Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 1 - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-29, 06:15   #4591
kar0ola
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 1

Madzia bedzie dobrze ! ja Ci nie bede nic radzic bo LEKKA zrobila to idealnie moim zdaniem 100% racji i tak powinnas zadzialac

Moja niunia pierwszy raz od dawna wstala po 3 godz w nocy i w dodatku zasnac nie chciala... Myslalam ze padne teraz kolejne karmienie i oczy jak 5 zl buuu ja to bym sie przespala cosik jeszcze
kar0ola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-29, 06:16   #4592
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Jasiek sie drzemnal cale 1,5h, znowu zjadl i marudzi w lozeczku.
Zalatwilismy chrzest na 5-go lipca, chcialam wczesniej, zeby skok ominac, ale nie dalo rady. Musze poszukac czego do ubrania, o ile z Malym nie będzie problemu tak ze mna owszem. Nie nosze krotkich sukienek :/ jakby ktorejs cos wpadlo w oko to dajcie znac, jakis zestaw ze spodniami musze poszukac.. Hmm..

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-29, 06:17   #4593
gossip_girl21
Zakorzenienie

Ja pierdziele jak mi się chce spać.... maruda mała je, może uda się drzemnac jeszcze....

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-29, 06:56   #4594
lekkaatletka
Zadomowienie

Ja tez niewyspana.... dzis ortopeda
lekkaatletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-29, 06:56   #4595
Izuniaa89
Zakorzenienie

A ja za to wyspana:d
Stary 2015-05-29, 06:58   #4596
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
No widzisz i bądź tu mądra, jak pytałam położnej o to to zapewniała, ze jak dziecko najedzone to spi i nie ma potrzeby budzić..
Kurcze nie strasz tym odwodnieniem, jakos to sie objawia? U nas siku i kupki prawidłowe
Czyli radzisz co 3h laktatorem działać? A potem przystawiać jeszcze?

---------- Dopisano o 06:39 ---------- Poprzedni post napisano o 06:36 ----------

Postaram sie nie zadręczać kciuki za Wasze krostki, zeby poznikały
Ja tez bym nie budziła ake jak by wyszlo że jednak slabo przybiera to jak najbardziej.
Lekka pięknie wszystko wytlumaczyla.
Tez bym teraz budziła, nie dokarmiala i za tydzień spr.efekty.
Sa tez homeopat.granulki na laktacje ricinus communis 5ch. Karmi, dużo pić.

Najlepsze życzenia imieninowe!
Wychodzi na to że tez mam imieniny

---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ----------

Ja dziś wyspana. Jedliśmy 20, 1, po 4 i teraz się budzi mój król
Stary 2015-05-29, 07:02   #4597
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Tyle przybral? To naprawde sporo
Ile razy na dobę karmisz?
No właśnie... niby się dziecka na piersi nie przekarmi ale powiem szczerze jestem przerazona tym tempem. Sporo karmie kilkanaście razy bo to glodomorek jest.
Wieczorem zorientowałam się ze ma katarek, sporo tego :/ wiec psikam i odciagam a mały stracił apetyt. .. pociamka kilka minut leniwie i tyle. Cycki mi rozsadza bo nie oproznia ich jak zawsze. Poza tym jest ok bo nie płacze zbytnio i nawet wydaje się być zadowolony. Nie wiem czy iść z nim do lekarza czy nie?

Cytat:
Napisane przez siempre Pokaż wiadomość
My tez będziemy szczepic w opcji bezpłatnej.

My tez po usg bioderek wszystko dobrze ale mamy zakładać pieluche i zgłosić się za 2 miesiące.
Maly mega grzeczny odkad z domu wyjechalismy az do powrotu. Czyli od 13 do 18 obudzil się w przychodni dopiero przy rozberaniu na badanie. Cyca dalam, przebralam mega kupe dobrze ze zrobil po wyjsciu od lekarza. Zdazylam na ciuchowe zakupy pojsc i do biedry z tz jeszcze wstapilismy po zaopatrzenie chrzcinowe

Przerazilam sie w przychodni bo niektóre dzieci w zimowe kombinezony poubierane a jak juz wychodzilam to doznalam kolejnego szoku bo dziecko w foteliku a na cały fotelik narzucony gruby koc co najmniej jak by bylo minus 20.

Z tym ubieraniem to ja też byłam w szoku wczoraj jak widziałam te zimowe czapki i puchowe kurtki ale teraz to się zastanawiam czy ja młodego z kolei za cienko nie ubrałam ze on ten katarek ma.

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
Tz zasnal. W pewnym momencie przytula się do mnie i pyta przez sen czy zamówie mu cole? po czym odwraca sie i spi dalej..
Haha

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-05-29, 07:12   #4598
boleczka93
Zakorzenienie

Hej, u nas wlasnie kolejna pobudka i nie wiem czy isc spac jeszcze czy nie.
Dzieki za odp w sprawie zlobka ja jeszcze nie wiem jak to bedzie :p
Violka gratki 7 godzin extra
Madzix rozumiem ze Ci bylo przykro bo jak mnie nie starczalo pokarmu to tez mi bylo zle ale jeszcze gorzej sie czulam ze glodze dziecko i jak jek dalam butle pierwszy raz i zjadla cala i po niej sie uspokoila i zasnela w koncu to mi ulzylo ze dziecka nie glodze i Wszystkiego najlepszego Madzix i Majka

Pobolewaja mnie cos jajniki, jak dlatane okres na przyjazd meza to sie pochlastam :P

---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ----------

I znowu mnie gardlo boli ale tylko rano a potem przechodzi

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
boleczka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-29, 07:23   #4599
violka848
Zakorzenienie

Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 1

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
Jasiek sie drzemnal cale 1,5h, znowu zjadl i marudzi w lozeczku.
Zalatwilismy chrzest na 5-go lipca, chcialam wczesniej, zeby skok ominac, ale nie dalo rady. Musze poszukac czego do ubrania, o ile z Malym nie będzie problemu tak ze mna owszem. Nie nosze krotkich sukienek :/ jakby ktorejs cos wpadlo w oko to dajcie znac, jakis zestaw ze spodniami musze poszukac.. Hmm..

Szkoda że się nie udało skoku ominąć u mnie sama niewiem czy dobrze zrobiłam, mam ze wzięłam ten 12 liczę że skok wczesniej sie zacznie i wcześniej skończy Mówisz spodni szukasz, ja to raczej kiecy jakiejś, ale niemam pojęcia w jakim stylu jeszcze i jaki rozmiar Hmmm przez te cycki 😃

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
No właśnie... niby się dziecka na piersi nie przekarmi ale powiem szczerze jestem przerazona tym tempem. Sporo karmie kilkanaście razy bo to glodomorek jest.
Wieczorem zorientowałam się ze ma katarek, sporo tego :/ wiec psikam i odciagam a mały stracił apetyt. .. pociamka kilka minut leniwie i tyle. Cycki mi rozsadza bo nie oproznia ich jak zawsze. Poza tym jest ok bo nie płacze zbytnio i nawet wydaje się być zadowolony. Nie wiem czy iść z nim do lekarza czy nie?

Z tym ubieraniem to ja też byłam w szoku wczoraj jak widziałam te zimowe czapki i puchowe kurtki ale teraz to się zastanawiam czy ja młodego z kolei za cienko nie ubrałam ze on ten katarek ma.

Haha
Moja żaba też przez jeden dzień miała katar ale samo przeszło - poodciągałam fridą i tyle. Potem też zaczèłam się zastanawiać czy nie za lekko ubieram

Maja Madzia samych wspaniałości 💐
Dziś zapowiada suę cudny dzień już jest 11 stopni☀️😃

---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

Dziewczyny a jak jest u Was na chrzest się jeździ i zaprasza? Czy wysyła się zaproszenia, czy dzwoni czy jak?
Stary 2015-05-29, 07:23   #4600
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez bym nie budziła ake jak by wyszlo że jednak slabo przybiera to jak najbardziej.
Lekka pięknie wszystko wytlumaczyla.
Tez bym teraz budziła, nie dokarmiala i za tydzień spr.efekty.
Sa tez homeopat.granulki na laktacje ricinus communis 5ch. Karmi, dużo pić.

Najlepsze życzenia imieninowe!
Wychodzi na to że tez mam imieniny

---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ----------

Ja dziś wyspana. Jedliśmy 20, 1, po 4 i teraz się budzi mój król
No to i dla ciebie wszystkiego naj! Stawiasz karmi!

JAŚ

Stary 2015-05-29, 07:27   #4601
DomimaZet
Zakorzenienie

Hejka :-*

U mnie też dzisiaj słońce - i od traci inny dzień się zapowiada- pomimo tego ze nadal walczę z tym zastojem w prawej piersi :-(-juz nawet z termoforem na cycu usnelam... I niby jest lepiej się to jeszcze nie to :-(

Madzixx - wiem jak się czujesz- na początku jak mi powiedzieli ze musze dokarmiać dziecko to tak jakbym dostają w pysk od traci myśli ze co ze nie za matka ze nie umiem wykarmic własnego maleństwa :-(-nie było mi z ta myślą dobrze - dużo łez wylalam dopóki nie zrozumiałam właśnie tego ze skoro dzieci jest głodne to trzeba nakarmić. U Ciebie jeszcze nic straconego - musisz najpierw spróbować tak jak piszą dziewczyny... -zobaczysz że będą efekty. Częste przystawianie i będzie super. Zresztą Lekka świetnie to wszystko ujęła Głowa do góry i wszystko się ułoży :-*

Madzixx. ..Majka. ..-STO LAT STO LAT STO LAT STO LAT NIECHAJ ŻYJĄ NAM... -ładnie zaśpiewałam? ;-)
Wszystkiego Najlepszego Kobitki :-* :-* :-*
DomimaZet jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-29, 07:29   #4602
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Szkoda że się nie udało skoku ominąć u mnie sama niewiem czy dobrze zrobiłam, mam ze wzięłam ten 12 liczę że skok wczesniej sie zacznie i wcześniej skończy Mówisz spodni szukasz, ja to raczej kiecy jakiejś, ale niemam pojęcia w jakim stylu jeszcze i jaki rozmiar Hmmm przez te cycki 😃
?
Tak, nienawidzę siebie w sukience

JAŚ

Stary 2015-05-29, 07:35   #4603
cashmere
Zakorzenienie

MADZIXX ja bym zrobila jak pisze LEKKA, nic dodac nic ujac. Przystawiaj mala max co 3h, niech nakreca laktacje i sprawdzisz po tygodniu jak to wyglada.
Zobacz ze moj gigant tez mial taki okres ze wisial non stop na cycy i dawalam mu dwie na raz i zjadal. Myslalam ze mu juz nie starcza a wszystko wrocilo do normy i teraz zjada jedna piers i przybiera bardzo dobrze. Moze u Ciebie to tez chwilowe, a ze Ala tak dlugo spi to sie nalozylo. Bedzie ok, nie doluj sie tak!

HANKA a ile Twoj maly wazy? Wypasiony jak moj
Wczoraj u nas wyszlo 6700g, a ma 10 tygodni.

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-29, 07:35   #4604
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość

Haha
A próbowałas karmić nie czesciej niż co 2,5
godziny? Nie przejdzie to?
Bo skoro Filipek sporo ulewa to może to dlatego że za często je
U nas też byl katar i tylko odciagalam frida i psikalam disnemarem.

