|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 | |
|
Gang Iren
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7
Cytat:
Moja Wiki potrafi ruszać uszami
|
|
#4592 |
|
Zakorzenienie
|
Na moje dziecko najbardziej działa woda mineralna. Muzyka działała ok 20 tyg, teraz nie za bardzo.
Najczęściej polecane słodkie mało go rusza, chyba nie lubi
|
#4593 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4594 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4595 |
|
Zakorzenienie
|
Jak moj się niespecjalnie rusza to uciskam brzuch w miejscu, gdzie ma pupę i czekam az zareaguje
Mam dylemat. Następna wizytę u mojej lekarki mam w przyszły piątek, bedzie 37t5d. I dopiero wtedy mam miec pobierany posiew na paciorkowca czyli teoretycznie od najbliższej niedzieli ciaza bedzie donoszona, a ja bez posiewu. Na ostatniej wizycie byłam w 34t5d, czyli było o te 2 dni za wczesnie, zeby go pobrać I teraz mam 3 opcje: 1) Spokojnie czekać na następnej wizyty i w razie wcześniejszego porodu ryzykować nieprzyjecie do domu narodzin i profilaktyczne podanie antybiotyku. 2) Przesunąć wizyte na jutro (lekarka przyjmuje raz w tygodniu). To troche głupie, bo a) nie mam zrobionych badan z krwi; b) miałam przyjść z wynikami usg, ktore robię w środę. 3) Iść do obcego ginekologa w ramach abonamentu, ktory mam w luxmedzie i poprosić o pobranie posiewu. Tam co prawda bedzie problem z nazwiskiem, bo nie jestem w stanie od pol roku ich zmusić, zeby zmienili mi nazwisko w systemie, ale chyba w szpitalu nie powinni robic problemu, jesli jedno badanie bede miec na inne nazwisko niz wszystkie inne?
|
#4596 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie niestety podczas pobytu w szpitalu wyszly 4 rozstepy, sa male bo maja moze po 1 cm dlugosci, w szpitalu sie nie smarowalam, bo mam kie dotykac brzucha, no o co chwila ktg . Moze sie nie rozejda i nie bedzie tak zle co...?? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4598 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
kolejnym razem wypróbuję ten sposób i dam znać co do efektów ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#4599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba pójdę do luxmedowego lekarza, jak mi odmówi to spróbuje w diagnostyce. Co prawda nie mam pewności czy oni pobierają posiewy, ale cytologie tak, wiec chyba nie powinno byc problemu.
|
|
#4600 |
|
Raczkowanie
|
dwa lata temu w diagnostyce pobierali, tylko tak jak pisałam to był koszt ok 50zł.
|
|
|
|
#4601 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
- to dobry znak Chyba w końcu dociera, że rodzimy ![]() ![]() ![]() A odnośnie pytania to wybieram odpowiedź/opcję nr. 2 i już.
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musiałabym tam jutro rano zadzwonić.
|
|
#4603 |
|
Wtajemniczenie
|
Słodkie Mamy: po dwóch białych gotowanych kiełbachach z chrzanem - cukier 84
|
#4604 |
|
Raczkowanie
|
postanowiłam postanowienie że dzisiaj się wyśpię także dobrej nocy
|
|
|
|
#4605 |
|
Zadomowienie
|
Ale naprodukowałyście
Wieje na dworze strasznie.. musiałam iść po kota. Bo bał się przyjść znaczy.. wyjść i przejść kawałek. Jutro oglądamy mieszkanie! A dziś mąż zabrał mnie na pizze, w ramach przeprosin za swoje zachowanie.. i za to że mnie denerwował. Ciekawe jak do tego doszedł.. ![]() ![]() We wtorek odbieramy wózek w częstochowie, i pościel [chcę po dotykać przed kupnem ]Odebrałam dziś przesyłkę z apteki, paesebox, ubranka dla Zuzanki z allegro (za 15 zł paka ) zabawki dla siostrzeńca Męża, wywołane zdjęcia ze ślubu. Kurierzy mieli dziś latania, do tego mojego lasu
Niebo jest limitem...! ________Włosomaniaczka 9.01.14 Zuzanka 1.03.18 Igusia Edytowane przez marieee Czas edycji: 2013-12-05 o 22:45 |
|
|
|
#4606 |
|
Zadomowienie
|
perfuzja ja bym zrobila badania w Luxmedzie, bedziesz miala wczesniej, bo na wynik czeka sie do 7 dni.
|
|
|
|
#4607 |
|
Gang Iren
|
A ja szukam po domu kota i nie wiem gdzie jest skubany.
Muszę go na dół znieść,po on do góry nie ma kuwety,więc w nocy będzie się dobijać,żeby dostać się na dół. Milo ma takie kryjówki,że nie łatwo go znaleźć. Chyba muszę wywabić go szynką
|
#4608 |
|
Zadomowienie
|
Ja w domu zawsze rzucam chrupkami kocimi, po panelach i przychodzą
zaciekawione, a teraz juz wiedzą, że to pewnie chrupek, albo przysmak :PNa dworze ciężko.
|
#4609 | |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=kukurydzianaa;44034 410]Przeczytałam kiedyś w mądrych internetach, że nie można polizać własnego łokcia, więc (jak większość ludzi w takiej sytuacji) zaczęłam próbować i po chwili stwierdziłam, że to bzdura. Jak się później rozeznałam w sytuacji okazało się, że jednak nie do końca, bo nie znam nikogo, kto również by potrafił. Zawsze wiedziałam, że jestem nieprzeciętna
A ile cm ma twój język ![]() Shizu dziś rozmawiałam z kolezanka ma mieć w styczniu operacje, 3 dni ma spędzić w szpitalu, jakaś siatkę ma mieć założoną, zakaz dzwigania ma. Syn glowa w dol a noga i tak wali po zebrach , ze szok....ała wolalam to pieczenie w mostku...niż ten cholerny ucisk na dole.... ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- Cytat:
Lobuz już od wtorku 3 razy siedział w lozeczko...musiałam przykryć kocykiem lozeczko i zamykam pokój. Mój Bibek też przytyl 5 kg już ma ![]() ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- Perfuzja Ja miałam pobrany posiew w 34t1d. Na wynik czekam tydzień w diagnostyce. Więc chyba można wcześniej pobrać. Tylko ze mi gmin mówił, żeby się nie bzykac jak wyjdą dobrze badania, żeby się nie nabawic czegoś . |
|
|
|
|
#4610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z innych rzeczy to potrafię dotknąć kciukiem do przedramienia (tak odgiąć)
|
|
|
#4611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pójdę jutro to gdzies załatwić. Postanowiłam się przystrzyc i oczywiscie skończyło się na zgoleniu do zera. Zajęło mi to 40 minut
|
|
#4612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze żeś się nie pocięła ja to się boję golić aby się nie obrzezać przez przypadek
|
|
|
#4613 |
|
Rozeznanie
|
Przed chwilą odezwał się do mnie mój były... powiedział, że nie wie czy chce zakładać ze mną rodzinę i nie wie co do mnie czuje, ale muszę mu mówić co tam z dzieckiem. Zabiło mnie to na wieczór kompletnie, chciałabym zapaść w zimowy sen i obudzić się już na poród. Z odebranymi mu prawami rodzicielskimi... To tylko marzenia oczywiście
|
#4614 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny będzie dobrze byłam u koleżanki jest 2 tyg po porodzie i zostało jej 1,5 kg do zrzucenia i powrotu do wagi sprzed ciąży. Ślicznie wygląda. A opaski mimo iż troszkę za duże pięknie wyglądają na głowie małej kruszynki . Mężowi mojemu corcie wcisneli na ręce, biedny po minucie mówi " rusza się weźcie ja ode mnie" |
|
|
|
|
#4615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Potem próbowałam tylko doprowadzić się do ładu Ale to chyba ostatni raz przed porodem
|
|
#4616 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4617 |
|
Rozeznanie
|
cześć
ale mam nadrabiania zaraz zaczynam ![]() chociaż trochę podczytywałam. więc z tego co widziałam iwantyou z Dominikiem już w domu przyszły dzisiaj staniki z darmowego dnia dostawy. są piękne ![]() jutro mam wizytę u lekarza i hmmm zastanawiam się czy to ostatnia ![]() moja głowa już nie funkcjonuje, jechałam dzisiaj na krew o 21.30 (!!!) bo sobie przypomniałam o badaniach ![]() reszte.... szkoda pisać dziecko mi tak szaleje, że zastanawiam się jak jej się tak chce bić ciągle głowa hehe chyba będzie fanką jakiś techno bitów w dole ciśnie mnie tak, że już nawet nie mi się narzekać tutaj. mam przeczucie, że nie donoszę tej ciąży. acha nie polecam pieluch z tesco po praniu zostały z nich szmaty, natomiast te z macro super jakość!!! Edytowane przez pilotka86 Czas edycji: 2013-12-05 o 23:48 |
|
|
|
#4618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdawalabym mu bardzo zdawkowe i bardzo medyczne raporty mejlem. Albo olala totalnie.
|
|
#4619 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymaj się mocno!!!!!!
|
|
#4620 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie szkoda mu kasy teraz na smsy czy telefon?? Az mnie wkurzyl Oj znając mnie to bym mu nagadala .... Idę siku i spać |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:31.

nie potrafię za to puszczać oczka, czy ruszać brwiami, uszami.

Niby świadomość że jestem w ciąży towarzyszy mi już od ponad 7 miesięcy, ale jakoś tak nie mam odruchu pamiętać że od frontu coś wy "wystaje" 

czyli teoretycznie od najbliższej niedzieli ciaza bedzie donoszona, a ja bez posiewu. Na ostatniej wizycie byłam w 34t5d, czyli było o te 2 dni za wczesnie, zeby go pobrać 

znaczy.. wyjść i przejść kawałek. 

16.06.2012