Majówki 2016 - część trzecia - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-12-12, 13:01   #4621
_itakinie_
Zakorzenienie

Dot.: Majówki 2016 - część trzecia

Cytat:
Napisane przez ola0605 Pokaż wiadomość
Co dziś robicie maluchom na obiad ? szukam pomysłu
Jaglanka+ warzywka+ indyk
Stary 2016-12-12, 13:01   #4622
pluszowy_kot
Zakorzenienie

Dzięki za wszystkie kciuki, gorączka po paracetamolu zeszła na 36,6 i do 7 się nie podniosła, więc pojechaliśmy na wizytę. Innych objawów brak, jakby miał katar to chyba bym zauważyła, kaszel taki chorobowy a nie z cyklu "ej, mówię do ciebie!" chyba bym zarejestrowała
Ogólnie Wojtul czarował wszystkich dookoła, tylko nie miał czasu zjeść ani spać bo wszystko było zbyt ciekawe. Myślałam, że w domu ładnie jak kamień ale gdzie tam, na rękach drzemał, odłożony obudził się po 5 minutach. Oczka zaczerwienione, podkrążone, no ewidentnie pada na pysk ale spać nie chce a ja już koniecznie potrzebuję ściągać, bo w przychodni nie miałam czasu - tu na ekg, tu do pielęgniarki, tu do lekarza... Udało się 7min na stronę i teraz mało mi balony nie pękną.

P.S usg piersi można robić przy kp, tylko najlepiej przed nim opróżnić bufet.
pluszowy_kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-12, 13:06   #4623
gosiaczekbtm
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ola0605 Pokaż wiadomość
Co dziś robicie maluchom na obiad ? szukam pomysłu
Dziś na obiad mleko. Za nic nie chce mi się dziś gotować. Mam nadzieję, że mój syn mi to wybaczy
gosiaczekbtm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-12, 13:09   #4624
biedronkadancer
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Ehh biedna kruszynka. Ze też te choroby nie mogą innych atakować tylko bezbronne maluszki. Trzymajcie się ciepło. Zdrówka Wam zycze.

Mam podobne przemyślenia. Też raczej 3 dziecka nie będzie i szkoda mi każdej sekundy która mija i się nie powtórzy

Hmmm chyba nigdy młodsze nie będzie na tyle rozumne żeby nie zwariować. Zawsze poczuje się zagrożone gdy urodzi się brat/siostra. Moja panna ma 5 lat a i tak początki były ciężkie. Niby nie okazywała odtracenia i zazdrości a miko to tak się czuła.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Dziękuję. Noc przespana, w sensie bez wymiotów, czopków, inhalacji, ale próby odłożenia o 21 do łóżeczka uznala za niesmaczny żart. Spała na rękach z brodawką w buzi, na mnie albo obok mnie ostatecznie z piersią na żądanie co godzinę max.

Cytat:
Napisane przez Monanka83 Pokaż wiadomość
Dooooookladnie! Ja nie kumam tego w ogóle, po co takie gadanie. A najbardziej żal mi dzieci których mamusie innym, najlepiej jeszcze ciężarnym mówią "zobaczysz jak to będzie! Wszystko się skończy! Trza to macie przerabane ". No bardzo przykra sytuacja kiedy dla niektórych dziecko oznacza koniec życia.

---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

U nas, szczęście w nieszczęściu, to ja mam gorączkę pierś czerwona jak diabeł, ręką aż nie mogę ruszyć zrobiło się zapalenie jak nic spróbuję się dostać do lekarza. Kurcze, ,dlaczego tak mi się to kp skopało, pierwsze miesiące były bezproblemowe a teraz co rusz coś. Ale to ciągle jedna i ta sama pierś. Już jak byłam w ciąży to mnie bolała

Czy kp można zrobić usg piersi?

Można usg, ale kanały poszerzone i nie każdy umie. Współczuję zapalenia, bierz jeszcze lecytynę, żeby cząsteczki tłuszczu rozbić i żeby się nie osadzał na brzegach kanalików i przewodów. A ibuprofen duże dawki 400mg. Może posiew pokarmu z tej piersi zrobić, chociaż mi doradczyni mówiła ostatnio, że to się przenosi między piersiami.

Cytat:
Napisane przez agassek Pokaż wiadomość
Ita! Ty jesteś prawdziwym prezesem od kodów rabatowych

Yyy, na jogurt za mała, ja bym spróbowała z danonkiem

U nas owsianka z bananem

i koniecznie kubusia i lizaks, bo bez tego będzie nieszczęśliwe dzieciństwo

Cytat:
Napisane przez monika2736 Pokaż wiadomość
Moje dziecko ma wbudowany jakiś Budzik? Zawsze ale zawsze budzi się po 40 min snu, nawet nie minutę później...

a to nie jest to słynne niełączenie faz snu?

Cytat:
Napisane przez asta9126 Pokaż wiadomość
Leze sobie a na mnie lezy dziecko. A co, mam przed soba sama wymowke by nic nie robic 😜
Planuje kupic spacerowke i nie wiem od ktorej strony sie za to zabrac... Nie wiem nawet bo zglupialam czy sama spacerowke, nie wozek 2w1 da sie kupic

Ja kupiłam spacerówkę samą z zestawu z gondolą, ale mi zależało na tym, żeby dziecko było przodem do rodzica a to rzadkość w typowych spacerówkach.
biedronkadancer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-12, 13:11   #4625
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Cytat:
Napisane przez _itakinie_ Pokaż wiadomość
Jaglanka+ warzywka+ indyk
Sliwka, bo musze przeczyscic lobuziare. Kilka dni pod rzad byl krolik ze spora iloscia marchwi i dziecko mi sie przytkalo

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

Oooo zacytowalam nie ten post

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Kocie, serducho jak dzwon?
RosesAreRed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-12, 13:15   #4626
biedronkadancer
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosiaczekbtm Pokaż wiadomość
Meldujemy się po pobraniu krwi. Płakał biduniek, ale przeżyliśmy.

Zdrówka dla małych i dużych
Ehh, współczuję.

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Cytat:
Napisane przez pluszowy_kot Pokaż wiadomość
Buuuu o 3.30 Wojtek dostał gorączki, 38,5 stopnia a dziś mieliśmy iść do kardiologa na wyproszoną wizytę Musimy chyba zrezygnować, bo jak iść z chorym dzieckiem w tłum innych, zwłaszcza, że wszyscy są na jedną godzinę a o kolejności decyduje lekarz? Byliśmy z mężem przeziębieni, więc na bank złapał od nas to paskudztwo
Ehh, współczuję oby szybko znalazĺ się kolejny termin. Jak gorączka?
Stary 2016-12-12, 13:20   #4627
asta9126
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez biedronkadancer Pokaż wiadomość
Dziękuję. Noc przespana, w sensie bez wymiotów, czopków, inhalacji, ale próby odłożenia o 21 do łóżeczka uznala za niesmaczny żart. Spała na rękach z brodawką w buzi, na mnie albo obok mnie ostatecznie z piersią na żądanie co godzinę max.

Można usg, ale kanały poszerzone i nie każdy umie. Współczuję zapalenia, bierz jeszcze lecytynę, żeby cząsteczki tłuszczu rozbić i żeby się nie osadzał na brzegach kanalików i przewodów. A ibuprofen duże dawki 400mg. Może posiew pokarmu z tej piersi zrobić, chociaż mi doradczyni mówiła ostatnio, że to się przenosi między piersiami.

i koniecznie kubusia i lizaks, bo bez tego będzie nieszczęśliwe dzieciństwo

a to nie jest to słynne niełączenie faz snu?

Ja kupiłam spacerówkę samą z zestawu z gondolą, ale mi zależało na tym, żeby dziecko było przodem do rodzica a to rzadkość w typowych spacerówkach.
Mnie tez zalezy by byla przodem do mnie 😉 ale mozliwe ze za niedlugo juz nie bedzie takiej potrzeby... I niby lepiej zaczekac np do wiosny. Ale ten woz co mamy to 13letni staruszek, budka mu wypada i regulacja oparcia szwankuje i ja dluzej tego nie znieseee 😁 tak to jeat jak sie dostaje po rodzinie z mysla ze sie kupi inny... kiedys tam.
Ps. Kupilas nowa?

Edytowane przez asta9126
Czas edycji: 2016-12-12 o 13:21
asta9126 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-12, 13:51   #4628
Monanka83
Zakorzenienie

Hej kobietki,
Byłam u lekarza, mam podzialac ze dwa dni ibuprofenem i kapustą jak nie przejdzie to mam receptę na antybiotyk. I przystawiac i karmić i zaciskac zęby i uda

Potem byłam w końcu na paznokciach i wreszcie mam dłonie jak na kobietę przystało

Nineczka była z moją siostrą 4h, nasz rekord rozłąki. Była wspaniała (nie wątpi łam )
Stary 2016-12-12, 14:00   #4629
pluszowy_kot
Zakorzenienie

Heh temperatura 37,8 ale dziecko pogodne tylko gryzie wszystko. No i śpiące jest ale za nic nie zaśnie, ululałam go, ale nie na szans odłożyć.
A serducho ok, co prawda nie mieliśmy echa, bo dziś nie robili i przed operacją już się nie załapie, ale wg lekarki ubytki są fizjologiczne i nie stanowią przeciwwskazania do operacji, mogą zamknąć się nawet po roku.
pluszowy_kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-12, 14:07   #4630
ola0605
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez RosesAreRed Pokaż wiadomość
Sliwka, bo musze przeczyscic lobuziare. Kilka dni pod rzad byl krolik ze spora iloscia marchwi i dziecko mi sie przytkalo

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

Oooo zacytowalam nie ten post

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Kocie, serducho jak dzwon?
ja ostatnio też zrobiłam marchewkę z cielęciną i same bobki wypuszcza więc u nas dziś jednak surowe jabłko ale z śliwką też muszę spróbować
ola0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-12, 14:12   #4631
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Paznokcie...moje sa w oplakanym stanie

Wysłane z mojego SM-T800 przy użyciu Tapatalka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-12-12, 14:20   #4632
Monanka83
Zakorzenienie

Zimowo, sweterkowo
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpeg received_1149390085110202.jpeg (57,2 KB, 41 załadowań)
Stary 2016-12-12, 14:25   #4633
agassek
Zakorzenienie

Cytat:
Zimowo, sweterkowo
Ale śliczne

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-12, 14:26   #4634
biedronkadancer
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asta9126 Pokaż wiadomość
Mnie tez zalezy by byla przodem do mnie 😉 ale mozliwe ze za niedlugo juz nie bedzie takiej potrzeby... I niby lepiej zaczekac np do wiosny. Ale ten woz co mamy to 13letni staruszek, budka mu wypada i regulacja oparcia szwankuje i ja dluzej tego nie znieseee 😁 tak to jeat jak sie dostaje po rodzinie z mysla ze sie kupi inny... kiedys tam.
Ps. Kupilas nowa?

Nową, wpadłam do sklepu, żeby obejrzeć zwykłe spacerówki i wyszlam ze spacerówką z zestawu. Taką zwykłą spacerówkę mam po starszej córce, ale jako że Iga wtedy nie siedziała a w gondoli nie było mowy o jezdzie to jedynyn słusznym rozwiązaniem była kubełkowa rozłożona na najbardziej leżącą pozycję, pompowane koła itd.

Cytat:
Napisane przez pluszowy_kot Pokaż wiadomość
Heh temperatura 37,8 ale dziecko pogodne tylko gryzie wszystko. No i śpiące jest ale za nic nie zaśnie, ululałam go, ale nie na szans odłożyć.
A serducho ok, co prawda nie mieliśmy echa, bo dziś nie robili i przed operacją już się nie załapie, ale wg lekarki ubytki są fizjologiczne i nie stanowią przeciwwskazania do operacji, mogą zamknąć się nawet po roku.

No i gites z sercem. Ciekawe ile będzie miał wieczorem.

