Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :) - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-16, 22:03   #4591
majka242007
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)

Cytat:
Napisane przez Ambiwalentna29 Pokaż wiadomość
jak ze sklepu wyglądają:)zazdrosz cze,że masz taki dryg bo ja to nawet guzika nie umiem przyszyć Ostatnio byłam w ikea i fajną ościel kupiłam taką biała też w słoniki za 25 zł- polecam fajny wzór
Tez sie do ikea musze wybrac na dniach bo chce wanienke tam kupic mają taka białą.
I chce jeszcze posciel do wózka, znalazlam juz na necie taka dwa w jednym z wszytym wypełnieniem i sie pierze wszystko razem, tez sliczny wzorek. Ale w sumie nie ogladalam jeszcze poscieli w ikei... To moze tam cos znajde...

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

A wrzucisz fotke tej poscieli w sloniki?

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Acka Pokaż wiadomość
Bardzo fajny delikatny wzorek.ale masz talent dziewczynomusisz pomyslec o biznesie jakim:P niejedna by kupila
Tz tez mi tak mowi... Ale nie mam chyba tyle odwagi zeby probowac...
majka242007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-16, 22:45   #4592
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dd1dd Pokaż wiadomość
Dziękuję dziewczyny za wszystkiego życzenia zdrowia dla męża jesteście kochane a co mu było? wczoraj zawieźliśmy go na ip z tętnem ponad 200 (nigdy takiego nie miał, standard u niego to 65/min), żadne leki nie chciały pomóc, dopiero nad ranem spadło na ok.170-180. Pół dnia czekaliśmy na wyniki z krwi, wszystko dobrze więc zdecydowali się go uśpić i potraktować tymi "żelazkami" do przywracania akcji serca. I tak po tym spadło tętno do 60-70 /min ale jak go zobaczyłam po tym ... blady jak ściana to był ciężki dzień dla mnie, wyłam, głowa mi pęka,ledwo na oczy patrzę. Mam nadzieję, że go szybko teraz wypiszą
O kurde... nieźle się musiałaś wystraszyć... dobrze, że już się unormowało dużo zdrowia dla TŻ-ta

Cytat:
Napisane przez natalia1011 Pokaż wiadomość
U nas remont łazienki i toalety zakończony, ale całe mieszkanie jest do wyszorowania. Dzisiaj cały dzień z TŻ sprzątaliśmy, ale dalej jest brud taki i tona kurzu ale z efektów jestesmy zadowoleni, żałuje że nie zrobilam sobie na pamiątkę zdjęcia sprzed remontu (istny PRL, najtańsze jakieś dziwne niebieskie kafle, źle położone itd.).
Teraz czeka nas remont pokoju dla synka, mebelki przyszły dzisiaj, ale składać będziemy jak pokój pomalujemy i położymy panele.
Super, że remont zakończony

Cytat:
Napisane przez moniska139 Pokaż wiadomość
Jak mnie okropnie głowa boli Byłam na ktg z 30 minut zrobiła się godzina bo zapomnieli o mnie... Ide spać może będzie ta noc lepsza od poprzedniej. Dobranoc Mamusie
Spokojnej nocy Kochana

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Heroine
A w ogóle jak miał się Żuk urodzić, znalazłam Bartkowi taka ściągę ciuszkową w necie... może się przyda
http://domowa.tv/ubranka-dla-niemowlat-poradnik/

Dobra, jutro usg i zobaczymy jak się Księżniczka ułożyła
Oo, dziękuję na pewno się przyda

Powodzenia jutro

Cytat:
Napisane przez Acka Pokaż wiadomość
Bardzo fajny delikatny wzorek.ale masz talent dziewczynomusisz pomyslec o biznesie jakim:P niejedna by kupila
O to to
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.'
Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
heroine86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-17, 04:15   #4593
Acka
Rozeznanie

