|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku | |||
| Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 |
|
0 | 0% |
| Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz roczek skończą dzieci |
|
7 | 21,21% |
| Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz pojdą nasze dzieci |
|
0 | 0% |
| Mocno grzeje słońce. Wkrótce samodzielnie wszyscy biegać będziemy po łące |
|
0 | 0% |
| Pilnuj mamo mnie, bo ciekawość świata ponosi mnie |
|
0 | 0% |
| Świętujemy roczki i pierwsze stawiamy kroczki |
|
1 | 3,03% |
| W tym wątku świętujemy. Pierwsze świeczki zdmuchujemy |
|
2 | 6,06% |
| Wakacji czas szybko zleci i już roczek będą miały dzieci |
|
1 | 3,03% |
| Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę |
|
14 | 42,42% |
| Chodzi, pełza i raczkuje każdy dzieciak też ząbkuje |
|
0 | 0% |
| Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek dam rodzicom w prezencie na roczek |
|
0 | 0% |
| Małe stópki stawiam śmiało, jestem zuszek jakich mało |
|
8 | 24,24% |
| Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII
nie rozumiem o co chodzi z Nanem? ale fakt, zauważyłam parę razy tutaj komentarze typu że Nan to kiepskie mleko itd, ciekawe dlaczego?
Cytat:
![]() Cytat:
!! pozytywnie i do przodu Cytat:
|
|
#4592 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII
Hej
Pomęczę bułę coś mi się stało w nogę, już w nocy mnie zaczęło boleć tak pomiędzy stopą a łydką, a teraz to już masakra, nie bardzo mogę stanąć ani ruszyć stopą. Wzięlam paracetamol, ale g. pomógł No i trochę jestem zmartwiona tym. Zastanawiam się w razie w, czy z takim czymś raczej do ortopedy czy chirurga?bo może się zapiszę w przyszłym tygodniu jakby mi nie przeszłoCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja się zawsze bałam salmonelli i nigdy nie robiłam nic z surowymi jajkami Cytat:
Zdrówko dla Ciebie i Jasia, oby was w końcu opuściły te choróbska
|
|
#4593 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ogóle straszna z niej gaduła, nagrałam ją wczoraj ale komórką, muszę wykombinować kartę,żeby to zgrać na kompa. Gada różne słowa naśladując nas. Czasami ciekawie to wychodzi. Zauważyliśmy z Jadźką, że wczoraj i dzisiaj bawiąc się w łóżeczku (ona jak się obudzi to zawsze się bawi w łóżeczku i daje nam dospać) mówiła do kaczuszki po kilka razy coś, co brzmiało jak "wake up" I się śmiejemy,że ona nam każe się budzić no właśnie, też mi się wydaje,że to szukanie sensacji. Bo musieliby przekupić w cholerę ludzi pracujących choćby na lotnisku w Amsterdamie,żeby mówili,że był taki lot, tacy ludzie itp. Mi się to wydaje niemożliwe. Cytat:
tez muszę w końcu jakiś bidon kupić. Jaki macie? Cytat:
|
|
#4594 |
|
Zakorzenienie
|
ja te kubusie w lewiatanie kupuję
|
#4595 |
|
Zakorzenienie
|
Nie umiem się wbić
|
#4596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja przedwczoraj z malym na rekach kucnelam, cos mi strzyknelo w kolanie i boli mocno, ruszac nie moge, mama juz mnei artoskopia straszy
|
|
#4597 |
|
Wtajemniczenie
|
niestety, jak oboje pracują to tak jest, dobrze ze babcia znim siedzi
hej Madziuchna miałam Ci pisać... moja koleżanka opowiadała mi w ubiegłym tygodniu, że dzwoniła do niej laska z którą w szpitalu leżała jak rodziła synka i tamta jej sie zaczęła chwalić, że jej 9- cio miesięczny synek zaczął się przekręcać z plecków na brzuszek i odwrotnie i troszkę pełza... Kaska w szoku była i jej mówi że to chyba trochę póxno, a tak laska jej powiedziała że jej dzieci tak mają, bo ma 8- letniego synka i 5- letnią córeczką i z nimi było identycznie, raczkowanie rozpiczęli około roku, a chodziły jak miały 1,5 roczku... Nie chodziła z nimi na rehabilitację, bo jej pediatra uznała że jest wszystko w porządku, a teraz dzieciaczki strasze zdrowe i nic im nie dolega...
