Bezdzietne z wyboru / Nie chcę mieć dzieci cz II - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-20, 18:01   #4591
pffe
BAN stały

Dot.: Bezdzietne z wyboru / Nie chcę mieć dzieci cz II

a mnie wczoraj dzieciak wkurzał w autobusie. stanął za mną i się na mnie pchał bezczelnie bo jemu miejsca mało! na matkę się drze: "no choć tam, tam stańmy" a ta, że nie i nie i nie aż w końcu z nim tam poszła i jak ten dziecior ma się nauczyć, że nei zawsze ma to co chce? miałam ochotę jej wygarnąć jak się na mnie pchał żeby wychowała gówniarza.
pffe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-20, 18:01   #4592
katja_24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zakonna Pokaż wiadomość
bosze, nie mam siły dzisiaj. Po prostu nie mogę. Pisać prosto i czytelnie można, a i tak zrozumieją od dupy strony...
I to mi przypomnialo, dlaczego przestalam tu pisac.
katja_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-20, 18:26   #4593
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
No ale patrz - ja mam proste włosy, ale mam. Kręcone włoy to też włosy. Więc dlaczego siedzę grzecznie na wątaskach dla prostowłosych, a nie chodzę po wątkach dla kręconych? W końcu to włosy i to włosy, a mnie temat włosów interesuje
Ty siedzisz grzecznie
coz mnie interesuje wszystkie tematy zwiazane z dziecmi

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Shar14 Pokaż wiadomość
Brawo. Dobitniej się chyba nie da dało.

Generalnie "dlaczegoś" tych dzieci mieć nie chcemy. Np. temu, że nas irytują drące się w sklepie czy na poczcie (tak jak u mnie dziś )
I o tym tu rozmawiamy, takie sytuacje tylko nas w tym utwierdzają... no prościej się nie da chyba.
To tak absurdalny argument. Jak nie chce miec samochodu bo widzialam jak sie zepsul

Haters Gonna Hate
OYE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-20, 18:29   #4594
zakonna
Naczelna Nastolatka

ale co tobie do tego jakie mamy argumenty??? ja mam taki, że wolę święty spokój od słuchania darcia się. I od kiedy ty jesteś wyrocznią od oceniania jakie argumenty są sensowne?
Stary 2014-12-20, 18:34   #4595
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:
Napisane przez OYE Pokaż wiadomość
Ty siedzisz grzecznie
no, na wątkach o włosach/hennie/operacji nosa siedzę grzecznie, bo nie mapo co się kłócić.

A'propo argumentów, OYE, dlaczego chciałaś mieć dzieci?
Jak chciałaś zostawić swoje DNA - wystarczy napluć na ziemię, twoje DNA zostanie na Ziemi. Chciałaś obdarzyć miłością - wystarczy kupić psa i/lub mieć kogoś bliskiego. Chciałaś mieć rodzinę - mąż i żona to też rodzina. WIęc sorry, ale twoje argumenty co do posiadania dzieci są bez sensu, bo to zwykłe widzimisię sterowane instynktem.
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-20, 20:19   #4596
Shar14
Zadomowienie

Cytat:
Ty siedzisz grzecznie

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ----------

To tak absurdalny argument. Jak nie chce miec samochodu bo widzialam jak sie zepsul
Podaje przykład. Większość z dziewczyn tu ma wiele powodów. I jednym z nich dla mnie jest to, że nie lubię hałaśliwych, niegrzecznych dzieci i nie mam ochoty za nimi biegać, tłumaczyć i krzyczeć. Ot, to tylko jeden z wielu powodów.
A co do samochodu. Jakoś nigdy się nie spotkałam z namawianiem na samochód, a na dzieci tak. Ktoś nie chce auta z jakiegokolwiek powodu to okej, jego sprawa. Nic mi do tego.

A skoro interesują Cię wszystkie tematy związane z dziećmi to wchodząc na ten wątek nie powinnaś się dziwić opisywanym tu negatywnym zdarzeniom z ich udziałem. Taka kolej rzeczy, taki temat przewodni.

Tak swoją drogą, dzisiaj z tż ustaliłam, że po studiach jak zaczniemy normalnie zarabiać to fundujemy mi sterylizacje na Słowacji cieszy mnie to bardzo. Tylko wiecie może jak później funkcjonuje gospodarka hormonalna? Tzn cykle, okresy itd. Czy trzeba brać sztuczne hormony?

Edytowane przez Shar14
Czas edycji: 2014-12-20 o 20:34
Shar14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-20, 20:27   #4597
pffe
BAN stały

Cytat:
Ty siedzisz grzecznie

za posiadaniem dzieci każdy argument jest absurdalny także tak, pochwal się jaki masz żebyśmy też mogły stwierdzić, że lepiej byłoby żebyś miała samochód a nie dziecko.
pffe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-20, 20:54   #4598
Lillkaa
Zadomowienie

Cytat:
Dlatego ze "bezdzietne" maja tylko dwa tematy dzieci lub zwierzeta, nic innego w ich zyciu sie nie dzieje
No ale boli cię to?Czy dlaczego cię to w ogóle obchodzi? Nie masz nic ciekawszego do roboty tylko zajmowanie sobie tym głowy?

Lillkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-20, 21:27   #4599
kalincia
BAN stały

Cytat:
Podaje przykład. Większość z dziewczyn tu ma wiele powodów. I jednym z nich dla mnie jest to, że nie lubię hałaśliwych, niegrzecznych dzieci i nie mam ochoty za nimi biegać, tłumaczyć i krzyczeć. Ot, to tylko jeden z wielu powodów.
A co do samochodu. Jakoś nigdy się nie spotkałam z namawianiem na samochód, a na dzieci tak. Ktoś nie chce auta z jakiegokolwiek powodu to okej, jego sprawa. Nic mi do tego.

A skoro interesują Cię wszystkie tematy związane z dziećmi to wchodząc na ten wątek nie powinnaś się dziwić opisywanym tu negatywnym zdarzeniom z ich udziałem. Taka kolej rzeczy, taki temat przewodni.

Tak swoją drogą, dzisiaj z tż ustaliłam, że po studiach jak zaczniemy normalnie zarabiać to fundujemy mi sterylizacje na Słowacji cieszy mnie to bardzo. Tylko wiecie może jak później funkcjonuje gospodarka hormonalna? Tzn cykle, okresy itd. Czy trzeba brać sztuczne hormony?
Ooo, to na Słowacji można to zrobić legalnie? A gdzie i za ile? Masz już jakieś dane?
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-20, 21:36   #4600
Shar14
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kalincia Pokaż wiadomość
Ooo, to na Słowacji można to zrobić legalnie? A gdzie i za ile? Masz już jakieś dane?
Tak, można w pełni legalnie. Nie do końca jestem pewna czy mogę publicznie podać dane kliniki i cenę, więc napiszę na priv.
Stary 2014-12-20, 23:47   #4601
Bananalama
jestę wieszczę

OYE, argument jak argument. Dla Ciebie może bezsensowny, ale nikt nie musi się tłumaczyć, a już na pewno takie uwagi jak Twoja są zwyczajnie niegrzeczne.

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-21, 00:12   #4602
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
A'propo argumentów, OYE, dlaczego chciałaś mieć dzieci?
Jak chciałaś zostawić swoje DNA - wystarczy napluć na ziemię, twoje DNA zostanie na Ziemi. Chciałaś obdarzyć miłością - wystarczy kupić psa i/lub mieć kogoś bliskiego. Chciałaś mieć rodzinę - mąż i żona to też rodzina. WIęc sorry, ale twoje argumenty co do posiadania dzieci są bez sensu, bo to zwykłe widzimisię sterowane instynktem.
przedewszystkim sa to osobiste powody a nie prymitywne typu bo widzialam fajnego didka u kolezanki

---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ----------

Cytat:
przy podwiazaniu jajowodow wszystko funkcjonuje normalnie, nie trzeba brac chormonow

Na twoim miejscu bardziej bym sie cieszyla jak by to TZ fundna sobie sterylizacje, u facetow jesto to o wiele latwiejszy zabieg i mniejsze ryzyka

Haters Gonna Hate
Stary 2014-12-21, 00:24   #4603
Shar14
Zadomowienie

Cytat:
przedewszystkim sa to osobiste powody a nie prymitywne typu bo widzialam fajnego didka u kolezanki

---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ----------

przy podwiazaniu jajowodow wszystko funkcjonuje normalnie, nie trzeba brac chormonow

Na twoim miejscu bardziej bym sie cieszyla jak by to TZ fundna sobie sterylizacje, u facetow jesto to o wiele latwiejszy zabieg i mniejsze ryzyka
Tak, już doczytałam, że wszystko funkcjonuje normalnie. ale dziękuję za odpowiedź.
Też nad tym myśleliśmy, ale generalnie sytuacja wygląda tak, że podobno u mężczyzn takie zabiegi wykonuje się od 25 r.ż. bo wcześniej raczej na pewno się zrośnie. Tak mój tż czytał. Wiecie coś na ten temat?
Poza tym jest jeszcze jedna opcja: jeśli przyszłoby nam się rozstać (oby nie, ale wiadomo, różnie bywa) to ja jestem zabezpieczona na całe życie, on może potem zmienić decyzję. I kolejna operacja, żeby to odwrócić.

Dam sobie czas, do 24-25 lat, jeśli wtedy nic się nie zmieni w mojej chęci bezdzietności to chyba będzie to najlepsze rozwiązanie.
Stary 2014-12-21, 00:34   #4604
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, już doczytałam, że wszystko funkcjonuje normalnie. ale dziękuję za odpowiedź.
Też nad tym myśleliśmy, ale generalnie sytuacja wygląda tak, że podobno u mężczyzn takie zabiegi wykonuje się od 25 r.ż. bo wcześniej raczej na pewno się zrośnie. Tak mój tż czytał. Wiecie coś na ten temat?
Poza tym jest jeszcze jedna opcja: jeśli przyszłoby nam się rozstać (oby nie, ale wiadomo, różnie bywa) to ja jestem zabezpieczona na całe życie, on może potem zmienić decyzję. I kolejna operacja, żeby to odwrócić.

Dam sobie czas, do 24-25 lat, jeśli wtedy nic się nie zmieni w mojej chęci bezdzietności to chyba będzie to najlepsze rozwiązanie.
wazektomie mozna zrobic w kazdym wieku. Moja rada poczekaj az bedziesz pewna partnera na cale zycie i niech on to zrobi. U kobiety to jednak powazna operacje. A

Haters Gonna Hate
Stary 2014-12-21, 01:01   #4605
Shar14
Zadomowienie

Cytat:
wazektomie mozna zrobic w kazdym wieku. Moja rada poczekaj az bedziesz pewna partnera na cale zycie i niech on to zrobi. U kobiety to jednak powazna operacje. A
Czy ja wiem czy aż tak poważna? Skoro na Słowacji rano się jedzie, wieczorem wraca. Operację robią laparoskopowo.
Tż jestem pewna, ale jestem też realistką i wiem, że różnie może być. Będziemy się oboje starać, żeby do tego nie doszło, ale cóż... życie czasem pisze swoje scenariusze.
Stary 2014-12-21, 01:22   #4606
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
Czy ja wiem czy aż tak poważna? Skoro na Słowacji rano się jedzie, wieczorem wraca. Operację robią laparoskopowo.
Tż jestem pewna, ale jestem też realistką i wiem, że różnie może być. Będziemy się oboje starać, żeby do tego nie doszło, ale cóż... życie czasem pisze swoje scenariusze.
o wiele powazniejsza niz wazektmia, nawet jesli chodzi o znieczulenie

Haters Gonna Hate
Stary 2014-12-21, 01:32   #4607
Shar14
Zadomowienie

Cytat:
o wiele powazniejsza niz wazektmia, nawet jesli chodzi o znieczulenie
Fakt. Zastanowimy się. Generalnie wazektomia tańsza. W Wawie 1150 zł całość, także to kuszące (vs prawie 2 tys sterylizacja za granicą). Pytanie tylko czy zrobią facetowi, który ma 21-22 lata (w rok uzbieramy).
Stary 2014-12-21, 08:39   #4608
kalincia
BAN stały

Cytat:

A potem zmienisz sobie, człowieku faceta i znowu problem ewentualną niechcianą ciążą i antykoncepcją.
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-21, 11:21   #4609
Shar14
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kalincia Pokaż wiadomość
[/B]A potem zmienisz sobie, człowieku faceta i znowu problem ewentualną niechcianą ciążą i antykoncepcją.
Też to brałam pod uwagę...
Stary 2014-12-21, 11:32   #4610
katja_24
Zakorzenienie

Tez kilka lat temu namawiałam TZta na wazektomię. Sama sie nie piszę, u faceta jest to mniej inwazyjne. Stwierdziliśmy, że poczekamy. Teraz ja mam 32 lata, on 29. I w sumie jakos o tym zapomniałam. Na razie zabezpieczamy sie tradycyjnie i jest OK. Wtedy to był szok, bo odstawiłam tabletki po wielu latach brania, stąd pomysł na wazektomię Ciagle nie wiem, czy kiedys mi się nie odmieni, choc nie daje sobie więcej niz jeszcze 3 lata.
katja_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-21, 11:44   #4611
Raczyna
Raczkowanie

oye to trool nad trolle a wy się jeszcze dziewczyny dajecie podpuszczać jej durnymi tekstami
nie odpisujcie jej, zakute żelazo nie przyjmuje
jak nie dostanie pożywki w waszych odpowiedziach to zamilknie i po ewentualnej jeszcze jednej próbie pójdzie precz

co do sterylizacji- chyba prościej mężczyźnie podwiązać niż kobietę wysterylizować
ja bym się bała o hormony- możesz mieć objawy upierdliwości jak stara baba po menopauzie
poza tym- chyba szkoda byłoby mi kasy.... ale wasz wybór

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Cytat:
a bierzesz pod uwagę, że przy tym potencjalnym nowym mężczyźnie możesz zapragnąć dziecka z nim?

mnie zawsze to fascynowało: znam pary i prywatnie, i w świecie celebrytów też tego trochę jest, gdy para jest razem długo, kilka lat, może nawet kilkanaście i nic- we dwójkę im najlepiej, dzieci be, dzieci nie
później się rozstają, znajdują nowych partnerów i nagle jedni i drudzy mają dzieciaczka i cieszą się rodzicielstwem

ja przy dwóch mężczyznach w swoim życiu doświadczyłam uczucia, że mogliby być ojcami moich dzieci, że to była naturalna kolej rzeczy
a z K.T. z którym byłam ponad 7 lat (prawie od początku mieszkaliśmy razem), nigdy tego nie miałam, nigdy nie pojawiło się to uczucie, że chciałabym mieć z nim dziecko (tamte związki były krótsze)

to ten wkutwiający argument "może ci się odmienić", ale naprawdę może :/
Raczyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-21, 12:00   #4612
Shar14
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Raczyna Pokaż wiadomość
oye to trool nad trolle a wy się jeszcze dziewczyny dajecie podpuszczać jej durnymi tekstami
nie odpisujcie jej, zakute żelazo nie przyjmuje
jak nie dostanie pożywki w waszych odpowiedziach to zamilknie i po ewentualnej jeszcze jednej próbie pójdzie precz

co do sterylizacji- chyba prościej mężczyźnie podwiązać niż kobietę wysterylizować
ja bym się bała o hormony- możesz mieć objawy upierdliwości jak stara baba po menopauzie
poza tym- chyba szkoda byłoby mi kasy.... ale wasz wybór

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

a bierzesz pod uwagę, że przy tym potencjalnym nowym mężczyźnie możesz zapragnąć dziecka z nim?

mnie zawsze to fascynowało: znam pary i prywatnie, i w świecie celebrytów też tego trochę jest, gdy para jest razem długo, kilka lat, może nawet kilkanaście i nic- we dwójkę im najlepiej, dzieci be, dzieci nie
później się rozstają, znajdują nowych partnerów i nagle jedni i drudzy mają dzieciaczka i cieszą się rodzicielstwem

ja przy dwóch mężczyznach w swoim życiu doświadczyłam uczucia, że mogliby być ojcami moich dzieci, że to była naturalna kolej rzeczy
a z K.T. z którym byłam ponad 7 lat (prawie od początku mieszkaliśmy razem), nigdy tego nie miałam, nigdy nie pojawiło się to uczucie, że chciałabym mieć z nim dziecko (tamte związki były krótsze)

to ten wkutwiający argument "może ci się odmienić", ale naprawdę może :/
Oye akurat pisała sensowne rzeczy, warto czasami poznać inne opinie.

Co do sterylizacji: wiesz co, dla mnie mniejszym złem jest jej dokonanie niż tradycyjne zabezpieczenia (hormony odpadają u mnie). Wolę sterylizacje niż aborcje, która jest stresująca i na pewno bardziej niebezpieczna dla mnie. A wiadomo, prezerwatywy to 97% skuteczności.
U mnie problem jest taki, że nie znoszę dzieci (tych małych, z 7-letnią chrześnicą Tż się dogaduje). A po drugie odrzuca mnie sama wizja ciąży i porodu. Nie, po prostu nie. Wątpię, że skoro odrzuca mnie to już od iluś tam lat, zmienię zdanie przez innego faceta.
Co więcej, jak patrzę na Tża i tą 7-mio latkę to wiem, że byłby dobrym ojcem. Czuję to po prostu wewnętrznie. Na początku nawet było mi przykro, że ja nigdy mu tego nie dam (psychicznie nie byłabym w stanie), ale okazało się, że on też nie chce dzieci.
Nie sądzę, żeby komuś komu spóźnia się okres i przy okazji pójścia do apteki po test, wpłaca do wplatomatu odpowiednik 70 euro na tabletki z womens on web, tak szybko się odmieniło.
Nawet jeżeli to będę mogła mieć pretensje tylko do siebie. Ale dlatego też jestem zdecydowana poczekać jeszcze minimum 3 lata.

Edytowane przez Shar14
Czas edycji: 2014-12-21 o 12:08
Shar14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-21, 12:00   #4613
Frezja__
Zakorzenienie

Raczyna sterylizacja/wazektomia wychodzi taniej. Przyjmijmy koszt 2000, a hormony (oczywiście wszystko zalezy jakie) 50zł na miesiąc, to po roku masz 600zł, po 3 latach i trochę masz 2tyś.

Ale co do całej reszty się zgadzam, u mężczyzny zabieg mniej inwazyjny i taki "łagodniejszy". A upierdliwości się boję, serio, jeśli trzeba by było jakieś hormony dożywotnio brać

Ost moja psiapsiółka mi pisze "koniecznie musisz przyjechać i poznać moją małą. Mój brat też był antydzieciaty ale jak tylko ją zobaczył i się z nią pobawił to zmienił zdanie" No już lecę i zmieniam zdanie xD
Frezja__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-21, 13:06   #4614
wlosomaniaczkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Frezja__ Pokaż wiadomość

Ost moja psiapsiółka mi pisze "koniecznie musisz przyjechać i poznać moją małą. Mój brat też był antydzieciaty ale jak tylko ją zobaczył i się z nią pobawił to zmienił zdanie" No już lecę i zmieniam zdanie xD
To może niech wpadnie na kilka dni, a nie na chwilę i zobaczy z czym to się je. Niech mu zaryczy koło ucha pięć razy w nocy, to mu się odwidzi na nowo. Buźka niemowlaka dla niektórych może być słodka, ale budzenie w nocy milusie już nie jest.
O niewielu rzeczach mogę powiedzieć, że czegoś nienawidzę. Ale budzenia w nocy szczerze nienawidzę. Zła okrutnie wtedy jestem.

Ciekawe czy w tym roku usłyszę moje ulubione życzenia powiększenia rodziny, czy już na mnie krzyżyk postawili.

Edytowane przez wlosomaniaczkaaa
Czas edycji: 2014-12-21 o 13:45
wlosomaniaczkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-21, 13:11   #4615
Shar14
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wlosomaniaczkaaa Pokaż wiadomość
To może niech wpadnie na kilka dni i zobaczy z czym to się je. Niech mu zaryczy koło ucha pięć razy w nocy, to mu się odwidzi na nowo. Buźka niemowlaka dla niektórych może być słodka, ale budzenie w nocy milusie już nie jest.
O niewielu rzeczach mogę powiedzieć, że ich nienawidzę. Ale budzenia w nocy szczerze nienawidzę. Zła okrutnie wtedy jestem.
Czasami mam wrażenie, że moje (przyszłe-niedoszłe) dziecko by nie przeżyło ze mną. Mam tak twardy sen, że nic mnie nie budzi (trzeba potrząsnąć zazwyczaj). A mój sen jest "święty" i jak się mnie obudzi to jestem mega zła na cały świat. xD
Stary 2014-12-21, 13:13   #4616
sylwka37
koci świat

Cytat:
Czasami mam wrażenie, że moje (przyszłe-niedoszłe) dziecko by nie przeżyło ze mną. Mam tak twardy sen, że nic mnie nie budzi (trzeba potrząsnąć zazwyczaj). A mój sen jest "święty" i jak się mnie obudzi to jestem mega zła na cały świat. xD
hehhe mam tak samo
Stary 2014-12-21, 13:15   #4617
Shar14
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylwka37 Pokaż wiadomość
hehhe mam tak samo
To nie jestem sama.
Mnie tylko Tż może obudzić bez większego uszczerbku na moim humorze. Inna sprawa, że on zawsze skutecznie potrafi ten humor poprawić.
Stary 2014-12-21, 13:17   #4618
sylwka37
koci świat

u mnie wszyscy znajomi wiedzą że przed 12 nie budzić mnie jak mam wolne
nawet moja szefowa
ja i tak zawsze ściszam telefon
Stary 2014-12-21, 13:20   #4619
wlosomaniaczkaaa
Zakorzenienie

Ja muszę mieć ciszę idealną, od dziecka śpię w stoperach. Cholery dostawałam jak mi deszcz o szybę pukał albo ptaszki ćwierkały za oknem. Ma być cisza i już. I ciemno ma być jak diabli, inaczej nie zasnę.
wlosomaniaczkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-21, 16:58   #4620
Raczyna
Raczkowanie

Cytat:
Oye akurat pisała sensowne rzeczy, warto czasami poznać inne opinie.
przejrzałam ostatnie dwie strony- nic mądrego, poza podkręcaniem atmosfery, nie znalazłam

są tutaj mamy, które mówią mądrze i nienarzucająco, ale oye do nich nie należy
w odbiorze to jedna z bardziej zadufanych i upierdliwych ludzi jakich znam, chodząca alfa i omega która do wszystkiego się wtrąca, zaczynając od tematu dla niedzieciatych, do uważań innych ludzi

pomijam, że niektóre młodsze dziewczyny z kulturą wypowiedzi też są mocno na bakier i ewidentnie brakuje im jeszcze i doświadczenia i życiowej pokory, ale wykorzystywanie tego, żeby zaśmiecać ten wątek, również uważam za poważne nadużycie, w którym znowu oye króluje, co widać właśnie na poprzednich stronach
Raczyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości