|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4621 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-) cz.2
weronisia super zdjeci z usg.
moja ginka robi 2d - to njzwyklejsze z filmem za 150zl - zrozumialam ze cala wizyta tyle kosztuje. ![]() na 4d szkoda mi kasy [250zl] bo i tak za kilkanascie tyg po badaniu zobacze dzidzie na zywo ![]() nd morzem pokropilo troche i juz chmury poszly bokiem. wychodzi slonko i jeszcze 2h bedzie parowki. dopoki slonce nie zajdzie. no i ta woda zacznie parowac hah. dziewczynki czym moga byc spowodowane jednodniowki u doroslego?? moja mama 2 dni temu lezala prawie z 38temp. w 10 minut ja zlapalao. i dzis znowu ma 37.3 i dreszcze. pierwszy raz to na pewno od slonca, bo bylismy na plazy, wiec chyba doznala lekkiego udaru. ale dzis slonca nie bylo i bylismy tylko na spacerze. zreszta nie pierwszy raz jej sie to zdarza.... Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2010-07-13 o 16:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#4622 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Pogubilam sie, to masz jednak kota? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4623 |
Zakorzenienie
|
wiem wiem że do weta
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4624 |
Wtajemniczenie
|
Bardzo inteligentne i takie chytre
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4625 |
Wtajemniczenie
|
weronisia super,ze jest ok
|
![]() ![]() |
![]() |
#4626 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cieszy mnie bardzo ze twój synus zdrowiutki ![]() ![]() ![]() Moje malenstwo fika dzisiaj starsznie i chwilami uciska na to cos co powoduje ten cholerny ból ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4627 |
Wtajemniczenie
|
moja mała po paru dniach lenistwa tez zaczęła się wiercić. A nie ukrywam, że zaczynałam się martwić
#4628 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zaznaczam, że to zdjęcie zrobione jest od dołu, czyli od siedzenia ![]() Jak to zobaczyłam, od razu wiedziałam co to jest ![]() Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2010-07-13 o 19:29 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4629 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4630 |
Zakorzenienie
|
Do tych fotek trzeba miec zmysl przestrzenny
![]() Dziewczyny patrzcie na wozek z tej fotki, jak dla mnie PRZEOKROPNY, co to w ogole za malutkie kolka? masakra, ohydniejszego nie widzialam! http://www.wizaz.pl/forum/attachment...3&d=1278704960 edit: PS. nie mozna tej listy aktualnej z tp dac do 1 watku? albo chociaz link do postu z 7 strony?
28.05 - dokument do odbioru ![]() Aneckowo metal gora - 06.02.2012 metal dol - 12.06.2012 Edytowane przez Anecka Czas edycji: 2010-07-13 o 19:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#4631 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4632 |
Zakorzenienie
|
Anecka to są te tak zwane "wózki gwiazd" firma bugaboo, tez nie rozumiem dlaczeko tyle zachodu o te wozki bo są brzydnkie i strasznie niskie, a spacerowka to już wygląda jak krzywa koza
|
![]() ![]() |
![]() |
#4633 |
Zakorzenienie
|
jak mnie denerwuje ta zgaga
![]() Weronisia, juz gratulowalam na innym watku, ale powiem raz jeszcze,ze masz slicznego maluszka! |
![]() ![]() |
![]() |
#4634 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A próbowałaś siemienia lnianego na zgagę? Bo wiesz, ja go ciągle polecam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4635 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jutro kupie ![]() na razie jadlam po jednym Rennie,ale srednio pomaga |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4636 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dziewczyny, a jak sobie radzicie z tymi upałami? bo ja na moim 3 piętrze w bloku to już nie wiem, co ze sobą zrobić :/
Do you know that hue of my new blue jeans? Edytowane przez madzinka Czas edycji: 2010-07-13 o 20:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4637 |
Zadomowienie
|
hej
![]() 1. Weronia slodki Pascal i dzwoneczek - duzy.... ![]() 2. Kotek sliczny - lubie kotk iogladac ale nie lubie wsrod nich przebywac - jakos mnie draznia :/ a szkoda... 3. 2 d mozna nagrywac ale w lepszym sprzecie - u nas w miescia na ogol w prywatnych gabionetach, na NFZ czasem niektorzy daja zdjecie, ale nie wszyscy bo nie ma kasy na papier i tusz... tak tlumacza 4. Do kogo chodze? Chodze do dwoch lekarzy - jeden endokrynolog i ginekolog - kobieta - drugi prywatnie - i to on robi wszystko w 3 d - ale za kazdym razem i nie place za to dodatkowo - place 90 zl tak jak za prywatma wizyte... ma sprzecior ze ho ho i 3 ekrany jeden nad lozkiem okbiety drugi dla siebie 3 dla np. meza i rodzenstwa ![]() 5. Weronia - bedzi eciekawie w domku z maluchami ![]() 6. Jednodniowka - nie mam pojecia :/ ale jak piszesz ze to nie pierwszy raz to moze warto badania porobic?? 7. Aliszcze mialas problem z zajsciem?? 8. Ktos pisal dzis o znieczuleniu miejscowym - a jest taka mozliwosc u was w szpitalu??? |
![]() ![]() |
![]() |
#4638 |
Zakorzenienie
|
w koncu chlodno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4639 |
Zakorzenienie
|
Weronisia dzieki za szczegółowy opis zdjecia
![]() Ursull co tam u ciebie kochana ? Ja dzis nie byłam w pracy - lezałam , masowałam i zobaczymy co bedzie dalej. Nic miłej nocy ![]()
#4640 |
Zadomowienie
|
lece spac kobietki - dobrej nocy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4641 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4642 |
Wtajemniczenie
|
Zajadam sie wlasnie jogurtem
![]() ![]() Bylam z moim kotem u weta, na zastrzyk z kortyzonu i mi kicia znow odzyla. Wlasnie biega po ogrodku i lapie owady. Oj zeby jeszcze troche pozyla. W sercu i plucach szumy i dziwne dzwieki. Zbiera sie woda. ![]() Nasi znajomi polecili nam dzis bysmy wybierajac wozek zwracali uwage na to, by maxi cosi na niego pasowalo. Bo czesto dziecko zasypia w aucie a potem budzi sie przy przenoszeniu do wozka. Tylko ja nie jestem za tym, by dziecko spalo w maxi cosi poza jazda samochodem. Jakie jest wasze zdanie? |
![]() ![]() |
![]() |
#4643 |
Zadomowienie
|
witam
![]() wczoraj miałam wizytę i wszystko dobrze z dzidzią -szyjka się nie skraca, macica miękka, wyniki dobre i mam tylko magnez na skurcze nóg ![]() a dziś cały czas mi coś wycieka z lewej piersi i to nie tak jak do tej pory, że tylko na staniku miałam ślad teraz to czuje mokre poprostu wczoraj przyszedł zamówiony rożek -jestem z niego zadowolona (na tyle na ile mogę go ocenić bo to dopiero wyjdzie w używaniu) tylko muszę go wyprać bo śmierdzi nowością boli mnie ząb czy zęby i jadę dziś na wizytę Sysunia ja mam takie bóle -ale wczoraj lekarz mnie badał i powiedział, że wszystko dobrze a bóle się zdarzają -mam wtedy poleżeć jak nie pomoże to zjeść nospe ![]() Vikicullen-tam gdzie (chyba) pójdę na usg też wszystkie pomiary robi się w 2d Anecka no naprawdę beznadziejny ten wózek -kółka straszne i brzydkie ---------- Dopisano o 05:49 ---------- Poprzedni post napisano o 05:45 ---------- zastanawiam się czy iść na takie dodatkowe usg gdzie pani w klinice bada i mierzy wszystko dokładnie (2d koszt 150 zł a 3d 250 zł) -mój lekarz na usg ma mnie umówić dopiero na nast. wizycie czyli 10 sierpnia i nie wiem czy wszystko będę mieć tak dokładnie opisane jak opisują w tej klinice |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4644 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() ![]() maaaasakra ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() no i nudzi mi sie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4645 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Sanderinka co się stało że aż w szpitalu wylądowaaś?? ---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- Cytat:
![]() ![]() ROŻEK ![]() a jest on może usztywaniany z wyjmowanym spodem?? jaki kolorek, masz zdjęcie? ![]() DODATKOWE BADANIE Ja Ci powiem tak: zresztą już wklejałam stronkę jakie badanie do czego jest i co dzięki niemu można zbadać... Osobiście robiłam w 1 c. i w 2 też już nie mogę się doczekać ![]() Ale ogólnie mi chodzi o filmik pamiątkowy, szczegółowy opisik i spokój mojego serca, że maleństwo nie ma wad - a do tego jest właśnie 3d Poczytaj sonbie co do czego jest i jak masz ochotę i kasę możesz wydać to osobiście polecam - do tej pory wspominam to badanie - oczywiście w obecności męża ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4646 |
Zakorzenienie
|
Madzinka, wiem, że jest taki ośrodek, ale z tego, co się orientowałam - bardzo drogi. Ile płacisz?
A tak w ogóle to u mnie wreszcie chłodniej ![]() ![]() ![]() Od wczoraj coś mnie od czasu do czasu pokłuwa znowu po prawej stronie na dole. Lekarz mówił, że te kłucia więzadeł już powinny ustępować, ale w wielu miejscach czytałam, że mogą się zdarzać także w późniejszej ciąży.. A może to jakaś kolka, bo od wczoraj coś mnie wzdęcia męczą ![]() Żebym tylko nie dostała w tej ciąży zapalenia wyrostka... Podobno stosunkowo często się to zdarza, a ja już wielokrotnie w życiu miewałam takie bóle i lekarz nieraz mi mówił, że możliwe, że to wyrostek tak się grzebie i grzebie, i w końcu się "zapali"... Mam nadzieję, że jeśli już to poczeka do czasu jak dzidzia będzie na świecie ![]() Pelnia, kakao nie piję, bo nie przepadam, ale czekolady absolutnie nie unikam. W ciąży podobno bardzo się zwiększa zapotrzebowanie na ten pierwiastek i mimo jedzenia czekkolady wiele kobiet musi go suplementować ![]()
RAZEM OD 5.03.2000. ![]() Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 ![]() Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2010-07-14 o 07:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#4647 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja dziś byłam na badaniu krzywej cukrowej - za godzinkę lecę pobrać krew po obciążeniu. Ale ohydna ta glukoza - nie sądziłam, że coś może być tak słodkie, że aż niedobre ![]() Potem lecę na miasto pozałatwiać kilka spraw - ale boję się tego upału. Ostatnio raczej nie ruszam się z domu i przeraża mnie chodzenie po mieście w południe. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4648 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
no-spa mi nie pomaga... ![]() Cytat:
ja tez szukam jakiegoś szpitala co chronią krocze... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4649 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Szczerze Ci powiem ![]() domyslam sie tylko ze chodzi o fotelik mocowany na stelazu wozkowym? ![]() Mamy chicco trojkolowiec - jestem z niego zadowolona pod kaZdym wzgledem - jedyny jak dla mnie minus to budka z trojkacikami bez materialu - w ziemie sie sprawdza bo wsadzam bokiem reke etc... w deszczu superniaste ale na wietrzne dni beznadzieja, tyle ze zakladalam w takie wietrzyska folie przeciwdeszczowa i maluch nie marudzil ze mu wieje a i cieplej mial ![]() Ale nie o tym mowa ![]() Wiec w naszym jest fotelik mocowany do stelaza wozka - wlasnie jakby sie wyjelo z auta to zeby nie przekladac chocby w zimie idac do sklepu (bez gondoli bo by zakupow malpo weszlo do naszego brumbruma lub przenoszac dziecko do domu, ale to na ogol robilismy bez stelaza tylko za raczke od fotelika) Nawet jak dziecko zasnie Ci w foteliku to wyciagasz go w domu w pore zimowa by je rozebrac chocby na spiaco... okres naszego porodu przypada na zime - chyba ze ktos sie odwazy na balkon wystawic maluszka dopoki sie nie rozbudzi ![]() pomocny jest przy zakupach ale i to nie zawsze potrzebny bo przeciez do wozka fotelik mozna wsadzic... Po 5-6 mies. fotelik bedzie za maly na ogol na dl. dla dziecka wiec sie go i tak przenosi a dziecko juz ciekawsze swiata nie marudzi tak nawet po pobudce chyba ze glodne ![]() Teraz jakbym miala wybierac to powiem tak - fajnie jest miec, ale korzysci z tego jesli w komplecie z wozkiem nie ma malutkie... Sa kobiety, ktore po rynku chodza tak, ale to raczej w obecnej porze roku... Dodam ze super jest wozek, gdy gondola jest na clik clak... ale to tez kwestia moze byc nie musi... ![]() ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Cytat:
![]() ![]() Klinika - super ze taka macie mozliwosc - u nas niestety nie ma... a znieczulenie daja tylko wowczas jak ma sie c.c. Niby szpital z orderem Rodzimy po Ludzku ale wiadomo, ze odbiega od tego co za granica ![]() Osobiscie przechodze stres bo prawdopodobnie bede miec znowu c.c. ale to dopiero okaze sie przy skurczach jesli takowe bede miec :/ no i mam podwojny stres z tego powodu... przy 1 c. bylo inaczej -0 czlowiek nie wiedzial dokladnie jak bedzie czego moze sie spodziewac wiec i nie martwil sie za wiele - raczej lajcikowo do porodu podchodzilam - w tej mam obaw i lęku mnostwo :/ u la la |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4650 |
Zakorzenienie
|
Lutien, pozwolili Ci iść do domu po wypiciu glukozy?
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:46.