![]() |
#4591 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9
Cytat:
Hejt wzmaga nienawisc, strach - bardziej boje sie ekstremistow prawicowych, ludzi przepelnionych nienawiscia wobec siebie ![]() Natomiast caly czas czekam na podjecie krokow przez Europe, by pomoc Syrii TAM, na miejscu, by ludzie nie musieli uciekac przed smiercia, wojna, przed swoimi rodakami, ktorzy morduja ich rodziny, gdzie codziennie umieraja ludzie z glodu i z przemocy. ---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ---------- Cytat:
![]() pierwszy raz przespalam noc, jak M. skonczyl 2,5 roku - ale teraz takich nocy jest duzo, bardzo duzo ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4592 |
Zakorzenienie
|
Dominika całe noce je, dziś miała 2 razy po ok godzinę przerwę, sama odpelzala od cyca, była przezarta, spać nie chciała, snula się po łóżku ode mnie do tż zaczepiajac nas. Za drugim razem po jakimś czasie takiej tulaczki sama zasnela, bez cyca, pierwszy raz. Jakub budził się 2 razy, plus rano, za każdym razem zły, wściekły, jeczacy..
Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4593 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- Demeter tutaj syryjscy uchodzcy wstydza sie za dzialania mezczyzn, jakie mialy miejsce w Kolonii https://www.facebook.com/CezKpnr/pos...08206847387528 ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Cytat:
tak caly czas mysle, bo teraz robisz przemeblowanie, ale za ok. 1-2 lata sytuacja z lozkami sie zmieni - mysle, ze teraz musisz tak rozplanowac, by uwzglednic zmiany lozkowe na pozniej - czy chcesz, by pozniej dzieci spaly w dwoch lozeczkach, czy na pietrowym, czy moze lozko wysuwne spod drugiego? Czy po prostu zalezy Ci teraz tylko na tym kaciku do zabawy dla dzieci? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4594 |
Zakorzenienie
|
Moderna - w perspektywie kilku najbliższych lat myślimy o zmianie mieszkania. To nic pewnego jeszcze ale nie chce piętrowego łóżka, ani wysuwanego bo wtedy w nowym mieliby osobne pokoje. Dlatego skupiam się na najbliższych powiedzmy 2 latach, dla Jakuba łóżko przedszkolaka, dla Dominiki łóżeczko drewniane w którym do 3 lat mogłaby spać, chce stosunkowo niewielkim kosztem to zrobić, albo z myślą o zabraniu czegoś dalej, chociaż urządzanie do czegoś co już jest nie jest proste.
Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4595 |
Wtajemniczenie
|
Byou, nie pokazuj mi takich rzeczy! Sietne kolorki tego dywanu.
Cieszę się, że smakował obiad. Pomidory suszone dawałaś? Bo one mi tam bardzo pasują i smakują. Panika, tak, kołyska przemalowana ![]() ![]() Dołączam do grupy. Pchła nie mogła usnąc, umęczona i nic... cyc i cyc i cyc. Zjadła i dalej szukała. Nawet nie kimnęła na chwilkę. Jak zobaczyłam, że już oba sine powiedziałam basta! Dostała troszkę mm, przesikała się i padła. Ja razem z nią i spałyśmy nieprzerwanie ponad 5 h. Potem nad ranem dostała nadleczoną pierś i znów spała łądnie 3 h ![]() też myślałam, że dziecięcy Panika robi. Ja zabawek nie chcę, nie chciałam i pewnie nie będę chcieć ale mam i nic na to nie poradzę. W "moim" kącie tłumaczę sobie, że mam małe dziecko i nic nie poradzę ![]() ![]()
![]() |
#4596 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tacy też są, ale to mniejszość. Cytat:
"Ponad tysiąc imigrantów z krajów arabskich najpierw odpaliło w tłumie fajerwerki i race, powodując popłoch, a następnie otoczyło zdezorientowane kobiety, obmacując je i kradnąc należące do nich przedmioty. Doszło też do wielu prób gwałtu." Ale dobrze poznać Wasz punkt widzenia ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4597 |
Wtajemniczenie
|
Najgorsze jest to, że znowu są dyskusje o złych emigrantach, będą zamykania granic etc, a cierpią na tym ludzie, którzy pomocy potrzebują. Ja też jestem nastawiona sceptycznie do przyjmowania emigrantów o czym pisałam wcześniej, ale musimy sobie wszyscy zdać sprawę, że w Syrii od ponad 3 lat trwa wojna. Że w tym tłumie EMIGRANTÓW są również UCHODŹCY, którzy uciekają przed wojną, śmiercią. Którym w każdej chwili mogą zbombardować dom, którzy nie mają normalnego życia.
Wâ☠â☠â☠â☠ia mnie niemiłosiernie, że przez oszołomów i zbirów nie widzimy tych potrzebujących.
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2016-01-14 o 09:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#4598 | |||
Zakorzenienie
|
heh.. T. jak miał 25 miesięcy. ale na świecie była już Olka. więc... jeszcze 1,5 roku i się wyśpię
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() u mnie wszędzie jest dzieciowo. tlumaczę sobie, że to taki etap. kiedyś będzie tego wszystkiego mniej ![]() Cytat:
to nie jest tak, że pana z ISIS czy gwałciciela przytuliłabym do piersi. bynajmniej. jestem jak najbardziej za barrrrrrdzo surowymi karami, ostrymi restrykcjami w przyjmowaniu ludzkiej fali. generalnie za kontrolą tego co się dzieje. kilka dni temu widziałam foty z (dotąd) odciętej od pomocy (i czegokolwiek) wioski syryjskiej. Widok wygłodzonych, wychudzonych dziecięcych buź wali mi na psyche.
![]() ![]() |
![]() |
#4599 |
Zakorzenienie
|
Demeter setki zgwałconych kobiet??
Do tej pory wpłynęły dwa zawiadomienia o gwałcie, pozostałe to napady o seksualnym podtekście rożnego kalibra.
#4600 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Aż nie przystoi mi pisać czym moga być napady o seksualnym podtekscie, nawet chyba nie chce... ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Dziewczyny wolę wiecej sie o tym nie rozpisywać. Byłam ciekawa Waszych zdań po ostatnich zajściach i widze, że sie nic nie zmieniło. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4601 |
MBZ♥
|
Demeter, już kiedyś pisałam, że boję się tej fali emigrantów-bo wśród nich są terroryści, a że kontroli nad przepływem takiego ogromu ludzi nie ma to jest burdel. Mi żal kobiet i dzieci, które zostały np w Syrii. Widziałam też jakiś reportaż, w wiosce nie ma już psów i kotów, ba nawet liści na drzewach, głód, głód, głód i lęk o jutro.
Absolutnie nie neguję, że te sprawy nie miały miejsca bo są zgłoszenia itp i mam nadzieję, że gwałciciele zostaną ukarani. Tylko to zostało nagłośnione, wałkowane bo emigranci, bo muzułmanie bo islam. Oglądałaś może dokument Anny Dereszowskiej o gwałtach w Indiach, bodajże tytuł Co 3 minuty. Bo co tyle jest tam gwałcona kobieta. Z tamtym nic nie robimy bo to nie nasze europejskie podwórko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4602 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak bede miec chwile spokoju, to pomysle, co mozna zrobic ![]() Na razie mam meza na glowie, wzial chorobowe ![]() Cytat:
![]() tez widzialam ten reportaz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4603 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pytanie tylko co mozna, co my możemy z tym zrobic? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4604 |
Wtajemniczenie
|
W ostatnią noc w szpitalu na patologii przywiezli dziewczynę z gwałtu. Po pierwszych krzykach myślałysmy, ze rodzi. Jak zaczęła wyć z rozpaczy, że poroniła. Koleżanka wyszła do ubikacji i widziała biedulkę zwiniętą w kłębek na noszach w asyście rodziców i policji.
Także ten... zwyrodnialcy to też nasze podwórko ![]() A patologiczne gwałty w rodzinach? Nie... mąż nie gwałci żony, to seks małżeński przecież. Silą bo siłą... Myślę, że ta cała sytuacja jest wynikiem totalnie przeze mnie nie zrozumiałej polityki pomocy Syryjczykom. Wszystkim. Nie tylko kobietom i dzieciom. Nadawanis statusu uchodźców osobom z krajów nieogRniętych tak otwartą wojną (mimo trudnej sytuacji plitycznej np Irak).
![]() |
#4605 |
Zakorzenienie
|
I to ze gdzues jest gorzej to u nas te "ppare " przypadków mamy olac? Hmm eh
![]() |
#4606 |
MBZ♥
|
SOrce
![]() ![]() ![]() O tym też myślę, że źli to nie tylko oni, ale u nas też patologii nie brakuje. I też Polacy za granicą, emigrujący za zarobkiem święci nie są. ******************* Tak, dodałam suszone pomidory. Bardzo lubię ale u mnie w sklepiku rozbój w biały dzień, malutki słoiczek kosztuje 10,50. |
![]() ![]() |
![]() |
#4607 |
Wtajemniczenie
|
Dragusia, nie olać. Ciulasów karać, ciąć członki, ale na problem pomocy patrzeć obiektywnie.
Byou, patologia i w dobrych, bogatych domach jest. Jak ktoś ma predyspozycje. ..
![]() |
#4608 | |
MBZ♥
|
Cytat:
Zaostrzenie kar, pozbawienie skazanych wszelkich przywilejów, większy nacisk na resocjalizację, leczenie w przypadku zaburzeń. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4609 |
Wtajemniczenie
|
Sorce, okropne to co piszesz
![]() ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Byou, to ja niestety powątpiewam w resocjalizacje. Są ludzie tak zdeprawowani, że nic im nie pomoze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4610 |
Wtajemniczenie
|
Monika i inne mamy dwójki mi się np, takie rozwiazanie spodobało.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4611 |
MBZ♥
|
Demeter sądząc po liczbach ilu więźniów po wyjściu trafia znowu za kratki to skuteczna nie jest. Jednak wku.r.wia to, że w każdej sali tv, gry typu playstation, ,siłownie itp i jeszcze skargi piszą, że warunki złe mają. Trafiłby jeden z drugim do więzenia w Ameryce płd czy w Azji to ze łzą w oku wspomniałby pobyt na wczasach all inclusiv w Krzywańcu np. I poważnie astanowiłby się czy chce na kogoś podnieść rękę, ukraść coś czy dać upust swojej chuci
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4612 | |
Zakorzenienie
|
wooooo. pojechana cena... w tym roku nie kupuję
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() straszne to ![]() ![]() ![]() ![]() w każdej nacji. w każdej grupie społecznej.
![]() ![]() |
![]() |
#4613 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To mozesz "zamknac oczy" i nie widziec nic poza swoim podworkiem, bo po co wiedziec, ze gdzies jest gorzej ![]() Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2016-01-14 o 12:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4614 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wlasnie przegladam newsy http://www.rmf24.pl/raporty/raport-f...-w,nId,1953897 ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4615 |
Zakorzenienie
|
Dla zmiany tematu, bardzo fajny pomysl, metoda zielonego olowka
http://uptoclouds.pl/metoda-zielonego-olowka/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4616 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kim jest Twoja Amiszka? Hihi Amisze równoważą nam uchodźców ![]() Kojarzycie czy w Pepco kupię jakieś tandetne błyszczące naklejeczki? Ale nie tematyczne, tylk jakieś kółka, ptaszki, serduszka, kwiatuszki? Czy od razu na empik uderzać? A propos... jednak stwierdziałam, że pozamawiam książki dla Filipka w empiku (dla siebie nie mam serca przepłacać). Widziałam na blogu Sroki opinię o tej książce: http://www.empik.com/o-rety-przyroda...2493,ksiazka-p kojarzycie ją? Po fascynacji Inwentarzem Drzew chyba pójdę wtym kierunku. Rurociągi na razie na drugim planie ![]() Ah, Byou mam ochotę Cię udusić... nakręciłam się na ten dywanik ![]() ![]() Idziemy z Zochą do mięsnego! Jest czym oddychać! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4617 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4618 |
Zadomowienie
|
Wiem, ze ni z gruszki ni z pietruszki ale trafiłam na ostatni post Kasi Tusk na blogu i zgadnijcie jakie perfumy sa na zdjeciu z jej ulubionymi kosmetykami??
Podpowiem, ze ostatnio nazwa ta padła u nas na watku. ![]() Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Moderna, podoba mi się ta metoda zielonego ołówka! |
![]() ![]() |
![]() |
#4619 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przekaże, ucieszy sie ![]() moi rodzice sa amiszami. ostatnio dostalam buteleczke (200 ml) oleju z orzechów laskowych. ojciec powiedzial, ze nic drozszego od nich nigdy nie dostalam i nie dostane ![]() ![]() pierwsze wyjscie? w ogole mialam pytac jak z 'odbiorka' Fifiego? maz? F. nie protestuje? Cytat:
choć myślę, że w krajach trawionych wojną jakikolwiek "system" to chyba mrzonka... Piątka?
![]() ![]() |
![]() |
#4620 |
Zadomowienie
|
Pani, ano tak! Zgadlas.
![]() Ciekawe czy naprawę ich używa... nie znam osobiście nikogo, kto by chciał. .. Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:46.