Hej
Juz po3 sie obudzilam i tak leze,mysle o glupotach:/mam nadzieje ze nie zaczynaja mi sie bezsenne noce bo to juz 2 w tym tyg gdzie tak spie.A przez caly okres ciazy bylo tak pieknie..spalam do 8 lub 9 a potem jeszcze w dzien no nic..probuje jeszcze oko zmrużyc

---------- Dopisano o 05:15 ---------- Poprzedni post napisano o 05:13 ----------

Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość
Tez sie do ikea musze wybrac na dniach bo chce wanienke tam kupic mają taka białą.
I chce jeszcze posciel do wózka, znalazlam juz na necie taka dwa w jednym z wszytym wypełnieniem i sie pierze wszystko razem, tez sliczny wzorek. Ale w sumie nie ogladalam jeszcze poscieli w ikei... To moze tam cos znajde...

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

A wrzucisz fotke tej poscieli w sloniki?

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

Tz tez mi tak mowi... Ale nie mam chyba tyle odwagi zeby probowac...
No kochana z twoim talentem to musi sie udac tz ma racje.wystarczy troche czasu no i wiary w siebie!
Acka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-17, 04:26   #4594
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mirabelka_90 Pokaż wiadomość
No właśnie też mam wrażenie że mi się obniżył. i kształt zmienił. A i ja w 34 tc jestem i też mi mówiła, że mozliwe że szybciej urodzę;d Za tydzien wizyta to zobaczymy
Ja mam za równe 2 tyg

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość

Nie, nie i jeszcze raz nie To nie nosidełko, to wisiadełko - szkoda Dziecia Ale ciuszki super

Dobra, jutro usg i zobaczymy jak się Księżniczka ułożyła
Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Mms teraz zobaczyłam to nosidlo, nie nos w tym Igorka
vea powodzenia na wizycie

a dlaczego uważacie, że lepiej nie nosić w tym dziecka?
tylko i wyłącznie ze względu na wygodę? Bo zgodzę się, sama nie chciałabym tak "wisieć" przez (powiedzmy) godzinę, ale chyba nie temu ma to służyć Ja myślałam używać tego np w razie szybkiego wypadu gdzieś do sklepu (na góra 15 min), w sytuacji, gdy mąż będzie w pracy i będę musiała zabrać dziecko z sobą... zawsze to wygodniejsze, niż np nosidełko takie "klasyczne" (do ręki)...
Ja przeczytałam jeden artykuł w necie, jak kobieta pisała, że dziecko o mało nie wypadło, ale też z całej opisanej sytuacji wynikało, że sama ta kobieta nie za bardzo dbała o jego bezpieczeństwo...
znalazłam też kilka dobrych opinii... ale nie czytałam więcej, bo stwierdziłam, że wolę zapytać tu, bo wiecie jak to jest z informacjami z neta naszemu forum "ufam", innym nie koniecznie

---------- Dopisano o 05:26 ---------- Poprzedni post napisano o 05:21 ----------

majka ładna pościel

a tak z innej beczki: zastanawiam się, czy nie zrobić sobie jakiś badań w kierunku wątroby... Bo ostatnio tak mnie boli, że szok... w dodatku kilka 2-3 razy w ciągu dnia jest mi niedobrze...
Ginekolog mówiła, że tak może być (bo Mały mi ją tam uciska) i w razie czego kazała kupić chyba essentiale forte (chyba to, muszę sprawdzić w dokumentach, a mam je w samochodzie).
No i nie wiem czy robić badania, czy nie szukać sobie choroby n a siłę...
Ostatnie wyniki z morfologii i moczu miałam książkowe, dlatego na kolejną wizytę mam nic nie robić, dopiero po 36 tc...

Ms Lullaby Ty wiesz, że dopiero dzisiaj biorę się za tego placka z truskawkami, na który dałaś mi przepis? Miałam robić go już daaawno, ale coś mi wtedy wypadło chyba, później wtrynił się remont w kuchni ale wczoraj przywiozłam od mamy świeże, pachnące truskawki i będziemy dzisiaj z mężem działać Jak dobrze, że ma urlop

Igorek

Edytowane przez mms_22
Czas edycji: 2015-06-17 o 04:28
mms_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-17, 05:41   #4595
majka242007
Zakorzenienie

Hej
Tz budzik dzwonil i dzwonil jakies ćwierkajace ptaszki ten bral prysznic i nie slyszal i sie wybudzilam... No jak mozna miec taki dzwonek ;-) tak leze i mysle... Matko ptaszki o tej godz na 8pietrze slychac? Hehe A moglam dzis pospac dluzej bo mala nie idzie do przedszkola bo mam wizyte z nia w szpitalu w poradni wad i postawy.
No ale wstalam. I pojde w takim razie zrobie morfologie i mocz bo mam na srode miec na wizyte.

mms_22 nie widzialam dokladnie ale jak dla mnie to nosidelko jak nosidelko. Przeciez nirmowlaka tam nie wlozysz tylko wieksze dzieciatko wiec dlaczego ma byc zle. Dobrze pozapinasz i nic mu sie nie stanie. Tak mysle. Masz gdzies tam wszyta metke na jaki wiek lub wage jest?,, wisiec,, tez w nim nie bedzie... Tam chyba na pupie jest grubsza gabka nie? Dzidzia sie przytuli zlapiesz za pupcie i bedzie ok. Tak sadze. Na wyskoczenie pod blok po bulki jak dla mnie jest spoko.

---------- Dopisano o 06:41 ---------- Poprzedni post napisano o 06:38 ----------

Acka ty to spij kochana ile sie da jak tylko mozesz :-D jeszcze troszke i rok czy dwa snu masz z glowy spij na zapas ;-) przyda sie hehe
Stary 2015-06-17, 06:04   #4596
roxana_lu
Zakorzenienie

Cześć!
Ja tez juz wstałam jakiś czas temu ale jeszcze sobie polezalam...
Zmykam zrobić śniadanko i po jakieś zakupy... Nie mam pomysłu co dziś zrobić na obiad, pustka w głowie... I upieklabym jakieś ciasto ale mi sie nie chce

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-17, 06:07   #4597
majka242007
Zakorzenienie

A zastanawiam sie bo pisalyscie o USG ze musza byc trzy w ciagu ciazy... To o jakie to USG chodzi? Ja mialam dwa prenatalne i na kazdej wizycie u swojej gin (3 razy tylko mi nie zrobila) tez mam usg... to jeszcze jakiegos mi brakuje?

---------- Dopisano o 07:07 ---------- Poprzedni post napisano o 07:05 ----------

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
Cześć!
Ja tez juz wstałam jakiś czas temu ale jeszcze sobie polezalam...
Zmykam zrobić śniadanko i po jakieś zakupy... Nie mam pomysłu co dziś zrobić na obiad, pustka w głowie... I upieklabym jakieś ciasto ale mi sie nie chce
Tez zastanawiam sie co z obiadem :-o i juz weny nie mam... Przeszlo mi nawet przez glowe,, jej znow obiad trzeba zrobic,,... Nie chce mi sie stac przy tych garach... Moze rosol strzele ;-) a potem jakies nalesniki... Dawno nie jedlismy.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-06-17, 06:54   #4598
Molise
Zakorzenienie

Ciekawe co u mnie dziś bedzie na obiad

Dzień dobry, znowu plamię :/

Leon
Molise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-17, 06:58   #4599
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Molise Pokaż wiadomość

Coś ty... Bidulko... Nie wiadomo czemu?
Stary 2015-06-17, 07:03   #4600
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
A zastanawiam sie bo pisalyscie o USG ze musza byc trzy w ciagu ciazy... To o jakie to USG chodzi? Ja mialam dwa prenatalne i na kazdej wizycie u swojej gin (3 razy tylko mi nie zrobila) tez mam usg... to jeszcze jakiegos mi brakuje?

---------- Dopisano o 07:07 ---------- Poprzedni post napisano o 07:05 ----------

Tez zastanawiam sie co z obiadem :-o i juz weny nie mam... Przeszlo mi nawet przez glowe,, jej znow obiad trzeba zrobic,,... Nie chce mi sie stac przy tych garach... Moze rosol strzele ;-) a potem jakies nalesniki... Dawno nie jedlismy.

U mnie naleśniki to kicha na taki dzień jak dziś... Ja bym musiała sobie usmażyć kolo południa bo juz byłabym głodna, juniorowi smażyć jak wróci z zerówki a tż o 22:00 kolejna porcje nie nie nie... Zostawiam takie rzeczy na dni kiedy jesteśmy wszyscy w domku

Cytat:

Uuuuu... A wiedza skad sie to plamienie bierze? Jak ja plamilam w ciąży z juniorem to od razu mi w szpitalu powiedzieli, ze sie łożysko odkleja...
Odpoczywaj kochana

Synuś i Córcia
Stary 2015-06-17, 07:07   #4601
martulka0991
Zadomowienie

Witajcie, ja ostatnio mam mega lenia, nic mi sie nie chce :-( jutro wieczorem wizyta, to mnie pociesza ;-) moj maluch ruchliwy mniej niz wczesniej ale potrafi jeszcze dac popalic. Pocieszam sie tym ze jeszcze miesiac i bedzie gotowy do wyjscia ;-) martwie sie tylko brakiem weny na zrobienie dla niego pokoiku... Ma czas do namyslu niecale 2tyg. Bo pozniej juz trzeba tylko dzialac zeby bylo gotowe...
Dziewczyny... Jakie Wy jestescie utalentowane, pomyslowe... Ja ani weny ani checi do dzialania nie mam ostatnio, nawet szyc na maszynie nie umiem, mama mnie szkolila tyle razy a ja dalej mam problem z wyciaganie dolnej nitki... Ale nc, moze kiedys sie naucze ;-)
martulka0991 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-06-17, 07:09   #4602
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
U mnie naleśniki to kicha na taki dzień jak dziś... Ja bym musiała sobie usmażyć kolo południa bo juz byłabym głodna, juniorowi smażyć jak wróci z zerówki a tż o 22:00 kolejna porcje nie nie nie... Zostawiam takie rzeczy na dni kiedy jesteśmy wszyscy w domku
E no to faktycznie bez sensu. 3 razy robic to samo. U mnie lubia tez nalesniki na zimno wiec bez problemu smaze raz, nadziewam i potem wcinaja pol wieczora...
A mi sie przypomnialo ze po lekarzu z Maja ide do ex tesciowej... Wiec obiadek bedzie na nas czekal... W związku z tym nie gotuje dzis nic :-D bo jest jeszcze pol lasagne z wczoraj wiec dla tz bedzie :-D
Stary 2015-06-17, 07:12   #4603
martulka0991
Zadomowienie

Widze ze juz powoli kazdej cos doskwiera i dokucza... :-( odpoczywajcie jak najwiecej by dzieciaczki w pelni dojrzaly pod serduszkami, odpoczynek i zero stresu... Wiem, latwo sie mowi ale musimy jeszcze dac rade... :-*
Co do obiadku to umnie dzis mlode ziemniaczki i mizeria a nalesniki lub cos na mleku to u mnie niedzielna tradycja na sniadanie ;-)
martulka0991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-17, 07:16   #4604
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
mms_22 nie widzialam dokladnie ale jak dla mnie to nosidelko jak nosidelko. Przeciez nirmowlaka tam nie wlozysz tylko wieksze dzieciatko wiec dlaczego ma byc zle. Dobrze pozapinasz i nic mu sie nie stanie. Tak mysle. Masz gdzies tam wszyta metke na jaki wiek lub wage jest?,, wisiec,, tez w nim nie bedzie... Tam chyba na pupie jest grubsza gabka nie? Dzidzia sie przytuli zlapiesz za pupcie i bedzie ok. Tak sadze. Na wyskoczenie pod blok po bulki jak dla mnie jest spoko.
No właśnie też mi się tak wydaje. To nosidełko jest dosyć solidne i chociaż jest wygodne (w sensie miękkie), to jest też takie "sztywne" - tzn ma solidne podparcie np pod plecy dziecka
Ja pytając o bezpieczeństwo miałam na myśli to, czy słyszałyście o jakimś przypadku, żeby dziecko z tego wypadło? Osobiście uważam, że jest to niemożliwe, bo dziecko pozapinane jest z każdej str, ale wolałam zapytać
tak, jest podana waga od 2,6 kg do 9,1 kg
jakoś specjalnie się przy nim upierać nie będę, bo tak jak pisałam - dałam za niego 1 zł, więc jeśli faktycznie okaże się złe, to po prostu wyrzucę i już

Cytat:
Ja od początku ciąży mam usg co 4 tygodnie, ale wydaje mi się, że dziewczyny pisząc o 3 badaniach usg miały na myśli wizyty na NFZ. Bo wtedy (jeśli ciąża przebiega prawidłowo i nie ma wskazań do szczegółowych badań) lekarz wykonuje tylko 3 usg w ciągu całej ciąży
1. - ok 12-13 tc - tzw genetyczne
2. - ok 20-22 tc - połówkowe
i 3. chyba pod koniec ciąży (czyli po 34 tc), ale tego pewna nie jestem...

u niektórych dziewczyn te badania się jakoś nazywają np prenatalne, II prenatalne itd. U mnie z racji tego, że mam je na każdej wizycie moja ginekolog ich nie nazywa, tylko w odpowiednich tyg bada to, co powinna... chociaz z drugiej str od kiedy wykształciły się narządy u Małego, to bada je szczegółowo na każdej wizycie

Igorek

Stary 2015-06-17, 07:16   #4605
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martulka0991 Pokaż wiadomość
Widze ze juz powoli kazdej cos doskwiera i dokucza... :-( odpoczywajcie jak najwiecej by dzieciaczki w pelni dojrzaly pod serduszkami, odpoczynek i zero stresu... Wiem, latwo sie mowi ale musimy jeszcze dac rade... :-*
Co do obiadku to umnie dzis mlode ziemniaczki i mizeria a nalesniki lub cos na mleku to u mnie niedzielna tradycja na sniadanie ;-)
Ja bym zjadla takie tosty jak w anglii sie robi... Z jajkiem sadzonym w srodku i tym boczusiem wysmazonym... Tylko nie umiem go nigdzie u nas znaleźć. Raz kiedys dawno mi sie trafil w biedronce byl tydzien angielski...
Stary 2015-06-17, 07:18   #4606
mms_22
Zakorzenienie

u nas na obiad będzie ryż albo makaron z truskawkami
osobiście wolałabym makaron (bo mniej roboty), ale mąż nudzi mnie o ryż (taki na mleku) na razie siedzę i nie chce mi się ruszać a mam tyle planów na dziś