|
#4598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4599 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za szczepienieCytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ale mi się marzy suszarka bębnowa ![]() ja nie pozwalam z tego samego powodu, tym bardziej, że Szymek się często krztusi
|
|
|
#4600 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy to pogoda czy już przesilenie mojego musku, ale od wczoraj nie mogę się skupić, nie mogę się zabrać za naukę
![]() Macie jakieś dobre studenckie sposoby na dobrą koncentrację? kurczaki, a ja w naszym Lewiatanie widziałam tylko te doroślejsze, z dodatkiem cytryny itp. A te Baby tylko w Biedrze:/
|
#4601 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w nastepnym tyg moze sie umowimy z innymi dziewczynami, najwyzej z tassia jak przyjedzie do wro to jeszcze raz ?
|
|
#4602 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestem dobrej myśli ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- idę dziś do kosmetyczki m.in. na manicure, a wczoraj przy sprzątaniu złamałam 3 paznokcie ale problem mam z doopy
|
|
#4603 |
|
Rozeznanie
|
Motylku, Mariiasia my mamy z Canpola, o taki:
fajny jest, bo ma przekrecana nakretke/wieczko i slomka sie chowa, wiec sie nie zabrudzi. do tego w tej slomce jest cos co zabezpiecza przed wylaniem plynu. nie cieknie nic z niego jak Kubus nim macha na wszystkie strony ![]() ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- dziekujemy za wszystkie ![]() Motylku jestem pelna podziwu dla umiejetnosci i postepow Tusi ![]() Rusalko zdrowka duuuzo
|
|
#4604 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4605 |
|
Zakorzenienie
|
Słyszałyście, że znowu zaginął samolot pasażerski?
|
|
#4606 |
|
Zakorzenienie
|
serduszko w szczeniaczku uczniaczku nam się nie świeci :/ ciekawe czy da się to jakoś naprawić...
co do bidonów, to zamówiłam ten z tomme tippe z rurką co Bajka pokazywała ale Ola nie kuma (btw Bajka w Twoim też tak ciężko się pije przez tą słomkę? no mocno trzeba ciągnąć i nie wiem czy to jest ok)powoli już tracę nadzieję że nauczy się pić z czegoś innego niż smoczek, albo od razu będzie kubek po prostu, choć teraz też daje jej łyżeczką... wczoraj kupiłam też kubusia waterrr i super jest bo niekapek i ustnik fajny, ale Ola też nie czai natomiast troszeczkę czai ustnik z butelki zdrojek, z żywca, ta mała 0,3 z ustnikiem, ale to jest kapek i nie bardzo mogę samej jej dać tą butelkę bo wszystko mokre
|
#4607 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i podziel się trochę tiramisu : może przepis wrzucisz do k ? ![]() nie męczysz zresztą każda z nas przecież to tak przezywała! ![]() Cytat:
i wiadomo ze kazda się bała o swoją fasolke
|
|
#4608 |
|
Zakorzenienie
|
Larysko nie mam pojęcia bo Blanka sobie z nim radzila wiec nigdy nie probowalam pic z tego bidonu
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4609 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nie
|
|
|
#4610 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i wszystkiego naj dla Wiktorka i Kornelka ![]() ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
i oby tak dalej ![]() Cytat:
:P
|
|
#4611 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
czyli jutro ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny dopiero teraz mam czas bo kisze ogórki, tz mi przyniósł rano i wkładam do słoików. ciekawe czy mi wyjdą.
|
|
#4612 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale ja jej podaje bo jak wezmie do ręki to cała by była brudna ale wie ze trzeba pociągnąć i leci ![]() ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- ale pogoda :ziewa: śpiąca ze hej maluch śpi wiec mam trochę wolnego chyba zaraz poćwiczę sobie...w ogole od wczoraj Lena woła cały czas mama mama mama jak tylko wyjde to mama mama mama nie pasuje cos mama mama mama i tak non stop uwielbiam jak mówi mama ale żeby tak cały dzień ![]() a poza tym ledwo się ruszam :/ tak mnie plecy bolą ze masakra..nie wiem nawet od czego
Edytowane przez angelikada Czas edycji: 2014-07-24 o 12:29 |
|
|
|
|
#4613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A i Kornel potrafi dać buziaka, ale daje go tylko mi. Jak mówie "korn daj buziaka" to otwiera buźke i się przybliża do mnie. ale i tak najlepszy jest jak TŻ wraca do domu, raczkuje do przedpokoju tak szybko, że aż sie kurzy i krzyczy dadadadada, potem wspina się na kolana TŻ i ten go bierze na ręce to Korn się tuli do niego.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4614 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4615 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4616 |
|
Zadomowienie
|
Oh jak mnie ta durna aplikacja wkurza!!!
Witam się w ten deszczowy dzień Miałam pocytowane i wszystko poszło... Chwalę się, że w końcu MAMY PIERWSZEGO ZĘBA Zaraz Was ponadrabiam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
|
|
|
|
#4617 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję
boli, ale chodzić się da. nie wiem, ale małego palca chyba nie wkładają do gipsu a najlepsze, że leciałam po ręczniki papierowe, po Korn puścił mi pawia na kafelki i już chciał to rozmazać po całej podłodze. 6-7 sierpnia idę do pracy ![]() ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- gratulacje !
Ślub 6 lipiec 2013 ![]() Kornel 24 październik 2013 Antoni 8 stycznia 2015 http://onaiich3.blogspot.com.es/ Edytowane przez misia332 Czas edycji: 2014-07-24 o 12:46 |
|
|
|
#4618 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to musi byc straszne starac sie tyle lat....chyba nie dalabym rady...ale super ze w koncu sie udalo i dzidzia zdrowa ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
cieszymy sie z WamiCytat:
Cytat:
Cytat:
z tym na szczescie nie ma problemu ![]() Cytat:
Cytat:
Bartek tez zaraz leci zobaczyc kto przyszedl ![]() Cytat:
|
||||||||||
|
|
|
#4619 |
|
Zakorzenienie
|
nie pocytowalo mi wszystkiego i nie wiem o czym zapomnialam ehhh
Misia nie martw sie na pewno jest wszystko ok - na ruchy chyba za wczesnie jeszcze a w ogole to u nas w lidlu sa fajne body z dlugim rekawem z krolikiem bugsem i diablem tasmanskim wiec moze w pl niedlugo beda bylismy z bartkiem z samego rana i kupilismy mu tez nocnik pani sie smiala bo pytalam bartka czy chce czerwony z autkami czy niebieski z kubusiem wybral kubusia hahaspadam bo maly wstal wiec czas sie ubrudzic pomidorowa
|
|
|
|
#4620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:46.

)
Następna wizyta za pół roku, wtedy też zrobimy znowu scyntygrafię, żeby sprawdzić czynność nerek. Najbliższe 5 lat będziemy drżeć, bo nerka może zacząć zanikać... Ale póki co doktor jest dobrej myśli
No i odstawiamy furaginum 
coś mi się stało w nogę, już w nocy mnie zaczęło boleć tak pomiędzy stopą a łydką, a teraz to już masakra, nie bardzo mogę stanąć ani ruszyć stopą. Wzięlam paracetamol, ale g. pomógł
No i trochę jestem zmartwiona tym. Zastanawiam się w razie w, czy z takim czymś raczej do ortopedy czy chirurga?bo może się zapiszę w przyszłym tygodniu jakby mi nie przeszło
mam jeszcze 3 dni do wyzdrowienia

za szczepienie

z doopy
może przepis wrzucisz do k ?