|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4621 |
Zakorzenienie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część V ::..
ile udaje wam się schudnąć podczas 1fazy?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4622 |
Rozeznanie
|
Jest to indywidualna sprawa, ale zwykle ok. 3-6kg. Ja schudłam za pierwszym razem jakies 5,5 kg
![]()
#4623 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() aż jestem ciekawa ile ja schudnę ^^. narazie zapowiada się ładnie, zobaczymy co dalej... co by tu na obiad zjeść ![]() ![]()
![]() |
#4624 |
Wtajemniczenie
|
Ja schudlam 1kg lub 1,5kg. Ale ja tez sporo grzeszylam. W ogole osoby, ktore maja tylko pare kg do schudniecia to mniej chudna na I fazie, niz osoby, ktore maja wiecej. Plus, ze to na poczatku w wiekszosci woda.
BTW ja bym za bardzo sie nie palila na szybkie schudniecie. Lepiej powoli skore przygotowac do zrzucenia wagi. ![]()
#4625 |
Zakorzenienie
|
oj gdybym ja tak schudla 7 kg w te 2 tygodnie
![]() mmm za chwile obiadek sobie zjem fasolke ![]() ![]() a mam pytanie bo chcialabym zrobic kalafiora zapiekanego w serze tylko ze jedyny ser jaki znalazlam ktory nie byl pelnotlusty to poltlusty 19% tluszczu mial.nadaje sie taki czy raczej nie bo troche tego tluszczu tam jest;/
#4626 |
Wtajemniczenie
|
Ja tam jem pelnotluste sery i nie uwazam to za grzech.
![]()
#4627 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam 168 cm wzrostu. W sumie osiągnęłam cel i chcę utrzymać te 52 kg ![]() A jaki Ty masz cel i wzrost? Dziękuję ![]() Pozdrawiam! Cytat:
![]() Dobrej zabawy na DISCO! ![]() Cytat:
![]() A kilka dni temu dentystka powiedziała mi to samo ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Właśnie wróciłam z zakupów. Mama obkupiła mnie w 2 kołdry i 2 pościele. Kupiłam też fajne butki ![]() Do zobaczenia później lub jutro! Buziaki!
![]() |
#4628 | |
Rozeznanie
|
Witacie, ale wolne dni są superowe
![]() Po tym lataniu po sklepach naszła mnie wielka cheć na cos słodkiego, już trzymałam w łapkach ciasteczka jeżyki ale odłożyłam. Zdecydowałam sie na serek waniliowy linessa + malinki. Pyszny dererek, mniam mniam. Domi22 babcia na pewno zauważy różnice. Cytat:
![]() Zauważasz jakieś efekty po nozycach?
![]() |
#4629 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
dziękujęę ![]() ![]() właśnie wcinam brokułki z fetą, mmm ![]()
![]() |
#4630 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4631 |
Zadomowienie
|
Witam!
![]() subskrybuje ![]() dzialam od jutra ![]()
![]() |
#4632 |
Zakorzenienie
|
witam witam i o zdrowie pytam
![]() oj pocwiczylam cardio cale 18 i pol minuty hahaha i juz dalej nie nastepnym razem bedzie lepiej ![]()
#4633 |
Zadomowienie
|
cześć dziewczynki! witam gorąco nowe plażowiczki
![]() wróciłam.. wyjazd średnio udany, bo przesiedzieliśmy cały tydzień u kumpli w Olsztynie, ale nie było tak źle ![]() co do diety to przez cały tydzień zgrzeszyłam dwa razy - szarlotka w sosie czekoladowym raz w kawiarence i drugiego wieczora dużo wina i półtora piwa. moi kumple nabijali się ze mnie, że się tak odżywiam, na szczęście miałam sojosznika - TŻ jadł to co ja ![]() jedyna wada mojego menu to brak różnorodności - codziennie na Ś dwie kromki razowca z serem odtłuszczonym albo wędliną, raz makrela była do tego i zawsze papryka. na II Ś kefir albo jogurt, na O pierś z kuraka z patelni z warzywami na parze albo sałatkami (w Olsztynie Rast proponuje ciekawe sałatki na wagę ![]() ciekawa jestem co będzie jak stanę jutro na wagę i się pomierzę. u kumpla przedwczoraj mechaniczna wskazała 51,5kg, ale ona jakaś taka dziwna, więc jej nie wierzę :P dzisiaj idę na imprezkę i bez alko - sobie obiecałam. trzymajcie się ![]()
#4634 |
Zakorzenienie
|
czy w tej diecie można każdego dnia jeść to samo na obiad, sniadanie, lunch i kolację? czy różnorodność jest konieczna? czy na śniadanie mogę jeść np. danio z warzywami, który ma 127kcal? prosze o odpowiedź
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4635 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4636 |
Wtajemniczenie
|
Na SB nie liczy sie kalorii. I tak, bardzo wazna jest roznorodnosc. To nie jest dieta w sensie, och schudne i beda jadla jak wczesniej. (przynajmniej dla mnie nie
![]() ![]() Wiec tylko faza I jest dosc monotonna, ale po tym juz odzywiamy sie roznorodnie jak tylko mozna. ![]() Witaj Ska! ![]()
#4637 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4638 |
Wtajemniczenie
|
Nie wiem co on ma w skladzie, wiec Ci nie pomoge.
#4639 |
Zakorzenienie
|
no wlasnie jesli masz go w domu to napisz jakie bajery ma w sob9e czy cukier ile tluczu wegli bialka itd
#4640 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4641 |
Raczkowanie
|
jeżeli nie jest mocno tłusty i nie zawiera cukru to myślę, że nie zaszkodzi, ale podobnie jak dziewczyny dokładnego składu nie znam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4642 |
Wtajemniczenie
|
Pomijajac jego sklad. Na sniadanie to stanowczo za malo.
#4643 |
Raczkowanie
|
nie no, wiadomo że jakieś warzywko chociaż należy do niego dorzucić
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4644 |
Zakorzenienie
|
wiecie co dzisiaj jakas taka glodna bylam nie wiem czemu.wczesniej jadlam tyle samo i bylam syta a dzis po obiedzie to jakby nie wiem co we mnie wstapilo[moze przez to ze fasolka jakas taka slona i pomarszczona byla]
![]() sn-2 jajka na miekko 2sn-j0ogurt naturalny +2 lyzeczki slonecznika ob-fasolka szparagowa pd-pol wiesniaka z kawalkiem papryki szczypiorkiem i cebulka dymka kol-jajecznica z 2 jaj[bez oliwy zadnej]z kawalkami papryki pomidora szczypiorkiem cebulka dymka i jakimis przyprawami ale czuje sie swietnie bo nareszcie wytrzymalam dzien bez slodyczy ![]() ![]()
#4645 |
moderatorka też wizażanka
|
Dzisiaj na obiad i kolacje były ruloniki z piersi z kurczaka z serem, papryką i ogórkami. Załączam zdjęcie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4646 |
Raczkowanie
|
![]()
WITAJCIE
To mój debiut na forum... i w ogóle debiut "w temacie odchudzania" ![]() ![]() Nie wiem, od czego zacząć... Kończę właśnie szósty dzień na diecie, szczerze mówiąc nie mam wagi... wiem, że to dziwne przy odchudzaniu. Ale ostatnio zważyłam się u przyjaciółki, no i cóż, wyszło mi co najmniej 5 kilo więcej niż się spodziewałam, a to już był czwarty dzień diety. MASAKRA Wygląda na to, że ważę 75 kilo przy wzroście 175 cm Jest to o tyle dziwaczne (co sprawia, że myslę o tym, że tamta waga musi być zepsuta) że tyle samo ważyłam rok temu, a od tego czasu - i po ciuchach, i po zdjęciach z tamtego okresu - na pewno jestem chudsza, o przynajmniej 5-7 kilo (ponad rozmiar mniejsze ubrania - 40, a wtedy taka już solidna 42). Myślę, że moja optymalna waga to 63 kilo, przy takiej czuję się najlepiej (chociaż ze 4 lata minęło, odkąd ostatnio tyle ważyłam, albo i lepiej...) Do rzeczy: Zaczęłam dietę niskowęglowodanową (w teorii 2x12 dni z przerwą dwudniową) - 3 posilki, przed każdym połówka grejfruta, na sniadanie 2 jaja i 2 plastry bekonu ![]() obiad - dowolne mięso (ile się chce) + główka sałaty, kolacja - dowolne mięso lub ryba (dowolna ilość) + czerwone lub zielone warzywa. Wydaje mi się, że brzuch mi już trochę - po 6 dniach - spadł. i OK Tylko mam coraz więcej wątpliwości, czy to dieta dla mnie. Problem w tym, że nie przepadam za mięsem, a już teraz mam go po dziurki w nosie. Normalnie jem pewnie raz w tygodniu, a teraz 2 razy dziennie!! Nie wiem, co mnie napadło, żeby akurat taką dietę, słyszałałam co prawda że jest skuteczna, ale naprawdę ciężko to mięcho i mięcho, mimo że dobrze