Lubelskie Panny Młode - jesteście??? - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-01-10, 15:20   #4591
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia
Dot.: Lubelskie Panny Młode - jesteście???

Cytat:
Napisane przez kasiakkk Pokaż wiadomość
Sprawa z Ritmo pozytywnie rozwiązana.
Szef zespołu wywiązał się ze zobowiazań, oddał pieniążki, takze nie ma więcej tego tematu
no to super

hehe, dziwne akurat po całej aferze z zuzuzą
Yoolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-10, 15:25   #4592
tola3804
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Yoolia Pokaż wiadomość
no to super

hehe, dziwne akurat po całej aferze z zuzuzą
Miałam to samo napisać
Stary 2007-01-10, 15:39   #4593
aluszru
Raczkowanie

Yoolia Nie , fryzjerkę mam pod samym domem a mieszkam w Świdniku, targ na Bronowicach po drodze do Świdnika. Namiary na p. Mikulskiego podałas mi jak tylko pojawiłam się na forum. Jeszcze sie zastanowimy jak to zrobic. Ja lubie mieć wszystko zaplanowane ale tak sobie mysle że zaplanowanie tego czego nie mamy to tez jest w pewnym sensie jakiś plan ;-)
aluszru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-10, 15:46   #4594
kasiakkk
Zadomowienie

aszuru - sala, Kościół (razerwacja terminu), zespół, kamerzysta, fotograf - to najważniejsze, bo trzeba wcześniej rezerwować .
W dalszej kolejności: suknia, garnitur, dodatki, zaproszenia, ciasta, alkohole itp. a nauki w miedzy czasie. Nie jest tak źle

MOŻESZ JEJ POMÓC
www.serce-oliwki.pl
kasiakkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-10, 15:47   #4595
zuzuza
Przyczajenie

kasiakkk a dlaczego nie napisałaś z czyjego powodu rozpętała się ta burza? chodziło ci tylko o zadatek? (który w/g umowy jest kwotą umowną i bezzwrotną w razie twojej rezygnacji z usługi)?Może warto dodać coś na swój temat . WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO NA NOWEJ DRODZE ŻYCIA.Powodzenia w przygotowaniach.Nie obrażaj nikogo jeżeli go nie znasz.
zuzuza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-10, 15:52   #4596
kasiakkk
Zadomowienie

o rany zuzuza odczep się
sprawa rozwiazana i jak juz pisałam nie chce do tego wracać i w kółko wałkowac. Jak chcesz znać szczegóły to zapytaj Ritmo - przecież masz dojścia
a tak w ogóle to poza zespołem juz nic innego Cię nie interesuje

od wczoraj brak reakcji a teraz cwaniakujesz

MOŻESZ JEJ POMÓC
www.serce-oliwki.pl
Stary 2007-01-10, 15:59   #4597
kasiakkk
Zadomowienie

a za życzenia serdecznie Ci dziękuję

MOŻESZ JEJ POMÓC
www.serce-oliwki.pl

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-01-10, 16:29   #4598
kici
Raczkowanie

Dziewczyny raz jeszcze mam pytanie o Leszka Stacharskiego - wideo i zdjecia. Prosze was bardzo o jakies opinie.
Jako DJ-wodzireja polecam http://djwo.w.interia.pl/. Bardzo dobry i szybki kontakt i na probnej plycie wypada bardoz pozytywnie a cena z dojazdem taka sama jak lubelskich bez.
kici jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-10, 17:16   #4599
sija
Zadomowienie

aluszru tylko nie panikuj, na pewno ze wszystkim się wyrobisz jak widzę, sporządziłaś całkiem dokładną listę spraw, których jeszcze nie załatwiłaś, teraz wystarczy tylko pomału odhaczać kolejne pozycje na tej liście . 23.06 fajna data, też mieliśmy mieć taką, ale rodzina niestety byłaby niekompletna akurat wtedy.
sija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-10, 17:49   #4600
aluszru
Raczkowanie

wogóle nie panikuje )
aluszru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-10, 20:23   #4601
milly
Raczkowanie

Witam,
Byliśmy dzisiaj na pierwszych naukach ...bylo ok - 30min. Najlepszy moment był gdy ksiądz zadał pytanie - A co to jest sakrament, kto z Was wie?.....no i nastała 5min. cisza i tzw. palenie Jana czyli palenie głupa...hehe- poczułam się jak w szkole

Dowiedziałam się - i to mnie zmartwiło - że u Nas w parafii ksiądz po Młodych nie wychodzi, nie wita ich pod chórem tylko stoi przed ołtarzem i daje znak, a Młodzi idą sami...szkoda. U mojej siostry ksiądz do Nich podszedł, przywitał się, uśmiechnął i jakoś im raźniej było...a u mnie Proboszcz z tego zrezygnował

A wiecie co nas zdziwilo, a moze nie zdziwilo ale troche zaskoczylo?...pod Domem Parafialnym stali ludzie i rozdawali ulotki - obrączki, zespoły, foto, video itp. Nie wiem może tak jest wszędzie - Was tez atakują przy wejściu?
milly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-10, 20:50   #4602
Jolinek
Rozeznanie

GG do Jolinek
Post Dot.: Lubelskie Panny Młode - jesteście???

A gdzie to są takie ataki??? U nas tego nie ma .
Milly daj cynk gdzie chodzicie na nauki i która teraz była. Zbieram dane . Ja chodzę w czwartki, ale prawdopodobnie już niedługo będę je miała zajęte i będziemy musieli kursować gdzieś indziej .

Michasia... nasz wigilijny cud
Jolinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-11, 06:37   #4603
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jolinek Pokaż wiadomość
Milly daj cynk gdzie chodzicie na nauki i która teraz była. Zbieram dane . Ja chodzę w czwartki, ale prawdopodobnie już niedługo będę je miała zajęte i będziemy musieli kursować gdzieś indziej .
Jolinek wiem ze to nei do mnie pytanie ale ja chodze w niedziele o 19 byly dopiero 1 nauki jest bardzo fajnie w kosciele kolo Politechniki Lubelskiej
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-11, 07:11   #4604
zuzia102
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Jolinek wiem ze to nei do mnie pytanie ale ja chodze w niedziele o 19 byly dopiero 1 nauki jest bardzo fajnie w kosciele kolo Politechniki Lubelskiej
ja tez chodze na politechnike na nauki w niedziele o 19 polecam pozdraiwam
zuzia102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-11, 07:12   #4605
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Cytat:
Napisane przez milly Pokaż wiadomość
A wiecie co nas zdziwilo, a moze nie zdziwilo ale troche zaskoczylo?...pod Domem Parafialnym stali ludzie i rozdawali ulotki - obrączki, zespoły, foto, video itp. Nie wiem może tak jest wszędzie - Was tez atakują przy wejściu?
Cytat:
A gdzie to są takie ataki???
Witam

A propos ataków to na naukach był spokoj, za to przed skupieniem pod kosciołem na Kalinie stoi tłum naganiaczy. Szkoda że tak pozno tam poszliśmy (z miesiąc przed ślubem), bo te wszystkie ulotki wcale mi się nie przydały.
Stary 2007-01-11, 07:24   #4606
tola3804
Zakorzenienie

Mnie atakowali i na naukach i na skupieniu

Jednego gościa, to już miałam dosyć, bo zawsze jak przychodziliśmy na nauki, to on byl i zawsze wciskał nam swoją wizytówkę. Mam ich chyba z 10!
Stary 2007-01-11, 08:42   #4607
milly
Raczkowanie

Cytat:
Chodzimy na nauki w środy do św.Rodziny - ul.Jana Pawła...teraz byliśmy na temacie nr 7 Małżeństwo sakramentem. Za tydzień ma być spotkanie z Pania z poradni o regulacji poczęć i będzie mozna się umówić na spotkania indywidualne w poradni.
Ja wczoraj zebrałam już 5 ulotek - między innymi był Pan Mikulski i wręczał swoje ulotki.

Dzisiaj wzięłam sobie urlop i będę robiła najazdy na salony z sukniami ślubnymi z siostrą
Stary 2007-01-11, 08:49   #4608
milly
Raczkowanie

A oto moje zdobyczne ulotki....może sie komuś przyda:
1. Restauracja Gościniec http://www.gosciniec-lublin.pl/
2. Fotografia ślubna - Piotr Chęć 509-925-664...nie słyszałam o nim.
3.Zespół DEMO...też nie słyszałam...na ulotce razem z Foto/Video Tomasz Mikulski.
4.Studio filmowe LUX - cyfrowe usługi filmowe...?
5. K.K. Ławicki Pracownia Złotnicza: ul.Zamojska 14, ul. Hempla 3-5 i ul. Lubartowska 17
Stary 2007-01-11, 11:05   #4609
wiolkaslonko
Rozeznanie

GG do wiolkaslonko

Hej dziewczynki
Mam takie małe pytanie, czy któraś z was była albo kupowała obrączki z Apartu. Jęsli tak to napiszcie jakie mniej więcej są tam ceny, bo powiem szczerze ze wchodziłam na ich stronę internetowa i niektóre ceny zwaliły mnie z nóg w ogóle średnio 1 obraczka ( nie wiem dlaczego 1 a nie para ) to koszt ok 800 zł, nie wspoomne takich po 2 000 oczywiście są takie gdzie jedna sztuka kosztuje 300zł ale są strasznie cieniutkie i drobniutkie.
A może znacie jakiś fajny sklepikz obrączkami ???? Jak tak to poprosze o namiary
wiolkaslonko jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-01-11, 11:08   #4610
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Już chyba kiedyś pisałam o małym sklepiku-jubilerze na przeciw Bramy Krakowskiej. Miła obsługa i naprawde tanio.
Zamojskiej nie polecam
Stary 2007-01-11, 11:33   #4611
tola3804
Zakorzenienie

My kupowaliśmy obrączki w Kornie w Leclercu na Zana. 2 obrączki z białego złota - 749 zł
Stary 2007-01-11, 12:14   #4612
Wojtusia
Zakorzenienie

A makijaż gdzie robicie? Same sie malujecie? Ja upatrzyłam sobie wizażystke ale niestety ona wyjechala czy cos (nie z Lublina).

Poradźcie, kogos kto pracuje na dobrych kosmetykach i ładnie maluje....
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-11, 12:35   #4613
kasiakkk
Zadomowienie

Wojtusia jak kiedyś czytałam ten watek, to wynotowałam sobie Salon Casjopeja na Chopina 11 - Ewelina - włosy, Iwona - make up. Nie pamietam kto go wtedy polecał.

Ja chyba zrezygnuje z makijazystki. Na co dzień maluje się sama i własciwie lubie to Zamierzam przed weselem wypróbowac kilka wariantów i umieścić na Moich Makijazach, żeby dziewczyny doradziły co poprawić itd. Jak sie okaze, że nie za bardzo mi wychodzi, zamówię próbny i porównam.

Czytałam jak dziewczyny po próbnym rezygnowały, bo koncept artystki-stylistki nie wypalił albo jak płaciły za profesjonalny makijaz, a potem same go zmieniały po swojemu

MOŻESZ JEJ POMÓC
www.serce-oliwki.pl
Stary 2007-01-11, 12:42   #4614
kasiakkk
Zadomowienie

No i trzeba jeszcze zwrócic uwage na kosmetyki. Jak nie masz swoich 'z górnej półki', bo np. rzadko się malujesz, to już lepiej iśc do dobrego salonu. Taki make-up kosztuje pewnie ze 100zł. (choć mogę się mylić), to prawie tyle wydasz na dobry podklad.
No i w próbnym makijazu tez najlepiej poszaleć na jakiejś imprezie, żeby wypróbowac jego trwałość.

MOŻESZ JEJ POMÓC
www.serce-oliwki.pl
Stary 2007-01-11, 12:47   #4615
k&m
Raczkowanie

Sympatyczny to prawda, tylko mi powidzial ze za zdjecia z przygotowan, slubu , wesela i pleneru liczy sobie 1.400. Dla mnie dosyc drogo, ale podtaram sie dogadac z nim, rezygnując jednoczesnie z jakis zdjec. Chyba zdjecia z przygotowania sa zbędne-masz racje!!! A orientowałaś się u innych ile kosztuja zdjęcia? a Jakiego macie kamerzystę?i kiedy Wasz ślub) ?
k&m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-11, 12:54   #4616
k&m
Raczkowanie

Moge prosic o kontakt do kościoła Dominikanów i adres str. w necie bo nie jestem z Lublina. Mam co prawda wstępny termin do KAtedry Lubelskiej ale po kilku postach też coraz mniejszą ochote na zaslubiny w niej.... (
Stary 2007-01-11, 12:58   #4617
k&m
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Rumianek:-) Pokaż wiadomość
ojejej, gorący okres na naszym forum

aluszru - prosze o kontakt do dziewczyny od zaproszeń na PW !!! plis

k&m - byłam na ślubie w lubelskiej archikatedrze, bodajże w czerwcu ubiegłego roku, bardzo mi sie podobało,
tak spokojnie,
do dzisiaj pamiętam, że ksiądz opowiadał o złotej małżeńskiej zasadzie, żeby nigdy nie kłaść sie spać, nie pogodziwszy sie wcześniej z mężem/żoną, żadnych "cichych dni", kazanie zatem nie uleciało, a to chyba plus
wielu moich znajomych wybieralo dominikanów, wszyscy byli bardzo zadowoleni (co dominikanie, to dominikanie;-) albo kosciół akademicki KUL
myśmy wybrali kosciół Ducha Świętego przy deptaku na Krakowskim Przedmieściu
Masz kontakt do Dominikanów? Gdzie to jest wogóle? Jak dotad to jestes chyba pierwsza osoba która pochwaliła slub w Katedrze Lubelskiej . To miłe Ale inne dziewczyny pewnie też maja rację:problem z parkingiem, przymus okrywania panny młodej na mszy itp. Apamiętasz wystrój w kościele i muzykę bo to dla mnie bardzo ważne...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-01-11, 13:28   #4618
k&m
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magdulka Pokaż wiadomość
Inka wielkie dzieki że napisałaś nam o tej stronie... nie wiedzielismy ze nasze fotki znajdą się w internecie...

Na ślubie, weselu i w plenerze miesliśmy pana Artura polacam wszystkim!!
I tutaj wszystko zgadza się...

Natomiast zdjęcia z pleneru, który jest na stronce www.photograph.com.pl zostały zrobione dwa miesiące po ślubie w Kaziemierzu Dolnym przez równie zdolnego fotografa - p.Roberta Szafranka, którego z czystym sumieniem możemy Wam również polecić

Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję
a ile zapłaciłas za zdjęcia u p. szafranka i ile ich jest oraz co zawierały? czy jest godny polecenia?
Stary 2007-01-11, 13:32   #4619
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Wojtusia jak kiedyś czytałam ten watek, to wynotowałam sobie Salon Casjopeja na Chopina 11 - Ewelina - włosy, Iwona - make up. Nie pamietam kto go wtedy polecał.

Ja chyba zrezygnuje z makijazystki. Na co dzień maluje się sama i własciwie lubie to Zamierzam przed weselem wypróbowac kilka wariantów i umieścić na Moich Makijazach, żeby dziewczyny doradziły co poprawić itd. Jak sie okaze, że nie za bardzo mi wychodzi, zamówię próbny i porównam.

Czytałam jak dziewczyny po próbnym rezygnowały, bo koncept artystki-stylistki nie wypalił albo jak płaciły za profesjonalny makijaz, a potem same go zmieniały po swojemu
Cytat:
No i trzeba jeszcze zwrócic uwage na kosmetyki. Jak nie masz swoich 'z górnej półki', bo np. rzadko się malujesz, to już lepiej iśc do dobrego salonu. Taki make-up kosztuje pewnie ze 100zł. (choć mogę się mylić), to prawie tyle wydasz na dobry podklad.
No i w próbnym makijazu tez najlepiej poszaleć na jakiejś imprezie, żeby wypróbowac jego trwałość.

Na codzień też maluję sie sama i też to lubię. Tylko przede wszystkim chodzi mi o dobre utrwalenie makijażu. Podkład dobry mam ale i tak planuję kupić jakiś trwały żeby przetwrał całą noc. Ale np. chciałabym też kupić sobie Kryolan, DermaColor, Fixing Spray
http://www.wizaz.pl/produkty/baza/pr...?produkt=12767 ale gdzie to dostac to nie mam pojęcia. W sklepach tego nie sprzadają, a do Warszawy mi nie po drodze niestety chyba że w necie jakos znajdę. I może jakąś bazę pod szminkę albo utrwalacz do niej jakis...
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-11, 13:33   #4620
Rumianek:-)
Raczkowanie

k&m
To namiary na dominikanów;
http://www.dominikanie.lub.pl/
To zabytkowa bazylika na Starym Mieście w Lublinie na Złotej.
W kwestii ślubów proszą o kontakt mailowy, odezwij się do przeora, o. Roberta, adres na stronie.

W kwestii oprawy muzycznej zasada jest chyba taka sama w każdym kościele, że jesli sami nie znajdziecie zespołu lub organisty lub skrzypiec, to gra organista z danego kościoła (czasami jest ich w jednym kościele kilku).
A o kwiaty nalepiej pytać w każdym kościele.
Nie pamiętam, bo na cudzych ślubach nigdy specjalnie nie zwracam na nie uwagi...
A u nas będą kwiaty polne (rumianki, chabry itp) i jaśmin... Tak sobie wymyśliliśmy, bo takie lubimy.
Rumianki już kiełkują w doniczkach;-)

Poza tym chyba ważniejsze, żeby samemu przygotować czytania, poprosić kogos z bliskich lub przyjaciół lub znajomych o zaśpiewanie psalmu, zadbać o modlitwę wiernych, tak by modlić się za tych i o to, co dla nas szczególnie bliskie i istotne.
Rumianek:-) jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości