Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz.2 - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 25 40,98%
Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 3 4,92%
Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 2 3,28%
Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 15 24,59%
Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 0 0%
Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 16 26,23%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-05, 12:55   #4561
mona1
Zadomowienie

Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość

Moze kazda jak bedzie miala juz gotowy pokoik albo kacik dla dziecka, niech sie chwali ja uwilebiam ogladac aranzacje wnetrz
tylko że nasze dziecko nie będzie mialo swojego pokoiku yulko łóżeczko i komódka

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość

mona1 fajnie mieć długie nogi ja mam takie popierdułki
nie przesadzaj, na pewno nie jest tak źle ile masz wzrostu?

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Witam
To jak kończymy dzisiaj wątek ???
tak,tak,tak

Cytat:
Napisane przez 111kicia111 Pokaż wiadomość

Załącznik 5468753
Pierwszy od lewej to taka bardziej bluza ocieplana 0-3 m-ca George, w srodku sweterek ocielnany Marks&Spencer rozmiar 1m-c i ostatni sweterek tez Marks&Spencer rozmiar 1m-c. Wydaja mi się wieksze te sweterki niz rozmiarówka.
bardzo fajne te ciuszki

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość

U mnie kącik dziecka to będzie samo łóżeczko reszta jest naszym kątem więc szaleć nie będe ale jestem taką hmm... minimalistką? można to tak nazwać? Bardziej podoba mi się pościel jednokolorowa niż we wzory. Nawet korci mnie zrobić łóżeczko całe na biało wtedy dziecko w ciuchach o innych kolorach będzie ładnie się prezentowało, a i zdjęcia w łóżeczku będą profesjonalne, z jednolitym tłem
uwierz mi biała pościel w łóżeczku wygląda ślicznie tak minimalistycznie ale z klasą, widzialam ostatnio w sklepie i bylam zaachwycona

Edytowane przez mona1
Czas edycji: 2013-11-05 o 21:43
mona1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 13:03   #4562
Castia
Wtajemniczenie

Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201

Cytat:
a może kupisz sobie taką maszynkę do usuwania supełków? Ja sobie tak co jakiś czas odświeżam legginsy i inne swetry
oo dobry pomysł

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Ja mam z Pepco sporo majtek i są spoko

My też kupiliśmy wózek - powiedziałam, że jak będę mieć więcej czasu to się wrzodów nabawię
http://www.bebe-best.com/images/Carambola_1.jpg
Bardzo się cieszę - czekam na kuriera
Navington
ja też mam z pepco trochę majtek

Cytat:
Ja do usuwania zmechaceń używam zużytych maszynek do golenia
ooo nie pomyślałam o tym, a tż elektryczna golarka leży i się kurzy

Cytat:

A wczoraj w tym C&A kupiłam Ulce 4 pary spodni dresowych po dwa w 62 i 68 - na pewno wygodniejsze niż dzinsowe a też fajnie wyglądają, nie?
no pewnie że wygodniejsze, ja moją małą jak była maleńka trzymałam głównie w legginsach/getrach
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 13:10   #4563
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
http://allegro.pl/wozek-navington-ca...674249425.html u tego gościa. fajny jest lekki, bardzo skrętny
Z tym wózkiem to mam problem. Bo nie stać mnie na wózek za ponad tysiaka ale WSZYSTKIE sklepy z wózkami wkoło mają tylko takie drogie w ofercie. Na necie widziałam ładne i tanie, nowe, ale nie wiem czy nie wolałabym dotknąć i pomacać.
Poza tym w tych 2w1 nie podobają mi się spacerówki, są albo takie potężne, albo mają miejsce na nóżki zwężane na dole i jak widzę dzieci większe z tymi nóżkami takimi ściśniętymi, to nie chcę takiego, ale widzę, że ten co podałaś ma fajną tą spacerówke z miejscem na dwie nóżki a nie jedną nie wiem czy dobrze wytłumaczyłam o co mi chodzi.
Mamy jeszcze z tż czas by to przemyśleć. Karty kredytowe są czyste bez zadłużeń

