|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część V.
Kurcze, właśnie TŻ się dowiedział, że lipiec - sierpień będą jeździć na budowę pod Berlin. To jest 80km od nas
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Na bogato ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wczoraj 13zł kilo.
![]() |
#4592 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4593 |
Zakorzenienie
|
Mnie żadne nie bolą, ani te 30 ani te 70. Do 30 to juz tak przywykłam, że myslalam że sa słabsze. A moja sąsiadka przy 30 syczala z bólu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4594 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Te igły, które dostałam widzę do kupienia w internecie np. 100 sztuk w cenie 67 zł, mogłoby być taniej. ![]() W glukometrze jadę około tydzień z jedną igłą, też mi udzielono w poradni informacji praktycznej, żeby tak do 20 razy jednej używać. :P Kupiłam je przy okazji innego aptecznego zamówienia już na całą ciążę i nawet trochę dłużej. ![]() Z tego co zrozumiałam igły nie są refundowane, a przynajmniej nikt mi żadnej recepty nie proponował ![]() Cytat:
![]() Ale ta Tosia szaleje! ![]() Fajny kocyk, na pewno będzie milutki. ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4595 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale Kochana Ty będziesz rodzić i odbierać jednocześnie ![]() aha, to dobrze wiedzieć.. mi wyszły chyba na samym początku ze dwa skurcze na 100 ale wogóle ich nie czułam i chyba wtedy się ruszałam,żeby sprawdzić jak to wpłynie na zapis,bo to pierwsze ktg było moje,więc test musiał być ![]() moja dziś była bardzo aktywna podczas ktg..ucieczka za ucieczką i dźwięk kopniaków zagłuszał tętno |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4596 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() staram się pisać częściej ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() origa - udanego wyjazdu ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4597 |
Zadomowienie
|
Mnie rownież ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4598 | |
Zakorzenienie
|
Origa udanego wyjazdu!
![]() Cytat:
![]() A to się nie dziwie jak Ci na 100 wyszły jak się ruszałaś ![]() I co ważne, tak wyglądają skurcze na KTG. Da dolna linia: ![]() ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Piernik to jak ja mam rodzić i odbierać to może od razu kilka z Was do mnie przyjedzie i wszystkie oporządzę ![]()
![]() |
#4599 | ||
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
tu szalejesz z cenami ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4600 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
to ja takich brzuszków nie mam no ale to tak się właśnie umawiałyśmy jakiś czas temu..dobrze to pamietam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4601 | |
Zakorzenienie
|
Słubice City
![]() Cytat:
To dobrze, że brzuszków nie masz ![]() Tylko pamiętaj, że jak chcesz się załapać na grupowy poród to najpóźniej 11 sierpnia, bo ja nie zamierzam przenosić ![]()
![]() |
#4602 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chodziło mi o to, że póki co lekarze mówią że wszystko w porządku wiadomo, że nie da się jednoznacznie jeszcze określić jak będzie się rozwijać w przyszłości. Jest troche mniejszy od rówieśników |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4603 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja to zawsze powtarzam, ze anglicy to fuchy swojej nie znają i zawsze fuszerke robią ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Podobno uzgodnił, ze w lipcu bedzie czesciej stacjonował w firmie blizej domu i bedzie pracował z domu na zmiane. Jak znam zycie to pewnie tak fajnie nie bedzie. ![]() Ostatnio jakoś nie mogłam zebrać sie zeby napisać na forum. Dopadł mnie jakis dół, nawet nie wiem od czego. Zaczełam pakowac torbe do szpitala i rozmyślać jak to w ogóle bedzie, czy jednak dam sobie rade z małym człowiekiem. Co bedzie jak nie bede jednak szczęsliwa... nosz kurde jakas deprecha totalna. Stres z szukaniem domu, nowa praca TZta, jeszcze do tego siedze w domu sama wiekszosc czasu. Nie pomaga. Byla raz moja znajoma z dawnej pracy, ale nie podnoslo mnie to na duchu, raczej poczulam sie gorzej bo bym chciala jeszcze pracować. Jak sie przeprowadzimy to nikogo nie bede tam znała. ![]() Piernik i zonamojegomeza jakos dziwnie przezylam fakt, ze trafiliscie do szpitala i nie potrafiłam nic napisać. Blokada totalna. Było mi bardzo przykro ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4604 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Myślę, że każda z nas ma większe lub mniejsze obawy czy sobie poradzi i jest to normalne. Jednak pojawienie się dziecka jest mega zmianą i można się jej obawiać. Mimo wszystko będziemy najlepszymi mamami dla naszych dzieciaczków ![]()
![]() |
#4605 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To forum jest na baby centre co uk. Nie szukałam na FB bo jeśli tam taki poziom jak na naszym polskim to wole ominąć z daleka ![]() To czym sie martwisz jest zupełnie naturalne. I to nie mija. Z każdym rokiem dziecka przybywa nam zmartwień i rozterek. Moja córka wkracza w wiek nastolatków. Został jej ostatni rok podstawówki a pózniej high school. Ja sie martwię, czy małe dziecko nie zabierze mi całego czasu, boje sie ze coś przeocze, ze coś sie wydarzy a ona nie bedzie potrafiła sobie poradzić. Ze wpadnie w złe towarzystwo i zostanie nastoletnia mama...albo ćpunka. Rekrutując ludzi do amazona często trafiam na młodzież dopiero co po szkole....duża cześć ma problemy psychiczne. Ręce pocięte od nadgarstków bo łokcie. Albo listy od lekarzy o przyjmowanych lekach. Prawda jest taka ze małe dzieci mału kłopot, duże dzieci duży kłopot - tak mówiła moja babcia i wszystko sie zgadza. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#4606 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam termin 12/13.08. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4607 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Tylko teraz strach cokolwiek zamawiać ![]() Cytat:
![]() Ja zaczynam dopiero 28 czerwca.. Będę wtedy mieć 31 tc z hakiem ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Fakt.. te 'dolne' kopniaki są mało przyjemne.. Fajne zakupy ![]() Piszecie, że Wasze dziecko ma czkawkę ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Co do Esika.. faktycznie, prawie mu się udało zlać z tłem ![]() Taka kuleczka ruda kochana ![]() Dziewczyny, a kupowałyscie kilka body z dlugim rękawem na 56? Bo pod końiec sierpnia ńiby wciąż lato.. ale może być też chłodno na krótki rękaw ![]() ![]() ![]() ![]()
.. i ślubuję Ci.. ![]() ![]() Zuzanka ![]() II kreski ![]() Edytowane przez Afrodita Czas edycji: 2016-06-15 o 09:42 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4608 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to tez jestem na tej grupie, myslalam, ze jest jakas na fb tez ![]() Cos w tym jest w tym co mówisz, juz nigdy sie nie przestaniemy martwić o nasze pociechy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4609 | ||||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ostatnio sąsiadka była u mnie pytać czy nie dostałam czasem jej paczki od kuriera bo dostała maila że paczke dostarczono ale nie napisali gdzie ![]() Ja jak jeszcze mieszkałam w bloku to nie odbierałam w ogóle przesyłek sąsiadów bo ich właśnie nie znałam, a potem by ktoś miał do mnie pretensje że wcale nie chciał odebrać tej paczki. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A co do pobytu w szpitalu to nie wiem czy to tak zawsze jest że kładą na siłę żeby kasę od NFZ wziąć, bo ja np w ok 10tc byłam na ostrym dyżurze w nocy bo już prawie wyrzygałam wnętrzności i zrobili mi badania, podali kroplówę i do domu. Może moja ciąża była dla nich za mało zaawansowana? Edytowane przez ziuta. Czas edycji: 2016-06-15 o 09:53 |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4610 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie z IP na oddział z mała ciąża (poniżej 12tyg) przyjmują tylko w przypadku zagrożenia życia lub poronienia inne przypadki np plamienia niewiadomego pochodzenia leczone są ambulatoryjnie. W starszych ciążach jakiekolwiek krwawienie jest połączone z przyjęciem na oddział. Nie wiem jak w innych przypadłościach... Wysłane za pomocą magii |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4611 | ||||||
Zakorzenienie
|
witam
![]() Za tydzień moja gin będzie mi pobierać wymaz na GBS i jakoś sobie uświadomiłam, że poród już blisko ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dzieciaczki też wyczuwają kiedy mają się urodzić. Mój tż dostał wolne i od razu w nocy jechaliśmy na porodówkę ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4612 | ||
Zakorzenienie
|
Wolę na swoich śmieciach
![]() ![]() Cytat:
![]() Niestety trochę się liczyliśmy z tym, że przez zmianę pracy może się tak zadziać. Ale jestem dobrej myśli ![]() Esik udaje niewinnego ![]() ![]() Mam body i takie i takie, ilość duża, bo mi dawali ![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Cytat:
![]() O to jest nadzieja! ![]() ![]()
![]() |
#4613 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
no mogłoby byc od biedy koło 11tego..choć to taka średnia data..ja bym się mogła umówić na poród jak Mała przebija 2800g.. ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
jak się przeprowadzicie i urodzisz to pewnie będzie mniej czasu na rozmyslanie a będzie trzeba włączyć pełną aktywność i działać,żeby wszytsko ogarnąć..a potem przyjedzie czas na spacery z Malcem, parki,place zabaw, pewnie w gronie innych mam odnajdziesz kogoś z kim znajdziesz wspólny język.. ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
![]() a jakie to są zmiany typowo przedporodowe? Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4614 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Własnie piję kawę, ciśnienie chyba dziś słabe....jakoś ledwo na oczy widzę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dziś kupiłam arbuza ![]() No chipsy to podstawa ![]() Cytat:
![]() Taki odplamiacz tylko, że w płynie ostatnio zakupiłam. Nawet daje radę ![]() Cytat:
1 poród miałam wywoływany. |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4615 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Wrzucę Ci fotki moich zakupów pod spodem ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4616 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam nadzieję i (modlę się) że jeżeli się coś zacznie samo, naturalnie to własnie w nocy. Tż pracuje w wawie, więc zanim by do mnie dojechał to 1h, a zamierzam też rodzić w wawie więc trzeba znowu wracać do wawy..... na miejscu jedynie mój młodszy brat i czasami teść ( znim wolałabym nie jechać ![]() ![]() Ja bym chciała po 20 sierpnia , tż obstawia że znowu przenoszę i będie to w okolicy 30.08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4617 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak Twoja dobije do 2800 to moja będzie miała 4kg, a takiej to ja nie rodzę ![]() GBSa pobiera się miedzy 34 a 37 tygodniem ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4618 |
Raczkowanie
|
Tija, Talantea szczerze współczuję odległości od TŻ. Jednak świadomość że maja niedaleko bardzo uspokaja a na tym etapie dodatkowe zmiany/stresy nie sa fajne. Szef mojego już 2 miesiące temu wziął go na rozmowe, żeby wszystkie dalekie/ tygodniowe delegacje pozałatwiał teraz, bo od lipca ma siedzieć na tyłku. I jestem mu za to mega wdzięczna!Z pracy do domu ma ok 10 minut - w zależności od godziny.
patioo90 Ziuta dobrze mówi! My już mamy ubaw z pierwszych miesięcy na swoim (a mieszkamy tu 1,5 roku) np za drzwi do łazienki służył nam karton po lodówce, a przez 4 miesiace stołowaliśmy się w ostatniej godzinie jedzenia na wage ![]() Wczoraj wieczorkiem pojechaliśmy na bazarek i zrobilismy mega zakupy - kocham bazarek, warzywa, wedlinki, owoce z niego po prostu sa lepsze. Już nie mogłam patrzeć na marketówki. Truskawki po 6,5 (4zeta za "wczorajsze") czereśnie jeszcze drogie bo ok 20zł, wiec jeszcze poczekam ![]() Kończe dzis pranie - tak wiem nizgulata jestem tyle prac ale tyle wyszło serio! zaraz rozstawiam prasowanie i lecimy z tym koksem! ![]()
Zuzia - 29.07.2016 19:01 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4619 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
Oczywiście miałam bakterię tamtym razem ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4620 |
Rozeznanie
|
Mam pytania do doświadczonych mam.
1. Czy z takim maleństwem to mogę wyjść na dwór od razu? Bo przecież ciepło będzie to nie muszę go wernadować czy jak to się tam nazywa? 2. Czy jeszcze się daje dziecku dodatkową pieluszkę tetrową między nogi? Bo raz czytam że tak, innym razem że to nic nie daje a tylko ruchy krępuje ![]() PS mogę robić masaż krocza oliwka babydream mamma? Bo nie chcę specjalnie kupować oleju z migdałów bo nie wiem czy mi w ogóle wyjdzie ten masaż ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:22.