|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 |
|
25 | 40,98% |
| Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
3 | 4,92% |
| Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
2 | 3,28% |
| Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
15 | 24,59% |
| Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 |
|
0 | 0% |
| Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
16 | 26,23% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
Cytat:
co do tego faceta, to bym mu niezle nazdala wykonczysz sie, kiedy zamierzasz troche przystopowac ![]() Cytat:
no i za wizyte oo niee, i co teraz ?? Cytat:
a na wizyty to juz biore ze soba tzta, czasem nawet on ma problem a sluch ma czasem za dobry ![]() ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- ela doczytalam To czekamy do piatku, miejmy nadzieje, ze dieta wystarczy elunka a jak Ty sie czujesz ??
|
|
|
#4592 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
![]() ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- A dziękuję. Ciężko mi odpowiedzieć ogólnie lepiej niż wczoraj, najważniejsze - kręgosłup odpuścił. Gorączka spadła nieco, kaszel mija. Strasznie dzisiaj mnie głowa boli tylko
|
#4593 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamuśki
JA jak maszynką próbowałam supełki usuwać to dziur narobiłam Mona… u mnei podobnie.. NA połówkowym wszystkie wymiary dzidzi odpowiadały 21tyg 2-4dni a nóżki 22tyg 5dni., A ja metrpiecdziesiat w kapeluszu. Ale tż ma 186 wiec mam nadzieje ż wzrost po nim będzie ![]() Koziemleko.. podobnie moje wizyty wyglądają. Dobrze, że mam opis do usg to tam doczytałam wszystko. A jak spytałam po czy wszystko jest w porządku to słowa lekarza..No wygląda na to że ok. jest ale zagwarantować nikt pani tego nie może.. Ale już przyzwyczajona do tego jestem. Jak skończyłam 1 trymestr pytam czy największe ryzyko poronienia minęło a ten że ryzyko jest zawsze I tak mnie uspokaja, masakra. Justine ładne te bodziaki i cena też mi się podoba |
|
|
|
#4594 |
|
Zakorzenienie
|
Też nie lubię jak ktoś za cicho mówi
Czuję się głupio co chwila prosić o powtórzenie. ![]() ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- A! No i była dzisiaj kuzynka moja co urodziła córeczkę w maju. Powiedziała, że ciuszki miała od drugiej kuzynki i nic nie musiła praktycznie dokupywać, tylko te ciuszki to wszystkie różowe, albo takie typowo dziewczęce, więc jutro musi być dziewczyna
|
#4595 |
|
Zadomowienie
|
Wlasnie mi wozek przywiozl kurier. Na razie zlozony w pudelku.
Ela- trzymaj sie, teraz Cie pewnie troche diety czeka :/ Elunka- zdrowka. Moj tz znowu niewyrazny i po pracy zamiast jesc obiad to polozyl sie do lozka
|
#4596 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Zdrowiej szybko. |
|
|
|
|
#4597 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z pępkiem szybko u mnie też jakoś zaczyna się zmieniać, ale zanim przebije się przez warstewkę tłuszczu, to jeszcze musi minąć ![]() Cytat:
![]() Domyślam się, że to o mój nick chodzi, więc dzięki No, a co dziur się tyczy, to dlatego maszynka musi byc mocno stępiona Jak wypakujesz, to daj real photo ![]() Fajna strona z małą encyklopedią wiedzy na temat chust i nosidełek: http://www.kangurkowo.pl/webpage/jaka-chusta.html Ja zaczynam rozważać użytkowanie takiej - nie za często wiadomo, bo dla kręgosłupa lepsza na początek pozycja horyzontalna ponoć, ale w chuście dziecko ma dużo czasu i mozliwości do obserwowania świata Tak wyczytałam wczoraj w mądrej książce ![]() Ktoś używał? Albo teraz o tym myśli? |
||
|
|
|
#4598 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pewnie jeszcze nie jednej z nas wyjdą złe wyniki, skąd to się bierze tak nagle? ![]() Cytat:
Mój mi nie daje żadnych opisów ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4599 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
przeprosił chociaż?Cytat:
Ile Ty masz tych prac???? Cytat:
![]() jakie te wyniki wyszly dokładnie? Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4600 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem, że szybko tyję, bo już mam 13 kg na plusie, ale czytałam też, że niektórzy szybko tyją w pierwszej połowie ciąży, a później powoli. Niektóre kobiety mają 25kg na plusie i nie miały cukrzycy ciążowej. Innych objawów brak ![]() Cytat:
|
|
#4601 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
to juz wole, jak ten moj, zeby nic nie mowil ![]() Cytat:
to trzymam ![]() Tz poszedl zmieniac opony i wzial ze soba mala, takze mam chwile spokoju
|
|
|
#4602 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez nie muszę, ale na kalendarzu badan jest napisane, że glukozę można robić do 26 a czasem 28 tygodnia, więc pewnie następnym razem
A jeszcze Wam powiem jak mnie rozśmieszyło, że te dresy, co kupiłam Ulce nazywają się: spodnie jogging
|
|
|
|
#4603 | |
|
Zakorzenienie
|
88 na czczo, a 175 po 2 godzinach, a norma po 2 godzinach jest do 140.
---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- Cytat:
|
|
#4604 |
|
Wtajemniczenie
|
niestety cukrzyca ciazowa moze dopasc kazda z nas, a przyczyna moga byc hormony A objawami cukrzycy w ciazy jest zwiekszone pragnienie a co za tym idzie czestsze picie, czeste oddawanie moczu, zmeczenie mimo braku wysilku no i nagle tycie Tyle pamietam
|
|
#4605 |
|
Raczkowanie
|
cześć, ale miałam dzisiaj zwariowany dzień
![]() może mi pomożecie. otóż mój szef przez przypadek wpłacił kasę za wodę i ścieki na stare konto wodociągów, które jest nieaktywne od 2 lat dostał teraz wezwanie do zapłaty , bo kasa do nich nie dotarła, wiadomo skoro źle wpłacił no i kto ma teraz to odkręcić? oczywiście ja wrr. czy wystarczy, że napiszę pismo wyjaśniające do banku w którym jest to nieaktywne konto? bo gdzieś ta kasa być musi? miała któraś z Was taką sytuację?albo pracuje w banku?
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4606 |
|
Raczkowanie
|
ja mam jutro wizytę u gina, odebrałam wyniki morfologia ok mocz- bakterie 850 a norma jest do 130 więc napewno coś mi na to przepisze, glukozę pewnie zleci jutro.Dzisiaj byłam w SH kurde opanować się nie mogłam wyszłam z dwiema torbami, kupiłam nawet taką kurteczkę którą może założy w wieku 2 lat
ale co tam piękna była a mam jedno pytanko, gdzie czujecie swoje maleństwa? bo ja to sporo pod pępkiem, pępek też mi się już przesuwa ku górze, czytałam że macica jest teraz na wysokości pępka a czemu maleństwo jest jeszcze tak nisko?
|
#4607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4608 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Sprobujcie tez moze do tych wodociagow zadzwonic i dopytac - moze oni uzywaja tego konta nadal tylko do innych celow i wystarczy ze sobie przeksieguja ta kase. |
|
|
|
|
#4609 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- Cytat:
|
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4610 |
|
Moderator
|
W ogole to sprawa fotelika zaczyna mnie mocno wkurzac - bez testowania ZLY, testowany dawno ZLY, uzywany ZLY, nowy ale wyprodukowany dawno ZLY. Zaczynam odnosic wrazenie ze to jakas zmowa majaca na celu naciagniecie klienta
|
|
|
|
#4611 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4612 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
jutro przejdę się do banku i zapytam co zrobić, przelew był miesiąc temu, kazałam szefowi sprawdzić, czy przypadkiem nie dostał zwrotu na konto, ale nie sprawdził, jak zwykle to ja mam się martwić i wszystkim zajmować
|
||
|
|
|
#4613 |
|
Zadomowienie
|
Trisdom, nie ma Cię już online? Chciałam zapytać, o co chodzi z badaniem cukru, bo poszłam dzis normalnie na wizytę, a laska się pyta, czy robimy badanie na cukier?
powiedzialam, ze ok, wykopał to dziadostwo i czekam na wynik, ale nie byłam ani na czczo, ani nie robili mi badania PRZED czy takie badanie będzie wiarygodne? Kurna, jak miałam rok temu nieznacznie powyżej granicy cukier, to moj Hausarzt nakazał badanie takie na czczo i później po 2 h, a tu sru, wypilam tylko jakas słodka wodę (glukoza) i czekam... Potrafisz to jakoś wyjaśnić? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4614 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a czemu tak to sie robi to niestety nie wiem A to badanie czeka mnie za miesiac, ehh juz sie boje
Edytowane przez asienka213 Czas edycji: 2013-11-05 o 18:33 |
|
|
|
|
#4615 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
A jesli nie to faktycznie dopytaj w banku.Cytat:
Ja mialam 3 pobierania - przed, po godzinie i po 2 godzinach. Takze cos dziwnie u Ciebie wykombinowali... |
||
|
|
|
#4616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe kiedy może przyjść to wyrównanie pewnie nie jedna z nas to przejdzieczyli pewnie wypłacili za te dni na zwolnieniu w nowym miesiącu |
|
|
|
|
#4617 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja mu odpowiadam, że mam nadzieję, że jakikolwiek byśmy nie kupilil to mam nadzieję, że nigdy, ale to przenigdy nie będzie potrzebny ale gdyby... nie wybaczyłabym sobie, gdybyśmy wybrali kiepski/byle jaki/pierwszy z brzegu byle tani i w razie wypadku by się okazało, że coś z nim było nie tak i nie zadziałał jak trzeba fakt, można kupić najlepszy i najdroższy, ale jak się go dobrze nie zamocuje i nie zrobi wszystkiego jak trzeba, to i taki nie zadziała nie wiem jeszcze na ile starczy funduszy na fotelik ale wnioskuję, że tu będzie jeszcze trudniej niż z wózkiem :P
Edytowane przez thidien Czas edycji: 2013-11-05 o 19:21 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4618 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję. Muszę. W czw obowiązkowo powrót do pracy. Koleżanka z drugiego biura ma coś ze ścięgnami w kolanie i idzie na zabieg do szpitala, i nie ma kto pracować Cytat:
Ja mam chustę tkaną bawełnianą z natibaby
|
|
#4619 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mój gin na ostatniej wizycie powiedział że najlepiej w 24 tc robić to badanie![]() Cytat:
cholerna cukrzyca będziesz musiała tetaz trzymać ścisłą dietę i spr cukier chyba po każdym posiłku...polecam Ci fajną stronkę http://www.slodkiemamy.edu.pl/ glowa do góry, będzie dobrze, nie Ty pierwsza i nie ostatnia, ciekawe co tam u mnie za 2 tyg wyjdzie ![]() pewnie przy kolejnej wyplacie |
||
|
|
|
#4620 |
|
Zadomowienie
|
Ojej niedobrze mam nadzieje, że tylko jakaś dieta czy coś w tym stylu i będzie dobrze
Wróciłam ze szkoły rodzenia dzisiaj było o depresjach i syndromie Kuwady (czyli ciąża u mężczyzn )
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:00.

byłam w takim szoku, że zaniemówiłam:/ mam nadzieję, że maluszek tego nie odczuł, wystarczy, że ja się wystraszyłam. Uważajcie Dziewczyny w sklepach bo ludzie nie patrzą jak chodzą
Z Antkiem mi w sumie wcale nie wywaliło, tylko pod koniec się wypłaszczył. A teraz już jest nieźle wystający.
za wizyte
nienawidzę jak ludzie mówią cicho/za szybko...

troche słodyczy czasami wpadnie, ale bez przesady. Przed ciążą jadłam czysto i liczyłam co jem i ile jem. W ciąży nic się nie zmieniło.

żonka 27.07.2013
II kreski 30.07.2013