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
tylko że nasze dziecko nie będzie mialo swojego pokoiku yulko łóżeczko i komódka

uwież mi białapościel w łóżeczku wygląda ślicznie tak minimalistycznie ale z klasą, widzialam ostatnio w sklepie i bylam zaachwycona
My mamy tak malutki pokoik, że nie mogę za dużo wzorów nawalić, to wiem na pewno

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 13:10   #4564
Castia
Wtajemniczenie

kicia śliczne sweterki

ja nie mogę doczekać się wyprz w H&M!!! seseses ;p
Stary 2013-11-05, 13:10   #4565
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justine_87 Pokaż wiadomość

I taka ze mnie ciapa!!!
Dobrze, że dziś weszłam na maila - patrzę, a wygrałam dwie aukcje!
W sumie za 6 bodziaków zapłaciłam 39zł z przesyłką
Rozmiar 62-68, więc będą na lato
Fajne te bodziaki, na lato długich rękawków już chyba więcej nie bedziesz potrzebować?

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość

A ta glukoza mnie przeraża. Niby mam wypić 50 g i czekać godzinę
Mnie przeraża chyba jeszcze bardziej, szczególnie ze ja mam 75g
Stary 2013-11-05, 13:11   #4566
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
1. To u drugiego się dowiesz jakie wielkie Nie ten to następny powie
2. No własnie ja dostałam skierowanie na 75 gram, a po tym sie czeka 2 godziny. Własnie sobie myślałam, że wolałabym dostać te 50 gram. Bo generalnie tak powinno się robić. Najpierw 50 gram, jak cos wyjdzie źle, to wtedy idzie się na 75 gram, ale niektórzy od razu walą 75 gram
3. A dużo ma szwów? Moja fretka jak miała sterylkę to miała tylko jednego szwa, którego też sama sobie nie ściągnęła, ale jak poszłam z nią na ściągnięcie, to nawet nie wiem kiedy pani to ściągnęła myk i już
4. Przyznam, że mleka koziego nie piłam nigdy
5.To muszę więcej zmielić sama robię cukier puder w młynku więc zrobię więcej. Mama powiedziała, że mi pomoże z rogalikami, to pewnie ja będę stała obok a ona zrobi wszystko za mnie
1. Oby powiedział. Muszę chyba więcej pytać, ale zawsze coś wypadnie z głowy
2. To w takim razie ja się cieszę, że mam 50 g, ale co ja tam będę robić godzinę? A pewnie i ze dwie to będzie, bo najpierw raz pobierają krew, a po godzinie drugi raz tak?
U mnie takie kolejki, że będę tam 2 h
3. Ma przynajmniej dwa szwy, bo miał usuwane dwa guzki. Liczę na to, że sobie sam wyjmie jednak. Chociaż jak do tej pory nie wydłubał to chyba chce z tym chodzić
4. Ja też nie
5. Z tej porcji nie wychodzi zbyt wiele rogalików (jeden półmisek) więc jak masz pomocnika to możesz sobie zrobić od razu podwójnie U nas one szybko schodzą, bo są małe takie "na raz"

Cytat:
2w1 bo fotelik już kupiłam, ale można na all zamówić ten wózek plus fotelik **** i kosztuje koło 1700 maks. Np. tu http://allegro.pl/wozek-navington-ca...632898033.html a z maxi cosi citi już koło 1600
My oglądaliśmy go w sklepie i zamówilismy przez internet

http://allegro.pl/wozek-navington-ca...674249425.html u tego gościa. fajny jest lekki, bardzo skrętny
Fajne te wózki Podobają mi się
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 13:11   #4567
Castia
Wtajemniczenie

ja poluję na Navingtona używkę, może do marca się jakaś trafi
Stary 2013-11-05, 13:21   #4568
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
1. Oby powiedział. Muszę chyba więcej pytać, ale zawsze coś wypadnie z głowy
2. To w takim razie ja się cieszę, że mam 50 g, ale co ja tam będę robić godzinę? A pewnie i ze dwie to będzie, bo najpierw raz pobierają krew, a po godzinie drugi raz tak?
U mnie takie kolejki, że będę tam 2 h
3. Ma przynajmniej dwa szwy, bo miał usuwane dwa guzki. Liczę na to, że sobie sam wyjmie jednak. Chociaż jak do tej pory nie wydłubał to chyba chce z tym chodzić
4. Ja też nie
5. Z tej porcji nie wychodzi zbyt wiele rogalików (jeden półmisek) więc jak masz pomocnika to możesz sobie zrobić od razu podwójnie U nas one szybko schodzą, bo są małe takie "na raz"

Fajne te wózki Podobają mi się
Ja pewnie też zapominałabym się pytać, na szczęście lekarz mi wszystko mówi.
Co do szwów, to moja niunia właśnie w ogóle nie interesowała się szwami jej w głowie tylko skakanie było po operacji,a to był dla mnie stres.
Co do glukozy, to po równej godzinie powinni Cię wpuścić już bez kolejki, bo wynik wyjdzie zakłamany, a kobiet w ciąży u Ciebie nie wpuszczają bez kolejki ?? Jak tak to będziesz musiała walczyć
Właśnie myślałam czy by nie zrobić od razu podwójnej porcji bo ja jedną całą a reszta niech się dzieli

Stary 2013-11-05, 13:27   #4569
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Ja pewnie też zapominałabym się pytać, na szczęście lekarz mi wszystko mówi.
Co do szwów, to moja niunia właśnie w ogóle nie interesowała się szwami jej w głowie tylko skakanie było po operacji,a to był dla mnie stres.
Co do glukozy, to po równej godzinie powinni Cię wpuścić już bez kolejki, bo wynik wyjdzie zakłamany, a kobiet w ciąży u Ciebie nie wpuszczają bez kolejki ?? Jak tak to będziesz musiała walczyć
Właśnie myślałam czy by nie zrobić od razu podwójnej porcji bo ja jedną całą a reszta niech się dzieli
Po godzinie pewnie pielęgniarka sama mnie zawoła, ale najpierw trzeba swoje odczekać, żeby glukozę zrobiła i w ogóle. Ona w tym laboratorium jest sama i trochę może jej to zająć
W tym laboratorium nie przepuszczają ciężarnych
Stary 2013-11-05, 13:35   #4570
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję dziewczyny za kciuki
Okazało się, że na USG nie widać, żeby coś było nie tak. To i tak nie daje mi gwarancji, ale zawsze to jakieś pocieszenie.
Dostałam znowu antybiotyk i jakieś globulki przeciwgrzybicze profilaktycznie. Zastanawiam się czy wykupować, już tyle czasu biorę antybiotyk i grzybicy nie widać
Hmm... co jeszcze? Z łożyskiem już chyba ok. Jak zapytałam to odpowiedział wymijająco więc się nie będę tym przejmować
Za dwa tygodnie robię to glukozę z obciążeniem
Dostałam od położnej witaminy
Wymiarów dziecka nie znam, bo nic mi nie podał. Dziwny ten lekarz Pytał też o mój wzrost i tż, ale podobno nic złego się nie dzieje. Nie ogarniam

Następna wizyta 06.12
A więc wizyta udana w miarę szkoda, że lekarz małomówny

Cytat:
My też kupiliśmy wózek - powiedziałam, że jak będę mieć więcej czasu to się wrzodów nabawię
fajny wózek
Powoli też musze się rozejrzeć za wózkiem, zobaczyć w sklepach czy moje typy są fajne i nie wykluczone, że zamówimy przez neta

Cytat:
Ja miałam kupowac kurtke zimowa ale zrezygnowałam, bo mam płaszcz i poprostu przeszyje w nim guziki. Powinien mi starczyć na cała zimę.
ja też myślałam, że przesunę guziki w płaszczu ale gdzie tam. Mój 6 miesięczny brzuszek już się nie mieści, a płaszcz ma taki krój, że jak przesunę guziki to brzucha i tak mi nie zmieści a w ramionach będę miała luz, że wiatr będzie hulał. A jeszcze miesiąc temu się cieszyłam, że ominie mnie zakup kurtki.
Ale byłam w Pepco i była kurtka tania i nawet mi się podobała, więc kupiłam o 2 roz. większą, no i mam dalej obawy czy do marca starczy, ale cóż, najwyżej w lutym nie będę z domu wychodzić, bo nie będę miała w czym Kurtka ma fajne ściągacze po bokach to będą rosły z młodym
Jeszcze jak tę kurtkę mierzyłam to położna ze szpitala mnie zagadała, zapamiętała mnie babka bo zna mojego męża i mnie z oddziału pamięta. Miło było choć powiedziała, że mogę mieć problem z zapięciem się na końcu hahah

Cytat:
).
I taka ze mnie ciapa!!!
śliczne

Dziewczyny! Pisałysmy ostatnio o wypłatach mniejszych. Ja jestem na zwolnieniu od 20 września. Pierwsze 33 dni L4 płaci pracodawca, potem dopiero zus, ale u mnie wychodzi na to, że jednak przelew dostawać będę od placówki, bo miejski wydział edukacji zajmuje się wypłatą wynagrodzeń, a publiczne p-le należy do miasta, tak jak inne szkoły czy przedszkola, więc to firma ponad 20 os. która sama rozliczać się będzie z zasiłku z zus. Ale to rozumie,nie o tym miałam pisać
Do rzeczy
W szkolnictwie wypłaty mamy z góry tj. 1 dnia miesiąca za miesiac, który dopiero się zaczął i tak 1.10 dostałam wynagrodzenie większe- nie wiem dlaczego, czy to mogłabyś już ta średnia z ostatnich 12 m-cy? a wczoraj (bo 1.11 nie było przelewów) dostałam wypłatę mniejszą niż połowa. Zwolnienie mam do 11.11 czy to możliwe, że narazie wypłacono mi za te 11 dni listopada?
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 13:37   #4571
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
kicia śliczne sweterki

ja nie mogę doczekać się wyprz w H&M!!! seseses ;p
a orientujesz się może kiedy wyprzedaże się zaczynają?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-05, 13:42   #4572
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Mnie przeraża chyba jeszcze bardziej, szczególnie ze ja mam 75g
Ja też mam 75g i już mnie przeraża to wszystko. Bo nie dość że to trzeba wypić i dać radę to jeszcze stoczyć walkę ze starymi dziadami że muszę wejść przed nimi

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 13:42   #4573
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość

Dziewczyny! Pisałysmy ostatnio o wypłatach mniejszych. Ja jestem na zwolnieniu od 20 września. Pierwsze 33 dni L4 płaci pracodawca, potem dopiero zus, ale u mnie wychodzi na to, że jednak przelew dostawać będę od placówki, bo miejski wydział edukacji zajmuje się wypłatą wynagrodzeń, a publiczne p-le należy do miasta, tak jak inne szkoły czy przedszkola, więc to firma ponad 20 os. która sama rozliczać się będzie z zasiłku z zus. Ale to rozumie,nie o tym miałam pisać
Do rzeczy
W szkolnictwie wypłaty mamy z góry tj. 1 dnia miesiąca za miesiac, który dopiero się zaczął i tak 1.10 dostałam wynagrodzenie większe- nie wiem dlaczego, czy to mogłabyś już ta średnia z ostatnich 12 m-cy? a wczoraj (bo 1.11 nie było przelewów) dostałam wypłatę mniejszą niż połowa. Zwolnienie mam do 11.11 czy to możliwe, że narazie wypłacono mi za te 11 dni listopada?
Hmmm bardzo możliwe, to by tłumaczyło moją mniejszą o 200 zł wypłatę w tym miesiącu, bo zwolnienie mam do 23.11 Ale czy tak jest naprawdę, nie wiem... może jakaś inna mamusia, która pracuje w szkolnictwie ma większą wiedzę na ten temat
Stary 2013-11-05, 13:48   #4574
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
I taka ze mnie ciapa!!!
fajne bodziaki

Cytat:
Tak chodzę na NFZ. Lekarz jest małomówny i nie pokazuje dzidzi, ale jest dobry i mu ufam. Ogólnie ja chodzę do dwóch i tamten drugi dużo gada, daje zdjęcia, ale nie ufam mu do końca, bo słyszałam o nim wiele negatywnych historii. Oboje się uzupełniają
moj tez jest malomowny co mnie strasznie wkurza, bo zawsze jak robi mo dluzej badanie i siedzi cihco to zawsze mysle, ze cos jest nie tak A do tego jak juz sie odezwie to nic nie slysze, bo normalnie szepta zawsze go upominam

Cytat:
no to bedzie fajny kacik

kicia fajne sweterki

baja ja Ci niestety nie pomoge

mmhym jak przyjdzie wozek, to zrob nam fotke na zywo

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 13:55   #4575
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Z tym wózkiem to mam problem. Bo nie stać mnie na wózek za ponad tysiaka ale WSZYSTKIE sklepy z wózkami wkoło mają tylko takie drogie w ofercie. Na necie widziałam ładne i tanie, nowe, ale nie wiem czy nie wolałabym dotknąć i pomacać.
Ale wiesz co, to dziwne. Ja byłam w 2 sklepach i w obu były wózki 2w1 od 900 złotych około. Więc na necie pewnie za 800 albo i mniej.
Możesz jeszcze tak zrobić, że znajdziesz model który Ci się podoba i podzwoń po sklepach stacjonarnych czy je mają. Nie trzeba będzie jeździć bezsensu

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
moj tez jest malomowny co mnie strasznie wkurza, bo zawsze jak robi mo dluzej badanie i siedzi cihco to zawsze mysle, ze cos jest nie tak A do tego jak juz sie odezwie to nic nie slysze, bo normalnie szepta zawsze go upominam

mmhym jak przyjdzie wozek, to zrob nam fotke na zywo
O matko, takiego mruka to bym chyba utłukła
Moja lekarka to zawsze komentuje cały czas każdy swój ruch, dosłownie każdy i mi się to bardzo podoba
Chociaż ostatnio dość długo nie mogła złapać którejś komory serca i się zestresowaliśmy z mężem, ale cały czas powtarzała, że to po prostu wina ułożenia i na pewno zaraz znajdziemy. No i znalazła

Ależ oczywiście - zdjęcie będzie

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-05, 13:55   #4576
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Zazdroszczę Wam, że znacie płeć dziecka i jakoś mi przykro, że ja mogę jej wcale do porodu nie poznać:/ sądzę, że jak dziecko będzie większe może już się nie odplątać ta pępowina z między nóg...

Dzisiaj facet w sklepie wjechał w mój wózek a on walnął mnie w brzuch... byłam w takim szoku, że zaniemówiłam:/ mam nadzieję, że maluszek tego nie odczuł, wystarczy, że ja się wystraszyłam. Uważajcie Dziewczyny w sklepach bo ludzie nie patrzą jak chodzą

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 13:58   #4577
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
Zazdroszczę Wam, że znacie płeć dziecka i jakoś mi przykro, że ja mogę jej wcale do porodu nie poznać:/ sądzę, że jak dziecko będzie większe może już się nie odplątać ta pępowina z między nóg...

Dzisiaj facet w sklepie wjechał w mój wózek a on walnął mnie w brzuch... byłam w takim szoku, że zaniemówiłam:/ mam nadzieję, że maluszek tego nie odczuł, wystarczy, że ja się wystraszyłam. Uważajcie Dziewczyny w sklepach bo ludzie nie patrzą jak chodzą

Co za cham! Co się dzieje z tymi ludźmi naokoło?
Stary 2013-11-05, 14:02   #4578
virginia
Zakorzenienie

Dzień dobry!
Ale smarujecie! Ledwie za Wami nadążam...

Cytat:
Bardzo udany zakup

Cytat:
I taka ze mnie ciapa!!!
Cytat:
Załącznik 5468753
Pierwszy od lewej to taka bardziej bluza ocieplana 0-3 m-ca George, w srodku sweterek ocielnany Marks&Spencer rozmiar 1m-c i ostatni sweterek tez Marks&Spencer rozmiar 1m-c. Wydaja mi się wieksze te sweterki niz rozmiarówka.

Ja miałam kupowac kurtke zimowa ale zrezygnowałam, bo mam płaszcz i poprostu przeszyje w nim guziki. Powinien mi starczyć na cała zimę.
Dziewczyny, super zakupy!
A ja dziś sobie kupiłam ponczo z golfem, które chyba posłuży mi zimą jako sukienka . W ogóle w kieckach mi najwygodniej bo w żadne spodnie już nie wchodzę a żal mi kupować nowych na kilka miesięcy.

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
Virginia - jesteś w trudnej sytuacji, ale podjęłaś najlepszą z możliwych decyzji. wierzę, że ze wszystkim sobie poradzisz
Dziękuję za wsparcie

Cytat:
Najważniejsza jest miłość do tego dzieciaczka teraz

Skąd masz tyle ciuszków? Ja też chcę
Wiem, wiem a muszę je kochać co najmniej za mamusię i tatusia. I trochę za dziadków.
Ciuszki kupiłam w second-handach ale w bdb stanie. Żałuję, że mam popsuty aparat, bo też bym je obfociła . Trochę też dostałam wczoraj, ale te były już bardziej intensywnie używane więc posłużą pewnie głównie jako awaryjne, ew.niewyjściowe.

Wróciłam z jednej pracy, lecę do kolejnej,
Trzymajcie się,
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 14:14   #4579
teQiba
Moderator

Cytat:
Do rzeczy
Na pewno Pozniej pewnie dostaniesz wyrownanie.

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

Cytat:
Chyba bym zatlukla tego faceta Biedna
Stary 2013-11-05, 14:28   #4580
pola_m
Wtajemniczenie

cześć dziewczyny. Kurczę, nie wyrabiam za Wami.
Antoś nie daje usiąść przy kompie, bo w sekundę jest przy mnie (co ciekawe, jak robię coś innego, sprzątam czy coś w kuchni, to potrafi pięknie się sobą zająć). Dopadło mnie jesienno-ciążowe spowolnienie poza tym. (Z którym staram się walczyć, między innymi ograniczając czas komputerowy).

W każdym razie, byłam wczoraj na wizycie
Wszystko w porządku, serduszko bije jak trzeba, przybrałam prawie 4kg, nie muszę pić glukozy
Wywala mi pępek Z Antkiem mi w sumie wcale nie wywaliło, tylko pod koniec się wypłaszczył. A teraz już jest nieźle wystający.

I zgaga mnie zaczyna męczyć

Poćwiczyłabym, może ktoś polecić na YT jakiś program ćwiczeń dla ciężarnych?

A za dwa tygodnie usg, mam nadzieję, że zobaczymy kogo noszę
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 14:35   #4581
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
a orientujesz się może kiedy wyprzedaże się zaczynają?
w HM jak co roku koło 20 grudnia w RE też przed świętami a reszta po swietach
jak będę wiedzieć konkretnie to na pewno napiszę tutaj

już nic nie kupuje na all(jasne). zaszaleję na wyprz a potem najwyzej dokupię na allegro

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość

Wróciłam z jednej pracy, lecę do kolejnej,
Trzymajcie się,
pracujesz na dwa etaty?
kiedy ty dziewczyno odpoczniesz?
Stary 2013-11-05, 14:58   #4582
Ela87
Zakorzenienie

Nie będzie słodkich rogalików
Złe wyniki z obciążenia mi wyszły

Cytat:
Po godzinie pewnie pielęgniarka sama mnie zawoła, ale najpierw trzeba swoje odczekać, żeby glukozę zrobiła i w ogóle. Ona w tym laboratorium jest sama i trochę może jej to zająć
No ja kiedyś byłam w lab. gdzie czekałam 1,5 godziny w kolejce skąd Ci ludzie się biorą?

Cytat:
Ale wiesz co, to dziwne. Ja byłam w 2 sklepach i w obu były wózki 2w1 od 900 złotych około. Więc na necie pewnie za 800 albo i mniej.
Możesz jeszcze tak zrobić, że znajdziesz model który Ci się podoba i podzwoń po sklepach stacjonarnych czy je mają. Nie trzeba będzie jeździć bezsensu
No jak na razie to żadne z drogich wózków mi się nie podobają Tzn te spacerówki mi się nie podobają. I chyba jednak kupię samą gondolę, a później osobno spacerówkę.

Cytat:

Dzieciątko ma dobrą amortyzację. Pewnie tylko go zakołysało

Stary 2013-11-05, 15:01   #4583
thidien
Rozeznanie

Cytat:
Do rzeczy
mam podobnie, ja na L4 jestem od 16 października i dostałam teraz mniej więcej połowę tego, co normalnie
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-05, 15:02   #4584
monkaa321
Zakorzenienie

justine_87 śliczne bodziaki

asienka213 to ja mam tak, że jak ide do endo to przed wizytą muszę do pielęgniarki na ważenie i ostatnio wpisywała jeszcze dane odnośnie ciąży no i ona sobie pod nosem sepleni a ja co każde jej słowo "co?" na końcu już widziałam że się wkurzyła nienawidzę jak ludzie mówią cicho/za szybko...

pola_m fajnie, że Cie ominie cukierkowy poranek co do ćwiczeń to ja sobie wykonuję takie http://www.sfd.pl/-t451674.html (te co są opatrzone zdjęciami) sa bardzo fajne i nie męczą jak niektóre na yt dodatkowo jeszcze robię http://www.youtube.com/watch?v=PHhEcv04D1Y

Ela zaraz się sypnie kto jeszcze będzie mieć złe wyniki i będziemy się wtedy wspierać w cierpieniu...
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

Edytowane przez monkaa321
Czas edycji: 2013-11-05 o 15:04
monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 15:08   #4585
teQiba
Moderator

Cytat:
Nie będzie słodkich rogalików
Złe wyniki z obciążenia mi wyszły
i co teraz?
Stary 2013-11-05, 15:15   #4586
monkaa321
Zakorzenienie

słucham sobie tej kołysanki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=718097&page=62 i głupia się poryczałam
jak głupia jakaś... :/
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

Stary 2013-11-05, 15:21   #4587
magmor
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
Poćwiczyłabym, może ktoś polecić na YT jakiś program ćwiczeń dla ciężarnych?
Specjalnie się tu nie udzielam tylko sobie czasem poczytuje.

Ale mogę polecić te ćwiczenia
http://www.youtube.com/watch?v=44fYnoSLL3c
robię je od tygodnia i plecy przestały mnie boleć.
magmor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 15:28   #4588
monkaa321
Zakorzenienie

magmor ćwiczenia wydają się być ciekawe na pewno z nich skorzystam jak mówisz że Tobie na plecy pomogły a fajniej czasem poćwiczyć "z kimś"

Stary 2013-11-05, 15:29   #4589
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Ela zaraz się sypnie kto jeszcze będzie mieć złe wyniki i będziemy się wtedy wspierać w cierpieniu...
Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
i co teraz?
Nie ma pojęcia. W piątek ide do mojego lekarza, zobacze co powie. Z tego co wywnioskowałam, to czeka mnie dieta. Tylko zastanawiające jest to,że ja nie zmieniłam swoich nawyków żywieniowych troche słodyczy czasami wpadnie, ale bez przesady. Przed ciążą jadłam czysto i liczyłam co jem i ile jem. W ciąży nic się nie zmieniło.
Mam nadzieję tylko, że do szpitala mnie nie wezmą

Stary 2013-11-05, 15:34   #4590
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:

1. Tak chodzę na NFZ. Lekarz jest małomówny i nie pokazuje dzidzi, ale jest dobry i mu ufam. Ogólnie ja chodzę do dwóch i tamten drugi dużo gada, daje zdjęcia, ale nie ufam mu do końca, bo słyszałam o nim wiele negatywnych historii. Oboje się uzupełniają

2. A ta glukoza mnie przeraża. Niby mam wypić 50 g i czekać godzinę

3. A ja mam kurtkę zimową Jak wam pisałam pożyczoną od teściowej. Tylko, że będę musiała z S wejść w XL

4. A no to wtedy wezmę ten szlafrok. Jakby miał się zniszczyć to bym kupiła jakiś za grosze w lumpiku, bo za tym bym się zapłakała Uwielbiam go jest różowy, mięciutki, dobrej firmy, od tż
1. Podobno czasem lepiej żeby mniej mówił, a konkretnie badał Moja ginka też nie jest jakaś super wylewna, coś tam powie, ale ja też jej ufam.

2. Mnie też. A ja mam 75g jak niektóre dziewczyny
3. Ja kupiłam rozmiar M, większej bym nie przeżyła
4.Też mam różowy, milusi szlafrok i też będę płakała jak się zniszczy

Cytat:
To niech zaczną przepuszczać

Cytat:

Myślę, że Maleństwu nic nie będzie. Ale na ludzi faktycznie trzeba uważać. Ja zawsze trzymam się za brzuch i rzucam złowrogie spojrzenia

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości