|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
Na plotkowym królujemy, każdą kupę świętujemy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 16,67% |
W pieluszce znów kupa, na plotkowym obgadana nasza grupa |
2 | 4,76% |
Pierwsze ząbki posiadamy gryźć więc wszystko zaczynamy |
2 | 4,76% |
Czas się napić butlę soczku mamy przecież już pół roczku |
17 | 40,48% |
Siadać pięknie zaczynamy, pierwsze ząbki posiadamy |
11 | 26,19% |
Mamusie i dzidziusie VII-VIII |
3 | 7,14% |
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4561 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44584332]Paulinka współczuję skazy. Jak to odkryliście? KP?
A co do przybierania - prawie każda z nas prędzej czy później ma ten problem, po 3 m-cu dzieci mniej przybierają. U nas też raz lepiej raz gorzej z tą wagą... ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Dziewczyny i jeszcze proszę o poradę: używamy Pampersów 4. Na dzień są dobre, nic się nie dzieje. Ale na noc są ciut za duże, tj. na bokach trochę nie stykają i często Artek przesikuje je z boku, zwłaszcza, jak go kładę na boczku. 3 już za małe. Co polecacie kupić na noc??? Jakieś inne Pampki? Albo inne pieluszki?[/QUOTE] Jesteśmy na piersi (bez żadnej mojej diety). Zaczęło się od tego, że jakiś czas temu dałam jej w ramach ekspozycji na gluten kaszę mleczną orkiszową HOLLE. Po 10 sek od zjedzenia na buźce wokół ust, na brodzie i szyjce pojawiły się wielkie bordowe plamy.Wyglądały jak koszmarne nieleczone odparzenie. Kasza manna- było ok, więc juz wiedziałam, ze to nie gluten. Przeczytałam w necie, ze HOLLE jest robiona na zwyklym mleku w proszku, nie modyfikowanym, wiec myslałam, ze jak zrobie jej kasze na BEBILONie to będzie ok. Myliłam się :-( znowu plamy. Ta sama kasza na wodzie - wszystko cacy. I teraz jestem ciekawa czy istnieje taka mozliwosc, ze skaza objawia sie na 2 sposoby: przy KP i braku mojej diety- ulewaniem, przy bezposrednim piciu mleka modyfikowanego- plamami? W ogóle czuję się skołowana- nie mogę dać jej kaszy na mleku, bo przecież nie kupię okropnego w smaku pepti, bo i tak mi tego nie zje, skoro pije mleczko z piersi. Co do wagi- niepokoję się, bo to może być ponoć przyczyna alergii, a jakby tego było mało to gluten też odstawiliśmy- Amelka ma straaasznie obrzęknięty nosek. Lekarka kazała odstawić ekspozycję do czasu wyleczenia, bo jest możliwość, że tak Małej objawia się alergia na gluten. Musimy sprawdzić. W czwartek idziemy na USG brzuszka prywatnie. Boję się, że nietrzymanie przeze mnie diety bezmlecznej i przy tej skazie mogło dojść do jakichś problemów w brzuszku. Chcemy to sprawdzić. Ale się rozpisałam, przepraszam ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4562 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Wyszło bardzo dobre ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dzień dobry ![]() Zazdroszczę ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Moje dziecko w ciągu dnia prawie nie je. Ta kolacja była chyba wciągnięta dlatego że był bardzo głodny ![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44584332] Dziewczyny i jeszcze proszę o poradę: używamy Pampersów 4. Na dzień są dobre, nic się nie dzieje. Ale na noc są ciut za duże, tj. na bokach trochę nie stykają i często Artek przesikuje je z boku, zwłaszcza, jak go kładę na boczku. 3 już za małe. Co polecacie kupić na noc??? Jakieś inne Pampki? Albo inne pieluszki?[/QUOTE] U nas dady 4 na noc sie nie sprawdziły. Franek jak sie przekręcał na boczki to potem był mokry. Natomiast Pampersy 4 daja radę. |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4563 |
Zadomowienie
|
Aha Perse - my na noc używamy pampers premium care 4. Wg mojej oceny są najlepsze, ładnie dopasowane, miękkie i chłonne. Boczkiem przecieka nam każda pielucha jak źle się założy te boczki w pieluszce. Muszą być równiutko rozłożone. Dostałam tez kiedyś próbkę Pampers Activ Baby rozmiar 3+, nie wiem gdzie to kupić, bo nie rozglądałam się, ale może takie będą odpowiednie skoro 4 za duże, a 3 za małe.
![]() |
#4564 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Współczuje alergii, to ciężki kaliber. U nas takie plamy sa cały czas i nie wiadomo po czym. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4565 |
Zadomowienie
|
Obudził się, poleżał, pomruczał, pojęczał i usnął z powrotem. Dzień śpiocha.
Ale nic dziwnego jak on mi dzisiaj tylko rano spal 40 min, później w aucie z 10 minut, to teraz musi nadrobić. Wyśpi się, zje kaszkę i będziemy się bawić. Mnie na szczęście stres już minął, ale tyłek boli, że ciężko się poruszać. Jakoś dam radę ![]() ![]()
![]() |
#4566 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
też u was tak będzięL( Cytat:
nWydaje mi się że nietolerancja może sie objawiać ulewaniem nadmiernym. ale lepiej skonsultujcie z pediatrą [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44584332] Dziewczyny i jeszcze proszę o poradę: używamy Pampersów 4. Na dzień są dobre, nic się nie dzieje. Ale na noc są ciut za duże, tj. na bokach trochę nie stykają i często Artek przesikuje je z boku, zwłaszcza, jak go kładę na boczku. 3 już za małe. Co polecacie kupić na noc??? Jakieś inne Pampki? Albo inne pieluszki?[/QUOTE] My używamy Dady 4. Pampersy 4 nie przeciekały w nocy, ale kupa zawsze wyłaziła plecami. Sroka pisała jeszcze o Babydreamach nowych na noc. Może te wypróbuj. Cytat:
My 2h na spacerze, pogoda cuuuudooowna: lekki mróz, trochę śniegu, słońce.
![]() |
#4567 |
Zakorzenienie
|
Perse spróbuj pieluszek happy 4, uzywalismy jei uwazam ze sa podobne bardzo do zielonych pampków a są troszke mniejsze
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4568 |
Zakorzenienie
|
Hej żabki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Panie były nieza fajne :/ Laura patrzyła z zaciekawieniem jak jej babsko pobierało krew z paluszka i nawet nie stekneła taka dzielna była ![]() Kobita pyta: ,,to co,po pobraniu mama da cyca?" Ja : ,,Nie da". Kobita : ,,ale mama,nie chce dziecku dac cyca".Stwierdziłam ze sie nie bede wkur*** i tłumaczyć babsztylowi co i jak.Niech sie buja.Pozniej babsko pyta,,A pokazała mama śnieg? Pewnie nie pokazała" ![]() ![]() A za chwile mówie do Laury: ,,ale ta pani paskudna,kłuje Cie w paluszek.Niedobra pani" ![]() Ja nie wiem z jakiej choinki sie urwała ale pierniczyła jak potłuczona.Wiecej tam nie pojde . ---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- W weekend mielismy gosci,TZ pizze robił ![]() A dzis wprowadzilismy kalafiorka i Laurce smakował.Pod wieczór zrobie jej kleik ryżowy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- Elaine u nas tez 2 godz. zaliczone na dworze.-2,słonko i troszke śniegu ![]() ![]()
#4569 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale jej powiedziałaś ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- I dla dzielnej Laury ![]() Czy Twoja Malutka te plamy to miała tylko na buzi? Nie pamiętam czy sie o to pytałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4570 |
Zadomowienie
|
Rocky - ale babsztyl Wam się trafił. Szok.
Ja też normalnie nie mam siły do tej naszej rzeczywistości, mama z wózkiem ma wiecznie pod górkę, a to przejścia nie ma, a to schody, a to jakieś podjazdy dziwne, że kółka z wózka się nie mieszczą. Aha umówiłam się na czwartek do gina. Ni Nie mam wyjścia - muszę założyć tą cholerną wkładkę. ![]() Znów w środę będę mieć wspominki z przygotowań ciążowych ![]()
![]() |
#4571 |
Zakorzenienie
|
A my sie wybralismy na spacer po 15 dopiero..Olek ostatnio pierwsza drzemke ma dluga i wstaje przed 13. Bylo juz chlodno, slonko zachodzilo..nieciekawie.. :/
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4572 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a jakieś atrakcje miałaś, że nie masz wyjścia?
![]() |
#4573 |
Zadomowienie
|
paulinka mojej teraz alergia po mału schodzi i jak ja cos zjem z mlekiem to ona tylko juz ulewa. Mozliwe ze uwas była jakas delikatna alergia ale jak wystawiłs ja na bezposrednia ekspozycje to reakcja była silniejsza.
Zapytaj pediatry. jezeli po twiom KP nie ma takich objawów to zrób kaszke na swoim mleku. jak cos bedzie nie tak to moze jej nie pasi sama kaszka ? ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- doczytałam ze elaine podsuneła ci ten sam pomysł ![]() ![]() ewusia dobrze ze wszystko ok ---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- jestem straszna matka. Moje dziecko marudne po szczepieniu i troche sobie drzemki rozwaliło a ja zeby jej nie nosic wpakowałam ja do bujawki i włączyłam jej tv .oglada piłke reczna i jest cicho od 10 min. uffffffff co za ulga Tz nie ma a ja nie mam czasu nawet kanapki zjesc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4574 |
Zakorzenienie
|
Brawa dla dzielnej Laury!
kiedy beda wyniki?? |
![]() ![]() |
![]() |
#4575 | ||||
Raczkowanie
|
Jesteśmy umówieni do dzieci zdrowych na przyszły czwartek na kontrolę wagi i obrzęku noska i wtedy będę rozmawiać o alergii. Rozmawiałam z nią tylko "zdawkowo" jak wyszły plamy po pierwszej kaszce orkiszowej mlecznej holle, ale teraz już bardziej się martwię i poproszę o skierowanie do alergologa jak coś.
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Brawo za ripostę! I brawo dla TŻta, mój robi tylko kawę Cytat:
![]() Najśmieszniejsze jest w tym wszystkim to, że jak Amela miała ok 2 miesięcy to ja przez 2-3 tyg prowadziłam dietę bezmleczną (miałam nadzieję, że kupki będą łatwiej i częściej wychodzić- była jedna na 7 dni), ale ulewania to nie wyeliminowało (przynajmniej nie przypominam sobie jakiejś znaczącej zmiany, ale mogę się też trochę mylić- to było 4 miesiące temu i nie zwracałam już wtedy tak na to uwagi, jak mi lekarka powiedziała, że to normalne ![]() A jeszcze tak z innej beczki to Wam powiem, że nasza pediatra zwróciła mi uwagę, żeby nie podawać cebionu/juvitu dziecku profilaktycznie. Ponoć ostatnio nefrolodzy bardzo to apelują. Nadmiar wit C może prowadzić do kamicy nerkowej.
Maleństwo Edytowane przez paulinka777 Czas edycji: 2014-01-13 o 17:22 |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4576 |
Zakorzenienie
|
Witajcie!
Rockyy ale pielęgniara ... dobrze, ze chociaz ladnie pobrala krew i mala nie cierpiala Ewcia życze Ci szybkiego dojścia do siebie bo upadku Ja ledwo żyję, młody jęczy i jęczy ... nie chce się obracać z plecków na brzuszek chociaz robił już to. Jedynie to obraca się za smoczkiem ![]() ![]() Szukam opisów fotelików, myślę i myślę, trzeba coś wybrać bo młody juz ledwo się mieści w ten co mamy aktualnie, głowa jest już prawie na równi z fotelikiem. Zastanawiam sie nad tym w przedziale 9-18 kg, bo ponoć lepiej jest kupić 9-18, a potem ten do 36kg. Myślę ... jakie wy kupujecie?
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2014-01-13 o 17:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#4577 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4578 | |
Konto usunięte
|
Ewusia, tulę, nie przejmuj się.... Wszystko dobrze się skończyło
![]() Rocky OMG za babsztyl!! Cytat:
I chciałam Ci zaproponować kaszki na własnym mleku, ale widzę, że czytałaś o moich problemach. Wiesz tak od biedy, jakbym miała taki problem, to bym tak robiła. Tylko małą ilość kaszki, żeby się nie rozrzedziła.. Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2014-01-13 o 17:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4579 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co z tego, ze dzieci niby po 3 miesiacu mniej tyja, jak moj tyl 1000-1200 na miesiac to teraz tyje 800-1000 ... dużo ... a jakie ma nogi grube ![]()
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2014-01-13 o 17:50 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4580 |
Zakorzenienie
|
Ona-plamy sa tez na nóżkach i raczkach :/
Laura pluła kleikiem ryzowym dalej niz widzia Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
#4581 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44588321] Właśnie tak to wygląda, że przy bezpośredniej prowokacji na nabiał jest gorsza reakcja... I chciałam Ci zaproponować kaszki na własnym mleku, ale widzę, że czytałaś o moich problemach. Wiesz tak od biedy, jakbym miała taki problem, to bym tak robiła. Tylko małą ilość kaszki, żeby się nie rozrzedziła..[/QUOTE] Pewnie najpierw spróbuję pepti. Jesli posmakuje- to bedziemy uzywac. Od jednej kaszki na mm dziennie nic jej sie nie stanie. A dzisiejsza jaglana na mleku z bananem tez byla smaczna ![]()
![]() |
#4582 |
Zakorzenienie
|
Własnie skończyła sie moja cierpliwosc
Na raczkach i źle, smoczek co chwile wypluwa i ryk teraz płacze w łózeczku a ja mam dosyc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4583 |
Zakorzenienie
|
Godzine temu dzwonil wlasciciel naszego przyszlego auta i jak dobrze pojdzie to na poczatku lutego juz bedzie nasze
![]() I prosze o kciuki jutro bo mamy szczepienie. AGAPLAST ty to lepiej jedz bo nic z ciebie nie zastanie za chwile ![]() PAULINKA ok,ja póki co małe ilości podaje..hm..ale chyba bym spróbowała jednak ze swoim. A ta jaglana.to dajesz juz bezglutenowa?dobrze wiedzieć z tym cembionem.. IDZIA skok was nawiedził? Ja się zastanawiam nad recaro kolejnym albo star bright (chyba) ta sama firma od recaro a tańsze maja..tyle ze u nas jeszcze chwila bo jednak recaro z tego co widzę jest większy niż maci cisi i te inne ![]() ![]() Sent from my Lumia 800 using Tapatalk ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Was i dziewczyny mam pytanie jak juz się zrobi ekspozycje na gluten i będzie ok to potem juz normalnie kaszki glutenowe podawać czy przechodzicie na bezglutenowe? Bo tak się zastanawiam, a o to na warsztatach nie zapytałam.... Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
#4584 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4585 |
Zakorzenienie
|
FIAZO jak wasze poszukiwania auta?
Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
#4586 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i zazdroszcze zmiany auta my czekamy az moj wujek bedzie zmieniał auto, on ma opla astre 2005 rok, mowil ze do czerwca na pewno wymieni ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Cytat:
![]() ale coś jest nie tak, płacz z piskiem |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4587 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chcemy jechać w polske, ale na razie nie ma sensu bo za mało do wyboru. Mamy szczegółowe kryteria. Nie chcemy byle czego. Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4588 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Do spotkania z pediatrą planuję dawać właśnie bezglutenową na wodzie z owocami lub na moim mleku. A później zobaczymy co będzie. Ja chciałam właśnie tak zrobić- ekspozycja na gluten i później wymiennie dawać glutenowe i bezglutenowe, ale trochę mi się pozmieniało po odstawieniu tego glutenu. Nie chciałam już zwlekać z dalszym rozszerzaniem diety przy tym nikłym przybieraniu na wadze.
![]() |
#4589 |
Zakorzenienie
|
IWONKA to juz do czerwca z górki
![]() ..moze brzuszek? FIAZO to trzymam kciuki abyście znaleźli i super ze Twój brat się zna Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
#4590 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wkładałam młodego do tego recaro, który ty masz (koleżanka go ma) i w nim jest podobnie, tylko mam wrażenie, że na szerokość nawet węższy jest ![]() Jednak ja jestem już zdecydowana na przedział 9-18kg bo bezpieczeniejsze, a poza tym myslę przyszłościowo. Młody pojeździ w nim 2-3 lata, czyli wtedy najprawdopodobniej będzie juz drugie dzidzi, któremu będzie potrzebny fotelik większy niż 0-13kg ![]() Tylko teraz dylemat, mam na oku takie: - http://allegro.pl/romer-king-plus-20...864969965.html - http://recaro.strefamarek.allegro.pl...lus-black.html - http://recaro.strefamarek.allegro.pl...ert-black.html - http://allegro.pl/fotelik-samochodow...866042463.html raczej maxi-cosi chyba najmniej mi się podoba. Z obecnego jestem zadowolona, ale ten w większej wersji nie ma juz tak dobrych opini (uzytkowników, nie w testach bezpieczenswta). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:57.