sklepy internetowe - wady i zalety (podziel się opinią) - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Biżuteria

Notka

Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-27, 23:33   #4591
clementinne
Zadomowienie

Dot.: sklepy internetowe - wady i zalety (podziel się opinią)

Cytat:
Napisane przez ojejka89 Pokaż wiadomość
tez pewnie nie bawilabym sie w skladanie reklamacji, ale skoro mam tak blisko to co mi szkodzi... chociaz podejrzewam ze pewnie nie uznaja :| no coz, kupie druga pare i bede miala jednego bigla na zapas w razie jakby miala byc powtorka z rozrywki. ale mam nadzieje ze takowej nie bedzie :|
Kurczę, ja też tak zaczne robić... Nie uznam klientowi zwrotu albo reklamacji, a jak chce inne kolczyki, to niech sobie kupi nowe i to u mnie oczywiście
clementinne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-28, 09:10   #4592
ojejka89
Zadomowienie

"Witam
Przy najbliższej wizycie w naszej siedzibie produkt zostanie wymieniony,
prosimy o zabranie ze sobą wadliwego egzemplarza."

eeee moze mysla ze sie tak zaraz nie pojawie tam czy co... a tu zonk, skladam dzis zamowienie i jutro to chyba zalatwie, ha;p
ale mnie zaskoczyli...
ojejka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-28, 11:49   #4593
Nefya Ameth
Raczkowanie

Może jakaś dziwna jestem, ale naprawdę nie rozumiem, czemu niektórzy, czytający ten wątek, nadal zamawiają w korallo, przecież tyle jest złych opinii o nich... A już w szczególności, jak ktoś dostanie zły towar, albo w zamówieniu są braki, zamawia tam nadal, to mi po prostu wszystko opada...
Nefya Ameth jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-28, 15:39   #4594
ojejka89
Zadomowienie

dla mnie akurat wygodnie jest zamawiac w korallo bo moge podejachac w kazdej chwili jak cos potrzebuje i nie musze czakac na przesylke z netu i zbierac wielkiego zamowienie ;] brakow nigdy nie mialam, teraz pierwszy raz zlozylam reklamacje i zostala ona rozpatrzona pozytywnie, poza tym nie byla to wina korallo a raczej blad produkcyjny ktorego golym okiem widac nie bylo - bigiel ktory pekl wczesniej ogladalam, wiec nie mam sie do czego przyczepic. a ludzie zamawiaja bo jest w miare tanio. jakbym chciala miec idealnie sparowane kamyki i najlepszej jakosci polfabrykaty to zamawialabym w bukowcu, niesety nie stac mnie na to. moze kiedys. droga internetowa bym pewnie testowala rozne sklepy, a tak jak mam korallo pod nosem to sobie moge tu jezdzic nawet co dwa dni i nie martwic sie ze czegos zapomnialam ;]
Stary 2009-05-30, 11:24   #4595
majakorn
Rozeznanie

co sie dzieje z onyksem? zaraz mnie coś trafi, wsadziłam wszystko co mnie interesuje do koszyka, patrze a tam widac tylko jeden produkt.
Czy tylko ja tak mam?
Stary 2009-05-31, 22:56   #4596
ayumi88
Rozeznanie

W piątek przyszła przesyłeczka z bizu.pl .Zamawiałam u nich pierwszy raz,za niedużą kwotę,głównie porcelana,parę ALCEE i trochę drutu,nic specjalnego.Mimo tego,jestem zadowolona z przesyłki-szybko zrealizowana,wszystko ladne,porządne.Mają u mnie dużego plusa również za opakowanie-wszystko było opakowane folią bąbelkową i zapakowane nie w kopertę,a w pudełeczko.Aż się mama zdziwiła,jak odbierała pakę od listonosza-i chyba się zawiodła zawartością
Aha,no i miły gratis był w postaci kilku koralików szklanych.
ayumi88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-01, 16:49   #4597
smieszka250
Zakorzenienie

GG do smieszka250

Paczka od jubilexa ze sklepu nie z allegro. W czwartek opłacona po południu, w poniedziałek miałam Wszystko super, tylko szkoda, że 10m drutu było w 3 kawałkach, ale ok. Gratisów brak.
smieszka250 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-06-01, 16:53   #4598
MissKisss
BAN stały

Najważniejsza jest szybkość wysyłki i realizacja ewentualnych reklamacji
MissKisss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-01, 18:57   #4599
franio
Zadomowienie

Dostałam dziś przesyłkę z jubilex33. Pierwszy raz zamawiałam srebro i kamyki, wcześniej kupowałam na all mniej szlachetne materiały.
No i chyba mam ostatnio pecha, bo nie dość, że długo czekałam(wpłaciłam 22 a dziś juz 1) to :
zamiast 2 kostek karneolu 6x6 dostałam 8x8
jeden z pary prostokątnych labaradorytów ma naprawdę brzydką dużą czarna skazę (zrobiłabym zdjęcie gdyby nie było tak późno..) nie wiem, nie znam się, może to normalne? tak się cieszyłam na te kamienie
przy przymierzaniu srebrnego sztyfcika ten złamał się w miejscu lutowania- odpadła ta część wsadzana w ucho
Zamawiałam niezbyt dużo, pojedyncze pary, żeby popróbować zabawy ze srebrem i kamieniami. Za 60zł w sumie, chociaż to dla mnie akurat sporo. Zniechęcajace to trochę...
franio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-01, 19:20   #4600
clementinne
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez franio Pokaż wiadomość
Dostałam dziś przesyłkę z jubilex33. Pierwszy raz zamawiałam srebro i kamyki, wcześniej kupowałam na all mniej szlachetne materiały.
No i chyba mam ostatnio pecha, bo nie dość, że długo czekałam(wpłaciłam 22 a dziś juz 1) to :
zamiast 2 kostek karneolu 6x6 dostałam 8x8
jeden z pary prostokątnych labaradorytów ma naprawdę brzydką dużą czarna skazę (zrobiłabym zdjęcie gdyby nie było tak późno..) nie wiem, nie znam się, może to normalne? tak się cieszyłam na te kamienie
przy przymierzaniu srebrnego sztyfcika ten złamał się w miejscu lutowania- odpadła ta część wsadzana w ucho
Zamawiałam niezbyt dużo, pojedyncze pary, żeby popróbować zabawy ze srebrem i kamieniami. Za 60zł w sumie, chociaż to dla mnie akurat sporo. Zniechęcajace to trochę...
Więc nie marudź na forum, tylko reklamuj. Pisz do nich i zmuś do wymiany. Nawet gdyby to było zamówienie za 10zł, wszystko ma być ok.
clementinne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-02, 09:01   #4601
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Sklep Bukowiec - tym razem zamówienie mikroskopijne za 60 zł, ale i tak dostałam gratisiki, aż mam wyrzuty sumienia...

Jubilex33 - bigle, sztyfty i kilka kamyków, realizacja ekspresowa jak na ten sklep, ale oczywiście wszystko jak zwykle najwyższej jakości.

KatiArt - zamawiałam tam pierwszy raz, tylko bigle i trochę się rozczarowałam... Nie jakością, a brakiem faktury... Teraz będziemy się musieli powymieniać korespondencją i będę musiała czekać...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-02, 09:04   #4602
iwona1981
Zadomowienie

Smile Dot.: sklepy internetowe - wady i zalety (podziel się opinią)

a ja pochwale bizu.pl wszysko ślicznie zapakowane w pudełeczko!!!nie kopertke zamawiałam tenshe i inne gratisik dopasowany do zamówienia polecam
iwona1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-02, 10:24   #4603
klejnotki
Rozeznanie

odebralam przesylke od jubilex33 wszystko ok tylko brak faktury wyslalam powtornie maila z danymi i cisza jestem ciekawa czy wyslali fakture tylko nie chce im sie odpowiedziec czy mnie zignorowali odpowiadanie na maile nic nie kosztuje a powoduje ze czlowiek czuje sie powaznie traktowany
Stary 2009-06-02, 10:49   #4604
Becia0d
Raczkowanie

bukowiec.pl był moim faworytem do czasu odnalezienia skarbynatury.pl kamienie i półfabrykaty tańsze a wybór taki że aż się kręci w głowie.. zostawię tam chyba niedługo całą fortunę ja z korallo zmawialam kilka razy i wszystko było bez zastrzeżeń...

My kobiety jesteśmy aniołami, a gdy się nam podetnie skrzydła, lecimy dalej- na miotle!
Becia0d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-02, 14:37   #4605
franio
Zadomowienie

Przepraszam, jeśli waszym zdaniem marudzę na forum Myślałam, że od tego ten wątek jest...
Oczywiście będę składać reklamację, tylko powiedzcie proszę, bo nie znam sie na kamieniach czy faktycznie mam rację i mam prawo się czepiać jesli labradoryt wyglada o tak :
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg brzydal.jpg (83,4 KB, 128 załadowań)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-06-02, 14:50   #4606
Darkling
Wtajemniczenie

GG do Darkling

Cytat:
Napisane przez franio Pokaż wiadomość
Przepraszam, jeśli waszym zdaniem marudzę na forum Myślałam, że od tego ten wątek jest...
Oczywiście będę składać reklamację, tylko powiedzcie proszę, bo nie znam sie na kamieniach czy faktycznie mam rację i mam prawo się czepiać jesli labradoryt wyglada o tak :
zależy ile za niego zapłaciłaś. standardowy labradoryt niskiej jakości - jak był tani, cóż, trzeba się było zastanowić, czemu tani. jesli zapłaciłaś sporo - no to możesz się spróbować czepiać, ale pewnie Ci odpiszą, że labradoryty mają naturalnie czarne inkluzje [bo mają, pytanie jeszcze jak duże..]. poza tym, to ten konkretny ma paskudne wybarwienie i jest po prostu brzydki.

FORZA FERRARI!
Darkling jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-02, 14:56   #4607
vegemaria
Raczkowanie

ja też jestem bardzo zadowolona z bizu.pl
nawet do małego zamówienie dodają gratisy, przesyłka jest zapakowana w pudełko, wszystkie rodzaje koralików, albo szpilki czy bigle są w osobnych małych woreczkach, dodali nawet karteczkę z podziękowaniem i wysyłka tez bardzo szybka
zrobili na mnie bardzo pozytywne wrażenie
vegemaria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-02, 15:06   #4608
franio
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Darkling Pokaż wiadomość
zależy ile za niego zapłaciłaś. standardowy labradoryt niskiej jakości - jak był tani, cóż, trzeba się było zastanowić, czemu tani. jesli zapłaciłaś sporo - no to możesz się spróbować czepiać, ale pewnie Ci odpiszą, że labradoryty mają naturalnie czarne inkluzje [bo mają, pytanie jeszcze jak duże..]. poza tym, to ten konkretny ma paskudne wybarwienie i jest po prostu brzydki.
Hmm, że brzydki to zauważyłam
czy tani? tego nie umiem stwierdzić bo słabo się orientuję. kosztował 2,80 za sztukę, ma 18mm długości
http://www.jubilex33.pl/Labradoryt_P..._1szt-650.html
Stary 2009-06-02, 15:10   #4609
Darkling
Wtajemniczenie

GG do Darkling

no wiec tani, można się było jakości spodziewać. w tej cenie tej wielkości labradoryty jakiejś akceptowalnej jakości to szybciej na sznurach znajdziesz. ło matko, to juz po fotce widać, że one paskudne..

FORZA FERRARI!

Edytowane przez Darkling
Czas edycji: 2009-06-02 o 15:12

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-02, 15:22   #4610
franio
Zadomowienie

Dzięki za odpowiedź.. Przy wyborze kierowałam się głównie opiniami o sklepie, które były bardzo dobre, dlatego zdziwiłam sie gdy dostałam taki egzemplarz. Drugi od pary też nie jest za piękny, w środku widoczne są takie jakby spękania. Generalnie kamienie 2 gatunku, szkoda, ze nie napisali tego w opisie przedmiotu
Mniejsze labradoryty z tego sklepu, też tanie, są naprawde śliczne bez żadnych skaz itd
Stary 2009-06-02, 15:55   #4611
Darkling
Wtajemniczenie

GG do Darkling

doczytaj o labradorytach - one mają 'jakby spekania'. polecam dowiedzieć sie najpierw coś o tym, co cchesz kupic

FORZA FERRARI!
Stary 2009-06-02, 16:02   #4612
franio
Zadomowienie

Masz rację Dark, labradoryty mają i inkluzje i spękania Tylko w tych moich wygląda to wstrętnie, a w tych, które oglądałam w internecie wyglada ładnie i dodaje uroku
Obawiam się, że to słaby argument do reklamacji
Dobra, kończe temat, dzięki za cierpliwość
Stary 2009-06-02, 16:30   #4613
ojejka89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Becia0d Pokaż wiadomość
bukowiec.pl był moim faworytem do czasu odnalezienia skarbynatury.pl kamienie i półfabrykaty tańsze a wybór taki że aż się kręci w głowie.. zostawię tam chyba niedługo całą fortunę ja z korallo zmawialam kilka razy i wszystko było bez zastrzeżeń...
rzeczywiscie w skarbach maja sliczne kamienie i nawet tanie.... chyba zaczynam zbierac pieniadze na zamowienie tam;p bo w pobliskim korallo chyba juz wybralam wszystko co ladne i tanie;p
Stary 2009-06-02, 17:08   #4614
Rhogata
Rozeznanie

pochwale swoat koralikow
nie zamawialam tam wieki cale, teraz skusilam sie na perelki stamtad
Wczoraj rano zlozylam zamowienie, zrobilam przelew i dzis juz czekala na mnie przesylka z b. ladnymi perelkami
Stary 2009-06-02, 19:30   #4615
Niesiula
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez klejnotki Pokaż wiadomość
odebralam przesylke od jubilex33 wszystko ok tylko brak faktury wyslalam powtornie maila z danymi i cisza jestem ciekawa czy wyslali fakture tylko nie chce im sie odpowiedziec czy mnie zignorowali odpowiadanie na maile nic nie kosztuje a powoduje ze czlowiek czuje sie powaznie traktowany
Z własnego doświadczenia wiem, że lepiej tam zadzwonić bo albo mają problem z pocztą albo nie bardzo czas na odpisywanie czy jak to zwał.

Niesiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-04, 21:01   #4616
Sweet_nuka
Wtajemniczenie

GG do Sweet_nuka

czy ktos wie jakiej twardosci jest drut 930 0,6 mm od beadshop? Potrzebuje na bazy do wrapkow wiec nie moze byc za miekki
Sweet_nuka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-05, 08:18   #4617
kulkam
Wtajemniczenie

GG do kulkam

Ostatnio przyszło moje zamówienie z Kadoro - wszystko śliczne, a szare kostki dużo ładniejsze niż sobie wyobrażałam A dzisiaj dostałam maila, że z okazji urodzin mam 7% rabatu - szkoda, że nie wstrzymałam się z zakupami, bo ostatnio za bardzo poszalałam i muszę przystopować
kulkam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-05, 09:06   #4618
Grzegorz Skaruz
Raczkowanie

GG do Grzegorz Skaruz

kulkam: zapraszam do kontaktu via GG (179487), zapewne da się przedłużyć ważność urodzinowego kuponu rabatowego

Grzegorz Skaruz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-10, 15:19   #4619
135nudziara
BAN stały

GG do 135nudziara

Będę pisała o Bukowcu
Zamówienie za ok. 130zł, w gratisach dużo swarków 4mm w przeróżnych kolorach i dwie żmijki. W zamówieniu były 2 braki i jedna pomyłka. Przesyłka dosłana ekspresowo, pomyłkowe onyksy w złym rozmiarze w gratisie dla mnie i do tego dołożony znów woreczek ze swareczkami jako przeprosinowy gratis. Dziękuję!

Te dziewczyny są nieziemskie!

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

zapomniałam myślę, że wszystkie dziękujemy za dodanie numerków stron w bukowcu na dole strony !
135nudziara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-10, 16:53   #4620
heurek
Wtajemniczenie

Do tej pory zadowolona z kalait - zawsze szybko, bez problemów, jakieś gratisy ( choć takie na odwal się właściwie), jakieś tam punkty się zbiera no i fajnie. Ale wczoraj odebrałam przesyłkę i brakowało bigli. Sztyfty były ale zamawiałam jeszcze takie klasyczne, zamykane i ich nie było. Od razu do nich grzecznie napisałam, że musieli się pomylić przy pakowaniu. I co? I g... za przeproszeniem bo nikt się nie raczył odezwać. Mam nadzieję, że niepotrzebnie się denerwuję i się skontaktują, a jak nie to normalnie...

Fikcja to prawda ukryta w jądrze kłamstwa, a prawdę tę można wyrazić bardzo prosto- magia istnieje

heurek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Biżuteria

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości