Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku!
Na plotkowym królujemy, każdą kupę świętujemy 7 16,67%
W pieluszce znów kupa, na plotkowym obgadana nasza grupa 2 4,76%
Pierwsze ząbki posiadamy gryźć więc wszystko zaczynamy 2 4,76%
Czas się napić butlę soczku mamy przecież już pół roczku 17 40,48%
Siadać pięknie zaczynamy, pierwsze ząbki posiadamy 11 26,19%
Mamusie i dzidziusie VII-VIII 3 7,14%
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-13, 19:46   #4591
ona8686
Zakorzenienie

Dot.: Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Szukam opisów fotelików, myślę i myślę, trzeba coś wybrać bo młody juz ledwo się mieści w ten co mamy aktualnie, głowa jest już prawie na równi z fotelikiem.

Zastanawiam sie nad tym w przedziale 9-18 kg, bo ponoć lepiej jest kupić 9-18, a potem ten do 36kg. Myślę ...

jakie wy kupujecie?
My mamy już wybrany. Jednak bierzemy w przedziale 9-36kg. Tu zdaje sie na Tż. Wiem, że sa jakieś dodatkowe wkładki dla maluszków, które z czasem sie wyjmuje.

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Własnie skończyła sie moja cierpliwosc
Na raczkach i źle, smoczek co chwile wypluwa i ryk
teraz płacze w łózeczku a ja mam dosyc

Cytat:
Napisane przez paulinka777 Pokaż wiadomość

Na pewno spróbuję pepti, ale to dopiero za 1,5 tyg jak poproszę o receptę Chociaż słyszałam, że można też dostać bez recepty, ale jeszcze się nie dowiadywałam w aptece Do tej pory Malutka nic nie wypluwała, to może i to mleczko polubi.
Pewnie i można, ale bez recepty i bez zniżki jest droższe.

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12

Edytowane przez ona8686
Czas edycji: 2014-01-13 o 19:48
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 19:50   #4592
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
My mamy już wybrany. Jednak bierzemy w przedziale 9-36kg. Tu zdaje sie na Tż. Wiem, że sa jakieś dodatkowe kładki dla maluszków, które z czasem sie wyjmuje.

Pewnie i można, ale bez recepty i bez zniżki jest droższe.
a jaki macie wybrany?

My zdecydowaliśmy, że w przedziale 9-18 bo i tak na koncu wyjdzie ze trzeba bedzie kupic kolejny jak uda sie nam dorobic drugiego dziecka. Planujemy gdzies pod koniec roku staranka, wtedy wyjdzie, że jak Michaś wyrośnie z tego 9-18 to druga dzidzi w niego wejdzie, a Michał awansuje na większy model.
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 19:52   #4593
dzoan
Zakorzenienie

Perse my używamy Pampers 4 active baby i raz mieliśmy Pampers sleep&play i ani jedne ani drugie nie przeciekały, czego nie mogę powiedzieć o Dady 4. No i te sleep&play są ciut mniejsze od active baby, to akurat takie 3+ wychodzi.

Ewusia ale mieliście niemiłą 'przygodę' Dobrze, że nic się nie stało.. jednak mamusie są niezawodne.. obronią swoje dziecko, przyjmując wszystko na siebie

paulinka biedna Amelka z tymi plamami i obrzękami trzymam kciuki za czwartkowe USG brzuszka
A z wit. C, to tak sobie myślę, że chyba ciężko spowodować jej nadmiar w organizmie? zawsze słyszałam, że szybko ucieka..bo się ją wysikuje... a taki maluch sika non stop A znowu te kropelki też mają swoją przydatność krótką.. Cebion 3 miesiące od otwarcia..i jakby tak używać tylko przy przeziębieniu, to by się całe buteleczki wyrzucalo

ona nie mów, że za dużo, bo w przepisie jest 0,5kg mięcha, a ja zawsze robię z 1kg i potrafimy w 2 obiady to zjeść
Ja też zazdroszczę Twojej znajomej.. bo tak powinno być, że dziecko pada ze zmęczenia i już..jak dorosły.. gdzie by nie siedział, leżał, stał...zasypia..a nie jakaś pomoc jeszcze, bo nie może emocji wyłączyć i się wyciszyć

elaine powinno się podawać ze swoim mlekiem gluten? nie wystarczy, gdy dziecko popije z piersi?
A kaszka bezglutenowa powinna być po glutenie podana czy niekoniecznie?
I czy podajesz poza glutenem normalnie słoiczki jakieś? warzywka, owoce?
Wybacz, że Cię molestuję tyloma pytaniami

Rocky ale jej fajnie dogadałaś Ja też uważam, że z tymi podjazdami lub ich brakiem to zmora.. Gdy jestem sama na spacerze nie mogę kupić chleba w piekarni, bo w żadnej (zwłaszcza ostatnio mojej ulubionej) nie ma podjazdu dla wózków.. a nie zostawię Małego samego nawet na moment.. A trafiają się podjazdy, że rozstaw nie do naszych kółek albo tak strome, że wózka nie dam rady pchnąć albo dziecko może wylecieć.. jacyś idioci je projektowali chyba

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 20:06   #4594
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
IWONKA to juz do czerwca z górki kombi? Dobrze takze sprawdzonego zrodla...hm

..moze brzuszek?

FIAZO to trzymam kciuki abyście znaleźli i super ze Twój brat się zna

Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
nie kombi bo nam sie w garazu nie zmiesci a poza tym nie lubimy kombi
a z Zuzą stawiam albo na zeby albo na skoka

Cytat:
a jaki macie wybrany?

My zdecydowaliśmy, że w przedziale 9-18 bo i tak na koncu wyjdzie ze trzeba bedzie kupic kolejny jak uda sie nam dorobic drugiego dziecka. Planujemy gdzies pod koniec roku staranka, wtedy wyjdzie, że jak Michaś wyrośnie z tego 9-18 to druga dzidzi w niego wejdzie, a Michał awansuje na większy model.
z tych fotelikó które podesłałaś mi przypadł do gustu ten Recaro Young Expert Plus Black, samo to ze ma system położenia dziecka w samochodzie(dla mojej jeszcze niezupelnie lezacej Zuzy byłoby to bardzo dobre rozwiazanie), chociaż pewnie dzieciaki raz dwa usiada tak jak trzeba
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 20:06   #4595
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaPlast Pokaż wiadomość

jestem straszna matka. Moje dziecko marudne po szczepieniu i troche sobie drzemki rozwaliło a ja zeby jej
nie nosic wpakowałam ja do bujawki i włączyłam jej tv .oglada piłke reczna i jest cicho od 10 min. uffffffff co za ulga
Tz nie ma a ja nie mam czasu nawet kanapki zjesc
piłka ręczna

Cytat:
Ja ledwo żyję, młody jęczy i jęczy ... nie chce się obracać z plecków na brzuszek chociaz robił już to. Jedynie to obraca się za smoczkiem on jest już tak uzależniony, że chyba do szkoły pójdzie z moniem

Szukam opisów fotelików, myślę i myślę, trzeba coś wybrać bo młody juz ledwo się mieści w ten co mamy aktualnie, głowa jest już prawie na równi z fotelikiem.

Zastanawiam sie nad tym w przedziale 9-18 kg, bo ponoć lepiej jest kupić 9-18, a potem ten do 36kg. Myślę ...

jakie wy kupujecie?

dobrze, że o tym piszecie..nie wiedziałam, że lepsze recenzje są tych 9-18

Cytat:
Własnie skończyła sie moja cierpliwosc
Na raczkach i źle, smoczek co chwile wypluwa i ryk
teraz płacze w łózeczku a ja mam dosyc

Cytat:
Godzine temu dzwonil wlasciciel naszego przyszlego auta i jak dobrze pojdzie to na poczatku lutego juz bedzie nasze)))))

I prosze o kciuki jutro bo mamy szczepienie.

Was i dziewczyny mam pytanie jak juz się zrobi ekspozycje na gluten i będzie ok to potem juz normalnie kaszki glutenowe podawać czy przechodzicie na bezglutenowe? Bo tak się zastanawiam, a o to na warsztatach nie zapytałam....

za jutrzejsze szczepienie

Super, że autko tak szybko dla Was szykowane
My też musimy kupić auto w tym roku, tylko kasy uzbieranej jeszcze nie mamy. Ciężko idzie

Z tymi kaszkami to nie jest czasami tak, że podaje się je naprzemiennie jakoś? glutenowe i bezglutenowe..wydaje mi się, że w rozpiskach hippa czy bobovity tak widziałam.

Stary 2014-01-13, 20:07   #4596
iwona335
Zakorzenienie

własnie sobie uświadomiłam ze za 400gram bedziemy mogli zmienić fotelik
Stary 2014-01-13, 20:51   #4597
idzia111
Zakorzenienie

Te w przedziale 9-18 sa lepsze, bo przewaznie lepiej sie nachylaja, co jest wazne dla dziecka ktore nie siedzi samo stabilnie, poza tym ciałko dziecka jets lepiej wpasowane, co zdecydowanie lepiej chroni w razie gdyby coś.

Dopiero gdy dziecko ma chociaz 15 kg można je tak naprawde bezpiecznie wsadzic w fotelik 9-36 lub 15-36.

Moze jakieś bardzo duze dziecko mogloby od razu w 9-36, bo sa dzieci, ktore w w wieku pol roku nosza rozmiar 80, waza 10kg ... no to moze i byłoby ok.

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

http://www.agito.pl/fotelik-samochod...04-654482.html

z przesyłką 714zł, jak ktos ma karte payback to teraz jest taka promo, że jak się kupi coś za ponad 500zł to extra 1000 punktów dają. Tylko przypominam, że trzeba wejśc do sklepu agito przez strone payback:

http://www2.payback.pl/punkty-online/agito-pl

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-13, 21:01   #4598
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Te w przedziale 9-18 sa lepsze, bo przewaznie lepiej sie nachylaja, co jest wazne dla dziecka ktore nie siedzi samo stabilnie, poza tym ciałko dziecka jets lepiej wpasowane, co zdecydowanie lepiej chroni w razie gdyby coś.

Dopiero gdy dziecko ma chociaz 15 kg można je tak naprawde bezpiecznie wsadzic w fotelik 9-36 lub 15-36.

Moze jakieś bardzo duze dziecko mogloby od razu w 9-36, bo sa dzieci, ktore w w wieku pol roku nosza rozmiar 80, waza 10kg ... no to moze i byłoby ok.

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

http://www.agito.pl/fotelik-samochod...04-654482.html

z przesyłką 714zł, jak ktos ma karte payback to teraz jest taka promo, że jak się kupi coś za ponad 500zł to extra 1000 punktów dają. Tylko przypominam, że trzeba wejśc do sklepu agito przez strone payback:

http://www2.payback.pl/punkty-online/agito-pl
a Ty juz zamówiłaś??
Stary 2014-01-13, 21:02   #4599
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
a Ty juz zamówiłaś??
jeszcze nie, znalazlam dopiero i wciaz mysle
Stary 2014-01-13, 21:09   #4600
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cytat:
Do spotkania z pediatrą planuję dawać właśnie bezglutenową na wodzie z owocami lub na moim mleku. A później zobaczymy co będzie.

Ja chciałam właśnie tak zrobić- ekspozycja na gluten i później wymiennie dawać glutenowe i bezglutenowe, ale trochę mi się pozmieniało po odstawieniu tego glutenu. Nie chciałam już zwlekać z dalszym rozszerzaniem diety przy tym nikłym przybieraniu na wadze.
a dlaczego gluten mieliście odstawić? bo te plamy to pisałaś, że podejrzewasz mleko...kurde chyba mam jakieś zaniki pamięci ostatnio...
a i nie dziwię się, że nie chcesz czekać z rozszerzaniem diety, jak Ci mała przybiera kiepsko. U nas niby Igor 0,5kg na miesiąc, ale widziałam, że już rwie się do tego, co my mamy na talerzu plus kilka innych czynników wskazywało, ze jest już gotowy.
Cytat:
wkładałam młodego do tego recaro, który ty masz (koleżanka go ma) i w nim jest podobnie, tylko mam wrażenie, że na szerokość nawet węższy jest Może mi się wydaje tylko.

Jednak ja jestem już zdecydowana na przedział 9-18kg bo bezpieczeniejsze, a poza tym myslę przyszłościowo. Młody pojeździ w nim 2-3 lata, czyli wtedy najprawdopodobniej będzie juz drugie dzidzi, któremu będzie potrzebny fotelik większy niż 0-13kg

Tylko teraz dylemat, mam na oku takie:

- http://allegro.pl/romer-king-plus-20...864969965.html

- http://recaro.strefamarek.allegro.pl...lus-black.html

- http://recaro.strefamarek.allegro.pl...ert-black.html

- http://allegro.pl/fotelik-samochodow...866042463.html

raczej maxi-cosi chyba najmniej mi się podoba. Z obecnego jestem zadowolona, ale ten w większej wersji nie ma juz tak dobrych opini (uzytkowników, nie w testach bezpieczenswta).
faktycznie jest dość wąski a ile Michaś ma wzrostu?
Ja myślałam też o 9-18kg Recaro Young Expert .
Na Agito masz taniej niż na all

Dzoan: nie, nie trzeba na mleku. Można na wodzie. Wystarczy, ze potem pierś podasz ja dałam swojego mleka, żeby chętniej zjadł

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 21:13   #4601
ita83
Wtajemniczenie

witam sie po pierwszej w miare normalnej nocy ale za to dniu do dupki...probuje odgruziwac dom i na razie udalo mi sie ogarnac w miare jeden pokoj i lazienke...
no i do tego ja zaczynam kaszlec jak stary gruzlik a pierwsza pomoc lekarska w postaci syropow z pl dopiero zmierza do nas....

Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

co do fotelikow polecam str. fotelik.info

Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-13, 21:16   #4602
Ewusia709
Zadomowienie

My kupiliśmy fotelik Recaro Young. 9-36kg A Tymuś wcale nie wydaje się do niego zbyt mały i wygląda tak
Narazie jeździ jeszcze w maxi cosi, dopóki się mieści
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_8187.jpg (87,0 KB, 31 załadowań)

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 21:23   #4603
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Dzoan: my też zbieramy (zamiast na aplikację, kasa idzie na autko... a na aplikację będziemy ciułać co miesiąc na ratę, bo nie będzie innego wyjścia). A i tak skończy się na tym, ze część kasy będziemy musieli pożyczyć...

Idzia: uprzedziłaś mnie z payback

Iwonka: ja nie mam nic do kombi, patrzę na to auto bardziej z perspektywy pakowności

Ewusia: Tymuś to napakowany gość

Galeria pazurkowa:
Stary 2014-01-13, 21:31   #4604
paulinka777
Raczkowanie

Cytat:
a dlaczego gluten mieliście odstawić? bo te plamy to pisałaś, że podejrzewasz mleko...kurde chyba mam jakieś zaniki pamięci ostatnio...
a i nie dziwię się, że nie chcesz czekać z rozszerzaniem diety, jak Ci mała przybiera kiepsko. U nas niby Igor 0,5kg na miesiąc, ale widziałam, że już rwie się do tego, co my mamy na talerzu plus kilka innych czynników wskazywało, ze jest już gotowy.

Dzoan: nie, nie trzeba na mleku. Można na wodzie. Wystarczy, ze potem pierś podasz ja dałam swojego mleka, żeby chętniej zjadł

U Amelki pojawił się duuuży obrzęk błon śluzowych w nosku. Jest możliwość, że to reakcja alergiczna na gluten (lekarka powiedziała, że niewielka, ale lepiej sprawdzić). Do momentu wyleczenie noska mamy odstawić- później jeszcze raz próbować i zobaczymy co będzie...

Mela to aż piszczy jak widzi jedzenie. Płacze jak muszę przerwać na 10sek karmienie. Już wie, że jak trzymam kolorową łyżeczkę lub miseczkę to oznacza, że będzie jeść. Kiedy widzi, że coś jemy jej wzrok podąża za naszym każdym kęsem do buzi (to był jeden z powodów rozpoczęcia rozszerzania ok 5 miesiąca, a nie 6 jak wcześniej planowałam). Dawałam jej do polizania jabłko i marchewkę to cieszyła się w głos. Na chwilę obecną wszystko co jej dałam- smakowało. Sporo warzywek i kilka owoców. Teraz zastanawiam się nam mięskiem, ale jakoś cały czas mam stracha
Stary 2014-01-13, 21:35   #4605
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
My kupiliśmy fotelik Recaro Young. 9-36kg A Tymuś wcale nie wydaje się do niego zbyt mały i wygląda tak
Narazie jeździ jeszcze w maxi cosi, dopóki się mieści
ale główka jest mocno ,,luźno", że się tak wyrażę
Poza tym Tymuś jest dużym chłopakiem, chyba jeden z największych na wątku

Cytat:

z tego co go mierzyłam to ma wiecej niz 67, bo 67 jest jak on jest nie calkiem wyprostowany - ciezko mi go samej zmierzyć, we czwartek na szczepieniu dowiem sie dokladnie

Jeszcze mieści się w maxi-cosi, ale nad glówką juz tak dużo wolnego miejsca nie ma, wsytarczy, że mi wystrzeli na długośc i trzeba będzie sie przesiąść.

Teraz jak czytam na necie to myślę nad maxi-cosi tobi

nie łatwe zadanie mam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-13, 21:35   #4606
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Paulinka: oooo ale entuzjazm. to super, że tak lubi jeść. Az glutenem to faktycznie, lepiej poczekać i sprawdzić, czy to nie..

Ona; jak Franuś? ile robicie przerwy i kiedy na nowo wprowadzacie?

dziewczyny jakie chrupki kukurydziane dajecie dzieciom? zależy mi, aby w składzie była tylko kukurydza i woda....

Galeria pazurkowa:
Stary 2014-01-13, 21:42   #4607
idzia111
Zakorzenienie

zmykam lulu,

dobranoc
Stary 2014-01-13, 21:51   #4608
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Ale fajny Tymuś

Dziewczyny, a orientujecie się może, jak to jest, jak się nie posiada samochodu? Czy jeśli zamawiam taksówkę, to muszę mieć własny fotelik czy są taksówki, w których fotelik jest zamontowany? Czy są foteliki takie bardziej "przenośne"? Bo nie wyobrażam sobie, jakbyśmy mieli jeździć, nawet w krótkie trasy taksówką - bez fotelika :/

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Cytat:
Paulinka: oooo ale entuzjazm. to super, że tak lubi jeść. Az glutenem to faktycznie, lepiej poczekać i sprawdzić, czy to nie..

dziewczyny jakie chrupki kukurydziane dajecie dzieciom? zależy mi, aby w składzie była tylko kukurydza i woda....

No właśnie takie, które mają w składzie tylko kukurydzę Nie wiem, jakich firm, szukam po składach
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 21:52   #4609
iwona335
Zakorzenienie

Tzt kupił słoiczek z hippa zupke marchewka z ryzem,i siedze i rozkminiampo co tam ten ryz?
Stary 2014-01-13, 21:52   #4610
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Perse: a wiesz, ze nie wiem? zapytam się znajomego, bo pracuje w taxi.

Też spadam spać, bo półprzytomna jestem już. Dzisiaj Igor bez kąpieli, bo jak dorwał się do cycka to nie chciał odczepić i przysnął i pomimo że po odłożeniu do łóżeczka obudził się, to jednak nie chciałam go kąpielą rozbudzać.

Dobrej nocy!

Galeria pazurkowa:
Stary 2014-01-13, 21:53   #4611
iwona335
Zakorzenienie

czy któraś z was podaje te słoiczkowe kaszki??
Stary 2014-01-13, 21:53   #4612
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Iwona: ja mam w swoich notatkach, że ryż pełnoziarnisty dozwolony na tym samym etapie co marchewka, jabłko, dynia i kaszki. Dzisiaj siedziałam i rozkminiałam, co dalej po glutenie nowego wprowadzać.:P

Galeria pazurkowa:
Stary 2014-01-13, 21:57   #4613
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AgaPlast Pokaż wiadomość
Witam sie pózno
Mała śpi sobie ale marudna przez półdnia bo sasiedzi idioci ja obudzili tzn ich goscie . wychodzac staneli przy moim wóżku i darli papy do sasiadów az mi dziecko obudzili. nosz ku...a jak se chcieli jeszcze pogadac to po co wyłzili. Mała spała o ponad godz. krócej i to rozwaliło nam cały dzien :/
W ogole to dziwni ludzie. Bida az piszczy ale na faje maja a drewno z lasu kradna by ogrzac chate. maja córke 3 tyg. starsza od mojej , wczesniaka. i czasami tam podejde i dam jej troche ciuszków bo jej mała to chuchro jest. i wczoraj tam poszłam i az mi zal było. nie dosc ze paliła całą ciaze to teraz tez az sikiere mozna było zawiesic. mała lezała na brudnym nie poscielonym łózku tak krzywo odłozona i chyba jedyna jej rozrywka to jest ogladanie tv i wdychanie dymu z pap. a do tego taki syf w chałupie ze jak wróciłąm a mam az 3 metry do nich to musiałam wlezc pod prysznic. Kuzwa niby przyjezdzaja do nich babki z opieki ale jak widac wszystko ok. no dziecko nie jest bite tylko odłozone do kata. na spacer tez nie wychodzi bo podobno jej dziecko na dworzu spac nie chce. no i co z tego ? chociaz by je przewietrzyła. serio wyłaza jakies 2x wtyg. i to o 20 godz. jak leza na impre albo jak musi isc do lekarza a tak to wedzi.
Sorki ale musiałam to z siebie wyzucic.

Malinka no niesamowite ze twoja córcia tak swietnie juz nawija matko jak ten czas leci
Co za masakra Zal dzieciaczka bardzo

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44557239]Łóżeczko obniżone, bo dzisiaj cwaniak w bujaczku podciągnął się do przodu i usiadł. Ale się wzruszyłam, że mam już takie duże dziecko

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Strasznie przykre [/QUOTE]

dla Artusia.Dorastaja nam dzieciaczki

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44563598]Nie ma się co cieszyć na zapas, bo jeszcze się może odmienić, dzieci w różnym wieku zaczynają mieć akcje nocne. Nie chcę być wredna, ale czasami potem rodzice są w szoku: jak to tak, przecież przesypiał noce, a tu ząbki, skok, Bóg wie co i już dziecko się budzi co godzinę...
Sama zresztą pisałam, że do niedawna Artuś spał bardzo niespokojnie i budził się już 2 godziny po uspaniu. Bardzo różnie to bywa..

Byłam, bardzo niewiele podcięłam, ale czuję się o niebo lepiej...[/QUOTE]

Z Wojtusiem tak mielismy. Rewelacyjnie.spal do 7 miesiaca a potem zaczelo sie zabkowanie i doopa wziela.przespame.noce

Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 22:11   #4614
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

ITA zdrówka! Juz pytałam ale chyba nie zauważyłaś,będziesz zakładać nowy watek?

Teraz juz naprawdę zmykam

Galeria pazurkowa:
Stary 2014-01-13, 22:12   #4615
paulinka777
Raczkowanie

Cytat:

Ja dawałam pałeczki kukurydziane TYGRYSKI- patrzyłam żeby nie było soli ani cukru. Z tego co pamiętam (2 godz temu wyrzuciłam opakowanie) była tam tylko kukurydza (dokładnie to chyba mąka kukurydziana) i woda.

Cytat:
Tzt kupił słoiczek z hippa zupke marchewka z ryzem,i siedze i rozkminiampo co tam ten ryz?
Mi się wydaje, że ryż jest ok. W końcu po samych warzywach trzeba przechodzić dalej i coś następnego podawać i czymś te zupki trzeba uzupełniać. Tak mi się wydaje . Dzieci z tygodnia na tydzień też potrzebują jakichś urozmaiceń
Stary 2014-01-13, 22:32   #4616
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:

Was i dziewczyny mam pytanie jak juz się zrobi ekspozycje na gluten i będzie ok to potem juz normalnie kaszki glutenowe podawać czy przechodzicie na bezglutenowe? Bo tak się zastanawiam, a o to na warsztatach nie zapytałam....

Ja nawet nie chcę wiedzieć czy robię dobrze czy nie ale my jedziemy póki co na bezglutenowej- Nestle Sinlac- chcę trochę Młodego podtuczyć Myślę, że w przyszłym tygodniu zaczniemy ekspozycję na gluten- chociaż wcale mi się nie spieszy

Widziałam, że Perse pisała, że Maluchy słabiej Wam już teraz przybierają. Pytałam też o to dziewczyny na fb- a jak jest u Was?
Ja chyba przyzywczaiłam się do pooperacyjnego przybierania 230-300gramów na tydzień i teraz jak jest 80gramów w tydzień to dla mnie szok

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 22:53   #4617
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cynamonko specjalnie dla Ciebie wklejam ponownie przybieranie A.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 23:40   #4618
cynamon_owa
Zadomowienie

Wow... Perse- jakie świetne wyliczenia Dzieki wielkie.
Ja muszę uporządkować te swoje papiery ale u nas od 1stycznia to wygląda tak i trochę sie martwię ale póki co bez paniki:

1.01 - 6,305
2.01 - 6,320
3.01 - 6,285
4.01 - 6,370
5.01 - 6,335
6.01 - 6,420
7.01 - 6,425
8.01 - 6,410
9.01 - 6,450
10.01 - 6,505
11.01 - 6,460
12.01 - 6,480
13.01 - 6,520

Wiem, wiem- nie powinnam Adasia ważyć codziennie bo wahania są naturalne ale jeszcze nie jestem psychicznie gotowa żeby przejść na wazenie co tydzień...ba, nawet co 3dni
To u nas wychodzi ostatnio po ok 100 a nie jak pisałam 80gramow na tydzień, czyli 14gramow dziennie. Młody zaczął słabiej przybierać od kiedy zaczęłam rozszerzać dietę. Może to zbieg okolicznosci, może skok rozwojowy a może juz nadrobil to co miał nadrobić i teraz juz idzie wolniejszym tempem- bo w końcu kiedyś musiał zacząć przybierać wolniej.
Kurcze, popadam w paranoje :banghead:

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 00:55   #4619
Katerine2
Raczkowanie

Cytat:
ale towarzyski dzień mieliście. Niektóre dzieci bywają niegrzeczne, ale mam wrażenie że w większości wynika to z braku reakcji rodziców. Oczywiście nie zawsze. Tak mi się wydaje (ten etap dopiero przede mna:P). Idę zaraz obejrzeć fotki.

faktycznie uwzięło się coś na Ciebie. Zdrówka życzę! a jak noga? dokucza jeszcze? Mati musiał być przeszczęśliwy że mu mama taką imprezę urządziła! Super!! A z imieninami na pewno dasz radę, jakiś cyborg jesteś. Pamiętaj tylko, żeby czasami odpocząć.

tatuś się widzę starał w weekend galeretki wyglądają superowo. U nas ziemniaczek z dynią też tak sobie, chociaż lepiej wchodził niż marchewka z dynią. W ogóle Igorek nie ma czegoś takiego, że jakoś szczególnie otwiera dzioba (no może na jabłko), ale też nie pluje i nie wybrzydza. po prostu je i tyle. Zbieram się do wprowadzenia glutenu.........

bardzo ładna waga i brawa za szczepienie! Coś jest w tym, że niektórzy nie uświadamiają sobie, że może być kiepsko, jak im się wszystko układa. Tzn ja nie mogę narzekać na Igiego, bo naprawdę jest grzeczny, ładnie sypia w nocy i nie daje mi w kość. Jednak czytam was, mam też znajomych z małymi dziećmi i wiem, że kurde to naprawdę różnie bywa. Wczoraj spotkałam sąsiadów i mówili, że ich mała (miesiąc młodsza) do tego czasu (była 15) spała z 10 min, a w nocy najpierw szalała do 1 a potem co godzinę pobudka. MM nic nie daje, póki co nie je stałych posiłków aż tak dużo, aby to też miało pomóc. I co zrobić. Albo Sara Domi... z tym spaniem też jest agentka straszna i podziwiam Domi, że jeszcze wyrabia.

ee to odpada. Nie ma sensu na dzieci chore. A przyjmują u was dzieci zdrowe? mają jakiś wytyczony czas dla takich dzieciaczków?

daję przed karmieniem i ziemniak sam nie wchodzi i już

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

aaaa i u nas spadł śnieg w nocy)) i pięknie świeci słonce

Ewusia: trzeba korzystać z pogody i iść na spacer. Ja właściwie chodzę codziennie, wyjątkiem były te huraganowe wiatry.

Dzoan; ))

Kejt: jak suche placki u Fi?
Dziekuje ze pytasz o noge i powiem ci ze już jest dobrze bo nawet jak przymierzyłam buty na obcasie to mogłam pochodzić i nic nie bolało ale ze ja pokraka to nie będę chodzic w obcasach bo zapomniałam jak się ladnie chodzi Mati był bardzo szczęśliwy bo nic nie wiedział o fajerwerkach dopiero jak weszłam do pokoju żeby poinformować dzieciaki ze idziemy na podwórko to miał oczy jak 5 złotych i niesamowity zaciesz na buzi No mam nadzieje ze dam rade z imieninami będę gotowac nocami a ze wprawiona w tym zarywaniu nocek jestem to powinnam zdarzyć dziś do 1 gotowałam obiad

Cytat:
Witajcie!

Rockyy ale pielęgniara ... dobrze, ze chociaz ladnie pobrala krew i mala nie cierpiala

Ewcia życze Ci szybkiego dojścia do siebie bo upadku

Ja ledwo żyję, młody jęczy i jęczy ... nie chce się obracać z plecków na brzuszek chociaz robił już to. Jedynie to obraca się za smoczkiem on jest już tak uzależniony, że chyba do szkoły pójdzie z moniem

jakie wy kupujecie?
Ja już mysle o zmianie fotelika ale nie potrafie doradzić bo mam taki po Mateuszku od 9 kg on chyba jest i to była jakas niefirmowa tanizna ale dal rade przy jednym dziecku to i teraz może się sprawdzi. A Tysia już się strasznie denerwuje w obecnym bo jak jest tylem do kierunku jazdy to nogami zapiera się o fotel i denerwuje się...
Cytat:
U Amelki pojawił się duuuży obrzęk błon śluzowych w nosku. Jest możliwość, że to reakcja alergiczna na gluten (lekarka powiedziała, że niewielka, ale lepiej sprawdzić). Do momentu wyleczenie noska mamy odstawić- później jeszcze raz próbować i zobaczymy co będzie...

Mela to aż piszczy jak widzi jedzenie. Płacze jak muszę przerwać na 10sek karmienie. Już wie, że jak trzymam kolorową łyżeczkę lub miseczkę to oznacza, że będzie jeść. Kiedy widzi, że coś jemy jej wzrok podąża za naszym każdym kęsem do buzi (to był jeden z powodów rozpoczęcia rozszerzania ok 5 miesiąca, a nie 6 jak wcześniej planowałam). Dawałam jej do polizania jabłko i marchewkę to cieszyła się w głos. Na chwilę obecną wszystko co jej dałam- smakowało. Sporo warzywek i kilka owoców. Teraz zastanawiam się nam mięskiem, ale jakoś cały czas mam stracha
No wlasnie u nas było tak samo

Cytat:

Podaje chrupki Tysi ale nie pamiętam nazwy a opakowanie wyrzuciłam dziś bo dzieci już zjadły zawartość
Katerine2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 03:09   #4620
dzoan
Zakorzenienie

Noz kuzwa 5 karmien juz bylo... ostatnimi czasy na tylu konczylismy nocke.. i o co tutaj chodzi? ;(

Do przybierania na wadze na razie nie moge sie wypowiedziec, bo ostatnio wazylismy sie ma poczatku grudnia..wtedy przybieral 100g na tydzien..to bylo po skonczonym 4.mcu. Szczepienie 23 stycznia dopiero. Sama jestem ciekawa ile przybral po ponad miesiacu.

Sent from my LG-E460 using Wizaz Forum mobile app

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości