| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. | 
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części naszego wątku? | |||
| Mama czeka na mój kroczek, a ja właśnie kończę roczek |      | 10 | 23,81% | 
| Pierwsze kroki, pyszny soczek, a ja właśnie kończę roczek |      | 1 | 2,38% | 
| Wczoraj raczki, dzisiaj kroczki, obchodzimy nasze Roczki |      | 10 | 23,81% | 
| Dziś ogłoszę co już wiecie, mamy najlepszych Roczniaków na świecie |      | 3 | 7,14% | 
| Po przygodach z kuratorem, mamy Roczki pod dozorem |      | 13 | 30,95% | 
| .Mamy szalone, dzieci ubrudzone, Roczek już nam mija, a kurator nas dobija |      | 2 | 4,76% | 
| W domu brudno, zrobić kroczka jest mi trudno, mama tym się nie przejmuje i już "Roczek" mi szykuje |      | 3 | 7,14% | 
| nie zmieścił się tutaj, więc albo odpada albo modyfikacja |      | 0 | 0% | 
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2014-04-23, 22:27 | #4591 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-01 Lokalizacja: Śląsk 
				 | 

Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz

Cytat: 
   pisz, pisz, zostanie Ci to na pamiątkę   | |
|     | 
|  2014-04-23, 22:48 | #4592 | |||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-06 Lokalizacja: B-B 
				 | 

Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz

Cytat: 
  przekopie all w "wolnej" chwili (których coraz mniej hehe). jakies konkretne wymagania?  ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Cytat: 
  ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Cytat: 
    klask  i:    gratulacje i witamy w klubie :P u mnie już 13 tydzień   | |||
|     | 
|  2014-04-23, 22:56 | #4593 | |
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2010-08 
				 | 

Cytat: 
 trochę mam wyrzuty sumienia żeby wykorzystywać ciężarną  r. 86, pastelowe kolory chociaż niekoniecznie, podobają mi się z takimi spektakularnymi spódniczkami z tiulu  ale mogą też być jakieś inne ładne, no i liczę na Twój dobry gust   
				__________________  N.   | |
|     | 
|  2014-04-23, 22:59 | #4594 | |
				 | 

Cytat: 
   coraz częściej zaczynam się bac jak ja ogarne to towarzystwo. Neli zaczynają rosnąć rogi    | |
|     | 
|  2014-04-23, 23:01 | #4595 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2008-04 
				 | 

Cytat: 
  co tam wyczynia? 
				__________________ 26.09.09  Są dwa serca-ich nieustanne bicie,zdaje się w dwóch jestestwach jedno tworzyć życie,łańcuch który nas wiąże,los nie skruszy zmianą,będą bić zawsze razem, albo bić przestaną 27.05.2013  Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem-bez Ciebie synku świat dla mnie nie istnieje | |
|     | 
|  2014-04-23, 23:03 | #4596 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2013-11 Lokalizacja: Jno 
				 | 

Cytat: 
 To teraz naszym dzieciom powinny zniknąć  tak dla odmiany  Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk 
				__________________ ...i 10 czerwca nasze życie nabrało sensu...     Bartuś      | |
|     | 
|  2014-04-23, 23:09 | #4597 | |
				 | 

Cytat: 
  mój dziiaj pomagał mi odkurzać, rozsypał ryż preparowany i powchodził mi w dywan i zdjełąm końcówkę i tylko ta samą rurą odkurzałam na czworaka, a Kubi przylazł do mnei i z tyłu trzymał sie mojej bluzki i ta ze mna chodził   
				__________________ 26.09.09  Są dwa serca-ich nieustanne bicie,zdaje się w dwóch jestestwach jedno tworzyć życie,łańcuch który nas wiąże,los nie skruszy zmianą,będą bić zawsze razem, albo bić przestaną 27.05.2013  Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem-bez Ciebie synku świat dla mnie nie istnieje | |
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2014-04-23, 23:19 | #4598 | |
				 | 

Cytat: 
  takie "zlecenie" to forma relaksu po długim ciężkim dniu  ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- lepiej zapytaj czego jeszcze nie robi  coraz częściej marze żeby zaczela siedzieć i zatrzymala się na moment. mini tornado. | |
|     | 
|  2014-04-23, 23:25 | #4599 | ||
				 | 

Cytat: 
 Najpierw dodał roboty a pózniej pomagał  Cytat: 
 U nas to samo. Na sekundę nie siądzie. Jak to moja mama stwierdziła - musimy sobie motorki do d*****upy wsadzić zeby za nim nadążyć  Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk 
				__________________ ...i 10 czerwca nasze życie nabrało sensu...     Bartuś      | ||
|     | 
|  2014-04-24, 08:17 | #4600 | ||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2012-07 Lokalizacja: Kraków 
				 | 

Cytat: 
  Cytat: 
 ja nic nie brałam, tylko przystawiałam bobasa i paracetamol i 1-2 dni i schodziło, ale dla mnie to był duży minus kp 
				__________________ Piotruś 8.06.13 Michaś 02.07.16  | ||
|     | 
|  2014-04-24, 08:33 | #4601 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2014-04 Lokalizacja: Wielkopolska 
				 | 

Hej  u nas nocka dosc fajna nie zapeszajac maly chyba troche zaczal spac  dzisiaj idZiemy do restauracji gdzie ma być roczek musimy tam wszystko dogadać unas pogoda dośc pochmurna liczyłam że pójdziemy na spacer no chyba że się wypogodzi bo jak nie to trochę zwariuje w domu bo mały ma kolejny dzień cyklu nie wiem o co mi chodzi Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. | 
|     | 
|  2014-04-24, 08:36 | #4602 | ||||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-09 
				 | 

Cytat: 
  nie poddawaj się Cytat: 
 ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif) ekspresowy poród też mi się podobał w gruncie rzeczy, jedyne minusy cc to dla mnie brak możliwości jedzenia i to że zabrali Ignacka na pół dnia na noworodki a mnie dali na ginekologię pooperacyjną  i się nim nie pozachwycałam zbyt długo zaraz po porodzie (choć to akurat było spowodowane brakiem miejsc na sali poporodowej, nie wiem jak to zwykle wygląda) Cytat: 
  Cytat: 

__________________ http://global.thebump.com/tickers/tt17ff16.aspx | ||||
|     | 
|  2014-04-24, 08:39 | #4603 | ||
				 | 

Cytat: 
  gratulacje, no i  Cytat: 

__________________ http://global.thebump.com/tickers/tt17ff16.aspx | ||
|     | 
|  2014-04-24, 09:14 | #4604 | |
				 | 

Cytat: 
 mam nadzieję, że będzie mi dane  hej  zmobilizowałam się i postanowiłam porzucić kaszki instant  wczoraj i przedwczoraj Barti dostał ryż na mleku z musem owocowym (mleko krowie, testowaliśmy pierwszy raz i jest ok) a dziś owsiankę z rodzynkami  bardzo mu smakuje no i bardziej treściwe to   jaglankę mu kilka razy gotowałam ale mało zjadał, muszę coś wykombinować aby mu zasmakowała   | |
|     | 
|  2014-04-24, 09:34 | #4605 | 
				 | 

Co podajecie swoim dzieciom na śniadanko mój tak nie koniecznie jest za mlekiem pije tylko na noc i kolo 4 jak sie przebudzi a tak to podaje mu bułeczke z masełkiem , czasem z serkiem puszystym , szyneczka z indyka niekiedy paróweczka ale chciałam mu wkącu zaserwować coś innego   a nie bardzo wiem co   | 
|     | 
|  2014-04-24, 09:38 | #4606 | ||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-11 Lokalizacja: Monachium 
				 | 

Cytat: 
  Florek takie najbardziej lubi. kaszek instant juz dlugo nie kupuje... a jaglanki z mlekiem nie robilam jeszcze, ale wczoraj w ramach wege-obiadu mlody dostal jaglanke z cukinia i dynia, do tego wtarlam kawalek miekkiej gruszki i... mniam, az sama zjadlam z checia  a jak dobrze kojarze, to z takich mlecznych "na slodko" to moja mama mlodszemu bratu robila jaglanke ze sliwkami i odrobina cynamonu... moze cos w tym kierunku pokombinowac? ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Cytat: 
  parowki bym nie dawala jeszcze, tam jest wg mnie stanowczo za duzo soli... 
				__________________ | ||
|     | 
|  2014-04-24, 09:49 | #4607 | |||
				 | 

Cytat: 
  ale nawet głowy nei mogłam podnosić, pod monitorem leżałam do rana i coś wysokie ciśneinie miałam, bo tak przez sen słyszłam, jak pielęgniarki w nocy przychodziły i coś kleły po mierzeniu ciśnienia  Cytat: 
 Cytat: 
  ale jak daje z łyzeczki i dam coś do rączki, to skupia się na tym co w rączce i z karmienia nici  Trochę cycowaliśmy w nocy   
				__________________ 26.09.09  Są dwa serca-ich nieustanne bicie,zdaje się w dwóch jestestwach jedno tworzyć życie,łańcuch który nas wiąże,los nie skruszy zmianą,będą bić zawsze razem, albo bić przestaną 27.05.2013  Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem-bez Ciebie synku świat dla mnie nie istnieje | |||
|     | 
|  2014-04-24, 09:51 | #4608 | |
				 | 

[/COLOR] ja mlodemu rozne rzeczy daje, ale najczesciej jakas kaszka (niekoniecznie na mleku) i owoc. albo wlasnie jakies pieczywo do reki i mus owocowy z lyzeczki. u mojego ogolnie funkcjonuje to tak, ze jak daje mu cos z lyzeczki, to musze mu co innego jeszcze do reki dac. wiec wczoraj np. banan do reki, z lyzeczki owsianka, a dzisiaj bulka do reki, a z lyzeczki gruszka  parowki bym nie dawala jeszcze, tam jest wg mnie stanowczo za duzo soli...[/QUOTE] no on bardzo sporadycznie dostaje parówkę a no musiałabym może w jakiś banan też uderzyć  Cytat: 
  ) jutro będzie miał   | |
|     | 
|  2014-04-24, 10:00 | #4609 | |
				 | 

Cytat: 
  jajecznica no widzisz  ) jutro będzie miał  [/QUOTE] tu jeszcze dziewczyny podawały, my zrobiliśmy i jest szał  serek bieluch zmiksowany z bananem  Spróbujcie   
|     | 
|  2014-04-24, 10:01 | #4610 | 
				 | 

Karota11 serek twarogowy ma byc ? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. | 
|     | 
|  2014-04-24, 10:21 | #4611 | ||
				 | 

Cytat: 
 ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Cytat: 

__________________ http://global.thebump.com/tickers/tt17ff16.aspx | ||
|     | 
|  2014-04-24, 10:23 | #4612 | 
				 | 

Jajecznica, racuchy na kefirze, kasze bez mleka, chleb w jajku na maśle klarowanym albi chleb z twarozkiem. Clo ja jaglanke na wodzie gotowalam, nie próbowałam z mlekiem  Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka | 
|     | 
|  2014-04-24, 10:27 | #4613 | 
				 | 

Dzięki za wasze ponysly na pewno skorzystam Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. | 
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2014-04-24, 10:37 | #4614 | |
				 | 

Cytat: 

|     | 
|  2014-04-24, 10:47 | #4615 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2009-10 
				 | 

cześć i czołem mam nerwa z samego rana, zostałam ciocia, kuzynka urodziła przez cc, no i już zaczęla się gadka w szpitalu że pokarm słaby, malo wartościowy, że waga leci (do 10% spadku nie doszła) no i już 2 dzień jadą z butlą mm, co za ciemnogród... u nas na śniadanie najczęściej kanapka z czymś - ale tylko skubie bo o 10 jest kaszka i spanie  no i znowu małemu wyszlo uczulenie, obstawiam białko jaja, bo w święta dostał odrobinę, no i kiedyś dostał jajecznicę z całego jajka i też był wysypany | 
|     | 
|  2014-04-24, 12:34 | #4616 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-01 Lokalizacja: Śląsk 
				 | 

Cześć   Dzisiejsza nocka trochę lepsza niż wczoraj  Mamy też zaliczony pierwszy spacer, gdzie znowu dziwnie się na nas gapili, bo W. bez czapki i w nosidle    , a teraz ma pierwszą drzemkę   | 
|     | 
|  2014-04-24, 12:55 | #4617 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-03 Lokalizacja: Poznań 
				 | 

Cytat: 
 Nie oddzywam sie ostatnio bo jestem wqrw...dzis mam 37 dzien cyklu. W ciazy nie jestem na 100%. Endometrium 17 mm wiec wlasciwie to okres juz powinien byc. A jeszcze mi dzis ginekolog powiedziala ze ona cialka zoltego nie widzi wiec owu chyba nie bylo. Tyle ze na odchodne dala mi jakas ulotke o cyklu i tam napisano ze jak do zapl.nie dochodzi to cialko zolte stopniowo zanika i przed miesiaczka go nie ma. A przynajmniej tak zrozumialam. Wiec skoro ja mam endo 17mm i @ powinna przyjsc w ciagu 2ch dni to moze dlatego nie mw cialka? Nie wiem co myslec. W kazdym razie 8.05 mam isc do gina by zobaczyla czy w kolejnym cyklu rosna pecherzyki no i najbardziej sie wkurzam ze jesli nie to ona nie podejmie zadnych dzialan. Dopiero po wakacjach. Chyba ja zmienie, bo ja chce dzialania od razu a nie po wakacjach. Ogolnie jestem wqrw...i mam nadzieje ze to pms ;p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. 
				__________________  Dziś oprócz Was, wiem, nie mam nic   07.07.2012  12.06.2013 DARUŚ  &  20.02.2015 BARTUŚ  | |
|     | 
|  2014-04-24, 13:13 | #4618 | |
				 | 

Cytat: 
 Magi nie nakręcaj się bo to najgorsze co mozesz robić i dobrze to nie wpływa na całą płodność... Może organizm ma się jakoś uregulować sam po kp i dlatego nie bedzie nic działać?? A jak masz wątpliwości to sprawdź u innego gina... Trzymajcie kciuki bo dzis idziemy znowu z oczkiem. Niech to przetkają ostatni raz i niech już bedzie spokój... Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk 
				__________________ ...i 10 czerwca nasze życie nabrało sensu...     Bartuś      | |
|     | 
|  2014-04-24, 13:13 | #4619 | ||||||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-01 Lokalizacja: Śląsk 
				 | 

Jeszcze z 3-4 tyg. i dowiesz się kto mieszka w brzuszku  Cytat: 
  Cytat: 
  Oby udało się następnym razem  Cytat: 
  Cytat: 
  Cytat: 
  za 10 ząbek, Hela szaleje  U nas 8 ząbków. Zastanawiam się które będą następne i kiedy  Cytat: 
   | ||||||
|     | 
|  2014-04-24, 13:38 | #4620 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-04 
				 | 

Czesc , cześć   Podgladalam Was trochę i wysledzilam nowa fasolke na wątku!  Vujka ogromne gratulacje!!!  Opisy porodów cudne  Mój był taki jak Karoty, ale podejrzewam, ze gdyby położne nie zostawiły mnie na pastwę losu i pomogły Sofci wstawić się w kanał rodny to skonczyloby się jak u Justi  no ale coz, trzeba żyć dalej... Wracam w krzaczory ale będę czasem zagladac  Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. | 
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:09.

Cały dzień męczyły mnie te skurcze, były coraz mocniejsze, w nocy spać nie mogłam. Rano byłam nieprzytomna, skurcze nadal mnie męczyły. Zadzwoniłam do szpitala, położna powiedziała, żebyśmy przyjechali a ja na to, że nigdzie nie jadę bo znów mnie odeślą do domu. Obiecała, że nie
 Cały dzień męczyły mnie te skurcze, były coraz mocniejsze, w nocy spać nie mogłam. Rano byłam nieprzytomna, skurcze nadal mnie męczyły. Zadzwoniłam do szpitala, położna powiedziała, żebyśmy przyjechali a ja na to, że nigdzie nie jadę bo znów mnie odeślą do domu. Obiecała, że nie  Bóle były bardzo mocne, poszłam do wanny, bolało jeszcze bardziej ale bardzo się zrelaksowałam. Niestety do rana rozwarcie nadal było na 4cm. Lekarz na obchodzie zaproponował kroplówkę, również się zgodziłam. Musieli zrobić ktg, to był koszmar, jeden wielki, nieustający skurcz, błagałam M., żeby mnie zabrał a on miał łzy w oczach
 Bóle były bardzo mocne, poszłam do wanny, bolało jeszcze bardziej ale bardzo się zrelaksowałam. Niestety do rana rozwarcie nadal było na 4cm. Lekarz na obchodzie zaproponował kroplówkę, również się zgodziłam. Musieli zrobić ktg, to był koszmar, jeden wielki, nieustający skurcz, błagałam M., żeby mnie zabrał a on miał łzy w oczach