![]() |
#4621 |
Zadomowienie
|
Dot.: Panny Młode 2008
Hej
![]() Byliśmy dzisiaj w USC, mój odpis aktu urodzenia będzie gotowy dopiero za tydzień... Byliśmy też w mojej parafii, nie dostaliśmy licencji tylko prawo substytucji na załatwianie wszelkich spraw i do pobłogosławienia związku małżeńskiego w innej parafii. Odebrałam też świadectwo chrztu. Za wszystko daliśmy tylko 20zł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4622 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co z twarzą, też ją bezpośrednio opalacie? Słyszałam, że mogą od solara nieco naczynka popękać. ![]() A wyciągałaś papierek związany z brakiem przeciwwskazań do zawarcia ślubu?
![]() ![]() |
![]() |
#4623 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak mi dzisiaj powiedzieli. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4624 |
Zadomowienie
|
Poczyniłam już pewne postępy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No a teraz przeżywam ślub podwójnie, bo zostałam poproszona moją ukochaną siostrę cioteczną o świadkowanie ![]() ![]()
#4625 |
Zadomowienie
|
Kurcze a ja się cały czas biję z myślami.Ślub mam 20 września,więc z pogodą może byc różnie,tak więć musze mieć jakąś kapotę na wierzch
![]() ![]() ![]()
#4626 |
Zakorzenienie
|
21 dni.
Równe trzy tygodnie. AAAAAAAAAAAAAA! ![]()
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4627 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak tam stoi sprawa fryzjera?
![]() ![]() |
![]() |
#4628 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
A ja tez mam suknie ecru i tez chce bukiet we fiolecie, wiec nie wykluczam takiego makijazu i sadze ze wcale sie to nie bedzie gryzlo.
![]() |
#4629 |
Zadomowienie
|
no to zalezy jaki to fiolet będzie,jesli zimny to na pewno się będzie gryzło,a jeśli cieply,pastelowy to czemu by nie...
#4630 |
Raczkowanie
|
to wg mnei zalezy od koloru ecru
jesli jasny, to raczej sie nei bedzie gryzlo ja wygladalam meeega fatalnie stwierdzilam, ze w ogole nei chce zadnych kolorow cieni, raczej jakies swietliste tylko, no i zastanawiam sie nad rozpuszczonymi wlosami, bo w takich mi najlepiej nei chce byc przebrana za kogos innego! |
![]() ![]() |
![]() |
#4631 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() musze popytac o dobra makijazystke we Wro... jestem szatynka o raczej jasnej cerze :/ mam zielone oczy i wiem, ze nieladnie mi w brazach, fioletach, rozach... Tu na wizazu czytalam, ze cienie najlepiej pasuja gdy roznia sie stanowczo odcieniem od teczowki. No i faktycznie - bardzo ladnie jest mi w lodowo-niebieskim, a paskudnie w zielono-zoltym.... Ale co wybrac do sukni ecru (bo tez taka mam)?! ![]() My skonczylismy nauki tydzien temu. 8 spotkac bylo i choc na zaswiadczeniu jest napisane: DZIEN SKUPIENIA i EGZAMIN PRZEDSLUBNY to proboszcz powiedzial, ze nas to nie obowiazuje, ze to nie jest wazne. Wazna jest spowiedz. hehe ![]() Wlasnie sie zastanawiam czy kilka razy pojde na solarium czy uda mi sie zmobilizowac i na ogrodek wychodzic w lipcu (oczywoscie jesli pogoda bedzie sprzyajc) i sie opalac. Pamietam, ze przed studniowka poszlam kilka razy na solarium i bylam baaardzo zadowolona. Ladna, rowna opalenizna, taka akurat. No i cera mi sie poprawila po dawce sztucznego slonca ![]() Ale stanowczo lepiej chodzic czesciej na krotko (5-8min) niz rzadziej na 10-13min!!!! Masakrycznie niezdrowo :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4632 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4633 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() W sumie kiepsko sie znam na doborze odpowiedich kolorow cieni do twarzy itp. wiem tylko, ze dobrze jest mi w szarosciach (nawet w czerni, ale odpadaja eyelinery), lodowo-srebrno-niebieskich i jasnych typu ecru. No i cienie musza byc perlowe nie matowe bo oczy na zmeczone wygladaja :/ Zatem pewnie bede miala jakis perlowy, jasny makijaz ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4634 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mogłabym wiedzieć w jakim Kościele robiłaś swoje nauki? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4635 |
Raczkowanie
|
dziewczyny - juz wybralam ostatecznie!!!
juz suknia jest szyta. wiem,ze to suknia dla mnie, idealna ![]()
#4636 |
Zakorzenienie
|
Sabatina mam wrażenie jakby dużo dziewczyn z wizażu bazowało właśnie na takim stylu sukni
![]()
![]() |
#4637 |
Zadomowienie
|
Buty się trochę rozciągnęły!
![]() ![]() ![]()
#4638 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#4639 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4640 |
Zakorzenienie
|
katia- slubujemy tego samego dnia
![]() ![]()
#4641 |
Zadomowienie
|
Tak w ogóle to muszę sie pochwalić bo wczoraj się obroniłam
![]() ![]() Obecnie jestem na etapie poszukiwać sukni na drugi dzień i butów ślubnych. Nim coś znajdę to ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4642 |
Zakorzenienie
|
soffera- gratulacje
![]()
#4643 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
też planuję założyć perły do ślubu, ale kiedyś mnie kolega nastarszył że one pecha przynoszą. W ogóle wierzycie w przesądy ślubne ![]() ![]() Cytat:
![]() Co do solarium, to z racji tego że jeszcze nigdy w nim nie byłam, planuję pierwszą wizytę w czerwcu żeby sprawdzić jak moja skóra zareaguje na sztuczne słońce, potem będę chodzić co jakiś czas na 5-10min a potem dopiero 2 tygodnie przed ślubem zrobię sobie sesję, żeby miec lekko opaloną skórę ![]() Nad makijażem się zastanawiam, czy będę w stanie zrobić go sobie sama. Boję się że ze stresu nie wyjdzie mi tak jakby chciała. Więc chyba zdecyduję się na próbny makijaż, tylko muszę znaleźć kosmetyczkę która zrobi go po mojej mysli ![]()
![]() |
#4644 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4645 |
Zadomowienie
|
Gratuluję
![]() A tutaj coś dla tych,co mają wątpliwości a propos łaczenia brązu i fioletu ![]() Jak dla mnie bomba ![]()
#4646 |
Raczkowanie
|
babeczka
suknia bedzie biala, dekolt bedzie bardziej wyciety, na nim troszke platynowej koronki i na draperiach troszke koronki. wiem,ze ta suknia jest bardzo popularna ![]() po prostu nie chce wygladac jak choinka. moim zdaniem , to suknia ma byc dodatkiem dla kobiety a nie na odwrot. im skromniej, prosciej, tym lepiej. ![]() ![]() moje zdanie ![]()
#4647 |
Wtajemniczenie
|
równe 5 miesięcy
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4648 |
Zadomowienie
|
Ja właśnie wczoraj zaliczyłam Dzień Skupienia
![]() Trwało to od 9 do 14.30. -Na początku ksiądz gadał, -potem rachunek sumienia, -spowiedź ( pary, które ze sobą mieszkają nie dostaną rozgrzeszenia, natomiast uprawiające seks tak, bo to sie zdarza ![]() -msza święta -dwa filmy, jeden o pierwszych dniach życia, drugi o aborcji -obiad -przemówienie małżeństwa, o życiu w rodzinie -konferencja księdza (całkiem przyjemna) Ogólnie średnio oceniam to wszystko.Na wiele spraw mam zupełnie inny pogląd. Według Kościoła podstawową funkcją małżeństwa jest rozmnażanie i kropka.....bynajmniej taka była myśl przewodnia tego spotkania. Poza tym nie byłam przygotowana na oglądanie porodu kobiety ![]() No cóż papierek jest......rozczarowałam się, myślałam, że więcej wyniose z tego spotkania. |
![]() ![]() |
![]() |
#4649 |
Zakorzenienie
|
Skoro w Polsce ciągle są księża, którzy tak myślą, to jeszcze długo nic się nie zmieni, bo reformatorzy są potępiani. Jakie szczęście mieliśmy, że trafiliśmy na tych drugich. Na naszych naukach ksiądz wyraźnie powiedział, że małżeństwo polega na pielęgnowaniu miłości, dopiero na drugim miejscu wymienił dzieci - "bo dziecko dorasta i odchodzi z domu; zostaje mąż/żona".
#4650 | |
Zakorzenienie
|
W Parafii Opatrzności Bożej na Nowym Dworze.
![]() Mi za tydzień pozostanie równiutko 5 miesięcy ![]() Cytat:
Co do środków antykoncepcyjnych usłyszałam słowa, że partnerka nie powinna zakładać spirali czy brać tabletek, a partner stosować prezerwatywy. Jeśli chodzi o tą ostatnią kwestię, prowadzący pozwolił sobie zażartować, że gumki to można używać, ale z kochankiem/ką ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:08.