|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi
Sas wielka szkoda. Troszke mi smutno bo sie martwie ze narobilysmy ci niepotrzebnych zludzen wczoraj
|
|
|
|
#4622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak nie masz @ to jest szansa wiec my dalej trzymamy kciuki ![]() ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Dlatego to ze jestem teraz w ciaży jest też zasługa mojej mamy kiedys wam opowiem ja oprócz tego ze w marcu straciłam mame to w lutym wujka w maju zmarła babcia mojego tż wspaniała kobieta i oprócz tego same problemy spadły na nasz dom teraz juz jest lepiej i juz nawet pojawaija sie usmiechy ale sa to takie straszne małe i strachliwe mam nadzieje ze to co złe juz sie skonczyło i nie wróci dlatego ciagle tak przezywam moje wizyty u gina za duzo kopów dostałam i teraz nie potrafie uwierzyc ze dostałam ze zostałam obdarowana czyms dobrym i bez skazy
|
|
#4623 |
|
Zadomowienie
|
Edziu mi panie w aptece kazaly brac witamine B2 i przez to zaczelam o niej czytac i pisza ze pomaga wchlaniac zelazo np tutaj
http://www.livestrong.com/article/38...2-riboflavin-/ Ale oczywiscie wierze w to co piszesz. Najlepsze sa rady od osob ktore zmagaja sie z podobnymi problemami |
|
|
|
#4624 |
|
Zakorzenienie
|
Edytko tak mi przykro z powodu Twojej Mamusi
ale wierzę jak Ty, że czuwa nad Tobą cały czas!!! Mnie się do dzisiaj śni moja babcia a mija juz 19 lat jak jej nie ma...I wiem, że do mnie przychodzi, rozmawiam z nia i ja jej mówie, ze babciu Ty nie zyjesz, ale jakos na to odpowiedzi nie dostaje... a kiedys przed moimi urodzinami przyszla i mi zyczenia składała i ja jej mówie, ze to za wczesnie o parę dni, a Ona na to, że nie będzie wtedy mogła przyjść...aż ciarki przechodzą ja tez wierzę, że jest cos po śmierci i ,że może być tylko lepiej![]() Karolinko zdjęcia cudowne!!! i ten Twój piekny usmiech!!!!! Masz taki słodki buziaczek!!!! Magdziu Twoje tez przepiękne!!!!!!!!! Masz rację, dolar jest tani i jak tylko nadarzy się okazja, to na pewno wyjedziemy!! Tam inaczej się żyje i można sie czegokolwiek dorobić, a tutaj złodziejskie panstwo!!! Zarabiasz po to zeby im oddać ....żygac się chce...
|
#4625 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale ja tam uwżam że mam buzię jak pyza taką okrąglutką i twarz aż śmieszna jest. Zresztą mam chyba milion kompleksów, i ja raczej wogóle nie uważam się za ładną. A z tym naszym państwem to masz rację, tylko wymyślają nowe podatki żeby jak najwięcej nam ukraść |
|
|
|
|
#4626 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny mam pytanie: Czy któraś z Was w czasie ciąży miała stwierdzoną obecność torbieli na jajnikach, a jeśli tak to czy wchłonęły się? Ja jestem w 10 tygodniu ciąży, w zeszy czwartek miałam pierwsze usg i pan doktor wypatrzył na jednym jajniku 2 torbiele o łącznej długości 5-6 cm. Uspokoił mnie tym, że są to typowe torbiele ciążowe i że wchłoną się one w trakcie trwania ciąży, ja jednak jestem niespokojna. Czy któraś z Was miala taką sytuację?
|
|
|
|
#4627 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Karolinko no co Ty!!!!!!!!!!!!!!!!!Jesteś śliczna!!!! I nie miej kompleksów!!! Wiem, że łatwo się mówi, bo ja mam ich całe mnóstwo!! Witaj Maliczka, ja niestety Ci nie pomoge ale życzę wszystkiego dobrego!!!!
