|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4561 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część V.
a to niby co??
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a od jakiej wartości uznaje się skurcze porodowe? jak to jest właśnie? hej środowo ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4562 |
Raczkowanie
|
Właśnie chodzi o to, że ja nie jestem w stanie wsadzić sobie luteiny bi mnie boli i ewidentnie coś mi przeszkadza. Wcześniej bez problemu wsadzalam i czułam szyjke a teraz jej nie wyczuwam tylko takie twarde coś.. Od wczoraj jest jeszcze gorzej..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4563 |
Zadomowienie
|
Hej,
Wczoraj starałam sie szybko zasnąć zeby uciszyć to co działo sie na dole... Zupełnie jakby Bożena broszkę chciała przypiąć ![]() śniłam koszmar - miałam umalować kilka kobiet ![]() ![]() za to cukier poranny i Ketony po nocnym twarogu z jogurtem i cynamonem idealne. ![]() Teraz chyba jednak odespie te całonocne poszukiwania. Miłego dnia ![]() Wysłane za pomocą magii |
![]() ![]() |
![]() |
#4564 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam akurat nowa igle na każde wkłucie. Nie żałuje sobie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#4565 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak się dziecko słabo rusza podczas zapisu to na 100% zapis do powtórki. I położne jak widzą, że średnio z ruchami to pierwsze pytanie to jest "ma pani coś słodkiego?". Tutaj się nie da bez własnego prowiantu. Cytat:
Pani z 5tym dzieckiem nie miała już takich problemów. I wymownie kręciła głową jak tamta się dziwiła, ze coś trzeba zrobić. Mi nie chodzi już nawet o te w szpitalu. Z powodu braku poradni diabetologicznej dla ciężarnych kładą na obserwację na oddział.I to takie leżenie, żeby z 6 razy na dobę pobrali krew, zrobili zapis każdego dnia itp. Ale albo kiedyś się nie mówiło o tym albo było mniej problemów. Teraz z 80% kobiet w moim otoczeniu ma problem z tarczycą, spora część z zajściem w ciążę, potem krwawienia, skracające szyjki, skurcze, cukrzyca, nadciśnienie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4566 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Oliwia urodziła sie w 35 tc. Dwa miesiące w szpitalu i niedoczynnosc tarczycy. Lekarze mi mówili, ze bedzie cofnięta w rozwoju itd. Nikt nas nie wysłał na żadne rehabilitacje nic:/ Faktycznie miała trudności z siadaniem, ogólnie z motoryka. Nigdy nie raczkowała ale to może byc wina tego, ze babcia ja wkładała na codzień do chodzika. Zaczęła mowić całymi zdaniami po skończeniu roku i chodzić zaraz pózniej. W szkole zawsze jest w pierwszej piątce i ma ogromna wiedzę i zainteresowania. Także na pewno gdzieś te kilka tygodni robi różnice na początku. Ale ostatecznie to sie wszystko chowa. Od nas bardzo zależy jak dziecko bedzie sie rozwijało. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:59 ---------- Poprzedni post napisano o 06:52 ---------- Cytat:
Skurcze faktycznie sa u mnie dosyć regularne. I pomaga to co powiedziała mi położna. Ze jak sie pojawiają jak siedzę to mam sie przejść. Jak chodzę to usiąść. Itd. U mnie skurcze objawiają sie dosłownie delikatnym spięciem i bólem na okres na kilka sekund. Obniżyła mi sie szyjka i zrobiła bardziej miękka. Plus moja intuicja ale oczywiście to może byc tez stres i urojenia ![]() Chociaż po 4 latach obserwacji cyklu doskonale znam swoje ciało i jednak czuje, ze coś sie zmienia. Co do ktg jak byłam na krótko przed odejściem wód to mi lekarz mówił, ze piszą mi sie skurcze a ja ich nie czułam. Nawet sie śmiałam, ze mu to sie mózg kurczy ![]() Ale ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:03 ---------- Poprzedni post napisano o 06:59 ---------- Hura! Wizaż wypuścił taptalka na iPhone na rynek UK ![]() Teraz będę mogła Was nadrabiać w ciagu dnia tez ![]() Tymczasem prysznic i do pracy:/ pogoda taka do kitu, ze nic sie nie chce. Ciśnienie u mnie znów niskie. Jak niskociśnieniowcy żyją przy takim klimacie? Ja wypijam dwie kawy dziennie i popijam cola i mam okropne wyrzuty sumienia. Jakbym alko pila:/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#4567 |
Wtajemniczenie
|
Witam sie!
![]() Dziewczyny nie zazdroszcze Wam przygod szpitalowych ![]() Jak tak Was czytam to mam wrazenie ze moja ciaza w ogole jakas inna. Zadnych skorczy przepowiadajacych nie mam, napiecia brzucha bardzo zadko, chyba ze ja po prostu taka nie czóła jestem :P A tu dzis 33t5d ![]()
#4568 |
Zakorzenienie
|
Znalazłam, widziałam w szpitalu ale nie zdążyłam odpisac:
Szkołę rodzenia mamy w sali na położniczym. I tam jest cisza. Dzieci płaczą bardzo sporadycznie, ostatnio jedno było słychać po godzinie pobytu tam. I spokój na korytarzu, bez biegania z ktg, ta na cukier, ta z ciśnieniem, tutaj tętno, tamta zapis. Do tego mało odwiedzających. Wczoraj leżałam pod zapisem na sali porodowej i zero płaczu dzieci. Za to płacz słychać na patologii jest połączona z neontologią. I tutaj dzieciaki dają czadu. Nawet o stałych porach, chyba jak je badają/robią jakieś zabiegi. |
![]() ![]() |
![]() |
#4569 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry,
ja już od dwóch dni w nowym mieszkaniu. Dziś muszę trochę odpocząć bo miałam intensywne dni i mnie strasznie kręgosłup boli. Ledwo mogę wstać idę nadrobić chociaż troszkę wątek |
![]() ![]() |
![]() |
#4570 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio leżała ze mną dziewczyna co urodziła w 35. Dziecko 2 tyg i do domu. Bez respitarów/inkubatorów/CEPAPów. Dostała tylko zastrzyk na rozwój płuc przed porodem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4571 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() my w piątek będziemy mieć o porodzie naturalnym Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4572 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane za pomocą magii |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4573 |
Zakorzenienie
|
Truskawki pożeram kilogramami. Mąż jest mało owocożerny to ja nadrabiam za naszą trojkę-1kg dziennie
Z czereśniami trochę ostrożniej, one nawet bez ciąży szybciej wywoływały jakieś sensacje żołądkowe u mnie. Tych tylko 0,5kg. W żadnym szpitalnym sklepie nie mieli owoców w niedzielę. I pewnie dlatego taką miałam ochotę. |
![]() ![]() |
![]() |
#4574 |
Zakorzenienie
|
Pati i jak tam na nowym mieszkaniu?
U mnie 32tc i wizyta dziś u ginki i chyba Tzet ze mną pójdzie ![]()
I'll be dreaming my dreams with you And there's no other place That I'd lay down my face I'll be dreaming my dreams with you.. Edytowane przez virginia Czas edycji: 2016-06-15 o 08:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#4575 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale czipsy i batony to pewnie mieli.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4576 | |
Wtajemniczenie
|
Witam się z Wami jak co dzień o poranku
![]() jakoś rano dużo lepiej mi idzie nadrabianie i udzielanie się w wątku a potem jakoś dzień żyje własnym życiem i mi się zapomina, ale już biorę się i nadrabiam! wczoraj byliśmy na wizycie ![]() Szyjka która wcześniej skróciła się z 4 cm do 3 cm, po 3 tygodniach jest bez zmian - cały czas wynosi 31mm więc nie jest najgorzej ![]() także nadal się oszczędzamy, aplikujemy luteinę i zajadamy Magnez. kolejna kontrola za 3 tygodnie ![]() jak na razie udało mi się doczytac o paczce z Inpost - masakra!!! co za chamstwo!!!!!! dobrze, że apteka postanowiłą wziąć sprawy w swoje ręce i się tym zająć jak należy!! beznadziejni ci kurierzy. ja strasznie nie lubię, jak kurier przynosi mi paczke, mnie nie ma w domu, a on sam wybiera sobie sąsiada albo jakieś inne miejsce i nagle dostaję sms, że mnie nie było więc on zostawił paczkę tu i tu i mam sobie odebrać, a w ogóle nie znam tych sąsiadów których wybiera ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Cytat:
![]() ![]() na czereśnie jeszcze czekam aż troszkę potanieją
![]() |
#4577 | ||||
Zadomowienie
|
Hej.
![]() Cytat:
![]() O, to trzeba faktycznie uważać na te hipoglikemie, mieć jakieś przekąski pod ręką. Ech, synek Cię tak męczy... ale już niedługo zostało do porządnego odpoczynku i możliwości odsypiania. ![]() I dobrze, że kontrola za tydzień, to będziesz wiedziała jak sytuacja wygląda, mam nadzieję, że mały będzie chciał sobie posiedzieć do najlepszego momentu i za to trzymam kciuki. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzięki! U niego też tak ze 2-3 h zwykle trzyma, ale dziś ostre słońce może być, to nie wiem jak pójdzie. ![]() Cytat:
![]() Dobrze, że zestaw z twarogiem okazał się pomocny. ![]() Mi wczoraj wieczorem wyszły ketoniska, ale dzisiaj na szczęście już ich nie było. Właśnie się zastanawiam ile razy używać jednej igły, pielęgniarka mi poradziła, żeby wymieniać codziennie po 3 niezbędnych każdego dnia wkłuciach. Na pewno na razie będę tak robić, bo mam mało igieł i wczoraj był problem z kupieniem 4 mm w aptece, a byłam w 2 dużych i dobrze zaopatrzonych. Można tam sobie zamówić, ale w takim razie wolę sobie sama znaleźć w jakiejś aptece internetowej. ;P |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4578 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasami w bramie rozklada sie pan co ma owoce i warzywa. A teraz jak na złość go nie było. Po ile są u was czereśnie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4579 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój dziadek dostawał 5 igieł na opakowanie 5 penow..... Jedynie nie zmieniam w glukometrze po każdym użyciu. I mam teraz nadmiar igieł dla babci ![]() Jesssuuu jak sie cieszę, ze to wszystko mam za darmo. Ile kosztują peny? Dostałaś na dzień i na noc? U igly? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- Cytat:
Ostatnio w Tesco były po 12f za kilogram. Po☠☠☠ało ich....egzotyczne owoce można kupić za grosze a takie europejskie czereśnie w takiej cenie... Tyle, ze w lokalnym sklepie ostatnio była promocja i pudełko 200g było za 0,69 wiec to sie już opłaca. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4580 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4581 | ||
Raczkowanie
|
Hejka dziewczyny!!
Cytat:
![]() ziuta. super szlafroczek!! Piękny. Myślę o takim, też w kropeczki ![]() http://allegro.pl/elegancki-wiskozow...828166628.html Dziś rano kliknęłam coś takiego: http://allegro.pl/lullalove-kocyk-ot...158842816.html http://allegro.pl/show_item.php?item=6106354229 http://allegro.pl/show_item.php?item=5657583354 http://allegro.pl/show_item.php?item=6160600927 Mam nadzieję że się sprawdzą te rzeczy. Aaa i ręcznik wzięłam. znowuzaopmniałam piekny masz ten brzunio!! ![]() natalia_23 jaki piękny brzunio!! ![]() hmm Czy tylko ja go jeszcze nie mam? ![]() Ależ słodziak ![]() Mistrz ![]() Cytat:
Podobne zakupy mam jeszcze do zrobienia ![]() Aktualnie rozglądam się za wanienką. Dziewczyny.. pisałam Wam jeszcze niedawno że ruchy Tosi są dla mnie bardzo przyjemne. Tyle że z niedzieli na poniedziałek Mała zmieniła pozycję i już nie jest tak miło, bo atakuje mi bożenkę... W dodatku jest królową czkawek i ostatnio ma po trzy razy dziennie, o nawet teraz ma. Czuję jej czkawkę na górze brzucha po prawej, czyli raczej już nie jest główką w dół.. Mówicie że wesele i tańce pomagają, to jest nadzieja że wróci do pozycji sprzed tygodnia ![]() ![]() Aaa i wczoraj zwróciłam śniadanie. Wychodzi na to, że najmniej wymiotowałam w pierwszym trymestrze.
Nasze maleństwo ![]() Edytowane przez Babygirl1990 Czas edycji: 2016-06-15 o 08:07 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4582 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
no tak - każda z nas widzi po sobie jakie zmiany zachodzą.. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ja dziś pobrałam pierwszy i jedyny element wyżywienia szpitalnego - do śniadania sok marchewkowy - na drugim miejscu w składzie syrop glukozowo - fruktozowy Cytat:
![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4583 |
Zadomowienie
|
Czereśnie w lidlu 19.90 i tak taniej niż na rynku - 25.90
Wysłane za pomocą magii |
![]() ![]() |
![]() |
#4584 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny. Nie oddzywalam się chwilkę bo w pon ogarnialam trochę mieszkanie i pracowałam z domu, a wczoraj rano pakowanie i wyjazd nad J. Żywieckie. Wyjezdzalismy z Krk godzinę... Po drodze zaliczylismy 3 burze i juz byłam tak zdenerwowana ta droga (wiem, że to głupie, ale boję się burzy, a konkretnie grzmotow i bkyskawic) , że Helence się udzieliło i szalała tak, jakby chciała się przez pępek wydostać :/ no ale finalnie dotarlismy, domek fajny, na wieczor się wypogodzilo więc nawet spacer nad jezioro zaliczylismy, a dziś od rana piękne słoneczko za oknem. Tz jeszcze śpi, ja was nadrobilam, a teraz wstaje ogarnąć śniadanie i ruszymy się na górę Żar
![]() Wysłane z mojego 6045Y przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4585 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Na długo jesteście? Miłego urlopu i odpoczynku ![]() Wysłane za pomocą magii |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4586 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4587 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4588 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4589 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4590 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
przy słońcu może być ciężko.. jak szłam przez szpitalny korytarz i światło dzienne padało to musiałam się ścian trzymać.. Cytat:
![]() ![]() królowa czkawek - hahahah ja też ataku na dole nie lubię bardzo ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:38.