|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. IV
niepozorna też kupowałam u HubiWorld
i fakt, ma tych flanelek dużo wzorów do wyboru. Też mam te większe |
|
|
|
#4592 |
|
Zadomowienie
|
Ewusia - jutro spróbuję owsianki z wodą. Ale nie wiem jak to przełknę
U mnie kanapki z wędliną odpadają, bo od I trymestru mam wstręt |
|
|
|
#4593 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4594 |
|
Zadomowienie
|
Ewusia - napisałam Ci wiadomość PW
|
|
|
|
#4595 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W Pińczowie jestem, wiocha przed Kielcami. Cytat:
![]() A na Śląsk (do mamy) jakie 160 km, niby nie jest tak daleko, ale trzeba te 2,5-3h siedzieć.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
||
|
|
|
#4596 |
|
Zakorzenienie
|
Malwi, na razie poczekaj - i tak badania masz w czwartek, to jeszcze jest czas.
Dzięki dziewczyny za opinie o pieluszkach |
|
|
|
#4597 |
|
Zakorzenienie
|
malwi a może to z jakimś lekarzem skonsultuj? (taką podróż)
Ja odpuściłam wyjazd na Śląsk, mieliśmy w ten weekend pojechać. Tylko różnica znaczna jest, bo ja mam prawie 400km. 2 tygodnie temu lekarz trochę kręcił nosem, ale powiedział, że jak będziemy robić dużo przerw to ok, teraz przypuszczam, że dał by mi bana już. I takim sposobem odpada nam sesja brzuszkowa
|
|
|
|
#4598 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze szkoda że nie ogarnęłam że w Smytku maja też takie pieluchy, zamówienie z zeszłego tygodnia już do mnie leci a samych pieluch nie opyla się zamawiać Cytat:
np. pomidor, trochę bazylii, sól i jak masz to taki sos octowy ja uwielbiam taki zestaw ![]() ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Aaaa ja zaraz do dentysty spadam nieeee.....
|
|
#4599 |
|
Zadomowienie
|
viki - w sumie to jakaś myśl. Muszę się tylko w stos warzyw zaopatrzyć
|
|
|
|
#4600 | |
|
Zakorzenienie
|
Okejos jestem
![]() badanie przeżyte teraz tylko czekać na wyniki Oprócz glukozy miałam jeszcze morfologię i mocz. Na czczo z palca wyszło mi 82 wiec malutko, reszty pomiarów nie znam bo miałam tylko z żyły. Bylo okej z cytrynką, choć przez pierwszą godzinę mdliło, ale siostra była ze mną, więc jak się zagadałyśmy do szybko zlecialo ![]() casaa nawet nie strasz! Faktycznie duzy skok po godzinie... ciekawe jak będziesz miała po tym ostatnim pomiarze, trzymam kciuki! ![]() gratki Dotka ![]() My startujemy z 26 tc. Cytat:
![]() malwi89 do czwartku jeszcze 3 dni więc spokojnie, nie ma co panikowac, ale z drugiej strony niewiadomo czy podróż na taką odległość jest 100% bezpieczna. Choć z drugiej strony szkoda, żeby badanie przepadło ![]() baby ja chyba tez nie kupuję microlife ![]() viki1988 powodzenia u dentysty! ![]() a jeszcze a propos trafionych prezentów - moja mama jak się dowiedziała o Szumisiach to od razu zapowiedziala, że dla swoich wnuków takie kupuje I mamy z siostrą sobie zamówić po jednym
|
|
#4601 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my daliśmy wczoraj teściowej szumisia by przekazała kuzynce męża (urodziła w piątek) i teściowa była w szoku skąd my takie cudo wytrzasnęliśmy
|
|
|
|
|
#4602 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo to Ty też z końca stycznia?
dzięki, pewnie wrócę ze znieczuloną połową twarzy od niego
|
#4603 |
|
Zakorzenienie
|
Lune, no troche bolalo ale z dnia na dzien bylo lepiej tylko ja bralam zastrzyki i rehabilitacje wiec proces przyspieszony, Ty niestety nic z tych rzeczy nie mozesz :-(
Ostatni pomiar wyszedl 142. Z doswiadczenia z pracy wiem, ze miedzy glukometrami moze byc spora roznica wiec generalnie czekam na wyniki zylnej. Beda po poludniu w necie. Karen fajnie, ze tez Ci gladko to przeszlo za dobry wynik Ty tez startujesz z tygidniami tak jak ja ![]() Dzieki dziewczyny za wsparcie ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#4604 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ptp na 31.01 ![]() Cytat:
|
|
#4605 |
|
Rozeznanie
|
Niunia_leyla używam tego samego przepisu już od kilku lat na pierniczki. Zresztą uwielbiam te tradycje, choć wiem ze wałkowanie i pieczenie jest męczące z takiej ilości mąki. Ale spróbuje. to zeszłoroczne nasze dzieła z mężem
![]() ktoś pisał o owsiance na wodzie, ja jem codziennie lekko zalaną wodą tak aby nasiakły płatki i pomieszane z jogurtem. Pycha, do tego owoc (nie mam cukrzycy) i śniadanie idealne i syte. Ręcznik do wycierania malucha, szyję mi mama z jednego wielkiego który opatuli nawet przedszkolaka i kapturek szuje z mniejszego. Często te gotowe ręczniki są mięciutkie ale słabo wchłaniają wodę. U nas w rodzinie to już tradycja, 5 wnucząt ma takie ręczniki uszyte przez mamę ![]() trzymam kciuki za wszystkie Wasze wyniki i szybkie wypisy ze szpitala... Każdego dnia doceniam to ze u mnie wszystko ok, bo to może się zmienić z dnia na dzień... |
|
|
|
#4606 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam 26.01
i mam nadzieje że przed styczniem nie będzie, bo urodziny w okresie bożonarodzeniowo-sylwestrowym to trochę kicha ![]() Cytat:
|
|
#4607 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|||
|
|
|
#4608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego mimo wszystko bym to konsultowała z lekarzem, bo ja mogłam zrezygnować, a Twoja odległość też jest znacznie mniejsza. A może też do tego czasu się u Ciebie wszystko unormuje
|
|
|
|
|
#4609 |
|
Rozeznanie
|
Hej
Termin według OM mam na 14.01 a USG na 08.01. Wchodząc w 28 TC zaczął mnie troszkę stres zjadać To już III trymestr coraz bliżej końca, więc chętnie z wami poczekam na rozwiązanie ![]() To moja trzecia ciąża, ale stres czy wszystko ok chyba największy właśnie tym razem ![]() Pozdrawiam i trzymam kciuki za wszystkie badania
|
|
|
|
#4610 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj
![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#4611 |
|
Zakorzenienie
|
iola witamy
|
|
|
|
#4612 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny a gdzie kupowalyscie rozki?
Pamietam ze ktoras z Was miala z wkladka kokosowa. One sa lepsze jakos? Dzieki za info i tych wozkach jedo na paskach, chyba sobie kupie taki, jeszcze sie zastanawiam czy nowy czy uzywany. W mojej dzielnicy kt0s sprzedaje taki, w srode mam pojechac z mezem to zobaczymy na zywo jak sie buja. |
|
|
|
#4613 |
|
Zakorzenienie
|
A mi się śniło, że urodziłam teraz tzn. w październiku, o tyle za wcześnie. Zaczynam się bać.
![]() Ja też dziś do dentysty, umówiłam tż i siebie przy okazji też, niech mi skończy to co zaczęła ( kanałówka )Witaj
|
#4614 |
|
Zakorzenienie
|
Ale napisałyście już z rana
Gratuluję nowych tygodni Czarnulax teściowa nie kłamała, ładną wyprawkę dla wnuczki przygotowała, też mamy ten termometr Uaoo z tym bólem nie ma żartów, ja to już bym wczoraj na ip pewnie była. Dotka ja mam 3 flanele, myślę pod główkę podkładać, po kąpieli używać i do przykrywania. Od słonka to kupuję tą osłonkę taką na gumach. Ręcznik mamy kupiony stacjonarnie. malwi89 szkoda, że Ci nie zbadali szyjki, dobrze że KTG dobre wychodzi , co do przepustki to też nie słyszałam że już nie praktykują. baby że masz inny niż my to nie znaczy, że zły, zobaczysz przy użyciu jak się sprawdza. Casaa duże Ci wyniki wychodzą, te z krwi mogą się nieznacznie różnić. Ale ten po godzinie to bardzo wysoki masz. Trzymam kciuki aby wyniki nie były, aż tak złe. iola14 witaj Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-10-19 o 11:55 |
|
|
|
#4616 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wiesz ja mam Jedo Vedi (starsza wersja Fyn) i mam amortyzatory przy kołach dmuchanych, nie mam żadnych pasków
|
|
#4617 | |
|
Rozeznanie
|
Córka będzie miała 8 lat, a syn 13 msc. Taki mały łobuziak
![]() Cytat:
Edytowane przez iola14 Czas edycji: 2015-10-19 o 12:11 |
|
|
|
|
#4618 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam tylko świadomość tego ze może się tak zdarzyć że będę mieć powodzenia Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4619 |
|
Zadomowienie
|
Iola witaj
![]() Dopiero teraz zorientowałam się, że do mojego wózka są adaptery do fotelika Recaro który mam Teraz się zastanawiam czy kupować...
|
#4620 |
|
Zakorzenienie
|
Ewusia, metformine bralam przy stymulacji wiec mozna powiedziec, ze bylam leczona bez diagnozy ale wlasnie moze bardziej dbalabym o diete przed i w ciazy wiedzac, ze cos takiego mialo miejsce. No nic zobaczymy.
Wyslane z Lumia920. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:15.

i fakt, ma tych flanelek dużo wzorów do wyboru. Też mam te większe 

ja uwielbiam taki zestaw
nieeee.....
21.06.2014r.

To już III trymestr coraz bliżej końca, więc chętnie z wami poczekam na rozwiązanie