|
|
#4621 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciaza i porod w UK
Dzien dobry!
Cytat:
Ursull dziekuje ![]() Mi ubyło narazie 2 kg...niewiele, ale nie stosuje zadnych drastycznych diet, tylko racjonalnie sie odzywiam i biegam wieczorami ![]() Sebus pospal dzis do 7, pobawilismy sie i znowu zasnał Teraz ja musze sie doprowadzic do porzadku![]() Miłego dnia!
|
|
#4622 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4623 | |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie kobietki,
Cytat:
U mnie maruda się włączyła po nocce.Je marudzi usypia i tak w kólko i jeszcze je co 2h. Ja już jestem z grubsza spakowana,Ola też.Meża będe pakować wieczorem bo musi powiedzieć co chce zabrać.W sobote dopakuje reszte ciuchów i kosmetyki i możemy jechać. Muszę sobie jakiś kostium kupić bo mi cycki się nie mieszczą w mój stary. |
|
|
|
|
#4624 |
|
Zakorzenienie
|
Jakie pieluchy kupujecie jak jedziecie do Polski? A może bierzecie zapas ze sobą? Jak poczytałam w necie ile tam kosztują pieluchy to się przeraziłam... Już się nie dziwię, że mama mnie pytała czemu tu kupuję drogie pampersy
A ja pytam: jakie drogie???
|
|
|
|
#4625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mnie dobre na dzien, na noc i wyjscia zakładalam pampki slyszałam jeszcze, ze w kauflandowskie sa dobre
|
|
#4626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W Polsce natomiast do wszystkich takich marketów mamy daleko i bez samochodu ani rusz, a ja nie mam prawka Najbliżej mamy biedronkę, ale nie wiem jak tam z jakością pieluch. Tż mówi, że weźmiemy zapas a potem wyśle nam paczkę
|
|
|
|
|
#4627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W pl są dobre właśnie z Biedronki pieluchy DADA.Tylko, że one podobno zaczynają się od rozmiaru 3. |
|
|
|
|
#4629 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziewczyny czy Wy też macie/miałyście takie bardzo delikatne bóle brzucha jak na okres bo mnie męczą co kilka dni i czasem trwają parę godzin. Czy to te skurcze przepowiadające? |
|
|
|
|
#4630 |
|
Wtajemniczenie
|
ewa ja mam i mialam ale takie krotkie
na pewno nie trwaly kilka godzin
|
#4631 | |
|
Zakorzenienie
|
Ano samolotem. Na początek i tak muszę mieć zapas, bo w kraju będziemy w piątek wieczoem, a w weekend na weselu.
Cytat:
My jedziemy na ponad miesiąc i tych pieluch to nam duuuuuuużo pójdzie
|
|
|
|
|
#4632 |
|
Zakorzenienie
|
Hanjah tez słyszalam, ze te dada sa dobre, ale niewiedziałam, ze to biedronkowe
niestety niewiem jak z rozmiarami, czy sa mniejsze...
|
#4633 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zjadłam dietetyczny obiad... ![]()
|
|
#4635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A pochwal się co dobrego zjadłaś
|
|
|
|
|
#4636 |
|
Zakorzenienie
|
Dlatego najlepiej wzisc tylko i wyłacznie niezbedne rzeczy, a pieluchy to mozna kupic tam...od razu nie zbankrutujesz
![]() Ja np. musialam wziasc konika morskiego z Fisher Price, bo synek tylko przy tej melodii zasypia, wziełam tylko z 4 pieluchy tetrowe, kilka rzeczy ładniejszych na wyjscia, a tak to na nas juz ubrani czekaly w Pl ( mama zawsze cos na jakis promocjach wyczaiła w marketach, a to ciocia kupiła, znajomi) i tak mielismy w czym chodzic, jeszcze od przyjaciół dostalismy po synku a na koniec wziełam te najładniejsze i rozmiarem dobre rzeczy a reszte zaniosłam sasiadce, bo ma synka 2 miesiecznego![]() A na obiad mialam kurczaka z warzywami zapiekany w piekarniku (piersc kurcz, papryka czer, zielona, cukinia, troszke zielonej fasolki, cebulka) moja inwencja twórcza, ale pyszne było
|
#4637 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
blonde u nas jest kurczak z rosolu zapiekany z ryzem i warzywami ![]() tylko ze moj nie jest ietetyczny
|
|
#4638 |
|
Zadomowienie
|
Blonde no to musial byc dobry obiadek
ja dzis bede jadla karczek z mlodymi ziemniaczkami:PHanjah ja sprawdzilam tescowskie pieluchy i byly calkiem fajne mieciutkie ale na noc to i taqk pampersy bo te tescowe tylko na dzien wiec w PL napewno beda ![]() Ja lece z mala pod koniec sierpnia i mama powiedziala ze mam jej wziasc tylko ubrania na pierwszy dzien a reszte kupia dziadki sie przejeli rola haha tata na emeryturze a ze ma 51 lat to poszedl do innej pracy i stwierdzil ze zarabia na wnusie
|
|
|
|
#4639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a na podwieczorek mam dzisiaj budyn czekoladowy na mleku 0,5% ze słodzikiem...tzreba sobie jakos radzic ![]() Kasia super, ze rodzice tak pomagaja
|
|
#4640 |
|
Wtajemniczenie
|
dobra nie bede gorsza... tez zroie budyn :P
tym bardziej ze cos za mna chodzi od rana i nie wiem co
|
#4641 | ||||
|
Zadomowienie
|
Siedzi sobie w srodku i ma sie dobrze
![]() Cytat:
![]() Ide zaraz do poloznej, bo w koncu trzeba sie bedzie rozpakowac a tu juz 2 dni po terminie.Cytat:
Cytat:
Cytat:
A na obiad dzisiaj pierogi z mieskiem
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
||||
|
|
|
#4642 |
|
Wtajemniczenie
|
gaviscon ja pije nalogowo od ok 25go tygodnia
tylko ze mi braklo i sie mecze na rennie - a rennie nie dziala
|
#4643 |
|
Zakorzenienie
|
Ja doznałam szoku dzisiaj.
