|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 |
Zakorzenienie
|
Dot.: 9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014
Iris współczuje
![]() mój problem ze spaniem wydaje się błahy jak czytam o waszych/dzieci/tz chorobach. Dzisiejsza noc wyglądala tak: 19:45 - ok. 120ml mojego mleka z cycka 20:50 - od tż nie chciała butli, po 10 minutach zjadła z butli 50ml i doprawiłą cyckiem - zasneła 24 - zjadła z butki 120 ml (więcej nie chciała) dopoiła się moim cyckiem około 8minut 2:30 znów wstała zjadła trochę z cycka bo butle wypluwała 4:30 w sumie to chyba nic nie zjadła i do 5:30 gadała do karuzelki 5:30 - wziełam ją do łóżka puściłam suszarkę z youtuba i spała tak do 9:30 między czasie o 7:30 ją nakarmiłam na śpiocha z cycka i co godzine zmieniałam jej boczek - raz na lewym raz na prawym między poduchami - oczywiscie przez 4h leciała suszarka w tle (mi to nie przeszkadzało w spaniu :P) |
![]() ![]() |
![]() |
#4592 |
Rozeznanie
|
Hej !!
Oldzia, iris zdrówka dla bąbli waszych! Simka, Celebrinfea a to migreny moga byc od kręgosłupa ![]() I mam wlasnie tez problemy z odcinkiem szyjnym kręgosłupa. Spłycenie lordozy i jakies tam zmiany zwyrodnieniowe - czasami mnie tak "usztywnia" i nie moge głowa kręcić. Ale nigdy żaden lekarz mi tego nie połączył w całość ![]() ![]() Mikołaj po jednej dobrze przespanej mocy sprezentował mi druga i wrócił do tradycji ![]() ![]() Jjak nigdy miał problem z rozpoczęciem porannej drzemki a widziałam ze jest mega zmęczony. Wzięłam żelik na palec i zaczęłam masować. Najpierw próbował mi ssac palca potem sie poddał i otworzył jjapę bo chyba zauważył ze to mu pomaga i w rezultacie po 30 sek zasnal w trakcie masowania, zz moim palcem w buzi ![]() Moja pediatra tez na zatwardzenie polecała wodę. ![]() Malwiska ooo moj Mikołaj ma podobny rytm nocy ![]() Dzisiaj to az sie brechtalam z niego, no tak śmiesznie nożkami przebiera jak go kładę w naszym łożku i wie ze zaraz amu dostanie... Wieje bardzo u was? na wschodzie spokojnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4593 | ||
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
A co do kąpania, to mamy taką żabę na dnie jako antypoślizg dla synka, na tym kładę mały ręczniczek i na to Małą ![]() Cytat:
![]() U nas godziny analogiczne, tylko bez 20:50 ![]() Dziś nocka średnia, bo moja panna przebudziła się jak szłam spać po 23 i na śpiocha zaczęła robić kupę - co kilkanaście sekund słyszałam "bul bul bul... ahhhh" ![]() ![]() No, ale mąż do pracy szedł na 10, to mogłam pospać do 9 ![]() Dobra, zmykam uspić Maluchę.
![]() |
#4594 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Oldzia, iris trzymam kciuki aby wasze maluszki szybciutko wróciły do zdrowia ![]() W krakowie słońce i 6 stopni na plusie ani jednej chmurki na niebie,zielono i tak przeyjemnie,że aż żal w 4 ścianach siedzieć ehhh nic wracam do pracy. Miłego dzionka! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4595 |
Rozeznanie
|
ilikeit mi zrobili badania (tomograf) w szpitalu. Jeszcze na studiach miałam bardzo silny atak i najpierw przyjechał lekarz, dał mi jakiś zastrzyk, po którym zrobiło mi się jeszcze gorzej i znajoma lekarz poradziła żeby rodzice po karetkę zadzwonili. No bo tak naprawdę to wtedy mogła być migrena albo coś innego...no i w szpitalu w sumie tylko stwierdzili, że nie mam żadnych guzów, tetniaków ani innych atrakcji w mózgu więc to migrena. A skąd się bierze to oni nie wiedzą i też tylko recepty dostalam na tabletki p.bólowe
![]() Jak byłam w ciąży to właśnie się zastanawiałam co będzie gorsze ból porodowy czy migrenowy. Nie wiem nadal ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4596 |
Rozeznanie
|
Celebrinea a może to od wiatru, mnie zawsze glowa boli jak jest wiatr, a jak halny wieje w górach to w ogóle mam masakre w głowie.
I zdjecia nie widzę ![]() Debesciara współczuję, trzymaj się dzielnie ![]() Ja dzisiaj mam depresyjny nastrój, chorobsko jeszcze mnie trzyma a młoda szaleje, tylko noszenie wchodzi w grę bo inaczej ryk ![]() I do tego nie idzie mi z wiazaniem plecaka |
![]() ![]() |
![]() |
#4597 |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczęta
![]() ![]() ![]() U nas troszkę lepiej i znamy już przyczynę takiego zachowania maleńkiej otóż niestety ma tak jak starsza córa AZS , wysypało ją dopiero tydzień temu na całym brzuszku pod pachami i na czole ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Muszę Was nadrobić a mam trochę zaległości ... idę czytać Buziaki miłego dnia ![]() ![]()
LAURA ![]() Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
![]() ![]() |
![]() |
#4598 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4599 |
Zakorzenienie
|
Dostałam wymiankę
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a i na pytanie czy gada do wyłączone karuzeli to tak ![]() Edytowane przez malwiska Czas edycji: 2014-12-12 o 17:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#4600 |
Rozeznanie
|
No i Igor ma zaczerwienione gardlo:-( poczatki krtani :-( szybko wylapalismy wiec moze nie bedzie tragicznie. Mamy sie inhalowac Nebbudem z sola fizjologiczna, do tego syrop, wapno i witamina C. Zbliza sie noc i az sie boje jak to bedzie:-(
Wysłane przez HTC 7 Mozart przy użyciu Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#4601 |
Wtajemniczenie
|
Będzie dobrze musi być. Trzymam kciuki u nas znowu zęby
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4602 |
Raczkowanie
|
Nadaje ze szpitala....goraczka po lekach nie spadala wiec podejrzenie zapalenia drog moczowych. Wklocie ma do glowki bo do raczki sie nie potrafili wbic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4603 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Trzymajcie się dziewuszki, choroby wyleczycie, zle nastroje i szaleństwa miną. Oby jak najszybciej. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4604 |
Wtajemniczenie
|
Oldzia kciuki trzymamy
![]() Robaczek a 2x? |
![]() ![]() |
![]() |
#4605 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4606 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Moj dziec otwarł sezon zabkowania wczoraj na dobre usnal na cycu u nas na lozku spal do 22, obudzil sie zacycowalismy i nie dal sie odłozyc do lozeczka zasypiał na cycku a gdy probowalam przelozyc do lozeczka to sie wybudzał i albo smiech albo placz o 2.30 sie poddalam i spal z nami obudzil sie o 6.30 na cycka a pozniej obudzilam gada o 11 bo ladna pogoda wiec chcialam z nim wyjsc bo od 3 dni nie bylismy. Ciekawa jestem jaka bedzie dzisiejsza noc. robaczek a nie ma jakiejs doradczyni chustowej w twojej okolicy albo jakiejs chusto mamy zeby ci pomogla?? do nas jutro przyjezdza nosidelko zobaczymy czy malemu sie spodoba choc nosic w nim bede i tak dopiero jak sam usiadzie ale przetestowac przetestuje Edytowane przez agnes208 Czas edycji: 2014-12-12 o 19:20 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4607 |
Wtajemniczenie
|
No moja zasneła o 19:00 ale jakaś taka dziwnie padnięta mam nadzieję że nie choroba znowu. Mi się nic nie chce... Normalnie panią do prowadzenia domu bym przygarneła. Chociaż na tydzień
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4608 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
my jeszcze nawet nie kapalismy szaleje pod karuzela to i tak nie sadze zeby zasnal ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4609 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
LAURA ![]() Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4610 |
Wtajemniczenie
|
U mnie dexak nieźle albo tramal. Tylko wczoraj to jak pijana po nich chodziłam.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4611 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Współczuję dziadkowie masakra ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Cytat:
![]() ![]()
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4612 |
Rozeznanie
|
Oldzia, Iris
![]() Joanna ![]() Malwiska, Iza o rany współczuję nocek. Mój też się ostatnio czasem wybudza w nocy przez zęby, ale albo zasypia po chwili sam, albo pomaga smoczek, pogłaskanie po główce. A próbowałyście uśpić bez karmienia albo może "oszukać" wodą? Gdzieś czytałam że dzieci 5-6 miesięczne już nie potrzebują jeść w nocy, jedzą z przyzwyczajenia, no ale wiadomo tak naprawdę każde dziecko jest inne i ma inne potrzeby. |
![]() ![]() |
![]() |
#4613 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Igor mial w glowce wklucie po porodzie przy zoltaczce( probowali sie wkluc w obie piety i obie raczki:-() nic milego wiec rozumiem Cie doskonale ale faktycznie przy wiekszym dziecku bezpieczniejsze. Trzymajcie sie dzielnie. Igor szaleje przy inhalacji trzymalismy go na sile z tz inaczej nic by nie bylo z tego:-( po kapieli troche pomymlal cyca i usnal w lozeczku w ciagu minuty sam. Zawsze sam zasypia ale musze mu smoczek podawac a dzisiaj bez niczego. Oczka ma tak zmeczone jakby maraton przebiegl po pijaku. Ehh chorobska sa straszne:-( do tego tesciowa mi doklada do pieca ze to od tego ze na macie lezy a od podlogi ciagnie(ma pod nia 2 koce zlozone czyli 4 warstwy) potem ze od okna ciagnie a wogole to czemu mu nic nie daje oprocz cyca ze powinnam soczki dawac. Czasami mam ochote jej przywalic patelnia i tz tez by sie przydalo. Wygadalam sie ![]() ![]() Powodzenia chorowitki ![]() Wysłane przez HTC 7 Mozart przy użyciu Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4614 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() moja Mycha usnęła dziś na siedząco na rękach w trakcie zabawy - normalnie gada gada po czym zamknęła oczy i chrapie ![]() spokojnej nocki Edytowane przez i like it Czas edycji: 2014-12-12 o 21:40 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4615 |
Zakorzenienie
|
Czesc
Kularek to musi byc slodki widok jak bracia razem zasypiaja , to jeszcze przede mna ![]() Z dziadkami sie chyba nie wygra, tak jak piszesz- roznica pokolen. A z babcia to nie rozumiem, mieszkania nie chce wietrzyc a podloge myje co drugi dzien? ![]() Oldzia, Iris zdrowka dla dzieciaczkow ![]() Celebrinfea, robaczek dla was tez zdrowia i sily, choroba dzieci jest straszna ale jak i mama nie domaga wcale nie jest lepiej :/ Joanna u ciebie tez sie dzieje ![]() A u corki jak zwalczacie to AZS? Ja mam wciaz nadzieje, ze nam to minie z wiekiem... Zdrowia dla mezusia ![]() Agnes rozmarzylam sie, dwie mamy jednego dnia moglyby miec wtedy wolne ![]() choc powiem wam, ze jak bylam w Pl i przyjechala siostra ze swoja corcia, to roznie to bywalo, dzieci spaly przewaznie na zmiane, tego drugiego trzebabylo wtedy pilnowac zeby nie plakalo, a jak jeszcze byly inne dzieci starsze to ![]() ![]() I like it szkoda, ze nie zaskoczylo, kciuki za ten cykl ![]() ![]() Operacja zatok? Jak to bedzie wygladac? Brzmi strasznie :/ Jak tak piszecie o tych wymiankach to czuje coraz bardziej zblizajace sie swieta ![]() Zdrowka dla wszystkich jesli kogos pominelam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4616 |
Zakorzenienie
|
Sasasa dziecie usnelo jest rekord bo 23,15 to jest cos
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4617 |
Rozeznanie
|
Oldzia, Iris, trzymajcie się i bądźcie dzielne. Współczuję choroby, mam nadzieję, że dzieciaczki szybko wrócą do zdrowia
![]() Joanna, tez masz przejścia z tym AZS... oby było coraz lepiej ![]() Moja Młoda tez ma katar od dwóch dni ![]() ![]() Malwiska, dzielna kobieta z Ciebie ![]() Co do migreny, to ja też mam ten problem, średnio co dwa tygodnie mnie dopada i wtedy jestem nie do życia. Leki nie pomagają, pozostaje tylko sen... Eydrith, mam dynię! Twoje przetwory mogą czuć się bezpiecznie ![]() ![]() I like it, następny cykl będzie pracowity jak rozumiem ![]() ![]() ![]() Odnośnie ząbkowania, to zapytałam mamę jak to było u mnie i okazało się, że zaczęły mi wychodzić bardzo późno, więc podejrzewam, że u Młodej będzie podobnie ![]() Kularek, 4 ząbki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dzień dobry ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4618 |
Rozeznanie
|
domi migrena co drugi tydzien !
![]() ![]() Dzien dobry ![]() Do kawy dorzucam kawałek bloku czekoladowego z żurawina, suszonymi śliwkami i prażona pszenica albo pierniczek w czekoladzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4619 |
Zakorzenienie
|
Witam się wyspana na maksa
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4620 |
Raczkowanie
|
Dzien dobry
U nas narazie nic nie wiadomo, goraczka dalej jest ale juz ponizej 39st. We krwi ma mala markery zapalne, w nocy i rano oddala siusiu takze sie okaze co i jak mam nadzieje. Dostawala czopki a miala gazy i wieczorem kumulacja wszystkich, taki placz byl ze nie wiedzialam jak jej pomoc :-( ale odgazowana zasnela, a rano znow z tym ze nie przez gazy ![]() Malwiska fajnie, ze odpoczelas i ze mozesz liczyc na tz ![]() Iza blokiem sie poczestuje, ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:54.