|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)
Cytat:
I chce jeszcze posciel do wózka, znalazlam juz na necie taka dwa w jednym z wszytym wypełnieniem i sie pierze wszystko razem, tez sliczny wzorek. Ale w sumie nie ogladalam jeszcze poscieli w ikei... To moze tam cos znajde... ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- A wrzucisz fotke tej poscieli w sloniki? ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Tz tez mi tak mowi... Ale nie mam chyba tyle odwagi zeby probowac...
![]() |
#4592 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Powodzenia jutro ![]() ![]() Cytat:
![]()
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4593 | |
Rozeznanie
|
Hej
![]() Juz po3 sie obudzilam i tak leze,mysle o glupotach:/mam nadzieje ze nie zaczynaja mi sie bezsenne noce bo to juz 2 w tym tyg gdzie tak spie.A przez caly okres ciazy bylo tak pieknie..spalam do 8 lub 9 a potem jeszcze w dzien ![]() ![]() ---------- Dopisano o 05:15 ---------- Poprzedni post napisano o 05:13 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4594 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a dlaczego uważacie, że lepiej nie nosić w tym dziecka? tylko i wyłącznie ze względu na wygodę? Bo zgodzę się, sama nie chciałabym tak "wisieć" przez (powiedzmy) godzinę, ale chyba nie temu ma to służyć ![]() Ja przeczytałam jeden artykuł w necie, jak kobieta pisała, że dziecko o mało nie wypadło, ale też z całej opisanej sytuacji wynikało, że sama ta kobieta nie za bardzo dbała o jego bezpieczeństwo... znalazłam też kilka dobrych opinii... ale nie czytałam więcej, bo stwierdziłam, że wolę zapytać tu, bo wiecie jak to jest z informacjami z neta ![]() ![]() ---------- Dopisano o 05:26 ---------- Poprzedni post napisano o 05:21 ---------- majka ładna pościel ![]() a tak z innej beczki: zastanawiam się, czy nie zrobić sobie jakiś badań w kierunku wątroby... Bo ostatnio tak mnie boli, że szok... w dodatku kilka 2-3 razy w ciągu dnia jest mi niedobrze... Ginekolog mówiła, że tak może być (bo Mały mi ją tam uciska) i w razie czego kazała kupić chyba essentiale forte (chyba to, muszę sprawdzić w dokumentach, a mam je w samochodzie). No i nie wiem czy robić badania, czy nie szukać sobie choroby n a siłę... Ostatnie wyniki z morfologii i moczu miałam książkowe, dlatego na kolejną wizytę mam nic nie robić, dopiero po 36 tc... Ms Lullaby Ty wiesz, że dopiero dzisiaj biorę się za tego placka z truskawkami, na który dałaś mi przepis? ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() Edytowane przez mms_22 Czas edycji: 2015-06-17 o 04:28 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4595 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Tz budzik dzwonil i dzwonil jakies ćwierkajace ptaszki ten bral prysznic i nie slyszal i sie wybudzilam... No jak mozna miec taki dzwonek ;-) tak leze i mysle... Matko ptaszki o tej godz na 8pietrze slychac? Hehe A moglam dzis pospac dluzej bo mala nie idzie do przedszkola bo mam wizyte z nia w szpitalu w poradni wad i postawy. No ale wstalam. I pojde w takim razie zrobie morfologie i mocz bo mam na srode miec na wizyte. mms_22 nie widzialam dokladnie ale jak dla mnie to nosidelko jak nosidelko. Przeciez nirmowlaka tam nie wlozysz tylko wieksze dzieciatko wiec dlaczego ma byc zle. Dobrze pozapinasz i nic mu sie nie stanie. Tak mysle. Masz gdzies tam wszyta metke na jaki wiek lub wage jest?,, wisiec,, tez w nim nie bedzie... Tam chyba na pupie jest grubsza gabka nie? Dzidzia sie przytuli zlapiesz za pupcie i bedzie ok. Tak sadze. Na wyskoczenie pod blok po bulki jak dla mnie jest spoko. ---------- Dopisano o 06:41 ---------- Poprzedni post napisano o 06:38 ---------- Acka ty to spij kochana ile sie da jak tylko mozesz :-D jeszcze troszke i rok czy dwa snu masz z glowy ![]()
#4596 |
Zakorzenienie
|
Cześć!
Ja tez juz wstałam jakiś czas temu ale jeszcze sobie polezalam... Zmykam zrobić śniadanko i po jakieś zakupy... Nie mam pomysłu co dziś zrobić na obiad, pustka w głowie... I upieklabym jakieś ciasto ![]() ![]()
#4597 |
Zakorzenienie
|
A zastanawiam sie bo pisalyscie o USG ze musza byc trzy w ciagu ciazy... To o jakie to USG chodzi? Ja mialam dwa prenatalne i na kazdej wizycie u swojej gin (3 razy tylko mi nie zrobila) tez mam usg... to jeszcze jakiegos mi brakuje?
---------- Dopisano o 07:07 ---------- Poprzedni post napisano o 07:05 ---------- Tez zastanawiam sie co z obiadem :-o i juz weny nie mam... Przeszlo mi nawet przez glowe,, jej znow obiad trzeba zrobic,,... Nie chce mi sie stac przy tych garach... Moze rosol strzele ;-) a potem jakies nalesniki... Dawno nie jedlismy.
#4598 |
Zakorzenienie
|
Ciekawe co u mnie dziś bedzie na obiad
![]() Dzień dobry, znowu plamię :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4599 |
Zakorzenienie
|
Coś ty... Bidulko... Nie wiadomo czemu?
#4600 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie naleśniki to kicha na taki dzień jak dziś... Ja bym musiała sobie usmażyć kolo południa bo juz byłabym głodna, juniorowi smażyć jak wróci z zerówki a tż o 22:00 kolejna porcje ![]() ![]() Uuuuu... A wiedza skad sie to plamienie bierze? Jak ja plamilam w ciąży z juniorem to od razu mi w szpitalu powiedzieli, ze sie łożysko odkleja... Odpoczywaj kochana ![]()
![]() |
#4601 |
Zadomowienie
|
Witajcie, ja ostatnio mam mega lenia, nic mi sie nie chce :-( jutro wieczorem wizyta, to mnie pociesza ;-) moj maluch ruchliwy mniej niz wczesniej ale potrafi jeszcze dac popalic. Pocieszam sie tym ze jeszcze miesiac i bedzie gotowy do wyjscia ;-) martwie sie tylko brakiem weny na zrobienie dla niego pokoiku... Ma czas do namyslu niecale 2tyg. Bo pozniej juz trzeba tylko dzialac zeby bylo gotowe...
Dziewczyny... Jakie Wy jestescie utalentowane, pomyslowe... Ja ani weny ani checi do dzialania nie mam ostatnio, nawet szyc na maszynie nie umiem, mama mnie szkolila tyle razy a ja dalej mam problem z wyciaganie dolnej nitki... Ale nc, moze kiedys sie naucze ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
#4602 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mi sie przypomnialo ze po lekarzu z Maja ide do ex tesciowej... Wiec obiadek bedzie na nas czekal... W związku z tym nie gotuje dzis nic :-D bo jest jeszcze pol lasagne z wczoraj wiec dla tz bedzie :-D
![]() |
#4603 |
Zadomowienie
|
Widze ze juz powoli kazdej cos doskwiera i dokucza... :-( odpoczywajcie jak najwiecej by dzieciaczki w pelni dojrzaly pod serduszkami, odpoczynek i zero stresu... Wiem, latwo sie mowi ale musimy jeszcze dac rade... :-*
Co do obiadku to umnie dzis mlode ziemniaczki i mizeria ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4604 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja pytając o bezpieczeństwo miałam na myśli to, czy słyszałyście o jakimś przypadku, żeby dziecko z tego wypadło? Osobiście uważam, że jest to niemożliwe, bo dziecko pozapinane jest z każdej str, ale wolałam zapytać ![]() tak, jest podana waga od 2,6 kg do 9,1 kg ![]() jakoś specjalnie się przy nim upierać nie będę, bo tak jak pisałam - dałam za niego 1 zł, więc jeśli faktycznie okaże się złe, to po prostu wyrzucę i już ![]() Cytat:
![]() 1. - ok 12-13 tc - tzw genetyczne 2. - ok 20-22 tc - połówkowe i 3. chyba pod koniec ciąży (czyli po 34 tc), ale tego pewna nie jestem... u niektórych dziewczyn te badania się jakoś nazywają np prenatalne, II prenatalne itd. U mnie z racji tego, że mam je na każdej wizycie moja ginekolog ich nie nazywa, tylko w odpowiednich tyg bada to, co powinna... chociaz z drugiej str od kiedy wykształciły się narządy u Małego, to bada je szczegółowo na każdej wizycie ![]()
![]() |
#4605 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4606 |
Zakorzenienie
|
u nas na obiad będzie ryż albo makaron z truskawkami
![]() osobiście wolałabym makaron (bo mniej roboty), ale mąż nudzi mnie o ryż (taki na mleku) ![]() ![]() ![]()
#4607 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A siedz odpoczywaj, ja juz teraz odpuszczam... Przestaje biegac ze szmata po mieszkaniu. Zostalo mi ostatnie 1,5mies na odpoczynek. Wiec juz teraz bez parcia. Mieszkanko wysprzatane, tz obiecal ze wyszoruje deski, takie grube, szerokie, drewniane panele mamy na scianach na polowie kuchni i przedpokoju i kafelki w kuchni. Bo chcialam najac babeczke zeby to zrobila ale skoro sam sie zglosil to prosze bardzo :-D Jeszcze okno u maluszka i u Mai zostalo mi do umycia. W weekend to zrobie bo tz wyczysci ramy cifem a ja jedynie szyby umyje. I juz bedzie po tym blysk, gniazdko uwite :-D
![]() |
#4608 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi mąż pomoże przy tym "obiedzie" (o ile to obiadem można nazwać) :p ja w sumie rzadko gotuję, więc chyba sie zabiorę za ten ryż ![]() ![]() jeszcze do położnej się chyba przejadę posłuchać serduszka, bo mogę jeździć na NFZ, więc czemu miałabym tego nie wykorzystać ![]()
![]() |
#4609 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zostaw je sobie, nie popadajmy tez z skrajnosci w skrajnosc... Zwlaszcza ze planujesz miec nosidelko na 15minut do sklepu wyskoczyc po cos na biegu... Tak samo planuje zrobic zeby wlasnie do takich celow miec nosidelko... No i w razie deszczu jak Maje do szkoly bede prowadzila... To tez dzidzie w nosidelko, otule kocykiem, parasol i fruu
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4610 | |
Zakorzenienie
|
W íouuuuu
Cytat:
![]() |
#4611 |
Zakorzenienie
|
#4612 | |
Zakorzenienie
|
Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)
Nie wiadomo.... Z wczorajszego posiewu na szczęście nic nie wyszło, żadnej bakterii ![]() ![]() Cytat:
No właśnie dzisiaj na wizycie/obchodzie sobie przypomnieli, że wczoraj mieli mi robić usg . Będę miała dzisiaj robione, ale na ostatniej wizycie u mojej ginekolog z łożyskiem było wszystko ok. Ale to w sumie prawie 3 tygodnie minęły, mogło się coś podziać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4613 |
Zakorzenienie
|
Wiecie za co kocham lato?
![]() ImageUploadedByWizaz Forum1434524673.741538.jpg
#4614 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas na obiad spagetti z wczoraj, a rosol chyba zrobie jutro bo za TZ chodzi ![]() Niech Cie porzadnie pobadaja i znajda przyczynę tego plamienia. 3maj sie cieplutko. Ja sie szykuje i jade zawiesc L4 do pracy, a pozniej ciag dalszy sprzatania, chyba do konca tygodnia bedziemy robic te porzadki ;/
![]() |
#4615 |
Zakorzenienie
|
A mi jakos dziwnie sie zrobilo. Leze od godziny i sie ruszyc nie moge, a musze sie zbierac bo o 11 mam byc z Maja u lekarza.
Jakos tak mi slabo, zle, troche niedobrze, spac sie chce... Nie wiem co mi. Poloze sie dzis chyba spac jak Maje bede kladla.
#4616 |
Zadomowienie
|
Cześć
![]() ![]() Dziewczyny takiego smaka robicie mi ciastem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4617 |
Zakorzenienie
|
Sama się zastanawiam co to
![]() Co do wisiadla to dziecko wisi na kroczu, okropny wpływ na biodra dziecka, kręgosłup nienaturalnie jest wygięty, wystarczy wpisać w Google różnica między wisiadlami a nosidlem i wyskoczy ci cała lista. Sorki dopiero się obudziłam jeszcze średnio kontaktuje ![]()
![]() |
#4618 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ps. No taka tesciowa to rzadkosc ![]() Co do obiadku ja mam dzis placki ziemniaczane i botwinka:P tzn mam zamiar to zrobic bo narazie ziemniaki jeszcze w worku nieobrane ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4619 |
Zakorzenienie
|
Mms tu trochę jest napisane http://dziecisawazne.pl/wisiadlo-nosidlo-ergonomiczne/
#4620 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:33.