Wystawiłam na all moje spodnie ciążowe, które w 9 miesiacu byy opiete na mej doopie. Pewna Pani pisze do mnie zapytanie ile one mają w doopie.To ja mierze i oczom nie wierze.120cm aż wziełam i zmierzylam ile mam teraz i 100 tylko
|
|
|
|
#4644 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja w dupie nic nie przytylam w sumie nigdzie nie przytylam tylko w brzuchu no i cyckach ale ciagle jestem na plusie i brzuch taki obwisly :/ mam nadzieje ze sie wsiaknie :PPotty ja tez mialam zgagi i to straszne hehe ale w dniu porodu sie skonczyly
|
|
|
|
|
#4645 |
|
Rozeznanie
|
Ale te skurcze przepowiadające to jest ból jak na okres? Wolę się Was spytać bo jak idę do GP albo do położnej to dla nich jest wszystko normalne i wszystko ok
Zapomniałam napisać że byłam wczoraj u położnej. Mały ma 33,5 cm w 33 tc. a 2 tygodnie temu miał 33 cm. Ja mam wrażenie że to mierzenie brzucha jest bardzo niedokładne A jeśli chodzi o skurcze przepowiadające to kiedy zaczełyście mieć?
|
|
|
|
#4646 |
|
Wtajemniczenie
|
jejku trudne pytania ewa...
mnie pobolewa brzuch jak na okres ale nie wiem czy to sa skurcze i czasami robi sie taki twardy i jednoczesnie tez boli a czasami mnie cos zakluje roznie... malo pomocna jestem wiem... kurcze moje spodnie tez juz sa za ciasne w dupie az sie zmierze dzis ![]() a co do tego mierzenia to tez mi sie tak wydaje w 35tyg moja polozna mnie wymierzyla na 34cm a w 36tyg inna wymierzyla na 33cm jutro ide do mojej i ciekawa jestem co nam wyjdzie i bonus zdjecia z okazji 38 tygodnia
|
#4647 |
|
Zakorzenienie
|
piekny brzusio
az zaczełam tesknic![]() Mi czesto twardnial brzuch i dosc szybko, jeszcze pracowalam to juz przed 27 tyg...beda c w POlsce w 28 tyg gin kazal mi lezec i bardzo duzo odpoczywac bo prawdop. szybciej urodze...i urodziłam Niewiem jak chodzilam ostatnie tyg, bo do szpitala przyjechalam juz z pełnym rozwarciem...wody mi odeszły przed samym wejsciem![]() Potty tak to sa skurcze, jak boli jak na okres Ja nigdy nie miałam bolesnych okresow i ciezko mi było stwierdzic czy mam skurcze...za to bardzo bolały mnie plecy...co sie okazalo były to skurcze krzyzowe...w sumie kilka dni przed porodem lezałam plackiem bo nie wytrzymywałam z bólu...najgorzej w nocy...byłam na nospie całymi dniami... To zem sie rozpisala...troche wspomien Syn mi taka kupe zrobil przed snem, ze mnie az odrzuciło...musialam go do zlewu wsadzic matko co za smierdziele teraz robi, jak juz je jedzenie ze słoiczków
|
#4648 |
|
Wtajemniczenie
|
a nie wyglada na opadniety nie?
czy to raczej moje odczucie ma byc ze opadl niz to na jaki wyglada??? blondi jak ja sie bede z takimi kupsztalami zmagac to twoj juz prawie bedzie na nocnik siadal
|
#4649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe, bo skurcze przepowiadające sa normalne ![]() Mogą przybierać ostać bólu miesiączkowego. Ja swoich nie pamietam zupełnie, ale skurcze Braxtona Hicksa mogą wystąpić średnio od 20 tygodnia ciąży. A położna warto pytać, może bardziej szczegółowo i dociekliwie. A jak jest ok to tylko się cieszyć. Potty jaki zgrabny brzuszek
|
|
|
#4650 |
|
Zakorzenienie
|
Ciezko mi stwierdzic czy opadł
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:53.

)

Twój brat zawodowo kulturystyke uprawia?
aż wziełam i zmierzylam ile mam teraz i 100 tylko
A jeśli chodzi o skurcze przepowiadające to kiedy zaczełyście mieć?
az zaczełam tesknic