Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku
Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 0 0%
Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz roczek skończą dzieci 7 21,21%
Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz pojdą nasze dzieci 0 0%
Mocno grzeje słońce. Wkrótce samodzielnie wszyscy biegać będziemy po łące 0 0%
Pilnuj mamo mnie, bo ciekawość świata ponosi mnie 0 0%
Świętujemy roczki i pierwsze stawiamy kroczki 1 3,03%
W tym wątku świętujemy. Pierwsze świeczki zdmuchujemy 2 6,06%
Wakacji czas szybko zleci i już roczek będą miały dzieci 1 3,03%
Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę 14 42,42%
Chodzi, pełza i raczkuje każdy dzieciak też ząbkuje 0 0%
Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek dam rodzicom w prezencie na roczek 0 0%
Małe stópki stawiam śmiało, jestem zuszek jakich mało 8 24,24%
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-24, 10:57   #4591
Larysa88
Zakorzenienie

Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII

nie rozumiem o co chodzi z Nanem? ale fakt, zauważyłam parę razy tutaj komentarze typu że Nan to kiepskie mleko itd, ciekawe dlaczego?

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Wiktor, Lenka, Kornel sto lat!!!!!

taka ciekawostka odnośnie tego co wam pisałam wcześniej (że świadkowie mówili o zwłokach bez krwi...aczkolwiek dużo zależy co to za świadkowie
)
http://wolna-polska.pl/wiadomosci/cz...rupami-2014-07
dziwne to

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Przepraszam, ze tak wpadam tylko na chwilę, ale musze się pochwalić.

Byliśmy wczoraj na kontroli u urologa i na ten moment wszystko ok! Następna wizyta za pół roku, wtedy też zrobimy znowu scyntygrafię, żeby sprawdzić czynność nerek. Najbliższe 5 lat będziemy drżeć, bo nerka może zacząć zanikać... Ale póki co doktor jest dobrej myśli No i odstawiamy furaginum

Wyniki moczu dobre, ochłodziło się więc idziemy dziś na zaległe szczpienie (żółtaczka) i robimy pneumokoki. Oby dobrze Zuzia to zniosła
super świetne wieści !! pozytywnie i do przodu

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Witam
Moja choroba skończyła się antybiotykiem, chodzę po ścianach a tak się poce że w nocy brałam prysznic i rano to samo. Chociaż TŻ ma wolne to mi lżej odrobinę. Potem idziemy na miasto bo lodowka pusta
oj zdrówka kochana, odpoczywaj skoro tż pomaga
Stary 2014-07-24, 11:02   #4592
papalinka83
Zakorzenienie

Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII

Hej Pomęczę bułę coś mi się stało w nogę, już w nocy mnie zaczęło boleć tak pomiędzy stopą a łydką, a teraz to już masakra, nie bardzo mogę stanąć ani ruszyć stopą. Wzięlam paracetamol, ale g. pomógł No i trochę jestem zmartwiona tym. Zastanawiam się w razie w, czy z takim czymś raczej do ortopedy czy chirurga?bo może się zapiszę w przyszłym tygodniu jakby mi nie przeszło

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
a ja sie pochwale, ze wreszcie dzisiaj Kubus zalapal picie z bidonu
wczesniej dawalam mu w nim picie i nie chcial slomki wziac do ust.
ale dzis nalalam tam mm i zasysal az milo
teraz wlasnie pije sobie kompocik z niego
ja daje do picia mocno rozcienczony kompot z truskawek - bardziej zabarwiona woda herbatek ani sokow juz nie daje.
Brawa dla Kubusia
Cytat:

Byliśmy wczoraj na kontroli u urologa i na ten moment wszystko ok! Następna wizyta za pół roku, wtedy też zrobimy znowu scyntygrafię, żeby sprawdzić czynność nerek. Najbliższe 5 lat będziemy drżeć, bo nerka może zacząć zanikać... Ale póki co doktor jest dobrej myśli No i odstawiamy furaginum

Wyniki moczu dobre, ochłodziło się więc idziemy dziś na zaległe szczpienie (żółtaczka) i robimy pneumokoki. Oby dobrze Zuzia to zniosła
Teacherka super i oby tak dalej

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
6- latek to już cfany na całego bo doskonale wie, że taki maluch nic nie zrobi i działa celowo... a u Fifka, który ma 1,5 roku to chyba jest troszkę inaczej, bo on mało widzi rodziców, oni są non stop w pracy i jak widzi że ja przytulam Hubcia czy biorę Go na ręce, to biegnie wyciąga rączki i woła ciacia... więc noszę ich obu
Ty to masz los z nimi
Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
misiu, a nie boisz się salmonelli?
Ja się zawsze bałam salmonelli i nigdy nie robiłam nic z surowymi jajkami
Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
No i ja kupilam z mysla o wyjezdzie. Ale ja w aucie nie pozwalam jesc bo latwo o zakrztuszenie.
Na SR położna mówiła, żeby nigdy nie podawać picia podczas jazdy, sama bym na to nie wpadła, ale jakoś mi zapadło w pamięć i też nigdy nie daję
Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
hej

ja nadal chora;/ mam jeszcze 3 dni do wyzdrowienia
u Jaśka jeszcze ten okropny kaszel się ciągnie ;/

[/B]
Zdrówko dla Ciebie i Jasia, oby was w końcu opuściły te choróbska

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 11:05   #4593
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
zdrówka

anutka gratulacje

teacherka bardzo sie ciesze

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

zartujesz? masakra jaka ona rozumna, szybko zaczyna mowic

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

motyl co do linKA to jakas abstrakcja, szukanie sensacji na sile, niewiarygodne ze ludzie potrafia tak zmyslac
chcialam skomentowac kazdy punkt ale mi sie nei chce bo uwazam ze to kompletna bzdura
no naprawdę
W ogóle straszna z niej gaduła, nagrałam ją wczoraj ale komórką, muszę wykombinować kartę,żeby to zgrać na kompa.
Gada różne słowa naśladując nas. Czasami ciekawie to wychodzi.
Zauważyliśmy z Jadźką, że wczoraj i dzisiaj bawiąc się w łóżeczku (ona jak się obudzi to zawsze się bawi w łóżeczku i daje nam dospać) mówiła do kaczuszki po kilka razy coś, co brzmiało jak "wake up" I się śmiejemy,że ona nam każe się budzić

no właśnie, też mi się wydaje,że to szukanie sensacji. Bo musieliby przekupić w cholerę ludzi pracujących choćby na lotnisku w Amsterdamie,żeby mówili,że był taki lot, tacy ludzie itp. Mi się to wydaje niemożliwe.

Cytat:
ja daje do picia mocno rozcienczony kompot z truskawek - bardziej zabarwiona woda herbatek ani sokow juz nie daje.
super!!!
tez muszę w końcu jakiś bidon kupić. Jaki macie?

Cytat:
Aaa! Pisalysci ekiedys o tych MUSACH Z BIEDRONKI. Chyba znow sa bo kupilam Miloszowi. Od razu wiedzial jak sie do tego zabrac "pil" jak ze slomki
Znowu są te z Kubusia?bo jakiś czas ich nie widziałam. Tusia je uwielbia

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 11:08   #4594
kaska87
Zakorzenienie

ja te kubusie w lewiatanie kupuję

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 11:10   #4595
Madziuchna27
Zakorzenienie

Nie umiem się wbić

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 11:16   #4596
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Hej Pomęczę bułę coś mi się stało w nogę, już w nocy mnie zaczęło boleć tak pomiędzy stopą a łydką, a teraz to już masakra, nie bardzo mogę stanąć ani ruszyć stopą. Wzięlam paracetamol, ale g. pomógł No i trochę jestem zmartwiona tym. Zastanawiam się w razie w, czy z takim czymś raczej do ortopedy czy chirurga?bo może się zapiszę w przyszłym tygodniu jakby mi nie przeszło

Brawa dla Kubusia

Teacherka super i oby tak dalej

Ty to masz los z nimi

Ja się zawsze bałam salmonelli i nigdy nie robiłam nic z surowymi jajkami

Na SR położna mówiła, żeby nigdy nie podawać picia podczas jazdy, sama bym na to nie wpadła, ale jakoś mi zapadło w pamięć i też nigdy nie daję

Zdrówko dla Ciebie i Jasia, oby was w końcu opuściły te choróbska
a nigdzie zle nei stanelas?
ja przedwczoraj z malym na rekach kucnelam, cos mi strzyknelo w kolanie i boli mocno, ruszac nie moge, mama juz mnei artoskopia straszy

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 11:19   #4597
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Twoj chrzesniak musi bardzo tesknic ciagle za swoimi rodzicami
niestety, jak oboje pracują to tak jest, dobrze ze babcia znim siedzi

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość

Nie umiem się wbić
hej
Madziuchna miałam Ci pisać... moja koleżanka opowiadała mi w ubiegłym tygodniu, że dzwoniła do niej laska z którą w szpitalu leżała jak rodziła synka i tamta jej sie zaczęła chwalić, że jej 9- cio miesięczny synek zaczął się przekręcać z plecków na brzuszek i odwrotnie i troszkę pełza... Kaska w szoku była i jej mówi że to chyba trochę póxno, a tak laska jej powiedziała że jej dzieci tak mają, bo ma 8- letniego synka i 5- letnią córeczką i z nimi było identycznie, raczkowanie rozpiczęli około roku, a chodziły jak miały 1,5 roczku... Nie chodziła z nimi na rehabilitację, bo jej pediatra uznała że jest wszystko w porządku, a teraz dzieciaczki strasze zdrowe i nic im nie dolega...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-07-24, 11:19   #4598
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
a nigdzie zle nei stanelas?
ja przedwczoraj z malym na rekach kucnelam, cos mi strzyknelo w kolanie i boli mocno, ruszac nie moge, mama juz mnei artoskopia straszy
no właśnie nic nie kojarzę. no to obie jesteśmy "połamane". Oby szybko przeszło Kiedy jakaś kawka?

Pawełek 20.03.2015
Stary 2014-07-24, 11:22   #4599
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:

bardzo się cieszę, super wieści! i za szczepienie
Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Ale ze co,ze przepraszasz? To Ty juz zapomnialas czasy poczekalni?tam co dziennie ktoras panikowala takze lazda z nas to zna i rozumie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
dokładnie
Cytat:
Witam
Moja choroba skończyła się antybiotykiem, chodzę po ścianach a tak się poce że w nocy brałam prysznic i rano to samo. Chociaż TŻ ma wolne to mi lżej odrobinę. Potem idziemy na miasto bo lodowka pusta
zdrówka dla Ciebie
Cytat:
Teacherko cudowne wieści, trzymam kciuki za szczepienie

zdrówka

nie zgadniecie kto do mnie przyjeżdża za pół godziny? Filip
mój szwagier wiezie moją mamę do Wawy na opatrunek, sis moja zadzwoniła wczoraj i powiedziała że nie będą Go ciągnąć do Wawy i do nas Go podrzuci... zgodziłam się bo mi dziecka szkoda, choć mam roboty od groma, bo pakowanie i muszę dwa ciasta zrobić bratu bo jutro praktyki kończy, a tam gdzie je odbywa każdy na koniec ciacho i kawę przynosi... A mama nie da rady z tym okiem, mówi że ją strasznie kłuje...

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

Hubi już dzisiaj bez wysypki uffff
i znów wyskoczył Filip z konopii
Cytat:
(...)
Chodziłam po pokoju zz Tusią na rękach i zaczęła pokazywać na nasze ślubne zdjęcie na ścianie i mówić "Tati tam"
o jaaaa
Cytat:
ale bidon taki normalny jak na rower czy jakiś specjalny dla dzieci?
Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
U mnie leje od nocy dzisiaj zapowiadam dzień lenia, no taki śpiący dzień lubię to

wyobraźcie sobie że naprawa pralki ma kosztować 520zł!
tzn sama część ale myślę że tż ją wmontuje jakby co. chociaż to już chyba lepiej nową pralkę kupić, bo to barachło ciągle się psuje. tylko że to jest pralkosuszarka więc trochę szkoda wymieniać na pralkę

(...)
koszt okropny
ale mi się marzy suszarka bębnowa
Cytat:
No i ja kupilam z mysla o wyjezdzie. Ale ja w aucie nie pozwalam jesc bo latwo o zakrztuszenie.
ja nie pozwalam z tego samego powodu, tym bardziej, że Szymek się często krztusi

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 11:23   #4600
butterfly20
Zakorzenienie

Nie wiem czy to pogoda czy już przesilenie mojego musku, ale od wczoraj nie mogę się skupić, nie mogę się zabrać za naukę

Macie jakieś dobre studenckie sposoby na dobrą koncentrację?

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ja te kubusie w lewiatanie kupuję
kurczaki, a ja w naszym Lewiatanie widziałam tylko te doroślejsze, z dodatkiem cytryny itp. A te Baby tylko w Biedrze:/

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 11:28   #4601
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie nic nie kojarzę. no to obie jesteśmy "połamane". Oby szybko przeszło Kiedy jakaś kawka?
wlasnie czekalam na info od tassi bo miala byc we wro, ale wyjechala i w koncu nei wiem
w nastepnym tyg moze sie umowimy z innymi dziewczynami, najwyzej z tassia jak przyjedzie do wro to jeszcze raz ?

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-24, 11:33   #4602
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
hej
Madziuchna miałam Ci pisać... moja koleżanka opowiadała mi w ubiegłym tygodniu, że dzwoniła do niej laska z którą w szpitalu leżała jak rodziła synka i tamta jej sie zaczęła chwalić, że jej 9- cio miesięczny synek zaczął się przekręcać z plecków na brzuszek i odwrotnie i troszkę pełza... Kaska w szoku była i jej mówi że to chyba trochę póxno, a tak laska jej powiedziała że jej dzieci tak mają, bo ma 8- letniego synka i 5- letnią córeczką i z nimi było identycznie, raczkowanie rozpiczęli około roku, a chodziły jak miały 1,5 roczku... Nie chodziła z nimi na rehabilitację, bo jej pediatra uznała że jest wszystko w porządku, a teraz dzieciaczki strasze zdrowe i nic im nie dolega...

jestem dobrej myśli

Cytat:
kurczaki, a ja w naszym Lewiatanie widziałam tylko te doroślejsze, z dodatkiem cytryny itp. A te Baby tylko w Biedrze:/
widziałam takie musy w Rossku, ale nie wiem, czy dla dzidziusiów

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

idę dziś do kosmetyczki m.in. na manicure, a wczoraj przy sprzątaniu złamałam 3 paznokcie w tym jeden mocno i teraz będę wyglądać jak debil

ale problem mam z doopy

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 11:36   #4603
anutka171
Rozeznanie

Motylku, Mariiasia my mamy z Canpola, o taki:

fajny jest, bo ma przekrecana nakretke/wieczko i slomka sie chowa, wiec sie nie zabrudzi. do tego w tej slomce jest cos co zabezpiecza przed wylaniem plynu. nie cieknie nic z niego jak Kubus nim macha na wszystkie strony

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

dziekujemy za wszystkie

Motylku jestem pelna podziwu dla umiejetnosci i postepow Tusi

Rusalko zdrowka duuuzo
Stary 2014-07-24, 11:45   #4604
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
wlasnie czekalam na info od tassi bo miala byc we wro, ale wyjechala i w koncu nei wiem
w nastepnym tyg moze sie umowimy z innymi dziewczynami, najwyzej z tassia jak przyjedzie do wro to jeszcze raz ?
Ja jestem za
Cytat:

jestem dobrej myśli

[/COLOR]idę dziś do kosmetyczki m.in. na manicure, a wczoraj przy sprzątaniu złamałam 3 paznokcie w tym jeden mocno i teraz będę wyglądać jak debil

ale problem mam z doopy
to może zrób sobie żel, a na te złamane ci dokleją i już

Pawełek 20.03.2015
Stary 2014-07-24, 11:48   #4605
ja-ika
Zakorzenienie

Słyszałyście, że znowu zaginął samolot pasażerski?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-24, 11:54   #4606
Larysa88
Zakorzenienie

serduszko w szczeniaczku uczniaczku nam się nie świeci :/ ciekawe czy da się to jakoś naprawić...

co do bidonów, to zamówiłam ten z tomme tippe z rurką co Bajka pokazywała ale Ola nie kuma (btw Bajka w Twoim też tak ciężko się pije przez tą słomkę? no mocno trzeba ciągnąć i nie wiem czy to jest ok)
powoli już tracę nadzieję że nauczy się pić z czegoś innego niż smoczek, albo od razu będzie kubek po prostu, choć teraz też daje jej łyżeczką...
wczoraj kupiłam też kubusia waterrr i super jest bo niekapek i ustnik fajny, ale Ola też nie czai natomiast troszeczkę czai ustnik z butelki zdrojek, z żywca, ta mała 0,3 z ustnikiem, ale to jest kapek i nie bardzo mogę samej jej dać tą butelkę bo wszystko mokre
Stary 2014-07-24, 12:00   #4607
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Jestem w 16 tc, wiem panikuje, ale taka natura ciężarnej, w sumie ruchy to mogę poczuć i za 4 tygodnie.

Karol słodkie nie pomaga, Kaska nie mam jak sie zbadać. To nie końcówka żeby coś wyczuć.

Zrobiłam tiramisu, zupe szczawiową, żółtą fasolkę szparagową i.... nie wiem kto to wszystko zje.

Męża widuję tylko wieczorem.
spokojnie na pewno jest wszystko ok
i podziel się trochę tiramisu : może przepis wrzucisz do k ?
Cytat:
w ogóle to przepraszam, że tak panikuje i męczę z tą ciążą.
nie męczysz zresztą każda z nas przecież to tak przezywała!
Cytat:
Napisalas wszystko co napusac bym mogla. Czuje sie dobrze od samego poczatku, pare razy mialam mdlosci.. a teraz to juz w ogole. I to taki etap przejsciowy chyba... takiego strasznego leku nie cxuhe, ale po prostu tak jak kazda normalna kobieta boje sie o fasolcie.
na pewno jest wszystko dobrze!! i wiadomo ze kazda się bała o swoją fasolke
Stary 2014-07-24, 12:02   #4608
bajka1807
Zakorzenienie

Larysko nie mam pojęcia bo Blanka sobie z nim radzila wiec nigdy nie probowalam pic z tego bidonu

Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 12:04   #4609
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:

jestem dobrej myśli

widziałam takie musy w Rossku, ale nie wiem, czy dla dzidziusiów

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

idę dziś do kosmetyczki m.in. na manicure, a wczoraj przy sprzątaniu złamałam 3 paznokcie w tym jeden mocno i teraz będę wyglądać jak debil

ale problem mam z doopy
to Ci zrobi żelem, albo na tipsie te połamańce i już
Cytat:
Motylku, Mariiasia my mamy z Canpola, o taki:

fajny jest, bo ma przekrecana nakretke/wieczko i slomka sie chowa, wiec sie nie zabrudzi. do tego w tej slomce jest cos co zabezpiecza przed wylaniem plynu. nie cieknie nic z niego jak Kubus nim macha na wszystkie strony
(...)
dzięki
Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Słyszałyście, że znowu zaginął samolot pasażerski?
nie

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-24, 12:14   #4610
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziś swoje miesięcznice obchodzą:

Wiktorek, który kończy 10 miesięcy
Lenka i Kornelek, którzy kończą 9 miesięcy
Wszystkiego Najlepszego dla Solenizantów

Natala, wiem, że karmisz, a Nan jest słodkie i nie zalecają dla dzieci kp, ponieważ mogą odrzucić pierś, ale skoro u Ciebie jest wszystko w porządku, to nie ma sensu zmieniać. Też się zastanawiałam nad Nan, ale w końcu wybrałam Bebiko
dziękujemy
i wszystkiego naj dla Wiktorka i Kornelka

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Cytat:

super ze jest wsio ok i oby tak dalej

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Jak sportowa to może właśnie z 4f Teraz mają wyprzedaże

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Zdrówka!

Ja też myślałam, że mnie coś rozkłada, bo od niedzieli pokasływałam, ale kaszel mi przeszedł, a w zamian dziś rano przyszedł @ I oprócz bólu brzucha dokucza mi kręgosłup

Aaa miałam Wam napisać... siedzimy sobie wczoraj o 20:00 z Mają i rozmawiamy z moją mamą na skypie i pszczoła ciśnie kupsko , skończyłam rozmowę i poszłam jej zmienić pampersa i nagle czuję się mokra... Patrzę na siebie a cała bluzka w kupie Takie kupsko było, że obie byłyśmy brudne, wszędzie je miała... A zanim zaczęłam ją kąpać, to zdążyła ubrudzić wszystkie misie
padłam :P
Stary 2014-07-24, 12:16   #4611
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Anutka gratulacje dla cioci! to musi być przeżycie

A ona rodziła sn czy cc?Bo podobno po 35 rż rzadko zgadzają się na sn, w sumie nie wiem dlaczego jeśli wszystko kobietą i ciążą jest ok?

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

chyba pomyliłaś wątek
dlatego robią cc, bo są to zazwyczaj długie lata starań o dzieciątko, jest to ciąża wysokiego ryzyka i nikt nie dopuści do tego, aby w czasie porodu sn doszło nie daj Boże do tragedii.
Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Misia pochwal się brzuszkiem
Pszczouna odnośnie picia,Michaś też nie jest chętny,probuje wszystkiego :brzyd: niekaprk,bidon,butelka ta co mleko pije i wszystko z takim samym marnym skutkiem, sukces powoli odnosi filiżanka,najwygodniej mu z takiej malutkiej,trochę stozkowatej ,ja ją trzymam a Mały siorbie z niej,a jaka ma radoche pije wodę,czasem mocno rozcienczony bobofrut a jak jak i tego nie chce a upal mega to rozcienczam mleko

pochwalę się jak zrobię zdjęcie czyli jutro
Cytat:
jeszcze ja, najprawdopodobniej złamałam mały palec u nogi. Walnełam we framugę drzwi..
Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
serduszko w szczeniaczku uczniaczku nam się nie świeci :/ ciekawe czy da się to jakoś naprawić...

co do bidonów, to zamówiłam ten z tomme tippe z rurką co Bajka pokazywała ale Ola nie kuma (btw Bajka w Twoim też tak ciężko się pije przez tą słomkę? no mocno trzeba ciągnąć i nie wiem czy to jest ok)
powoli już tracę nadzieję że nauczy się pić z czegoś innego niż smoczek, albo od razu będzie kubek po prostu, choć teraz też daje jej łyżeczką...
wczoraj kupiłam też kubusia waterrr i super jest bo niekapek i ustnik fajny, ale Ola też nie czai natomiast troszeczkę czai ustnik z butelki zdrojek, z żywca, ta mała 0,3 z ustnikiem, ale to jest kapek i nie bardzo mogę samej jej dać tą butelkę bo wszystko mokre
nam też sie nie świeci

Dziewczyny dopiero teraz mam czas bo kisze ogórki, tz mi przyniósł rano i wkładam do słoików. ciekawe czy mi wyjdą.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 12:21   #4612
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Aaa! Pisalysci ekiedys o tych MUSACH Z BIEDRONKI. Chyba znow sa bo kupilam Miloszowi. Od razu wiedzial jak sie do tego zabrac "pil" jak ze slomki
moja tez wie o co chodzi choć na początku jej nie szło ale ja jej podaje bo jak wezmie do ręki to cała by była brudna ale wie ze trzeba pociągnąć i leci

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

ale pogoda :ziewa: śpiąca ze hej maluch śpi wiec mam trochę wolnego chyba zaraz poćwiczę sobie...

w ogole od wczoraj Lena woła cały czas mama mama mama jak tylko wyjde to mama mama mama nie pasuje cos mama mama mama i tak non stop uwielbiam jak mówi mama ale żeby tak cały dzień

a poza tym ledwo się ruszam :/ tak mnie plecy bolą ze masakra..nie wiem nawet od czego

Edytowane przez angelikada
Czas edycji: 2014-07-24 o 12:29
angelikada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 12:28   #4613
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
moja tez wie o co chodzi choć na początku jej nie szło ale ja jej podaje bo jak wezmie do ręki to cała by była brudna ale wie ze trzeba pociągnąć i leci

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

ale pogoda :ziewa: śpiąca ze hej maluch śpi wiec mam trochę wolnego chyba zaraz poćwiczę sobie...

w ogole od wczoraj Lena woła cały czas mama mama mama jak tylko wyjde to mama mama mama nie pasuje cos mama mama mama i tak non stop uwielbiam jak mówi mama ale żeby tak cały dzień
Mi Korn zrobił prezent na 9 miesięcy, i jak stałam w kuchni, on był w salonie to raczkował do mnie i mówił "mama".

A i Kornel potrafi dać buziaka, ale daje go tylko mi. Jak mówie "korn daj buziaka" to otwiera buźke i się przybliża do mnie.

ale i tak najlepszy jest jak TŻ wraca do domu, raczkuje do przedpokoju tak szybko, że aż sie kurzy i krzyczy dadadadada, potem wspina się na kolana TŻ i ten go bierze na ręce to Korn się tuli do niego.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-24, 12:35   #4614
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Mi Korn zrobił prezent na 9 miesięcy, i jak stałam w kuchni, on był w salonie to raczkował do mnie i mówił "mama".

A i Kornel potrafi dać buziaka, ale daje go tylko mi. Jak mówie "korn daj buziaka" to otwiera buźke i się przybliża do mnie.

ale i tak najlepszy jest jak TŻ wraca do domu, raczkuje do przedpokoju tak szybko, że aż sie kurzy i krzyczy dadadadada, potem wspina się na kolana TŻ i ten go bierze na ręce to Korn się tuli do niego.
słodziak
Stary 2014-07-24, 12:37   #4615
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:

jeszcze ja, najprawdopodobniej złamałam mały palec u nogi. Walnełam we framugę drzwi..
współczuję

Cytat:

Stary 2014-07-24, 12:37   #4616
kropla_deszczu
Zadomowienie

Oh jak mnie ta durna aplikacja wkurza!!!

Witam się w ten deszczowy dzień

Miałam pocytowane i wszystko poszło...

Chwalę się, że w końcu MAMY PIERWSZEGO ZĘBA

Zaraz Was ponadrabiam

- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 12:40   #4617
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
współczuję

dziękuję boli, ale chodzić się da.
nie wiem, ale małego palca chyba nie wkładają do gipsu a najlepsze, że leciałam po ręczniki papierowe, po Korn puścił mi pawia na kafelki i już chciał to rozmazać po całej podłodze.

6-7 sierpnia idę do pracy

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość

Zaraz Was ponadrabiam

gratulacje !

Edytowane przez misia332
Czas edycji: 2014-07-24 o 12:46
Stary 2014-07-24, 12:51   #4618
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:

u nas wreszcie burza i pada

podziele sie z Wami najpierw radosna nowina.
mojej mamy siostra, ktora 15 lat starala sie o dziecko, o 16.40 urodzila chlopczyka
maly wazy 2700 g i strasznie glosno powital swiat
ale sie wzruszylam i poryczalam jak z nia gadalam
a tu nasze roczki zaraz skoncza
gratulacje to musi byc straszne starac sie tyle lat....chyba nie dalabym rady...ale super ze w koncu sie udalo i dzidzia zdrowa

Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość

ojej to tak jak u nas przed wczoraj byliśmy chyba ze 2 h na tym spacerze w pierwszą stronę było ok, to poszliśmy daleko daleko, a z powrotem mały wył, marudził i zadowalały go tylko ręce, i tak niosłam prze sobą prawie 10 kg zgarbiona bo przecież wóżek musiał popychać, strasznie się umęczyłam, masakra i szliśmy tak jak po pijaku
ciekawe co tez ugryzlo nasze dzieciaki...

Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość
siedzimy na dywanie z kluskiem wysypałam mu zabawki z kosza, ja klepię na wizażu a mały się bawi, zerkam o on dorwał czarną świecową kredkę ( pewnie starszaka ze szkoły) poślinił i namalował sobie wąsy na całej twarzy i na czole też , boshe
tylko skąd ta kredka się wzięła w jego zabawkach , dobrze że tylko się wymalował

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

no idziemy spać, miłego dnia Wan życzę
u nas dziś bardzo duszno i pochmurnie chyba będzie padało
ooo to pierwsze malowanie macie za soba

Cytat:

super cieszymy sie z Wami

Cytat:
Witam
moze lepiej wyslij samego tzta a ty odpoczywaj

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość

wyobraźcie sobie że naprawa pralki ma kosztować 520zł!
tzn sama część ale myślę że tż ją wmontuje jakby co. chociaż to już chyba lepiej nową pralkę kupić, bo to barachło ciągle się psuje. tylko że to jest pralkosuszarka więc trochę szkoda wymieniać na pralkę
masakra co za koszty...to chyba bardziej oplaca sie nowa...chociaz fakt...szkoda suszarki

Cytat:
Każde mleko dla dzieci jest dobre, musi być. Nie ma gorszego składu, bo wszystkie są dokładnie badane, są po prostu różne w smaku. Kamilowi też dawałam Nan, a wcześniej Milumil. Emilce też chciałam dawać, ale akurat w ręce trafiło Bebiko, bo tańsze było od Nan zresztą ona pije raz dziennie mleko, a tak to je kaszki. W mlecznych Bobo Vita jest właśnie Bebiko, a w mlecznych Nestle jest Nan obydwa rodzaje zjada, więc tak, jakby piła obydwa mleka chyba
jest w polsce Milumil? bo Bartek to pije w de, ale w polsce nie znalazlam i pil Hippa jak bylismy...zreszta moje dziecko wypije kazde mleko z tym na szczescie nie ma problemu

Cytat:
a nie ugryzlo cie cos? mnie jak bylam w ciazy ugryzl jakis pajak chyba i w ten dzien co to sie stalo (nie widzialam sprawcy) to bolala mnie noga, a na nastepny dzien bula jak 150 i nie moglam chodzic

Cytat:

slodziak Bartek tez zaraz leci zobaczyc kto przyszedl

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość

Zaraz Was ponadrabiam

gratulacje
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 12:56   #4619
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

nie pocytowalo mi wszystkiego i nie wiem o czym zapomnialam ehhh

Misia nie martw sie na pewno jest wszystko ok - na ruchy chyba za wczesnie jeszcze

a w ogole to u nas w lidlu sa fajne body z dlugim rekawem z krolikiem bugsem i diablem tasmanskim wiec moze w pl niedlugo beda bylismy z bartkiem z samego rana i kupilismy mu tez nocnik pani sie smiala bo pytalam bartka czy chce czerwony z autkami czy niebieski z kubusiem wybral kubusia haha

spadam bo maly wstal wiec czas sie ubrudzic pomidorowa
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 13:00   #4620
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
nie pocytowalo mi wszystkiego i nie wiem o czym zapomnialam ehhh

Misia nie martw sie na pewno jest wszystko ok - na ruchy chyba za wczesnie jeszcze

a w ogole to u nas w lidlu sa fajne body z dlugim rekawem z krolikiem bugsem i diablem tasmanskim wiec moze w pl niedlugo beda bylismy z bartkiem z samego rana i kupilismy mu tez nocnik pani sie smiala bo pytalam bartka czy chce czerwony z autkami czy niebieski z kubusiem wybral kubusia haha

spadam bo maly wstal wiec czas sie ubrudzic pomidorowa
my też mamy nocnik i od trzech dni pierwsze sukcesy rano.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości