|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
ja też już po wizycie. Badania dobre, tylko żelaza mam... za dużo
witaminy biorę 2 razy w tygodniu, czasem rzadziej, ale mam się nie martwić, po 20 tc mały ma mi go podbierać. Na usg był też tż, mały leżał sobie głową do dołu, rączkę wkładał do buzi, machał 1 nogą był bardzo spokojny, ostatnio się popisywał, a dziś przy tatusiu coś leniwy był. Niestety nic o płci nie mówiła, zresztą usg nie było już takie widoczne
|
|
#4592 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jestem dziś po wizycie, dziecko jest 1,5 tyg za małe, no ale niby dalej mam się nie przejmować :/ 1.5kg na +, anemia, według lekarza OK
|
|
#4593 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
E no bez przesady. Eryk nosil 74 majac 9 miesiecy. 68 tez bym nie kupowala, to wypadnie na lato pewnie. Po co tak sie spieszyc?
We all find time to do what we really want to do... Edytowane przez gosia261282 Czas edycji: 2013-08-09 o 22:19 |
|
|
|
|
#4594 |
|
Zadomowienie
|
ach zapomniała napisać że po sn miałam zakażenie, ropiejące! 4 tygodnie po porodzie mineło jak wstałam
![]() moja córka nosiła rozm 74 w wieku 14 mc
|
#4595 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4596 |
|
Gang Iren
|
Tak,prawda,ale wczesniej wszystko za duze,a mielismy roznych firm. A niektore ciuchy 74 ma jeszcze do teraz. Chodzi mi o to generalnie,ze nie ma co wybiegac tak,po co robic wyprawke tyle rozmiaro do przodu. Na poczatek kupilabym max do 62 rozmiaru. Sklepow chyba nie pozamykaja na kilka miesiecy,zapasow ciochow na caly rok zycia dziecka robic nie musimt. Juz na te kilka miesiecy jest tego sporo do kupienia.
|
#4597 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4598 |
|
Gang Iren
|
Dziewczyny a widzialyscie na watku mamus jesiennych jaki maluszek sie urodzil? 650 g. Jeden z blizniakow,drugi byl znacznie wiekszy,bo 1400.
|
#4599 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moja koleżanka z pracy też maleństwo urodziła. miała termin na wrzesień, a mały się pospieszył na maj. cała ciąża zagrożona - życie albo jednego, albo drugiego. maluch teraz nie widzi ( skończył dwa latka) - jednak to za wcześnie. ale tutaj widać jak medycyna poszła na przód- jeszcze kilka lat temu nie wiem czy ktoś podjąłby się ratowania a z bliźniakami zazwyczaj jest tak, że pojawia się jakaś minimalna różnica- ale im dalej tym bardziej się wyrównuje. ale kurcze, dwoje dzieci łącznie nie wazy nawet tyle ile jeden przeciętny noworodek ...
|
|
#4600 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Po cesarce mojej koleżance od razu położyli dzidzie na piersi więc to chyba zależy od szpitala.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4601 |
|
Zakorzenienie
|
Zaduch taki, ze spac sie nie da. Ja urodzilam sie w 26 tyg. Ciazy i wazylam 950 g- a bylo to ponad 30 lat temu. Mialam fuksa, mama krwawila i czekala na zabieg czyszczenia, bo stwierdzili ze i tak nic nie bedzie...na moje szczescie akurt byla zmiana dyzurow i lekarz przejmujacy uparl sie by mama rodzila naturalnie. Na 10 punktow mialam 2. W szpitalu spedzilam ponad 3 mies., rodzicow straszyli porazeniem mozgowym, tym ze moge nie widziec i nie slyszec itp. Nie potwierdzilo sie- bylam okazem zdrowia, zostala mi tylko srednia wada wzroku. Gdyby nie ten lekarz... wspolczuje mojej siostrze bo ona poronila niedawno w 5 mies. Ciazy ( infekcja bakteryjna)- dziecko zmarlo po porodzie. Tak niewiele brakowalo by malenstwo mialo szanse zyc... dlatego dziewczyny nie bagatelizujcie zadnych infekcji bo to bardzo grozne w ciazy.
|
|
#4602 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Hej a jednak się nie wyspalam . Dziewczyny wczoraj słyszałam od ciotek żebym uważała zimą i nie przeziebila brzuszka , bo widziały dwa przypadki, że dzieci urodziły się całe w chrostach , jednemu dziecku to pół roku to schodzilo. Podobno już jak się ma duży brzuszek to jest kobiecie ciepło ale to może uśpić nasza czujność, ciepła bieliznę i zawsze zakryty brzuszek mi kazały mieć. Rajtki itp. Więc zamiast kupować rozmiary 74 i większe odkladajcie grosik dla siebie
myślę że warto czasem posłuchać doświadczonych mam ![]() Chyba głód mi każe wstawać...plany na popołudnie już macie? Ja idę na imprezkę z okazji 1 rocznicy ślubu i urodzin 30 szwagierki. |
|
|
|
#4603 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Cytat:
![]() Cytat:
mąż jest wysoki i szczupły, ja nieco mniejsza, ale z nadwagą też żadnych problemów nie miałam, a jako dziecko byłam szczypiorkiemCytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jakie te dzieciaczki są różne...mój siostrzeniec ma 5 miesięcy i już nosi 74 Wydaje mi się, że większe ubranka to już po prostu lepiej kupować na bieżąco. Noworodki to jednak w większości noszą 56-62 Cytat:
|
|
#4604 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
. )że może być i dobrzeU mnie była burza w nocy- tak grzmiało, że kilka razy aż się podrywałam, a błyskało, że raziło przez zasłony i zamknięte oczy! Ale spotkało mnie coś cudownego, i mam dowód, ze dzieciak już słyszy- jak był jakiś głośniejszy piorun to tak mnie zakłuło w dole brzucha, że tam aż rękę położyłam i CZUŁAM jak tam się kotłuje obce ciałko- jak nasz piesek, jak się nie może ułożyć fo snu- tak jakby mi się dzieciak wtulał w tą rękę i się po chwili uspokoił, a jak grzmiało, to się kręcił! Normalnie po raz drugi w życiu się zakochałam! Już od kilku dni miałam podejrzenia, że go czuję, ale czekałam, aż będę pewna, albo mi mąż potwierdzi, a wcześniej wieczorem i on poczuł delikatnie, a potem to już zero wątpliwości! Ale jestem szczęśliwa- wczoraj jeszcze byłam gotowa przyłączyć się do skarg, co to za błogosławieństwo, ale w nocy i teraz (nadal się wierci) już się nie zgadzam. To jest cudowne nawet ze wszystkimi mdłościami, bólami i zawrotami głowy! I już rozumiem mamusie, które twierdzą, że cokolwiek może je wynagrodzić!
|
|
#4605 |
|
Rozeznanie
|
Hey dziewczyny ja już od 5 nie śpię, a wczoraj padłam jak kawka
Miałam mieć wolne i co ??
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4606 |
|
Zadomowienie
|
Poranny jest troszkę mniejszy ...
![]() Idę na sniadanko. |
|
|
|
#4607 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Inga fajne imię, wetka mojego sierściucha ma tak na imię i bardzo fajna i dobra z niej dziewczyna. Dobrze mi się to imię kojarzy ![]() ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Cytat:
witaj no i wlaśnie czegoś takiego jak opisałas się boję- rodzenia kilkanaście godzin, bólu i stresu. Jak o tym myślę to mi się słabo robi ---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Cytat:
nic nie mów o wyprawkach... dziś mi się śniło, że już dzieciak był w domu i się cały osrał a ja bo nie miałam w co przebrac bo nic nie kupiliśmy jedyne ciuchy co miał to te na sobie (też nie wiem skąd). Nie było nic- żadnych chusteczek, płynów itp i ja w tym śnie mówię do małża - "mówiłam żeby pokupować ".no masarka ten sen, takie głupoty że szok ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Cytat:
rany daj spokój....a co do dzieciaczka- jeśli lekarz powiedział, że OK no to OK, może taka uroda. Córkę też urodziłaś dość małą ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Cytat:
no to teraz to ja nie rodzę ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Cytat:
widać jesteś uparta i silna bo koniecznie chciałaś przetrwać Masz rację- nie wolno nic bagatelizowac bo nigdy nie wiadomo jakie będą konsekwencję ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- też fajny i taki zgrabny. Tobie chyba wszystko w brzuch poszło , ja to cała jakaś galaretowata jestem.......... ![]() ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- dziś w nocy były u mnie takie burze że normalnie myślałam, że to koniec świata ![]() Do tego wcale nie jest teraz chłodniej- dupa duszno dalej
|
|
|
#4608 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas w nocy były straszne burze....jedna za drugą, grzmiało przeokropnie i lało, ale dziś jak chłodniutko...uffff.
Ale macie fajne brzuchole...mój powoli też już się pokazuje ![]() Zaraz jedziemy z małżem na dalsze poszukiwania kreacji weselnej dla mnie...mam nadzieję, że dziś coś kupię.
|
|
#4609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;42194146]Hmm...znam kobietę, która ma troje dzieci i wszystkie po cc... Sama tak mam, potrafię zemdleć i nawet nie wiem kiedy. Mojej gin nawet padlam na pierwszej wizycie Też znam taką osobę. Ja niestety będę na 95% miała cesarkę:-( To podobno dla bliźniaków lepiej i dla mnie też. Boję się panicznie bo całe to cięcie i potem lezenie. Z dwójką to może być ciężko ogarnąć wszystko po takim porodzie. No śle co zrobić. Bezpieczeństwo przede wszystkim.
|
|
|
#4610 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ja już od 5:30 na nogach, jakoś spać nie mogłam ... isia4891 cudny ten Twój brzuszek - widać że już ciążowy (a nie jak mój tłuszczykowy
|
|
#4611 |
|
Zadomowienie
|
Magnusia niezły sen....Hehe "a nie mówiłam "
|
|
|
|
#4612 |
|
Zakorzenienie
|
Hehh dziewczyny dobrze że jesteście ja to bym zaraz nakupowała do 18-stki
Myślę że rozmiaru 56 nie wykorzystam za długo bo i ja i mąż mamy po 1,70 więc nastawiłam się na 68 również ale takie bardziej bieliźniane kupuje body,pajacyki....a jak już będę znała płeć to zaszaleje ![]() Mojej przyjaciółce urodził się synek i miał 62 cm,praktycznie to co wzięła do szpitala na 56 nie wykorzystała,musieli jej na 62 dostarczyć Teraz mam straszny hałas w domu bo teść z mężem okna dachowe wstawiają ![]() Po południu jedziemy do kuzynki na 4 urodzinki jej córki ![]() Miłego dnia!!!
|
#4613 |
|
Zakorzenienie
|
ale tutaj dzisiaj spokój ...
u mnie też chłodniej a nawet powiedziałabym że zimnawo bo z prawie 30C dzisiaj mam 18 C ...
|
|
#4614 |
|
Raczkowanie
|
Osz jak nie fajnie weszłam na forum a mi się pokazały wiadomości tylko do wczoraj do 21 aż w szoku byłam że tak tu cicho
Edytowane przez Lusso Czas edycji: 2013-08-10 o 10:41 |
|
|
|
#4615 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, gdzie wy macie te burze ? U mnie spokoj, całą noc z głową prawie na balkonie spałam, więc chyba bym słyszała.
No i dalej zaduch ... Nie lubię tego. Na dodatek chyba mój kot stwierdził, że wystarczy spania, bo siadł koło mnie, krzyczał i skubał mnie za ucho a ja ostatnio tak lubię spać
|
#4616 | |||||
|
Gang Iren
|
Hej!
Całą dobę nie poczułam dziecia ![]() Stresuje mnie to. Już bym chciała mieć wizytę,upewnic się,że jest dobrze. Cytat:
Cytat:
![]() Jak to może wpłynąć,że w brzuch zimno i dzieci rodzą się wysypane? Myślę,że ciotki trochę bajki opowiadają. Może dziecko miało potówki czy coś,a matka nie ubierała się zbyt ciepło i dorobiły sobie historię. Chociaż oczywiście popieram,aby dbać o siebie,ubierać się ciepło. Cytat:
No to super! A w którym jesteś tygodniu? Śliczny,zgrabny brzuszek ![]() Cytat:
Nie mam pojęcia,tylko z opisu widziałam,że już tam dzieci się pojawiają,więc zajrzałam do nich na pierwszą stronę. No ale coś musiało byc nie tak skoro tak wielka różnica. Cytat:
To wcale nie jesteście jacyś bardzo wysocy,normalni bym powiedziała. I to też nie zawsze tak jest. Ja mam tylko jedną koleżankę której dziecko miało 60 cm,no ale mąż ma ponad 2 m,a ona 175 cm. Ja mam 168 cm,a mąż 182 i nasze dzieci krótkie się rodził,po 50 cm,tak że na początku 56 było za duże.
|
|
#4617 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
|
|
#4618 |
|
Raczkowanie
|
Moja kuzynka miała bliźniaki urodziła w 26 tygodniu jedno nie przeżyło ale lekarze mówili od początku że nie uratują a jedno urodziło się właśnie jakoś 600. teraz w maju skończyła rok i ma się bardzo dobrze ma tylko lekkiego zeza ale wcześniaki często mają.
|
|
|
|
#4619 |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
maruda niezłą kruszyną byłaś! Ktoś czuwał nad Tobą, całe szczęście, że tak sie skończyło. mezaga ja tez bardzo nie chcę cesarki, ale w Twojej sytuacji nawet nie zastanawialabym się. Nie ma co ryzykować Nie miałam czasu, zeby Wam wczoraj napisac wiecej o wizycie. Przede wszystkim, i to bardzo dobra wiadomość, serce młodego bije miarowo i w samym środku normy (153 razy na minute, na genetycznym było 174 czyli w górnym skraju normy). To nastawia mnie bardzo pozytywnie przed poniedziałkowym echem. I jeszcze rozmowa z lekarka o braniu żelaza Lekarka: To bedą w takim razie 2 tabletki 3 razy dziennie. Ja: (nic nie powiedziałam, ale musiała zobaczyć moją minę) L: dobra, może byc po 1 tabletce 3 razy dziennie, jak pani przez gardło nie przejdzie J: nie 2 tabletki mnie przerażają, tylko 3 razy dziennie. L: no to mamy deal, 2 razy dziennie po dwie tabletki, może byc?
|
#4620 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
Mam problem - w sobotę jedziemy do rodziny- wspominałam jakiś czas temu, że w czerwcu urodził im się syn i teraz musimy kupic coś na ta pierwsza wizytę, jakiś drobiazg, symbolicznie. Ale kurcze- młody w zasadzie "wszystko" ma. Babcia w Anglii siedzi i co chwilę na zakupy dla młodego lata i wysyła co rusz to jakieś może ☠☠☠☠☠☠☠y. I mam wrażenie że wszystkiego maly na w bród. A kupic coś trzeba. Macie jakieś propozycje ? Coś czego np. nigdy dość ?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:00.

witaminy biorę 2 razy w tygodniu, czasem rzadziej, ale mam się nie martwić, po 20 tc mały ma mi go podbierać. Na usg był też tż, mały leżał sobie głową do dołu, rączkę wkładał do buzi, machał 1 nogą
był bardzo spokojny, ostatnio się popisywał, a dziś przy tatusiu coś leniwy był. Niestety nic o płci nie mówiła, zresztą usg nie było już takie widoczne

- a ich mamy wcale nie miały wskazań do cesarki. Naoglądałam się tych dzieci i dlatego właśnie zaczęłam się zastanawiać nad cesarką. A do tego wszystkiego dochodzi właśnie ten cholerny ból, ta popękana szyjka, te hemoroidy :P 

jedyne ciuchy co miał to te na sobie (też nie wiem skąd). Nie było nic- żadnych chusteczek, płynów itp i ja w tym śnie mówię do małża - "mówiłam żeby pokupować ".
rany daj spokój....