|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)
Cytat:
![]() Cytat:
Ja ostatnio też maszynę kupiłam ale póki co jedynie poszewki szyłam;d Za to moja mama już Filipkowi uszyła pościel w kotwice śliczną I uszyje ejszcze z misiem
|
||
|
|
|
#4562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4563 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A co do nosidełka to nie pomogę, bo się nie znam ![]() Cytat:
No ja za 3 tygodnie mam usg i już się doczekać nie mogę chciałabym się uspokoić, że z Małą wszystko okej ![]() Dzięki uczę się od Was ![]() Cytat:
![]() Cytat:
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
|||||
|
|
|
#4564 |
|
Rozeznanie
|
Wszystko zalatwilam
A teraz jestem juz wykonczona tym dniem :p Trooche naskrobalyscie podczas mojej nieobecności ![]() Ja juz po kolacji zaraz ide się wykąpać i bede leeezec
|
|
|
|
#4565 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny za wszystkiego życzenia zdrowia dla męża
blady jak ściana to był ciężki dzień dla mnie, wyłam, głowa mi pęka,ledwo na oczy patrzę. Mam nadzieję, że go szybko teraz wypiszą
|
|
|
|
#4566 | |
|
Zadomowienie
|
mam, mam. na dniach wrzucę zdjęcia.
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biedna, strachu się tyle najadłaś ![]() Dużo zdrówka dla męża |
|
|
|
|
#4568 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale musialas najesc sie strachu.biedactwo.cale szczescie ze tak sie to skonczylo..teraz mąz musi dbac bardziej o siebie i faktycznie kontrola kardiologa wskazana :/
|
|
|
|
|
#4569 |
|
Zadomowienie
|
mms22 niezle łupy
majka Ty to moze biznes otwórz molise,tzrymam kciuki zeby wszystko bylo ok i bobas wyszedł o czasie bo 1,5mca to sporo pod wzgledem rozwojowym dla takiego maluszka jess922 wspolczuje przejsc z wózkiem, ja z komodą i przewijakiem mialam podobnie,nie wiadomo kiedy sie spodziewać,zero inf od sprzedającego, kurier podrzucil, ani tel ani nic a nie bylo mnie w domu...ksiazke mozna pisac skad sie biorą tacy ludzie..? trzymam kciuki by transakcja byla jednak owocna i wozek dotarl w stanie nienaruszonym... asienka182 widze ze nie tylko ja szaleje...tu babeczki,tu pranie x2 ,rozne zamowienia tu kosmetyki tu kartki a ja tylko tne i wycinam,naklejam itd..
|
#4570 | ||
|
Zadomowienie
|
ja mam w planach kupić jakiś ręczny laktator, zaczęłam coś szukać, ale nie zdecydowałam się jeszcze
![]() to ja też pędze do Ciebie na ciacho ![]() Cytat:
Zdolna mamusia Cytat:
Acka wszystkiego dobrego z okazji urodzin. U nas remont łazienki i toalety zakończony, ale całe mieszkanie jest do wyszorowania. Dzisiaj cały dzień z TŻ sprzątaliśmy, ale dalej jest brud taki i tona kurzu ale z efektów jestesmy zadowoleni, żałuje że nie zrobilam sobie na pamiątkę zdjęcia sprzed remontu (istny PRL, najtańsze jakieś dziwne niebieskie kafle, źle położone itd.). Teraz czeka nas remont pokoju dla synka, mebelki przyszły dzisiaj, ale składać będziemy jak pokój pomalujemy i położymy panele. ja też złowiłam dość sporo ciuszków w lumpku, oraz małą kołderke cieniusieńka do wózka. Musze kiedyś obfocić wszystkie łupy
|
|
#4571 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
aż tak go musieli potraktować. Kurczę dobrze, że juz jest w porządku. Musiałaś się sporo strachu najeść. Cytat:
Cytat:
ja dziś sprzątałam kuchnię po remoncie przedpokoju. Jeszcze trochę kamienia do położenia nam zostało i złożenie szafy i też koniec. w końcu. Od marca się ciągnie.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4572 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tez niedawno kupilismy mieszkanie i zalowalam ze nie porobilam fotek bo taka ruina tu byla...a teraz dom nie do poznania.no ale teraz juz za pozno:-( |
|
|
|
|
#4573 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale tak to nie widzę różnicy jak z przed ciąża bo funkcjonuje tak samo )
|
|
|
|
|
#4574 |
|
Zadomowienie
|
Jak mnie okropnie głowa boli
Byłam na ktg z 30 minut zrobiła się godzina bo zapomnieli o mnie... Ide spać może będzie ta noc lepsza od poprzedniej. Dobranoc Mamusie
|
|
|
|
#4575 |
|
Wtajemniczenie
|
Obecna
![]() dd1dd faktycznie ogromne zmarwtienie miałaś ![]() acka wszystkiego naj naj i co najważniejsze łatwego porodu i kochanego synusiakasperka jeszcze trochę się pomęcz w innym mieszkaniu a za pare dni ędziesz się gościc po królewsku u siebie ![]() ja też byłam załamana tym kurzem, wyprowadzką z dzieckiem do rodziców ale teraz nie żałuje bo mega mi się podoba przemiana głowa do góryjess no to u Ciebie też już z górki z remontem ![]() molise trzymaj sie tam w szpitalu i nózki kurczowo razem co do torby to dzisiejsza sytuacja uświadomiła mi,że musze teżjuż być spakowana..
|
#4576 |
|
Zakorzenienie
|
asienka, gratuluje ogarnięcia i nowego Gniazdka
mms nie stosowałam, ale nacierałam Bartka (jak dziwnie by to nie zabrzmiało ) i farmaceutka kazał mi to robić w rękawiczkach, bo podobno niewskazane Na 100% niewskazane wszelkie rozgrzewające, ale chłodzące powiedziała, że też... ale skoro gin Ci pozwoliła, to chyba wie co mówi.Fotel marzenie Żuk kudłaty od urodzenia, a ja nie wiem co to zgaga.. nigdy jeszcze nie miałam ![]() Nie, nie i jeszcze raz nie Ale ciuszki super Ambi, super, że będzie łóżeczko Molise, ogromne gratulacje ![]() No i proszę się ładnie w szpitalu trzymać i mocno zaciskać nogi ![]() majka, na krew najlepszy babciowy sposób, czyli lodowata woda (absolutnie nie ciepła, bo utrwalisz) i duuużo soli Bardzo ładna pościel ![]() Nicole, baaardzo polecam BeSafe! ankaaa, ja bym dzwoniła do gina Mirabelka, no niestety co firma, to rozmiar, a czasami i z jednej firmy różnie wypada Ja równałam do F&F - najbardziej wiernie mi wypadały natalia, Jess gratuluję wizyty Acka, już kawał dziecia Moniska UFFFF!!!! dd1dd co się dzieje? Doczytałam... dużo zdrówka i spokoju życzę Wam obojgu Mravka, super, że hemoglobina skoczyła Acka sto lat, sto lat ![]() Heroine A w ogóle jak miał się Żuk urodzić, znalazłam Bartkowi taka ściągę ciuszkową w necie... może się przyda ![]() http://domowa.tv/ubranka-dla-niemowlat-poradnik/ Heh, dyskusja ciuszkowa się widzę wywiązała ![]() To ja powiem tak - jak Żuk był mały, to całe dnie spędzał w bodziaku i pajacu, ewentualnie bodziaku i śpiochach. Na noc bodziak z pajacem. Na gorąco rampers (w ogóle uwielbiam rampersy!) Do teraz do żłobka bodziak, spodnie i koszulka albo sweterek. Kaftaniki dla mnie zbędne - jak podrósł używałam koszulek. Półśpiochów nie używałam, bo po pierwsze niewygodnie mi było przebierać pieluchę - wolę śpiochy albo pajaca z dostępem "od dołu", a po drugie miałam schizo, że nawet najszersza guma jednak brzuszek uciska - co przy początkowych problemach z kolkami raczej było nie do przyjęcia.Dobra, jutro usg i zobaczymy jak się Księżniczka ułożyła
|
|
|
|
#4577 | |
|
Zakorzenienie
|
Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)
Cytat:
Zanim ja po królewsku będę mogła się u siebie pogościć to jeszcze trochę czasu zleci ![]() Ale masz rację Jeszcze się troszkę pomęczę i swoim gniazdku będę ![]() |
|
|
|
|
#4578 |
|
Zakorzenienie
|
Mms teraz zobaczyłam to nosidlo, nie nos w tym Igorka
|
#4579 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny...ja się aż dziwię bo mam takiego powera od jakiś 3 tyg,że hej. Może to efekt brania żelaza - jstem ciekawa
![]() dzisiaj na takim speedzie załatwiałam wszystko.. począwszy od foto na dowód, zaliczenie urzedu miasta i 4 lumpekósw . mąż wyszedł do pracy ja zostalam sama z małym i zaczął mnie mega boleć brzuch.. skurcze miałam co 10 min.. tak się rozpłakałam ale położyłam się z małym i czekałam aż przejdzie- przeszło po godzinie gdy już w sumie w myslach szukowalam torbę do szpitala. Całe szczęście !jaka byłam na siebie zła.. bo za mocno szarżowałam w mieście- ja z tym wielkim brzuchem prawie biegam
|
#4580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4581 |
|
Zakorzenienie
|
dd1dd zdrowia dla tż ! A Ty sie juz nie denerwuj bo wiesz, ze Ci nie wolno
Anka sto latek !! Molise zaciskaj nóżki ! ![]() Ja dziś miałam sporo do ogarnięcia i poza domem i w domu... I dziwne bo jakoś nawet szczególnie zmęczona nie jestem, chyba dzięki pogodzie ale mimo wszystko lecę spać co sie wyspie bo od jutra planuje coś sie pouczyć w końcu Dobrej nocy !
|
#4582 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Cytat:
|
|
#4583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4584 |
|
Zakorzenienie
|
Acka- wszystkiego dobrego i szczesliwego rozwiazania
Vea- milego podgladania Ambi- ja tez czasem az biegam, a potem brzuch boli wlasnie, ehh ale czlowiek najpierw robi, potem mysli, albo co gorsze wie, ze nie wskazane, a jednak biegnie. ja caly czas sie denerwuje tym, ze maly ma coraz mniej miejsca i jest mu pewnie bardzo zle, ale przeciez natura to tak wymyslila, ze jest dobrze i tyle dzieci sie juz urodzilo. Mimo wszystko takie mysli mam, ale chyba jakby mu bylo zle to by chcial wyjsc, prawda ?
|
#4585 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w ogóle dociera do mnie,że już niedługo koniec ciązy i to mój ostatni brzuszek ciązowy ( taki mam zamiar ) będzie mi tego brakowało a dziś w mieście jacy mili ludzie do mnie![]() Majka chyba będziemy miały bliźniacze pokoje naszych chłopaków bo pościel też mam błękitna- sliczną uszyłas ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Cytat:
![]()
|
|
#4586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4587 |
|
Zakorzenienie
|
Taka:
A jutro wezme sie jeszcze za ochraniacz :-D
|
|
#4588 |
|
Wtajemniczenie
|
jak ze sklepu wyglądają:
Ostatnio byłam w ikea i fajną ościel kupiłam taką biała też
|
#4589 |
|
Zakorzenienie
|
vea7 i powodzenia jutro na USG :-D
|
#4590 |
|
Rozeznanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:03.

ogólnie mało zniszczone, więc wzięłam.... ale w internecie natknęłam się na jedną opinię, że jakoby te nosidełka są niebezpieczne... no i nie wiem czy je zostawić, czy wyrzucić? 

chciałabym się uspokoić, że z Małą wszystko okej
mój wózek idzie do mnie już od ponad tygodnia... tzn kontakt z laską jest ograniczony. Najpierw pisała, że szukają kartonu do spakowania, jak jej napisaliśmy, że ma zapakować to w folię i może zamówić kuriera do domu to była w szoku, ale niby tak zrobiła. Potem czekaliśmy na odzew kiedy go wysłała nic, napisaliśmy i niby miała wysłać w sobotę, nie wysłała, potem napisała, że wysłała wczoraj i wieczorem poda numer przewozowy, nie podała 
blady jak ściana

ale musialas najesc sie strachu.biedactwo.cale szczescie ze tak sie to skonczylo..teraz mąz musi dbac bardziej o siebie i faktycznie kontrola kardiologa wskazana :/

ja dziś sprzątałam kuchnię po remoncie przedpokoju. Jeszcze trochę kamienia do położenia nam zostało i złożenie szafy i też koniec.
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Na 100% niewskazane wszelkie rozgrzewające, ale chłodzące powiedziała, że też... ale skoro gin Ci pozwoliła, to chyba wie co mówi.