|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: odchudzić się przed 40 ;) po 40 też ;)
co robić aby się zmotywować do działania, a nie tylko leżeć i pachnieć ?
|
#4592 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Pod soboty jestem w domu rodzinnym męża i prócz niedzieli codziennie % niestety bo to jego urodziny a to moje imieniny a to rocznica dziś tak więc nie żałujemy sobie i piwko wpada codziennie. Ale też aktywnie spędzam czas na działce więc trochę potu wylewam. Z jedzeniem nie grzesze w ogóle pomijając minimalna ilość fety do sałatki dziś rano.Dziś stanelam na wagę po 5dniach przed chwilą bo kupiliśmy nowe baterie i nadal 5z przodu więc jestem zadowolona i zaskoczona ale jest dobrze i niech nie idzie w górę. A teraz pora na mały drineczek prze obiadem
|
#4593 |
|
Zakorzenienie
|
No Milenko to okazji macie sporo, rozkręciłaś się z tymi %, Ale brawo za ustabiliziwaną 5
![]() Moja waga niestety troszkę wzrosła, ciagle w granicach diabelskiej - ale do piątku ją pogonię. 30 jadę na urlop i już się boję co będzie po .Ale najwyższy czas na wypoczynek bo mam już dość . Z racji braku auta - nie chodzę na treningi ... dziś nawet trener się pytał jak mi idzie ... No nie idzie - po raz że sama się zmobilizować nie umiem to jeszcze kombinuje by nie iść. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4594 |
|
Zakorzenienie
|
Ano trochę się rozkrecilam to fakt
Dziś na śniadanie była sałatka z pomidorków ,sałaty -dwa rodzaje(nasza),szczypioru (nasz) ogórka,rzodkiewki (nasza) a do tego domowy winegret i odrobina fety. (mazonek miał jej sporo) Potem wisienki (nasze) Obiad -spagetti z cukinii (nasza) ze szpinakiem z czosnkiem z makaronem shirataki a małżonek z normalnym pelnoziarnistym i fetą.Na kolację 2drinki
|
#4595 |
|
Zadomowienie
|
Jak miło czytać jak komuś coś się udaje, to znaczy że można tylko trzeba chcieć i się ruszyć. U mnie po staremu, ważenie jutro rano i aby wzrostu nie było
|
#4596 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
To prawda, ani się człowiek obejrzał a tu lato i wakacje. W tym roku naprawdę korzystam z uroków życia, świata i ładnej pogody. Nie pamiętam, kiedy ostatnio chodziłam taka radosna, lekka, opalona nie od harówy w "polu" tylko na plażingu czy na leżingu na balkonie. Po dwóch dniach białkowych (prawie ) waga 66,7kg czyli diabelska (prawie )Wczoraj wreszcie dorwałam się do bobu. Kupiłam kilogram i zjadłyśmy z córką. Ona znacznie większą połowę. Poza tym zjadłyśmy bez masełka, taki saute. Pycha. Taki młodziutki, razem ze skórką można było jeść ![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Cytat:
To samo z pomidorami....Dziś będę skazana na pokusy. Mam do przygotowania tort mocno czekoladowy z malinami. Wczoraj ze świeżych malin przygotowałam frużelinę i ganache z czekolady (pachniało w mieszkaniu obłędnie). Dziś będę składać tort. Temat - Strażak Sam No nie wiem czy uda mi się powstrzymać przed wylizaniem resztek z misek ...No chyba, ze oddam Młodej ![]() Muszę się pochwalić. Wczoraj moja Ori zdawała na magisterskie na ASP, na Grafikę i się dostała! Jestem dumna mama swojej córci ![]() ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Cytat:
Cytat:
To się porobiło ![]() No a w niedzielę szef zaprasza wszystkich na wspólne kibicowanie przy piwie do Aquaparku...No trudno, trzeba będzie się integrować
Edytowane przez LyraBea Czas edycji: 2018-06-21 o 11:04 |
|||
|
|
|
#4598 |
|
Zakorzenienie
|
Lyrci-ja zaś pierwszy raz na urlopie styrana robotą na działce niby fajnie bo swoje to swoje ale nie tak wyobrażałam sobie rok temu nasz urlop w tym roku -najgorsze że tak może być kilka lat następnych -staram się o tym nie myśleć bo oszalec można.
U nas już w piwnicy pierwsza partia cukinii-a i małe rosną.Zebralam dziś porzeczki i poplewilam 2godziny przy 32stopniach ale to z racji obfitego sniadania co by spalić kalorie oraz się opalic ![]() W sobotę dokończenie zbioru wiśni i porzeczek oraz agrestu a za półtorej tygodnia czarne porzeczki -w tym roku urodzaj.Na obiad miał być bób ale mój szanowny malzon nie włożył do lodówki jak wczoraj rano kupiliśmy i dziś smierdzial a taka miałam ochotę....no to gotuje się fasolka i kalafior a ja zaostrzam apetyt zasłużonym ginemAaaa-Lyrcia-Gratki dla Ori-zuch dziewczynka
a w temacie narzekania to wiecie jak jest, każdy ma coś z Achillesa co mu przeszkadza i tyle -fasolinno- Edytowane przez Milennka03 Czas edycji: 2018-06-21 o 17:18 |
|
|
|
#4599 |
|
Zakorzenienie
|
Lyrcia brawo za Ori i gratulacje, powinnaś być dumna bo masz z kogo
![]() fajnie że potrafisz zmobilizować się i wrócić na diabelską drogę, ja od wczoraj mały spadek ale jeszcze troszeczkę brakuję. Milenko to masz aktywny wypoczynek brawo za 5 niedługo się pochwalisz drugą - czekam i wierze w Ciebie
|
|
|
|
#4600 |
|
Zadomowienie
|
Piątek, piąteczek, piątunio a moja waga wskazała 61.
Brak motywacji do czegokolwiek
|
#4601 |
|
Zakorzenienie
|
Fajnie że piateczek, mnie wypadł nieplanowanie wolny - wiec radość tym większa. Zapełniłam lodówkę zdrowym jedzonkiem i Co? Zjadłam loda ... pozytyw taki że średniego
waga niecały kg ponad normę - wiec spinam się cały czas efekt różny ale najważniejsze ze walczę i się nie poddaję.Jeszcze tydzień i urlop - wyjątkowo w tym roku tak wcześnie - trzeba wypocząć. Dziś się zmobilizowałam i zaliczyłam 1.5 godz trening na rowerkach. Brakowało mi tych zajęć. Miłego weekendu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4602 |
|
Zadomowienie
|
Niestety ja na swój urlop muszę jeszcze poczekać, poza tym u mnie zazwyczaj urlop jest pod telefonem a i czasami przy komputerze, taka praca. Niestety rzadko po takim urlopie czuję się zresetowana, ale cóż... i tak tęsknie za tym, iż nie będę musiała wcześnie wstawać i biec do przedszkola i pracy i tak w kółko. Ostatni tydzień to mam wrażenie, że trwał 3 godziny a nie 7 dni.
Ale mamy sobotę !!! Hurra, mam nadzieję , iż praca się o mnie nie upomni w dniu dzisiejszym.
|
#4603 |
|
Zakorzenienie
|
Malinka urlop to urlop nie powinien tak wyglądać. Ja za dwa tygodnie o tej porze bedę się zbliżać do Chorwacji We wtorek byliśmy w pubie oglądać mecz.Wpadły dwa piwa.Potem przenieśliśmy się do kebabu i wpadło żarcie.Waga w górę oczywiście.Dzisiaj dopiero wróciła do stanu z wtorku. Zostało mi dwa tygodnie żeby coś jeszcze zrzucić. Ale pogoda jak jesień
|
#4604 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wyjątkowo mam urlop tak wcześnie - ale i tak się cieszę . Ja już poinformowałam współpracowników że będę poza zasięgiem - nie dam się zwariować.
Dziś waga już minimalnie od diabelskiej więc optymistycznie. Czas na śniadanie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4605 | ||
|
Rozeznanie
|
Bardzo dużo pisałyście... trochę mnie prezerosły nie które sprawy... wtedy siedzę cicho, ale już ok
Milenko wielki szacun naprawdę pięknie lecisz z wagi Cytat:
a po drugie odkładałam wizytę u lekarza na...po weselu i nie ukrywam, że się bałam ale byłam wczoraj i trochę mnie uspokoiłCytat:
Dzięki jeszcze raz za miłe komentarze i wsparcie ![]() Asiu, Beatko dzięki za miłe słowa Swoją droga jak to profesjonaliści potrafią ogarnąć człowieka
Edytowane przez aga_74 Czas edycji: 2018-06-23 o 20:25 |
||
|
|
|
#4606 |
|
Zadomowienie
|
eliza40 tam gdzie ja pracuję urlopy przeważnie właśnie tak wyglądają. Specyfika pracy i odpowiedzialność za innych ludzi. Takie życie.
Na pewno dobrze się bawiłaś na wychodnym, a waga wróciła więc ciesz się z mile spędzonych chwil ze znajomymi, a nie martw wagą ona spadnie wcześniej czy później. A szczęśliwe chwile trzeba łapać w lot, a nie myśleć wtedy o wyrzeczeniach i umartwiać się dietą. Dlatego wszystko z głową. basia_ww jeszcze odrobinka i będziesz miała swoją diabelską wagę osiągniętą. Tak trzymaj, dasz radę. aga_74 zgadzam się z tobą dobry fotograf z profesjonalnym sprzętem i komputerem potrafią zadziałać cuda. Wiem z autopsji. Ja w ogóle nie jestem fotogeniczna, a mam jedno fajne zdjęcie właśnie robione do dowodu u artysty, nie rzemieślnika i nawet mogę na siebie spojrzeć bez zgrozy. Leniwa niedziela, właśnie siedzę sobie spokojnie z kawą w ręku i mam wokół siebie idealną ciszę, jak ja uwielbiam takie spokojne poranki, kiedy wszyscy domownicy jeszcze śpią a ja mam chwileczkę dla siebie.
|
#4607 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
Cytat:
Taka jest kolej rzeczy że dzieci wyprowadzają się - to jest czas wreszcie by pomyśleć o sobie. Z lekarzem nie ma co zwlekać, nigdy, trzeba stawić czoło wszystkiemu - może mniej dodatkowych nerwów byłoby gdybyś wcześniej poszła. Najważniejsze że Cię uspokoił. Lubię basen bo tam nie czuje się ciężka ale pocieszę Cię że byłam dopiero drugi raz a planowałam systematycznie.Kochana tym bardziej żałuję że nie widziałam Twoich fotek. Cytat:
Malinko ja swoją diabelską osiągnęłam już na początku czerwca, a teraz się bujam wkoło niej. Dziś pokazała 66,1 muszę jeszcze powalczyć o 2 kg - spinam się . Do urlopu się nie uda - ale co będzie po urlopie tego nikt nie wie - z jakim bagażem wrócę .Korzystaj z chwilowego lenistwa i czasu dla siebie. Miłego niedzieli Dziewczynki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4608 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Miałam bardziej na myśli to, że jak człowiekowi zrobią fryzurę... ale nie ma jak profesjonalny makijaż. Ja bez podkładu nie wychodzę z domu musze choc trochę mieć podmalowane oko. Inaczej wyglądam jakbym dopiero wstała U mnie pada deszcz i boli mnie głowa wypiłam kawę ale musiałam wziąć tabletkę bo nic nie dała. Cicho w domu sprzątać nie mam co, poźniej może trochę poprasuję. Cytat:
Jeśli chodzi o lekarza bałam się bo to onkolog, sytuacja powtórzyła się z przed 2,5 roku w srodę idę na biopsję i ściągnięcie płynu z torbieli. Jestem dobrej myśli ale zawsze trochę strachu jest. fotkę zaraz wrzucę
|
||
|
|
|
#4609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Dlatego nie wolno nic odwlekać. Czekam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4610 |
|
Rozeznanie
|
Basiu ja wiem ale, człowiek zawsze odkłada na poźniej....
Jesli chodzi o basen, nie lubie chodzić sama, jak jestem z kimś czuję sie jakos bezpieczniej. Tez pływam żabką albo na plecach ale zabką nie umiem z głowa w górze tylko z zanurzaniem tak mnie nauczył ratownik jak próbowałam inaczej tracę równowagę :/ wrzuciłam 2 zdjęcia
|
|
|
|
#4611 |
|
Zakorzenienie
|
Aguś ślicznie wyglądacie piękna córeczka
|
#4612 | |
|
Zakorzenienie
|
Aguś pięknie wyglądacie ☺ śliczne obie jak siostry .
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4613 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny
Marzyłam o takim makijażu rozświetlającym do tego kilka rzęs doklejonych, ja mam opadające powieki. Szczerze nie chodzę do kosmetyczki, w życiu makijaż robiony miałam ze 3-4 razy zawsze robiłam sama. Teraz była wyjątkowa okazja. Fryzurę robiła mi moja zaprzyjaźniona fryzjeraka która robi w domu, zapłaciłam za nią grosze. Ogólnie miałam mieć rozpuszczone ale było tak gorąco, że stwierdziłam ze będzie wygodniej
|
|
|
|
#4614 |
|
Zakorzenienie
|
Aguś naprawdę ślicznie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4615 |
|
Zadomowienie
|
Aga wlasnie dotarlam do zdjec... slicznie
![]() I pisz pisz co u ciebie... taka kolej losu ze sie dzieci wyprowadzaja.... Basia idziesz jak burza, reszta dziewczyn tez... ja chyba osiadlam na laurach... co sie uciesze ze cos poszlo w dol to poleci w gore i wlasciwie nie wiem od czego... wieczorem na przyklad mialam 70.7 a rano 71.9 i z czego? Wieczorem wypilam szklanke wody :/ no przeciez od tego sie nie tyje... i tak miewam co 2 3 dni.... mam chyba zalamke jakas.. Do tego ppgoda doprowadza mnie do szalu, wole jak jest cieplo....a ty pada trzeci dzien...zero slonca jak zyc?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4616 |
|
Zakorzenienie
|
Aga- wysłałam Ci prośbę o zaprzyjaznienie bo inaczej chyba nie zobaczę zdjęć????
![]() U mnie niestety z powrotem 6na przodzie od dziś bo wczoraj bób był niestety w ilości skandalicznej. Ale wracam na dobre drogi.Jutro jadę do domku do mamy i z powrotem warzywa do akcji włączam i odstawiam %.Nie zaprzepaszcze tych straconych kilogramów.Boję się ino ze mnie rozlozy bo wczoraj domarzlam na działce a i wieczorem byliśmy na koncercie plenerowym a było 12stopni a ja za cienko się ubralam no i dziś katar i chrypka.
|
#4617 |
|
Rozeznanie
|
Milenko potwierdziłam
Ja w tygodniu mimo ze nie zagladłam tu do Was też jadłam bób taki z wody uwielbiam. Chodzi za mną fasolka taka z masełkiem i bułką Milenko jak czytam o Twoich szaleństwach kulinarnych to Ci zazdroszczę tych zdolności i pomysłów ![]() |
|
|
|
#4618 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Cytat:
Teraz najgorzej to utrzymać tę wagę bo ona uparcie chce pokazać że inne cyferki chce mieć niż ja. Ja też widzę że jak zaczynam trochę odpuszczać waga idzie w górę - teraz to prawie zero treningów tym bardziej jest ciężko - ale się nie poddaję. U mnie dziś na przemian słońce a potem deszcz Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4619 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny,
zajrzałam do Was rano, miałam zaraz się dopisać, ale w pracy mi trochę roboty weszło, teraz wchodzę a tu taki ruch ))
|
#4620 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie zjadłam koktajl z porzeczek selera naciowego i banana - był pyszny
A teraz wodzę się na pokuszenie bo na jutro do pracy robię trzy bita - zamówili sobie A taka dobra jestem Wczoraj robiłam murzynka - zniknął w trybie ekspresowym - chłopaki zjedli w mig. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:28.

.
) waga 66,7kg czyli diabelska (prawie 

To samo z pomidorami....

a taka miałam ochotę....no to gotuje się fasolka i kalafior a ja zaostrzam apetyt zasłużonym ginem

jak jesień
.