Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18! - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-06, 12:11   #4591
idzia111
Zakorzenienie

Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Kombinuję tylko, ale może możliwe jest że mały się przejada? Może je zbyt zachłannie i stąd wymioty przy którymś z kolei karmieniu? To tylko taki mój pomysł, bo nie mam kompletnie pojęcia czy to w ogóle możliwe przy KP.
mozliwe, znam taki przypadek, byl w mojej roidzinie ... calkiem zapomnialam o tym ...

ghia a ile trzymasz przy cycku malego? moze za dlugo, moze na serio je za duzo. Mierzysz czas karmienia? Podobno 8 do 10 min max powinno byc, tylko ciaglego ssania, a nie zabawy cyckiem czy przysypiania. Jak przysypia to odstawia sie.
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 12:11   #4592
skylie
Wtajemniczenie

Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Lekarze nic konkretnego nie powiedzieli. Jedna kazała dać kropelki i obserwować mówiąc, że to może być normalne u takiego maluszka. Druga upatrywała się w mojej diecie czegoś zakazał nabiału (którego właściwie i tak nie jadłam ) i dała następne kropelki
Skylie czyli kazali Ci zastąpić KP i dawać Wojtkowi MM?? Jak się pytałam o MM to obydwie lekarki kategorycznie nie absolutnie i w ogóle. Tylko, że ja sobie myślę, że skoro to może być coś co zjadłam to może lepiej byłoby te kilka dni być na MM ja bym odciągała w tym czasie a Antkowi by przeszło
Najdziwniejsze jest, że nie po każdym karmieniu go zalewa. Dwa trzy karmienia jest ok i następne sajgon i znowu dwa trzy ok i sajgon
Tak długo się bujaliśmy z tym ulewaniem zanim trafiliśmy do alergolog, że minęło 7 miesięcy a ja karmiłam KP właśnie do wtedy, bo mi się później mleko skończyło (odciągałam laktatorem). Tak więc wtedy już było samo MM Zwykłe mleko MM też nie dawało rady i Wojtuś ulewał po nim

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 12:14   #4593
Samantha7
Zakorzenienie

Ja ide spac naprawde bo TZ wstal i sie spytal czy dobrze sie czuje i czy chce zeby nasze dziecko sowa bylo i w nocy zylo, a w dzien spalo bo on sie na to nie pisze
Oh shit ja mam jasnosc za oknem

Trzymajcie sie

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 12:17   #4594
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
ja sie szykuje na porodzik mam dzis ambitny plan ogarnac cąły dom, powypinać dups.ko przy myciu podłogi, a pod wieczór upieke mega duza drożdzówke z czymkolwiek bo mam drozdze i pewnie predzej sie zepsuja niz ktos je ruszy

no a do przyszłej soboty na pewno urodze
trzymam by plan wypalił

Zjadłam pierogi z biedrony, za chwilę wieszam pranie, nastawiam nowe i biorę się za te okna. Muszę jeszcze do sklepu później wyjść po składniki na jakąś sałatkę. Popołudniu koleżanka już na 100% się zapowiedziała..

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 12:18   #4595
enlevee
Zakorzenienie

Ghia- mam nadzieję, że wszystkie problemy Antosiowi przejdą! niestety rady zadnej nie dam, bo jeszcze jestem z taką wiedzą w malinach, ale trzymam mocno !
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 12:19   #4596
idzia111
Zakorzenienie

Sam no mój tż gąszczu nie lubi też, ale na zero absolutnie nie. Zawsze kręci głową na moje wymysły i mówi, że za bardzo kombinuję. Najlepiej mu się podoba króciutko, ale żeby jednak coś było. I na serio jak jest na zero to mówi, że czuje się jakby był z dziewczynką a nie kobietą A że ja łapię infekcję jak mam na zero, to jest na krótko i jest git

Nawiasem mówiąc, oglądałam kiedyś poród z dawnych lat - jakiś film dokumentalny, to dopiero były chwasty Nic nie było widać normalnie, ale to już dla mnie przesada, źle bym się czuła z taką szczeciną dużą

Edytowane przez idzia111
Czas edycji: 2013-07-06 o 12:21
Stary 2013-07-06, 12:20   #4597
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

Idzia TY sie ewidentnie wpychasz w kolejke!!
Anulka pozniej ja mam rodzic :P tzn ja bym chciala oczywiscie juz ale moj maly uwielbia byc u mamy i tam mu widocznie najlepiej

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 12:22   #4598
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
Idzia TY sie ewidentnie wpychasz w kolejke!!
Anulka pozniej ja mam rodzic :P tzn ja bym chciala oczywiscie juz ale moj maly uwielbia byc u mamy i tam mu widocznie najlepiej
oj tam, oj tam ... ja już z Michałkiem pogadałam i ustalilismy ze do przyszłego weekendu siedzi tam gdzie jest , wiec spoko luz, pozwalam Ci rodzić
Stary 2013-07-06, 12:31   #4599
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

ja tez mam Michała

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 12:31   #4600
moonlightdancer
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Napisze jeszcze raz co dokladnie napisali, wiec napisali, zeby dziecku nie dawac smoczka jesli jego nie chce. Jesli placze i wypluwa to zeby mu na sile nie kazac ssac smoka tylko inna metode znalezc na uspokojenie. Moze dziecko chce sie na chwilke przytulic i bo szuka bezpieczenstwa mamusi.
Ze jesli kobieta karmi piersia to zeby unikac smoczka do 1mca zycia.
Wczesniej wspomniana ksiazka (ta z serii What to expect The 1st year gdyby ktos chcial) wlasnie mowi ze w dzien mamy unikac smoczka jak tylko sie da i szukac innych sposobow uspokajania. W nocy natomiast uzywac.
Dalej wedlug tej publikacji, unikac smoczka przy kp nalezy do momentu osiagniecia pelnego sukcesu w karmieniu piersia tak aby smoczek tego nam nie zakłocił i to moze byc tydzien do nawet wlasnie miesiaca.
moonlightdancer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 12:33   #4601
Neni1984
Zakorzenienie

Hej

Witam się i przekazuję info od Katarzynkijg - zainstalowała się w szpitalu i ... czeka do poniedziałku
Jak nic się nie wydarzy przez weekend to będą w poniedziałek myśleć o wywoływaniu. Także bidulka ma przed sobą perspektywę szalonego weekendu w szpitalu. Kazałam jej dla rozrywki kręcić sutki pod kołdrą
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 12:33   #4602
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Wrzuciłam Wam focisze do klubu.
Już mam doklejony cokolik przy szafie wnękowej i lusterko wyciągane w łazience Teraz wypadałoby posprzątać.... ale to zaraz... :P

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 12:34   #4603
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
No bo wlasnie nie powinno sie zasypiac z dzieckiem przy piersi. Dziecko powinno sie nakarmic i odlozyc do lozeczka lub mojzesza lub takiego malego lozeczka co jest doczepiane do matki lozka.

Dziecko powinno spac zawsze na plecach ijesli dziecko jest w pelni zdrowe to nie ma obcji zeby sie zadlawilo slina bo dzieci maja odruch automatyczny, ze sline przelknal albo zacznal mocno kaszlec.

Jesli sie komus wydaje, ze kupi monitorek i z bani to jest w bledzie. wiecie ten taki co slychac jak dziecko placze..

musi spac na materacu w miare miekkim sprawdzonym i dozwolonym przez jakies orgaizacje, ze jest poprostu bezpieczny safety-approved.
Pokryty przescieradlem na gumke

Mowilam juz zeby w lozeczku nic nie bylo np.jakies zabawki etc. No i ze lepiej zeby nie uzywac tego ochraniacza do lozeczka.

Jak matka karmi piersia to najlepiej nie dawac dziecku smoczka. U mnie w szpitalu mi powiedzieli, ze smoczka nie dadza dziecku.
Czemu do konca tonie wiem. No niby to zwieksza ten SIDS.
I jesli dziecko smoczka nie chce i wypluwa to nie wciskac mu na sile pod zadnym pozorem.

zeby nie miec zbyt goraco w pokoju i nie ubierac zbyt cieplo dziecka. nie nakrywac raczek pieluszka bo moze sobie ja na buzie zalozyc i sie udusic.

zeby nie klasc dziecka na kanape w salonie czy na jakas pufe czy fotel bowiadomo moze spasc i ze jesli sie ma male dziecko drugie to zeby nie zostawiac noworodka z tym dzieckiem bo dzieci maja rozne pomysly.

aha i czy dziecku jest cieplo czy zimno nie sprawdza sie po tym czy ma zimne lapki,ale kladzie sie reke na plecki i jesli jest mokre tzn., zemu jest mega za goraco. Noworodki maja naturalnie przez jakis okres zimne lapki i czesto matki przez to je ubieraja i ubieraja i normalnie kokon jakis wychodzi spocony i takie dzieci czesto potem choruja bo imsystem immunologiczny pada. Lekko wiaterek zawieje i juz smarki sa.

Zeby uwazac zeby nic na dziecko nie spadlo np. jakis obrazek etc.
A ja mam nad lozeczkiem Ups

I zeby klasc dziecko na brzuszek i robic tzw. "Tummy Time" -to se poszukacie

I zeby ofc nie miec dziecka za dlugo w tych wszystkich wynalazkach typu bouncers i fotelikach samochodowych

Ofc dziecko nie powinno zasypiac na boku czy brzuchu i bez poduszki

To tyle co ja wiem.

Dziekuje

Wiele osob mi mowi, ze powinnam pisac bloga,ale nie mam fazy na tomoze kiedys kto wie

Aha. No ja se lewatywy nie wyobrazamNo chyba,ze bym naprawde miala mega zatwardzenie to wtedy tak,ale mysle, ze to nie jest przyjemne.
Tutaj tego sie nie robi i idzie jak sie jest ze wszystkim
Pogrubione moje.
Dziecko można kłaść od początku na boczku właśnie ze względu na zadławienie/zakrztuszenie. Spróbuj spokojnie siedzieć i czekać, aż dziecko samo na leżąco odkrztusi. Nerwowo nie wyrobisz i zaczeniesz pomagać. Bo to wcale nie tak łatwo. Mój bratanek jakby leżał na plecach jak mu się raz tak ulało to by się udławił i tyle.

Dziecko może zasypiać na boku. Na brzuch samo zacznie się przekręcać i spać jak podrośnie i złapie tą umiejętność i nic na to nie poradzisz. I w żadnym wypadku poduszka. Można zamiast kupować specjalny klin do łóżeczka podłożyć pod materac grubszą książkę - ja tak robiłam i było gites.

Lewatywa super sprawa. Wcale nie jest nieprzyjemna, a jaką ulgę daję.

Cytat:
O dziekuje

Ze niby zwieksza te uduszenie,ale jak to nie wiem.
Ze lepiej dopiero od 1mca dac smoczek.
generalnie jesli placze nic mu nie jest nie jest glodne, ani mokro ni ema to mysle, ze moze poprostu chce tego cycusia possac se wiec wtedy mozna dac smoczek. A jak nic nie placze to bym do smoka nie przyzwyczajala. Taka moja skromna mysl
W Polsce był przypadek, że położne dały dziecku smoczek, ale taki od butelki zakładany na butelkę (starego typu) i to dziecko się nim zadławiło. A spróbuj być z dzieckiem które ma odruch ssania, i które najchętniej non stop by na cycu wisiało. Z przyjemnością wsadzisz tego smoka i odetchniesz.

Ghia jeżeli nie ulewa po każdym jedzeniu, przybiera na wadze to jeszcze nie jest tak źle. Aczkolwiek to nieprzyjemne i warto szukać przyczyny. Ważne, żeby mały przybierał na wadze. Ja nie wiem co ci poradzić bo z Małgosią problemów ulewania nie miałam w ogóle (jakies mini mini beki były).

Ogarnęłam chałupę, zrobiłam i zjadłam obiad i lecę na zakupy i do rodzinki, a potem na ploty do koleżanek.
Pewnie jak wrócę będzie nowy wątek.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 12:34   #4604
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Hej

Witam się i przekazuję info od Katarzynkijg - zainstalowała się w szpitalu i ... czeka do poniedziałku
Jak nic się nie wydarzy przez weekend to będą w poniedziałek myśleć o wywoływaniu. Także bidulka ma przed sobą perspektywę szalonego weekendu w szpitalu. Kazałam jej dla rozrywki kręcić sutki pod kołdrą
Trzymamy , żeby jednak coś się rozkręciło

Filipiśko

Stary 2013-07-06, 12:35   #4605
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

No to za Katarzynkę żeby się coś szybciej rozkręciło niż w pon no i miłych wrażeń po rozrywkach pod kołdrą

A ja chciałam uroczyście poinformować, że zdaje się odchodzić mi zaczął powoli CZOP Galaretka podbarwiona lekko brązową krwią. Nie było tego mega mega mega mega dużo tak jak niejedna dziewczyna pisała, ale chyba powoli coś zaczyna się dziać no i było tego na tyle, że nie można było nie zauważyć !
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 12:38   #4606
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
No to za Katarzynkę żeby się coś szybciej rozkręciło niż w pon no i miłych wrażeń po rozrywkach pod kołdrą

A ja chciałam uroczyście poinformować, że zdaje się odchodzić mi zaczął powoli CZOP Galaretka podbarwiona lekko brązową krwią. Nie było tego mega mega mega mega dużo tak jak niejedna dziewczyna pisała, ale chyba powoli coś zaczyna się dziać no i było tego na tyle, że nie można było nie zauważyć !
wyskakałaś swoje na piłce

Filipiśko

Stary 2013-07-06, 12:41   #4607
Neni1984
Zakorzenienie

Ah - no i oczywiście macie pozdrowionka ze szpitalnego łóżka (tak tak - znalazło się dla niej łóżko ).

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Cytat:

Alleee super

Zmykam, bo mąż mnie porywa na wycieczkę Do Pepco
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 12:49   #4608
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
ja tez mam Michała
to Twój niech przetrze szlaki dla mojego

Cytat:
Hej

oby wczesniej poszlo ... w sumie dzis nikt jeszcze nie rodził ... nudy na pudy

Cytat:

szalejesz mała, szalejesz ... skakała, skakała i wyskakała
Stary 2013-07-06, 12:56   #4609
Marionette18
Raczkowanie

Sammi banka wstanka-dobre Moj nie rzuca do mnie zadnymi ksywami, ale czesto jak przechodzi to klepie mnie w tylek i mowi wielka dupa, ale moja

Oliath witaj w klubie wyzerowanych. U mnie na koncie tez pustki. Wczoraj telefon nie lapal mi zasiegu i mowie do Tz, ze chyba bede musiala nowy kupic, a ten z mina przebieglego lisa chytrusa mowi, a masz kasiorke? A ja i tak korzystam z jego karty, az do sierpnia! sesesese

Paulinka tez mam dosyc miasta, doskonale Cie rozumiem. teskni mi sie czasem za siedzeniem na werandzie w towarzystwie swiezych owocow prosto z dzialki i kompotu rabarbarowego, albo lezeniem na kocyku pod jablonka. Bede sie starala fundowac Franiowi co jakis czas takie wczasy u moich rodzicow, zeby sie porzadnie wyhasal i poczul radosc zycia na wsi

Jejku Neni powalilas mnie na kolana! Tyle pierogow to my z mama na swieta robimy i zawsze jeczymy, ze nam sie nie chce ale taka to juz tradycja lepieniowa

Niunia wspolczuje tesciowej i mam nadz, ze konflikt z Tz juz zazegnany A lampka bardzo ladnie Ci wyszla

Dziewczyny co do basenu obawiam sie, ze gdybym weszla to polowa wody by sie wylala... ale moze by sprobopwac z morzem? hehe chyba plazy by nie zalalo

Czarwoniczko Antos slodziutki jest

Roxi Norbert jest mistrzuuuu

Anulka jak sie dzisiaj czujesz?

Tweed krotkie spodenki-szacun! Ja za nic nie wepchnelabym do nich mojego cellulitu

Rasha ale masz swinie! Wyglada slodko, ale ja takiej swini, chomika, szczura czy innego malego dziadostwa nie dotkne. Brzydza mnie takie zwierzaki z kotem na czele. Wiem, ze jest tu Was duzo majacych koty, sorry- ja ich nie cierpie( nie bijcie tylko). Kocham za to psy, zebry i rybki

Surka sliczna Twoja malutka!!! i dziekuje za opis porodu

Dzoan ja materac tylko wietrze

Sammi odnosnie lewatywy mi polozna mowila, ze po dziecko ma lepiej wyjsc bo nic tam nie siedzi w srodku i jest wiecej miejsca w kanale. Co do golenia to kiedys babeczki sie nie golily i rodzily. Choc teraz ja jestem za, ale jesli zdarzy mi sie, ze akcja sie zacznie a bede miala kilkudniowy zarost to nie bede panikowala i golila na szybko bo sobie z kapy pizze zrobie
Poza tym w Dk duzo dziewczyn nie goli kapy, osobiscie widzialam jak po fitnesie bralysmy prysznic to wiele mlodych ma tylko pachwiny zrobione, a reszta to busz Skoro juz o tym fitnesie pisze to dodam, ze ogolnie tutaj inaczej podchodzi sie do nagosci, dziewczyny chodzily po szatni bez ubran, zupelnie bez skrepowania, pod natryskami tez wszystkkie nago bez zadnych kompleksow celulitowych itd wiec musialam sie dostosowac. Choc przyznam, ze po szatni chodzilam owinieta w recznikW sumie nie wiem jak w Pl bo dawno nie bylam w takich miejscach tam, ale wydaje mi sie, ze jednak nie jestesmy tak 'wyluzowani'

Anulka, Dzoan szalejecie z ta waga! U mnie +20 i pewnie do porodziku jeszcze z 3 kilo poleci do gory

Katarzynka kciuki za wizyte w szpitalu, obys sie nie zanudzila i trafila na fajne towarzyszki z ktorymi niestety spedzisz ten weekend

En za czopa. Czyli cos sie szykuje

Neni udanych pepcowych zakupow

Uhh nadrobilam! Dobrze, ze dzisiaj sobota i nie lecicie tak ostro ze spamem...

U nas dzisiaj ekstra pogoda, az mi sie marzy isc na zielona trawke
Po wczorajszej wizycie u poloznej. Franek wazy okolo 3200 i glowka jest ciasno w kanale. Pani powiedziala cytuje: ' urodzisz jutro lub pojutrze, ale dobrze by bylo jakby maly do przyszlego tygodnia posiedzial to bedzie ladnie cyca ssal' Zapisala mnie na kolejna wizyte 19 ale dodala, ze napewno juz sie wczesniej w szpitalu spotkamy... No to by bylo na tyle, tylko ze ja zadnych zwiastunow rychlego porodu nie posiadam

Nie opuszcze az do smierci

Aparatka :
gora: 09. 2011
dol: 01. 2012

Dietkuje!!!
Marionette18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 12:57   #4610
moonlightdancer
Rozeznanie

Cytat:
Kazałam jej dla rozrywki kręcić sutki pod kołdrą

Cytat:
A ja chciałam uroczyście poinformować, że zdaje się odchodzić mi zaczął powoli CZOP
gdybym miala to dodałabym piłke do mojej "listy desperata" ale kto wie czy nie kupie jak wszystko zawiedzie
Juz sa na niej: ostre jedzonko (w tym lays pikantne), zabawy z tz, schody, spacerki na biezni szczegolnie pochylej pod sporym katem, spacery boso w sypkim pustynnym piachu (ponoc tutejszy patent ) a no i ananas.
Zaczynamy juz za 14 dni.
moonlightdancer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 13:12   #4611
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

Oby się rozkręciło jak najszybciej,a jak nie to życzymy przyjemnych harców pod kołderką.

Cytat:

Mam prorocze sny. Szykuje się porodzik!!

Cytat:
Napisane przez Marionette18 Pokaż wiadomość
Anulka jak sie dzisiaj czujesz?
Dziś jestem już tylko niewyspana, ale na szczęście głowa nie boli.
Biedny tato tak sobie ubzdurał, że ten ból był początkiem porodu (nie wiem skąd te myśli), że zapytał mnie rano czy może wyjść z domu i zostawić mnie na kilka godzin samą.

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Mąż zmartwiony moim wczorajszym bólem i tym, że się kompletnie nie wyspałam, zaproponował, że wysprząta górę dziś od A do Z. Nie tylko pomoże, ale zrobi wszystko: wyczyści kominek, odkurzy, umyje podłogi. Warto się tak czasem nie wyspać. Ja dziś, więc zrobię tylko obiad i ogarnę łazienkę i dół u rodziców, bo ich dziś nie ma. No i kurze starłam na górze zanim przyszedł, więc mu jeden obowiązek odpadł.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 13:22   #4612
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
Czyli szykuje się porodzik... za dwa tygodnie

Cytat:
Hej

i miłych wrażeń podkołderkowych

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 13:25   #4613
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
OPIS PORODU !!!
Wymęczyło cię to Ale masz bardzo silny organizm, że po tym wszystkim był w stanie jeszcze wydać na świat Twoje małe cudo

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
Magdalenne ja byłam wczoraj u kosmetyczki. Do fryzjera nie pozwalają mi chodzi, bo jak skróce włosy to dziecku rozum skrócę.
jakbym się miała wszystkimi przesądami przejmować to bym chyba zwariowała. Już mi wystarczy, że na pewno mały będzie owinięty pępowiną, bo zdjęłam sama zasłony i jestem nienormalna, bo nie chcę dawać 2 imion... Oczywiście cała masa innych mądrości od mojej babci.

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość

A ja chciałam wycofać moje +16, od wczoraj jedyne +15 kg
Chcecie mnie dobić? Mi teraz przybyło jeszcze Czyli nie jestem +14, a +15

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Hej Dziewczynki.
U nas od 2 dni koszmar Antonio wymiotuje po karmieniach. Nie po każdym co dziwne.Zaliczyl,iśmy już przychodnię i prywatną wizytę i dalej to samo. Mam drakońską dietę i nic. juz nie wiem co robić
Czy przy kolkach dziecko wymiotuje? Inie chodzi mi oulewanie tylko wymioty na odległość i w dużych ilościach
Niestety nie umiem pomóc, ale trzymam żebyście sobie z tym poradzili

Cytat:
Oby akcja się rozkręciła wcześniej

Cytat:
za czop. Ale nie pozwalam ci się wbijać w kolejkę

Cytat:
Napisane przez Marionette18 Pokaż wiadomość
U nas dzisiaj ekstra pogoda, az mi sie marzy isc na zielona trawke
Po wczorajszej wizycie u poloznej. Franek wazy okolo 3200 i glowka jest ciasno w kanale. Pani powiedziala cytuje: ' urodzisz jutro lub pojutrze, ale dobrze by bylo jakby maly do przyszlego tygodnia posiedzial to bedzie ladnie cyca ssal' Zapisala mnie na kolejna wizyte 19 ale dodala, ze napewno juz sie wczesniej w szpitalu spotkamy... No to by bylo na tyle, tylko ze ja zadnych zwiastunow rychlego porodu nie posiadam
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 13:26   #4614
Anulka_p
Zakorzenienie

Idę coś upichcić.
Do później.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 13:27   #4615
d0tkaaa
Zakorzenienie

Katarzybka trzymamy kciuki!!!:-***zeby sie cos rozkrecilo i milego krecenia sutow

en jak wbijesz sie w kolejkr to niewiem!!!zazdroszczr ale to znak..pilki nie mam ale wychodze dzis do siebie na 11na nogach!!!!!))))

zbieram sie i lece z tz zalatwic pare spraw pozniej lozeczko rozlozymy,oby ha

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 13:27   #4616
idzia111
Zakorzenienie

Mykam na grilla do teściów

Miłej soboty
Stary 2013-07-06, 13:27   #4617
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

bidulka, oby cos samo drgnelo i przekaz ze trzymamy kciuki za nia

Cytat:

Ty jeszcze mnie prześcigniesz z porodzikiem
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 13:39   #4618
malinka0525
Zadomowienie

Cynamonowa i Kallisto witam Wasze maleństwa na świecie i gratuluję
Nie pamiętam czy gratulowałam już Czarowniczce i Rocky więc teraz przesyłam im oklaski

En za czopa Szykuj się na porodzik bo nie znasz dnia ani godziny

A ja uciekam sprzątać bo jutro goście nas nawiedzą znów i mała mi się budzi bo już mlaska

I chciałam Wam powiedzieć żebyście się przed porodem wyspały na zapas bo ja wieczorami to nieprzytomna chodzę mimo że mała jak pójdzie spać o 21-22 to śpi do około 2:30 i później znów dopiero rano przed 6 się budzi więc w miarę pospać daje, ale dla mnie to i tak mało

Milenka
malinka0525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 13:40   #4619
madi82
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013

Cytat:

Moze moj sen Ci sie spelni,albo to ganianie po schodach +oklady samcowe

GHia ja tez niestety zielona jestem...

Co do odklafania dziecka,ja po jedzeniu zawsze dam na boczek!!!!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 13:43   #4620
paulinka777
Raczkowanie

Witam dziewczynki!

Wpadam tylko się przywitać i życzyć wszystkim miłej soboty

My dziś z mężoskim posprzątaliśmy samochód- bo wczoraj kategorycznie oznajmiłam, że w tym syfie to ja na pewno mu nie pozwolę po nas przyjechać do szpitala. Dziś z samiutkiego rana już chciał lecieć odkurzać a ja poszłam z nim- bo w garażu tak fajnie przyjemnie chłodno

Teraz chwilę odpoczywamy i później lecimy po sklepach obejrzeć/upatrzyć/kupić kilka rzeczy: Leroy, Ikea, Saturn itp itd...

Ciekawe czy zdążę wpaść jeszcze w tym wątku

Jeszcze tylko na szybko- EN - gratuluję czopa, jednak nie nastawiaj się na fajerwerki hehehe... mój odszedł dokładnie tydzień temu porodu ni widu ni slychu

Edytowane przez paulinka777
Czas edycji: 2013-07-06 o 13:44
paulinka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości