było tego mega mega mega mega dużo tak jak niejedna dziewczyna pisała, ale chyba powoli coś zaczyna się dziać no i było tego na tyle, że nie można było nie zauważyć !
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
|
#4606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wyskakałaś swoje na piłce
|
|
|
|
|
#4607 | |
|
Zakorzenienie
|
Ah - no i oczywiście macie pozdrowionka ze szpitalnego łóżka (tak tak - znalazło się dla niej łóżko
).---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
Zmykam, bo mąż mnie porywa na wycieczkę Do Pepco ![]() |
|
|
|
|
#4608 | ||
|
Zakorzenienie
|
to Twój niech przetrze szlaki dla mojego
![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4609 |
|
Raczkowanie
|
Sammi banka wstanka-dobre
![]() Oliath witaj w klubie wyzerowanych. U mnie na koncie tez pustki. Wczoraj telefon nie lapal mi zasiegu i mowie do Tz, ze chyba bede musiala nowy kupic, a ten z mina przebieglego lisa chytrusa mowi, a masz kasiorke ? A ja i tak korzystam z jego karty, az do sierpnia! sesesese![]() Paulinka tez mam dosyc miasta, doskonale Cie rozumiem. teskni mi sie czasem za siedzeniem na werandzie w towarzystwie swiezych owocow prosto z dzialki i kompotu rabarbarowego, albo lezeniem na kocyku pod jablonka. Bede sie starala fundowac Franiowi co jakis czas takie wczasy u moich rodzicow, zeby sie porzadnie wyhasal i poczul radosc zycia na wsi Jejku Neni powalilas mnie na kolana! Tyle pierogow to my z mama na swieta robimy i zawsze jeczymy, ze nam sie nie chce ale taka to juz tradycja lepieniowa ![]() Niunia wspolczuje tesciowej A lampka bardzo ladnie Ci wyszla![]() Dziewczyny co do basenu obawiam sie, ze gdybym weszla to polowa wody by sie wylala... ale moze by sprobopwac z morzem? hehe chyba plazy by nie zalalo ![]() Czarwoniczko Antos slodziutki jest Roxi Norbert jest mistrzuuuu Anulka jak sie dzisiaj czujesz? Tweed krotkie spodenki-szacun! Ja za nic nie wepchnelabym do nich mojego cellulitu ![]() Rasha ale masz swinie! Wyglada slodko, ale ja takiej swini, chomika, szczura czy innego malego dziadostwa nie dotkne. Brzydza mnie takie zwierzaki z kotem na czele. Wiem, ze jest tu Was duzo majacych koty, sorry- ja ich nie cierpie( nie bijcie tylko ). Kocham za to psy, zebry i rybkiSurka sliczna Twoja malutka!!! Dzoan ja materac tylko wietrze Sammi odnosnie lewatywy mi polozna mowila, ze po dziecko ma lepiej wyjsc bo nic tam nie siedzi w srodku i jest wiecej miejsca w kanale. Co do golenia to kiedys babeczki sie nie golily i rodzily. Choc teraz ja jestem za, ale jesli zdarzy mi sie, ze akcja sie zacznie a bede miala kilkudniowy zarost to nie bede panikowala i golila na szybko bo sobie z kapy pizze zrobie![]() Poza tym w Dk duzo dziewczyn nie goli kapy, osobiscie widzialam jak po fitnesie bralysmy prysznic to wiele mlodych ma tylko pachwiny zrobione, a reszta to busz Skoro juz o tym fitnesie pisze to dodam, ze ogolnie tutaj inaczej podchodzi sie do nagosci, dziewczyny chodzily po szatni bez ubran, zupelnie bez skrepowania, pod natryskami tez wszystkkie nago bez zadnych kompleksow celulitowych itd wiec musialam sie dostosowac. Choc przyznam, ze po szatni chodzilam owinieta w recznik W sumie nie wiem jak w Pl bo dawno nie bylam w takich miejscach tam, ale wydaje mi sie, ze jednak nie jestesmy tak 'wyluzowani'Anulka, Dzoan szalejecie z ta waga! U mnie +20 i pewnie do porodziku jeszcze z 3 kilo poleci do gory ![]() Katarzynka kciuki za wizyte w szpitalu, obys sie nie zanudzila i trafila na fajne towarzyszki z ktorymi niestety spedzisz ten weekend En za czopa. Czyli cos sie szykujeNeni udanych pepcowych zakupow ![]() Uhh nadrobilam! Dobrze, ze dzisiaj sobota i nie lecicie tak ostro ze spamem... U nas dzisiaj ekstra pogoda, az mi sie marzy isc na zielona trawke ![]() Po wczorajszej wizycie u poloznej. Franek wazy okolo 3200 i glowka jest ciasno w kanale. Pani powiedziala cytuje: ' urodzisz jutro lub pojutrze, ale dobrze by bylo jakby maly do przyszlego tygodnia posiedzial to bedzie ladnie cyca ssal' Zapisala mnie na kolejna wizyte 19 ale dodala, ze napewno juz sie wczesniej w szpitalu spotkamy... No to by bylo na tyle, tylko ze ja zadnych zwiastunow rychlego porodu nie posiadam
|
#4610 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Juz sa na niej: ostre jedzonko (w tym lays pikantne), zabawy z tz, schody, spacerki na biezni szczegolnie pochylej pod sporym katem, spacery boso w sypkim pustynnym piachu (ponoc tutejszy patent ) a no i ananas. Zaczynamy juz za 14 dni. |
|
|
|
|
#4611 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Szykuje się porodzik!! ![]() Dziś jestem już tylko niewyspana, ale na szczęście głowa nie boli. ![]() Biedny tato tak sobie ubzdurał, że ten ból był początkiem porodu (nie wiem skąd te myśli), że zapytał mnie rano czy może wyjść z domu i zostawić mnie na kilka godzin samą. ![]() ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Mąż zmartwiony moim wczorajszym bólem i tym, że się kompletnie nie wyspałam, zaproponował, że wysprząta górę dziś od A do Z. Nie tylko pomoże, ale zrobi wszystko: wyczyści kominek, odkurzy, umyje podłogi. Warto się tak czasem nie wyspać. Ja dziś, więc zrobię tylko obiad i ogarnę łazienkę i dół u rodziców, bo ich dziś nie ma. No i kurze starłam na górze zanim przyszedł, więc mu jeden obowiązek odpadł.
|
||
|
|
|
#4612 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
i miłych wrażeń podkołderkowych
|
|
#4613 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Wymęczyło cię to
Ale masz bardzo silny organizm, że po tym wszystkim był w stanie jeszcze wydać na świat Twoje małe cudoCytat:
Chcecie mnie dobić? Mi teraz przybyło jeszcze Czyli nie jestem +14, a +15Cytat:
żebyście sobie z tym poradziliCytat:
![]() Cytat:
za czop. Ale nie pozwalam ci się wbijać w kolejkę![]() Cytat:
|
|
#4615 |
|
Zakorzenienie
|
Katarzybka trzymamy kciuki!!!:-***zeby sie cos rozkrecilo i milego krecenia sutow
![]() en jak wbijesz sie w kolejkr to niewiem!!!zazdroszczr ale to znak..pilki nie mam ale wychodze dzis do siebie na 11na nogach!!!!! ))))zbieram sie i lece z tz zalatwic pare spraw pozniej lozeczko rozlozymy,oby ha
|
|
|
|
#4616 |
|
Zakorzenienie
|
Mykam na grilla do teściów
![]() Miłej soboty |
|
|
|
#4617 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ty jeszcze mnie prześcigniesz z porodzikiem
|
||
|
|
|
#4618 |
|
Zadomowienie
|
Cynamonowa i Kallisto witam Wasze maleństwa na świecie i gratuluję
![]() Nie pamiętam czy gratulowałam już Czarowniczce i Rocky więc teraz przesyłam im oklaski ![]() En za czopa Szykuj się na porodzik bo nie znasz dnia ani godziny ![]() A ja uciekam sprzątać bo jutro goście nas nawiedzą znów i mała mi się budzi bo już mlaska ![]() I chciałam Wam powiedzieć żebyście się przed porodem wyspały na zapas bo ja wieczorami to nieprzytomna chodzę mimo że mała jak pójdzie spać o 21-22 to śpi do około 2:30 i później znów dopiero rano przed 6 się budzi więc w miarę pospać daje, ale dla mnie to i tak mało
|
|
|
|
#4619 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013
Cytat:
![]() GHia ja tez niestety zielona jestem... Co do odklafania dziecka,ja po jedzeniu zawsze dam na boczek!!!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4620 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczynki!
Wpadam tylko się przywitać i życzyć wszystkim miłej soboty ![]() My dziś z mężoskim posprzątaliśmy samochód- bo wczoraj kategorycznie oznajmiłam, że w tym syfie to ja na pewno mu nie pozwolę po nas przyjechać do szpitala. Dziś z samiutkiego rana już chciał lecieć odkurzać a ja poszłam z nim- bo w garażu tak fajnie przyjemnie chłodno ![]() Teraz chwilę odpoczywamy i później lecimy po sklepach obejrzeć/upatrzyć/kupić kilka rzeczy: Leroy, Ikea, Saturn itp itd... Ciekawe czy zdążę wpaść jeszcze w tym wątku Jeszcze tylko na szybko- EN - gratuluję czopa, jednak nie nastawiaj się na fajerwerki hehehe... mój odszedł dokładnie tydzień temu porodu ni widu ni slychu
Maleństwo Edytowane przez paulinka777 Czas edycji: 2013-07-06 o 13:44 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:38.

) i dała następne kropelki

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

by plan wypalił

Galaretka podbarwiona lekko brązową krwią. Nie było tego mega mega mega mega dużo tak jak niejedna dziewczyna pisała, ale chyba powoli coś zaczyna się dziać no i było tego na tyle, że nie można było nie zauważyć !
? A ja i tak korzystam z jego karty, az do sierpnia! sesesese

Ale masz bardzo silny organizm, że po tym wszystkim był w stanie jeszcze wydać na świat Twoje małe cudo
Antonio wymiotuje po karmieniach. Nie po każdym co dziwne.Zaliczyl,iśmy już przychodnię i prywatną wizytę i dalej to samo. Mam drakońską dietę i nic. juz nie wiem co robić