Listopad- Grudzień 2014- część III :) - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-10, 12:28   #4591
paulina119a
Zadomowienie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część III :)

Cytat:
Napisane przez Kiara_kier Pokaż wiadomość
o kurcze , czekoladka Ty już 29 tc!!

paulina - u mnie to samo... zdycham dziś, sapię, pocę się strasznie. Ledwo żyję :P
2 litry to mało pijesz Mi gin mówił, że w ciągu powinno być ok. 3 litrów. Ja wypijam 2,5 wody i 0,5 litra innych płynów (albo nawet więcej czasami).

Kasiu -mi to non stop śni się poród/karmienie piersią/wyprawka/przewijanie młodego itp.

martha - u mnie to w ogóle jakoś dziwnie teraz jest. Wcześniej wszystko było normalnie, ale teraz gin mnie zaprosił na 25+6 i mówi, że "wtedy zrobimy wszystkie dokładne pomiary anatomii płodu, obejrzymy sobie maluszka wszerz i wzdłuż, może też Wam fimik nagram". Także nie wiem dlaczego akurat w takim terminie.

ela - mój brat tak miał Najpierw chudy jak szkapa, do tego ciągle w ruchu, więc kaloryfer miał na brzuchu w wieku 6-8 lat, jeść nie chciał, jak już to w biegu coś złapał, a tak to właśnie wziął 2 gryzy i mówi, że sie najadl. Później mu się przestawiło i teraz ma problem w druga stronę, bo ciągle by jadł i gruby jest :P

Czy któraś z Was stosowała globulki Clotrimazolum?
Wczoraj TŻ odebrał je z apteki bo wcześniej nie mieli (na tę moją infekcję) i sobie pierwszą na noc wepchnęłam. JAK TO PIECZE!!! Też tak macie?
I piecze mnie nie infekcja tylko tabletka właśnie :/
Kiara oprócz tej wody wypijam jeszcze inne płyny typu: herbata owocowa, zielona czy mięta, rzadziej trochę soku (unikam bo sa za słodkie a w to konto wolę wypić wodę z cytryna i mietą). Więc ogólnie na pewno uzbieram 3 litry w ciągu dnia. Nie wiem co robić bo do tej pory problemów nie miałam a teraz mi to dokucza.
Ja używałam kiedyś...kiedyś... maść Clotrimazolum i pamiętam, że piekło i szczypało jak diabli!

Cytat:
Napisane przez sloneczko_1201 Pokaż wiadomość
Kiara ja tylko maści używałam globulek nie.

A używa któraś z Was orzechów do prania? Podobno ciuszki po nich są mięciutkie?
Też słyszałam, że pranie jest super mięciutkie po orzechach i służą one na wiele prań !
Stary 2014-08-10, 12:28   #4592
aleska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paulina119a Pokaż wiadomość
Mnie od trzech dni mdli... czy cos zjem czy nie to praktycznie cały dzien mdli :/ na dodatek zaparcia powróciły ! Tak jak do tej pory radziłam sobie z nimi tak teraz nic nie dziala Ręce mi opadają.
Wiem, że niektóre z Was przyjmują w różnej postaci błonnik z apteki.... powiedzcie mi czy konsultowałyście to ze swoim ginem ?? Nie miał nic przeciwko ????
Zarówno ginekolog, jak i gastroenterolog polecali mi na zaparcia Fibraxine (suplement diety z dużą zawartością błonnika) albo Lactulose - w przypadku mocniejszych zaparć, gdyby nic innego nie pomagało.

Cytat:
Wczoraj TŻ odebrał je z apteki bo wcześniej nie mieli (na tę moją infekcję) i sobie pierwszą na noc wepchnęłam. JAK TO PIECZE!!! Też tak macie?
Mnie też po globulkach clotrimazolum piekło, ale tylko przez kilka minut, później przechodziło. Nasilało się, jak chodziłam, gdy leżałam to ustępowało.
aleska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 12:30   #4593
paulina119a
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez GoniaaaS Pokaż wiadomość
Czuję takie kłucia i nieznaczny ból i ciągnięcie w szyjce, jak miałyście posiew robiony to czasem po nim właśnie jest taki dyskomfort. Jak leże jest ok ale jak się przekręcam czy przekładam nogi na bok, albo wstaje do łazienki wtedy czuje właśnie.
hmm
powiem Wam, że pojęcia nie mam jak odróżnić kłucia i ból szyjki od np. bólu czy ukłuć ogólnie w podbrzuszu... przepraszam, ale nie potrafię tego rozkminić !
Stary 2014-08-10, 12:34   #4594
ela_86
Wtajemniczenie

Wracajac do tego zasiegu w playu. Patrze na to reczne wybieranie sieci i nie ma czegos takiego Plus -Play jest albo jedno albo drugie....

Troche mnie uspokoilyscie z tym jedzeniem. Rosalie moj ma 3 lata to by sie wpasowal w ten zakres pozostaje nadzieja ze i jemu to minie ale ja i tak nerwy strace... dziś lepiej zjadl lepiej. Frau dałam mu do wyboru i wybral płatki i zjadl a potem jeszcze samego mleka wypil ale juz strach mnie ogarnia przed obiadem ...

Bylismy w kosciele ale ledwo dalam rade... brzuch mnie ciągnie bardzo ostatnio. ..

Ale gardlo mi dzis troche odpuscilo

Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-08-10, 12:39   #4595
unheeded
Raczkowanie

Cytat:
Mnie od trzech dni mdli... czy cos zjem czy nie to praktycznie cały dzien mdli :/ na dodatek zaparcia powróciły ! Tak jak do tej pory radziłam sobie z nimi tak teraz nic nie dziala Ręce mi opadają.
Wiem, że niektóre z Was przyjmują w różnej postaci błonnik z apteki.... powiedzcie mi czy konsultowałyście to ze swoim ginem ?? Nie miał nic przeciwko ????
Jeśli lubisz maślankę/kefir, to polecam wypić sobie butlę litrową w ciągu dnia. Jak nie zadziała z odpowiednią mocą, to następnego dnia kolejną. Jednorazowa przygoda nie uzdrowi, ale powinna przynieść ulgę

Cytat:
Czuję takie kłucia i nieznaczny ból i ciągnięcie w szyjce, jak miałyście posiew robiony to czasem po nim właśnie jest taki dyskomfort. Jak leże jest ok ale jak się przekręcam czy przekładam nogi na bok, albo wstaje do łazienki wtedy czuje właśnie.
Ja to w ogóle nie jestem w stanie zlokalizować u siebie dokładnie położenia szyjki. Czasem mam wrażenie, że dostaję w nią kopa, ale to raczej takie wewnętrzne pstryknięcie jest, niż ból. Przy skracaniu/rozwieraniu nic podobnego nie odczuwałam.
Ale z dwojga złego to może i lepiej, że czujesz - wiesz przynajmniej, kiedy dzieje się coś złego i możesz polecieć do lekarza czy na IP. Powodzenia na jutrzejszej wizycie, na pewno wszystko będzie dobrze!

ela_86 to wybierz Plus - wtedy Play przerzuci się na łączenie w pierwszej preferencji z nadajnikami Plusa i kłopot ze zrywanym zasięgiem powinien ustać.

Edytowane przez unheeded
Czas edycji: 2014-08-10 o 12:42
unheeded jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 12:39   #4596
GoniaaaS
Rozeznanie

Cytat:
hmm
powiem Wam, że pojęcia nie mam jak odróżnić kłucia i ból szyjki od np. bólu czy ukłuć ogólnie w podbrzuszu... przepraszam, ale nie potrafię tego rozkminić !
Może mam łatwiej z rozpoznaniem bo mam założony pessar na szyjce macicy więc wiem gdzie ból jest umiejscowiony. Dwa razy już miałam taie bóle raz okazało się, że infekcja. Potem za drugim razem strasznie przy tym skróciła mi się szyjka więc wiem jak rozpoznać.
GoniaaaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 12:43   #4597
aleska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
Wracajac do tego zasiegu w playu. Patrze na to reczne wybieranie sieci i nie ma czegos takiego Plus -Play jest albo jedno albo drugie....
Wybierz po prostu ustawienia sieci Plus - wtedy twój Play korzysta z nadajnika Plusa

Cytat:
Napisane przez unheeded Pokaż wiadomość
Jeśli lubisz maślankę/kefir, to polecam wypić sobie butlę litrową w ciągu dnia. Jak nie zadziała z odpowiednią mocą, to następnego dnia kolejną. Jednorazowa przygoda nie uzdrowi, ale powinna przynieść ulgę
U mnie też ulgę przynosiło regularne zalewanie 5-6 suszonych śliwek kefirem na noc. Rano, na czczo zjadałam sobie śliwki, a później kefirek.
Stary 2014-08-10, 12:53   #4598
paulina119a
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez unheeded Pokaż wiadomość

.
Lubię i kefir i maslankę i zsiadłe mleko... popijam sobie co jakiś czas ale przyznaję że nie w takiej ilości w ciagu dnia.Muszę spróbować pić codziennie !

Cytat:
Może mam łatwiej z rozpoznaniem bo mam założony pessar na szyjce macicy więc wiem gdzie ból jest umiejscowiony. Dwa razy już miałam taie bóle raz okazało się, że infekcja. Potem za drugim razem strasznie przy tym skróciła mi się szyjka więc wiem jak rozpoznać.
aaa mozliwe, że tak jest. ma to swoje plusy bo tak jak napisłaś jestes w stanie na bieżąco reagować gdyby się coś złego działo !

Cytat:
Napisane przez aleska Pokaż wiadomość
U mnie też ulgę przynosiło regularne zalewanie 5-6 suszonych śliwek kefirem na noc. Rano, na czczo zjadałam sobie śliwki, a później kefirek.
Śliwki niestety pzestały u mnie już działać

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Cytat:
Zarówno ginekolog, jak i gastroenterolog polecali mi na zaparcia Fibraxine (suplement diety z dużą zawartością błonnika) albo Lactulose - w przypadku mocniejszych zaparć, gdyby nic innego nie pomagało.
na poważnie zaczęłam już myśleć o jakims takim specyfiku bo mam dość ! a czopków glicerynowych brać nie chce.
Stary 2014-08-10, 12:54   #4599
Kiara_kier
Wtajemniczenie

Cytat:
Mnie też po globulkach clotrimazolum piekło, ale tylko przez kilka minut, później przechodziło. Nasilało się, jak chodziłam, gdy leżałam to ustępowało.
no to dobrze Już myślałam, że znowu jakieś uczulenie mam
Ciekawa jestem dlaczego to piecze Jak ja sobie wpychałam te globulki przed ciążą to nigdy nie miałam tego problemu.
Co do zaparć, to na mnie najbardziej działa zmiana składników w diecie tj. np. jak jesz chleb razowy, to zamienić na przykładowo grahamki na jakiś czas, jak jesz w kólko jakiś produkt to zamienić go na inny. No i przede wszystkim działają ziemniaki i zupy jarzynowe Jarzynki przepędzają

słoneczko - jak tam się czujesz w ogóle?
orzechów nie używałam, ale tez poczytam z chęcia opinie
Kiara_kier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 12:57   #4600
Keithlyn
Zadomowienie

Hejo
Ale ten czas leci, zaraz będzie wrzesień i odliczanie .

Moja dziecinka coś mało mnie kopie dzisiaj ...i ja oczywiscie już stresa mam
Głupia ja sobie ubzdurałam że sobie zakręce włosy na grubą lokówkę i oczywiście musiałam sobie palec oparzyć ... Po co mi to było jeszcze musze robić to w ratach, bo gorąco od lokówki a i tak na koniec będe niezadowolona i je zwiąże w kok siedem światów ...

Dziewczyny polecacie jakiegoś fajnego sprzedawce co ma okrycia kąpielowe te z kapturkami ??

Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 13:00   #4601
sloneczko_1201
Zadomowienie

Kiara czuję się dobrze wogóle cały czas się dobrze czułam, więc to leżenie mnie męczy zobaczymy czego się dowiem w czwartek na wizycie.
U mnie tak właśnie było, że nic mnie nie boli, a szyjka się skróciła, to pewnie przez skurcze, bo dość często twardniał mi brzuszek teraz już mniej.
A Ty tam Kiara odpoczywaj ile wlzie.

Ela zdrówka dla Ciebie i synka.

Razem możemy więcej...
sloneczko_1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 13:04   #4602
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Powodzenia na jutrzejszej wizycie, tez mam i cala zestresowana jestem... od wczoraj boli mnie szyjka ;/ poza tym tez ciekawa jestem jak dzidzius przy tej mojej cukrzycy.
.
U mnie odpust jest za 2 tygodnie

mnie tez czasem kluje

Cytat:
Napisane przez Rosalie01 Pokaż wiadomość

czekoladka gratuluje 29 tygodnia i trzymam kciuki za jutrzejsza wizyte
ja pojutrze zaczynam 30tydzien, ale ten czas leci...
noo niedawno byl luty i 2 kreski a teraz juz 7 mc

Cytat:
o kurcze , czekoladka Ty już 29 tc!!

ja tylko masc stosowalam wiec nie pomoge

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość

no to wybierz plusa, moze twoj tel. tak pokazuje
na moim pisze wlasie plus-play a osobno play

przyjechal moj brat z chrzesniaczka moja i poszlam nim i z corka na bazarek, poki co chcialy tylko balony, ale i tak pojdziemy tam jeszcze na dluzej bo festyn ma byc wiec napewno cos jeszcze kupimy a moj portfel zbiednieje jest stoisko z rekodzielem i sliczne podusie z minky i sowkami!! wiec kupie

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Keithlyn Pokaż wiadomość
Hejo

Głupia ja sobie ubzdurałam że sobie zakręce włosy na grubą lokówkę i oczywiście musiałam sobie palec oparzyć ... Po co mi to było jeszcze musze robić to w ratach, bo gorąco od lokówki a i tak na koniec będe niezadowolona i je zwiąże w kok siedem światów ...

Dziewczyny polecacie jakiegoś fajnego sprzedawce co ma okrycia kąpielowe te z kapturkami ??
jak to dobrze miec krotkie wlosy

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 13:16   #4603
paulina119a
Zadomowienie

Cytat:
no to dobrze Już myślałam, że znowu jakieś uczulenie mam
Ciekawa jestem dlaczego to piecze Jak ja sobie wpychałam te globulki przed ciążą to nigdy nie miałam tego problemu.
Co do zaparć, to na mnie najbardziej działa zmiana składników w diecie tj. np. jak jesz chleb razowy, to zamienić na przykładowo grahamki na jakiś czas, jak jesz w kólko jakiś produkt to zamienić go na inny. No i przede wszystkim działają ziemniaki i zupy jarzynowe Jarzynki przepędzają

słoneczko - jak tam się czujesz w ogóle?
orzechów nie używałam, ale tez poczytam z chęcia opinie
alez mi narobiłaś smaka na zupke jarzynową... taka zmiksowana ze wszystkich sezonowych warzyw. Juz wiem co jutro zjemy na obiad
Może faktycznie mój organizm się przyzwyczaił.

Cytat:
Hejo

Sprzedawcy nie polecę ale dostalismy w prezencie okrycie BabyOno i musze je Wam polecić. Po wypraniu jest taaakie mięciutkie az by sie chciało być dzieckiem

Dostałam w Biedronce te koszule do karmienia. Walały sie po koszyku jakies ostatnie sztuki. Wzięłam dwie granatowe M więc myśle, że będą super do szpitala. I każda kosztowała jedynie 15zł
Stary 2014-08-10, 13:32   #4604
Rosalie01
Raczkowanie

sloneczko ja uzywam orzechow pioracych,ciuchy faktycznie sa bardziej miekkie niz te prane w zwyklych chemikaliach, nie pachna w ogole (co tez jest dobre dla maluszkow, a dorosli moga dodac pare kropel olejku eterycznego do prania o ulubionym zapachu).sa o wiele bardziej ekonomiczne niz sklepowe detergenty juz nie wspominajac o ekologi czy ochrone zdrowia, ja polecam

ela to jeszcze z rok i zacznie znowu jesczartuje, trzymam kciuki, zeby dzisiejsze sniadanie bylo poczatkiem powrotu do jedzenia.

musze Tz do domu sciagnac, bo na zakupy musimy podjechac, sklepy tylko do 16.00 pootwierane a juz jest 12.30.

Milego dnia

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Cytat:
noo niedawno byl luty i 2 kreski a teraz juz 7 mc
dokladnie, pamietam jak po zrobieniu testu podczytywalam inne fora i sobie myslalam, wow 6msc jak daleko te dziewczyny juz sa, a tu jeszcze chwila i mi sie 8 miesiac zacznie, pewnie zanim sie obejrzymy to juz pierwsze urodziny naszym maluchom bedziemy wyprawiac
Rosalie01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 14:23   #4605
aleska
Raczkowanie

Cytat:
O tak, warzywka są super. Zwłaszcza, że teraz sezon i mnóstwo świeżych i pysznych w sklepach. Super są też duszone warzywa al dente z mnóstwem ziół.
Przy zaparciach trzeba unikać przede wszystkim produktów z białej mąki i słodyczy.
Stary 2014-08-10, 14:33   #4606
anuszka21
Zakorzenienie

Mnie też wczoraj mdlilo wieczorem, ale to chyba dlatego ze za dużo zjadlam xd

Poza tym zgubiłam obrączkę wiec to chyba znak że czas na rozwód ;p kasy mi tylko szkoda, a drugiej raczej nie kupię.
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 15:24   #4607
paulina119a
Zadomowienie

Cytat:
O tak, warzywka są super. Zwłaszcza, że teraz sezon i mnóstwo świeżych i pysznych w sklepach. Super są też duszone warzywa al dente z mnóstwem ziół.
Przy zaparciach trzeba unikać przede wszystkim produktów z białej mąki i słodyczy.
Ja na serio jem dużo warzyw. Właśnie przede wszystkim dlatego, że jest sezon i sądzę, że z syntetycznych preparatów tyle nie dostarcze witamin co ze świezych owocków i warzyw. Zreszta ja jestem warzywo-żerna... generalnie mięso moze dla mnie nie istnieć choć nie unikam mięsa też.
Unikam białej mąki jak ognia od lat (odkąd pamiętam to była na diecie :P ) a ze słodyczami to teraz róznie bywa... czasem się na coś skuszę ale jak mnie już dopada to wyciągam z zamrazalnika lody właśnej roboty i sie nimi ratuję

Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość

Poza tym zgubiłam obrączkę wiec to chyba znak że czas na rozwód ;p kasy mi tylko szkoda, a drugiej raczej nie kupię.
ojjj może się jeszcze znajdzie... anuszka pomyśl, gdzie ją mogłas posiać !
Stary 2014-08-10, 16:31   #4608
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
Ja na serio jem dużo warzyw. Właśnie przede wszystkim dlatego, że jest sezon i sądzę, że z syntetycznych preparatów tyle nie dostarcze witamin co ze świezych owocków i warzyw. Zreszta ja jestem warzywo-żerna... generalnie mięso moze dla mnie nie istnieć choć nie unikam mięsa też.
Unikam białej mąki jak ognia od lat (odkąd pamiętam to była na diecie :P ) a ze słodyczami to teraz róznie bywa... czasem się na coś skuszę ale jak mnie już dopada to wyciągam z zamrazalnika lody właśnej roboty i sie nimi ratuję

ojjj może się jeszcze znajdzie... anuszka pomyśl, gdzie ją mogłas posiać !
Moje dziecko ją wzięło i gdzieś wsialo. Przeszukalismy całe podwórko i dom. Nigdzie nie ma ;(
Stary 2014-08-10, 17:05   #4609
Indra83
Wtajemniczenie

Cześć
Byliśmy na plaży, TŻ dzielnie robił zamek i doły w piachu, trochę poskakalam przez fale, ale ginka kazała mi uważać i nie szarżowac, bo szyjka mi się splaszczyla, zaraz po powrocie mam przyjść na kontrolę.
Zjedlismy pyszną rybę, odpoczniemy trochę i ruszamy dalej.

Na mapie zasięgu lte plusa jest miejsce gdzie mieszkamy, a i tak nie działa.

Mój syn ładnie je, ale jak czegoś nie lubi, to nie zje, choćby grozić lub obiecywać, ale mało jest takich rzeczy. Jak zglodnieje, to sam zawsze poprosi, dziś zjadł i rybę i surowke i oczywiście frytki.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-08-10, 17:40   #4610
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
Ja na zaparcia popijam przez cały dzień wodę z cytryną robię sobie w dzbanku i codziennie wypijam te 1,5 litra.

Powiedzcie dziewczyny słyszałyście może o takim proszku dla dzieci, bo cena atrakcyjna? http://allegro.pl/hipoalergiczny-pro...480213225.html
nie slyszalam o takim proszku, pewnie to z jakiegoś dyskontu niemieckiego.
ale tez uważam, ze niemiecka chemia dużo lepszej jakości niż polska mimo ze nazwy te same

Cytat:
słoneczko ja wody niegazowanej codziennie wypijam jakieś 2 litry. Poza tym jem pieczywo razowe, warzywa, płatki owsiane wymieszane z otrębami...
Coś mi się w organizmie przestawiło bo nic z tych rzeczy nie pomaga. Nawet śliwki

Proszek pierwszy raz na oczy widze więc nie pomogę . Lecz jesli to prawda, że niemiecki to może być dobry. Ja używam chemię niemiecka i jest zdecydowanie lepsza odtej dostępnej u nas w sklepach. Niby marka ta sama a jakość np. proszku czy płynu do pukania niemieckiego a polskiego to dwa różne bieguny...

otoz to!
nie raz już mogłam się o tym przekonać, bo lubie proszki i plyny niemickie widać roznice zwłaszcza w dopieraniu brudnych rzeczy

Cytat:
Hejo

wlasnie, może ktoś poleci. żeby dobre jakościowo były bo z cenami roznie i jeszcze różniej może być z jakoscia, a dla Maluszkow szkoda żeby był badziewny...

Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość

pomysl, gdzie moglas ja zostawić ja często wracam w ostatnie miejsce, które mi przypomina o tej zagubionej rzeczy

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 17:44   #4611
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość
nie slyszalam o takim proszku, pewnie to z jakiegoś dyskontu niemieckiego.

pomysl, gdzie moglas ja zostawić ja często wracam w ostatnie miejsce, które mi przypomina o tej zagubionej rzeczy
Jak mówie, nie ja ją miałam w ręku tylko dziecko ;p
Stary 2014-08-10, 17:45   #4612
szybkawolna
Rozeznanie

Hej, ja na poczatku mialam problem z zaparciami i bodajze ktras z Was mi polecila Colon C i pomogl wiec rowniez polecam.

Co do mojego bolu glowy lewostronnego to okazalo sie ze mi zab madrosci rosnie. W poniedzialek kazali szukac dentysty ktory sprawdzi co sie z nim robi ciekawego a tak to przepisali mi tabletki przeciwbolowe typu pyralgina i Dexak. na pare godzin pomagaja wiec jest dobrze
szybkawolna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 18:10   #4613
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
A używa któraś z Was orzechów do prania? Podobno ciuszki po nich są mięciutkie?
Dostalam od kolezanki wiec jak wyprobuje to dam znac
Cytat:
Hejo
Polecam te z Ikei sa chyba 3 rodzaje, bardzo fajne na zywo

Wczoraj i dzisiaj bylismy nad jeziorem, poplywalam, troche slonca i jestem mega padnieta..ide polezec
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 18:20   #4614
manieczka1
Zakorzenienie

Hej! Mnie dziś mało
Mnie też czasem kłuje jakby w szyjce, gin mówiła, że to wcale nie musi oznaczać nic złego i nie musi to być szyjka
Paulina fajna cena za koszule u mnie nie ma

23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 18:58   #4615
Keithlyn
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
Dostalam od kolezanki wiec jak wyprobuje to dam znac

Polecam te z Ikei sa chyba 3 rodzaje, bardzo fajne na zywo

Wczoraj i dzisiaj bylismy nad jeziorem, poplywalam, troche slonca i jestem mega padnieta..ide polezec
Nawet nie wiedziałam że w Ikei takie rzeczy są a byłam niedawno kurka.... Może się wybiore jeszcze

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

Nie wiem czy widziałyście ale od 18.08 w Lidlu mają być ciuszki dziecięce :
http://issuu.com/iulotka.pl/docs/lid...073891/8893048

Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 19:29   #4616
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
Nawet nie wiedziałam że w Ikei takie rzeczy są a byłam niedawno kurka.... Może się wybiore jeszcze

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

oo ach ta ikea, mam rzut beretem, a wieki nie bylam.
a czy polecacie ktores z lozeczek z ikei?

Stary 2014-08-10, 20:04   #4617
manieczka1
Zakorzenienie

Martha mi sie podoba lozeczko z ikei biale z usuwanym calym bokiem, ale przez cene odpada kupimy chyba cos na all

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

Keithlyn bede musiala sie w tym czasie wybrac do lidla

23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 20:59   #4618
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Ja kupilam ten http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50264263/ i ten http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40252010/
A jest jeszcze taki http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80252013/ ale on jest troche inny
Fajne te ciuszki z lidla chyba sie wybiore po body z dlugim

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Powiedzcie mi prosze jak dlugo maluch spi w takim lozeczku ze szczebelkami? Zastanawiam sie nad takim ktore mozna przebudowac na nizsze typu tapczanik ale wymiar jest 120x60 to taki 3 latek jeszcze sie zmiesci w takim??

Edytowane przez Kostka09
Czas edycji: 2014-08-10 o 20:31
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 21:28   #4619
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:

oo dobrze wiedzieć

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Martha mi sie podoba lozeczko z ikei biale z usuwanym calym bokiem, ale przez cene odpada kupimy chyba cos na all
no właśnie w Ikei jest spory rozstrzał cenowy w łóżeczkach, albo do 199 albo 599 już takie lepsze heh

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość

Powiedzcie mi prosze jak dlugo maluch spi w takim lozeczku ze szczebelkami? Zastanawiam sie nad takim ktore mozna przebudowac na nizsze typu tapczanik ale wymiar jest 120x60 to taki 3 latek jeszcze sie zmiesci w takim??
hmm synek mojej koleżanki ma 2l i 3m, wiem że jeszcze śpi w takim, ale ile ma zapasu jeszcze to nie wiem heh

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

przepraszam że nie odniosę się do wszystkiego co pisałyście od wczoraj, ale sporo tego

dziś wreszcie byłam na plaży co prawda niedługo, bo chmury przegoniły nas, ale fajnie było, woda cieplutka, choć ja się nie kąpałam.

Tak w ogóle to i ja witam się w 3 trymestrze wczoraj zaczął się 28 tc

A co niektórym widzę niedługo stuknie już 30-ka.....ależ ten czas zasuwa....pamiętam jak na koniec 4 tc zobaczyłam 2 kreseczki

Edytowane przez Zanet84
Czas edycji: 2014-08-10 o 21:35
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 21:35   #4620
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość

no właśnie w Ikei jest spory rozstrzał cenowy w łóżeczkach, albo do 199 albo 599 już takie lepsze heh

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

hmm synek mojej koleżanki ma 2l i 3m, wiem że jeszcze śpi w takim, ale ile ma zapasu jeszcze to nie wiem heh

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

przepraszam że nie odniosę się do wszystkiego co pisałyście od wczoraj, ale sporo tego

dziś wreszcie byłam na plaży co prawda niedługo, bo chmury przegoniły nas, ale fajnie było, woda cieplutka, choć ja się nie kąpałam.

Tak w ogóle to i ja witam się w 3 trymestrze wczoraj zaczął się 28 tc
Zanet wlasnie jest duzy rozstrzał w cenach i nie wiem, czy sa one warte zachodu, czy warto sobie glowe zawracać nimi. tez podobają mi się takie, co można cala strone odkrecic i stworzyć ala tapczanik dla dziecka. a takie na allegro tez znajde?

ahhh, a ja mowie dziś do mojego TZ - wiesz Kochanie, zaczynamy trzeci semestr...a TZ w smiech i mowi, ze dluga ta ciaza, skoro semestr ma 5 miesięcy , a my w 3. oczywiście pomyliłam słowa

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości