![]() |
#4591 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 2
Honcia fajne wstążeczki
![]() ![]() chudziaszek11 jestem pełna podziwu dla Ciebie ![]() ![]() dzanet2108 u nas Zocha też na wszystkie małe dzieci woła Fanio ![]() ![]() ![]() justynan01 kciuki obyście znaleźli fajne mieszkanko ![]() ![]() fiazo u Was też szpital, zdrówka ![]() U nas inhalator chodzi non stop. Dobrze, że babcia dostanie od nas tzn. od mikołaja ![]() ![]() - przesikanie, zdarza nam się średnio co 4 noc i nie wydaje mi się, że pampki są za małe-mamy dady 4. Prędzej może źle założymy, może jakaś falbanka się schowa ![]() ![]() - wszy-u nas w mieście są i w przedszkolach państwowych i prywatnych i szkołach. Sanepid nawet prowadzi akcje reklamowe dotyczące higieny i co i tak gnidy wyłażą. Nas na szczęście omijają. Tfu tfu.. - doidy-mamy i polecamy. Zocha miała ok 8 miesięcy i piła z niego sama. Jak poszła do żłoba to zrobiła furorę, bo jako jedyne dziecko jadło i piło samo, dzięki blw ![]() - co do rozszerzania diety, spieszyło mi się przy pierworodnym. Bardzo byłam ciekawa jak będzie wcinał marchewkę, chciałam żeby wszystko szybko robił i rozszerzaliśmy po 4 miesiącu słoiczkami w leżaczku, potem jak już prawie siedział zakupiliśmy krzesełko FP i zaczęłam gotować mu swoje zupki (nie było problemu z przejściem ze słoiczków). Przy córce już się tak nie spieszyłam, poza tym pojawiła się nowa moda na blw i zaczęłyśmy rozszerzać jak skończyła pół roku mieszanie słoiczki i blw, a i zakupiliśmy jej krzesełko z ikeii-polecam. Teraz też tak zrobię, dostał w sobotę 4 łyżeczki marchewki ze słoiczka, mlaskał przy tym, oblizywał się, boki zrywać, a w niedziele nie chciał nawet spojrzeć, nawet mu uparowałam marchewkę (specjalnie garnek kupiłam) i dalej rzucał tą marchewką niż widział. Może przez tą infekcję ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4592 |
Konto usunięte
|
Majkela pisz, przypomnijmy sobie co nas czeka 😃
Wstawiać pierniki. W święta zrobimy wizazowa wyzerke 😂 |
![]() ![]() |
![]() |
#4593 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja tez bede robić piernika. Moze uda się jutro. Wiecie co ze mnie za typ..dzis mamy z mężem taką nasza 8 rocznice odkąd jesteśmy razem. A ja zapomniałam :/ ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Dzanet ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4594 |
Rozeznanie
|
Majlela brawa dla Franka. Teraz tylko gniazdka zabezpieczac trzeba i wszystkie rogi pooslaniac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4595 |
Zadomowienie
|
miszkaaa zdrówka i dla Was
![]() U nas jak kaszel się zaczyna to starszakom robię syrop z cebuli, buraka itp i inhalacje z soli a i tak się kończy na berodualu/nebbudzie Zawsze to lepiej niż antybiotyk chyba ![]() ![]() A ja nie robię,w zeszłym roku robiłam i nie było komu jeść. Prędzej małe pierniki co by dzieciaki miały radochę dekorując. Lecę spać, bo ledwo na ślepia widzę. Życzę spokojnej nocy ![]() ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- A jeszcze macie tu fajny pomysł na usypianie, może któraś skorzysta: https://www.youtube.com/watch?v=zcOhrtAFc-Y |
![]() ![]() |
![]() |
#4596 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ___ Tak w temacie blw ![]() ![]() ![]() Ale dzięki temu incydentowi trochę mniej się boję samodzielnego jedzenia dużych kawałków ![]() ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4597 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Cytat:
Mam siną rękę i piersi. ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Hahaha. Jaka mobilizacja! ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Cytat:
Niestety, mój Starszak to taki Egzemplarz, że nie wypije syropu z cebuli, nawet jak bardzo oslodze. Kupiłam rybki z tranem, też nie zje. Inhalacje robię szantażem, albo chce bajkę i inhalujemy albo wyłączam.😜 Teraz zaczęłam kurację leczniczo uodparniajaca pyłkiem pszczelim a my z mężem dodatkowo propolis pijemy. No i babcia przysłała nam soki z kwiatów bzu. To również bomba witaminowa. Jak to Go nue wzmocni to się poddaje ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Cytat:
Na zdrowie! Dał Ci do zrozumienia, że jest gotów na rozszerzanie diety |
||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4598 |
Zakorzenienie
|
Sliweczka padłam, miałaś"świeżą" ofertę haha
Majkela mój starszak przestał sam jeść w domu bo "nie umie" a ja nie mam siły z nim walczyć, szczególnie wieczorem by sam jadł bo jak za późno zje to refluks sie odzywa. I weź tu wszystko ogarnij wychowawczo. Jeszcze patrzy na małego i chce by jego przytulać, nosić na rękach, bujać |
![]() ![]() |
![]() |
#4599 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4600 | ||
Zakorzenienie
|
No nie nadrobie za jednym.razem. ja na fb zdjęcia ogladam. Reszty nie ogarniam.
Dziewczyny, 4.12 premiera audiobooka, na ktorym moja bajka ![]() ![]() A teraz mamy przerwę w spaniu. Igi obudził sie z płaczem i Gabrysia sie rozbudzila.. no nic. Zaraz proba odllozenia do łóżeczka. Ostatnie nocki z pobudkamu co godzinę. Nie wiem, co jest przyczyną ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() CHUDZIASZEK glowa do gory. Rozstania z dzieckiem kiedy sie wraca do pracy są trudne, np dla mnie. Ale idzie się przyzwyczaić. Jak sie nowa robota podoba? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4601 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Hania śpi z mega furczacym nosem i teraz nie wiem czy to suche powietrze bo od wczoraj w nocy tak ma czy coś złapała. Odciagalam katar parę glutow było ale nie jakoś dużo. Może pojadę jutro do lekarza bo weekend potem będę spokojnieksza. Sliweczka padlam Ignas zrobił Ci niespodziankę najświeższe oferty prosto w pieluszce ![]() Aniu my tych ćwiczeń sporo robimy, ciężko mi je opisać. Poza tym niewiele pomogę bo my głównie nacisk na zmniejszone napięcie części barkowej robimy a nie typowo na obroty. Jeśli mocno nie pokoi Cię coś w rozwoju Maji to idź do specjalisty. Ja bym raczej na poczatku do neurologa poszła lub pediatry (jeśli masz naprawdę zaufanego i wiesz, że nie zbagatelizuje problemu jakie Twoim zdaniem ma dziecko) Australia robisz coś z cerą 12latki czy czekasz cierpliwie aż minie? Mnie już coś trafia :/ maseczke staram się co dwa dni nałożyć, przdd tem peeling zrobić ale czasem tak mi się nie chcę. Aaa i skrzyp polny pije i pokrzywa. Maja wzmacniać włosy,,paznokcie i oczyszczczac skórę. Też chyba zrobię piernika jak każda z Was robi a co nie mogę być gorsza ![]() Kasia narobilas mi ochotę na muffinki po śniadaniu o ile Hania będzie znosna szybko zrobię będą cieplutkie w sam raz do kawki inki ![]() . Miszka fajnje, ze się odezwałaś ![]() Chudziaszku ten czas który pochłaniają dojazdy i powroty to znajoma mi sprawa. Do pracy mam 15km a autem wracam czasem godzinę :/ koszmarek. Uroki mieszkania w dużych miastach. Czekam na obwodnicę Łodzi! Hania śpi, a ja nie mogę zasnąć :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 02:44 ---------- Poprzedni post napisano o 02:43 ---------- Katar i furczacy nos ma tylko na noc w ciągu dnia jest ok. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4602 |
Zakorzenienie
|
Madzia to może rzeczywiście suche powietrze jak tylko w nocy.
Ja do pracy mam blisko, przy zielonych światłach ro i w 5min autem, pieszo 30min, rowerem nie pamiętam ile. Od 2 walczę z synem je i je i je. Co go odłożę to zaraz płacz. Od 4 zrobiłam przerwę bo ile można i próbowałam innych sposobów i nic. Teraz przystawiłam. Zjadł z obu i dalej wierzga. Ledwo na oczy patrzę a jeszcze mąż jedzie rano pomagać w przeprowadzce, także nie wykorzystam sposobności żeby móc się trochę przespać |
![]() ![]() |
![]() |
#4603 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z cerą nic nie robię. Kiedyś to minie. Kiedyś ![]() Wczoraj się na męża obraziłam, to ten nawet nie przyszedł spać do sypialni, tylko chrapie w salonie na kanapie. Ech te facety ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4604 |
Zakorzenienie
|
Nie spać, pisać!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4605 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Teraz sama czuję "suchość" nosa więc to może faktycznie suche powietrze. Dobrze,,że mój TZ nie chrapie. Australia Twój o coś konkretnego się ofukał czy o blachostke? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4606 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aaaa wczoraj nieładnie się do mnie odezwał, to mu uwagę zwróciłam, ale najwyraźniej stwierdził, że to nie powód do przeprosin. Spoko, poczekam aż zrozumie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4607 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie mu przejdzie, jeśli nieładnie się zachował niech zrozumie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4608 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() W piecu rozpalę po śniadaniu ![]()
![]() |
#4609 |
Rozeznanie
|
Madziu a macie podniesione lozeczko? U nas bardzo pomagało.
Maria jeśli wychodzenie ząbków to sprawa dziedziczna to się trochę boję. Bo tz przechodził bezobjawowo. Nie było żadnych oznak a w dniu w którym kończył 6msc pojawił się ząbek. A jego siostra od 5 msc do 11 się meczyla z kupkami i gorączka co jakiś czas, ciągle ją bolały dziąsła wciąż coś gryzla. Muszę zapytać mamy jak ja przechodziłam. |
![]() ![]() |
![]() |
#4610 |
Rozeznanie
|
Dziecku mojemy sie cos przestawia ze spaniem. Wczoraj od 22 do polnocy panienka nie spala. Pogadala z nami i poszla spac, dobrze ze my pozno się kładziemy. A dzis sie obudziła o 8:30 oczywiście w miedzy czasie byly chyba 2 pobudki na cysia.
U nas sniegiem zasypało. Ogarne nas i idziemy na dwor jak sie da to pospacerujemy ale chyba nikt tu nie odsniezal ![]() Madzia 22 w sypialni u mnie w domu jest 21,5 a w sypialni jak idziemy spac 20 a w nocy i mniej. |
![]() ![]() |
![]() |
#4611 |
Zakorzenienie
|
Robię piernika
![]() Przyprawy wsypalam do podgrzanego miodu i paaachnie w calym domu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4612 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4613 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hania i tak połowę nocy z Nami śpi. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4614 |
Zakorzenienie
|
Kwestia przywzyczajenia z tą temperaturą
![]() ![]() Co ciekawe latem wysokie temperatury mnie nie męczą...
#4615 | |
Zakorzenienie
|
U nas wieje strasznie, drzewa wygina we wszystkie strony... Niby po 13 ma być trochę słabszy wiatr, to wtedy pójdziemy na spacer
![]() ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Aaaa dodałam do pierwszego posta trzy fajne artykuły dot. BLW, enjoy! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4616 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Taka zwykła poduszkę? Kupiłam materiał bawełniany i minky ![]() ![]() Dzisiaj noc taka sobie 6-7 pobudek. I to nie na jedzenie tylko na złapanie cycusia. Pobudka 7.15 Up już załatwione,musiałam podpis złożyć. Kolejna wizyta 31.01 Wracając z up wstawiłam do sh i kupiłam ochraniacz na całe łóżko w różne zwierzętka za 9 zł. Jutro jest -50% wiec rano będę chciała iść...upatrzylam kombinezon i sukienkę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4617 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja czekam na notariusza. W aucie, bo Gabi mi spi. Mam dzisiaj trochę załatwiania. Nocka lepsza. Muszę dzisiaj jeszcze jedną teorię sprawdzić. Bo przy tej godzinnej przerwie w nocy jak się rozbudzila to i zjadla porzadnie i od 2 do po 6 spała. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jesli lekarz uwaza, ze wszystko ok i nie jesr to oznaka napiecua (chyba wzmozonego) to cieszyc się trzeba ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4618 |
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj zjadlam 10 mandarynek, magia świąt
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4619 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
W poczekalni może złapać gorsze swinstwo. Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Cytat:
Brawo! ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
W pokojach 19 st jak się napali. No chyba, że włączymy ogrzewanie olejowe to wtedy temperatury wyższe. Najcieplej w kuchni bo tu piec i sauna. Kwestia przyzwyczajenia chociaż ja cieplolubna jestem i wyższymi temperaturami bym nie pogardzila. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4620 |
Konto usunięte
|
![]() U nas trwa pierwsza drzemka. W domu mega bajzel ale nic nie robię żeby nie obudzić dziecia. Nawet po cichu piszę na klawiaturze, tylko ta głupia spacja taka głośna! Wieje strasznie. Mam wrażenie że dach mi zaraz odpadnie. no i tv co chwilę się zwiesza... Zrobiłam wczoraj jeszcze 2 mniejsze gwiazdki i zwijam teraz chusteczki higieniczne w takie ślimaczki i potem to przykleję na taką stożkową choinkę z papieru ![]() Trzeba by gdzieś jechać po to. Chyba dzisiaj na spacer nie pójdziemy, teraz jeszcze do tego wiatru śniegiem sypło. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:24.