Cytat:
Hej kobietki,
Byłam u lekarza, mam podzialac ze dwa dni ibuprofenem i kapustą jak nie przejdzie to mam receptę na antybiotyk. I przystawiac i karmić i zaciskac zęby i uda

Potem byłam w końcu na paznokciach i wreszcie mam dłonie jak na kobietę przystało

Nineczka była z moją siostrą 4h, nasz rekord rozłąki. Była wspaniała (nie wątpi łam )
Życzę aby świeczki w oczach przy przystawianiu do chorej piersi szybko minęły Też niby wiedziałam, że przy zapaleniu to trzeba jak najczęściej karmić, ale skoro to tak bolało, to się cieszyłam z dłuższych przerw przy karmieniu.
Stary 2016-12-12, 14:32   #4635
agassek
Zakorzenienie

Majówki 2016 - część trzecia

https://www.feedo.pl/super-promocje/bobovita/ fajna promocja dla słoiczkowych dzieciaczków

Stary 2016-12-12, 14:40   #4636
fablous
Zakorzenienie

Zdrówka dla wszystkich chorujących i cierpiących, zarówno tych dużych i małych

Wieść niesie ze dziś nasza Mia ma urodziny zatem śpiewamy sto lat 🎉🎊

Wszystkiego najlepszego!

Edytowane przez fablous
Czas edycji: 2016-12-12 o 15:08
fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-12, 14:43   #4637
asta9126
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez biedronkadancer Pokaż wiadomość
Nową, wpadłam do sklepu, żeby obejrzeć zwykłe spacerówki i wyszlam ze spacerówką z zestawu. Taką zwykłą spacerówkę mam po starszej córce, ale jako że Iga wtedy nie siedziała a w gondoli nie było mowy o jezdzie to jedynyn słusznym rozwiązaniem była kubełkowa rozłożona na najbardziej leżącą pozycję, pompowane koła itd.

No i gites z sercem. Ciekawe ile będzie miał wieczorem.

Życzę aby świeczki w oczach przy przystawianiu do chorej piersi szybko minęły Też niby wiedziałam, że przy zapaleniu to trzeba jak najczęściej karmić, ale skoro to tak bolało, to się cieszyłam z dłuższych przerw przy karmieniu.
O widzisz, o taką opcje mi chodzilo. 😉

Edytowane przez asta9126
Czas edycji: 2016-12-12 o 14:44
asta9126 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-12, 14:49   #4638
agassek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
Zdrówka dla wszystkich chorujących i cierpiących, zarówno tych dużych i małych

Wieść niesie ze dziś nasza Mia ma urodziny zatem śpiewamy sto lat :dziekuje-roza:

Wszystkiego najlepszego!
Gdzie nasza Mia się podziewa?!

Sto lat Kochana!

Stary 2016-12-12, 14:52   #4639
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Gdzie nasza Mia się podziewa?!

Sto lat Kochana!

Wysyłamy list gończy, w sumie kawałek tortu chętnie bym zjadła 😁

Miaaa? 😆

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-12-12, 15:07   #4640
gosiaczekbtm
Rozeznanie

Mia wszystkiego najlepszego
gosiaczekbtm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-12, 15:10   #4641
Iwonia27
Zakorzenienie

Stóóówaaaa Miiiiiiiaaaaaaaa
Dzis pewnie imprezuje a moze ona od jakiegos czasu juz trenuje ze jej nie ma?
Iwonia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-12, 15:14   #4642
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Cytat:
Zimowo, sweterkowo
Sliczne

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

Mia sto lat 🎉🎁🎀🌷🎂🍹🍾🍷🍰
Stary 2016-12-12, 15:21   #4643
daggmara
Z deszczem w butach

Mona ladne pazurki

Mia wszystkiego dobrego dla Was. Już kilka dni się nie zgłaszacie..

daggmara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-12, 15:30   #4644
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Sto lat i od nas Mia

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
manufakturapiekna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-12, 15:56   #4645
anulus17
Zakorzenienie

Cytat:
Jesteście już w Polsce? Sztorm jak diabeł co?
W Polsce nie mialam internetu. Troche bujalo, w sumie w obie strony- mala dobrze za to spala, bo kolysalo nami caly czas.
nosidelko na prezydenta, chyba tylko dzieki niemu spokojnie zrobilismy zakupy.
mala troche bala sie dziadkow na poczatku i jak juz byla zmeczona, czesto bylo tak ze nie schodzila mi z rak i pilnowala mnie jak straznik teksasu. maz nazwal ja nawet malym zdrajca, bo w domu za nim piszczy a na wyjezdzie jednak mama byla na podium.
mala dostala mnostwo prezentow- sanki, kojec, misie, kocyk ktory sie sklada w poduszke, interaktywna myszke miki, interaktywnego pieska, lalke bobasa, sorter drewniany i ubranka.
myslalam, ze bardziej obkupie mala w ubranka, ale bylo strasznie duzo pstrokatych ubranek, az za dziecinnych jak wiecie co mam na mysli.
ogolnie bylo super, chociaz krotko. mala po wejsciu do mieszkania piszczala z radosci na widok swojej maty i pralki

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

Cytat:
Napisane przez daggmara Pokaż wiadomość
Robiłam ostatnio do jednego pokoju właśnie z białego woalu, na dwa okna, w tym jedno balkonowe wyniosły mnie... 60zł, dlatego nie zabieram głosu w tej kwestii
kiedys tez zaplacilismy 450 zlotych za firanki na duze okno, teraz mamy tylko zaslonki plus zaluzje albo rolety.
chyba nigdy nie nadrobie was he he

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

Cytat:
Manu, u nas dzisiaj wjechała dynia pieczona i też Marysia zaczęła się mocno krztusić/dławić

Brawo Emi! serio klaszcze?! Marysia to chyb jeszcze długo nie ogarnie... ale ja nie wiem, może ja coś źle robię, za mało się z nią bawię, pokazuję

Marysia z kolei od wczoraj podnosi dupkę na prostych nogach i wstaje jak się ją trzyma za rączki (bez podciągania), ale staram się za często takiej sytuacji nie prowokować

Omnomnom
U nas placki z dyni z powidłami śliwkowymi i gruszką

Spoko. Ja raz byłam z tą wysypką, ale tak to też nie chodzę (na szczęście nie było potrzeby), póki wszystko ok, należy się cieszyć

u nas tez klaskanie plus minka pt dzik, ale to nie zawsze zrobi jak pokazujemy. chyba te 2 tygodnie wiecej w brzuchu jej pomogly
anulus17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-12, 15:58   #4646
agassek
Zakorzenienie

Anulus, już z powrotem u siebie jesteście?! Wow, szybko

My byłyśmy dzisiaj na wizycie, dostałyśmy w zaleceniach jakiś syrop na kaszel, coś wzmacniającego odporność i aromactive plus woda morska. Ogólnie wszystko ok, jak nie przejdzie do piątku, mamy się pokazać. Migdałki trochę zaczerwienione. Pani doktor powiedziała mi jeszcze, że mi nie zazdrości podawania leków Marysi i zakraplania noska, bo jest małym, ruchliwym uparciuchem i po raz kolejny powiedziała, że będziemy z nią mieli "wesoło" Wasze dzieci też tak nienawidzą jak się coś przy nosku grzebie?! Mary dostaje spazmów na widok fridy i wody morskiej a mnie serce boli, jak muszę na siłę jej odciągać babole

Stary 2016-12-12, 16:30   #4647
anulus17
Zakorzenienie

Cytat:
Jak mnie któregoś razu wysypało opryszczkmi z wychlodzenia na spacerku kiedy młoda spała, to w tym samym momencie postanowiłam że koniec z tym, bo będzie przecież jeszcze zimniej

U nas tatuś też nie wychodzi z małą na spacery. Wraca po 16tej wiec juz wtedy się nie spacerujemy, w weekendy prawie zawsze szkoła. Ale to takie tam gadanie, bo gdyby był bardziej dyspozycyjny to tez by nie chodził, a już na pewno nie sam. Nie ten typ.

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Wydaje mi się że się kociaki same w którymś momencie przestawiaja na jedną dłuższą drzemkę w ciągu dnia. ..
u nas odwrotnie- najdluzsze spacery sa z tata.

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

Cytat:
Napisane przez _itakinie_ Pokaż wiadomość
Kochana, ja też pisałam o wanience.
u nas to samo-tez wanienka.kupilam pare zabawek do wanny moze usiedzi w spokoju

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

Cytat:
Napisane przez AnneMariie Pokaż wiadomość
Co do firan, my nie mamy i miec nie bedziemy. W irl ludzie ogolnie nie maja firan, a jak je maja to na 98% mozesz byc pewnym, ze tam mieszkaja polacy :p

Za duzo napisalyscie i nie pamietam co odpowiedziec. Bezsennosc Was meczy ?

Wyskoczyly mi takie czerwone placki w dolnej czesci plecow, mysliscie ze to uczulenie na pizze, ktora wczoraj wrzucilam w siebie? :p

Udanej soboty mamusie, my jedziemy odwiedzic dzis Mikolaja!
Tutaj jest tak samo- a szczegolnie kokony-to napewno z Polski. sama zreszta mialam tak po przeprowadzce, bo uwazalam ze to strasznie nie miec firanek. teraz tylko zaslonki. namawiam tez na to moja mame- o ile mniej prasowania

---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------

Cytat:
Sorry jeżeli to głupie pytanie, ale- czy to klaskanie to umiejętność jak wkładanie stópki do buzi czy raczej coś, czego uczą się przez naśladownictwo?

U mnie ciasto jabłkowe w piekarniku, jedziemy dzisiaj ze znajomymi na pierogi a potem do nich na kawę

u nas nasladowanie

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

Cytat:
Czyli generalnie za nic się nie powinno chwalić bo w sumie i pierwsze kroki, machanie papa i inne za jakiś czas będą codziennością

Ja jednak widzę sens. Chętniej powtarza czynności takie jak np pełzanie jeśli ją pochwale że akurat świetnie jej wyszło. Jakoś tak w ogóle brak sensu w chwaleniu dziecka jest dla mnie abstrakcyjny.

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

Chyba jak każdy, z dorosłym włącznie
No ja nie widzę tego żebym miała dziecka nie chwalić za sukcesy - dla mnie małe a dla niej gigantyczne

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Przepraszam, ale chyba byłabym nieszczęśliwym dzieckiem jakby mnie mama nie chwaliła

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

Myślę że za dużo się w dzisiejszych czasach podąża za nowatorskimi, awangardowymi metodami z blogów i książek a za mało rozumem, sercem i intuicją.

Asta kiedyś napisała że nie wyobraża sobie karmic dziecka łyżeczką. Do dziś myślę o tej wypowiedzi i za ch//#_×@ jej nie zrozumiem. A nas to jak karmiono? Jak karmi dzieci pewnie ok 90% ludzi? a jak je człowiek? Rękoma?

T raz będzie mnie przesladowal tekst o braku sensu bicia brawa dziecku jak coś zrobi dobrze. Ale to tylko moje zdanie, własne, osobiste i nadal będę uporczywie uswiadamiala moją córkę że jest wspaniała żeby przypadkiem nigdy w życiu w to nie zwątpiła.
ja tez chwale mala i bije brawo.
kazdy ma jakies tam swoje poglady ale dla mnie brawa, karmienie lyzeczka, papki i troche tego plastikowego szajsu sa w normie.
anulus17 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-12-12, 16:40   #4648
asta9126
Zadomowienie

Cytat:

My byłyśmy dzisiaj na wizycie, dostałyśmy w zaleceniach jakiś syrop na kaszel, coś wzmacniającego odporność i aromactive plus woda morska. Ogólnie wszystko ok, jak nie przejdzie do piątku, mamy się pokazać. Migdałki trochę zaczerwienione. Pani doktor powiedziała mi jeszcze, że mi nie zazdrości podawania leków Marysi i zakraplania noska, bo jest małym, ruchliwym uparciuchem i po raz kolejny powiedziała, że będziemy z nią mieli "wesoło" Wasze dzieci też tak nienawidzą jak się coś przy nosku grzebie?! Mary dostaje spazmów na widok fridy i wody morskiej a mnie serce boli, jak muszę na siłę jej odciągać babole

Kiedys dawała sonie wyciagac gluty bez problemu. Teraz nie bardzo. Przy ostatnim katarze tak sie jej porobilo 😜 po kilku dniach. Moze i dobrze bo przesadzalam z tym aspiratorem. A katar szybko minal. ☺

Stary 2016-12-12, 16:44   #4649
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:

Odciagania nie cierpi ale psikać wodą mogę spokojnie, już nie robi to na niej wrażenia
Stary 2016-12-12, 16:47   #4650
asta9126
Zadomowienie

Aa i ostatnio zauwaza ze ją czeszę. Kiedys bylo to zupelnie obojetne. W ogole to co pisalam jeszcze niedawno nt pielegnacji i kapieli jest juz mocno nieaktualne.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości