Pracy szukamy, ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. IX - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-06, 11:18   #4591
Farisss
Wtajemniczenie

Dot.: Pracy szukamy, ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. IX

Ja wpisywalam znajomosc jesli w wymogach byla ich znajomosc. Generalnie do stanowisk graficznych, social media itp to jest ok.
Stary 2015-03-06, 11:19   #4592
cyanide sun
Wtajemniczenie

jak się przekonałam po moich ostatnich rozmowach - pracodawcy wymagają od potencjalnych pracowników sporo. ale żeby dać od siebie, to już nie, najlepiej aby pracownik pracował za darmo. jak na rozmowie powiesz, ze chcesz zarabiać netto 1700 to cie nie zatrudnią. bo zawsze znajdzie sie ktos tansz, chociazby mial mniejsze doswiadczenie.
Farisss no wlasnie do takich branz mi jest to potrzebne. bo doswiadczenie w tym zakresie troche mam, zreszta wyksztalcenie tez poniekad z tym zwiazane, ale nie typowo grafika komp. I pomyslalam ze znajomosc tych programow mi moze pomoc.

Edytowane przez cyanide sun
Czas edycji: 2015-03-06 o 11:23
cyanide sun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-06, 11:28   #4593
Farisss
Wtajemniczenie

Ja tez nie po grafice ale branza bardziej dtp, jednak wpisywalam do cv. Znam corela, ps, illustratora, indesign a i tak potem pracowalam na gimpie i inkscape
Stary 2015-03-06, 11:30   #4594
cyanide sun
Wtajemniczenie

gimpa znam hehe
Stary 2015-03-06, 17:56   #4595
DagmaraRose2000
Perfumoholik z wyboru

Cytat:
Napisane przez annbelle Pokaż wiadomość
śmiech na sali...

Boże... to ja wyznam, że chciałabym robić na kasie w markecie budowlanym, coś a'la obi, liroy merlin. No może głupie, ale wydaje mi się, że mniejszy chaos niż w zwykłym markecie. No nie wiem - tak mam. Ale do czego zmierzam. Wysłałam pier**liard cv do w.w sklepów, a i więcej - i cisza.
I mało tego, co widzę ogłoszenia na olx'ach - to szukają i owszem, ale osoby właśnie niepełnosprawne. Nie dyskryminuję, cieszę się, że tacy ludzie mają dużo (a nawet ogrom, patrząc na wszelkie oferty) opcji. I może to dziwne, ale sama czuję się poniekąd dyskryminowana. Bo co? Bo mam zdrowe ręce i nogi do roboty, a robota mnie nie chce

Poza tym chciałabym pracować w jakimś sklepie internetowym albo biurze

"Don't you know there ain't no devil, there's just God when he's drunk."
DagmaraRose2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-06, 18:09   #4596
cyanide sun
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez DagmaraRose2000 Pokaż wiadomość
Boże... to ja wyznam, że chciałabym robić na kasie w markecie budowlanym, coś a'la obi, liroy merlin. No może głupie, ale wydaje mi się, że mniejszy chaos niż w zwykłym markecie. No nie wiem - tak mam. Ale do czego zmierzam. Wysłałam pier**liard cv do w.w sklepów, a i więcej - i cisza.
I mało tego, co widzę ogłoszenia na olx'ach - to szukają i owszem, ale osoby właśnie niepełnosprawne. Nie dyskryminuję, cieszę się, że tacy ludzie mają dużo (a nawet ogrom, patrząc na wszelkie oferty) opcji. I może to dziwne, ale sama czuję się poniekąd dyskryminowana. Bo co? Bo mam zdrowe ręce i nogi do roboty, a robota mnie nie chce

Poza tym chciałabym pracować w jakimś sklepie internetowym albo biurze
do marketów budowlanych najczęściej szukają osób z orzeczeniem. i w takich marketach jest najwiekszy wyzysk. a wiem cos o tym, bo troche znam ludzi, ktorzy mieli okazje w takich miejscach pracowac. no i kolorowo nie jest.
zreszta w sieciowkach rzadko jest kolorowo. najlepsze zarobki sa w sieciowkach rtv/agd ale tam tez jest najtrudniej pod wzgledem planow sprzedazowych i w ogole pod wzgledem tego jaka jest presja i jak sie ludzi traktuje.
odziezowki to najczesciej smieciowki dla studentow.

dzisiaj najlepsza praca, w sensie najstabilniejsza, to chyba tylko duze firmy produkcyjne (mysle o raczej zagranicznych, zreszta polskich to chyba juz coraz mniej, bo sa kupowane przez zagraniczny kapital), takie typowe korporacje accounting itp (chociaz tego tematu szerzej nie zglebialam, moge sie wiec mylic), no i budzetowka - wg wielu nierozwojowa ale mimo wszystko stabilna i chyba nie wykanczajaca psychicznie tak, jak prywatne firmy.
Stary 2015-03-06, 18:17   #4597
a79790139dd0658ebd8b23ce8e3846ca00e1de31_65bd8201a8975
Konto usunięte

Byłam dziś na tej rozmowie, co wam pisałam o tej dziwnej babce co umawiała.
Całkiem spoko się okazało, rozmawiałam z młodą babką, która jest kierownikiem, biuro całkiem fajne, mówiła, że nie biorą żadnych projektów, dalej niż 60km od biura, czyli całkiem spoko. Ale oczywiście dała mi zadania do zrobienia i w jednym się pomyliłam, chociaż jak powiedziała, że źle to od razu się poprawiłam. Nie wiem czy to mnie nie przekreśli, choć wydaje mi się, że oprócz tego dobrze wypadłam, dobrze odpowiadałam na pytania merytoryczne. Za mną był jakiś starszy ode mnie chłopak, więc pewnie i doświadczenie ma większe. Ciekawe co z tego wyniknie, bo początkowo byłam sceptycznie nastawiona do tej firmy, a teraz stwierdziłam, że w sumie mogłabym tam pracować.
a79790139dd0658ebd8b23ce8e3846ca00e1de31_65bd8201a8975 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-03-06, 19:16   #4598
DagmaraRose2000
Perfumoholik z wyboru

Cytat:
Napisane przez cyanide sun Pokaż wiadomość
do marketów budowlanych najczęściej szukają osób z orzeczeniem. i w takich marketach jest najwiekszy wyzysk. a wiem cos o tym, bo troche znam ludzi, ktorzy mieli okazje w takich miejscach pracowac. no i kolorowo nie jest.
zreszta w sieciowkach rzadko jest kolorowo. najlepsze zarobki sa w sieciowkach rtv/agd ale tam tez jest najtrudniej pod wzgledem planow sprzedazowych i w ogole pod wzgledem tego jaka jest presja i jak sie ludzi traktuje.
odziezowki to najczesciej smieciowki dla studentow.

dzisiaj najlepsza praca, w sensie najstabilniejsza, to chyba tylko duze firmy produkcyjne (mysle o raczej zagranicznych, zreszta polskich to chyba juz coraz mniej, bo sa kupowane przez zagraniczny kapital), takie typowe korporacje accounting itp (chociaz tego tematu szerzej nie zglebialam, moge sie wiec mylic), no i budzetowka - wg wielu nierozwojowa ale mimo wszystko stabilna i chyba nie wykanczajaca psychicznie tak, jak prywatne firmy.
Masz absolutną rację Czytałam opinie o tych marketach. Miałam nadzieję, że to tylko ''pomówienia''.
Co do Rtv/Agd - moja bratowa pracuje już kilka lat, ale ma żyłkę do wciskania ludziom towaru... ja tego nienawidzę.
Przyjaciółka pracuje w korpo, jest po filologii angielskiej, dostała zaproszenie na rozmowe przez koleżanke. Kasa dobra, dużo bonusów - fakt. Dodatkowo firmowe imprezy prawie co tydzień i open bar - nie żartuje.
Ale z drugiej strony jak tak słucham o tym korpo... to nie wiem czy chciałabym tam pracować.

Stary 2015-03-06, 19:21   #4599
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez DagmaraRose2000 Pokaż wiadomość
Masz absolutną rację Czytałam opinie o tych marketach. Miałam nadzieję, że to tylko ''pomówienia''.
Co do Rtv/Agd - moja bratowa pracuje już kilka lat, ale ma żyłkę do wciskania ludziom towaru... ja tego nienawidzę.
Przyjaciółka pracuje w korpo, jest po filologii angielskiej, dostała zaproszenie na rozmowe przez koleżanke. Kasa dobra, dużo bonusów - fakt. Dodatkowo firmowe imprezy prawie co tydzień i open bar - nie żartuje.
Ale z drugiej strony jak tak słucham o tym korpo... to nie wiem czy chciałabym tam pracować.
Nie wiem czy by mi się to nie przejadło, żeby siedzieć w pracy codziennie z tymi samymi ludźmi, a potem jeszcze co tydzień z nimi imprezować.

I nie wiem co dziwnego jest w open bar na imprezie firmowej.
a79790139dd0658ebd8b23ce8e3846ca00e1de31_65bd8201a8975 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-06, 19:23   #4600
lazada
Zadomowienie

[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;50558563]Byłam dziś na tej rozmowie, co wam pisałam o tej dziwnej babce co umawiała.
Całkiem spoko się okazało, rozmawiałam z młodą babką, która jest kierownikiem, biuro całkiem fajne, mówiła, że nie biorą żadnych projektów, dalej niż 60km od biura, czyli całkiem spoko. Ale oczywiście dała mi zadania do zrobienia i w jednym się pomyliłam, chociaż jak powiedziała, że źle to od razu się poprawiłam. Nie wiem czy to mnie nie przekreśli, choć wydaje mi się, że oprócz tego dobrze wypadłam, dobrze odpowiadałam na pytania merytoryczne. Za mną był jakiś starszy ode mnie chłopak, więc pewnie i doświadczenie ma większe. Ciekawe co z tego wyniknie, bo początkowo byłam sceptycznie nastawiona do tej firmy, a teraz stwierdziłam, że w sumie mogłabym tam pracować. [/QUOTE]

powodzenia!
o co Cię pytali tak z ciekawości? ja już rok w obecnej pracy może za jakiś czas zacznę się rozglądać za zmianą chociaż z drugiej strony jak pomyśle o tych rozmowach bleee
Moja praca teoretycznie ma same plusy: w zawodzie, dużo się uczę, rozwijam się, uop na czas nieokreślony, zarobki dobre, samochód służbowy, czego chcieć więcej? Wiadomo, że w każdej pracy są lepsze i gorsze okresy, ale czasem jestem tak zmęczona psychicznie i fizycznie, że jak wróce do domu to padam. Teraz miałam taki kryzysowy tydzień. Jakbym podejmowała decyzje w emocjach to już bym wczoraj rzuciła wypowiedzenie, ale później jak się na spokojnie zastanowie to stwierdzam, że to by nie był dobry pomysł. Czasem ta praca doprowadza mnie do szału, czasem jest fajnie i daje dużą satysfakcję. i co tu robić?
Musiałam się wyżalić

Edytowane przez lazada
Czas edycji: 2015-03-06 o 19:26
lazada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-06, 19:32   #4601
Nemme
Raczkowanie

[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;50558563]Byłam dziś na tej rozmowie, co wam pisałam o tej dziwnej babce co umawiała.
Całkiem spoko się okazało, rozmawiałam z młodą babką, która jest kierownikiem, biuro całkiem fajne, mówiła, że nie biorą żadnych projektów, dalej niż 60km od biura, czyli całkiem spoko. Ale oczywiście dała mi zadania do zrobienia i w jednym się pomyliłam, chociaż jak powiedziała, że źle to od razu się poprawiłam. Nie wiem czy to mnie nie przekreśli, choć wydaje mi się, że oprócz tego dobrze wypadłam, dobrze odpowiadałam na pytania merytoryczne. Za mną był jakiś starszy ode mnie chłopak, więc pewnie i doświadczenie ma większe. Ciekawe co z tego wyniknie, bo początkowo byłam sceptycznie nastawiona do tej firmy, a teraz stwierdziłam, że w sumie mogłabym tam pracować. [/QUOTE]

Mogłabyś się podzielić pytaniami i zadaniami? Ciekawa jestem jak są przeprowadzane rozmowy w innych firmach, bo do nas to już chyba boją się przychodzić, bo szef sprawdzi WSZYSTKO

Cytat:
Napisane przez lazada Pokaż wiadomość
powodzenia!
o co Cię pytali tak z ciekawości? ja już rok w obecnej pracy może za jakiś czas zacznę się rozglądać za zmianą chociaż z drugiej strony jak pomyśle o tych rozmowach bleee
Moja praca teoretycznie ma same plusy: w zawodzie, dużo się uczę, rozwijam się, uop na czas nieokreślony, zarobki dobre, samochód służbowy, czego chcieć więcej? Wiadomo, że w każdej pracy są lepsze i gorsze okresy, ale czasem jestem tak zmęczona psychicznie i fizycznie, że jak wróce do domu to padam. Teraz miałam taki kryzysowy tydzień. Jakbym podejmowała decyzje w emocjach to już bym wczoraj rzuciła wypowiedzenie, ale później jak się na spokojnie zastanowie to stwierdzam, że to by nie był dobry pomysł. Czasem ta praca doprowadza mnie do szału, czasem jest fajnie i daje dużą satysfakcję. i co tu robić?
Musiałam się wyżalić
Oj, ja też miałam okropny tydzień, dzień w dzień siedziałam nadgodziny, bo tyle roboty szef wziął na siebie... i nie wiedziałam już, w co ręce wkładać . Jeszcze mam upierdliwego klienta (budujemy mu dom pasywny) i po prostu jak tylko widziałam jego numer na telefonie to mnie szlag trafiał, bo na instalacjach się nie zna, ale jak młoda, to trzeba na nią wrzeszczeć.... Na szczęście od dzisiaj mam długi weekend do wtorku za nadgodziny i mam święty spokój
Nemme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-06, 19:39   #4602
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lazada Pokaż wiadomość
powodzenia!
Musiałam się wyżalić
Nie dziękuję.

Z zadań to rozrysowała mi jakieś tam elementy np. schody i kazała narysować jakbym to zazbroiła. Z pytań to takie podstawy: co bym zrobiła jakby np w projekcie było coś zupełnie od czapy czego w rzeczywistości nie da się wykonać, coś tam o niwelacji. Chyba byłam jednak zestresowana bo nie pamiętam za bardzo co jeszcze.

Oprócz tego zaliczyłam jeszcze dzisiaj jedną firmę, bo słyszałam, że prezes zastanawia się czy by kogoś nowego jeszcze nie przyjąć, więc postanowiłam mu ułatwić i zanieść mu swoje CV. No i dostałam dzisiaj maila z ogłoszenia, którego kompletnie nie pamiętam, czy dalej jestem zainteresowana. Facet napisał, że miałby dla mnie pracę asystentki (taką bardziej biurową), ale w dalszej perspektywie możliwość przejścia na kierownika robót. Szkoda tylko, że w innym mieście, ale napisałam, że wstępnie jestem zainteresowana tylko muszę znać więcej szczegółów.

W naszej branży akurat ciężko jest się znudzić pracą. Z tego co piszesz masz warunki całkiem ok, więc jeżeli masz spoko ludzi w pracy i zarobki ci odpowiadają to ja bym nie zmieniała. Ciężko będziesz miała znaleźć coś spokojniejszego (no chyba, że zmienisz branżę).
Stary 2015-03-06, 19:49   #4603
DagmaraRose2000
Perfumoholik z wyboru

[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;50559632]Nie wiem czy by mi się to nie przejadło, żeby siedzieć w pracy codziennie z tymi samymi ludźmi, a potem jeszcze co tydzień z nimi imprezować.

I nie wiem co dziwnego jest w open bar na imprezie firmowej. [/QUOTE]

Chodziło mi o imprezach co tydzień no po prostu nigdy się nie spotkałam z taką pracą. Ja do imprezowiczów nie należę, a i zbyt otwarta też nie jestem. Wolę swój kąt i najlepiej gdybym nie musiała pracować z ludźmi

Stary 2015-03-07, 08:46   #4604
natuso
Wtajemniczenie

Cytat:
najlepsze zarobki sa w sieciowkach rtv/agd ale tam tez jest najtrudniej pod wzgledem planow sprzedazowych i w ogole pod wzgledem tego jaka jest presja i jak sie ludzi traktuje.
Byłam kiedyś na rozmowie w sklepie z rtv/agd. Na cały etat zaproponowali 1000 zł (brutto), a reszta prowizja od sprzedaży. Jeśli jesteś dobra to wyciągniesz 1300 zł (netto).
25/2015

natuso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-07, 09:07   #4605
kasia1608
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natuso Pokaż wiadomość
Byłam kiedyś na rozmowie w sklepie z rtv/agd. Na cały etat zaproponowali 1000 zł (brutto), a reszta prowizja od sprzedaży. Jeśli jesteś dobra to wyciągniesz 1300 zł (netto).
Też byłam w tym sklepie i mi proponowali najnizsza krajową plus możliwa premia
kasia1608 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-03-07, 09:20   #4606
cyanide sun
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez natuso Pokaż wiadomość
zapewne mowisz o euro rtv. owszem tam sie nie idzie do pracy. w media expert masz podstawe netto 1700-1900 a z premia mozesz sporo wiecej zarobic (takie 2500 netto to napewno). a w grudniu to jeszcze wiecej. aa tylko mowie o ME nalezacym do Terg, a nie Astral. w pozostalych rtv/agd jest podstawa (nie taka jak w euro tylko wyzsza) i premie. i jak na sklepy to nie jest zle.

Edytowane przez cyanide sun
Czas edycji: 2015-03-07 o 09:24
Stary 2015-03-07, 09:51   #4607
natuso
Wtajemniczenie

Cytat:
zapewne mowisz o euro rtv. owszem tam sie nie idzie do pracy. w media expert masz podstawe netto 1700-1900 a z premia mozesz sporo wiecej zarobic (takie 2500 netto to napewno). a w grudniu to jeszcze wiecej. aa tylko mowie o ME nalezacym do Terg, a nie Astral. w pozostalych rtv/agd jest podstawa (nie taka jak w euro tylko wyzsza) i premie. i jak na sklepy to nie jest zle.
Zgadza się, dokładnie o nich mówię. Jak usłyszałam stawkę, którą mi proponują to miałam taką minę Szkoda, że u mnie zlikwidowali media expert, bo z tego co piszesz, to u nich jest całkiem przyzwoicie.
25/2015

natuso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-07, 10:41   #4608
201703271121
Konto usunięte

mam do Was pytanie czy poszłybyście na stanowisko kelnerki gdzie płacą 6 zł/ ha i pracujecie po 13-15h ? oczywiście, aby dostać taką pracę należy najpierw zdać egzamin obejmujący zakres menu po polsku jak i po angielsku, do tego trzeba umieć wszystkie ceny, znać dokładnie przepisy poszczególnych dań, np. golonki z dzika. Na rozmowie jest się maglowanym od a do z i może ona nawet trwać 5h. Czy zdecydowałybyście się na taką pracę?
201703271121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-07, 11:13   #4609
lazada
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez summerlove0 Pokaż wiadomość
mam do Was pytanie czy poszłybyście na stanowisko kelnerki gdzie płacą 6 zł/ ha i pracujecie po 13-15h ? oczywiście, aby dostać taką pracę należy najpierw zdać egzamin obejmujący zakres menu po polsku jak i po angielsku, do tego trzeba umieć wszystkie ceny, znać dokładnie przepisy poszczególnych dań, np. golonki z dzika. Na rozmowie jest się maglowanym od a do z i może ona nawet trwać 5h. Czy zdecydowałybyście się na taką pracę?
Raczej nie, brzmi patologicznie
jeszcze pytanie, jak są rozliczane napiwki, czy te które dostaniesz są dla ciebie?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-03-07, 11:16   #4610
d59d305dc966be0c36ab0a8090c919b2e67b5ccd
Konto usunięte

Cytat:
Nie. Wiem, że to nie jest wystarczające porównanie, ale czasami siedziałam na uczelni od 8 do 20, non stop, i byłam zmęczona, a tutaj jest 13-15 h (!!) i jeszcze na nogach...nie chcę sobie tego wyobrażać i tego użerania się z klientami.
A gdzie czas na "życie" - sen, zakupy, spotkania ze znajomymi?
d59d305dc966be0c36ab0a8090c919b2e67b5ccd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-07, 13:29   #4611
Barbarella05
Wtajemniczenie

Cytat:
NIgdy w życiu!
No chyba,że tobie pasuje zapie*dalanie po 13-15 godzin dziennie z 6 zł/h.
- Po kilki dniach byś miała już dosyć.
- Non stop na nogach
- non stop nie wyspana,
- non stop ktoś coś od Ciebie chce,
- non stop sie uśmiechać kiedy masz ochotę rzygnąć ze zmęczenia,
- non stop zawroty i ból głowy, bo jesteś po pracy tak zmęczona,że marzysz jedynie o śnie i nic nie jesz,budzik zadzwoni rano - trzeba wstawać do pracy i "zjem w pracy" a w pracy-> nie można bo trzeba mieć cały czas oko na klientów, trzeba przez cały czas cos robić
- non stop byś się czuła jak g*wno, chodzące widmo, rozdrażniona aż w końcu kiedyś albo a) zemdlejesz z wycieńczenia organizmu
b) będziesz pluć jadem na wszystkich swich współpracowników

Wiem, co mówię, pracowałam tak.
Nigdy więcej.
Pracowanie po 13-15 h jest niezgodne z prawem - jeśli dobrze się orientuje.
Barbarella05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-07, 13:51   #4612
finan
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mira_belle Pokaż wiadomość
Hej,

od jakiegoś czasu również poszukuję pracy. Zbliża się wiosna i jest w moim rejonie sporo wydarzeń typu Targi pracy - zastanawiam się czy warto poświęcać czas na taką formę poszukiwań ( jeśli nie jest się już studentem)? Czy ktoś z Was uczestniczył i podzieli się wrażeniami?
Kiedyś wystawiałam się na targach pracy z moją korporacją finansową. Byłam zakoczona, że tam wystawiały się głównie firmy ubezpieczeniowo-finansowe i banki. Oni szukają różnych ludzi z predyspozycjami do sprzedaży bezpośredniej ich produktów. Może tam, gdzie się wybierasz będzie inaczej. życzę powodzenia
finan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-07, 14:54   #4613
_Aneta
Zakorzenienie

Dziewczyny, jak chcę złożyć papiery do urzędu skarbowego to mogę wysłać pocztą? Jak tak, to jak mam zaadresowac? Jest podany tylko adres urzędu, bez większych konkretów...
Stary 2015-03-07, 14:57   #4614
Farisss
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak szczerze to zależy jakie napiwki. Moja koleżanki tak pracowały/niektóre nadal pracuję, po 12-13h dziennie, jedna ma 5zł/h, ale napiwki... Generalnie miesięczny ich zarobek w zależności od miesiąca wynosił 5-6 tyś do ręki (z napiwkami oczywiście).
Stary 2015-03-07, 15:59   #4615
dryda
Rozeznanie

Tak, z tym, że w żadnej knajpie nie powiedzą Ci ile dostaniesz napiwków, bo to już zależy od klientów i od tego jak ich obsługujesz, ale spróbować można, pewnie. Sa osoby które nieźle żyją z napiwków, ale są i takie, które mają wielkie nic..
dryda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-07, 16:22   #4616
girlonthebridge
Zakorzenienie

GG do girlonthebridge

Cytat:
Napisane przez _Aneta Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak chcę złożyć papiery do urzędu skarbowego to mogę wysłać pocztą? Jak tak, to jak mam zaadresowac? Jest podany tylko adres urzędu, bez większych konkretów...
do urzędów jak najbardziej można wysyłać pocztą ale niektórzy nie patrzą na datę stempla, tylko na to, żeby doszło do określonej daty do placówki. Piszesz nazwę urzędu, adres i na kopercie dodatkowo "oferta pracy" ale w liście motywacyjnym musi być zaznaczona komórka organizacyjna i stanowisko na jakie kandydujesz.
Stary 2015-03-07, 16:38   #4617
_Aneta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez girlonthebridge Pokaż wiadomość
do urzędów jak najbardziej można wysyłać pocztą ale niektórzy nie patrzą na datę stempla, tylko na to, żeby doszło do określonej daty do placówki. Piszesz nazwę urzędu, adres i na kopercie dodatkowo "oferta pracy" ale w liście motywacyjnym musi być zaznaczona komórka organizacyjna i stanowisko na jakie kandydujesz.
Dzięki wielkie składać można do wtorku, wyślę jutro priorytetem.
Stary 2015-03-07, 16:46   #4618
Maguda_
Kawaii strona mocy

Cytat:
Napisane przez _Aneta Pokaż wiadomość
Dzięki wielkie składać można do wtorku, wyślę jutro priorytetem.
Jak możesz, to zanieś, nawet z priorytetami niestety różnie bywa. I upewnij się czy liczy się data stempla pocztowego czy dotarcie do urzędu, mniej nerwów

Edytowane przez Maguda_
Czas edycji: 2015-03-07 o 16:53
Maguda_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-07, 17:20   #4619
_Aneta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maguda_ Pokaż wiadomość
Jak możesz, to zanieś, nawet z priorytetami niestety różnie bywa. I upewnij się czy liczy się data stempla pocztowego czy dotarcie do urzędu, mniej nerwów
Niby data stempla pocztowego niestety nie mogę zanieść, pracuję. W środę mam wolne, a to już za późno.

Powiedzcie mi jeszcze, w cv, liście i całej reszcie papierów mam podawać adres zamieszkania czy zameldowania? Zawsze pisałam zamieszkania, ale nigdy nie składałam nic do urzędów. Też tak mogę?
Stary 2015-03-07, 21:23   #4620
Konto usunięte

Cytat:
Co do wymagań, że trzeba znać dania i ceny to uważam za całkowicie normalne, co do reszty - brzmi jak patologia.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości