|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku | |||
| Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 |
|
0 | 0% |
| Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz roczek skończą dzieci |
|
7 | 21,21% |
| Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz pojdą nasze dzieci |
|
0 | 0% |
| Mocno grzeje słońce. Wkrótce samodzielnie wszyscy biegać będziemy po łące |
|
0 | 0% |
| Pilnuj mamo mnie, bo ciekawość świata ponosi mnie |
|
0 | 0% |
| Świętujemy roczki i pierwsze stawiamy kroczki |
|
1 | 3,03% |
| W tym wątku świętujemy. Pierwsze świeczki zdmuchujemy |
|
2 | 6,06% |
| Wakacji czas szybko zleci i już roczek będą miały dzieci |
|
1 | 3,03% |
| Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę |
|
14 | 42,42% |
| Chodzi, pełza i raczkuje każdy dzieciak też ząbkuje |
|
0 | 0% |
| Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek dam rodzicom w prezencie na roczek |
|
0 | 0% |
| Małe stópki stawiam śmiało, jestem zuszek jakich mało |
|
8 | 24,24% |
| Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII
Ale pogoda... mam całe buty przemoczone ![]() Cytat:
Nie wiem czy Ci już pisałam, ale zrobiłaś test w najpiękniejszy dla nas dzień - w naszą 1 rocznicę ślubu ![]() Haha i lepiej jak TY męczysz bułę niż Kaśka ![]() Sto lat dla Was maluszki! Szukam kurtki na jesień i na nic się nie mogę zdecydować... Moja siostra kupiła z 4F fajną czarną, różowa od wewnątrz, ale to nie mój styl.
Edytowane przez agusiamaskota Czas edycji: 2014-07-24 o 08:36 |
|
|
|
|
#4562 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
, u nas podobnie ![]() Cytat:
3 letnia malutka- zestaw do robienia pieczątek, moze jakieś fajne rzeczy do włosów, marionetkę taką do zakładania na rękę, może jakiś pluszak - ja kupiłam siostrzenicy tż takiego śmiesznego tygrysa z długimi rękami i nogami-zakochała się w nim, jakąś torebeczkę, dla 6latka- może jakaś gra planszowa typu motory, puzle, moze być też samochód, jakąś książkę np. o zwierzętach Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- misia masz prawo mieć obawy, ale nie zadręczaj się wszystko będzie dobrze, duuużo odpoczywaj a nie gotujesz jak dla armii wojska swoja drogą to zrobiłaś nam smaka na to teramisu, dzięki za przepis sto lat, sto lat ! |
||||||
|
|
|
#4563 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale zdecydowanie więcej było z jednąCytat:
Cytat:
|
|
|
#4564 |
|
Zadomowienie
|
siedzimy na dywanie z kluskiem wysypałam mu zabawki z kosza, ja klepię na wizażu a mały się bawi, zerkam o on dorwał czarną świecową kredkę ( pewnie starszaka ze szkoły
, boshe ![]() tylko skąd ta kredka się wzięła w jego zabawkach ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- no idziemy spać, miłego dnia Wan życzę ![]() u nas dziś bardzo duszno i pochmurnie chyba będzie padało |
|
|
|
#4565 |
|
Zakorzenienie
|
Przepraszam, ze tak wpadam tylko na chwilę, ale musze się pochwalić.
Byliśmy wczoraj na kontroli u urologa i na ten moment wszystko ok! Następna wizyta za pół roku, wtedy też zrobimy znowu scyntygrafię, żeby sprawdzić czynność nerek. Najbliższe 5 lat będziemy drżeć, bo nerka może zacząć zanikać... Ale póki co doktor jest dobrej myśli No i odstawiamy furaginum Wyniki moczu dobre, ochłodziło się więc idziemy dziś na zaległe szczpienie (żółtaczka) i robimy pneumokoki. Oby dobrze Zuzia to zniosła
http://www.suwaczki.com/tickers/gg64cwa17bxk6227.png Na blogu: Książki, uszywki i nauka angielskiego dla maluszków Edytowane przez teacherka Czas edycji: 2014-07-24 o 09:27 |
|
|
|
#4566 |
|
Zakorzenienie
|
hej ho
Natala po co się tłumaczysz ![]() ja podaję enfamil i moim zdaniem ta profutura to to samo więc nie ma sensu znowu zmieniać
|
#4567 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ze co,ze przepraszasz? To Ty juz zapomnialas czasy poczekalni?tam co dziennie ktoras panikowala takze lazda z nas to zna i rozumie
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4568 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Moja choroba skończyła się antybiotykiem, chodzę po ścianach a tak się poce że w nocy brałam prysznic i rano to samo. Chociaż TŻ ma wolne to mi lżej odrobinę. Potem idziemy na miasto bo lodowka pusta
|
#4569 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
![]() Ja też myślałam, że mnie coś rozkłada, bo od niedzieli pokasływałam, ale kaszel mi przeszedł, a w zamian dziś rano przyszedł @ I oprócz bólu brzucha dokucza mi kręgosłup ![]() Aaa miałam Wam napisać... siedzimy sobie wczoraj o 20:00 z Mają i rozmawiamy z moją mamą na skypie i pszczoła ciśnie kupsko , skończyłam rozmowę i poszłam jej zmienić pampersa i nagle czuję się mokra... Patrzę na siebie a cała bluzka w kupie Takie kupsko było, że obie byłyśmy brudne, wszędzie je miała... A zanim zaczęłam ją kąpać, to zdążyła ubrudzić wszystkie misie
Edytowane przez agusiamaskota Czas edycji: 2014-07-24 o 09:47 |
||
|
|
|
#4570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kciuki za szczepienie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4571 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4572 | ||||
|
Rozeznanie
|
ale pogoda lipna zimno i pada od rana...nic sie nie chce robic ![]() Cytat:
![]() i dziekuje za gratulacje ![]() Wszystkiego najlepszego dla Wiktora, Lenki i Kornela Cytat:
![]() rodzila przez cc lekarz ja kierowal na sn, ale ona panicznie sie bala, w sumie jej sie nie dziwie. a ze rodzila w Matce Polce, gdzie jest nagonka na cesarki i wcale tak chetnie ich nie robia to musieli u niej wyszukac powod, ktory dalby wskazania. przesledzili cala jej historie chorob i udalo sie cos tam znalezc ![]() Cytat:
![]() i dalej trzymam zeby z nereczka bylo wszystko dobrzeCytat:
Asiek takie wybralam Kubusiowi http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...eciece-sandaly a sobie zwykle japonki duzego wyboru nie mialam, bo przy moim rozmiarze 41 to z reguly jest problem wiekszosc duzych numerow byla juz niedostepna.a sandalkow balam sie wziac, bo mam bardzo szczupla stope. a z reguly duze rozmiary maja szerokasne paski i musialabym zamierzyc.
|
|
|
#4573 |
|
Zakorzenienie
|
Misia pochwal się brzuszkiem
Pszczouna odnośnie picia,Michaś też nie jest chętny,probuje wszystkiego :brzyd: niekaprk,bidon,butelka ta co mleko pije i wszystko z takim samym marnym skutkiem, sukces powoli odnosi filiżanka,najwygodniej mu z takiej malutkiej,trochę stozkowatej ,ja ją trzymam a Mały siorbie z niej,a jaka ma radoche pije wodę,czasem mocno rozcienczony bobofrut a jak jak i tego nie chce a upal mega to rozcienczam mleko ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4574 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
nie zgadniecie kto do mnie przyjeżdża za pół godziny? Filip ![]() mój szwagier wiezie moją mamę do Wawy na opatrunek, sis moja zadzwoniła wczoraj i powiedziała że nie będą Go ciągnąć do Wawy i do nas Go podrzuci... zgodziłam się bo mi dziecka szkoda, choć mam roboty od groma, bo pakowanie i muszę dwa ciasta zrobić bratu bo jutro praktyki kończy, a tam gdzie je odbywa każdy na koniec ciacho i kawę przynosi... A mama nie da rady z tym okiem, mówi że ją strasznie kłuje... ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Hubi już dzisiaj bez wysypki uffff
|
|
#4575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4576 | |
|
Zakorzenienie
|
Teacherko super!!!!
Cytat:
zdrówka!!! Chodziłam po pokoju zz Tusią na rękach i zaczęła pokazywać na nasze ślubne zdjęcie na ścianie i mówić "Tati tam"
|
|
#4577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale tyle razy przeczytałam tutaj że NAN to kiepskie mleko, że po prostu głupio mi pisać że moje dziecko je pije ![]() Ja-ika, nie słyszałam wcześniej o tej słodkości.... ale Hania jest na takim etapie, że nie lamnetowałabym gdyby się odstawiła. Właściwie, to po to też jej to mm zaczęłam podawać, licząc że sama z piersi zrezygnuje, no ale póki co chyba nie ma na to ochoty
|
|
|
|
|
#4578 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() anutka gratulacje ![]() teacherka bardzo sie ciesze ![]() ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
masakra jaka ona rozumna, szybko zaczyna mowic ![]() ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- motyl co do linKA to jakas abstrakcja, szukanie sensacji na sile, niewiarygodne ze ludzie potrafia tak zmyslac chcialam skomentowac kazdy punkt ale mi sie nei chce bo uwazam ze to kompletna bzdura
|
|
#4579 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U nas wczoraj Hubi z kubeczka pił kompocik i miał mega zaciesz i bił brawo...
|
|
#4580 |
|
Zakorzenienie
|
Natala, niepotrzebnie sie tlumaczysz
|
|
|
|
#4581 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wczesniej dawalam mu w nim picie i nie chcial slomki wziac do ust. ale dzis nalalam tam mm i zasysal az milo ![]() teraz wlasnie pije sobie kompocik z niego ![]() ja daje do picia mocno rozcienczony kompot z truskawek - bardziej zabarwiona woda herbatek ani sokow juz nie daje.
|
|
|
#4582 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa! Pisalysci ekiedys o tych MUSACH Z BIEDRONKI. Chyba znow sa bo kupilam Miloszowi. Od razu wiedzial jak sie do tego zabrac
"pil" jak ze slomki
|
|
|
|
#4583 | |||||
|
Zakorzenienie
|
U mnie leje od nocy
![]() wyobraźcie sobie że naprawa pralki ma kosztować 520zł! tzn sama część ale myślę że tż ją wmontuje jakby co. chociaż to już chyba lepiej nową pralkę kupić, bo to barachło ciągle się psuje. tylko że to jest pralkosuszarka więc trochę szkoda wymieniać na pralkę ![]() Cytat:
Isabell co za urwisek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dobrze że masz Tża do pomocy.Cytat:
![]() Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie też stoi jeszcze ten stojak od wtedy. cena 2,29, a jeśli masz dino w swojej okolicy to są po 1,59 na promocji
|
|
#4585 |
|
Zakorzenienie
|
Poziomkowa nie mam tego dino u siebie. A tam sa te musy Kubus baby czy zwykle kubus?
|
|
|
|
#4586 | |
|
Zakorzenienie
|
Wiktorek, Lenka i Kornelek stoo lat
Cytat:
Trzymamy dalej kciuki za Zuzie Zdrówka. |
|
|
|
|
#4587 |
|
Zakorzenienie
|
No i ja kupilam z mysla o wyjezdzie. Ale ja w aucie nie pozwalam jesc bo latwo o zakrztuszenie.
|
|
|
|
#4588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zresztą ona pije raz dziennie mleko, a tak to je kaszki. W mlecznych Bobo Vita jest właśnie Bebiko, a w mlecznych Nestle jest Nan obydwa rodzaje zjada, więc tak, jakby piła obydwa mleka chyba
|
|
#4589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4590 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() ja nadal chora;/ mam jeszcze 3 dni do wyzdrowienia![]() Cytat:
![]() tylko to mleczko zaakceptował Jaś, a przerobiliśmy kilka innych ![]() w społczuje co do ciąży, to pisz i żal się ile potrzebujesz każda z nas pamięta co to strach o zdrowie fasolki Cytat:
kciuki za szczepeienia Cytat:
Cytat:
u Jaśka jeszcze ten okropny kaszel się ciągnie ;/ to będziesz dzis znow miała wesoło ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- i najlepszzego dla solenizantów Wiktorka, Lenki i Kornela
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:14.

Nie wiem czy Ci już pisałam, ale zrobiłaś test w najpiękniejszy dla nas dzień - w naszą 1 rocznicę ślubu 

Szymuś zachwycony, widać było mu wygodnie
, u nas podobnie 

I oprócz bólu brzucha dokucza mi kręgosłup