|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!
Ponoć można ja idę do prywatnego szpitala rodzić między innymi z tego względu że tam na wszytsko trzeba wyrazić zgodę nic za plecami nie robią bo się boją. Zobaczymy
|
|
|
|
#4592 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny gratuluję już kilogramowych dzieciaczków
Ja mam wizytę za tydzień, ciekawe ile mój będzie miał ![]() Co do kp - ja zamierzam karmić (jeżeli się uda) max 6 m-cy. Myślę, że to każdego indywidualna decyzja, tak samo jak ze szczepieniami - sama chcę szczepić Myślę też, że jak dzieci będą już na świecie, to wiele decyzji zweryfikuje życie...Ja dzisiaj prawie straciłam kocyk, który ostatnio dostałam od koleżanek do wózeczka - nie schowałam go w tajnym miejscu, tylko włożyłam do ścierek W ogóle sfrustrowana jestem, nie było mnie na wątku 3 dni i już nie sposób się do wszystkich odnieść, skandal! Muszę wziąć się w garść Przy wykańczaniu wątku Musimy się zmobilizować do uzupełnienia listy z przodu - podać płcie, imionka
|
|
|
|
#4593 |
|
Zadomowienie
|
Moniczi chyba bym rozszarpała małża za kocyk
![]() Ja tak samo chciałabym karmic pół roku ale zobaczymy jak to wyjdzie. A do roku dokarmiac piersia po rozszerzeniu diety. Później wracam do pracy i nie będe juz karmic.
|
#4594 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Szczepionki nieskojarzone dostępne w PL są niestety zanieczyszczone i kiepskiej jakości. Niestety jest też problem dostępności - jakiś czas temu można było szczepić 3w1, z bezkomorkowym krztuscem - szczepionki nie dało się dostać. Inna szczepionka, która stosowalismy i nie miała tylu skutków ubocznych, nie jest w ogóle dostępna. Cytat:
Cytat:
![]() Ja się czymś przytrulam Nie czuję się najlepiej, odpoczywam.
|
|
#4595 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I od razu poleciał do łazienki by zapierać.cornflower mam nadzieję, że Twoje kciuki zadziałają Ja natomiast trzymam kciuki, by Twoje zatrucie szybko przeszło |
|
|
|
|
#4596 |
|
Zakorzenienie
|
I dziecko nieszczepione jak zachoruje to będzie znosiło dużo gorzej tą chorobę + są możliwe powikłania po niej. Dziecko szczepione może zachorować, ale przebieg będzie łagodniejszy.
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć.
|
|
|
|
#4597 |
|
Rozeznanie
|
Kurde po ponad dwugodzinnym praniu kocyk plam nie ma, ale tak strasznie śmierdzi
Muszę go puścić jeszcze raz, ale to pewnie jutro zrobię.Mój tż zapytał, ile trzeba pampersów na pierwszy miesiąc. Odburknęłam coś w stylu żeby sobie policzył, a on zupełnie poważnie: mam przyjąć założenie 3 sztuki na dobę, tak? A poważnie... To ile takich pampersów na dobę trzeba?
|
|
|
|
#4598 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja w sumie też nie wiem ile, ale obstawiam 6-8 Kto da więcej? |
|
|
|
|
#4599 |
|
Raczkowanie
|
Ja licze 8 - 10
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć.
|
|
|
|
|
#4601 |
|
Zadomowienie
|
Chyba taki noworodek a jeszcze na piersi to co karmienie coś natryćka w pieluche
także tak do 10 pieluch na dobe bym rezerwowała później jak się kupki unormują to będzie z 5?
|
#4602 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Co ci faceci, nawet jakby to była szmatka, to nie widzi, że nowiutka i niekoniecznie do upaćkania przy aucie?Kuruj się w takim razie! Ja na razie dzielnie bronię się przed grypą, ale trochę mnie boli gardło, więc idę tylko szybko podrzucić coś do pracy i resztę dnia planuję spędzić w domu. Co do kp, to bardzo mi zależy, żeby karmić te 6 miesięcy. Jak się uda, to dociągnę do 10-14, ale potem to już nie mam zamiaru. Jak pytałam znajomych o pieluchy, to mi powiedzieli, że u nich szło nawet 10-12 na dobę na początku. Ale ja planuję kupić tylko dwie paczki tych w rozm. 1 (może jeszcze jedną pakę rozm. 2) i potem dokupimy jakie będzie trzeba. |
||
|
|
|
#4603 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Myślę, że ok 10szt. Witam się w ten pochmurny poranek |
||||
|
|
|
#4604 |
|
Rozeznanie
|
![]() Dziś wybieram się na wizytę do gina także baaaardzo proszę o kciuki! Prawdę mówiąc szkoda mi trochę, bo będę się ostatni raz widziała z moją panią dr, bo ta idzie na zwolnienie.... Chociaż jak ona trochę Dzidziulę przetrzyma a ja przyspieszę to może spotkamy się na porodówce Ale by były jaja
|
|
|
|
#4605 |
|
Zadomowienie
|
Ten szczepiony od małego wciąż łapie zapalenie oskrzeli, parę razy na zapalenie płuc był w szpitalu, jest bardzo delikatny teraz już od paru lat na wiosnę jest wielkim alergikiem...nie mogą sobie z tym poradzić, mimo, że mają lekarzy w rodzinie, próbują wszystkiego co sie da to dziecku i tak wciąż coś dolega. Szukając przyczyny wyczytali, że to niektóre szczepionki powodują min. alergie ( teraz to przecież epidemia)
A drugi nieszczepiony wulkan energii,jak choruje to tylko chwilkę kończąc na katarze. I nigdy mu nic nie jest Różnica między nimi to ponad rok, wiec niewielka. |
|
|
|
#4606 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To z tą decyzją każdego rodzica też tak niekoniecznie, bo nieszczepiąc powodujesz że choroba częściej występuje w społeczeństwie i narażasz też zaszczepione dzieci na niebezpieczeństwo. Nie znam się, tak mówiła położna i to do mnie przemawia. Cytat:
![]() Co do lekarzy... To samo jest z lekami. Ile razy w poczekalni zobaczysz pana z aktówką? Nie jest chory, przychodzi żeby zrobić biznes. Najbardziej mnie śmieszą ci u ginekologa, śmiesznie to wygląda jak przychodzą bez kobiety na szczęście czekając w kabinie do mojego niedawno miałam okazję słyszeć fragment rozmowy lekarza z takim panem. Na szczęście co usłyszałam to "a jaka jest korzyść dla pacjentki? Dlaczego ma płacić tyle sporo tu ma zamiennik za tyle?". Na wizycie też lekarz mówi "bierz jakieś witaminy" ale nie podaje producenta. Ale myślę że on jest mniejszością Cytat:
Zdrowia! Ja też wczoraj czułam się słabo. Cytat:
Właśnie jadę na badania w tym glukozę. Już godzinę, takie korki jestem głodna mam nadzieję że tam nie zemdleję...
|
||||
|
|
|
#4607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kolejne, czy ty również zamierzasz się doszczepiać? Większość szczepionek, którym zostaliśmy poddani przestała już działać, więc ponad połowa społeczeństwa jest nieszczepiona, co z nimi? Zaszczepione dziecko również przekazuje wirusa, czy będziesz po kazdym szczepieniu dziecko izolowała przez miesiąc w domu, aby nie zaraziło niezaszczepionego ze względu na młody wiek lub choroby, które sa przeciwskazaniem do szczepień? Nie jestem przeciwniczką szczepień ciągle się waham. Edit. Wyżej przytaczałam przykład o krztuścu u mojej koleżanki. Bardziej rozwinę temat. Koleżanka ma 2 córki. 1 7 lat (szczepiona) 3 została zaszczdepiona niedawno dawką przypominającą. Wirusa sprzedała starszej siostrze, obie dziewczyny przez 2 miesiące brały antybiotyki żeby zwalczyć cholerstwo. Ciekawe, ile zaraziła dzieci dookoła, zanim lekarze stwierdzili krztuśca. (Matka wpadła, ze to może być to nie lekarze ) Kciuki za glukozę. Edytowane przez surka Czas edycji: 2016-10-20 o 08:35 |
|
|
|
|
#4608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przed formatem miałam zapisany ten artykuł żeby móc jeszcze raz bliżej terminu na spokojnie przeczytać. Będę musiała go poszukać, może uda się go znaleźć.
|
|
|
|
|
#4609 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
![]() ![]() Amalte kciuki za wizytę ![]() pequenina kciuki za glukozę ![]() ![]() U nas na początku szło duzo pieluszek-10-12 na dobę, ale u nas często kupa była zuzyliśmy 2 paczki pampersów 1 (liczę razem z tymi co do szpitala brałam, "jedynki" szybko okazały się za małe
|
|
#4610 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To dużo zdrowia, odpoczywaj Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4611 |
|
Wtajemniczenie
|
Moniczi oby udało sie uratować kocyk
|
#4612 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
sztuk na poczatek. A potem to różnie bywa... i nie ma co za dużo kupować 1, bo jak dziecko wyrośnie to będą niepotrzebnie leżeć, a 2 nie są dużo większe. Cytat:
Kciuki za wizytę ![]() Cytat:
Szczepienia to temat rzeka. Każdy musi podjąć indywidualną decyzję i tyle! F. na szczęście dobrze znosił wszystkie szczepienia, choć też miałam obawy. Najmłodszego na pewno będę szczepic na rota i pneumo, bo straszy pójdzie w przyszłym roku do przedszkola i nie chciałabym żeby czymś zarazil drugiego
|
|||
|
|
|
#4613 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ogólnie bardzo mało Nopów notuje sie w Polce bo lekarze to olewają i nie zgłaszają dlatego te statystyki mamy jakie mamy Kolega mojej siostry pracuje w Belgi w GSK (GlaxoSmithKline) przy produkcji szczepionek i mówił, że raz ktos sie pomylil i dodał inny składnik oczywiście powikłania były po szczepieniu...ale firma sie nie przyznala do wadliwej szczepionki tylko zaraz wypuściła lek na rynek, który miał złagodzić te powikłania i jeszcze nieźle na tym zarobili. A ile jest takich pomyłek o których nie wiemy??? ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Odra, świnka, różyczka, ospa - choroby naszego dzieciństwa, nie mają jakiegoś trudnego przebiegu, często nawet gorączki się przy nich nie dostaje tylko wysypki. Nie wymagają dużych nakładów finansowych przy leczeniu, trzeba zdiagnozowac i przeleżeć. Ja jak miałam różyczkę to miałam niewielką wysypkę na rekach-chodziłam do szkoły bo dobrze się czułam i nikt nie wiedział, że to różyczka dopiero po paru dniach-powiedzieli że to różyczka, bo już parę osób wczesniej chorowalo i przestałam chodzić do szkoły. Żyję mam się dobrze. Przejscie takiej choroby dużo lepiej uodparnia niż szczepienie, a powikłań jest dużo mniej po prawdziwej chorobie....ale ktoś musi zarobić. My dostaliśmy góra 5-10 szczepionek a teraz dzieci dostają 30!!! My jesteśmy zdrowym pokoleniem a co dzieje się z teraźniejszymi dziecmi??? Wiem nie wszystko to wina szczepionek...ale część niestety na pewno |
|
|
|
|
#4614 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Dzięki! Trzymam! Wypicie nie było takie złe, słodkie, ale smaczne, obyło się bez limonki. Trochę mi słabo i odbija mi się tym słodkim ale chyba będzie dobrze. Prawie leżę na kanapie bo poszłam do pielęgniarek z pakietu a nie Nfz i tu takie luksusy o kurcze już nie kracze bo prawie zwymiotowałam bleee[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;66577541]. Powodzenia na glukozie! [/QUOTE] Staram się trzymać! ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4615 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O leksykonie też była mowa ![]() Cytat:
![]() Też się absolutnie nie znam i nie mam żadnego zdania na ten temat. Jednocześnie czytam tutaj skrajne opinie dziewczyn i każda do mnie przemawia. Trzeba naprawdę zgłębić temat i wyrobić sobie już stanowisko, bo czasu coraz mniej i zaraz przyjdzie czas na podejmowanie decyzji. Ja też bym mojemu łatwo tego nie darowała. Faceci są czasem tacy bezmyślni... ![]() ![]() Cytat:
![]() Będzie dobrze! Cytat:
|
|
#4616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczepić dziecko - 35 najbardziej popularnych mitów na temat szczepień Jest tam właśnie poruszona ilość szczepień kiedyś a teraz, oraz to co któraś pisała o przedawnieniu szczepienia i o tym że my już nie jesteśmy bronieni/szczepieni jeśli nie kontynuujemy doszczepiania
|
|
|
|
|
#4617 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Skoro od początku jest do przodu ![]() Też czasem tak zauważam, niby starszy a czasem jak dziecko ![]() Trzymam się nadal! Za 15min drugie kłucie. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4618 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
https://www.youtube.com/watch?v=zMF7Q-IvZLI ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- **** od 22.10 w Lidlu ręczniki frotte z biobawełny https://lidl.okazjum.pl/gazetka/gaze...2016,23152/12/ jak będą mięciutkie to taki kupię dla dziecka |
|
|
|
|
#4619 |
|
Zadomowienie
|
Hm dziewczyny. Nie chcę już bardziej rozwijać tematu, jednak myślę że trochę źle oceniacie te relacje lekarze - przedstawiciele medyczni.
Ej ratunku, lekarz mi przepisał luteinę po 180zł za opakowanie. Starcza na 15 dni Czyli miesięcznie 360 zł A tyle bym za to kupiła super rzeczy do wyprawki...Ktoś coś wie o tym jakie skutki są niskiej krzepliwośck krwi? Czy to zwiększa ryzyki krwotoku przy porodzie ?Pequenina bądź dzielna ![]() Amalte kciuki Moniczi co on z tym kocykiem... O matko ![]() Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przecież ja Cię nie namawiam, nie chcesz nie musisz czytać Padło pytanie o szczepienia, napisałam że widziałam gdzieś moim zdaniem ciekawy artykuł którym jak znajdę mogę się podzielić. A czy ktoś prócz mnie przeczyta to naprawdę mi obojętne bo ja odpowiadam tylko za swoje dziecko. I to jakie decyzję podejmę będzie miało wpływ na mnie, moje dziecko i moją rodzinę. Poza tym jeśli uważasz że też masz coś ciekawego to wrzuć. Chętnie przejrzę, porównam z tym co wiem i będę mogła ewentualnie dopytać lekarza jeśli coś mnie zaniepokoi czy zaintryguje
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:36.

Ja mam wizytę za tydzień, ciekawe ile mój będzie miał
Muszę wziąć się w garść
Przy wykańczaniu wątku Musimy się zmobilizować do uzupełnienia listy z przodu - podać płcie, imionka 

Sama bym chciała żeby na to było takie proste wytłumaczenie, ale to fikcja... Wtedy mama bardzo się przejęła i zagłębiała w tematykę antyszczepionkowom i jakoś jej to nie przekonało. Niestety - NOP się zdarza, ale w skali korzyści sporadycznie. Pewnie że tak nie powie nikt lekko kogo akurat to spotka.
I od razu poleciał do łazienki by zapierać.
Muszę go puścić jeszcze raz, ale to pewnie jutro zrobię.

Ja w sumie też nie wiem ile, ale obstawiam 6-8 Kto da więcej? 

Czyli miesięcznie 360 zł