Mamusie grudniowe cz.5 - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-01, 08:16   #4591
benita84
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.5

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Kurczę, poddaję się z tym wózkiem może faktycznie ta gondola jest za mała (74cm ale podobno w rzeczywistości może mieć 2 cm mniej) ja wam zazdroszczę że wiecie czego szukać.
moja gondola miała 79x34 i jakoś daliśmy radę 8 miesięcy chociaż na koniec już było bardzo ciasno

Cytat:
Napisane przez dolinka881 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, możecie mi napisać jaki rozmiar czapki nosi taki mały berbec?
mogę Ci napisać jaki obwód główki mój synek miał jak się urodził jeśli to pomoże 36,5cm na starcie a po 3 tyg było 38cm
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 08:18   #4592
kalwinka
Zadomowienie

Nie mam do was siły. Od 2 dni próbuję nadrobić i nie daję rady (głównie przez niedzielny napad migreny, dobrze ze wczoraj trochę puściło).

Zarezerwowaliśmy fotelik z isofixem. Akurat naz znajomy ma do sprzedania recaro young profi, baza pasuje również do większego fotelika. Co prawda czarno-błękitny, ale mnie to nie przeszkadza.

Mamy już prawie wszytko do łazienki, tylko brakuje nam umywalki z szafką. Załamie się szukając - albo nie taka jak chcę, albo kosztuje majątek Szafkę coraz bardziej nastawiam ię na robioną na zamówienie bo znaleźć ładną i nie wiszącą graniczy z cudem
kalwinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 08:18   #4593
benita84
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe cz.5

A to moje wczorajsze zakupy dla bobasa
IMG_20150831_214746.jpg
Stary 2015-09-01, 08:21   #4594
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez benita84 Pokaż wiadomość
moja gondola miała 79x34 i jakoś daliśmy radę 8 miesięcy chociaż na koniec już było bardzo ciasno
8 mies to długo, nie wiem czy te 5 cm robią wielką różnicę

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Cytat:
Napisane przez kalwinka Pokaż wiadomość

Mamy już prawie wszytko do łazienki, tylko brakuje nam umywalki z szafką. Załamie się szukając - albo nie taka jak chcę, albo kosztuje majątek Szafkę coraz bardziej nastawiam ię na robioną na zamówienie bo znaleźć ładną i nie wiszącą graniczy z cudem
Mój TŻ, jak mu powiedziałam, że może by tak dokupić wisząca szafkę do łazienki to tylko dziwnie na mnie popatrzył no to dobra, będzie słupek
Stary 2015-09-01, 08:23   #4595
benita84
Zadomowienie

Cytat:
8 mies to długo, nie wiem czy te 5 cm robią wielką różnicę
chyba nie a na szerokość jaka jest? ostatecznie pewnie i tak większość przesiądzie się na spacerówki (rozkładane na płasko) ok 6 miesiąca. My też byśmy wcześniej się przesiedli ale to akurat była zima i w gondoli było łatwiej małego opatulić.
Stary 2015-09-01, 08:27   #4596
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
chyba nie a na szerokość jaka jest? ostatecznie pewnie i tak większość przesiądzie się na spacerówki (rozkładane na płasko) ok 6 miesiąca. My też byśmy wcześniej się przesiedli ale to akurat była zima i w gondoli było łatwiej małego opatulić.
Na szerokość tak jak Twój, 34 cm, spacerówkę rozkłada się na płasko więc może faktycznie jak się nie będzie mieścił to się przesiądzie. Niestety u mnie w okolicy jest mały wybór używanych wózków więc nie mam za bardzo w czym przebierać
Stary 2015-09-01, 08:29   #4597
dolinka881
Zadomowienie

Cytat:
frida jest ok do małego glutka bo tam się samemu zasysa powietrze na duży katar lepszy katarek bo to się podłącza do odkurzacza. Używałam obydwu.

dziękuję za info

Cytat:
mogę Ci napisać jaki obwód główki mój synek miał jak się urodził jeśli to pomoże 36,5cm na starcie a po 3 tyg było 38cm
Dziękuję! czyli rozmiar czapy to obwód główki?
dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 08:31   #4598
sylwoha
Zakorzenienie

Cytat:
Kurczę, poddaję się z tym wózkiem może faktycznie ta gondola jest za mała (74cm ale podobno w rzeczywistości może mieć 2 cm mniej) ja wam zazdroszczę że wiecie czego szukać.

Gondola w tako ma 92, mowie o tako extreme

W moim keszcze bumbleride ma 81

Takze warto sie porozgladac
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 08:40   #4599
0enedue
Zadomowienie

Igo ma wew 78 cm.. kurde juz sama nie wiem .. sama gondola jest ocieplona styropianem chyba i jest wentylowana to chyba wydaje mi się ze dla dziecka dobrze .. na lato pewnie i tak przesiadziemy się do spacerowek..

Juz się stresuje tym wózkiem :/:/:/

Iga 14.12.2015

0enedue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 08:41   #4600
SweetViolet
Zadomowienie

No i zostaliśmy sami z Młodym.
Ale upał, cała mokra jestem. Popijam sobie kawę inkę z mlekiem i loooodem

synek
Czekamy na Kruszynkę 24/40
SweetViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 08:43   #4601
cienwiatru
Wtajemniczenie

Cześć kochane mam nadzieję że stesknilyscie się za mną chociaż trochę hehehe jakoś nie miałam weny do pisania a i nic szczególnego się przez te dni nie wydarzyło dzisiaj zaprowadzilismy małego do przedszkola już do grupy starszakow więc był dumny z siebie że już nie jest w najmłodszej grupie I taki był szczęśliwy że się znowu z kolegami spotka mój mężczyzna mały a tak szybko rośnie. ..ehhhh ale ja się nie starzeje tylko dziecko coraz większe

Moje serca dwa:
J. 02.07.2011 r. (53 cm; 3000g)
I. 20.12.2015 r. (53 cm; 3250g)
cienwiatru jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-01, 08:49   #4602
Fionka_31
Zakorzenienie

hej, ja dziś kolejny dzień na pełnych obrotach
także witam się tylko ładnie i zmykam

zajrzę ok. 13 i sprawdzę czy już czas na nowy wątek
jakby co jestem przygotowana

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 08:51   #4603
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
hej, ja dziś kolejny dzień na pełnych obrotach
także witam się tylko ładnie i zmykam

zajrzę ok. 13 i sprawdzę czy już czas na nowy wątek
jakby co jestem przygotowana
Hm, do 13 to może być już daleko za 5000 postów

synek
Stary 2015-09-01, 08:54   #4604
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SweetViolet Pokaż wiadomość
Hm, do 13 to może być już daleko za 5000 postów
haha, no dobra to zajrzę kontrolnie za 1,5h
ale sprawdzałam, wczoraj nastukałyście tylko 200 postów do 14tej także ten, hahaah

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 08:58   #4605
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Na szerokość tak jak Twój, 34 cm, spacerówkę rozkłada się na płasko więc może faktycznie jak się nie będzie mieścił to się przesiądzie. Niestety u mnie w okolicy jest mały wybór używanych wózków więc nie mam za bardzo w czym przebierać
jeśli wszystko inne Wam pasuje to myślę że nie ma co aż tak bardzo patrzeć na tą wielkość gondoli. Ostatecznie nie jest też jakaś mikro. A maluch nie leży w wózku wyprostowany jak struna tylko zwykle ma podkurczone nóżki bo tak mu wygodniej.

Cytat:
Dziękuję! czyli rozmiar czapy to obwód główki?
pewnie zależy od sklepu ale raczej tak, ja w sumie wszystkie czapki dla maluszka miałam tylko z kompletów więc tak oddzielnie kupowałam dopiero jak był starszy to po prostu mu mierzyłam czy pasuje

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-09-01, 09:18   #4606
Koritsi_a
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez simka234 Pokaż wiadomość
Co do laktatora to mogę z czystym sumieniem polecić elektryczny Medela jest super, wzięłam ręczny avent do szpitala i byłam wściekła ..wysłałam tz żeby kupił elektryczny...
A co do aspiratora to u nas ,,katarek,, najlepiej się sprawdził a wypróbowałam i fride i gruszki...
Gruszka spoko do lekkich gili..
podpisuję się pod tym rękami i nogami też miałam elektryczna medelę i przy pierwszej poważniejszej chorobie to wysłałam TŻ do sklepu po katarek

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52606857]Co za noc za mną jakaś głupia pipa pół nocy darła ryja za swoim facetem [/QUOTE]ja mam taką sąsiadkę w bloku z tym że ona sie drze z balkonu do ludzi czasem gada od rzeczy a czasem jak kogoś zwyzywa to aż uszy więdną. Obok jest przedszkole, podstawówka i gimnazjum. Już raz była w wariatkowie i na kilka lat był spokój, ale wróciło jej...

Cytat:
frida jest ok do małego glutka bo tam się samemu zasysa powietrze na duży katar lepszy katarek bo to się podłącza do odkurzacza. Używałam obydwu.
ponoć jest też coś z stylu katarku tylko na baterie

Co do czapeczki nie dam rady teraz ściągnąć z góry szafy ciuszków po córce, ale w książeczce zdrowia ma wpisany obwód głowy 35 cm. Główkę miała dość dużą ale pamiętam że czapeczka z h&m w rozmiarze 0-3 miesiące na początek była za duża dla niej.

wyszłyśmy o 9 na zakupy i już myślałam że się rozpłynę czeka nas kolejny dzień siedzenia w domu bo w taki upał to się boję z córką sama wychodzić bo mi się czasem słabo robi...
Koritsi_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 09:24   #4607
simka234
Wtajemniczenie

Cytat:
A z frida co jest nie tak?
Nic Frida ok tyłki do małego kataru bo trzeba samemu ciągnąć..A jak młody miał silny katar to tylko katarek bo żeby dobrze było wszystko ściągnąć...

A tego aspiratora na baterie nie polecam...średnio ciągnie bardziej do maluszka i przy małych gilach

,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem.
Kocham
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 09:31   #4608
Koritsi_a
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez simka234 Pokaż wiadomość
Nic Frida ok tyłki do małego kataru bo trzeba samemu ciągnąć..A jak młody miał silny katar to tylko katarek bo żeby dobrze było wszystko ściągnąć...

A tego aspiratora na baterie nie polecam...średnio ciągnie bardziej do maluszka i przy małych gilach
dobrze że piszesz, bo się do niego przymierzałam, moja córka się boi odkurzacza i z katarkiem mamy problem.
Stary 2015-09-01, 09:53   #4609
czubasek20
Zakorzenienie

Hej

My po rozpoczeciu roku. Zaduch jak talala. Ja oczywiscie krzeselko i klap. Mala chciala dzis juz zostac ale mamy zakupy do zrobienia wiec posiedzialysmy godzinke i w droge

A teraz siedze u cioci i pije lodowata wode bo 34 stopnie w cieniu. Zdechbe dzis jak nic...

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 09:58   #4610
sylwoha
Zakorzenienie

Jedzcze tylko dzis i jutro i bedzie jesien
Takze dany rade
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 10:00   #4611
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Załącznik 6043597
Cytat:
Napisane przez cienwiatru Pokaż wiadomość
Cześć kochane mam nadzieję że stesknilyscie się za mną chociaż trochę hehehe jakoś nie miałam weny do pisania a i nic szczególnego się przez te dni nie wydarzyło dzisiaj zaprowadzilismy małego do przedszkola już do grupy starszakow więc był dumny z siebie że już nie jest w najmłodszej grupie I taki był szczęśliwy że się znowu z kolegami spotka mój mężczyzna mały a tak szybko rośnie. ..ehhhh ale ja się nie starzeje tylko dziecko coraz większe
No maly dorosly juz

Melduje sie !
Juz po poloznej
moge leciec, mam zgode, troche bialka w moczu ale tak malo ze mam sie nie amrtwic dopoki nie mam oznak infekcji, szczypanie pieczenei..
za 4 tyg wizyta, szczepionka na krztusiec mnie czeka - ochronka dla malego, bo 3 lata temu zdarzyla sie w szkocji zachorowalnosc dzieci i zmniejszaja a szczeionka dla matek na to dziala. Takze super.
Szkola rodzenia zabookowana - zaczynamy og 19 pazdziernika 4 spotkania. takze luzik. jak bedzie nudno nie ebde chodzic, aczkolwiek chce sie dowiedziec o plan porodu - zniczulenia tutaj opcje i wgl, a ze szkola rodzenia w zpitlau mysle ze dowiem sie jak wyglada oddzial i wgl.
Maly ok, bicie serduszka na poziomie 146 od 110-160 norma na tym etapie. I juz mam patrzec jak czesto maly sie rusza, zazwyczaj sie to liczy od 28-30 tc, ale mam patrzec ze wzgledu na to, ze 10 raz w ciagu dnia powinien juz sie ruszac, ale gdyby cos nie pokoilo nie sprawdzaj doplerem, dlatego ze ktg pokazuje odchylenia od normy w sensie skoki tetna a na dopplerze tego nie wyczuje. Takze mam sie nie sugerowac. A tak wszystko okej !

Aaaa i wazna rzecz - pytalam o potencjalne alergie dla dzidziow !
Priobiotyki i cos tam - ak najbardziej po porodzie, ale alergis na laktoze - laktoza kobieca jest inna niz mleczna !
I mam sie nie stresowac,i alergie mozna pozna po kupie ! Jak bedzie alergia to kupa bedzie - zielona i obrzydliwa, a nie brazowa etc

Jestem spokojniejsza
A teraz czas sie zabrac do pracy

A i zobaczcie
zmiana ukaldu narzadow w ciazy !!

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP

Edytowane przez adka_19
Czas edycji: 2015-09-01 o 10:08
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 10:15   #4612
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Hej

My po rozpoczeciu roku. Zaduch jak talala. Ja oczywiscie krzeselko i klap. Mala chciala dzis juz zostac ale mamy zakupy do zrobienia wiec posiedzialysmy godzinke i w droge

A teraz siedze u cioci i pije lodowata wode bo 34 stopnie w cieniu. Zdechbe dzis jak nic...
O współczuję. U nas na razie 29.

synek
Stary 2015-09-01, 10:16   #4613
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość

Takze warto sie porozgladac
O kurczę to Tako ma ogromna!

Cytat:
Napisane przez 0enedue Pokaż wiadomość
Igo ma wew 78 cm.. kurde juz sama nie wiem .. sama gondola jest ocieplona styropianem chyba i jest wentylowana to chyba wydaje mi się ze dla dziecka dobrze .. na lato pewnie i tak przesiadziemy się do spacerowek..

Juz się stresuje tym wózkiem :/:/:/
Ja też dopiero bede ogladala i już wiem, że to ciężki wybór bedzie ;/
Cytat:
Napisane przez cienwiatru Pokaż wiadomość
Cześć kochane mam nadzieję że stesknilyscie się za mną chociaż trochę : hehehe jakoś nie miałam weny do pisania a i nic szczególnego się przez te dni nie wydarzyło dzisiaj zaprowadzilismy małego do przedszkola już do grupy starszakow więc był dumny z siebie że już nie jest w najmłodszej grupie I taki był szczęśliwy że się znowu z kolegami spotka mój mężczyzna mały a tak szybko rośnie. ..ehhhh ale ja się nie starzeje tylko dziecko coraz większe
Jasne, ze tesknilysmy jak fajnie już takiego dorosłego do przedszkola prowadzić
Cytat:
haha, no dobra to zajrzę kontrolnie za 1,5h
ale sprawdzałam, wczoraj nastukałyście tylko 200 postów do 14tej także ten, hahaah
Hehe jaka obcykana
Cytat:
Napisane przez Koritsi_a Pokaż wiadomość
dobrze że piszesz, bo się do niego przymierzałam, moja córka się boi odkurzacza i z katarkiem mamy problem.
Właśnie miałam zapytać czy tego dziecko się nie boi, bo odkurzacz i takie mocne ciagniecie to może trochę przestraszyc? I gdzie to się w ogóle kupuje? W aptece chyba tego nie ma, co? Dużo kosztuje?
Cytat:
Takze dany rade
I jutro?? No kurcze, dziś miał być ostatni dzień ;/ i tak będą przeciagac po jednym dniu do polowy wrzesnia ;/

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
No maly dorosly juz

Melduje sie !
Juz po poloznej
moge leciec, mam zgode, troche bialka w moczu ale tak malo ze mam sie nie amrtwic dopoki nie mam oznak infekcji, szczypanie pieczenei..
za 4 tyg wizyta, szczepionka na krztusiec mnie czeka - ochronka dla malego, bo 3 lata temu zdarzyla sie w szkocji zachorowalnosc dzieci i zmniejszaja a szczeionka dla matek na to dziala. Takze super.
Szkola rodzenia zabookowana - zaczynamy og 19 pazdziernika 4 spotkania. takze luzik. jak bedzie nudno nie ebde chodzic, aczkolwiek chce sie dowiedziec o plan porodu - zniczulenia tutaj opcje i wgl, a ze szkola rodzenia w zpitlau mysle ze dowiem sie jak wyglada oddzial i wgl.
Maly ok, bicie serduszka na poziomie 146 od 110-160 norma na tym etapie. I juz mam patrzec jak czesto maly sie rusza, zazwyczaj sie to liczy od 28-30 tc, ale mam patrzec ze wzgledu na to, ze 10 raz w ciagu dnia powinien juz sie ruszac, ale gdyby cos nie pokoilo nie sprawdzaj doplerem, dlatego ze ktg pokazuje odchylenia od normy w sensie skoki tetna a na dopplerze tego nie wyczuje. Takze mam sie nie sugerowac. A tak wszystko okej !

Priobiotyki i cos tam - ak najbardziej po porodzie, ale alergis na laktoze - laktoza kobieca jest inna niz mleczna !
I mam sie nie stresowac,i alergie mozna pozna po kupie ! Jak bedzie alergia to kupa bedzie - zielona i obrzydliwa, a nie brazowa etc

Jestem spokojniejsza
Super, ze jest ok i fajnie, ze możecie spokojnie jechać, już niedługo

Wrocilam! I trzymajcie mnie w domu, żebym więcej tam nie szła, wydałam w szmateksie 90 zł kupiłam 13 rzeczy z niektórych jestem super zadowolona! ale już muszę na prawdę przestać i zacząć rozglądać się za innymi rzeczami ala:

Teraz chwilą odpoczynku i mamy jechać obejrzeć jednak wózki

Spotkałam koleżankę na szmatach co ma miesięczną córeczkę i ma xlandera xpulse i jest bardzo zadowolona, mówiła, że jej siostra taki miała i ona już wtedy sobie go oglądała i się prztmierzala, więc bardzo jej odpowiada także ten, no mówię, jakby ktoś był ciekawy

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-09-01, 10:20   #4614
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość

Super, ze jest ok i fajnie, ze możecie spokojnie jechać, już niedługo

Wrocilam! I trzymajcie mnie w domu, żebym więcej tam nie szła, wydałam w szmateksie 90 zł kupiłam 13 rzeczy z niektórych jestem super zadowolona! ale już muszę na prawdę przestać i zacząć rozglądać się za innymi rzeczami ala:

Spotkałam koleżankę na szmatach co ma miesięczną córeczkę i ma xlandera xpulse i jest bardzo zadowolona, mówiła, że jej siostra taki miała i ona już wtedy sobie go oglądała i się prztmierzala, więc bardzo jej odpowiada także ten, no mówię, jakby ktoś był ciekawy

Na szczescie juz niedlugo !
Kurcze jak Was czytam od kilku dni to sie ciesze ze u mnie wybor wozka byl - cyk i mam !

A i zaomnialabym !!!
okazuje ze sie startowalam od 80kg - potem bylo dluuugo 78... a dzis rano u poloznej bylo
TYLKO 81kg !
Az kazala mi wchodzic na wage drugi raz bo byla w szoku

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 10:20   #4615
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:
Takze dany rade
E, do jesieni to jeszcze prawie miesiąc ;p

synek
Stary 2015-09-01, 10:21   #4616
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Aniqa czarny bodziak z rozem w kropki jest śliczny.
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Znalazłam: http://kidclub.com.pl/glowna/13-body...c-ubieral.html ale chyba ich moc opuściła, że dam tyle za bodziaka!
Poszukaj na all, często robią na zamówienie A jak nie to poszukaj u siebie w mieście czy robią takie nadruki na koszulkach, kup białe body i po kłopocie

Cytat:
Napisane przez katarzynaxxx89 Pokaż wiadomość
kurcze dziewczyny u nas 25 tydz a ruchy małej no niesamowite nawet mąż widział jak cały brzuszek chodzi i aż sie zastanawiam czy to normalne bo w 1 ciąży to tak było pod koniec
U mnie Małą już od dłuższego czasu tak kopie, że brzuchem telepie

Cytat:
Napisane przez acapella Pokaż wiadomość
Dziś znowu byłam w lumpeksach i znalazłam kombinezon jak dla mnie śliczny za 22 pln! (I nie tylko oczywiście) Jutro w jeszcze jednym fajnym jest dostawa to może coś się znajdzie i wtedy koniec z ciuchami, czas się za inne rzeczy wziąć Chociaż wybieranie wanienki i szczotki do włosów nie będzie tak ekscytujące ani dla mnie ani dla TŻta A on tak się cieszy jak coś znajdzie, dziś trzymał ten kombinezon na rękach i do niego gadał jak do dziecka Padło już na niego, zresztą upały pomagają
Śliczny!

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Ej a moja teściowa nie jest jeszcze moją teściową:p a potrafi przy mnie też tak chodzić ale ja nic do tego nie mam,nie patrzę na to. Ważne żeby ona mnie tak nie widziała
Mój teść jak nie był moim teściem to potrafił mnie w drzwiach przywitać w samych majtach... bez skrępowania... za to ja nie wiedziałam, gdzie wzrok podziać

Cytat:
Wg danych na stronie ma 75 cm. A ja nie mam pojęcia, czy to naprawdę jest tak mało ile taka gondola właściwie powinna mieć długości?
ja zmierzyłam w moim wózku i na samym spodzie ma 78 cm uważam, że wystarczająco

Cytat:
Ja też nie wiem i jednak dziś mamy pojechać i coś w końcu pooglądać, nie wiem na co tam zwracać uwagę, ale w końcu chociaż raz coś poogladamy
Ja też byłam 'chora' jak jechaliśmy wózki oglądać. I w ogóle zakładałam, że będziemy jechać kolejny raz, a jak pojechaliśmy to się okazało, że tak nam się spodobał, że zamówiliśmy od razu

Cytat:
Załącznik 6043597
śliczne!

Cytat:

Sylwoha ja jak przeczytałam na stronie producenta (przed chwilą zresztą), że ma 92 cm to poszłam od razu zmierzyć. 92 cm to ona ma od górnego brzegu do górnego brzegu A na spodzie ma 78cm

Mierzyłaś dokładnie ile ma w tym Twoim?

Nie zacytowało mi wszystkiego oczywiście

Z teg co pamiętam jeszcze:
Andriuszka gratuluję udanej wizyty i potwierdzenia dziewczynki

Adka fajnie, że po wizycie położnej same dobre wieści. Dużo się dowiedziałaś i super, że masz pozwolenie na lot

Co do ubranek to ja mojej małej kupię taką koszulkę:

Ale to już tak na lato
No i poszukam najpierw na zamówienie, bo ta kosztuje 55 zł jeśli dobrze pamiętam.
Stary 2015-09-01, 10:25   #4617
SweetViolet
Zadomowienie

[QUOTE=adka_19;52608880]No maly dorosly juz

Melduje sie !
Juz po poloznej

Jestem spokojniejsza

A i zobaczcie
[URL=" ukaldu narzadow w ciazy !![/URL][/QUOTE]

A to przesuwanie się narządów już widziałam. Chyba któraś nawet na forum wrzucała
[COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

[/COLOR]
Cytat:
Kurcze jak Was czytam od kilku dni to sie ciesze ze u mnie wybor wozka byl - cyk i mam !

A i zaomnialabym !!!
okazuje ze sie startowalam od 80kg - potem bylo dluuugo 78... a dzis rano u poloznej bylo
TYLKO 81kg !
Az kazala mi wchodzic na wage drugi raz bo byla w szoku
Serio? Ja i moje 8 kg na plusie zazdraszczamy

synek
Stary 2015-09-01, 10:25   #4618
Koritsi_a
Zadomowienie

Sylwuaka tego sie nie używa na największej mocy odkurzacza, jest ograniczenie co do mocy. Moja córka akurat boi sie odkurzacza tak po prostu. Boi sie takze miksera, suszarki i innych głośnych rzeczy. Katarek mąż sprawdzał na sobie, nie jest to nieprzyjemne, po prostu wysysa katar. Kiedy siedzi głęboko to ciężko miec tyle pary w płucach żeby samemu wyssać.

Co do gondoli nie pamiętam ile ma nasza. Ale córka wyrosła z niej zanim zaczęła siedzieć. Zmieniliśmy na spacerówkę i początkowo jeździła na leżąco ale jak sobie zdała sprawę ze może widzieć więcej to musiałam podnosić na środkowy poziom. Inaczej się próbowała dźwigać.
Stary 2015-09-01, 10:30   #4619
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SweetViolet Pokaż wiadomość
O współczuję. U nas na razie 29.
U nas w cieniu 33

Cytat:

Pokażesz?

Powodzenia w oglądaniu wózków

Mi się xlander xpulse na żywo nie podobał wcale A był na mojej liście

Cytat:
My w sumie jak pojechaliśmy na pierwsze oglądanie to też od razu zamówiliśmy
I tak chyba najlepiej. Nie ma co się gnębić niepotrzebnie bo i tak wszystko wyjdzie w praniu

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Koritsi_a Pokaż wiadomość
Sylwuaka tego sie nie używa na największej mocy odkurzacza, jest ograniczenie co do mocy. Moja córka akurat boi sie odkurzacza tak po prostu. Boi sie takze miksera, suszarki i innych głośnych rzeczy. Katarek mąż sprawdzał na sobie, nie jest to nieprzyjemne, po prostu wysysa katar. Kiedy siedzi głęboko to ciężko miec tyle pary w płucach żeby samemu wyssać.
Ale to ma regulację samo w sobie czy regulacja ta przy odkurzaczu?
Stary 2015-09-01, 10:41   #4620
Koritsi_a
Zadomowienie

Aniqa tylko regulacja przy odkurzaczu.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości