|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4562 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1
Cytat:
Dziecko powinno spac zawsze na plecach ijesli dziecko jest w pelni zdrowe to nie ma obcji zeby sie zadlawilo slina bo dzieci maja odruch automatyczny, ze sline przelknal albo zacznal mocno kaszlec. Jesli sie komus wydaje, ze kupi monitorek i z bani to jest w bledzie. wiecie ten taki co slychac jak dziecko placze.. musi spac na materacu w miare miekkim sprawdzonym i dozwolonym przez jakies orgaizacje, ze jest poprostu bezpieczny safety-approved. Pokryty przescieradlem na gumke ![]() Mowilam juz zeby w lozeczku nic nie bylo np.jakies zabawki etc. No i ze lepiej zeby nie uzywac tego ochraniacza do lozeczka. Jak matka karmi piersia to najlepiej nie dawac dziecku smoczka. U mnie w szpitalu mi powiedzieli, ze smoczka nie dadza dziecku. Czemu do konca tonie wiem. No niby to zwieksza ten SIDS. I jesli dziecko smoczka nie chce i wypluwa to nie wciskac mu na sile pod zadnym pozorem. zeby nie miec zbyt goraco w pokoju i nie ubierac zbyt cieplo dziecka. nie nakrywac raczek pieluszka bo moze sobie ja na buzie zalozyc i sie udusic. zeby nie klasc dziecka na kanape w salonie czy na jakas pufe czy fotel bowiadomo moze spasc i ze jesli sie ma male dziecko drugie to zeby nie zostawiac noworodka z tym dzieckiem bo dzieci maja rozne pomysly. aha i czy dziecku jest cieplo czy zimno nie sprawdza sie po tym czy ma zimne lapki,ale kladzie sie reke na plecki i jesli jest mokre tzn., zemu jest mega za goraco. Noworodki maja naturalnie przez jakis okres zimne lapki i czesto matki przez to je ubieraja i ubieraja i normalnie kokon jakis wychodzi spocony i takie dzieci czesto potem choruja bo imsystem immunologiczny pada. Lekko wiaterek zawieje i juz smarki sa. Zeby uwazac zeby nic na dziecko nie spadlo np. jakis obrazek etc. A ja mam nad lozeczkiem Ups ![]() I zeby klasc dziecko na brzuszek i robic tzw. "Tummy Time" -to se poszukacie I zeby ofc nie miec dziecka za dlugo w tych wszystkich wynalazkach typu bouncers i fotelikach samochodowych ![]() Ofc dziecko nie powinno zasypiac na boku czy brzuchu i bez poduszki ![]() To tyle co ja wiem. Dziekuje ![]() Wiele osob mi mowi, ze powinnam pisac bloga,ale nie mam fazy na tomoze kiedys kto wie ![]() Cytat:
Tutaj tego sie nie robi i idzie jak sie jest ze wszystkim ![]() Golic tez nie gola. Moze potem gola nie wiem,ale samemu ni ekaza sie golic. No rozumiem z tym goleniem. Jak ktos ma kape zarosnieta jak broda mojego dziadka i wasy do kolan to tak,ale jak ja sie gole co tydzien mniej wiecej na skina bo tak lubie - teraz to w latki bo niestety mam widocznoc ograniczona i lustrzyce- to chyba jak zaczne rodzic to se nie bede sie specjalnie golic. Na co mi ten bol dodatkowy pozniej mnie zawsze swedzi niestety. Lece spac czas najwyzszy. Pewnie i tak w nocy- choc i tak jest juz 4rano -bede Was na kibelku podczytywac z tel.jednym okiem jak zawsze. Milego dzionka
|
|
|
#4563 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1
|
|
|
|
#4564 | ||
|
Zakorzenienie
|
A u mnie właśnie radziły przez pierwsze tygodnie kłaść dziecko na boczku, a nie na plecach.. w razie ulania bezpieczniej..
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4565 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VI
Dzień dobry
Dopijam właśnie kawkę i zbieram się na zakupy na targ Powiem wam,że sobie chwalę spanie sama, odkąd tż śpi na dmuchanym materacu a ja mam całe łóżko dla siebie jest mi dużo bardziej komfortowo w nocy,mniej się budzę, mniej mi wszystko drętwije,kręgosłup nie boli,tylko szkoda że nie ma się do kogo przytulić,ale nadrabiamy to rano ![]() Cytat:
Cytat:
Muszę to przedyskutować z Gabi,bo we wtorek mam zamiar jechać jeszcze do promotorki,a dopiero w środę chcę rodzić
|
|
#4566 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widze, ze uznajesz teorie tak jak moja tesciowa, ze semozna w ciazy chodzic ile sie chce. Sloniami nie jestesmy. Rodzimy ![]() Cytat:
![]() Na poczatku nie wiedzialam i upralam kilka body w goracej wodzie i mi chyba na lalke barbie beda pasowac A moj Tz wczoraj sie oparl o szafke i sie gapi na mnie, a ja sie pytam , ze po co sie tak patrzysz wiesz, ze nie lubie, a on mi odp. kurde Ty w ciazy jestes. Normalnie hameryke odkryl Cytat:
Bo wiecie moje cycki mi na poczatku ciazy oszalaly i banie byly, a teraz sa po staremu tylko chyba w szerokosc poszlam bo ta przedluzke musze do zapiecia miec. I mam tak jak dawniej C_D zalezy od firmy. Cytat:
![]() Kurde przez Was nie ide spac
|
|
|
#4567 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cholera wie,ale swirowac nie bede.
|
|
|
#4569 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczynki.
U nas od 2 dni koszmar Antonio wymiotuje po karmieniach. Nie po każdym co dziwne.Zaliczyl,iśmy już przychodnię i prywatną wizytę i dalej to samo. Mam drakońską dietę i nic. juz nie wiem co robić ![]() Czy przy kolkach dziecko wymiotuje? Inie chodzi mi oulewanie tylko wymioty na odległość i w dużych ilościach |
|
|
|
#4570 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
![]() u mnie noc przespana nic nie boli itp wiec chyba przenosze moje diecko buuu ;pjuz bym chciala je miec przy sobie bo zaczynam wariowac czy jest zdrowe itp.... ktora dzisiaj szykuje sie do porodu??!! |
|
|
|
#4571 | ||||
|
Rozeznanie
|
Witamy
Gratulacje dla rozpakowanych mamus : Rocky, Czarownicy, Kallisto i Cynamonowej Mam nadzieje że o nikim nie zapomniałam bo wysyp był konkretny ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Domcia a jak tam ten ananas? Ruszylo cos? |
||||
|
|
|
#4572 |
|
Zakorzenienie
|
O dziekuje
Ze niby zwieksza te uduszenie,ale jak to nie wiem. Ze lepiej dopiero od 1mca dac smoczek. generalnie jesli placze nic mu nie jest nie jest glodne, ani mokro ni ema to mysle, ze moze poprostu chce tego cycusia possac se wiec wtedy mozna dac smoczek. A jak nic nie placze to bym do smoka nie przyzwyczajala. Taka moja skromna mysl
|
|
#4573 |
|
Zakorzenienie
|
Co do golenia kapy, to u mnie w szpitalu golić trzeba tylko tam gdzie może być ewentualne cięcie to raz, nawet dostałam kilka razy ochrzan za całkowite ogolenie się
i wg mnie skrócenie włosków jest ok, bo calkiem to roznie bywa ... mi gin uświadomił, że moje infekcje pojawiały sie po tym jak sie do zera ochlastałam ... wiec teraz mam króciutko bardzo, ale nie na zero ... te włosy czemuś służą, i chyba tak jest ![]() A co do włosów to jest jeszcze u mnie taka kwestia, że tż całkiem na zero też nie lubi Co do lewatywy to u mnie jak chce pacjentka to zrobią, ale na wyraźną jej prośbę, no chyba, że jest cc to wtedy robią zawsze..., ale to normalne bo przed operacją też się robi.
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-07-06 o 11:41 |
|
|
|
#4574 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
no niestety ona pali i mój tż też ale wywalczyłam sobie ze robią to na balkonie więc i tak jest lepiej niz było i w domu nie śmierdzi... Cytat:
mój się pyta czy moje sutki będą jeszcze kiedyś małe a brodawki różowe a nie brązowe... i że teraz to moje piersi jak butelki wyglądają i oddaje pierwszeństwo małemu .... ![]() a ja dziś zrobiłam abażur na lampkę tylko nóżki nie pomalował mi tż jak zwykle zapomniał farby w sprayu kupić... a dziś juz nie kupi boo w pracy siedzi ![]() nie było łatwo musiałam rozkleić poprzedni odkleić materiał przykleić żelazkiem nowy a potem to znowu do kupy posklejać ... materiał jest błękitny w białe kropki i z takiego samego sąsiadka uszyje mi poszewkę na poduszkę do wózka a koleżanka etui na książeczkę zdrowia
|
|
#4575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4576 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale chyba na początku tylko główkę skręcałam Zapytam położną w szpitalu A może ołów Cytat:
![]() Cytat:
w mleku od góry do dołu. Bujaliśmy się z tym po lekarzach i mówiono nam że u dziecka zwieracz w żołądku nie jest w pełni wykształcony i do 7 miesiąca powinno przejść. Minęlo 7 miesięcy i nic się nie zmieniło. W końcu nasza genialna Pani alergolog przepisała nam Bebilon Pepti (na receptę) i ulewanie skończyło się po pierwszym karmieniu Jeszcze jedno przyszło mi do głowy- poproś pediatrę żeby zajrzała mu do buzi i sprawdziła czy wędzidełka nie ma za krótkiego- języka za bardzo przyrośniętego. W takiej sytuacji dziecko nie może się przyssać do końca dobrze i zasysa powietrze jedząc. Jak naje się za dużo powietrza to potem automatycznie odbijając ulewa dużo mleka Możesz spróbować sprawdzić to sama- palcem jeździsz po górnym dziąsełku od jednego końca do drugiego. Dziecko powinno podążać językiem za palcem. Jak sięga od końca do końca to jest OK. Cytat:
Tyle że smoczka potem łatwiej oduczyć Wojtek dostawał smoka tylko do spanie i w chwilach kryzysu jako korek i tak się przyzwyczaił że w dzień nigdy ze smokiem nie chodził
OLCIA WOJTUŚ Edytowane przez skylie Czas edycji: 2013-07-06 o 11:54 |
||||
|
|
|
#4577 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeszcze wentylacja/wiatraczek/otwarte okno/swieze powietrze dziala na plus. |
|
|
|
|
#4578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co mowia lekarze?
|
|
|
|
|
#4579 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zazdraszczam bo mnie wszystko boli. Moj maly jest bardzo duzy i mam duzy brzuch przy wzroscie 160cm w kapeluszu jest to mega ciezar,Do tego ja mialam wypadek kilka lat temu i mialam przestawione kregi na dolnym odcinku kregoslupa wiec extra bol dochodzi. Tz owszem jak musi zrobi,ale ile musze prosic to sie odechciewa. Poza tym jakosc tego jest tragiczna. Strata czasu zwyczajnie.Tez moge kogos wziac i nie wiem czy tego nie zrobie bo mam jeszcze lodowke do umycia
|
|
|
#4580 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja nic nie poradzę bo nie mam doświadczenia, ale trzymam kciuki, żeby wszystko się unormowało Cytat:
a tak to mam maszynkę męską do golenia i sobie na minimum jadę. I mały jeżyk zostaje
|
||
|
|
|
#4581 |
|
Zakorzenienie
|
Sam dzieki za odpowiedz o tym spaniu z dzieckiem itp.
Jak mi tz wyslal sms-a jak bylam w szpitalu to najpierw ze 3 min kombinowałam o co mu chodzi, a kolejne 10 tak sie śmiałam, że az łyz leciały. Ten to dopiero błędy robi
|
|
|
|
#4582 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do ochraniaczy na lozeczko, to tez w UK nie widza potrzeby ich zakladac. Agrafka, ja tez nie scinam wlosow, bo w Rosji jest przesad, ze nie nalezy tego robic, bo pecha przynosi. O skroceniu rozumu nic nie wiem, ale wlosow nie scinam ![]() Magolina, masz racje, bylam pewna, ze dzis niedziela To przez to, ze juz nie pracuje. Jutro dopiero zaczynamy 35tc, nie dzis, wstrzymac oklaski do jutra Samantha, widze, ze podejscie do porodu i opieki nad dzieckiem w USA i UK jest dokladnie takie samo ![]() Ghia, o jejku, nie wiem jak Ci pomoc, nie slyszalam o dluzszych wymiotach u noworodkow. Moze doswiadczone mamy Ci pomoga
|
|
#4583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sie szykuje na porodzik ![]() no a do przyszłej soboty na pewno urodze ![]()
Edytowane przez iwona335 Czas edycji: 2013-07-06 o 11:59 |
|
|
|
|
#4584 |
|
Zadomowienie
|
Lekarze nic konkretnego nie powiedzieli. Jedna kazała dać kropelki i obserwować mówiąc, że to może być normalne u takiego maluszka. Druga upatrywała się w mojej diecie czegoś zakazał nabiału (którego właściwie i tak nie jadłam
) i dała następne kropelkiSkylie czyli kazali Ci zastąpić KP i dawać Wojtkowi MM?? Jak się pytałam o MM to obydwie lekarki kategorycznie nie absolutnie i w ogóle. Tylko, że ja sobie myślę, że skoro to może być coś co zjadłam to może lepiej byłoby te kilka dni być na MM ja bym odciągała w tym czasie a Antkowi by przeszło ![]() Najdziwniejsze jest, że nie po każdym karmieniu go zalewa. Dwa trzy karmienia jest ok i następne sajgon i znowu dwa trzy ok i sajgon |
|
|
|
#4585 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
za tydzień i miłego dzionka nie wiem jak u Ciebie,ale u mnie na północy piękna pogoda,jak nigdy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za abazur,ślicznie wyszedł zdolniacha ja bym tak nie umiała.Witam się i zmykam jednocześnie,muszę dokończyć ogarniać chatę,bo w nocy przylatuje do mnie dobra kumpela z mężem z Polski na tydzień czasu,wieć przez następny tydzień nie będzie mnie. Będziemy zwiedzać Szkocję i gadać do rana jak za dawnych lat Mam nadzieję,że uda mi się nadrobić Was po powrocie Życzę wszystkim udanego weekendu
|
|||||
|
|
|
#4586 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
co osoba to opinia ![]() Cytat:
Cytat:
dla naszego Lola też by się taki przydał tylko chciałabym może by lampka była wysoka .. nad szczebelki łóżeczka Cytat:
![]() Ty, a może rzeczywiście ołów.. skoro mąż dopiero po wczoraj stwierdził u mnie ciemne suty |
|||||
|
|
|
#4587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4588 |
|
Zadomowienie
|
Idziatak karmię piersią. No i stosuję dietę od początku. A od dwóch dni to już taką, że już nie wiem co jeszcze mogłabym zmienić. Karmię pod skosem i po karmieniu biorę go pionowo na odbicie potem trzymam jeszcze pod skosem i materac tez jest pod skosem.
Pomasowałam mu brzuszek podczas jedzenia i po i trochę jakby lepiej, ale coś mu ewidentnie jest Nie chcę jechać do szpitalika bo tam to już siedlisko wszelakich wirusów i bakterii jest Jak to dalej tak będzie trwało to w poniedziałek znowu do przychodni pójdę, a wcześniej będę dzwonić do lekarki z wizyty prywatnej
|
|
|
|
#4589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4590 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Taka kultura palacza powinna byc. Makabra jak mozna sie nie myc. Moja tesciowa wody w kiblu nie spuszcza. Wszystkie muszle sa zakamienione i wygladaja jak miejski sracz zaprzeproszeniem. Ladna lampka ![]() Cytat:
Napisze jeszcze raz co dokladnie napisali, wiec napisali, zeby dziecku nie dawac smoczka jesli jego nie chce. Jesli placze i wypluwa to zeby mu na sile nie kazac ssac smoka tylko inna metode znalezc na uspokojenie. Moze dziecko chce sie na chwilke przytulic i bo szuka bezpieczenstwa mamusi. Ze jesli kobieta karmi piersia to zeby unikac smoczka do 1mca zycia. O kciuku nie wiedzialam wiec jesli bym zauwazyla kciuka to juz rzeczywiscie lepiej smoka ![]() Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:16.

Mysle ze dziewczyny tez

To co oni dodają do tej pizzy
Muszę to przedyskutować z Gabi,bo we wtorek mam zamiar jechać jeszcze do promotorki,a dopiero w środę chcę rodzić 

Antonio wymiotuje po karmieniach. Nie po każdym co dziwne.Zaliczyl,iśmy już przychodnię i prywatną wizytę i dalej to samo. Mam drakońską dietę i nic. juz nie wiem co robić 

w mleku od góry do dołu. Bujaliśmy się z tym po lekarzach i mówiono nam że u dziecka zwieracz w żołądku nie jest w pełni wykształcony i do 7 miesiąca powinno przejść. Minęlo 7 miesięcy i nic się nie zmieniło. W końcu nasza genialna Pani alergolog przepisała nam Bebilon Pepti (na receptę) i ulewanie skończyło się po pierwszym karmieniu 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)