|
|
#4628 |
|
BAN stały
|
Edzia, wlasnie spojrzalam w liste zafasolkowanych i widze ze masz termin na 11.05
Ja mam 8 urodzinki Nie moge sie dzisiaj za nic zabrac... Jak wstaje tak pozno to mam potem caly dzien do Jeszcze TZ dzwonil wielce obrazony na mnie bo podobno jak mnie rano budzil to na niego strasznie nawrzeszczalam i bede musiala sie wieczorem godzic
|
|
|
|
#4629 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4630 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4631 | |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Maggie, Latkoo piękne zdjęcia a jakie widoki. Ja byłam jedynie na Wegrzech, Słowacji i Hiszpanii ale to było dawnoooo. Sas póki @ nie ma jest szansa bo testy się mylą więc ja powinnam dostać jutro i coś mi się zdaje, że przyjdzie za dużo stresów miałam ostatnio.Cytat:
|
|
|
|
|
#4632 |
|
Zadomowienie
|
Carol patrzylam sobie na Twoje ciacha i wygladaja przepysznie. Fale Dunaju robi moja mama czasami
. Musze wam dac raz przepis mojej mamy na ciasto ktore ona nazywa Izaura (nie mam pojecia dlaczego). I jest to polaczenie czegos w stylu murzynka z sernikiem |
|
|
|
#4633 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Tez nie mam pojecia dlaczego akurat tak sie nazywa Czekam niecierpliwie na przepis (mojej mamie nigdy nie wychodzi, a te kupne nie zawsze dobrze smakuja ) !! ![]() ![]() W ogole, dopiero dzisiaj odpuscily mi moje syski ... Nie wiem o co kaman, ale do tej pory byly takie pelne i nabrzmiale, dzisiaj czuje takie miekkie galaretki
|
|
|
|
|
#4634 |
|
Wtajemniczenie
|
dzieki kochane
ja tam wiem, ze nie jesem w ciazy nio ale....wiadomo jak sie czegos nagle bardzo chce to nie jest tak latwo to otrzymac moze za ktroyms razem sie uda...zebym tylko dola nie zlapala![]() jeszcze nam sie polsat skonczyl i dopiero nam za 2 dni gdzies wlacza jak przelwe do nich dotrze ehh zwariuje bez tv.... widze ze opowiadalyscie o pieknych miejscach ehhh tylko pozazdroscic![]() ja bylam pare lat temu w hiszpanii slicznie nio a 3 lata temu mezus mnie do wloch zabral na pare dni to bylo cos![]() jejku musze jakos sie zebrac w sobie moze sie poczuce albo cio...![]() buziole wielkie
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|
|
|
#4635 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Sas słonko, nie smuć się!!!! Ja teraz mam lajcik nie myślę wcale i sie nie nastawiam, co ma byc to będzie i tak jest najlepiej, inaczej bym zwariowała, nawet przestałam sie bać moich dolegliwości, bo mam nadzieję, że w ciąży przejdą , głowka do góry jeszcze będziesz nam marudzić jak bobas będzie Ci właził pod żebra albo gdzie indziej![]() Cosma moje tez odpuściły i sa znowu jak rodzynki nie słodkie, ale takie mikro ![]()
♥♥♥ Olusia Filipek Adaś A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it. ღ Edytowane przez Carol77 Czas edycji: 2009-10-22 o 16:50 |
||
|
|
|
#4636 |
|
Zadomowienie
|
Juz to widze. Nie bedzie mnie caly weekend az do poniedzialku i wy juz sie przeniesiecie na nowy watek bo tu sie zrobi 5000 postow... No nic bede was jakos szukac
|
|
|
|
#4637 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4638 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Zgadzam się z Toba Maju
|
|
#4639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie twierdze ze ona nie ma nic wspolnego ona pomaga regulować (to wiedziałam ) wit b2 wystepuje prawie w 80% w tych samych produktach co zelazo ( tego to ja nie wiedziałam tylko wyczytałam ) tak naprawde to chyba wszystkie wit pomagaja wchłaniać sie zelazu hihi byle nie lizać trzepaków i bram wjazdowych ahhaha
|
|
#4640 |
|
Wtajemniczenie
|
DZIEKUJE
FAJNIE ZE JESTESCIEwiem wiem minie mi jakos to bedzie przeciez jescze mac temu chcialam to odlozyc na jakies 2 lata do przodu
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|
|
|
#4641 |
|
Zakorzenienie
|
i o to właśnie chodzi
pozytywne podejście to podstawa ja od dziś biorę kwas foliowy mam nadzieję, że w tym miesiącu się uda jutro idę na rozmowę w sprawie pracy bo dzwonili do mnie nie mam większych nadziei bo to praca w policji w służbie cywilnej (składam wszędzie gdzie potrzebują do biura , mam do was pytanko w sprawie rozmowy kwalifikacyjnej właśnie ale to wieczorkiem bo teraz muszę niestety znowu wyjść... brrrr a tak zimno jest...
|
|
#4642 |
|
BAN stały
|
Caroll, moje nie sa jak rodzynki ... jesli chodzi o wielkosc
ale takie sie wiotkie dzisiaj zrobily, tzn ja to tak odczuwam, jakbym miala 50 na karku i 3 dzieci wykarmionych piersia |
|
|
|
#4643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tez są wiotkie(ja 1 wykarmiłam , nie wiem dlaczego, ale mam to gdzieś najważniejsze, że nie obwisają
|
|
#4644 |
|
Rozeznanie
|
Nie nadążam Was czytać dziewczyny, tak trzaskacie
Ło matko jak mi się nudzi na tej chorobie, w domu bajzel, bo ja leżę, mąż cały czas pracuje i ciągle siedzę sama, pochłaniam książki, w TV nic nie ma, po prostu łaknę bezpośredniego kontaktu z istotą ludzką![]() Jedzenie jakoś mi nie leży, chociaż dziś jak się wyczekałam 2 godz. w ośrodku to wciągnęłam opakowanie śledzi w sosie śmietanowym , pycha!O wakacjach już nie wspomnę, najchętniej przeniosłabym się gdzieś gdzie nie ma temp. poniżej +15C i świeci słońce.Doła mam normalnie listopadowego. |
|
|
|
#4645 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to zaglądaj so nas cześciej my tutaj sobie nawzajem wyganiamy doły i jest miło i przyjemnie i cieplutko z tymi śledziami dobre, pewnie patrzyli jak wcinasz![]() Dużo zdrówka Ci życzę
|
|
#4647 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny!
Wróciliśmy na stare śmieci, czyli na emigrację... smutno mi było wyjeżdzać, bo prawdopodobnie do Polski polecimy dopiero po porodzie i nie wiem czy do tego czasu zobaczę rodziców albo teściów... choć mama moja nastawia się, że przyleci do mnie w końcówce ciąży, ale to jeszcze nie wiadomo jak będzie... Lot był straszny... zawsze źle się czuję w samolocie, a do tego doszedł jeszcze ból dziąseł po implantach i mdłości od rana... mam nadzieję, że to tylko tak dziś przez tę podróż, bo nie wiem jak będę funkcjonować... na razie zaopatrzylam się w herbatę z imbirem-podobno pomaga na mdłości. a jutro idę do pracy... |
|
|
|
#4648 |
|
Rozeznanie
|
Nie, śledzie to już zjadłam w domu
Po prostu jak poszłam do sklepu i ujrzałam te pyszności to jak przyjechałam do domu to nawet butów nie zdjełam tylko dorwałam się do opakowania+świeży chrupiący chlebek, mniam! Dziwne, na słodycze nie mam ochoty, a zawsze i o każdej porze mogłam pochłaniać, kawa też mi nie idzie, ogólnie to sama nie wiem czego chcę No może pyszną domową szarlotkę, tą to zawsze!!!Nawet na zakupy w necie nie mam chęci, kosmetyki mnie nie kuszą, normalnie gorzej ze mną Za to z przyjemnością oglądam chusty do noszenia dzieci, co o tym myślicie, mnie się ten pomysł szalenie podoba. Jak wszystko dobrze pójdzie, to w połowie czerwca urodzę, miło cieplutko, można by bobaska gdzieś ze sobą zabrać, nie utykając się z wózkiem.
|
|
|
|
#4649 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Mój był w szoku i to wielkim, bo pamięta jak ugryzłam raz jego kebaba i się dusiłam pół godziny. A teraz to co innego, nauczyłam się dodawać do dań ostrą paprykę chilli Jutro ostatni dzień pracy w tym tygodniu i już mi się flaki przewracają. Ostatnio nie mam ochoty na pracę.
|
|
#4650 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Powiedz mi Wy na stałe mieszkacie w Szkocji czy tylko czasowo? Mysha mnie tez te chusty strasznie sie podobają i na pewno jak bede miała bebika to ją kupię ![]() Pepus to chyb ana starosc tak się smaki zmieniają ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:56.

zrobilam tescik jakies pol godz temu i nic
ale ja tam uwżam że mam 

Ja mam 8 urodzinki
i bede musiala sie wieczorem godzic
ja powinnam dostać jutro i coś mi się zdaje, że przyjdzie za dużo stresów miałam ostatnio.

No może pyszną domową szarlotkę, tą to zawsze!!!
wiem że ta restauracja sama robiła ten serek, i z kurczaka np. Chicken Tikka Butter Masala ten kurczak jest robiony w taki specjalnym piecu i też super smakuje. A najlepsze do tego są nanny (takie placki trochę do naleśnika trochę do pity trochę do tortill podobne) zwłaszcza z czosnkiem. Jej jak zaczęłam o tym myśleć to aż mi ślinka cieknie