Igorek

Stary 2015-06-17, 07:26   #4607
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość
u nas na obiad będzie ryż albo makaron z truskawkami
osobiście wolałabym makaron (bo mniej roboty), ale mąż nudzi mnie o ryż (taki na mleku) na razie siedzę i nie chce mi się ruszać a mam tyle planów na dziś
Moj tez woli ryz z truskawkami a nie makaron. Bleee jak dla mnie :-D ja zdecydowanie wole z makaronem...
A siedz odpoczywaj, ja juz teraz odpuszczam... Przestaje biegac ze szmata po mieszkaniu. Zostalo mi ostatnie 1,5mies na odpoczynek. Wiec juz teraz bez parcia. Mieszkanko wysprzatane, tz obiecal ze wyszoruje deski, takie grube, szerokie, drewniane panele mamy na scianach na polowie kuchni i przedpokoju i kafelki w kuchni. Bo chcialam najac babeczke zeby to zrobila ale skoro sam sie zglosil to prosze bardzo :-D
Jeszcze okno u maluszka i u Mai zostalo mi do umycia. W weekend to zrobie bo tz wyczysci ramy cifem a ja jedynie szyby umyje.
I juz bedzie po tym blysk, gniazdko uwite :-D
Stary 2015-06-17, 07:30   #4608
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Moj tez woli ryz z truskawkami a nie makaron. Bleee jak dla mnie :-D ja zdecydowanie wole z makaronem...
A siedz odpoczywaj, ja juz teraz odpuszczam... Przestaje biegac ze szmata po mieszkaniu. Zostalo mi ostatnie 1,5mies na odpoczynek. Wiec juz teraz bez parcia. Mieszkanko wysprzatane, tz obiecal ze wyszoruje deski, takie grube, szerokie, drewniane panele mamy na scianach na polowie kuchni i przedpokoju i kafelki w kuchni. Bo chcialam najac babeczke zeby to zrobila ale skoro sam sie zglosil to prosze bardzo :-D
Jeszcze okno u maluszka i u Mai zostalo mi do umycia. W weekend to zrobie bo tz wyczysci ramy cifem a ja jedynie szyby umyje.
I juz bedzie po tym blysk, gniazdko uwite :-D

mi mąż pomoże przy tym "obiedzie" (o ile to obiadem można nazwać) :p ja w sumie rzadko gotuję, więc chyba sie zabiorę za ten ryż i placek pójdzie dzisiaj w ruch, ale to popołudniu
jeszcze do położnej się chyba przejadę posłuchać serduszka, bo mogę jeździć na NFZ, więc czemu miałabym tego nie wykorzystać

Igorek

Stary 2015-06-17, 07:31   #4609
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie też mi się tak wydaje. To nosidełko jest dosyć solidne i chociaż jest wygodne (w sensie miękkie), to jest też takie "sztywne" - tzn ma solidne podparcie np pod plecy dziecka
Ja pytając o bezpieczeństwo miałam na myśli to, czy słyszałyście o jakimś przypadku, żeby dziecko z tego wypadło? Osobiście uważam, że jest to niemożliwe, bo dziecko pozapinane jest z każdej str, ale wolałam zapytać
tak, jest podana waga od 2,6 kg do 9,1 kg
jakoś specjalnie się przy nim upierać nie będę, bo tak jak pisałam - dałam za niego 1 zł, więc jeśli faktycznie okaże się złe, to po prostu wyrzucę i już
E tam... Jak ci ma wypasc jak bedzie dzidzia zapieta, bedzie u ciebie na brzuszku to chyba widzisz co sie dzieje ci pod nosem nie? Przytrzymac zawsze mozna pupcie itd...
Zostaw je sobie, nie popadajmy tez z skrajnosci w skrajnosc... Zwlaszcza ze planujesz miec nosidelko na 15minut do sklepu wyskoczyc po cos na biegu... Tak samo planuje zrobic zeby wlasnie do takich celow miec nosidelko... No i w razie deszczu jak Maje do szkoly bede prowadzila... To tez dzidzie w nosidelko, otule kocykiem, parasol i fruu
Stary 2015-06-17, 07:43   #4610
MsLullaby
Zakorzenienie

W íouuuuu
Cytat:
Ja mam za równe 2 tyg

vea powodzenia na wizycie

a dlaczego uważacie, że lepiej nie nosić w tym dziecka?
tylko i wyłącznie ze względu na wygodę? Bo zgodzę się, sama nie chciałabym tak "wisieć" przez (powiedzmy) godzinę, ale chyba nie temu ma to służyć Ja myślałam używać tego np w razie szybkiego wypadu gdzieś do sklepu (na góra 15 min), w sytuacji, gdy mąż będzie w pracy i będę musiała zabrać dziecko z sobą... zawsze to wygodniejsze, niż np nosidełko takie "klasyczne" (do ręki)...
Ja przeczytałam jeden artykuł w necie, jak kobieta pisała, że dziecko o mało nie wypadło, ale też z całej opisanej sytuacji wynikało, że sama ta kobieta nie za bardzo dbała o jego bezpieczeństwo...
znalazłam też kilka dobrych opinii... ale nie czytałam więcej, bo stwierdziłam, że wolę zapytać tu, bo wiecie jak to jest z informacjami z neta naszemu forum "ufam", innym nie koniecznie

---------- Dopisano o 05:26 ---------- Poprzedni post napisano o 05:21 ----------

majka ładna pościel

a tak z innej beczki: zastanawiam się, czy nie zrobić sobie jakiś badań w kierunku wątroby... Bo ostatnio tak mnie boli, że szok... w dodatku kilka 2-3 razy w ciągu dnia jest mi niedobrze...
Ginekolog mówiła, że tak może być (bo Mały mi ją tam uciska) i w razie czego kazała kupić chyba essentiale forte (chyba to, muszę sprawdzić w dokumentach, a mam je w samochodzie).
No i nie wiem czy robić badania, czy nie szukać sobie choroby n a siłę...
Ostatnie wyniki z morfologii i moczu miałam książkowe, dlatego na kolejną wizytę mam nic nie robić, dopiero po 36 tc...

Ms Lullaby Ty wiesz, że dopiero dzisiaj biorę się za tego placka z truskawkami, na który dałaś mi przepis? Miałam robić go już daaawno, ale coś mi wtedy wypadło chyba, później wtrynił się remont w kuchni ale wczoraj przywiozłam od mamy świeże, pachnące truskawki i będziemy dzisiaj z mężem działać Jak dobrze, że ma urlop

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-17, 07:51   #4611
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
W íouuuuu
???

Igorek

Stary 2015-06-17, 08:02   #4612
Molise
Zakorzenienie

Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)

Cytat:
Coś ty... Bidulko... Nie wiadomo czemu?

Nie wiadomo.... Z wczorajszego posiewu na szczęście nic nie wyszło, żadnej bakterii

Cytat:
Napisane przez roxana_lu;

Uuuuu... A wiedza skad sie to plamienie bierze? Jak ja plamilam w ciąży z juniorem to od razu mi w szpitalu powiedzieli, ze sie łożysko odkleja...
Odpoczywaj kochana

No właśnie dzisiaj na wizycie/obchodzie sobie przypomnieli, że wczoraj mieli mi robić usg . Będę miała dzisiaj robione, ale na ostatniej wizycie u mojej ginekolog z łożyskiem było wszystko ok. Ale to w sumie prawie 3 tygodnie minęły, mogło się coś podziać.

Leon
Molise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-17, 08:04   #4613
roxana_lu
Zakorzenienie

Wiecie za co kocham lato?
ImageUploadedByWizaz Forum1434524673.741538.jpg

Synuś i Córcia
Stary 2015-06-17, 08:26   #4614
natalia1011
Zadomowienie

Cytat:

Te prenatalne to dokladne pomierzenie malucha, ogladniecie wszystkich jego narzadow itd. Ja chodze na nfz i lekarz ma uprawnienia do robienia tych badan, ale sprzęt mu nie pozwala. Dlatego na prenatalne chodze prywatnie do innego doktorka (zawsze to spojrzenie innego lekarza).

U nas na obiad spagetti z wczoraj, a rosol chyba zrobie jutro bo za TZ chodzi
Cytat:

Niech Cie porzadnie pobadaja i znajda przyczynę tego plamienia. 3maj sie cieplutko.

Ja sie szykuje i jade zawiesc L4 do pracy, a pozniej ciag dalszy sprzatania, chyba do konca tygodnia bedziemy robic te porzadki ;/

zaręczyny 14.07.2011 r.

ślub 30.08.2014 r.

"uparcie i skrycie, och życie kocham cie nad życie!"

http://s1.suwaczek.com/20140830580113.png
natalia1011 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-17, 08:30   #4615
majka242007
Zakorzenienie

A mi jakos dziwnie sie zrobilo. Leze od godziny i sie ruszyc nie moge, a musze sie zbierac bo o 11 mam byc z Maja u lekarza.
Jakos tak mi slabo, zle, troche niedobrze, spac sie chce... Nie wiem co mi. Poloze sie dzis chyba spac jak Maje bede kladla.
Stary 2015-06-17, 08:34   #4616
moniska139
Zadomowienie

Cześć mi na wizycie zapowiedzieli dłuższe leżenie cokolwiek to znaczy... na ktg ładnie, brzuch nie boli i ogólnie to wszystko ok gdyby nie ten przeciek. Teściowa mi przyniosła jedzonko. Sałata truskawki kalarepa i ciastka potem poleciała do biedronki jeszcze po sok banany i jabłko. Dobry z niej człowiek. Pogoda sprzyja spaniu może się zdrzemne coś.
Dziewczyny takiego smaka robicie mi ciastem sama bym takie zrobiła i zjadła.
moniska139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-17, 08:49   #4617
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
W íouuuuu
Sama się zastanawiam co to pewnie Bartuś was wita

Co do wisiadla to dziecko wisi na kroczu, okropny wpływ na biodra dziecka, kręgosłup nienaturalnie jest wygięty, wystarczy wpisać w Google różnica między wisiadlami a nosidlem i wyskoczy ci cała lista.
Sorki dopiero się obudziłam jeszcze średnio kontaktuje

Adrianek
30.07.2015

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-06-17, 08:51   #4618
Acka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moniska139 Pokaż wiadomość
Cześć mi na wizycie zapowiedzieli dłuższe leżenie cokolwiek to znaczy... na ktg ładnie, brzuch nie boli i ogólnie to wszystko ok gdyby nie ten przeciek. Teściowa mi przyniosła jedzonko. Sałata truskawki kalarepa i ciastka potem poleciała do biedronki jeszcze po sok banany i jabłko. Dobry z niej człowiek. Pogoda sprzyja spaniu może się zdrzemne coś.
Dziewczyny takiego smaka robicie mi ciastem sama bym takie zrobiła i zjadła.
Oj biednanie chcialabym teraz w szpitalu lezec chocby ze wzgledow nuuudy..ale skoro mus to mus.oby maluszek byl zdrowy bo to najwazniejsze.
Ps. No taka tesciowa to rzadkosc

Co do obiadku ja mam dzis placki ziemniaczane i botwinka:P tzn mam zamiar to zrobic bo narazie ziemniaki jeszcze w worku nieobranenajchetniej przelezalabym ten dzien w lozku..
Stary 2015-06-17, 08:53   #4619
MsLullaby
Zakorzenienie

Mms tu trochę jest napisane http://dziecisawazne.pl/wisiadlo-nosidlo-ergonomiczne/

Adrianek
30.07.2015
Stary 2015-06-17, 08:56   #4620
Acka
Rozeznanie

Cytat:
Sama się zastanawiam co to pewnie Bartuś was wita

Co do wisiadla to dziecko wisi na kroczu, okropny wpływ na biodra dziecka, kręgosłup nienaturalnie jest wygięty, wystarczy wpisać w Google różnica między wisiadlami a nosidlem i wyskoczy ci cała lista.
Sorki dopiero się obudziłam jeszcze średnio kontaktuje
Moze chcial napissc wista wioo ale nie zdarzyl dopisac:P
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości