|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części: | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013, cz. IV |
|
0 | 0% |
| Śmiechy, piski i pełzanie, a przede mną już kolejne wyzwanie |
|
0 | 0% |
| Główkę pięknie już trzymamy, wkrótce usiądziemy bez pomocy mamy |
|
6 | 15,00% |
| Już obiadki pięknie jemy i do mamy się śmiejemy |
|
3 | 7,50% |
| Nasze dzidzi są radosne, a mamusie chcą już wiosnę |
|
8 | 20,00% |
| Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię |
|
19 | 47,50% |
| Obiadki wcinamy, na ząbki czekamy |
|
2 | 5,00% |
| W wanience nóżkami sobie chlapie i czasem mamę za włosy złapie |
|
2 | 5,00% |
| Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,
tż w domu
|
|
|
|
#4592 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,
Cytat:
Cytat:
dobre ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4593 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4594 |
|
Zakorzenienie
|
ale zasuwacie ![]() podczytuje co nieco ale ciężko mi znaleźć chwilę by coś napisać. Młody ani wczoraj ani dziś nie zrobił kupy. Dziś niewiele zjadł bo cały czas się prężył i płakał przy cycu, co ciekawsze znalazłam na to sposób- gdy karmię go na leżąco je normalnie bez krzyków nie wiem o co chodzi.wtłoczyłam w niego sok jabłkowy, rumianek, czopka nic nie pomogło, jak jurto nie zrobi to nie wiem co będzie W domu 24 stopnie a mi zimno
|
|
#4595 | |
|
Zakorzenienie
|
Pola też czasem. Ugina nóżki w kolankach i tak sobie macha nimi w powietrzu. Ale w necie na zdjeciach to czestwo idac
Moj bratanek tez tak robił (robi zreszta do tej pory a ma 9 miesiecy) i wszystko z nim w porzadku---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- Cytat:
I czemu nie robic konika ;> ? I jak to mowic jak do dorosłego ;> ? W sensie mam o polityce z nią rozmawiać czy chodzi o ton głosu/zdrobnienia?
|
|
|
|
|
#4596 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4597 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja ciagle mi gada jak to kiedys bylo ze dzieci byluy chowane i nic im nie bylo a teraz takie wymyslanie ![]() Cytat:
Edytowane przez bajka1807 Czas edycji: 2014-01-14 o 22:21 |
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale w sumie powiedzial tez ze nie ma przejsciówek z mojego wózka do fotelika maxi cosi a są, więc..Bo nie czaje o co chodzi Przeciez dziecko to dziecko, wiec czemu mam je traktować jak dorosłego ![]() Poza tym kurcze coś jest na rzeczy - jak tak czytam to co drugie dziecko ma asymetrie/wzmozone/obnizone napiecie miesniowe etc Nie wydaje mi się, żeby aż tak dużo dzieci się źle rozwijało, a raczej wygląda mi to na grubą przesade lekarzy.. No ale, lepiej dmuchać na zimne - ćwiczenia na pewno nie zaszkodzą..
|
|
|
|
|
#4599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już sama nie wiem co o tym myśleć
|
|
|
|
|
#4600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- zreszta lepiej chyba kupoc buffalo http://www.bugaboo.pl/produkt/opis/419
|
|
|
|
|
#4601 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, ale faktycznie chyba lepiej dmuchać na zimne. Ja wieloma rzeczami też się przejmuję i martwię, niekiedy sama doszukuję się problemów u Szymka, a przy każdej wizycie pediatra go bada i mówi, że wszystko jest ok i zwraca uwagę na to, że każde dziecko rozwija się w swoim tempie. W necie wyczytałam, że niedobrze jeśli dziecko w wieku Szymka dźwiga tak mocno głowę leżąc na brzuszku, robi "samolot" i robi mostki i pałąki leżąc na plecach, a pani dr dziś go pochwaliła, że jest taki bardzo silny, bardzo ruchliwy, że już najchętniej by "gdzieś poszedł", że ładnie dźwiga się na przedramionach itp. Sama nie wiem co o tym myśleć, staram się jej ufać, ale zawsze jest to "ale" i nutka niepewności.Aaaaa z tego wszystkiego zapomniałam się pochwalić, że Szymeczek waży coś około 6600g! (około, bo przez ten płacz i spinanie strasznie się wiercił). Mój klocuś kochany |
|
|
|
|
#4602 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
fajny ten wózek ale cena zabojcza.. |
|
|
|
|
#4603 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4604 |
|
Wtajemniczenie
|
jo_asiek-brawa za wage Szymka!
|
|
|
|
#4605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żywię nadzieję, że przed ukończeniem 1 roku życia moja córka też tak zrobi choć raz Ile powinno jeść 4-miesięczne dziecko? Ile jedzą Wasze? Czy 500-600 wystarczy?
|
|
#4606 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mi lekarz sam zaproponował Ale mój dyr. regionalny jak się dowiedział że jestem w ciąży to mi wprost powiedział że fajnie i wogule ale kiedy na l4 idę, bo on mi nie ma czego innego zaproponować. Bo u mnie odkąd miałam nową kierowniczkę to praca nie była po 8 godz tylko np. w jeden dzień 12, w drugi 11 i tak 4-5 dni z rzędu![]() Cytat:
|
|
#4607 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Moja Natalka boi się normalnie inhalatora. Nie tego,że jest głośny,ale tego,że leci z niego morkre.Normalnie płacze jak jej to przykładam do buzi;( Nie wiem co zrobić, bo jak jej to zapodam na śpiocha to też może się przestraszyć i obudzić
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
godzinę przed kąpielą smaruję specyfikiem (łotewer czym, bo była już oliwka, żel z Emolium i krem z AA), potem w wanience szoruję gazą, potem przemywam tym kremem z Ziaji.Na koniec oczywiście wyczesuję. I kurczaki nawet jak zejdzie to za jakiś czas znów sie pojawia. Cytat:
ja to nie wiem,ale nie podoba mi się ten wózek, kanciaty taki ![]() ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- joasiek nie wiem czy bym powtózyła,ale od razu bym powiedziała tej pigule,że to jej wina i na pewno nie będę znowu płacić za to szczepienie. Chora baba!! Moja pielęgniarka podawała to po troszeczce i powoli-kolejną porcję dopiero jak Tusia połknęła i minęła jeszcze chwilka...
|
|
#4608 |
|
Zakorzenienie
|
Motyl, no sporo, więc pójdziemy na to usg, choć neurolog powiedział, że to najprawdopodobniej wynik spłąszczenia głowy po sn i stą ten mały wymiar początkowy. Mówiła, że porawidłowy przyrost to 2cm/miesiąc
|
#4609 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale o zaśnięciu przy projektorze lub karuzeli nie ma mowy. To go jeszcze bardziej nakręca do zabawy. Doszło nawet do tego, że na noc ściągamy łuk z zabawkami od karuzeli, bo inaczej będzie do nich gadał w nocy i stękał żeby mu je włączyć (a wtedy to już nie ma spania przez jakieś 2godz-tak się chłopak pobudzi )Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bez wkladki bo za mała. |
|
|
|
|
#4611 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobreCytat:
Cytat:
![]() co szczepionki i piguły brak słów! naprawdę bym się wkurzyła no jak można aplikowac szczepionkę płaczącemu dziecku![]() co do tego czy ją powtarzać to niestety nie wiem i nie pomogę
|
|
#4612 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4613 |
|
Wtajemniczenie
|
czy jest jakas strona na której mozna oglądac filmy bez logowania się?
|
|
|
|
#4614 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale intryga hihiCytat:
co ty gadasz. .. chyba bym się nie zdecydowała na żadną z opcji Cytat:
Wózek bleeee.... kobitka od której kupilam mure kupila sobie to i mówi że żałuje bo mura lepsza. Faktycznie przewiozłam się i taki był. .. powiedzmy... myślałam że mi gondola odpadnie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- JO_ASIEK Baba powinna bulic za szczepionkę na twoim miejscu nie powtarzałabymA my dzisiaj też szczepione... uklucia we dwie nogi w tym samym momencie zniosła dobrze ale potem była masakra no ale dostała kidofen, poszła spać na 5 godz i już lepiej było. Nina ma już 64cm i 6400g. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09 października 2013 18:45 Ninka |
|||
|
|
|
#4615 |
|
Zakorzenienie
|
Bajka nie zmieniamy furki bo jestem mega zadowolona z mury
ale skoro Nena mówi, że szajs to już nie chcę
|
#4616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cameleon faktycznie rozklekotany, przymierzalam sie do niego przy Amelce.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4618 |
|
Zakorzenienie
|
maciek przed chwila.sie.obudzil tak.pozadnie
dalam cyca po cycu chce.zmienic pieluszke choc w nocy raczej.tego nie.robie patrze o.on ma mokre body. tz zle.zapial pampka wiec na lozku mu szybko zmieniam pieluche, a gen dranciuch mnie cala obsikal gore od pizamy, spodnie, koldre i przescieradlo wiec szybka zmiana poscieli tz lata koldre zmienia, a maly lobuz drze sie jak oszalaly dalam drugiego cyca i zasnal co mu sie stalo ze juz nie spi w nocy jak spal? Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#4619 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Obudził mnie. .. ból gardła! nie mogę słowa wydusic Btw macie śnieg w Polszy? Jak nie to pewno lada dzień do was przyjdzie od nas U mnie wczoraj nawalilo tak gdzieś. .. po sam c.*.u.j i nie zamierza przestać. No ale to się musiało kiedyś stać ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
|
#4620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas śniegu jeszcze nie ma, ale zapowiadają, że niedługo będzie. Cholera ja mam jeszcze nie zmienione opony na zimowe mój małż miał się tym zająć w listopadzie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:29.

naglych dzwiekow, najlepiej jakby lezal na plaskim oblozony zabawkami i do niego mowic jak do doroslego i nierobic konika. Na brzychu jak lezy to zle ze podnosi stopy do gory.

biedny Szymonek, a ta piguła powinna zapłacić za tą szczepionkę
bo po co podaje ją dziecku które płacze 
ale wydaje mi się że nie
nie wiem o co chodzi.

Ale w sumie powiedzial tez ze nie ma przejsciówek z mojego wózka do fotelika maxi cosi a są, więc..

co ty gadasz. .. chyba bym się nie zdecydowała na żadną z opcji