|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI
Po wyjazdowej przerwie wtorkowe U pomidorowe:
I: trzy kromki razowca z masłem i pastą łososiową, kilka moreli, kawa z mlekiem; II: jogurt naturalny z garścią orzechów włoskich; III: pomidorowa zabielana, ale bez makaronu ani ryżu; na drugie leczo (cebula, pomidory , papryka, czosnek, cukinia, oliwa) z dwoma kiełbaskami i białym ryżem; kubek Kubusia; IV: kawałek tarty jagodowej własnej roboty z bitą śmietaną; kawa z mlekiem; V: dwie kromki razowca z masłem, majonezem, wędliną i pomidorem , kabanos, ogórek małosolny.PO: miseczka borówek amerykańskich. Wiem, że pomidory upchnęłam aż trzy razy, ale one są takie pyszne Edytowane przez niezamienna_juz_na_nic Czas edycji: 2010-07-27 o 20:52 |
|
|
|
#4622 | |
|
Raczkowanie
|
Śniadanie, zamiast kiełbasy 2 jajka na miękko/twardo + 2 kromki chleba razowego z masłem (chyba, żę nie łączysz ww z tłuszczem, choć wg. mnie w sumie się nie da) i szczypiorem, kilka rzodkiewek
II śniadanie: po co to jabłko? teraz jest tyle innych pysznych owoców których niedługo nie będzie..., więc np. miseczka czereśni + jogurt naturalny z miodem Obiad: ok, choć co do ilości pozostałaś baardzo tajemnicza Podwieczorek: na tego omlecika warzywka i super Kolacja: zamiast tego bezwartościowego konserwowego ogóra dawaj świerze warzywa!!! ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4623 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo dziękuję za ocenę
a jabłka uwielbiam, stąd tak ich dużo u mnie ale dziękuję za porady, zastosuje się
|
|
#4624 |
|
Rozeznanie
|
Uuuuuu
![]() miałam dzisiaj "głoda" p.s.może być???? |
|
|
|
#4625 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki, Abigal
(pasta łososiowa domowa, a tarta pyszna, owszem |
|
|
|
#4626 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4627 |
|
Rozeznanie
|
P
1. jajecznica na masle z kukurydza, pomidorem, kiełbasą, oliwkami, szczypiorkiem, kromka razowca z maslem, sos słodko-kwasny/ garsc mieszanki studenckiej 2. 2 placki ziemniaczane z mizeria z ogorkow (+smietana, cebula), ketchup, rożek nugatowy 3. schabowy panierowany, mlode ziemniaki z koperkiem i maslem, mizeria jw, 2 duze ciastka (z cukrem, przelozone dzemem) 4. paczka lilastarsow,arbuz 5. owsianka na mleku z rodzynkami, slonecznikiem, cynamonem, cukrem, mieszanka/ garsc chipsow fit po: kawal arbuza, mieszanka studencka porcje spore
|
|
|
|
#4628 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czy Ty codziennie pijesz alkohol? widzę go w każdym Twoim jadłospisie, ilekroć tu zaglądam, a nie zaglądam wybitnie często... |
|
|
|
|
#4629 |
|
Raczkowanie
|
REDUKCJA
Śniadanie: płatki owsiane (30g) na mleku (0,5%), 75g wieśniaka, jabłko, cynamon II śniadanie: sałatka (pomidor, sałata, cebula, ogórek) + 75g wieśniaka, 30g chleba ciemnego Lunch: ta sama sałatka, znowu z tą samą ilością chleba, tylko tym razem zamiast wieśniaka była jakaś 1/3 puszki tuńczyka Obiad: 100g smażonego kurczaka, smażone pieczarki, wielki talerz brokułów i kalafiora (gotowane) Przegryzka: garść orzechów nerkowca, trochę suszonych owoców Kolacja: jajecznica z 2 jaj z papryką, szyneczką drobiową, szczypiorkiem i kromką ciemnego chleba (po namyśle stwierdzam, że chleb mogłam opuścić) Proszę o ocenę
|
|
#4630 |
|
Rozeznanie
|
ioannah....
tak,codziennie... ale to nie jest ten wątek..... |
|
|
|
#4631 |
|
Zakorzenienie
|
Podbijam Moje zalatane U : Śniadanie : *1 kromka pumpernikla z masłem i musem jabłkowo cynamonowo waniliowym*1 kromka pumernikla z białym serem i pomidorem *1/2 bagietki czosnkowej (tej z biedronki )garś rodzynek Śniadanie II: (na mieście) lód BIG BAMBI , Activia z płatkami , kostka czekolady miętowej Obiad: (Zjedzony dość późno efekt powrotu z zakupów) *1 "ala naleśnik" posmarowany almete śmietankowym na to warzywa troche groszku, fasolki, cukini, brokułu, kalafioru *1"ala naleśnik" ze startą ćwiartką jabłka posmarowany 1/2 musem jabłkowo cynamonowo waniliowym a 1/2 musem jabłkowo bananowym Kolacja: Szpinak smażony na oliwie z oliwek z jajkiem
|
#4632 |
|
Rozeznanie
|
Rrrr
1. (13.30- wstałam dopiero!) bieg krótki, i w ramach obiadu: gołąbek wybebeszony częściowo z farszu ryżowo- grzybowego, łyżka sosu pom. (obiady jem babcine, więc na redukcji jem po prostu mniejsze porcje) miska sałaty z warzywami, sosem vinegrette i pestkami dyni 2. 17: kromka chleba janosik posmarowana twarogiem z jogurtem, na to pstrąg wędzony i warzywa, pół brzoskwini odkurzanie, mycie, pastowanie auta- to jak siłownia, a6w 3. 21: tofu "usmażone" z kalafiorem, jakieś 90g tego tofu 4. 24: twaróg z kefirem Edytowane przez Anarchia Czas edycji: 2010-07-28 o 01:05 |
|
|
|
#4633 |
|
Raczkowanie
|
Moje wczorajsze, słodkawe Utrzymanie
I.2 kromki żytniego chleba z masłem, serkiem wiejskim, domową konfiturą truskawkową & 0,4 l kawy z mlekiem; miseczka agrestu II.2 gałki lodów w wafelku: cookies & straciatella; nektarynka III. Wieprzowa pieczeń wsw, ziemniaczki z koperkiem & gotowana kapusta IV. Maliny z jogurtem naturalnym, płatkami migdałowymi i płatkami Chocapic; 2 ciacha owsian posmarowane masłem orzechowy V. 2 kromki razowca z masłem, pasztetem drobiowym, kiszonym ogórkiem i zieloną pietruszką Po: Zielona herbata & chrupiąca marchewka. W międzyczasie 1,5 l wody, w tym jedna szklanka z cytryną. Wiem że nie jest idealnie, ale staram się pozbywać oporów & jeść to na co mam ochotę w danym momencie.
Życie to raj, do którego klucze są w naszych rękach. Edytowane przez mlecznaczekolada23 Czas edycji: 2010-07-28 o 08:18 |
|
|
|
#4634 |
|
Raczkowanie
|
Kika171 dzieki za ocene , jesli chodzi o tego turka czy tam inne serki tego typu to wszyscy sie dziwia ze ja je na slodko jjem ale co tam
![]() Bede sie starac tylko ja pracuje ale zawsze staram sie odpowiednio jesc to z wczoraj: U sn:miska płatków nestle fitness z czekolada! ,szklanka mleka 2% kawa z mlekiem,jabłko 2sn: green up, pizzówka spora o:dorsz smazony,warzywa na patelnie,surowka z kapusty k:maslanka naturalna,kanapka z szynką i pomidorem,herbata Edytowane przez latino18 Czas edycji: 2010-07-28 o 08:54 |
|
|
|
#4635 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
a słodkości wcale tak dużo nie ma![]() Cytat:
brakuje mi mięska. Cytat:
waga ok? ![]() Cytat:
![]() a na "głoda" jest metoda ---> DANIO Cytat:
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
||||||
|
|
|
#4636 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#4637 |
|
Zadomowienie
|
U:
Ś: jajecznica z dwóch jajców na masełku,cebulce i szynce do tego dwie grzanki razowe obłożone pomidorem i szczypiorem szklanka soku ze świeżych pomarańczy kawa z mlekiem IIŚ: jogurt naturalny z wkruszonymi dwoma paskami kinder bueno jabłko espresso O: krem pomidorowy( świeże pomidorki,bazylia,chilli, oliwki czarne) + makaron ryżowy D: looody! przynajmniej ze 2 gałkiK: będzie sushi made by siostra, do której idziemy z TŻtem na kolację wino białe
|
|
#4638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4639 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A pomidorki zdrowe, i teraz takie pyszniutkie, że aż trzeba szamać![]() Cytat:
waga w górę ?Cytat:
|
|
|
#4640 |
|
Zadomowienie
|
obiad zawsze gotuję rano
na kolację często wychodzę do kogoś lub gdzieś, więc wiem co będzie ostatnio jakoś tak wychodzi, często wpada coś pomiędzy,ale nie będę już dopisywać, bo sensu nie ma
|
|
#4641 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiejsze RRRR z prośbą o ocenę
![]() Śniadanie: mleko 2% z sante crunchy natural, duża starta marchewka z sokiem z cytryny II śniadanie: kanapka z białym serek i odrobiną musu jabłkowego <3 Obiad: makaron pełnoziarnisty, sos pomidorowy (pomidory, bazylia, czosnek, cebula, troche koncentratu przyprawy), kawałki piersi kurczaka Podwieczorek: serek wiejski, pomidor z cebulką Kolacja: jajecznica z 2 jajek z szynką, mały ogórek zielony
|
|
#4642 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4643 |
|
Raczkowanie
|
Już zapomniałam jak tu jest, dlatego tak profilaktycznie zajrzałam na NCJ
U Iśn. owsianka(a jakże inaczej ) - 7ł.+1ł.otrębów, garść rodzynek, papierówka(jabłko z własnego ogródkacoś pomiędzy: kawałek babki jabłkowo-cynamonowej(sama robiłam ) i kubas herbaty ze skrzypu zajęcia domowe(porządkowanie, prasowanie) + 20min. szybkiego spacerku w deszczu IIśn. 2 kromki słonecznikowego z masłem i: -sałatą, łososiem, pomidorem i musztardą -sałatą, wędliną, pomidorem i pietruszką +szklanka kefiru i spora papierówka Obiad Udko z kurczaka(smażone), kasza jaglana(ok.5ł.), surówka z ogórków kiszonych i cebulki(z oliwą) Podwieczorek 150g. twarogu mielonego wymieszanego z jabłkiem podprażonym na patelni z cynamonem i rodzynkami (taki fajny mus wyszedł )Kolacja 2 kromki grahama z masłem, sałatą, wędliną, pomidorem + talerzyk podsmażonych plastrów cukinii wysmarowanych chrzanem *Przez cały dzień wlałam w siebie 4 kubasy zwykłej kawy...coś z ciśnieniem nie tak, hm Oczywiście, z prośbą o ocenę
|
#4644 |
|
Zakorzenienie
|
Moje U :
Śniadanie: - 1 x kromka pumpernikla z białym serem i pomidorem - 1 x kromka pumpernikla z almette i pomidorem - Duża buła graham : 1/2 z masłem i serem żółtym i 1/2 z masłem i musem jabłkowo bananowym Śniadanie drugie : - Kubek gorącej czekolady , pomarańczo , miseczka borówek na to łycha lodów śmietankowych i skruszonych 5 płatków figuraków waniliowych Obiad: Makaron pełnoziarnisty rurki ( chyba była 1 szklanka) z warzywami cukinia,fasolka,groszek,ł yżka kukurydzy,fasolki czerwonej + troche kalafioru z bułką tartą (starta bułka orkiszowa zmieszna z oliwą z oliwek) Kolacja: Szpinak z jajkiem ![]()
|
#4645 |
|
Zakorzenienie
|
można prosić o przepis?
|
|
|
|
#4646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4647 |
|
Rozeznanie
|
U(cały dzień w biegu)
1.kawa z mlekiem, paluch (od musiorskiego), kwasne mleko(kupne) 2. drożdzówka grzebień z jabłkiem , kawa z mlekiem 3. 100 g twarogu z łyżeczką oleju z orzechów i 2 łyżeczkami tartych migdalów + 2 brzoskwinie 4. 4 kromki pieczywa chrupkiego ze słonecznikiem z serkiem orzechowym Tartare, inka z mlekiem ,małe jabłko 5. serek wiejski z oliwkami, cebulą bułka razowa z szynką + warzywka z oliwą i ziołami Beznadzieja miało być zdrowo a wpadły bezwartosciowe smieci
|
#4648 |
|
Zadomowienie
|
u
lepiej??
|
|
|
|
#4649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4650 |
|
Raczkowanie
|
Moje 'Ząbkowe' Uuu..
(wczorajsze..) ![]() Wiek: 15 lat Waga: 58kg Wzrost: 171 cm Przed śniadaniem - zaraz po przebudzeniu: szklanka wody z cytryną, szklanka zielonej herbaty.. Śniadanie: Grahamka (duża ) z masłem, obsypana słonecznikiem:-połowa z serkiem wiejskim, pomidorem, cebulką.. -połowa z szynką, ogórkiem, cebulką.. Kubek kakao na mleku 2% z łyżeczką cukru.. ![]() II śniadanie: Jogurt gratka (300g) z orzechami włoskimi, ziarnami słonecznika, brzoskiwnia, jabłko.. ![]() Obiad: Barszcz czerwony z makaronem pełnoziarnistym (dużoooooo), mięso wieprzowe (z zupy), furaaaaa buraczków (także z zupy) ![]() Podwieczorek: Średni lód włoski (waniliowo-czekoladowy, na mieście) ![]() Kolacja: 2 kromki chleba razowego z masłem: -dżemem jabłkowym, ziarmi słonecznika -serkiem wiejskim + warzywka Kubek herbaty z sokiem malinowym i miodem ![]() W ciągu dnia dużo wody, zielonej i czerwonej, ale też zwykłej herbatki ![]() Proszę o ocenkę
Mówię walcz~! Mówię uwierz! Mówię biegnij na szczyt! Mówię tańcz taniec życia jakby nikt nie patrzył! Aby bariery zmiażdżyć, wznieś ku niebu dłonie.. Póki masz siłę, jeszcze nic nie jest stracone! Edytowane przez Mirusiaa Czas edycji: 2010-07-28 o 20:23 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:58.

zabielana, ale bez makaronu ani ryżu; na drugie leczo (cebula, pomidory

a jabłka uwielbiam, stąd tak ich dużo u mnie

a słodkości wcale tak dużo nie ma

) - 7ł.+1ł.otrębów, garść rodzynek, papierówka(jabłko z własnego ogródka
)