|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 | |
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
![]()
![]() |
#4592 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
![]() moje w nocy się rusza tylko kiedy je gniotę próbując zasnąć na lewym boku z nogą choćby odrobinę podciągniętą(niestety jest dość nisko i jakoś bardzo z lewej), ale wtedy rusza mi się pół brzucha (stąd moje przypuszczenie, że to główka, bo jak coś przygniotę z prawej, to tylko "pojedyńczy" ruch) a tak to głównie w dzień ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
![]() |
#4593 | |
Rozeznanie
|
Masajka1983, spokojnie, bo Ci ciśnienie skoczy. Ja tej kobiety nie "hejtuję" internetowo, nikomu to niepotrzebne. Otwarcie napisałam, że nie czuję się absolutnie zachęcona do empatycznego czytania bloga (a właściwie oglądania, bo -jak już napisałam zerknęłam tylko na pierwszą stronę- tam jest głównie galeria zdjęć). I tyle.
Czytywałam bloga dot. życia z autystycznym dzieckiem - był o wiele bardziej atrakcyjny, a teksty autorki dawały do myślenia. Każdy w necie znajdzie coś dla siebie (chociaż przy naszym stanie lepiej skupiać się na dobrych rzeczach). Cytat:
![]() [a jak patrzę na "ciążową świadomość" mojej bratowej to jestem w szoku - nie tak zachowuje się kobieta, której kilka miesięcy zajęły starania się o dziecko...]
![]() ![]() |
![]() |
#4594 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4595 |
Gang Iren
|
No właśnie chyba nie może,ona kazała mi iść do gp (czyli tego ogólnego lekarza i on miał zdecydować co dalej). No nic,zobaczymy co mi powie jutro i czy faktycznie ten mój brzuch jest za duży (w poprzednich ciążach zawsze miałam maławy)
#4596 |
Zadomowienie
|
mam to samo
![]() ![]() ![]()
#4597 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wpierdzieliłam miskę budyniu śmietankowego i czuję się jak czołg. Piszecie tu tak o tej glukozie, a w UK nie robią glukozy, co wizytę tylko każą mi sikać i paski w mocz wtykają i coś sprawdzają. No i krew pobierają. Oczywiście na toxo tu nie robią w ogole badań ![]() Jutro TŻ ma urodziny, niestety ale uczcimy je w sobotę wypadem do restauracji i być może kinem - ponieważ ma jutro nockę standardowo od 20 ![]() Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2013-09-12 o 20:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4598 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#4599 |
Przyczajenie
|
Kukurydziana! W jakim celu wchodziłaś w ogóle na ten blog - z chorej ciekawości? jak to jest - życzę Ci, aby nigdy nie spotkała Cię taka tragedia. Natomiast łatwo wywnioskować z Twoich wypowiedzi, że jesteś pozbawioną uczuć, zimną i wyrachowaną osobną.
Dla matki po stracie dziecka ostatnią rzeczą jest myślenie, aby jej blog był "atrakcyjny". Ona cierpi, jej życie zawaliło się w jednym momencie - straciła największy skarb swojego życia. Ja życzę jej, aby spotkała na swojej drodze TYLKO dobrych, mądrych ludzi, którzy pomogą jej przejść przez tą traumę... |
![]() ![]() |
![]() |
#4600 |
Zadomowienie
|
Ja dziś gotowalam jarzynowa i też spaghetti bolones , a na kolację zapiekanki z pieczarkami , salami, szyneczka i serem. Jutro mama coś pichci
![]() Co do doceniania rodziców to nam bardzo dużo pomagają i naprawdę często mówię dziękuje, pomagam również im a jak coś gotuje, czy robię jakas dobra kolacyjke lub sniadanko to dla nich też. Mam ich kochanych i też dbam o nich, niestety trochę jestem przerazona mama dziś dostała skierowanie do szpitala ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4601 | |
Zadomowienie
|
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;42771855]
Nic tylko się cieszyć, że masz takiego zdolnego męża ![]() Szkoda, że mój nie jest taką złotą rączką ![]() Wychodzi na to, że musiałybyśmy wszystkiego unikać, bo zawsze coś wywoła w nas emocje ![]() mój ma więcej chęci niż czasu, ale i tak mnie zadziwia, jak czasem udają mu się takie rzeczy, których dotąd nie robił (np. tynkowanie!) tak, ale emocji w autobusie czy sklepie nie potrafimy przewidzieć ani uniknąć a w dramatach czy horrorach one pojawiają się niejako automatycznie, więc mamy je na własną prośbę ![]() ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() widzisz, czyli dobrze zrobiłaś, że go zmieniłaś ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4602 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja znajoma to samo w jeden msc w II trymestrze przybrała nagle 5 kg, a w ostatnich miesiącach nawet trochę schudła (niechcący oczywiście) samo jakoś poszło. Cytat:
![]() Mam nadzieję, że zdąrzycie przeczytać pędząc na porodówkę napiszę posta ROOOODZĘEEEEEE (ah aplikacja na komórkę ![]() ![]()
![]() |
#4603 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() 25 minut to chyba nie tak mało, a ile miałaś poprzednio? wiadomo, że jak jest ok, to jest szybciej, gdyby coś było nie tak, albo nie widział dobrze to musiałby sprawdzać jeszcze raz... ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4604 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
no widzisz a tak się denerwowałaś ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Cytat:
![]() a coś Cię niepokoi w tych badaniach? czegoś nie sprawdził lekarz?
![]() |
#4605 |
Rozeznanie
|
Gosia nie przejechalam sie i tu jest problem dlatego pytam o ten wozek na forum, poki co to tylko w internecie go widzialam..
Masajka wydaje mi sie ze troche przesadzasz i Twoje opinie staja sie obrazliwe, Kukurydziana wyrazila swoje zdanie i za to mamy ja teraz zlinczowac na forum? Nie po to tu jestesmy, niech kazdy wyraza swoje opinie bez strachu o reakcje innych. Ja np.: nie przegladam tego bloga bo uwazam ze ciaza to nie czas na takie rzeczy, co nie znaczy ze jestem zimna i wyrachowana osoba.
![]() |
#4606 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
no same dobre newsy dziś- super, bardzo się cieszę ![]()
![]() |
#4607 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Gratuluje dziewczyny wyników i ujawnionych płci, bardzo się cieszę ze wszystko dobrze u was. Oj hormony i nerwy puszczają niektórym, ja blog przejzalam pobieżnie, zeby nie beczec ale współczuję tej kobiecie i całej rodzinie, nie każdy jest super pisarzem, każdy przeżywa swoje tragedie inaczej, a pisanie pamiętnika czy bloga to również dobra terapia. Każdy reaguje inaczej jedni zamykają się w sobie, inni o tym piszą dla siebie i dla innych. Nie krytykujmy tragedii ludzkich. Edytowane przez isia4891 Czas edycji: 2013-09-12 o 21:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4608 | |
Zadomowienie
|
a już myślałam, że jestem na bieżąco...
Cytat:
![]() ![]() ja też byłam całkiem zagubiona, teraz powoli zaczynam się ogarniać i sama już kilka rzeczy wiem ![]() a jak tak mówi, to pewnie wszystko jest w porządku, więc gratulacje ![]()
![]() |
#4609 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4610 |
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Swoją drogą, czy Wasze dzieci tez się tak czesto przekrecają? Mój średnio lezy 3 dni z nogami do dołu, potem dzien-dwa z nogami do góry (co za ulga!), a potem znowu fika głową do gory i tak dalej.
Ciekawe kiedy się ustalibilizuje (oby dobrą stroną...).
#4611 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() co do pracy, to zrobisz, jak uważasz, mi kardiolog mówiła, że praca siedząca wcale dla ciąży nie jest lepsza niż stojąca i jeszcze przed Tobą opuchlizna nóg i coś tam, o czym mi opowiadała, a ciąża ma już swój wiek, więc raczej nikt nie powinien mówić, że za wcześnie ![]()
![]() |
#4612 |
Rozeznanie
|
Niby tak ale i tak kazda mamuska cos wynajdzie :P Moja szwagierka stwierdzila ze nie bardzo sa te foteliki.. Ale kazdy mysli cos innego.. W niemczech sprzedaja te wozki taniej z innymi fotelikami ale one tez maja te wszystkie atesty, wydaje mi sie ze nie ma co popadac w paranoje i tak naprawde nie zrobie dziecku krzywdy jezeli kupie mu wozek za 1200 zl a nie za 2000..
![]() |
#4613 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
to trzymam kciuki dalej ![]()
![]() |
#4614 |
Raczkowanie
|
Z pierwszej ciąży też kiepsko wspominam tą glukozę. Nie dość, że ciężko przez gardło to przechodzi, to jeszcze o miejsce do tego spokojnego siedzenia trudno. Gdyby nie mąż to chyba bym stamtąd uciekła przed upływem tych dwóch godzin. Bleee..
Czy też się cieszycie, że jutro wreszcie piątek? ![]()
#4615 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no super ![]() ![]()
![]() |
#4616 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4617 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() co do mamy, to ja już też jestem na takim etapie, że przyszedł czas kiedy to ja ją więcej wspieram (właśnie gotowaniem, ale nie tylko) niż ona mnie... założenie jest takie, że ma zostać z dzieckiem jak wrócę do pracy, ale zobaczymy jeszcze jak to będzie ![]() ale zawsze pamiętam i mam na uwadze, jaka by nie była teraz to, jak zawsze dla nas chciała jak najlepiej (jakby nie wychodziło) i ile poświęcała nam miłości...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4618 |
Rozeznanie
|
Pokazalabys ten ogromny brzuchol :P
![]() |
#4619 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4620 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:03.