Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9 - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-14, 06:40   #4591
Moderna
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Chyba wywołam burze ale Pani, Moderna...jakie macie zdanie w kwestii serii napaści i gwałtów w Niemczech przez imigrantów w Niemczech ?
Nie pytam złośliwie, ale własnie czytałam o krytyce Merkel, oglądałam film jak chłopy zaciągają kobiete do podziemi dworca i nawet nie chce myslec co było dalej
przestepstwo, jakich w Europie pelno - jestem pewna, ze ci, co popelnili sie tego czynu zostana ukarani.
Hejt wzmaga nienawisc, strach - bardziej boje sie ekstremistow prawicowych, ludzi przepelnionych nienawiscia wobec siebie
Natomiast caly czas czekam na podjecie krokow przez Europe, by pomoc Syrii TAM, na miejscu, by ludzie nie musieli uciekac przed smiercia, wojna, przed swoimi rodakami, ktorzy morduja ich rodziny, gdzie codziennie umieraja ludzie z glodu i z przemocy.

---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ----------

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
jak co matka powinna mieć po 6miesiącu życia zagwartantowane w umowie pisemnej, ze od 20 do 5 rano ma czas dla siebie- wyspac się....

pierwszy raz przespalam noc, jak M. skonczyl 2,5 roku - ale teraz takich nocy jest duzo, bardzo duzo
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-14, 07:17   #4592
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Dominika całe noce je, dziś miała 2 razy po ok godzinę przerwę, sama odpelzala od cyca, była przezarta, spać nie chciała, snula się po łóżku ode mnie do tż zaczepiajac nas. Za drugim razem po jakimś czasie takiej tulaczki sama zasnela, bez cyca, pierwszy raz. Jakub budził się 2 razy, plus rano, za każdym razem zły, wściekły, jeczacy..

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-14, 07:56   #4593
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Sorce, Ty masz smykałkę w palcach:http://gu-tworzy.blogspot.com/2015/1...znurka-na.html
widzialam juz te dywaniki na grupie fb, sliczne sa

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ----------

Demeter tutaj syryjscy uchodzcy wstydza sie za dzialania mezczyzn, jakie mialy miejsce w Kolonii
https://www.facebook.com/CezKpnr/pos...08206847387528

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
w załączniku pokój dziecięcy, proporcje tak mniej więcej, nie wyliczałam dokładnie. szafa po lewej stronie musi zostać, resztę można przemeblować. okno na krótkiej ścianie jest, i kaloryfer. póki co ta po lewej i na wprost jest fioletowa.
a jak wysokie jest to okno, tzn. chodzi mi na jakiej wysokosci jest parapet?

tak caly czas mysle, bo teraz robisz przemeblowanie, ale za ok. 1-2 lata sytuacja z lozkami sie zmieni - mysle, ze teraz musisz tak rozplanowac, by uwzglednic zmiany lozkowe na pozniej - czy chcesz, by pozniej dzieci spaly w dwoch lozeczkach, czy na pietrowym, czy moze lozko wysuwne spod drugiego? Czy po prostu zalezy Ci teraz tylko na tym kaciku do zabawy dla dzieci?
Stary 2016-01-14, 08:15   #4594
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Moderna - w perspektywie kilku najbliższych lat myślimy o zmianie mieszkania. To nic pewnego jeszcze ale nie chce piętrowego łóżka, ani wysuwanego bo wtedy w nowym mieliby osobne pokoje. Dlatego skupiam się na najbliższych powiedzmy 2 latach, dla Jakuba łóżko przedszkolaka, dla Dominiki łóżeczko drewniane w którym do 3 lat mogłaby spać, chce stosunkowo niewielkim kosztem to zrobić, albo z myślą o zabraniu czegoś dalej, chociaż urządzanie do czegoś co już jest nie jest proste.

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-14, 08:49   #4595
Sorceresss
Wtajemniczenie

Byou, nie pokazuj mi takich rzeczy! Sietne kolorki tego dywanu.
Cieszę się, że smakował obiad. Pomidory suszone dawałaś? Bo one mi tam bardzo pasują i smakują.

Panika, tak, kołyska przemalowana na biało of kors.korzystamy z niej zgodnie zplanem. Wieczorem wyjeżdża do wiekszego pokoju jak Fifi usypia, a w nocy jak idziemy spać przejeżdża do sypialni

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
Co te dziewczyny tak nie śpią? (
Dołączam do grupy. Pchła nie mogła usnąc, umęczona i nic... cyc i cyc i cyc. Zjadła i dalej szukała. Nawet nie kimnęła na chwilkę. Jak zobaczyłam, że już oba sine powiedziałam basta! Dostała troszkę mm, przesikała się i padła. Ja razem z nią i spałyśmy nieprzerwanie ponad 5 h. Potem nad ranem dostała nadleczoną pierś i znów spała łądnie 3 h

Cytat:
a, myślałam że dziecięcy.
ja nie chcę w salonie zabawek
też myślałam, że dziecięcy Panika robi.
Ja zabawek nie chcę, nie chciałam i pewnie nie będę chcieć ale mam i nic na to nie poradzę. W "moim" kącie tłumaczę sobie, że mam małe dziecko i nic nie poradzę Wielka samolot duplo na regałach z książkami już mi prawie pasuje do wystroju

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-14, 09:20   #4596
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
[/COLOR]Demeter tutaj syryjscy uchodzcy wstydza sie za dzialania mezczyzn, jakie mialy miejsce w Kolonii
https://www.facebook.com/CezKpnr/pos...08206847387528[COLOR="Silver"]
Ile ich tam? Na palcach ręki można policzyć...
Tacy też są, ale to mniejszość.

Cytat:
przestepstwo, jakich w Europie pelno - jestem pewna, ze ci, co popelnili sie tego czynu zostana ukarani.
Hejt wzmaga nienawisc, strach - bardziej boje sie ekstremistow prawicowych, ludzi przepelnionych nienawiscia wobec siebie
Natomiast caly czas czekam na podjecie krokow przez Europe, by pomoc Syrii TAM, na miejscu, by ludzie nie musieli uciekac przed smiercia, wojna, przed swoimi rodakami, ktorzy morduja ich rodziny, gdzie codziennie umieraja ludzie z glodu i z przemocy.[COLOR="Silver"]
Serio? Setki kobiet zgwałconych, okradzionych i to przestępstwo jakich pełno? Zaplanowana akcja.
"Ponad tysiąc imigrantów z krajów arabskich najpierw odpaliło w tłumie fajerwerki i race, powodując popłoch, a następnie otoczyło zdezorientowane kobiety, obmacując je i kradnąc należące do nich przedmioty. Doszło też do wielu prób gwałtu."

Ale dobrze poznać Wasz punkt widzenia
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-14, 09:29   #4597
Sorceresss
Wtajemniczenie

Najgorsze jest to, że znowu są dyskusje o złych emigrantach, będą zamykania granic etc, a cierpią na tym ludzie, którzy pomocy potrzebują. Ja też jestem nastawiona sceptycznie do przyjmowania emigrantów o czym pisałam wcześniej, ale musimy sobie wszyscy zdać sprawę, że w Syrii od ponad 3 lat trwa wojna. Że w tym tłumie EMIGRANTÓW są również UCHODŹCY, którzy uciekają przed wojną, śmiercią. Którym w każdej chwili mogą zbombardować dom, którzy nie mają normalnego życia.
Wâ˜☠â˜☠â˜☠â˜☠ia mnie niemiłosiernie, że przez oszołomów i zbirów nie widzimy tych potrzebujących.

Terry Pratchett

Edytowane przez Sorceresss
Czas edycji: 2016-01-14 o 09:31

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-01-14, 09:48   #4598
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
pierwszy raz przespalam noc, jak M. skonczyl 2,5 roku
heh.. T. jak miał 25 miesięcy. ale na świecie była już Olka. więc... jeszcze 1,5 roku i się wyśpię

Cytat:
Moderna - w perspektywie kilku najbliższych lat myślimy o zmianie mieszkania.
pięknie

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość

też myślałam, że dziecięcy Panika robi.
Ja zabawek nie chcę, nie chciałam i pewnie nie będę chcieć ale mam i nic na to nie poradzę.
z dziecięcym, mam nadzieję, poradzimy sobie sami. widziałaś mój "salon" i wiesz, że wymaga, oj wymaga
u mnie wszędzie jest dzieciowo. tlumaczę sobie, że to taki etap. kiedyś będzie tego wszystkiego mniej

Cytat:
Wâ˜☠â˜☠â˜☠â˜☠ia mnie niemiłosiernie, że przez oszołomów i zbirów nie widzimy tych potrzebujących.
ot to, to. i to jest kwintesencja.
to nie jest tak, że pana z ISIS czy gwałciciela przytuliłabym do piersi. bynajmniej. jestem jak najbardziej za barrrrrrdzo surowymi karami, ostrymi restrykcjami w przyjmowaniu ludzkiej fali. generalnie za kontrolą tego co się dzieje.

kilka dni temu widziałam foty z (dotąd) odciętej od pomocy (i czegokolwiek) wioski syryjskiej. Widok wygłodzonych, wychudzonych dziecięcych buź wali mi na psyche.

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-14, 10:11   #4599
Moderna
Zakorzenienie

Demeter setki zgwałconych kobiet??
Do tej pory wpłynęły dwa zawiadomienia o gwałcie, pozostałe to napady o seksualnym podtekście rożnego kalibra.
Stary 2016-01-14, 10:30   #4600
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Demeter setki zgwałconych kobiet??
Do tej pory wpłynęły dwa zawiadomienia o gwałcie, pozostałe to napady o seksualnym podtekście rożnego kalibra.
Słyszałam o wielu kolejnych przypadkach samego gwałtu.
Aż nie przystoi mi pisać czym moga być napady o seksualnym podtekscie, nawet chyba nie chce...

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Dziewczyny wolę wiecej sie o tym nie rozpisywać. Byłam ciekawa Waszych zdań po ostatnich zajściach i widze, że sie nic nie zmieniło.
Stary 2016-01-14, 10:59   #4601
BYou
MBZ♥

Demeter, już kiedyś pisałam, że boję się tej fali emigrantów-bo wśród nich są terroryści, a że kontroli nad przepływem takiego ogromu ludzi nie ma to jest burdel. Mi żal kobiet i dzieci, które zostały np w Syrii. Widziałam też jakiś reportaż, w wiosce nie ma już psów i kotów, ba nawet liści na drzewach, głód, głód, głód i lęk o jutro.
Absolutnie nie neguję, że te sprawy nie miały miejsca bo są zgłoszenia itp i mam nadzieję, że gwałciciele zostaną ukarani. Tylko to zostało nagłośnione, wałkowane bo emigranci, bo muzułmanie bo islam. Oglądałaś może dokument Anny Dereszowskiej o gwałtach w Indiach, bodajże tytuł Co 3 minuty. Bo co tyle jest tam gwałcona kobieta. Z tamtym nic nie robimy bo to nie nasze europejskie podwórko

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-01-14, 11:30   #4602
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Moderna - w perspektywie kilku najbliższych lat myślimy o zmianie mieszkania. To nic pewnego jeszcze ale nie chce piętrowego łóżka, ani wysuwanego bo wtedy w nowym mieliby osobne pokoje. Dlatego skupiam się na najbliższych powiedzmy 2 latach, dla Jakuba łóżko przedszkolaka, dla Dominiki łóżeczko drewniane w którym do 3 lat mogłaby spać, chce stosunkowo niewielkim kosztem to zrobić, albo z myślą o zabraniu czegoś dalej, chociaż urządzanie do czegoś co już jest nie jest proste.
ah rozumiem, trzymam mocno kciuki, zeby sie zmiana mieszkania powiodla

Jak bede miec chwile spokoju, to pomysle, co mozna zrobic
Na razie mam meza na glowie, wzial chorobowe
Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
heh.. T. jak miał 25 miesięcy. ale na świecie była już Olka. więc... jeszcze 1,5 roku i się wyśpię

kilka dni temu widziałam foty z (dotąd) odciętej od pomocy (i czegokolwiek) wioski syryjskiej. Widok wygłodzonych, wychudzonych dziecięcych buź wali mi na psyche.
jeszzce chwilka tralalalaa taka malutka

tez widzialam ten reportaz

Cytat:

Cytat:
Byłam ciekawa Waszych zdań po ostatnich zajściach i widze, że sie nic nie zmieniło.
no ja sie ciesze, ze sie nie zmienilo
Stary 2016-01-14, 11:31   #4603
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Absolutnie nie neguję, że te sprawy nie miały miejsca bo są zgłoszenia itp i mam nadzieję, że gwałciciele zostaną ukarani. Tylko to zostało nagłośnione, wałkowane bo emigranci, bo muzułmanie bo islam. Oglądałaś może dokument Anny Dereszowskiej o gwałtach w Indiach, bodajże tytuł Co 3 minuty. Bo co tyle jest tam gwałcona kobieta. Z tamtym nic nie robimy bo to nie nasze europejskie podwórko
Nie widziałam, ale wiem że w Indiach tak własnie jest.
Pytanie tylko co mozna, co my możemy z tym zrobic?
Stary 2016-01-14, 11:39   #4604
Sorceresss
Wtajemniczenie

W ostatnią noc w szpitalu na patologii przywiezli dziewczynę z gwałtu. Po pierwszych krzykach myślałysmy, ze rodzi. Jak zaczęła wyć z rozpaczy, że poroniła. Koleżanka wyszła do ubikacji i widziała biedulkę zwiniętą w kłębek na noszach w asyście rodziców i policji.
Także ten... zwyrodnialcy to też nasze podwórko
A patologiczne gwałty w rodzinach? Nie... mąż nie gwałci żony, to seks małżeński przecież. Silą bo siłą...

Myślę, że ta cała sytuacja jest wynikiem totalnie przeze mnie nie zrozumiałej polityki pomocy Syryjczykom. Wszystkim. Nie tylko kobietom i dzieciom. Nadawanis statusu uchodźców osobom z krajów nieogRniętych tak otwartą wojną (mimo trudnej sytuacji plitycznej np Irak).

Terry Pratchett
Stary 2016-01-14, 11:42   #4605
Dragusia88
Zakorzenienie

I to ze gdzues jest gorzej to u nas te "ppare " przypadków mamy olac? Hmm eh

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-01-14, 11:43   #4606
BYou
MBZ♥

SOrce
O tym też myślę, że źli to nie tylko oni, ale u nas też patologii nie brakuje. I też Polacy za granicą, emigrujący za zarobkiem święci nie są.
Tak, dodałam suszone pomidory. Bardzo lubię ale u mnie w sklepiku rozbój w biały dzień, malutki słoiczek kosztuje 10,50.

Stary 2016-01-14, 11:45   #4607
Sorceresss
Wtajemniczenie

Dragusia, nie olać. Ciulasów karać, ciąć członki, ale na problem pomocy patrzeć obiektywnie.

Byou, patologia i w dobrych, bogatych domach jest. Jak ktoś ma predyspozycje. ..

Terry Pratchett
Stary 2016-01-14, 11:50   #4608
BYou
MBZ♥

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
A gdzie tak napisałam? Mocno nadinterpretujesz.
Zaostrzenie kar, pozbawienie skazanych wszelkich przywilejów, większy nacisk na resocjalizację, leczenie w przypadku zaburzeń.

Stary 2016-01-14, 11:52   #4609
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Sorce, okropne to co piszesz

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

Byou, to ja niestety powątpiewam w resocjalizacje. Są ludzie tak zdeprawowani, że nic im nie pomoze

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-01-14, 11:57   #4610
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Monika i inne mamy dwójki mi się np, takie rozwiazanie spodobało.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg jak-ustawic-lozka-w-pokoju-13.jpg (106,2 KB, 21 załadowań)
Stary 2016-01-14, 11:57   #4611
BYou
MBZ♥

Demeter sądząc po liczbach ilu więźniów po wyjściu trafia znowu za kratki to skuteczna nie jest. Jednak wku.r.wia to, że w każdej sali tv, gry typu playstation, ,siłownie itp i jeszcze skargi piszą, że warunki złe mają. Trafiłby jeden z drugim do więzenia w Ameryce płd czy w Azji to ze łzą w oku wspomniałby pobyt na wczasach all inclusiv w Krzywańcu np. I poważnie astanowiłby się czy chce na kogoś podnieść rękę, ukraść coś czy dać upust swojej chuci

Stary 2016-01-14, 12:09   #4612
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie w sklepiku rozbój w biały dzień, malutki słoiczek kosztuje 10,50.
wooooo. pojechana cena... w tym roku nie kupuję Moja Amiszka przepyszne zrobiła

Cytat:
patologia i w dobrych, bogatych domach jest. Jak ktoś ma predyspozycje. ..
i w kościele, i w pracy (vide Olsztyn), i... wszędzie.
straszne to

Cytat:
Są ludzie tak zdeprawowani, że nic im nie pomoze

w każdej nacji. w każdej grupie społecznej.

Stary 2016-01-14, 12:09   #4613
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
Dragusia olac?? a przepraszam bardzo - hejt to rozwiazanie?

To mozesz "zamknac oczy" i nie widziec nic poza swoim podworkiem, bo po co wiedziec, ze gdzies jest gorzej

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2016-01-14 o 12:11
Stary 2016-01-14, 12:16   #4614
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Demeter sądząc po liczbach ilu więźniów po wyjściu trafia znowu za kratki to skuteczna nie jest. Jednak wku.r.wia to, że w każdej sali tv, gry typu playstation, ,siłownie itp i jeszcze skargi piszą, że warunki złe mają. Trafiłby jeden z drugim do więzenia w Ameryce płd czy w Azji to ze łzą w oku wspomniałby pobyt na wczasach all inclusiv w Krzywańcu np. I poważnie astanowiłby się czy chce na kogoś podnieść rękę, ukraść coś czy dać upust swojej chuci

Wlasnie przegladam newsy
http://www.rmf24.pl/raporty/raport-f...-w,nId,1953897
Stary 2016-01-14, 12:19   #4615
Moderna
Zakorzenienie

Dla zmiany tematu, bardzo fajny pomysl, metoda zielonego olowka
http://uptoclouds.pl/metoda-zielonego-olowka/
Stary 2016-01-14, 12:31   #4616
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
wooooo. pojechana cena... w tym roku nie kupuję Moja Amiszka przepyszne zrobiła
Jeśli to te, które dostałam to: OOOOO TAAAAK Pyszne
Kim jest Twoja Amiszka? Hihi Amisze równoważą nam uchodźców sesese

Kojarzycie czy w Pepco kupię jakieś tandetne błyszczące naklejeczki? Ale nie tematyczne, tylk jakieś kółka, ptaszki, serduszka, kwiatuszki? Czy od razu na empik uderzać?

A propos... jednak stwierdziałam, że pozamawiam książki dla Filipka w empiku (dla siebie nie mam serca przepłacać). Widziałam na blogu Sroki opinię o tej książce: http://www.empik.com/o-rety-przyroda...2493,ksiazka-p kojarzycie ją?
Po fascynacji Inwentarzem Drzew chyba pójdę wtym kierunku. Rurociągi na razie na drugim planie

Ah, Byou mam ochotę Cię udusić... nakręciłam się na ten dywanik Ja nie mogę takich rzeczy oglądać! NIE MOGĘ!!! Dobrze, że szydełkowanie nie idzie mi tak dobrze jak napalanie się na rękodzieło

Idziemy z Zochą do mięsnego! Jest czym oddychać!

Terry Pratchett
Stary 2016-01-14, 13:00   #4617
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:

w każdej nacji. w każdej grupie społecznej.
To jeszcze nawiąze: Myslisz, że system policyjny w Polsce (wykrywanie sprawców, wieziennictwo, ew. resocjalizacja) jest lepszy niż w Syrii, Afryce, skąd pochodzi większość Uchodzców?
Stary 2016-01-14, 13:18   #4618
Villga
Zadomowienie

Wiem, ze ni z gruszki ni z pietruszki ale trafiłam na ostatni post Kasi Tusk na blogu i zgadnijcie jakie perfumy sa na zdjeciu z jej ulubionymi kosmetykami??
Podpowiem, ze ostatnio nazwa ta padła u nas na watku.

Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Moderna, podoba mi się ta metoda zielonego ołówka!
Villga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-14, 13:27   #4619
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli to te, które dostałam to: OOOOO TAAAAK Pyszne
Kim jest Twoja Amiszka?

przekaże, ucieszy sie
moi rodzice sa amiszami.
ostatnio dostalam buteleczke (200 ml) oleju z orzechów laskowych. ojciec powiedzial, ze nic drozszego od nich nigdy nie dostalam i nie dostane (tyle go to wysilku kosztowalo )

Cytat:
Idziemy z Zochą do mięsnego! Jest czym oddychać!
pierwsze wyjscie?
w ogole mialam pytac jak z 'odbiorka' Fifiego? maz? F. nie protestuje?

Cytat:
To jeszcze nawiąze: Myslisz, że system policyjny w Polsce (wykrywanie sprawców, wieziennictwo, ew. resocjalizacja) jest lepszy niż w Syrii, Afryce, skąd pochodzi większość Uchodzców?
nie wiem. nie mam pojecia.
choć myślę, że w krajach trawionych wojną jakikolwiek "system" to chyba mrzonka...

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
i zgadnijcie jakie perfumy sa na zdjeciu z jej ulubionymi kosmetykami??
Piątka?

Stary 2016-01-14, 13:32   #4620
Villga
Zadomowienie

Pani, ano tak! Zgadlas.
Ciekawe czy naprawę ich używa... nie znam osobiście nikogo, kto by chciał. ..

Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka
Villga jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości