|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7
Cytat:
|
|
|
|
|
#4562 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O to gemini obija się z Twoją przesyłką. Mi przysłali wczoraj maila, że nadali paczkę i dziś UPS ją przywiózł.
|
|
#4563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zastrzyki są standardowo dawane ciężarnym po którymś tygodniu, które z jakiś powodów trafiły do szpitala - na wypadek, gdyby było ryzyko zrobienia cc. Gdybyś trafiła jeszcze do szpitala i w jakimś stopniu groziło cc, to po takim czasie by Ci powtórzyli. U mnie minęło 1,5 miesiąca a że przez ułożenie dziecka może się poród zacząć wcześniej to gin mnie a 2-3 tyg wysyła na powtórkę.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-12-05 o 19:29 |
|
|
|
|
#4564 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A najlepsze były miny kobiet gdzie robiłam sobie badania glukozą na czczo.. O 12 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Daj znać!Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#4565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zastrzyki rozprezaja pluca i dziecku łatwiej oddychać, to nie tak, że ma po nich całkiem rozwinięte pluca.
|
|
#4566 |
|
Rozeznanie
|
em ma komoda ikea, ale ja kupilam na allegro bo ikeii obok siebie nie mam, jakoś 200 zl plus wysyłka jestem zadowolona,
lolitka tak na balonie, i że kleju nie miałam to maczałam w krochmalu z mąki ziemniaczanej
|
|
|
|
#4567 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No ale jakby na to nie patrzeć Lublin rozległy, więc może tak być, że w jednej części pada, a w drugiej nieCytat:
Cytat:
Gratuluję zakupu ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Cytat:
aż sobie przejrzę stronkę
|
|
#4568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem czy to nie zależy też od tego, czy poród sam się zaczyna w bezpiecznym czasie (ta dziewczyna miala cc bo tetno skakalo)
|
|
#4569 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wydaje mi się że na allegro można też przez PayU płacić kartą kredytową, ale wtedy bank będzie Cię grabił na przeliczniu z Twojej waluty na złotkówki, więc najlepiej jest mieć złotkówki w PL. Ja wiele rzeczy dla dziecka kupiłam w PL dlatego zwyczajnie, że mam węża w kieszeni, a niektóre rzeczy są naprawdę sporo tańsze u nas. Ale np. na ebay'u też można sporo fajnych okazji wyłowić. Są też portale z ogłszeniami dla polaków w UK, tam też często ludzie rzeczy po dzieciach wystawiają.TŻ mi przywozi rzeczy, on bardzo często jeździ do PL. Niektóre firmy mają w miarę korzyste opcje wysyłki za granicę i paczkę mogą wysłać za 40-50 zł. Można też zrobić taką opcję, żeby zamówić do PL np. do przyciaciółki, i potem nadać to busem dla polskiego kuriera, wtedy jest dużo taniej niż pocztą czy DHLem. Cytat:
http://allegro.pl/biustonosz-stanik-...750676884.html http://allegro.pl/biustonosz-stanik-...767145014.html Ja wiem że one są tanie, miały być do spania, nie spodziewałam się cudów, ale one są tak krzywo uszyte, że nie da się ich nosić. Przed spanielimi uszami uchrońcie nas wszyscy bogowie ![]() Cytat:
![]() Ja widziałam bardzo fajne staniki do karmienia właśnie w H&M, tylko że one nie były miękkie, więc chcę kupić dopiero jak już rozmiar bidonu przestanie mi wariować. Całkiem fajne widziałam też w Triumphie, ale to było dawno, w wakacje, nie wiem czy teraz są. W PL chyba jest Marks&Spencer, nie? Tam też są fajne miękkie staniki do karmienia. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Swoją drogą, dziwny ten ból. Bo jak mały kopie, to czuję te kopniaczki w boczkach albo koło pępka, napewno nie na żebrach. Więc czemu akurat te żebra tak uparcie mnie bolą, nie rozumiem. Cytat:
Mój TŻ stwierdził kilka tygodni temu, że trzeba na zapas, bo będzie połóg i nie będzie można, więc przy każdej możliwej okazji bardzo subtelnie i niby mimochodem daje mi znać, że jakbym chciała to on nie będzie się opierał, a wprost przeciwnie.
|
|
#4570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe jak to dokładnie jest. Może zapytam jutro lekarkę na wizycie. Mam nadzieję, że jeszcze te dwa, trzy tygodnie maluchy wytrzymają. A za Ciebie trzymam kciuki, żebyś też wytrzymała jak najdłużej trzeba.
|
|
|
#4571 | |||||
|
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Cytat:
W każdym razie ja się nie przejmuję, bo słyszałam że to prosty zabieg, jedynie staram się wstawać z pozycji na boku, nie noszę już kompletnie nic co jest choćby trochę cięższe żeby nie powiększyć, no i właśnie zdecydowałam się na cc - nie bo jest to wskazane, a po prostu moja ciocia która pracuje jako pielęgniarka tak mi poradziła, a ja idę za jej opinią Ale jeszcze będę o tym gadała z moim ginem i wtedy napiszę wszystko co i jak! Cytat:
Od mojego gina dostałam wielką torbę z okazji zajścia w ciążę w której są naprawde fajne próbki i książki, w stylu bepanten, jakiś krem na dzień, proszki do prania, dwa smoczki, butelka z Aventa (tym mnie bardzo pozytywnie zaskoczyli), podpaska dla mnie po porodzie itd - i własnie proszek okazało się że był do 2012 Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4572 |
|
Rozeznanie
|
Przeczytałam kiedyś w mądrych internetach, że nie można polizać własnego łokcia, więc (jak większość ludzi w takiej sytuacji) zaczęłam próbować i po chwili stwierdziłam, że to bzdura. Jak się później rozeznałam w sytuacji okazało się, że jednak nie do końca, bo nie znam nikogo, kto również by potrafił. Zawsze wiedziałam, że jestem nieprzeciętna
To akurat większość potrafi
|
|
#4573 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do języka-ja potrafię, a mąż nie ciekawe który gen silniejszy i czy Dorotka potrafi
|
|
#4574 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() U mnie jest straszny wiatr i śnieg pada.....brrrrrrrrrryyy ![]() Śnieg lubię ale ten wiatr.... okropny jest
|
|
#4575 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny trche panikuje, bo slabiej czuje ruchy malego. Zazwyczaj o tej godzinie kopal mocno i widocznie, a dzisiaj w sumie od ok.13 tak tylko smyrnie i tyle. Wlasciwie teraz to bardziej widac czasem ruch na brzuchu, tylko, ze ja go nie czuje, nie wiem czy z nerwow, czy cos jest nie tak. Maz mi przylozyl reke do brzucha i mowil, ze czuje pod dlonia ruchy, przesuwanie a ja nic
![]() Zastanawiam sie czy jechac od razu na IP czy jeszcze poczekac Aha i kolo 17 czulam czkawke. Znowu zaczyna mnie panika lapac |
|
|
|
#4576 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bo to nawet typowe.. Pewnie na miejscu matki z chorym dzieckiem pod ręką byłabym wściekła niesamowicie ale czytając to.. Przepraszam Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Głupie pytanie ale nie mam kompletnie orientacji póki co w cc.. Czy mój gin może mi odmówić właściwie cc? ![]() A tak przy okazji widziałyście:http://9gag.tv/v/1863 ? Uśmiałam się niesamowicie, to jest po prostu przesłodkie <3
|
||||
|
|
|
#4577 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A długo już tak słabo czujesz te ruchy? Może małeństwo śpi? Spróbuj je jakoś pobudzić może? Ja jak długo się nie rusza to zwyczajnie szturcham dość mocno brzuch, i czasem mały "odszturchuje" w tym samym miejscu. Nie zawsze to działa, ale czasem działa
|
|
#4578 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do silniejszych genów, to aż tak nie uważałam na biologii Cytat:
|
|
|
#4579 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4580 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Po czym przez ostatnie dwie wizyty mój profesjonalny gin chciał zrobić zdjęcia mojemu chłopczykowi który zakrywał się i nie chciał odsłonić, a ten jak zaczął machać moim brzuchem we wszystkei strony to nawet nie wiedziałam, że to fizycznie możliwe po czym po obu stronach wbił mi po dwa palce i do środka wbija aż mi oczy z orbit wyszły, a mój facet - dupek jeden - prawie z krzesła za plecami gina spadł bo tak go rozśmieszyła moja mina Morał z tego taki - połóż się, potrząś mocniej tym brzuchem, nie cackaj się jak ja tylko daj mu trochę popalić i sprawdź czy będzie jakakolwiek reakcja - też miałam takie dni, że wolał przespać mnie doprowadzajac do palpitacji serca, ale już kolejnego dnia wariował znów tak bardzo że modliłam się o chwile spokoju a nawet... Martwiłam się że kopie za dużo i coś jest nie tak! |
|
|
|
|
#4581 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
100% maluszek śpi sobie i odpoczywa. A jak miał czkawkę to znak, że dobrze się czuje i wszystko jest ok. 100% że ma lenia dzisiaj. Moja też ma takie "cichsze" dni. Normalka.
|
|
#4582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tak miałam wczoraj od ok 15 do rana - niby było więcej niż 10 ruchów, ale bez kopania a jak już to bardzo delikatne. Tetno wychodziło w porzadku, ale i tak się martwilam. Rano, ok 9 zaczął normalnie kopać, teraz też kopie aż miło. Powiedziałam o tym dziś ginowi i mówił że to normalne zwlaszcza, było ponad 10 przesunięć w ciągu godz i że teraz będzie mniej kopniec a więcej pływania. Najważniejsze, żeby było co najmniej 10 ruchów, nawet delikatnych. Jak się martwisz jedź na IP, sprawdzą tetno, zrobią usg, na pewno jest ok.
|
|
#4583 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niby świadomość że jestem w ciąży towarzyszy mi już od ponad 7 miesięcy, ale jakoś tak nie mam odruchu pamiętać że od frontu coś wy "wystaje"
|
|
#4584 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4585 |
|
Zadomowienie
|
Dzieki dziewczyny. Falszywy alarm, uffff. Wlasnie moj syn zaczal mnie kopac i to tak konkretnie. Na pewno czulam juz ponad 10 ruchow. Ale przez chwile spanikowalam konkretnie...
|
|
|
|
#4586 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Cytat:
Od tego nas masz, wszystkie to przechodzimy i połowa z nas panikuje tak samo jak Ty, a przynajmniej ja miałam o brak kopnięć tak trzy razy (z prawdziwymi łzami i budzeniem mojego faceta o 4 w nocy w histerii) Najważniejsze że już dał o sobie znać
|
||
|
|
|
#4587 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
czasem można trafić na fajne wyprzedaże ![]() Cytat:
![]() Cytat:
też myślałam, że zależy od genów, ale mieliśmy na studiach zajęcia z emisji głosu na których babka wytłumaczyła, że to mit. I jednym z elementów zaliczenia była umiejętność zrobienia rurki - są patenty na to, by się nauczyć i ludzie się nauczyli Cytat:
![]() Cytat:
No.... to super. Uspokajaj się teraz
|
|
#4588 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
No to super! Ja już wam nie piszę jak świruję,że Kacper się nie rusza,bo on mnie notorycznie tak w konia robi,a później np w nocy nadrabia i spać mi nie daje
|
|
#4589 |
|
Zakorzenienie
|
Co do rurki z języka, to na zajęciach z ewolucjonizmu na studiach mówili, że to umiejętność pozostala po naszych przodkach, którą ewolucja wyeliminowała jako nie potrzebną. Ale jako cecha recesywna jeszcze się ujawnia, podobnie jak np umiejętność ruszania brwiami czy uszami.
Kto nie ma tego w genach to jasne, może się nauczyć. Potrafię zrobić rurke z języka nie cwiczac tego nie potrafię za to puszczać oczka, czy ruszać brwiami, uszami.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-12-05 o 21:18 |
|
|
|
#4590 |
|
Raczkowanie
|
Chyba jednak fałszywy alarm, dziś rodzić nie będę
za to obżartaq się czuję strasznie :pEvi dziękuję serdecznie ![]() Roane, heh ja też często zapominam o swoich gabarytach i walnebrzucholkiem a to o szafke a to o umywalkę.. ![]() Co do słabych ruchów to ja mam patent - wlaczam jakąś szybką piosenkę, podglasniam na maksa i kładę lapka na brzuch. Może brutalne ale jak,nic innego nie działa to lepsze to niż wycieczka na ip. Mnie po każdej do szpitala kładą ( taki szpital, niekoniecznie musi ci coś być żeby położyli, mają mało pacjentów) więc wolę spróbować domowych metod zanim znowu wsiakne na tydzień w otchłań szpitalna ![]() Idę spać bo padam, dobrej nocy mamuski ;* Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:44.

).

nienawidze budzic sie w srodku nocy
tak standardowo
Daj znać!

też nie wiem jak się ułożyć i usadzić aby nie bolało
<3