Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec 2014 - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-14, 13:06   #4591
gosius91
Zakorzenienie

Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec

Wow, ale przygoda z tymi zakupami.. :/ Najwazniejsze, ze sie tylko tak skonczylo, a nie ze zemdlalas. Uwazaj na siebie !

Mnie teraz zalecili po tych oslabnieciach, nie stawac od razu z lozka, tylko usiasc chwile, i tak stopniowo. Nie forsowac sie, nie stac dlugo to przedewszystkim, unikac duzych wahan temperatury.. Itd.. Teraz czas sie zaczac stosowac.

Z drugiej strony jak tak leze w tym szpitalu - to jednak wiem na kogo moge liczyc z rodziny, znajomych.. I ze to sa moje male wakacje, gdzie ja tylko leze a reszta sie zajmuje mna.. Musze tak myslec by nie zeswirowac

co do tych rozstepow, to moze zainwestuj w jakis lepszy krem, serum ?
Ja na poczatku uzywalam serum z perfecta mama, a teraz jakos przezucilam sie na oliwke bambino - skore mam fajna nawilzona, nowych rozstepow brak, mam dwa na pupci ale to z okresu dojrzewania.. I przedewszystkim jest listopad a ja wciaz OPALONA Oczywiscie jeszcze robie delikatne peelingi.

Mam tylko problem z twarza.. Odkad zaszlam duzo mi wychodzi syfkow :/ wiekszosc na zuchwie, i na lewym policzku. Stosowalam przed ciaza benzacne ale teraz chyba nie wolno, masc,pasta cynkowa nie dzialaja, sprobuje jeszcze SUDOCREMEM.. A moze tormentiolem? Mozna uzywac, wiecie cos na ten temat? Nie maluje sie na codzien bo nie moja taka natura, ale jesli chcecie zakryc te swinstwa to polecam - DERMACOL, w zlotej tubce, jak masc ma opakowanie. Z reguly dostepny na allegro.. Kupilam, i jestem zadowolona, ale trzeba nauczyc sie nakladac. Doslownie kropelka wystarczy na cala twarz.

cos jeszcze mialam pisac... Kurcze no - nie pamietam! Przypomne sobie z pewnoscia :/

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 13:10   #4592
agaaga89
Zakorzenienie

Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec

Ochłonęłam trochę....

Dzięki Dziewczyny za rady faktycznie może wybiorę się do innego lekarza? Nie znam właściwie innych, ale może poczytam na Internecie...
Przeanalizowałam jeszcze raz tą wizytę, i wróciła do mnie nadzieja. Na dobrą sprawę powiedział, że wszystkie inne pomiary są dobre. Widziałam jak mierzył ten fałd i wychodziło mu ciągle 2,4-2,5 mm, co faktycznie jest górną normą, ale NORMĄ. A sam zasugerował umówić się na badanie za ok. 2 tygodnie, żeby zobaczyć zmianę w stosunku do dzisiejszego wyniku. Wyryczałam się, ale jestem znów dobrej myśli

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 13:14   #4593
monita01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość
ja pytałam lekarki teraz o kawę i powiedziała mi, że bez problemu 3 filiżanki kawy można takiej słabszej wypić
w pierwszej ciazy jakos nie pilam nawet nie mialam potrzeby ale teraz jak mam czasem ból głowy, ze masakra kawa super pomaga
Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość
Moja mi powiedziała, że jedną filiżankę mogę pić... Na początku nie piłam wcale, a zbożowa mi nie wchodziła... Potem zaczęłam w pracy robić z ekspresu i też jakiś nie mogłam pić, w gardle mi stawała, ale od jakiegoś czasu znów mi smakuje uwielbiam kawę

lecę do klubu
Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
Co to za kawa bez kofeinki ?

Chetnie zaserwuje taka TZ. Bo on od ponad miesiaca nie pija kawy, po tym szpitalu!
Mnie wlasnie powiedziano, aby kawy calkiem nie pic. Pije sobie zbozowa Inke, tylko taka mocniejsza robie (2 baaardzo czubiaste lyzki sypie), a w pracy bezkofeinowa z ekspresu.

Gosia, poczytaj sobie jakas ciekawa ksiazke, to czas Ci szybciej zleci w szpitalu.

Cytat:
Napisane przez Magdi555 Pokaż wiadomość
Ja tym razem zamówię pościel z motherhood Podobają mi się ich wzory
http://motherhood.pl/cdn/color/394/1521757695525c.jpg
Mam jeszcze dwie po Kubusiu, więc będzie na zmianę
Tez ogladalam ta posciel, bo wzory sa ladne i bez zadnych miskow i zyraf, ale tak mi sie wydaje, ze te koldry sa taaaakie wielkie... chyba maja wieksze wymiary niz takie standardowe, ktore ogladalam na allegro....

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny, wróciłam niedawno z wizyty i... chce mi się ryczeć... Glukoza wyszła mi kosmiczna, ale nie to jest najważniejsze... Lekarz zauważył poszerzony fałd karkowy... W samej górnej granicy normy, ale niepokojący. Kazał mi się umówić na badania prenatalne do kliniki, a tam termin mam dopiero na 27.11, dwa tygodnie długiego czekania, nie wiem jak wytrzymam, czuję się bezradna Nie chce mi się narazie nawet wchodzić na wizaż, wybaczcie...
Trzymam kciuki, aby jednak wszystko bylo dobrze!

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
i jeszcze jedna sprawa: no nie poznaję siebie, kilka dni temu popłakałam się na Ojcu Mateuszu, a wczoraj bo nie mogłam się dodzwonić do kuzynki i czułam się taaaka bezradna
Ja tez sie wzruszam na byle czym
Stary 2013-11-14, 13:15   #4594
Nikii89
Zakorzenienie

Gosius szybko minie Głowa do góry Najważniejsze że wszystko OK.

Monita gratuluję 17tygodnia

Zytus super że się odezwałaś i że wszystko u Was ok. Już połówkowe ?, faktycznie szybko czas leci Pewnie wtedy już poznasz płeć

Lolitka Mi się też wydaje że żelazo najlepiej rano brać

Coodmalina za USG

Magdi u Nas pomidorówka , schabowe, ziemniaki i fasolka szparagowa

Pallas Rill Oskar jak się urodził to był kwiecień i spał pod kocykiem, do tej pory nie lubi kołdry bo ją wykopuje

Seleniti Ci się należy .. ale super że wszystko OK. u Was

Mycha dla Ciebie też Super że z dzidzią OK. , i miałąś niezłą przygodę w tym CH

Agaaga a jakas inna klinika która przyjmie Cię szybciej?? Kochana trzymaj się Trzymam aby to był fałszywy alarm

Ab_cd ja coś wiem o rozstępach i uważam że niestety jak mają być to będą. Ja smarowałam w poprzedniej ciązy brzuch, posladki, nogi a i tak mam rozstępy. Najważniejsze to się pogodzić z tym

My po wizycie w US, fajnie było odwiedzić stare kąty i pogadać ze znajomymi Oskar oczywiście zrobił furorę, jaki to ruchliwy, wesoły i sama "ochy i achy"
Teraz robię obiadek . Jeszcze 2 godz i na wizytę
Stary 2013-11-14, 13:21   #4595
pikaso
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zytus Pokaż wiadomość
jaksie zmieści w kadrze to później zrobie fote i wstawie. Ja z Igorem miałam giganta,w 7 miesiacu pytali sie czy juz zaraz rodze
Nie martw się mnie na praktyce w 5 miesiącu położna poklepała mnie po brzuszku i mówi chyba już na dniach będzie pani rodzić, a teraz w 12 tyg mam większy brzuch niż w ostatniej ciąży, a niosę przecież bliźniaki. Będzie wesoło.
pikaso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 13:26   #4596
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

carolyna- heheh ja na poczatku plakalam przy kuchennych rewolucjach, a jak ktos mi powiedzial cos milego to juz w ogole teraz mi przeszlo, a tobie chyba hormonki skoczły

agaaga normy są do 3 dziewczyny tu mialy 2 np i tez jest ok. wszystko bedzie dobrze, on pewnie z racji gormej granicy zasugerowal ci badania ale uwirz ze to wszystko kassa kasa kasa wczoraj o tym czytałam. myslalam ze masz powyzej 3... także uszy do góry agusiu bo płacz na nic sie nie zdaje, a swietty spokoj owszem uwierz w swojego maluszka my wszystkie jestesmy zgodne ze bedzie wszystko ok tylko nie potrzebnie cie tak nastraszono. idz do innego gina w międzyczasie. albo np do radiologa specjalizujacego sie w czytaniu usg. Nie mow mu o sytuacji zeby sie nie sugerował zdaniem innego gina, po prostu poczekaj co powie. skąd jesteś? pomoge Ci szukać. buziale

Edytowane przez h0pe
Czas edycji: 2013-11-14 o 13:28
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 13:32   #4597
agaaga89
Zakorzenienie

Częstochowa... Przeszukałam trochę Internet i znalazłam prywatne centrum w którym chyba prędzej dostałabym się na badania... Zaraz zadzwonię

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-14, 13:33   #4598
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

\jesteśmy 2 godziny podroży ale dalim radę, zapomniałam, że jeszcze psa będziemy ze soba taszczyć i 5 minutowa droga na przystanek zajęła 25 minut Po pół h wysiedliśmy bo młody dada i dada a musiałam mleko i kaszke kupić więc zaliczyliśmy większy sklep i dalej autobus Nie wiedziałam ze jeszcze miejskie jeżdżą ze schodami, ale życzliwi ludzie też są Ogólnie nie było źle, moje dziecko nad wyraz dobrze współpracuje ostatnio Tylko zastaniawiam sie po cholercie ja taszczę wózek, skoro \olaf wszedzie na nogach, chyba do zakupów

Cytat:
Napisane przez Magdi555 Pokaż wiadomość
Madziula, spokojnej podróży. Podziwiam Cię, że jedziesz autobusem...nie wiem czy ja bym się zdecydowała z Kubusiem. Za dużo klamotów ze sobą zabieramy
Hihi ja w nd wywiozłam większość autem, jeszcze wczoraj jedną torbe mamie dałam i dziś pare drobiazgów tylko plus pies na kółkach

Cytat:
Napisane przez Zytus Pokaż wiadomość
popatrzyłam sobie na Wasze brzuszki i wszytskie takie ładne zgrabne,mój taki ogromny sie wydaje. znalazłam zdj z poprzedniej ciązy i o tek porze miałam polowe mniejszy!! Az sie boje, jak to bedzie pod koniec, czy w ogole bede w stanie wytoczyć sie z domu
Też sie martwiłam, kumpela tez straszyła że drugi wiekszy ale rodzi za 4tygodnie i mówi, ze pod koniec się wyrównało

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
Bartek ogląda własnie albo baby tv albo mini mini, a ulubioną bajką jest "raa raa-mały haaśliwy lew" choć ostatnio nie puszczają w tv
Olaf tylko Niedźwiedź w Dużym Niebieksim Domu, uwielbia go, ale tylko do drzemki popołudniu ogląda

Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość
A powiedzie mi czy warto inwestować w kolderke dla niemowlaka? One mi sie wydają takie duże i przytlaczajace, ze mogłyby go zabić :P Poza tym wydaje mi sie, ze takie małe dziecko sie strasznie rozkopuje... Większość moich znajomych kładzie dzieci do spania w takich spiworkach i na to ewentualnie kocyk...
Zależy od dziecka Oliś do dziś się rozkopuje :p

Cytat:
Cześć Dziewczyny, wróciłam niedawno z wizyty i... chce mi się ryczeć... Glukoza wyszła mi kosmiczna, ale nie to jest najważniejsze... Lekarz zauważył poszerzony fałd karkowy... W samej górnej granicy normy, ale niepokojący. Kazał mi się umówić na badania prenatalne do kliniki, a tam termin mam dopiero na 27.11, dwa tygodnie długiego czekania, nie wiem jak wytrzymam, czuję się bezradna Nie chce mi się narazie nawet wchodzić na wizaż, wybaczcie...
Kochana! Uszka do góry Może nie zauważyłaś, kilka razy juz wspominałam, ja miałam taką historię z Olafem. Do tego testy Pappa wyszły mi nie najlepiej, Test potrójny tak samo... O ty mówisz o fałdzie, nie przezierności?? Fałk miał 6,5 u nas
Ale najwazniejsze jest usg, ja zmieniłam ginkę na ginekolog-połoznik-GENETYK. Na każdej wizycie badała wszelkie parametry, rozstaw uszu, oczu, długość kości udowej. I wychodziło oki I co Olaf w pełni zdrowy, choc kilka innych rzeczy mu wróżono Tak że nie martw się, będzie dobrze, masz na to dowody

Cytat:
Ochłonęłam trochę....

Dzięki Dziewczyny za rady faktycznie może wybiorę się do innego lekarza? Nie znam właściwie innych, ale może poczytam na Internecie...
Przeanalizowałam jeszcze raz tą wizytę, i wróciła do mnie nadzieja. Na dobrą sprawę powiedział, że wszystkie inne pomiary są dobre. Widziałam jak mierzył ten fałd i wychodziło mu ciągle 2,4-2,5 mm, co faktycznie jest górną normą, ale NORMĄ. A sam zasugerował umówić się na badanie za ok. 2 tygodnie, żeby zobaczyć zmianę w stosunku do dzisiejszego wyniku. Wyryczałam się, ale jestem znów dobrej myśli
Kurna ja nie jestem pewna tego fałdu ale kojarze 6,5 u Olisia A przeziernosć jak wyszła?
Ja Ci polecę poszukaj ginekologa - genetyka, będzie najlepszy w temacie. Kurcze nie jestem w domu,by sprawdzić badania Olafa, bym Ci podała jakie parametry muszą badać, ale w necie to znajdziesz
Jak co to pytaj tu albo na priv, służę radą bo myślę że sie przyda, ja z \olafem szukałam kogoś w podobnej sytuacji i wiele takich przypadkow sie zdarza

Zaraz dokończe nadrabiać ale trafiłam na posta Agaaga i musiałam odpisać, a net mamy działa z prędkością żółwia stepowego

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 13:37   #4599
principessina
Zakorzenienie

Witam sie w ten deszcowy dzionek i do nas dotarla brzydka pogoda, przyznajcie sie to Wy ja mi wysylacie?

u mnie nadal niepewnosci, ale powiedzcie mi, niedawno pisala o tym Seleniti i napisalam jej ze to raczej niemozliwe, jestem w 11tyg i 3 dniu czy mozliwe zebym czula jakies motylki, ruchy dziecka nie, ale czasem tak w dole brzucha i jajnikach cos czuje jest to moja druga ciaza, wiem sama chce sie pocieszyc, ze wszystko jest ok!

Cytat:
Napisane przez coodmalina Pokaż wiadomość
hejka Dziewczyny... oddam wszystko za łóżko, taka jestem nie wyspana, masakra

ja od trzech tygodni mam takie dziwaczne sny, że aż sama się boję, Tż mówi że krzyczę przez sen i łażę po mieszkaniu, ja oczywiście nic nie pamiętam ale generalnie często budzę się zmęczona

dziś mam USG, i czuję jakiś dziwny niepokój

miłego dnia Mamuśki
ja to mialam dzis sen, a raczej horror! snialo mi sie, ze wyplywala ze mnie krew i nagle dziecko...poprostu idzie sie wykonczyc
trzymam kciuki za usg

Zytus Kochana jak samopoczucie! ale fajnie u Ciebie juz II trymestr, ja nadal zyje w niepewnosci

Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość
Pomału chyba dopada mnie syndrom wicia gniazda, bo od rana myśle o pościeli dla dzidziusia Masakra

Zakochalam sie w produktach z tej firmy: http://www.lamillou.com/ ale oczywiście musiałabym upaść na głowę, zeby zapłacić za nie takie pieniądze :/
sliczne te rzeczy na tej stronce az milo popatrzec, ale ceny niektore normalnie "zboczone" butki ocieplacze 69 zl, a dziecko pochodzi w nich 3 miesiace

Cytat:
Napisane przez monita01 Pokaż wiadomość
U nas kiszonych ogorkow nie dostane, ale dobre konserwowe juz tak (te tutejsze sa takie miekkie i slodkie, nie podchodza mi; ale ostatnio w kilku sklepach pojawily sie niemieckie ogorki, kilka rodzajow, na jednych nawet napisane "polish style" i bardzo mi smakuja). Buraczki natomiast sprzedawane sa juz ugotowane, zapakowane prozniowo po 3, u Was nie? Mam tez sklep polski prze polskiej knajpce i jak tam jestem na obiedzie, to zawsze cos pokupuje

Witam sie w 17stym tygodniu ! Ja dzis mam wizyte, ale chyba tylko po odbior badan na posiew, wiec beznadzieja, bo tylko sie najezdze....
Hola! jak tam pogoda dopisuje? kiszonych u mnie nie ma, sklepu polskiego tez nie, bo nie ma Polakow hehe wlasnie zadawalam sie konserwowymi, wczoraj oszamalam pol sloika a buraczki to tez wlasnie takie prozniowo zapakowane, ale jednak nie smakuja tak jak polskie swieta spedzasz w Espanii?

agaaga
trzymam kciuki za dobre wyniki, napewno warto skonsultowac je z innym lekarzem, a w ktorym tyg dìrobilas to usg?
Stary 2013-11-14, 13:38   #4600
ilkas
BAN stały

Madziuuula no to pięknie Cieszę się, że podróż dobrze poszła. Ale czy ja dobrze zrozumiałam, że jechałaś z wózkiem, Olafem i jeszcze psem? Podziwiam!
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 13:41   #4601
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Magdi u Nas pomidorówka , schabowe, ziemniaki i fasolka szparagowa

My po wizycie w US, fajnie było odwiedzić stare kąty i pogadać ze znajomymi Oskar oczywiście zrobił furorę, jaki to ruchliwy, wesoły i sama "ochy i achy"
Teraz robię obiadek . Jeszcze 2 godz i na wizytę
Niki szacun za obiad dwudaniowy, codziennie taki robisz???

a w US pracowałaś wcześniej???
Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
\jesteśmy 2 godziny podroży ale dalim radę, zapomniałam, że jeszcze psa będziemy ze soba taszczyć i 5 minutowa droga na przystanek zajęła 25 minut Po pół h wysiedliśmy bo młody dada i dada a musiałam mleko i kaszke kupić więc zaliczyliśmy większy sklep i dalej autobus Nie wiedziałam ze jeszcze miejskie jeżdżą ze schodami, ale życzliwi ludzie też są Ogólnie nie było źle, moje dziecko nad wyraz dobrze współpracuje ostatnio Tylko zastaniawiam sie po cholercie ja taszczę wózek, skoro \olaf wszedzie na nogach, chyba do zakupów
super, że dotarliście i poszło w miarę sprawnie

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 13:45   #4602
monita01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Hola! jak tam pogoda dopisuje? kiszonych u mnie nie ma, sklepu polskiego tez nie, bo nie ma Polakow hehe wlasnie zadawalam sie konserwowymi, wczoraj oszamalam pol sloika a buraczki to tez wlasnie takie prozniowo zapakowane, ale jednak nie smakuja tak jak polskie swieta spedzasz w Espanii?
Ciao bella! U nas slonecznie, ale sie ochlodzilo. Wczoraj bylo 18scie stopni, a jutro juzma byc tylko 8.... Taki nagly spadek! Ja mieszkam niedaleko stolicy, wiec tam polski sklep sie znajdzie, choc tez bez przesady.... knajpa jest jedna (dzis ide ) a sklepy moze ze 2,3. Kiedys byl u nas w miasteczku, ale zamkneli. Ale ceny tam strasznie wysokie...

Co do buraczko, to mi te prozniowe podchodza

My swieta spedzamy pol na pol. Troche ponad tydzien bedziemy w Wawie u moich rodzicow i tydzien u tesciow w Andaluzji. Akurat mamy sporo wolnego w pracy
Stary 2013-11-14, 13:46   #4603
agaaga89
Zakorzenienie

Umówiłam się prywatnie na jutro do kierownika kliniki... na 12:30

Stary 2013-11-14, 13:48   #4604
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Agaaga kurczę, przede wszystkim mówisz o fałdzie i o glukozie a to sie bada w 20tc i mnie zmyliłaś Więc ten lekarz mówił Ci fałd karkowy?? Przezierność nie fałd, skoro lekarz mysli pojęcia to może nie bardzo zna sie na rzeczy? Dziewczyny podrzucały tu link do lekarzy uprawnionych do badania przezierności, nie pamiętam która, warto byłoby go sprawdzić. Poza tym jeżeli on w 12 tc wykrywa powiększoną przezierność to cholipa pierwsze co kieruje na Pappa bo za 2 tyg na to i na przezierność będzie za późno. Idź jak najszybciej prywatnie, do jakiegoś dobrego lekarza, nie żałuj na to kasy ani czasu na szukanie go bo ten oboceny trochę ie halo Ci poradził Ja od razu miałam skierowanie do szpitala do poradni, skoro już zasiał panikę to kobiety w ciązy nie można zostawiac z niczym.
Siem zbulwersowałam i teraz nie kimne z młodym

Ilkas taaa z psem plastikowym na kółkach z fisher price, wszędzie z nami chodzi merda tym swoim ogonkiem i robi hau hau, Olaf taki dumny z niego jest pokazuje kazdemu przechodniowi No ale co ja zrobię, na szczęście za takiego nie kasuje sie biletu

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 13:49   #4605
Pallas Ril
Rozeznanie

Cytat:
Częstochowa... Przeszukałam trochę Internet i znalazłam prywatne centrum w którym chyba prędzej dostałabym się na badania... Zaraz zadzwonię
Na Śląsku pracuje jeden z najlepszych specjalistów od USG genetycznego w Polsce - dr. Wojciech Cnota. Możesz sprawdzić. On chyba pracuje w Rudzie Śląskiej jeśli dobrze pamietam.
Stary 2013-11-14, 13:50   #4606
ilkas
BAN stały

Cytat:
Umówiłam się prywatnie na jutro do kierownika kliniki... na 12:30
No i to jest bardzo dobra wiadomość!!
Stary 2013-11-14, 13:50   #4607
monita01
Zakorzenienie

Cytat:
Ilkas taaa z psem plastikowym na kółkach z fisher price, wszędzie z nami chodzi merda tym swoim ogonkiem i robi hau hau, Olaf taki dumny z niego jest pokazuje kazdemu przechodniowi No ale co ja zrobię, na szczęście za takiego nie kasuje sie biletu
Juz sobie Was wyobrazilam
Stary 2013-11-14, 13:53   #4608
ilkas
BAN stały

Cytat:
hahaha, dobre No i przynajmniej wyprowadzać go rano nie musisz

Jeszcze tylko godzina w pracy i do domku. Zgłodniałam już Dobrze, że mam zupę to zjem zanim zabiorę się za drugie
Stary 2013-11-14, 13:53   #4609
principessina
Zakorzenienie

monita01 oj bys sie wstydzila bedziesz sie obzerac na swieta w Pl! jam tez ze stolicy fajnie, ze lecicie, my zostajemy w It, najbardziej brakuje mi sniegu i zimnej pogody

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-14, 13:55   #4610
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Agaaga kurczę, przede wszystkim mówisz o fałdzie i o glukozie a to sie bada w 20tc i mnie zmyliłaś Więc ten lekarz mówił Ci fałd karkowy?? Przezierność nie fałd, skoro lekarz mysli pojęcia to może nie bardzo zna sie na rzeczy? Dziewczyny podrzucały tu link do lekarzy uprawnionych do badania przezierności, nie pamiętam która, warto byłoby go sprawdzić. Poza tym jeżeli on w 12 tc wykrywa powiększoną przezierność to cholipa pierwsze co kieruje na Pappa bo za 2 tyg na to i na przezierność będzie za późno. Idź jak najszybciej prywatnie, do jakiegoś dobrego lekarza, nie żałuj na to kasy ani czasu na szukanie go bo ten oboceny trochę ie halo Ci poradził Ja od razu miałam skierowanie do szpitala do poradni, skoro już zasiał panikę to kobiety w ciązy nie można zostawiac z niczym.
Siem zbulwersowałam i teraz nie kimne z młodym
Glukozę miałam z krwi w tym pakiecie ginekologicznym, więc nie wiem...
Tak, napewno mówił o fałdzie karkowym, nawet na skierowaniu mam napisanie "poszerzony fałd karkowy". Zdziwiło mnie to, że od razu skierował mnie do kliniki, a nie do siebie prywatnie, ale wspomniał, że lepiej żeby zbadał to specjalista... Ja już zgłupiałam, serio, dobrze, że udało mi się zapisać na jutro

Stary 2013-11-14, 13:59   #4611
monita01
Zakorzenienie

Principessina, ja co roku jezdze obowiazkowo. Mamy to szczescie, ze mamy wolne od Wigilii az do Trzech Kroli ciurkiem, wiec mozemy to podzielic. W TZ-a rodzinie Wigilii az tak uroczyscie sie nie obchodzi (to chyba specyfika polskich swiat), wiec jemu zalezy aby ogolnie byc tam w okresie swiatecznym, ale nie naciska na 24-26 grudnia Jezdzimy wiec koniecznie na 3ech Kroli, bo tam jest parada dla dzieciakow i super to wyglada! NA Sylwestra czasem jestesmy tu, czasem w PL.
A co do sniegu, to ostatnio zazwyczaj w grudniu jeszcze nie ma, wiec nic nie tracisz
Stary 2013-11-14, 14:01   #4612
carolyna86
Zakorzenienie

agaaga89 - możesz liczyć na nasze kciuki na jutrzejszej wizycie

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 14:03   #4613
Nikii89
Zakorzenienie

Martusia raczej codziennie mam dwu daniowy Na 12 robię zupę , potem młody idzie na drzemkę i na 14 drugie
Tak pracowałam 3 lata w US dział egzekucja

Agaaga super że udało się na jutro umówić I Madziula bardzo mądrze Ci pisze, coś nie halo z tym lekarzem , dobrze że jutro idziesz do innego

Madziula super że udało Wam się dotrzeć Fajnie musieliście wyglądać z tym pieskiem

Oskar dziś w US do wszystkich mówił „BABO” z akcentem na „O” :P i bardzo fajnie to wyglądało jak z komornikiem bawił się autkami

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-14, 14:06   #4614
principessina
Zakorzenienie

monita01 tak u nas tez ta przerwa jest dluga wlasnie od Wigilii do 6 stycznia, 6 stycznia u nas jest z kolei swieto Czarownic, ktore przynosza dzieciom upominki i slodycze i tez wlasnie odbywaja sie roznego rodzaju paraty i festyny my pierwszy raz nigdzie nie wyjezdzamy, wole siedziec spokojnie na pupie i dbac o ciaze, tak to jezdzilismy w polskie gory lub w Dolomity
Stary 2013-11-14, 14:06   #4615
pomarancza24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
No to witam się już z komputera

Paulka gratuluję cioci le u Was będzie frajda jak się te wszystkie bobasy zejdą razem za parę lat

Niegrzeczna, na pewno wszystko będzie ok. po tym MMR a coś Wam przepisała lekarka na tą odporność ostatecznie?

IIlkas, Camilla Lackberg ciągle żyje, więc podejrzewam, że na 7 częściach się nie skończy ja to głównie wciągałam te książki w pracy jak mi się nudziło były sytuacje, ze potrafiłam całą przeczytać w jeden dzień ale ja miałam specyficzne warunki pracy ściągałam z chomika, pewnie nie powinnam tego pisać

Nikii ale sen, rzeczywiście tak jak Hope pisze jak w telenoweli

Madziuuula to trzymam kciuki za podróż i odezwij się do nas)

Pomarańcza śliczny, zgrabny brzuszek, widziałam na klubie

Seksta ja w ciąży z Hanią w ogóle nie piłam tej glukozy. Mój gin był zdania, że skoro za każdym razem miałam prawidłowy cukier to nie ma sensu się męczyć tym
Zazdroszczę wesela, chociaż ja bym pewnie padła przed 22

Gosius wytrzymaj jeszcze, to już nie tak długo. Te pobudki w szpitalach są chore, najgorsze na oddziale dziecięcym jak z Hanią byłam, dziecko sobie smacznie śpi a ci muszą zmierzyć temperaturę o 5 rano akurat

Zytus, fajnie, że jesteś

Lolitka, głowa do góry, taka jesienna chandra Cię dopadła widocznie, jutro będzie lepiej

Asia27100 współczuję samopoczucia, dbaj o siebie, odpoczywaj. Ja też byłam chora na samiutkim początku jak robiłam test, miałam gorączkę, katar, kaszel. Jakoś się udało wykurować, brałam syrop prenalen albo prenulem nie pamiętam nigdy

Coodmalina trzymam kciuki za badanie, na pewno wszystko ok.

Magdi u nas dzisiaj pierś indyka w takim sosie śmietanowym z marchewką i do tego ziemniaczki, mama w domu, więc jej się chce gotować pyry, ja bym nie gotowała
Co do wielkości brzucha to mój brat do konca pytał mnie czy na pewno nie mam bliźniaków, więc też bym gigantyczny

Vampirka, straszny sen, skąd u nas się biorą w głowie takie rzeczy?
Jakie cyckonosze kupujesz, tzn jakiej firmy? Ja lubię Dalie :

Kaorlak – też chce taką pizze!!!!! :to mi zrobi?

U nas dzisiaj nocka znowu kiepska, nie wiem ile pobudek, no z 5-6 na pewno. Co prawda wystarczy tylko Hanię pogłaskać, pogadać i śpi dalej, no ale wstać trzeba, ja potem muszę siku i się tak rozbudzam całkowicie
W ogóle ostatnio zaczęłam Hani włączać teletubisie k tylko widzi to słoneczko to jest ogromna radość i piskajlepszy moment w całej bajce dla niejzawsze usiedziała tak z 5 minut, a dzisiaj chyba z 20 obejrzała. No i to tyle z oglądania bajek na dzień, wystarczy zdecydowanie

U nas dzisiaj okropna pogoda, mgła, wilgoć, nie chce się wychodzić, no ale nie przesiedzimy całego dnia w domu ięc trzeba będzie się ogarnąć i wyjść na jakiś spacerek po obiedziemiłego dnia dla Was wszystkich :

A i oczywiście gratuluję skończonych tygodni i trzymam kciuki za dzisiejsze wizytyi:
Na też ściągałam, ale brakuje mi 2 części, a ty masz wszystkie?

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
Co to za kawa bez kofeinki ?

Chetnie zaserwuje taka TZ. Bo on od ponad miesiaca nie pija kawy, po tym szpitalu!

nudze sie jak reks, wciaz sama na sali, wieczorem miala lezec jedna, ale cos nie poszlo, i zabrali jej torbe z powrotem z sali i poszla juz na porodowke..

Po wyjsciu ze szpitala, TZ z mama obiecali mi pizze, jeszcze wczoraj sie draznili ze mna.. :/ Pizza, z kurczaczkiem, na grubym ciescie i do tego cola... : chodzi za mna od poczatku tygodnia No, ale juz juuuuuutro skosztuje !

Jeszcze 24h, 24h i moze beda jakies wypisy.. Buuuu.
Jeszcze chwila i wyjdziesz, przez pizze przetrwasz:-D
Kawa bez kofeiny to Inka zbożowa

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Dobrałam się do uczelnianego wi fi to Piszę póki mam zasięg. Jeszcze raz dziękuję za troskę co ja bym bez Was zrobiła to nie wiem i przepraszam, że przyspożyłam Wam zmartwień
Wrócę do domu to postaram się Was nadrobić, miłego dnia Kochane
O dobrze ze jesteś, zlej brata...

Cytat:
Trzymam mocno mocno kcuki!

Cytat:
Napisane przez ab_cd Pokaż wiadomość
Witam mamusie, mam dzis zły dzien i na chwilke pozwoliłam sobie zajrzeć do Was na wizaz w sumie z nadzieja ze dostane jakas rade od Was. Zaczeły mi sie robic okropne rozstepy, uzywam 2 razy dziennie oliwki z rosmanna. Rozstępy mam ponizej pleców na posladkach Czy Wy tez u siebie zauważyłyście jakies zmiany? moze jakos dbacie o te partie ciała?

eh... w pracy nic mi sie nie chce a mam tyle roboty :/
w ogole ta pogoda chyba wpłynęła na moj nastrój.
Doczytałam ze wczoraj było kilka wizyt wiec gratuluje za dobre nowiny. I chyba pierwszy chlopczyk sie ujawnił tak na 80%? Rowniez gratuluje
Ja już na du.pie już dawno miałam od intensywnych ćwiczeń w LO jak trenowałam, mam tylko nadzieje ze na brzuchu nie będę mieć!
pomarancza24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 14:08   #4616
principessina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Martusia raczej codziennie mam dwu daniowy Na 12 robię zupę , potem młody idzie na drzemkę i na 14 drugie
Tak pracowałam 3 lata w US dział egzekucja
ale to brzmi musisz byc straszna!
Stary 2013-11-14, 14:09   #4617
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:

MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-14, 14:10   #4618
agaaga89
Zakorzenienie

Dziękuję i mam nadzieję, że wrócę to jutro chociaż trochę uspokojona Idę jakoś przetrwać resztę tego dnia, byle do jutra

Stary 2013-11-14, 14:13   #4619
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję i mam nadzieję, że wrócę to jutro chociaż trochę uspokojona Idę jakoś przetrwać resztę tego dnia, byle do jutra
Dasz radę 3 mam mocno kciuki
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 14:15   #4620
monita01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
monita01 tak u nas tez ta przerwa jest dluga wlasnie od Wigilii do 6 stycznia, 6 stycznia u nas jest z kolei swieto Czarownic, ktore przynosza dzieciom upominki i slodycze i tez wlasnie odbywaja sie roznego rodzaju paraty i festyny my pierwszy raz nigdzie nie wyjezdzamy, wole siedziec spokojnie na pupie i dbac o ciaze, tak to jezdzilismy w polskie gory lub w Dolomity
Jak sie niepwenie czujesz, to rzeczywiscie lepiej takich dluzszych wyjazdow nie planowac. Jeszcze sobie pojedziecie Tym bardziej, ze Ty chyba w PL nie masz rodziny, prawda? Wiec nie jest wtedy az tak przykro.

Tutaj wlasnie dzieciaki nie dostaja prezentow od Mikolaja, tylko od Trzech Kroli. Oni 5tego w dzien podjezdzaja pod ratusz (co roku wybiera sie kogos z miasta na postaci trzech kroli i gwiazdy betlejemskiej) i prosza burmistsza o klucze otwierajace wszytskie domy. Wieczorem natomiast jest parada po wszystkich ulicach miasta, dziecia sypane sa cukierki i slodycze i gdy one sa na paradzie, w domu zostawia sie im prezenty (niby of tych Kroli wlasnie). Piekny jest ten zwyczaj i tak fajnie jest to zorganizowane dla dzieciakow. Latwiej w to wierzyc, jak tak cale miasto wspolpracuje Nasze dziecko bedzie mialo fajnie, bo w Polsce Mikolaj, a w Espanii Krolowie

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości