|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. Mamy sierpniowe 2014 część VI
Cytat:
Macie już coś na oku ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4592 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi nie wypadło, tylko wyjęli. Jak wypadnie to znaczy że już jest super rozwarcie chyba. Po wyjęciu mi gin powiedziała że teraz pewnie skurcze osłabną i przez noc odpoczywamy. Ale nie osłabły i poszłam na porodówkę ;-)
![]() |
#4593 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4594 |
Zakorzenienie
|
Cos mi sie zle napisalo ale juz uzupelnilam tamtego posta... Moze ktoras ma podobne problemy z dzieciatkiem i moze cos poradzic
![]() Zaczarowana dzieki ze pytasz:-* poki co nic nie mamy... U nas na wsi nie ma juz zadnych mieszkan do wynajecia wiec szukamy w pobliskim miescie a tam juz jak wiadomo jest o wiele drozej i tak do u.py to wszystko... Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#4595 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ojj to nie dobrze na pewno coś uda wam się znaleźć w rozsądnej cenie a co z dobudowa u rodziców kiedy zaczynacie ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4596 |
Zakorzenienie
|
Zaczarowana, pasują Ci okulary
![]()
#4597 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4598 |
Wtajemniczenie
|
Ładnie ci w okularach ;-)
Mam w domu takie same drzwi ![]()
#4599 |
Zakorzenienie
|
Zaczarowana w tych okularach wyglądasz jeszcze lepiej niż bez! sexy
![]() Dla mnie bomba ![]()
![]() |
#4600 |
Zakorzenienie
|
Zaczarowana wygladasz bosko!!! Z grzywka i okularami jestes laska jak sie patrzy
![]() Ciaza Ci zdecydowanie posluzyla ![]() A i mialam Ci napisac ze ja tez bylam kupic spodnie wczoraj, tyle ze wieksze ![]() ![]() Co do budowy to wstepnie jesli sie nic nie przeciagnie to zaczynamy w listopadzie ![]() Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- I jeszcze zapomnialam mialam pytac jak tam Twoja mamuska ![]() ![]() Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#4601 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to super ze juz niedługo zaczynacie ![]() A mama dzwoni ale trzymam ja na dystans bo mam jeszcze do niej żal A co do jej przyjazdu to nic o tym nie wspomina Pewnie ma ważniejsze sprawy na głowie np. Ślub mojego brata który jest w sierpniu . Trochę mi przykro ze moja córka jest mniej ważna ![]() Oj pewnie za niedługo będziesz kupowała juz spodnie takie jakie nosiłas przed ciążą ![]() Dziękuję ![]() ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Cytat:
![]() Tz się w nich podobam . Az jest normalnie zachwycony ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4602 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4603 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- Zaczarowana dobrze wyglądasz ![]()
![]() |
#4604 |
Zakorzenienie
|
Mój Tż mówi ze dla niego kupy małej nie śmierdzą ja to od razu z daleka czuje kiedy mała zrobi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4605 |
Rozeznanie
|
ZACZAROWANA jak zwykle swietnie wyglądasz ja az w kompleksy wpadam jak widzę twoje zdjecia ty poprostu kwitniesz bycie mama zdecydowanie ci służy
ZUKEN a jakiej konsystencji są kupki i jakiego koloru? Ile jest ich dziennie? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4606 |
Zakorzenienie
|
Mamuska konsystencji sa takiej papki, wydaje mi sie ze dobrej bo wczesniej jak mala nie chciala pic wody ani herbatki to byly za geste i miala problem zeby je wypchnac ale teraz odkad pije troche w ciagu dnia herbatke to wydaje mi sie ze sa ok... Co do koloru to sa zolte wiec chyba tez dobrze nie?
Nie wiem czemu ona taka zagazowana jest i czy te pierdki moga jej sprawiac bol czy marudzi z innego powodu... Eh ciagle cos ![]() Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#4607 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję bardzo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4608 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2 oby zalozyli mi to dzisiaj ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4609 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4610 |
Rozeznanie
|
to jest raczej depseracja
![]() Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
#4611 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję za wsparcie, ale u nas problem jest głębszy. Nie mam w ogóle oznak laktacji żadnych. Walczymy, Maksi jest najlepszy na świecie, co za cierpliwe dziecko, dziś wisiał na cycach ponad trzy godziny w nocy i nawet nie zapłakal, a przecież nic mu nie leci z nich. Ale zaczybam się powoli przyzwyczajać do myśli, że może się nie udać. Wczoraj była u mnie moja położna, akurat była po dyżurze i niestety potwierdziła to.
---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ---------- Malutka, damcilapke, anius powodzenia dziewczyny!!!Współcxuję oczekiwania i życzę szybkich szczęśliwych rozwiązań. |
![]() ![]() |
![]() |
#4612 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I tak np. jak pół dnia kupki nie robi ale puszcza bąki to jestem spokojniejsza, że nie ma zaparcia, ani problemów ze zrobieniem kupki bo jakby była to już by wyszła. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4613 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny które mają problem z ilością mleka. Przyjrzyjcie się swoim stanikom, bo ja chyba przynajmniej po części znalazłam winowajcę... Jeden stanik nie obejmuje mi całej piersi, niby mnie nie ciśnie, no bo jak miękki stanik może cisnąć. Ale zdjęłam go w środku nocy, myślę sobie jak i tak cycki puste to niech chociaż odpoczną. I obudziłam się z pełnymi piersiami i jak mała płakała to znowu zalałam się mlekiem. Nie są to jeszcze hektolitry, ale jest zdecydowanie lepiej niż było...
![]() |
#4614 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4615 |
Zakorzenienie
|
Mała dzisiaj budziła się o 2, 6 i 9 a zasnela o 20
Wiec się wyspalam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4616 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziewczyny, to ze czujemy sie nieatrakcyjne we wlasnym ciele, to ze mamy dola i poczucie utraconej wolnosci, to normalne!! Grunt, zeby walczyc z tym, bo jak sie poddacie "rozpaczy", to depresja poporodowa gotowa! Jak czujecie, ze Was wszystko przerasta, trzeba wyjsc na spacer.. odciagnac pokarm i zostawic malucha pod opieka tautusia... My tez mamy prawo do zycia i chwili dla siebie! Wczoraj chodzilam caly dzien w w pasie poporodowym i to dziala! Polecam, moj brzuch naprawde juz po jednym dniu jest mniejszy! Zaraz wbijam sie znowu w pas i bede go nosic codziennie, bo widze efekty! Gorzej, ze wczoraj poszalalam z lodami i innymi slodyczami... nie potrafie funkcjonowac bez slodyczy, mam juz jeden kg na plusie... ![]() ![]() ![]() Moze powinnam sprawdzic poziom TSH?? Moze to przez tarczyce??? Nie po prostu jestem lasuchem.... ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4617 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a ja za każdym razem słysze i widze jak moj mały robi kupę...nie da sie nie zauważyć, chybna go to boli bo podkurcza nóżki, robi wielkie oczy i dosłownie stęka...A kupy ma luźne, nawet lekarz sie poznał, ale nic mi nie dał, to wg niego chyba normalne??? słuchajcie takie małe krostki na buzi u malucha to moze być jakaś nie tolerancja na jakiś posiłek który zjadłam??? Moje dziecko spi sobie z moim meżem na łóżku...Obawiam sie z ebedzie go ciezko odzwyczić, ale dosłownie każda próba położenia do łóżeczka kończył się placzem po ok 15 min, a jak kładziemy go na łóżku to dziecko ładnie śpi...W nocy czasem go odkładam, jednak zdecydowanie lepiej i dłużej śpi przry nas...Tylko co jakiś czas otwiera oczy i zerka czy jest sam.... Już sama nie wiem co robić...
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-08-31 o 09:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4618 |
Zadomowienie
|
Heeeeej
![]() Nie cytuję ale odpiszę. ![]() Ja Tymka odbekuję po każdym posiłku, niezależnie czy to cyc czy butla. Zaczęłam go odbekiwać po cycu właśnie dlatego, że mi ulewał prawie za każdym razem, bo niestety pije dość łapczywie. Teraz też od czasu do czasu ulewa pomimo odbeknięcia, ale też pochłania takie ilości mleka, że to się w nim chyba po prostu nie mieści. ![]() Mam i piję herbatę laktacyjną z Herbapolu. Podobno jest najlepsza i przede wszystkim tania. Piję codziennie jedną, zaraz po porannej kawie, póki co jakichś super efektów nie zauważyłam, o ile w ogóle są. Staram się też więcej pić ogólnie. Mój młody też pierdzi, najczęściej bąki są zwiastunem większego ładunku w pieluszcze. ![]() Moni26 Położna mi mówiła, że małe krostki na policzkach to szalejące hormony i coś w rodzaju trądziku, ja w sumie nie potrafię odróżnić, czy to trądzik czy alergia, ale skoro ona powiedziała, że to nic strasznego i że przejdzie to się nie przejmuję. Tym bardziej, że pediatra też go widziała i nic nie mówiła o krostach. Jutro mam wizytę kontrolną u mojego ginekologa, mam nadzieję, że pozwoli mi już jeździć na rowerze i rolkach, bo nie mogę na siebie patrzeć. I takie głupie pytania. Bo minęły mi już 4 tygodnie i nadal krwawię. Raczej co drugi dzień i dość mało ale jednak. Czy to możliwe, że krwawienie będzie trwało dłużej niż to połogowe 6 tygodni? Czy można wtedy już współżyć czy trzeba nadal czekać? Czy mogę iść już na solarium? Wyglądam jak córka młynarza i moja samoocena też przez to się obniża. Kasia_ruda nie odnotowałam nigdzie, jak Twój synuś ma na imię? |
![]() ![]() |
![]() |
#4619 |
Zakorzenienie
|
Moja tez ma krostki na buzi
|
![]() ![]() |
![]() |
#4620 |
Zakorzenienie
|
Mamuska butelki mielismy antykolkowe z aventu, teraz niedawno kupilam jeszcze Dr Browna natural flow bo takie dobre sa niby...
Kurde nie wiedzialam ze to moga byc kolki:/ nic na to nie uzywamy... Musimy isc do pediatry jak najszybciej to moze cos nam poleci ![]() Tylko czy te kolki moga byc caly czas? Czasem mala prezy sie od rana do wieczora ![]() No i ja wiem ze dobrze ze sa te baki ale one sa w niebotycznych ilosciach... Wczoraj przez 3 minuty tz naliczyl 10 ![]() Halinka jak tam samopoczucie? Juz lepiej?? Mala wczoraj wieczorem dala nam troche popalic a wlasciwie tztowi bo on ja usypial ![]() Poszla spac o 2 dopiero ![]() ![]() Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:12.