|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec
Wow, ale przygoda z tymi zakupami.. :/ Najwazniejsze, ze sie tylko tak skonczylo, a nie ze zemdlalas. Uwazaj na siebie !
Mnie teraz zalecili po tych oslabnieciach, nie stawac od razu z lozka, tylko usiasc chwile, i tak stopniowo. Nie forsowac sie, nie stac dlugo to przedewszystkim, unikac duzych wahan temperatury.. Itd.. Teraz czas sie zaczac stosowac. Z drugiej strony jak tak leze w tym szpitalu - to jednak wiem na kogo moge liczyc z rodziny, znajomych.. I ze to sa moje male wakacje, gdzie ja tylko leze a reszta sie zajmuje mna.. Musze tak myslec by nie zeswirowac ![]() co do tych rozstepow, to moze zainwestuj w jakis lepszy krem, serum ? Ja na poczatku uzywalam serum z perfecta mama, a teraz jakos przezucilam sie na oliwke bambino - skore mam fajna nawilzona, nowych rozstepow brak, mam dwa na pupci ale to z okresu dojrzewania.. I przedewszystkim jest listopad a ja wciaz OPALONA Oczywiscie jeszcze robie delikatne peelingi.Mam tylko problem z twarza.. Odkad zaszlam duzo mi wychodzi syfkow :/ wiekszosc na zuchwie, i na lewym policzku. Stosowalam przed ciaza benzacne ale teraz chyba nie wolno, masc,pasta cynkowa nie dzialaja, sprobuje jeszcze SUDOCREMEM.. A moze tormentiolem? Mozna uzywac, wiecie cos na ten temat? Nie maluje sie na codzien bo nie moja taka natura, ale jesli chcecie zakryc te swinstwa to polecam - DERMACOL, w zlotej tubce, jak masc ma opakowanie. Z reguly dostepny na allegro.. Kupilam, i jestem zadowolona, ale trzeba nauczyc sie nakladac. Doslownie kropelka wystarczy na cala twarz. cos jeszcze mialam pisac... Kurcze no - nie pamietam! Przypomne sobie z pewnoscia :/ |
|
|
|
#4592 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec
Ochłonęłam trochę....
Dzięki Dziewczyny za rady faktycznie może wybiorę się do innego lekarza? Nie znam właściwie innych, ale może poczytam na Internecie...Przeanalizowałam jeszcze raz tą wizytę, i wróciła do mnie nadzieja. Na dobrą sprawę powiedział, że wszystkie inne pomiary są dobre. Widziałam jak mierzył ten fałd i wychodziło mu ciągle 2,4-2,5 mm, co faktycznie jest górną normą, ale NORMĄ. A sam zasugerował umówić się na badanie za ok. 2 tygodnie, żeby zobaczyć zmianę w stosunku do dzisiejszego wyniku. Wyryczałam się, ale jestem znów dobrej myśli
|
#4593 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Gosia, poczytaj sobie jakas ciekawa ksiazke, to czas Ci szybciej zleci w szpitalu. Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4594 |
|
Zakorzenienie
|
Gosius szybko minie
Głowa do góry Najważniejsze że wszystko OK. ![]() Monita gratuluję 17tygodnia ![]() Zytus super że się odezwałaś i że wszystko u Was ok. Już połówkowe ?, faktycznie szybko czas leci Pewnie wtedy już poznasz płeć ![]() Lolitka Mi się też wydaje że żelazo najlepiej rano braćCoodmalina za USG ![]() Magdi u Nas pomidorówka , schabowe, ziemniaki i fasolka szparagowa ![]() Pallas Rill Oskar jak się urodził to był kwiecień i spał pod kocykiem, do tej pory nie lubi kołdry bo ją wykopuje Seleniti ![]() Mycha dla Ciebie też Agaaga a jakas inna klinika która przyjmie Cię szybciej?? Kochana trzymaj się Trzymam aby to był fałszywy alarm ![]() Ab_cd ja coś wiem o rozstępach i uważam że niestety jak mają być to będą. Ja smarowałam w poprzedniej ciązy brzuch, posladki, nogi a i tak mam rozstępy. Najważniejsze to się pogodzić z tym ![]() My po wizycie w US, fajnie było odwiedzić stare kąty i pogadać ze znajomymi Oskar oczywiście zrobił furorę, jaki to ruchliwy, wesoły i sama "ochy i achy" ![]() Teraz robię obiadek . Jeszcze 2 godz i na wizytę
|
|
|
|
#4595 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, a teraz w 12 tyg mam większy brzuch niż w ostatniej ciąży, a niosę przecież bliźniaki. Będzie wesoło .
|
|
|
|
|
#4596 |
|
Wtajemniczenie
|
carolyna- heheh ja na poczatku plakalam przy kuchennych rewolucjach, a jak ktos mi powiedzial cos milego to juz w ogole
teraz mi przeszlo, a tobie chyba hormonki skoczły![]() agaaga normy są do 3 dziewczyny tu mialy 2 np i tez jest ok. wszystko bedzie dobrze, on pewnie z racji gormej granicy zasugerowal ci badania ale uwirz ze to wszystko kassa kasa kasa wczoraj o tym czytałam. myslalam ze masz powyzej 3... także uszy do góry agusiu bo płacz na nic sie nie zdaje, a swietty spokoj owszem uwierz w swojego maluszka my wszystkie jestesmy zgodne ze bedzie wszystko ok tylko nie potrzebnie cie tak nastraszono. idz do innego gina w międzyczasie. albo np do radiologa specjalizujacego sie w czytaniu usg. Nie mow mu o sytuacji zeby sie nie sugerował zdaniem innego gina, po prostu poczekaj co powie. skąd jesteś? pomoge Ci szukać. buziale
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2013-11-14 o 13:28 |
|
|
|
#4597 |
|
Zakorzenienie
|
Częstochowa... Przeszukałam trochę Internet i znalazłam prywatne centrum w którym chyba prędzej dostałabym się na badania... Zaraz zadzwonię
|
#4598 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
\jesteśmy
2 godziny podroży ale dalim radę, zapomniałam, że jeszcze psa będziemy ze soba taszczyć i 5 minutowa droga na przystanek zajęła 25 minut Po pół h wysiedliśmy bo młody dada i dada a musiałam mleko i kaszke kupić więc zaliczyliśmy większy sklep i dalej autobus Nie wiedziałam ze jeszcze miejskie jeżdżą ze schodami, ale życzliwi ludzie też są Ogólnie nie było źle, moje dziecko nad wyraz dobrze współpracuje ostatnio Tylko zastaniawiam sie po cholercie ja taszczę wózek, skoro \olaf wszedzie na nogach, chyba do zakupów ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ale najwazniejsze jest usg, ja zmieniłam ginkę na ginekolog-połoznik-GENETYK. Na każdej wizycie badała wszelkie parametry, rozstaw uszu, oczu, długość kości udowej. I wychodziło oki I co Olaf w pełni zdrowy, choc kilka innych rzeczy mu wróżono ![]() Cytat:
A przeziernosć jak wyszła?Ja Ci polecę poszukaj ginekologa - genetyka, będzie najlepszy w temacie. Kurcze nie jestem w domu,by sprawdzić badania Olafa, bym Ci podała jakie parametry muszą badać, ale w necie to znajdziesz Jak co to pytaj tu albo na priv, służę radą bo myślę że sie przyda, ja z \olafem szukałam kogoś w podobnej sytuacji i wiele takich przypadkow sie zdarza ![]() Zaraz dokończe nadrabiać ale trafiłam na posta Agaaga i musiałam odpisać, a net mamy działa z prędkością żółwia stepowego
|
|
#4599 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam sie w ten deszcowy dzionek i do nas dotarla brzydka pogoda, przyznajcie sie to Wy ja mi wysylacie?
![]() u mnie nadal niepewnosci, ale powiedzcie mi, niedawno pisala o tym Seleniti i napisalam jej ze to raczej niemozliwe, jestem w 11tyg i 3 dniu czy mozliwe zebym czula jakies motylki, ruchy dziecka nie, ale czasem tak w dole brzucha i jajnikach cos czuje jest to moja druga ciaza, wiem sama chce sie pocieszyc, ze wszystko jest ok!Cytat:
![]() trzymam kciuki za usg Zytus Kochana jak samopoczucie! ale fajnie u Ciebie juz II trymestr, ja nadal zyje w niepewnosci ![]() Cytat:
butki ocieplacze 69 zl, a dziecko pochodzi w nich 3 miesiace![]() Cytat:
a buraczki to tez wlasnie takie prozniowo zapakowane, ale jednak nie smakuja tak jak polskie swieta spedzasz w Espanii?![]() agaaga trzymam kciuki za dobre wyniki, napewno warto skonsultowac je z innym lekarzem, a w ktorym tyg dìrobilas to usg?
|
|
#4600 |
|
BAN stały
|
Madziuuula no to pięknie
Cieszę się, że podróż dobrze poszła. Ale czy ja dobrze zrozumiałam, że jechałaś z wózkiem, Olafem i jeszcze psem? Podziwiam!
|
|
|
|
#4601 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a w US pracowałaś wcześniej??? Cytat:
|
|
|
#4602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas slonecznie, ale sie ochlodzilo. Wczoraj bylo 18scie stopni, a jutro juzma byc tylko 8.... Taki nagly spadek! Ja mieszkam niedaleko stolicy, wiec tam polski sklep sie znajdzie, choc tez bez przesady.... knajpa jest jedna (dzis ide ) a sklepy moze ze 2,3. Kiedys byl u nas w miasteczku, ale zamkneli. Ale ceny tam strasznie wysokie...Co do buraczko, to mi te prozniowe podchodza My swieta spedzamy pol na pol. Troche ponad tydzien bedziemy w Wawie u moich rodzicow i tydzien u tesciow w Andaluzji. Akurat mamy sporo wolnego w pracy
|
|
#4603 |
|
Zakorzenienie
|
Umówiłam się prywatnie na jutro do kierownika kliniki... na 12:30
|
#4604 |
|
Zakorzenienie
|
Agaaga kurczę, przede wszystkim mówisz o fałdzie i o glukozie a to sie bada w 20tc i mnie zmyliłaś
Więc ten lekarz mówił Ci fałd karkowy?? Przezierność nie fałd, skoro lekarz mysli pojęcia to może nie bardzo zna sie na rzeczy? Dziewczyny podrzucały tu link do lekarzy uprawnionych do badania przezierności, nie pamiętam która, warto byłoby go sprawdzić. Poza tym jeżeli on w 12 tc wykrywa powiększoną przezierność to cholipa pierwsze co kieruje na Pappa bo za 2 tyg na to i na przezierność będzie za późno. Idź jak najszybciej prywatnie, do jakiegoś dobrego lekarza, nie żałuj na to kasy ani czasu na szukanie go bo ten oboceny trochę ie halo Ci poradził Ja od razu miałam skierowanie do szpitala do poradni, skoro już zasiał panikę to kobiety w ciązy nie można zostawiac z niczym. Siem zbulwersowałam i teraz nie kimne z młodym ![]() Ilkas taaa z psem plastikowym na kółkach z fisher price, wszędzie z nami chodzi merda tym swoim ogonkiem i robi hau hau, Olaf taki dumny z niego jest pokazuje kazdemu przechodniowi ![]()
|
#4605 |
|
Rozeznanie
|
Na Śląsku pracuje jeden z najlepszych specjalistów od USG genetycznego w Polsce - dr. Wojciech Cnota. Możesz sprawdzić. On chyba pracuje w Rudzie Śląskiej jeśli dobrze pamietam.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4606 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4608 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
No i przynajmniej wyprowadzać go rano nie musisz Jeszcze tylko godzina w pracy i do domku. Zgłodniałam już Dobrze, że mam zupę to zjem zanim zabiorę się za drugie
|
|
|
|
|
#4609 |
|
Zakorzenienie
|
monita01 oj bys sie wstydzila bedziesz sie obzerac na swieta w Pl!
jam tez ze stolicy
|
#4610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, napewno mówił o fałdzie karkowym, nawet na skierowaniu mam napisanie "poszerzony fałd karkowy". Zdziwiło mnie to, że od razu skierował mnie do kliniki, a nie do siebie prywatnie, ale wspomniał, że lepiej żeby zbadał to specjalista... Ja już zgłupiałam, serio, dobrze, że udało mi się zapisać na jutro
|
|
#4611 |
|
Zakorzenienie
|
Principessina, ja co roku jezdze obowiazkowo. Mamy to szczescie, ze mamy wolne od Wigilii az do Trzech Kroli ciurkiem, wiec mozemy to podzielic. W TZ-a rodzinie Wigilii az tak uroczyscie sie nie obchodzi (to chyba specyfika polskich swiat), wiec jemu zalezy aby ogolnie byc tam w okresie swiatecznym, ale nie naciska na 24-26 grudnia
Jezdzimy wiec koniecznie na 3ech Kroli, bo tam jest parada dla dzieciakow i super to wyglada! NA Sylwestra czasem jestesmy tu, czasem w PL.A co do sniegu, to ostatnio zazwyczaj w grudniu jeszcze nie ma, wiec nic nie tracisz
|
#4612 |
|
Zakorzenienie
|
agaaga89 - możesz liczyć na nasze kciuki na jutrzejszej wizycie
![]()
|
#4613 |
|
Zakorzenienie
|
Martusia raczej codziennie mam dwu daniowy
Na 12 robię zupę , potem młody idzie na drzemkę i na 14 drugie Tak pracowałam 3 lata w US dział egzekucja ![]() ![]() ![]() Agaaga super że udało się na jutro umówić I Madziula bardzo mądrze Ci pisze, coś nie halo z tym lekarzem , dobrze że jutro idziesz do innego ![]() Madziula super że udało Wam się dotrzeć Fajnie musieliście wyglądać z tym pieskiem Oskar dziś w US do wszystkich mówił „BABO” z akcentem na „O” :P i bardzo fajnie to wyglądało jak z komornikiem bawił się autkami |
|
|
|
#4614 |
|
Zakorzenienie
|
monita01 tak u nas tez ta przerwa jest dluga wlasnie od Wigilii do 6 stycznia, 6 stycznia u nas jest z kolei swieto Czarownic, ktore przynosza dzieciom upominki i slodycze i tez wlasnie odbywaja sie roznego rodzaju paraty i festyny
my pierwszy raz nigdzie nie wyjezdzamy, wole siedziec spokojnie na pupie i dbac o ciaze, tak to jezdzilismy w polskie gory lub w Dolomity
|
#4615 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kawa bez kofeiny to Inka zbożowa Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musisz byc straszna!
|
|
#4617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4618 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję i mam nadzieję, że wrócę to jutro chociaż trochę uspokojona
Idę jakoś przetrwać resztę tego dnia, byle do jutra
|
#4619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tutaj wlasnie dzieciaki nie dostaja prezentow od Mikolaja, tylko od Trzech Kroli. Oni 5tego w dzien podjezdzaja pod ratusz (co roku wybiera sie kogos z miasta na postaci trzech kroli i gwiazdy betlejemskiej) i prosza burmistsza o klucze otwierajace wszytskie domy. Wieczorem natomiast jest parada po wszystkich ulicach miasta, dziecia sypane sa cukierki i slodycze i gdy one sa na paradzie, w domu zostawia sie im prezenty (niby of tych Kroli wlasnie). Piekny jest ten zwyczaj i tak fajnie jest to zorganizowane dla dzieciakow. Latwiej w to wierzyc, jak tak cale miasto wspolpracuje
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:54.

Musze tak myslec by nie zeswirowac 

faktycznie może wybiorę się do innego lekarza? Nie znam właściwie innych, ale może poczytam na Internecie...
Nie chce mi się narazie nawet wchodzić na wizaż, wybaczcie...

Głowa do góry
Mi się też wydaje że żelazo najlepiej rano brać
za USG 

Po pół h wysiedliśmy bo młody dada i dada a musiałam mleko i kaszke kupić więc zaliczyliśmy większy sklep i dalej autobus 
jest to moja druga ciaza, wiem sama chce sie pocieszyc, ze wszystko jest ok!