Wg mnie ludzie za cieplo dzieci ubierają. Lepiej ciut chłodniej niż za ciepło tak uważam. Ja swojego przegrzałam kilka razy. Ostatnii jak bylo cieplo ubralan w body i kocykiem przykrylam. Jak robilo sie cieplej kocyk odsuwalambjak chłodniej przykrywalam. Wygodniej niz zapinac bluze czy ją zdejmować

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość

Moja żaba też przez jeden dzień miała katar ale samo przeszło - poodciągałam fridą i tyle. Potem też zaczèłam się zastanawiać czy nie za lekko ubieram

Maja Madzia samych wspaniałości 💐
Dziś zapowiada suę cudny dzień już jest 11 stopni☀️😃

---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

Dziewczyny a jak jest u Was na chrzest się jeździ i zaprasza? Czy wysyła się zaproszenia, czy dzwoni czy jak?
Ja dzwoniłam

Dzieki za życzenia
Stary 2015-05-29, 07:36   #4605
madzixx88
Zakorzenienie

Lekka-Ty doradca laktacyjnym powinnaś zostać super rady, dziekuje
Skopiuje sobie do notatek, zeby tu sie nie pogubiło, moge prawda?
Przyrost w dolnej granicy racja, ale czemu przez pierwsze dwa tyg przybrała 250g/tyg a jadła tyle samo razy?
Po 2 tyg wprowadziłam smoczek, myślisz, ze przez to gorzej ssie, płytko czy jakos? Takie info znalazłam, ze moze tak sie dziać.
Jeszcze jedna rzecz mi przychodzi do głowy, ze jak ona je z dwóch piersi to moze nie wysysa do końca tego treściwego pokarmu, tylko sie napełni tym wodnistym początkowym i dalej juz przysypia i koło sie zamyka..

Sylwia-karmi dla Ciebie! zdrówko

Majka-to najlepsze życzenia Madziu dzięki za info o tym specyfiku, bez recepty dostanę?

Hanka-wow ile Filipek Ci przybrał! Gratulacje, piękny wynik
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-29, 07:36   #4606
cashmere
Zakorzenienie

LEKKA kciuki za ortopede!

jestem mamą
Stary 2015-05-29, 07:42   #4607
Majka232
Zakorzenienie

Najchętniej to bym wszystkim redsika lub radlerka postawiła. Mniammm

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

Cytat:
Lekka-Ty doradca laktacyjnym powinnaś zostać super rady, dziekuje
Skopiuje sobie do notatek, zeby tu sie nie pogubiło, moge prawda?
Przyrost w dolnej granicy racja, ale czemu przez pierwsze dwa tyg przybrała 250g/tyg a jadła tyle samo razy?
Po 2 tyg wprowadziłam smoczek, myślisz, ze przez to gorzej ssie, płytko czy jakos? Takie info znalazłam, ze moze tak sie dziać.
Jeszcze jedna rzecz mi przychodzi do głowy, ze jak ona je z dwóch piersi to moze nie wysysa do końca tego treściwego pokarmu, tylko sie napełni tym wodnistym początkowym i dalej juz przysypia i koło sie zamyka..

Sylwia-karmi dla Ciebie! zdrówko

Majka-to najlepsze życzenia Madziu dzięki za info o tym specyfiku, bez recepty dostanę?

Hanka-wow ile Filipek Ci przybrał! Gratulacje, piękny wynik
Tak bez. Nie wszędzie jest. Jest w apt.nternet aqua vitae chyba
Dawkowanie
5 granulek 4 razy dziennie pod jezyk pol godz przed lub po jedzeniu

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ----------

Moj kawaler nie ważony od 2 tyg. :/ może we wtorek w końcu będę miala wagę.

Dziewczyny mam tę osłonke do wózka ale nie wyprobowana. Jak macie jakies pyt.to piszcie. Spora ona jest
Stary 2015-05-29, 07:51   #4608
Izuniaa89
Zakorzenienie

Madzixx i Majka najlepsze życzenia!
Stary 2015-05-29, 07:52   #4609
madzixx88
Zakorzenienie

Dziewczyny a jak Wy liczycie czas pomiędzy karmieniami? Od początku karmienia czy po skończonym?
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-29, 08:10   #4610
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny a jak Wy liczycie czas pomiędzy karmieniami? Od początku karmienia czy po skończonym?
Od poczatku trzeba liczyć
Stary 2015-05-29, 08:12   #4611
Hanka20
Zakorzenienie

Dziewczyny Filipek jakiś tydz temu ważył ok 5500. Nie był co prawda wazony na wadze noworodkowej tylko ze mną na zwykłej domowej ale tak mi wyszło. Wiem ze waga jest dobra takxe raczej pomyłka nie wchodzi w grę.

MAJKA no w nocy i późnym popołudniem karmienia są średnio ci 2,5 -3 godz ale od wczesnego ranka do 16-17 to dużo częściej i ciężko go inaczej uspokoić, tylko cyc wchodzi w grę.

ja wczoraj sobie karmi wypiłam wieczorkiem mmm pycha! Tak jak wcześniej nie lubiłam tak teraz mi posmakowalo.

U nas też pogoda dziś zapowiada się piękna słonko ładnie grzeje od rana, ale nie wiem czy wychodzić z małym jak ma ten katar czy lepiej zostać w domu? Jak myślicie?

Stary 2015-05-29, 08:13   #4612
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

A u mnie TZet jakas jelitówke przywlókł, cała noc miałam biegunkę, umre zaraz, jeszcze mi Zuzek od 3 w nocy usnąć nie chciała i dopiero przed 6 zasnęła, obudziła sie po 7 i cycujemy a ja nieprzytomna jestem i czuje, ze mega odwodniona... Czytałam, ze mozna kp przy biegunce, ale boje sie chuchać na nia tyle czasu, jak my po 1,5 h jemy. W nocy mm jej w koncu dałam, bo musiałam przegrywać karmienie, zeby do ubikacji chodzic. Nie wiem, jak. Sie dzis nia zajmę ;/ Madzixx Majka - 100 lat ;*
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-29, 08:14   #4613
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Od początku

Stary 2015-05-29, 08:17   #4614
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:

Wg mnie ludzie za cieplo dzieci ubierają. Lepiej ciut chłodniej niż za ciepło tak uważam. Ja swojego przegrzałam kilka razy. Ostatnii jak bylo cieplo ubralan w body i kocykiem przykrylam. Jak robilo sie cieplej kocyk odsuwalambjak chłodniej przykrywalam. Wygodniej niz zapinac bluze czy ją zdejmować
Ja jestem zdania, ze lepiej zeby dzidzia ciut zmarzla niz jaa przegrzac, tez uwazam, ze ludzie za cieplo ubieraja swoje dzieci, tyle ze zawsze dziwnie patrzą sie na mnie, ze dziecko tak lekko i BEZ CZAPKI

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

Cytat:
Od początku.

JAŚ

Stary 2015-05-29, 08:19   #4615
Hanka20
Zakorzenienie

PAVLINECKA Oz kurde współczuję jelitowka to okropienstwo :/ oby szybko przeszło a Ty dużo pij!

SYLWIA Ty nawet jak teraz było tak chłodno i wietrznie nie zakladalas czapki Jaskowi?

Stary 2015-05-29, 08:22   #4616
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Najchętniej to bym wszystkim redsika lub radlerka postawiła. Mniammm

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

Tak bez. Nie wszędzie jest. Jest w apt.nternet aqua vitae chyba
Dawkowanie
5 granulek 4 razy dziennie pod jezyk pol godz przed lub po jedzeniu

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ----------

Moj kawaler nie ważony od 2 tyg. :/ może we wtorek w końcu będę miala wagę.

Dziewczyny mam tę osłonke do wózka ale nie wyprobowana. Jak macie jakies pyt.to piszcie. Spora ona jest
Jak jakosc? Mnie bardziej interesuje jak ona w praktyce wiec czekam az przetestujesz

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
A u mnie TZet jakas jelitówke przywlókł, cała noc miałam biegunkę, umre zaraz, jeszcze mi Zuzek od 3 w nocy usnąć nie chciała i dopiero przed 6 zasnęła, obudziła sie po 7 i cycujemy a ja nieprzytomna jestem i czuje, ze mega odwodniona... Czytałam, ze mozna kp przy biegunce, ale boje sie chuchać na nia tyle czasu, jak my po 1,5 h jemy. W nocy mm jej w koncu dałam, bo musiałam przegrywać karmienie, zeby do ubikacji chodzic. Nie wiem, jak. Sie dzis nia zajmę ;/ Madzixx Majka - 100 lat ;*
Nie zazdroszcze.... Zdrowka!!!!

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Ja siedze w ogrodku i popijam kawe. Jest cudownie, zielono, pogoda piekna, ptaszki spiewaja, ach!

jestem mamą
Stary 2015-05-29, 08:27   #4617
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Cytat:
Madxixx - mi się wydaje, że Ala mało przybrała bo robi za dlugie przerwy w nocy. Wtedy tez nie nakręca Ci laktacji. Jeżeli tak Ci zależy na kp to budz ja co 3 godz.i laktatorem działaj. Mi ten neonatolog mówił że przez pierwsze m-ce dziecko powinno jesc max.co 3 godz.bo rodzice czedto sie cieszą że ładnie śpi a dziecko jest często odwodnione.
Jak maluszek duzo przybiera to wtedy jest chyba troche inaczej i w nocy dobrze jak zrobi dłuższą przerwę
Co do męża to chyba dobrze że podchodzi do tego spokojnie a nie zadrecza Cię kp. Myślę że uda Ci się utrzymać samo kp bo widzę Twoją determinację
Tez mi sie tak wydaje jak Majce. Podobno w nocy mleko jest tlusciejsze. I tez mi sie wydaje ze utrzymasx laktacje no i po tym pierws ym zalamaniu jasniejspojrzysz na sytuacje.poza tym mi sie wudaje,zrnie na każdy posilek dziecka tyle samo ml wchodzi,więc troche głupie jest oczekiwać, że za kazdym razem tyle samo dużo mleka sciagniesz. Ja jak sciagalam to raz mialam 40ml, a innym razem ponad 100 i jeszcze lecialo. A dziecko mi tyje 250g/tydzien.
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-29, 08:28   #4618
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Oj. Biedna. Przy jelitowce najwazniejsze dokladne mycie rak. Karmiąc dajesz córci przeciwciała

Cashmere - jakościowo material ok. Sznurki moga być
Stary 2015-05-29, 08:28   #4619
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez nancy822 Pokaż wiadomość
Dziękuję Dziewczyny
Tata ma coś z sercem... Jadę jutro do niego.
Mały zasnął po długich bojach więc i ja się położę.
Dobranoc
Kciuki za tate Twojego,niech zdrowieje szybko
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-29, 08:38   #4620
sunny_eyes
Zakorzenienie

Grrr pocytowalam i wsio poszlo bo forum znow przerwa

Madzia dobro dziecka najważniejsze a czy kp czy mm to juz niewazne.
Tez chcialam jeszcze kp ale Michas byl niespokojny, co chwile glodny pomimo ze wyjadal oba cycki przy karmieniu a jak spróbowałam dac mm to całkiem inne dziecko i teraz jemy na zmianę raz kp raz mm.
A moze faktycznie po prostu corcia nie dojada tylko woli spac i wszystko będzie ok

Wczoraj z mezem o 23 wrocilismy do domu, zanim sie polozylismy itd, a Michas dzis od 1 do 4 zalaczyl sobie tryb towarzyski
I od 6 do 9 znowu, nie wiem gdzie zyje dzis...

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

Cytat:
Jak pytalam kiedyś poloznej o karmienie to powiedziała ze jedynymi przeciwskazaniami do karmienia sa aids, gruźlica i branie lekow. W kazdym innym przypadku niby można karmic.
sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości