|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 | |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
|
|
#4592 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
moje w nocy się rusza tylko kiedy je gniotę próbując zasnąć na lewym boku z nogą choćby odrobinę podciągniętą(niestety jest dość nisko i jakoś bardzo z lewej), ale wtedy rusza mi się pół brzucha (stąd moje przypuszczenie, że to główka, bo jak coś przygniotę z prawej, to tylko "pojedyńczy" ruch) a tak to głównie w dzień ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Cytat:
no i możesz mieć za piękne paznokcie i włosy bo na nie chyba też dynia wpływa![]() ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
|
|
#4593 | |
|
Rozeznanie
|
Masajka1983, spokojnie, bo Ci ciśnienie skoczy. Ja tej kobiety nie "hejtuję" internetowo, nikomu to niepotrzebne. Otwarcie napisałam, że nie czuję się absolutnie zachęcona do empatycznego czytania bloga (a właściwie oglądania, bo -jak już napisałam zerknęłam tylko na pierwszą stronę- tam jest głównie galeria zdjęć). I tyle.
Czytywałam bloga dot. życia z autystycznym dzieckiem - był o wiele bardziej atrakcyjny, a teksty autorki dawały do myślenia. Każdy w necie znajdzie coś dla siebie (chociaż przy naszym stanie lepiej skupiać się na dobrych rzeczach). Cytat:
[a jak patrzę na "ciążową świadomość" mojej bratowej to jestem w szoku - nie tak zachowuje się kobieta, której kilka miesięcy zajęły starania się o dziecko...]
|
|
|
#4594 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a większość zmian sama się narzuca, żeby zauważyć, więc nie jesteś ciężarną dziwną, tylko szczęśliwą )---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Cytat:
![]() ![]() klask i:
|
|
#4595 |
|
Gang Iren
|
No właśnie chyba nie może,ona kazała mi iść do gp (czyli tego ogólnego lekarza i on miał zdecydować co dalej). No nic,zobaczymy co mi powie jutro i czy faktycznie ten mój brzuch jest za duży (w poprzednich ciążach zawsze miałam maławy)
|
#4596 |
|
Zadomowienie
|
mam to samo
szczególnie jak daje całą serię i mogę męża ściągnąć, żeby też poczuł ) od razu jakby człowiekowi lepiej
|
#4597 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wpierdzieliłam miskę budyniu śmietankowego i czuję się jak czołg. Piszecie tu tak o tej glukozie, a w UK nie robią glukozy, co wizytę tylko każą mi sikać i paski w mocz wtykają i coś sprawdzają. No i krew pobierają. Oczywiście na toxo tu nie robią w ogole badań Jutro TŻ ma urodziny, niestety ale uczcimy je w sobotę wypadem do restauracji i być może kinem - ponieważ ma jutro nockę standardowo od 20
Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2013-09-12 o 20:53 |
|
|
|
|
#4598 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4599 |
|
Przyczajenie
|
Kukurydziana! W jakim celu wchodziłaś w ogóle na ten blog - z chorej ciekawości? jak to jest - życzę Ci, aby nigdy nie spotkała Cię taka tragedia. Natomiast łatwo wywnioskować z Twoich wypowiedzi, że jesteś pozbawioną uczuć, zimną i wyrachowaną osobną.
Dla matki po stracie dziecka ostatnią rzeczą jest myślenie, aby jej blog był "atrakcyjny". Ona cierpi, jej życie zawaliło się w jednym momencie - straciła największy skarb swojego życia. Ja życzę jej, aby spotkała na swojej drodze TYLKO dobrych, mądrych ludzi, którzy pomogą jej przejść przez tą traumę... |
|
|
|
#4600 |
|
Zadomowienie
|
Ja dziś gotowalam jarzynowa i też spaghetti bolones , a na kolację zapiekanki z pieczarkami , salami, szyneczka i serem. Jutro mama coś pichci
Było też ciasto...ale już kupione...Co do doceniania rodziców to nam bardzo dużo pomagają i naprawdę często mówię dziękuje, pomagam również im a jak coś gotuje, czy robię jakas dobra kolacyjke lub sniadanko to dla nich też. Mam ich kochanych i też dbam o nich, niestety trochę jestem przerazona mama dziś dostała skierowanie do szpitala
|
|
|
|
#4601 | |
|
Zadomowienie
|
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;42771855]
Nic tylko się cieszyć, że masz takiego zdolnego męża Szkoda, że mój nie jest taką złotą rączką nawet czasu na remont Wychodzi na to, że musiałybyśmy wszystkiego unikać, bo zawsze coś wywoła w nas emocje [/QUOTE]mój ma więcej chęci niż czasu, ale i tak mnie zadziwia, jak czasem udają mu się takie rzeczy, których dotąd nie robił (np. tynkowanie!) tak, ale emocji w autobusie czy sklepie nie potrafimy przewidzieć ani uniknąć a w dramatach czy horrorach one pojawiają się niejako automatycznie, więc mamy je na własną prośbę ![]() ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Cytat:
![]() ![]() klask i: za wyniki i za syna![]() widzisz, czyli dobrze zrobiłaś, że go zmieniłaś cieszę się bardzo, bo zasługujesz na dobrego lekarza
|
|
#4602 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja znajoma to samo w jeden msc w II trymestrze przybrała nagle 5 kg, a w ostatnich miesiącach nawet trochę schudła (niechcący oczywiście) samo jakoś poszło. Cytat:
![]() Mam nadzieję, że zdąrzycie przeczytać pędząc na porodówkę napiszę posta ROOOODZĘEEEEEE (ah aplikacja na komórkę ) tyle kciuków do trzymania będzi e
|
|
#4603 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i: za wyniki25 minut to chyba nie tak mało, a ile miałaś poprzednio? wiadomo, że jak jest ok, to jest szybciej, gdyby coś było nie tak, albo nie widział dobrze to musiałby sprawdzać jeszcze raz... ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Cytat:
miłego odpoczynku---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
![]() ![]() klask i:---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
a Zosia piękne imię - tak ma moja ukochana babunia i kilka całkiem fajnych znajomych (no i dźwięk tego imienia- Zofia
|
|
#4604 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no widzisz a tak się denerwowałaś bardzo się cieszę że wszystko OK ![]() ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Cytat:
![]() a coś Cię niepokoi w tych badaniach? czegoś nie sprawdził lekarz?
|
|
|
#4605 |
|
Rozeznanie
|
Gosia nie przejechalam sie i tu jest problem dlatego pytam o ten wozek na forum, poki co to tylko w internecie go widzialam..
Masajka wydaje mi sie ze troche przesadzasz i Twoje opinie staja sie obrazliwe, Kukurydziana wyrazila swoje zdanie i za to mamy ja teraz zlinczowac na forum? Nie po to tu jestesmy, niech kazdy wyraza swoje opinie bez strachu o reakcje innych. Ja np.: nie przegladam tego bloga bo uwazam ze ciaza to nie czas na takie rzeczy, co nie znaczy ze jestem zimna i wyrachowana osoba.
|
|
#4606 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
no same dobre newsy dziś- super, bardzo się cieszę
|
|
|
#4607 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Gratuluje dziewczyny wyników i ujawnionych płci, bardzo się cieszę ze wszystko dobrze u was. Oj hormony i nerwy puszczają niektórym, ja blog przejzalam pobieżnie, zeby nie beczec ale współczuję tej kobiecie i całej rodzinie, nie każdy jest super pisarzem, każdy przeżywa swoje tragedie inaczej, a pisanie pamiętnika czy bloga to również dobra terapia. Każdy reaguje inaczej jedni zamykają się w sobie, inni o tym piszą dla siebie i dla innych. Nie krytykujmy tragedii ludzkich. Edytowane przez isia4891 Czas edycji: 2013-09-12 o 21:21 |
|
|
|
|
#4608 | |
|
Zadomowienie
|
a już myślałam, że jestem na bieżąco...
Cytat:
![]() ja też byłam całkiem zagubiona, teraz powoli zaczynam się ogarniać i sama już kilka rzeczy wiem )a jak tak mówi, to pewnie wszystko jest w porządku, więc gratulacje
|
|
#4609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4610 |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Swoją drogą, czy Wasze dzieci tez się tak czesto przekrecają? Mój średnio lezy 3 dni z nogami do dołu, potem dzien-dwa z nogami do góry (co za ulga!), a potem znowu fika głową do gory i tak dalej.
Ciekawe kiedy się ustalibilizuje (oby dobrą stroną...).
|
#4611 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() co do pracy, to zrobisz, jak uważasz, mi kardiolog mówiła, że praca siedząca wcale dla ciąży nie jest lepsza niż stojąca i jeszcze przed Tobą opuchlizna nóg i coś tam, o czym mi opowiadała, a ciąża ma już swój wiek, więc raczej nikt nie powinien mówić, że za wcześnie
|
|
#4612 |
|
Rozeznanie
|
Niby tak ale i tak kazda mamuska cos wynajdzie :P Moja szwagierka stwierdzila ze nie bardzo sa te foteliki.. Ale kazdy mysli cos innego.. W niemczech sprzedaja te wozki taniej z innymi fotelikami ale one tez maja te wszystkie atesty, wydaje mi sie ze nie ma co popadac w paranoje i tak naprawde nie zrobie dziecku krzywdy jezeli kupie mu wozek za 1200 zl a nie za 2000..
|
|
#4613 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to trzymam kciuki dalej
|
|
#4614 |
|
Raczkowanie
|
Z pierwszej ciąży też kiepsko wspominam tą glukozę. Nie dość, że ciężko przez gardło to przechodzi, to jeszcze o miejsce do tego spokojnego siedzenia trudno. Gdyby nie mąż to chyba bym stamtąd uciekła przed upływem tych dwóch godzin. Bleee..
Czy też się cieszycie, że jutro wreszcie piątek?
|
#4615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no super Zosia- ładne imię
|
|
|
#4616 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#4617 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)co do mamy, to ja już też jestem na takim etapie, że przyszedł czas kiedy to ja ją więcej wspieram (właśnie gotowaniem, ale nie tylko) niż ona mnie... założenie jest takie, że ma zostać z dzieckiem jak wrócę do pracy, ale zobaczymy jeszcze jak to będzie ![]() ale zawsze pamiętam i mam na uwadze, jaka by nie była teraz to, jak zawsze dla nas chciała jak najlepiej (jakby nie wychodziło) i ile poświęcała nam miłości...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4618 |
|
Rozeznanie
|
Pokazalabys ten ogromny brzuchol :P
|
|
#4619 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nareszcie weekend, jutro pracuje do 12 więc tylko 4h pracy
|
|
#4620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:43.

malo do was pisze bo czasu brak a staram sie kazda wolna chwile wypoczywam ale was podczytuje regularnie. Zaczelam 26 tc co do wagi mam na plusie 4 kg co mnie bardzo dziwi no jem za dwoje a przed ciaza nie mialam tak szybkiej przemiany materii . Czy wasze maluchy w nocy tez bardzo sie ruszaja? W ciagu dnia czuje swojego malucha od czasu do czasu ale dzisiaj nie moglam spac do 3 rano... dostawalam kopniaki, maly sie rozpychal no mialam go ochote az z brzuchs wyciagnac tylko szkoda ze nie mam sztucznej macicy na takie okazje
wszystkie robicie krzywa cukrowa? Moj gin zalecil zrobic hemoglobine glikowana bo ponoc bardziej odzwierciedla co tak naprawde dzieje sie w organizmie z cukrem przez ostatnie trzy miesiace, z ciekawosci pytal tez diabetologa i powiedzial to samo ze krzywa cukrowa to tylko wymysl nfz wiafomo z jakiego powodu
piszecie dziewczyny o wyprawkach a ja jeszcze nic nie mam... i jeszcze pytanie wozek z gondola tak mniej wiecej do ktorego miesiaca malucha bedzie uzyteczny?
Chodzi o to, że gdy się dowiedziałam o małym w moim łonie od razu wzięłam się za rzucanie papierosów.. Co wcale nie było takie łatwe. Jednak kilkuletniego nałogu nie da się tak po prostu pozbyć mimo, że człowiek stara się być rozsądnym :/ Znalazłam na to swój dziwny trochę sposób i stąd moje pytanie - czy jest taka możliwość żeby przesadzić z pestkami dyni? 

klask i:
[/QUOTE]

16.06.2012