gotuję i potrafię sobie to urozmaicić... Pytanie: czy można po kilku dniach zmienić dietę? Myślałam o South Beach, ale nie wiem, czy nie zaprzepaszczę dotychczasowego skutku, albo czy mi się coś nie rozreguluje. Dodam, że moją największą miłością nie jest ani fast food, ani słodycze - tak naprawdę każdego lata, od kiedy nie mam okazji do ruchu podczas wakacji (mnóstwo pracy) - tyję, bo właśnie jem ich za dużo.... Nie wiem, jaka dieta byłaby dla mnie najepsza, przy założeniu, że chcę schudnąć maksymalnie 10 kilo (jakoś nie wierzę w 75, w biodrach mam 99, w talii 74 - czy to możliwe żeby przy wzroście 175 cm i takich wymiarach tyle ważyć????????????). Na pewno nie może być monotonna i bez smaku, bo wiem, że tego nie zniosę. Wiem, że mnóstwo jest napisane o dietach... ale jest tego taki gąszcz. A naprawdę zastanawiam się nad zmianą. Diety etapowe są ok, bo szybko widać efekt, a potem spokojnie i zdrowiej się chudnie - na to mogę się zgodzić. Czy oprócz South Beach coś takiego jest? Ryby, warzywa, w drugim etapie owoce, nabiał? Jestem w stanie zrezygnować na dosc długo z pieczywa czy innych mącznych, nie mam problemu ze słodyczami, czy fast food... POMOCY ![]() PS tą wiadomość wkleiłam też w innym wątku, bo myślę właśnie o SOUTH BEACH... ale cały czas szukam |
![]() ![]() |
![]() |
#4647 |
Zakorzenienie
|
ja chcę schudnąć około /uwaga!/ 20kg.. ciekawe ile mi to zajmie...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4648 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() z wielką niecierpliwością czekam na sugestie/ uwagi/ porady - do postu dwa wyżej... Jak widzicie nie mogę się doczekać ![]() mam po prostu wrażenie, że mój organizm jest mocno rozregulowany, mimo że naprawdę nie odżywiam się źle - co prawda dosyć nieregularnie, ale ani nie tłusto, ani ciężko... słodycze jem naprawdę sporadycznie. Nie opycham się chlebem (tzn. "poza dietą" bo teraz to nic) - fakt, że mam za mało ruchu. ALE OSTATNIO PRZECZYTAŁAM, ŻE W TRAKCIE MARATONU SPALA SIĘ TYLE KALORII ILE PODCZAS CAŁODZIENNEGO LEŻENIA (DO ZWYKŁEGO PODTRZYMANIA FUNKCJI ORGANIZMU)... NO I PO CO SIĘ STARAĆ ![]() Będę wdzięczna za pomoc B. |
![]() ![]() |
![]() |
#4649 |
Rozeznanie
|
własnie wrocilam z disco ; D
było super ![]() ![]() idę lulu ![]()
#4650 |
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry!
Już po wieczorze panieńskim. Wypiłam kilka kieliszków wódeczki, bo wino było tylko półsłodkie... Zjadłam zupę-krem brokułowy, trochę sałaty, sałatki ze składnikami zgodnymi z SB (poza odrobiną majonezu ![]() Było bardzo słodkie: biszkopt z kremówką, rumem, ananasem (którego zostawiłam). Niepotrzebnie je zjadłam, bo wielkiej chęci na słodkie nie miałam, a mogłam zjeść mały kawałeczek szarlotki... ale to wypiek przyszłej Panny Młodej i nie chciałam po raz kolejny nie sprobować Jej ciasta (na parapetówce nie jadłam fantastycznego sernika, bo byłam już na SB), a teraz liczyłam też na sernik ![]() ![]() Super niedzieli życzę! Byłyście może na filmie "Mamma Mia"? Warto obejrzeć?
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:48.