Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4 - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-02, 18:07   #4591
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość

Oj,nie chcialam cie przestraszyc...
Na pewno jak ci mowili,ze jest OK to jest.
Ale spelniacie te wymogi,tak? Tz pracowal pol roku zanim zaszlas w ciaze?
Nie, nie pracował tutaj pół roku zanim zaszłam w ciążę. Pół roku minie dokładnie w styczniu.

No, ale skoro on powiedziała do mnie, że nie widzi problemu żadnego to nie wiem jaka polityka jest tu stosowana.

Teraz to mi zagadkę dałaś normalnie. Bo na tej wizycie w NHS nikt nic nie wspomniał, że coś jest nie tak. Pani powiedziała, że dopóki żyjemy wspólnie jak małżeństwo i on pracuje to nie ma problemu.

Edytowane przez _Shiloh_
Czas edycji: 2013-10-02 o 18:10
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 18:08   #4592
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
wiecie co a ja się tak zastanawiałam co by było jakby się okazało, że mój pępek jest dziurawy za tymi fałdami są flaczki i jak się pępunio otworzy to flaczki wypadną rany ale ja mam mysli...
Moj wlasnie się nie otwiera, moj się zamyka dosłownie została mi juz tylko cienka kreska, ledwo mogę go umyć

Mnie jak byłam mała jakaś ciotka postraszyla, ze jak pójdę do szkoły to będę musiała sama "rozwiązać sobie pępek". O rany, jaka ja byłam przerażona i ile miałam myśli w głowie
Stary 2013-10-02, 18:11   #4593
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Moj wlasnie się nie otwiera, moj się zamyka dosłownie została mi juz tylko cienka kreska, ledwo mogę go umyć

o? dziwne mi się taka studnia robi
Stary 2013-10-02, 18:11   #4594
pilotka86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość

Co do darmowej opieki, to tak mam takową. Dostałam wezwanie do biura szpitala w zeszłym miesiącu, aby przynieść dokumenty TŻ, że pracuje, z jego składek mam darmową opiekę. Pani wszystko skserowała, powypełniała i powiedziała, że nie ma znaczenia czy to mój maż, czy partner. I, że już więcej nie będe wzywana żeby cokolwiek przedstawiać i wyjaśniać, bo nie będą mnie obciążać kosztami. A ta dziewczyna polką była? Bo ja żyłam w przekonaniu, że na terenie UE - jej obywatele- nie płacą za opiekę.
Shiloh... niestety takie myślenie czasami baaardzo wiele kosztuje. Każdy kraj ma swoje własne, odrębne przepisy, w wielu przypadkach jest tak, że nfz nie zapłaci za leczenie za granicą. Jadąc za granicę na polskim ubezpieczeniu dobrzej jest to sprawdzić.
Nie wiem jak to jest dokładnie w UK, ale mój brat wyjechał tam z narzeczoną pół roku temu i nie mają ubezpieczenia zdrowotnego, mimo że pracują legalnie, ponieważ umowę o ile się nie mylę mają na pół etatu. W takim przypadku żeby mieć ubezpieczenie musieliby sobie sami je opłacać, ale stwierdzili że są za wysokie Dla mnie akurat to szczyt głupoty, ale ich wybór.
pilotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 18:12   #4595
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Nie, nie pracował tutaj pół roku zanim zaszłam w ciążę. Pół roku minie dokładnie w styczniu.

No, ale skoro on powiedziała do mnie, że nie widzi problemu żadnego to nie wiem jaka polityka jest tu stosowana

Skoro tak powiedziala,to powinno byc wszystko OK.
Ale na wszelki wypadek moze poczytajcie jakie sa na ta chwile przepisy?
Znam kilka sytuacji kiedy popelniali bledy,wiec lepiej wiedziec co i jak w razie czego,zeby was nie zaskoczono,ze np ktos sie dopatrzyl,ze jest inaczej w waszej sytuacji.
Stary 2013-10-02, 18:13   #4596
vacuity
Rozeznanie

Cytat:
a dziękuję bardzo płaszczyk bardzo fajny
A dziękuję również

Cytat:
Oj mnie tez przerażają zdjecia rozstepow.

I to co się dzieje z moim pępkiem. Jeszcze ze 2 tygodnie i chyba zniknie zupełnie

Kurczę, nienawidzę tych wystających pępków. Codziennie zaklinam mój, żeby się nie pokazywał. Narazie działa

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Kurcze dziewczyny cały dzień nie mogę zabić tego smaku glukozy. Gorzka kawa, mięta, herbata, woda z cytryną, ogórki kiszone...nic nie pomaga. Wrrrr....
Podobno natka pietruszki zabija wszystko

Dziewczyny, mam problem Mam receptę od gin i chciałam zamówić sobie lek przez neta, bo obok mam aptekę gdzie mogę odebrać, a chcę mieć pewność, że będzie ( czasem czegoś nie ma w tym moim mieście i trzeba robić rundkę po aptekach - bardzo nie lubię). Macie pomysł CO TU JEST NAPISANE? Pół godziny myślę, sprawdzam różne kombinacje i nic nie znajduję Może któraś z Was ma podobny lek? Wiem tylko że to coś dopochwowego, związanego z odbudowaniem flory bakteryjnej. Pomocy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (75,3 KB, 54 załadowań)
Stary 2013-10-02, 18:18   #4597
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
o? dziwne mi się taka studnia robi
Bo na razie chyba moj brzuch zdecydowanie bardziej rozrósl sie na boki niz do przodu. I skóra w osi prawo-lewo jest naciagnieta, a góra-dół jeszcze nie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-02, 18:18   #4598
maruda80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vacuity Pokaż wiadomość
A dziękuję również

Kurczę, nienawidzę tych wystających pępków. Codziennie zaklinam mój, żeby się nie pokazywał. Narazie działa

Podobno natka pietruszki zabija wszystko

Dziewczyny, mam problem Mam receptę od gin i chciałam zamówić sobie lek przez neta, bo obok mam aptekę gdzie mogę odebrać, a chcę mieć pewność, że będzie ( czasem czegoś nie ma w tym moim mieście i trzeba robić rundkę po aptekach - bardzo nie lubię). Macie pomysł CO TU JEST NAPISANE? Pół godziny myślę, sprawdzam różne kombinacje i nic nie znajduję Może któraś z Was ma podobny lek? Wiem tylko że to coś dopochwowego, związanego z odbudowaniem flory bakteryjnej. Pomocy

Jak dla mnie to Macmiror Complex 500
Właśnie skończyłam brać wczoraj.

maruda80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 18:19   #4599
perfuzja
Zakorzenienie

vacuity http://leki-informacje.pl/lek/ulotka/723,macmiror.html ? Ale głowy nie dam.
Stary 2013-10-02, 18:21   #4600
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość
Shiloh... niestety takie myślenie czasami baaardzo wiele kosztuje. Każdy kraj ma swoje własne, odrębne przepisy, w wielu przypadkach jest tak, że nfz nie zapłaci za leczenie za granicą. Jadąc za granicę na polskim ubezpieczeniu dobrzej jest to sprawdzić.
Nie wiem jak to jest dokładnie w UK, ale mój brat wyjechał tam z narzeczoną pół roku temu i nie mają ubezpieczenia zdrowotnego, mimo że pracują legalnie, ponieważ umowę o ile się nie mylę mają na pół etatu. W takim przypadku żeby mieć ubezpieczenie musieliby sobie sami je opłacać, ale stwierdzili że są za wysokie Dla mnie akurat to szczyt głupoty, ale ich wybór.
Tylko, że to nie tak tutaj działa. Jeśli pracujesz masz automatycznie odprowadzane ubezpieczenie i zagwarantowaną opiekę zdrowotną. Pracodawca odprowadza na to składki, tak jak u nas w PL. Piszesz o jakimś dodatkowym ubezpieczeniu, w takim wypadku połowa społeczeństwa w UK nie miała by prawa do opieki zdrowotnej na koszt państwa.

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Skoro tak powiedziala,to powinno byc wszystko OK.
Ale na wszelki wypadek moze poczytajcie jakie sa na ta chwile przepisy?
Znam kilka sytuacji kiedy popelniali bledy,wiec lepiej wiedziec co i jak w razie czego,zeby was nie zaskoczono,ze np ktos sie dopatrzyl,ze jest inaczej w waszej sytuacji.
Znalazłam informacje i jest napisane, że jeśli jest się w związku małżeńskim, partnerskim to nie ma problemów. Podobnie jak powiedziała ta kobieta z NHS. Położna dodatkowo powiedziała mi, że to jest standardowa procedura, że wzywają do okazania papierów, że się ma prawo do pobierana legalnie opieki zdrowotnej na ich terenie. Ponad to na owym piśmie , które otrzymałam napisano, że po okazaniu papierów i stwierdzeniu, że jest w porządku nie bede obciązona kosztami. Kobieta z NHS powiedziała, ze nie musze za nic placic i ze juz wiecej nie beda chcieli nic ode mnie.

Właśnie dostałam opier...l od TŻ, że panikuje i Was słucham. Po czym wyszedł do pracy trzaskając drzwiami. Zły dzień mam dziś

Znalazłam zapis z NHS:

You may be considered to be ‘settled’ in the UK if you have lived here for less than six
months but can show that you are intending to stay for longer than 6 months. For example, you have taken a job here.

Edytowane przez _Shiloh_
Czas edycji: 2013-10-02 o 18:32
Stary 2013-10-02, 18:31   #4601
souris5
Raczkowanie

Cytat:
wiecie co a ja się tak zastanawiałam co by było jakby się okazało, że mój pępek jest dziurawy za tymi fałdami są flaczki i jak się pępunio otworzy to flaczki wypadną rany ale ja mam mysli...

GENIALNE normalnie padłam ze śmiechu, aż mój dzieć zaczął wariować!!!
souris5 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-02, 18:33   #4602
vacuity
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
Jak dla mnie to Macmiror Complex 500[SIZE=4]
Właśnie skończyłam brać wczoraj.
Cytat:

No to chyba to, dzięki. Co parę głów to nie jedna.

Edytowane przez vacuity
Czas edycji: 2013-10-02 o 18:38
vacuity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 18:33   #4603
Le La
Zadomowienie

Dziewczyny mam pytanie, moze dla niektorych z Was glupie , ale ja naprawde nie wiem.....
Taki noworodek to jak powinien spac, na plecach, czy na boku??? Czytam te artykuly i niby powinien na boku, ale on sie nie odwroci jakos w nocy na buzie??? Albo nie zdretwieje mu raczka, na ktorej lezy??? Jakos to strasznie skomplikowane dla mnie... :/
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 18:36   #4604
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie, moze dla niektorych z Was glupie , ale ja naprawde nie wiem.....
Taki noworodek to jak powinien spac, na plecach, czy na boku??? Czytam te artykuly i niby powinien na boku, ale on sie nie odwroci jakos w nocy na buzie??? Albo nie zdretwieje mu raczka, na ktorej lezy??? Jakos to strasznie skomplikowane dla mnie... :/
rany nie wiem... w nocy to chyba na plecach a "pod kontrolą" na brzuszku.
Zresztą jestem laik w tym temacie
Stary 2013-10-02, 18:41   #4605
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Mi mama mówiła ze mnie przewracala w nocy ale ja sie nie znam na tym absolutnie.

Byłam w rossmanie. Chusteczki pampers sa na promocji 4 paczki za 19 zł wszystkie rodzaje. Ale jak patrzyłam na te wszystkie kosmetyki niemoglam sie zdecydować.
Co sądzicie o emulsji do kąpieli z oliatum??

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 18:45   #4606
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Najlepiej na boku podobno, wtedy jest najbezpieczniej. Jak zdretwieje mu ręka, to obudzi się z krzykiem
Stary 2013-10-02, 18:46   #4607
Le La
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
Mi mama mówiła ze mnie przewracala w nocy ale ja sie nie znam na tym absolutnie.

Byłam w rossmanie. Chusteczki pampers sa na promocji 4 paczki za 19 zł wszystkie rodzaje. Ale jak patrzyłam na te wszystkie kosmetyki niemoglam sie zdecydować.

Ja wlasnie chce ja kupic dla Aleksa, ponoc bardzo dobra, kilka osob mi juz ja polecalo i nie trzeba podobno po kapieli w niej niczym juz dziecka smarowac, tak slyszalam, a okaze sie w praktyce
Stary 2013-10-02, 18:47   #4608
pilotka86
Rozeznanie

Cytat:
Tylko, że to nie tak tutaj działa. Jeśli pracujesz masz automatycznie odprowadzane ubezpieczenie i zagwarantowaną opiekę zdrowotną. Pracodawca odprowadza na to składki, tak jak u nas w PL. Piszesz o jakimś dodatkowym ubezpieczeniu, w takim wypadku połowa społeczeństwa w UK nie miała by prawa do opieki zdrowotnej na koszt państwa.
ale ja nie pisałam o Twoim przypadku, tylko o tym co napisałaś
tzn:
Cytat:
Bo ja żyłam w przekonaniu, że na terenie UE - jej obywatele- nie płacą za opiekę.
.
a tak nie jest
Pisałam o wyjeździe za granicę na polskim ubezpieczeniu i o tym, że często fundusz nie płaci za opiekę.
Przykład mojego brata podałam, bo on wyjeżdżając do UK był jeszcze na polskim ubezpieczeniu i nie obejmowała ich opieka, po miesiącu zaczął pracować ale na jakiś niepełnym wymiarze i nie mają opieki za darmo.
Stary 2013-10-02, 18:47   #4609
Le La
Zadomowienie

Cytat:
Najlepiej na boku podobno, wtedy jest najbezpieczniej. Jak zdretwieje mu ręka, to obudzi się z krzykiem
Hehhe no w sumie to racja, przeciez nie bedzie lezec cicho i czekac, az sie w koncu ktos obudzi i go odwroci ... hehe

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-02, 18:49   #4610
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Ja wlasnie chce ja kupic dla Aleksa, ponoc bardzo dobra, kilka osob mi juz ja polecalo i nie trzeba podobno po kapieli w niej niczym juz dziecka smarowac, tak slyszalam, a okaze sie w praktyce
No chciałam kupic plyn do kąpieli z babydream ale tam niestety nie jest napisane czy mozna używać dla dzieci zaraz po urodzeniu. Wiem ze jest ok ale moje znajome używały go odrobinkę pózniej a na oliatum jest napisane ze odpowiednie od pierwszego dnia życia.

iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 19:00   #4611
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mala098 Pokaż wiadomość
Witajcie,

co do opieki medycznej- jestem z historią nowotworową, gdy powstało podejrzenie- chciałam pójść do specjalisty na nfz i dostałam termin wizyty za 1o miesięcy. Poszłam prywatnie, zoperowana zostałam prywatnie i po 2 miesiącach byłam po wszystkim. Aż strach się bać, co by było, gdybym czekała te 10 miesięcy w publicznej służbie zdrowia....
Za to późniejsza terapia odbywała się już w publicznym szpitalu- wydanie 40 tys prywatnie nie byłoby fajne, w publicznym w takim momencie kolejek nie było.
Tak więc ja uważam, że powinno być refundowane leczenie bardzo kosztownych rzeczy, za to wizyty i podstawowe badania- pacjent powinien opłacać sobie sam. Wszystkim by to na dobre wyszło.

Przechodząc do weselszych tematów:
A u mnie na obiad fasola ala PawMaj- jest super, polecam!
Ja też mogę wypowiedzieć się w sprawie historii nowotworowej mojego taty..rok temu w czerwcu usłyszeliśmy diagnozę..oraz to, żeby poszedł do hospicjum..na szczęście poszła tam moja siostra bez taty...usłyszała, że mamy czekać..pytanie "na co" się nasuwalo, odpowiedź była oczywista.. od jednego lekarza usłyszałam wprost, że "takich" ludzi nie opłaca się leczyć..od drugiego, który usłyszał, że mieszkam w Niemczech, powiedział, że zabralby tam tatę na moim miejscu, bo niemieccy lekarze są bardziej agresywni w zwalczaniu raka.. i pierwsze, co Niemcy zrobili, to zamienili mu tabletki przeciwbólowe na KROPLE, bo w przypadku guza trzustki należy ja wspierać a nie obciążać!!! I jako ciekawostkę powiem wam jeszcze dwie historie...każdy, kto ma tytuł do ubezpieczeń zdrowotnych w Polsce teoretycznie zgodnie z pewną Dyrektywą moze leczyc się w innym kraju EU (dla zainteresowanych mogę powiedzieć jak się to przeprowadza). Niezbędny jest praniem dokument, na który kolega mojego męża (Austriak) czekał 1,5 tygodnia, po dwóch podjął już terapię w Monachium. My złożyliśmy wniosek o ten dokument w czerwcu, jak zadzwoniłam na pocz lipca na jakim etapie rozpatrywanie, to pani mi powiedziała, że właśnie dokonują ODMOW wniosków z lutego! Teoretycznie mamy do tego prawo, a praktycznie w NFZ mi powiedzieli, że wiadomo, że składają te wnioski ludzie umierający, którzy szukają szans poza PL..dla mnie bodzcem był widok mojego taty w niemieckim szpitalu, który ledwo żywy czekał na biopsje watraby kiedy ja próbowałam załatwić jego przyjęcie na podstawie tego, że mam juz złożony wniosek, że przecież to formalność...usłyszałam, że muszą mieć DOKUMENT...bo bez niego Polacy nie zwrócą kosztów...ze nawet Grecy lepiej się wywiązują ze swoich zobowiązań!!!! Paradoks jest taki, że dokument zalatwilam..i tak jak nie chcieli taty leczyć w Polsce, bo się nie opłacało, tak i tak musieli wszelkie zabiegi, terapie itp zapłacić na mocy umów unijnych.. sama biopsja kosztuje 50 tysiakow euro, a tarceva (tabletki) na mc 2,5 tysiaki eur, dodam, że jedynie w Pl nie refundowana... Szkoda słów.... Mama do dziś na mnie obrażony, bo się na nią wydarlam, że po śmierci taty wyrzuciła tą cholerna tarceve, zamiast komuś dac, widziałam w necie, że ludzie te tabletki na sztuki odsprzedaja... No, to się pozalilam....

cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 19:00   #4612
perfuzja
Zakorzenienie

Co do kosmetyków: ja planuje wersje pt. Absolutne minimum.

- mydło marsylskie do mycia - nawilza skórę zamiast ją wysuszac
- masło shea na suche miejsca + zwykłą pielęgnacje okolic pieluszkowych
- krem na mróz
- rossmanowski płyn do mycia jesli przypadkiem okazałoby się, ze urodzi się z czupryną

I tyle jesli chodzi o codzienną pielęgnacje. Chusteczek do pupy nie planuje, przynajmniej w domu. Po kupie będę podmywac w bidecie albo przy mniejszej potrzebie wycierac mokrymi wacikami.
Stary 2013-10-02, 19:00   #4613
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość
ale ja nie pisałam o Twoim przypadku, tylko o tym co napisałaś
tzn:
.
a tak nie jest
Pisałam o wyjeździe za granicę na polskim ubezpieczeniu i o tym, że często fundusz nie płaci za opiekę.
Przykład mojego brata podałam, bo on wyjeżdżając do UK był jeszcze na polskim ubezpieczeniu i nie obejmowała ich opieka, po miesiącu zaczął pracować ale na jakiś niepełnym wymiarze i nie mają opieki za darmo.
No to bardzo mnie to zaskakuje, bo w momencie zatrudnienia i posiadania NIN, pracodawca odprowadza składki na Twoje leczenie.

jak na ta chwile zadnych rachunkow nie dostalam i od momentu przedstawienia dokumentów jest cisza.

Wczytałam się w ten temat dokładnie i się uspokoiłam troszkę, bo rzeczywiście po okazaniu odpowiednich papierków uznają Cię, że masz prawo do bezpłatnej opieki.
Stary 2013-10-02, 19:01   #4614
pilotka86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość

ja kupowałam chyba z 2 tygodnie temu w Rossmanie 6 paczek chusteczek pampers za 24,99. Wzięłam te białe. W realu od jutra jest 6 paczek zielonych chusteczek pampers za 25,99.
Oliatum ja miałam dawno temu polecone od dermatologa. Szczerze mówiąc to moim zdaniem nie jest warte swojej ceny, mimo że bardzo dobre.
Z Babydream jest różnie, mnie np ta seria koszmarnie uczula. Tylko oliwka na rozstępy dla mamy nie.
Stary 2013-10-02, 19:10   #4615
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Znalazłam informacje i jest napisane, że jeśli jest się w związku małżeńskim, partnerskim to nie ma problemów. Podobnie jak powiedziała ta kobieta z NHS. Położna dodatkowo powiedziała mi, że to jest standardowa procedura, że wzywają do okazania papierów, że się ma prawo do pobierana legalnie opieki zdrowotnej na ich terenie. Ponad to na owym piśmie , które otrzymałam napisano, że po okazaniu papierów i stwierdzeniu, że jest w porządku nie bede obciązona kosztami. Kobieta z NHS powiedziała, ze nie musze za nic placic i ze juz wiecej nie beda chcieli nic ode mnie.

Właśnie dostałam opier...l od TŻ, że panikuje i Was słucham. Po czym wyszedł do pracy trzaskając drzwiami. Zły dzień mam dziś

Znalazłam zapis z NHS:

You may be considered to be ‘settled’ in the UK if you have lived here for less than six
months but can show that you are intending to stay for longer than 6 months. For example, you have taken a job here.

Sorry,nie chcialam namieszac. I przeciez nie napisalam,ze bedziesz musiala placic,tylko zeby lepiej sie upewnic jak to jest w waszym przypadku.

Cytat:

Z tego co wiem to zalecane jest spanie na plecach jako bezpieczna pozycja,z glowka odchylona na jedna strone.

Edytowane przez gosia261282
Czas edycji: 2013-10-02 o 19:13
gosia261282 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 19:11   #4616
isia4891
Zadomowienie

Kurde tyle sie opisałam w pracy i net przestał działać
Jakos nie mam nastroju od poczatku tyg. Czytam was na bieżąco, ale wraz z moja waga przybywa was i postów..i nie ogarniam już tej" kuwety"
Gratuluje dobrych wyników, zakończonych remontów, zakupów, a współczucia z powodów towarzyszów życia, teściów i ciotek...
Opowiem Wam tylko historie z życia wziętą...i zmykam odpoczywać bo padam
No więc ;-) moja koleżanka leży w szpitalu z powodu zbyt dużej ilości wód płodowych i wczoraj przyszła nowa pacjentka z jakimś zakażeniem czy bakteriami w pochwie. Pielęgniarka w kubeczkach przyniosła im tabletki jak co dzień nie wiadomo na co.. "Nowa" p[acjentka się pyta czy tez maja taki żelek tabletkę okragłą przypominającą ufo....one że nie ale jak przyniosła to trzeba łyknąć...łykneła i po godzinie mdliło ją, ciągneło na wymioty i miała w buzi mydlany posmak, poszła do pielęgniarki i okazało sie , że to był czopek dopochwowy....

Po fakcie stwierdziła, że i tak łatwiej się to łykało niż wkładało...ale ubaw mają już drugi dzień ;-)
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 19:12   #4617
magnusia
Zakorzenienie

ale mnie naszło na świeżą kajzerkę z masełkiem, dżemem truskawkowym i ciepłym mleczkiem.
Oczywiście już jem
Stary 2013-10-02, 19:16   #4618
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
No więc ;-) moja koleżanka leży w szpitalu z powodu zbyt dużej ilości wód płodowych i wczoraj przyszła nowa pacjentka z jakimś zakażeniem czy bakteriami w pochwie. Pielęgniarka w kubeczkach przyniosła im tabletki jak co dzień nie wiadomo na co.. "Nowa" p[acjentka się pyta czy tez maja taki żelek tabletkę okragłą przypominającą ufo....one że nie ale jak przyniosła to trzeba łyknąć...łykneła i po godzinie mdliło ją, ciągneło na wymioty i miała w buzi mydlany posmak, poszła do pielęgniarki i okazało sie , że to był czopek dopochwowy....

Po fakcie stwierdziła, że i tak łatwiej się to łykało niż wkładało...ale ubaw mają już drugi dzień ;-)

Co za historia
Stary 2013-10-02, 19:20   #4619
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość

z jednej strony śmieszne ale z drugiej strony pielęgniarka powinna chyba wyjaśnić co do czego jest (dać w dwóch kubeczkach czy coś?)- tym bardziej jak pacjentka jest nowa...
Idąc do szpitala nie wiemy co dostaniemy i co jak wygląda- dają to się łyka i tyle
Stary 2013-10-02, 19:25   #4620
gosia261282
Gang Iren

Mi sie przypomniala historia jak mojej babci pomylil sie lakier do wlosow i dezodeorant i lakierem popsikala sie pod pachami. I jeszcze mowila,ze co oni za szajs produkuja,ze jej wlosy pod pachami sie sztywne zrobily

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości