W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VIII - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. 4 6,90%
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! 1 1,72%
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. 8 13,79%
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. 6 10,34%
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. 1 1,72%
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. 11 18,97%
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! 1 1,72%
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki 1 1,72%
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy 0 0%
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna 1 1,72%
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny 11 18,97%
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję 8 13,79%
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. 2 3,45%
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. 0 0%
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. 3 5,17%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-06, 19:42   #4621
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Hej
U nas znowu gorączka Ja się niedługo zabiję jak tak dalej pójdzie. Oczywiście byliśmy u lekarza, który stwierdził, że dziecko zdrowe Tylko czemu ta gorączka????????????????? ??

A czemu Bartessa dostała bana stałego ??? Bo chyba coś przeoczyłam
Sto lat dla solenizantów

mamad1 dla Ciebie również wszystkiego najlepszego
nawet nie zauwazylam - no to musiala poszalec jak na stale dostala.

My powrocilismy dzis z rowerowej wycieczki - moja doopa. Marysi wybija sie zabek wiec pol drogi przeplakala, az w koncu usnela i spala az do domu. A teraz rozpalilismy grilla zjedlismy po kielbasce i moja panna szaleje po podlodze, a ja z wami. AAAAAAAAAAAAAA rzecz wazna - kask jak dla niej odpada, co jej zalozylismy byla histeria. Nie chciala w nim jechac, probowala go zdjac, jak jej zdjesmy bylo ok. Bedziemy probowac, bo wypadaloby zeby jezdzila ale nic na sile.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 19:50   #4622
dziubek79
Zakorzenienie

Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

MAmad skoro taka okazja to sto lat , spełnienia marzeń !!!!!!!!!!

Patik śliczne Wy

co do banów stałych to wiem,że można spróbować zadziałać u moderatora ale pytanie za co , wiem,że zdarza sie przywrócenie konta
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 20:06   #4623
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Mamad Sto Latek
Patik ale z Ciebie laska a malutka normalnie cud, miód
Brunetka dużo zdrówka dla Ali już teraz rozumiem twój opis na FB
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 20:15   #4624
iwonap79
Raczkowanie

witam się
nie było mnie długo
wczoraj wróciliśmy ze słowacji... było syuuuper
spróbuję coś nadrobić
iwona
iwonap79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 20:18   #4625
pieleszka
Wtajemniczenie

Mamad wszystkiego najlepszego
dla solenizantów wczorajszych i dzisiejszych ogromne

Brumku mam nadzieje, że chrzciny sie udały i którą sukienke założyłaś?? miałam pisać wcześniej, że obie bardzo gustowne

Patik śliczne obie jesteście, Haniołek cudny, a Dominikowi w odrapany nosek!

brunetko biedneście z tymi gorączkami...

i dla Zosi i Dominika Madzi i życzenia zdrówka!

witajcie kobiety

Hanka oczywiście nadal chora. w piatek byłyśmy u lekarza i nadal walczę z paskudztwem poprzez inhalacje, dostała też fenistil w kroplach, a jutro do kontroli i jeżeli nie będzie poprawy to dostanie antybiotyk piaty już ...na szczęście w tym wszystkim nie ma gorączki, więc w te ciepłe dni siedziałyśmy na dworze i odpoczywałyśmy. teraz weekend spędziliśmy dla odmiany u teściów. pogrilowaliśmy, poodwiedzaliśsmy starych znajomych męża - wszyscy Hanka zachwyceni, a 4 letni synek znajomych sstwierdził, że Hania taka ładna, że może być jego dziewczyną, bo w przedszkolu całym ładniejszej nie ma

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 20:21   #4626
patik87
Zakorzenienie

no u majówek jena miała bana i ją przywrócili...
Stary 2012-05-06, 20:24   #4627
piwnooka77
Raczkowanie

Witam,

nie dam rady nadrobić. Przejrzałam na szybko parę stron i przyznam się, że głównie skupiłam się na zdjęciach... dzieciaczki śliczne, po prostu - cud, miód... i mogłabym długo same ochy i achy pisać , sama buźka się cieszy oglądając maluszki.... a i mamom niczego nie brakuje...

U nas wszystko w porządku, wszyscy zdrowi (odpukać), Helena każdego dnia coraz bardziej rozkoszna, raczkuje, siada i czasami przymierza się do wstawania... a do tego to bardzo pogodne dziecko.

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Kobietki nadal karmiące UU - jak radzicie sobie z nadwyżką pokarmu?
nie mam nadwyżki...

wszystkiego najlepszego dla wszystkich jubilatów - tych małych i tych dużych !!!
piwnooka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 20:28   #4628
agadus
Wtajemniczenie

hej
przepraszam że nie odniosę sie do Waszych postów, no, może do kilku,
nic nie pisze bo po całym dniu jestem padnięta i szczerze to juz nie chce mi się ręką ruszyć, ale Was czytam,, dziewczyny zdrowe, wszystko ok,
Natka jestem jestem , dziękuję,że pytasz
Brumek, dziękuję Nati zdrowa
eve sama bym pojeździła na rowerze, ale jak na razie nie mam jak, a jak bym miała chwilkę to wole cos koło siebie zrobić( trzeba jakoś wyglądać ) lub sprzatnąć, chyba muszę jeszcze kilka lat poczekac :-D

brunetko
, kurcze nie wiem może to faktycznie zęby, bo co, nie ma na co zgonić, trzydniówka ju z była

o co chodzi z bartessą? co narozrabiała?, kurcze dziwna sprawa, może założyła już inny nick i nas podczytuje

100 lat dla dzisiejszych solenizantów, tych małych i dużych

aaaa i poproszę o Wasze kciuki, są magiczne, jutro jade do kliniki stomatologiczno-chirurgicznej wyrwać 8, ale to nie taka prosta sprawa, musza mi rozciąc dziąsło, przeciąć kość i rozwiercić ta 8 i wyciągać po kawałku bo tak rośnie,że ni hu hu nie wyjdzie sama, boję się jak cholera, już na sama mysl mam mokre dłonie, mam na 15 i ściskajcie kciuki bardzo prosze,żeby nie bolało, iżeby szybko poszło

Kajool jak tam w poznaniu??

Marina ależ Ty masz kości policzkowe

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 20:35   #4629
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Na osiem miesięcy Radkowi wyszedł pierwszy ząbek (teraz ma już 4)
A na dziewięć miesięcy zaczął stawać na nóżkach
no to gratulacje
Cytat:

Kobietki nadal karmiące UU - jak radzicie sobie z nadwyżką pokarmu?
nijak, bo nie mam takiej
Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Cześć!
Wpadłam na chwilkę powiedzieć, że żyjemy ale chorujemy, tzn. Zosia W pt dr powiedziała, że jest mała infekcja na krtani, ale moim zdaniem pogarsza się jej, katar i zawalony nosek spać nie dają, choć humor jak najbardziej dopisuje, dzielna moja mała
oj...zdrówka!
Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Natka wysłałam jej wczoraj czy w piątek całość, narazie cisza, czekam max tydzień na jej odzew. Wcześniej 1,5 mca temu wysyłałam jej cząstkowe rozdziały i nie odpisywała, mimo moich tel do niej. Czarno to wszystko widzę, kasę biorą za opiekę nad magistrantami i taka ignorancja..

współczuję..... trafiłaś na taką z jaką ja się musiałam użerać. Też wszystko na ostatnią chwilę... jedyne wyjście to nie przejmować się zbyt mocno. W ostateczności skarga na nią...

a zdjecia śliczne!

Cytat:
Okno na oścież otwarte, czuję bzy kwitnące i sąsiada. Uwielbiam maj.
a sąsiad też bzami pachnie?

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
aaaa i poproszę o Wasze kciuki, są magiczne, jutro jade do kliniki stomatologiczno-chirurgicznej wyrwać 8, ale to nie taka prosta sprawa, musza mi rozciąc dziąsło, przeciąć kość i rozwiercić ta 8 i wyciągać po kawałku bo tak rośnie,że ni hu hu nie wyjdzie sama, boję się jak cholera, już na sama mysl mam mokre dłonie, mam na 15 i ściskajcie kciuki bardzo prosze,żeby nie bolało, iżeby szybko poszło

no to mocne!

mamad1, STO LAT!!!! Duuuużo spokoju, cierpliwości, i oby wszystko się poukładało!

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 20:37   #4630
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Dziewczyny a macie jakis przepis na gofry?
Probowałam kilku z internetu, ale zawsze jakies takie skapciałe wychodziły
U mnie maz zawsze robi, ale sekret tkwi w tym, zeby po usmażeniu na chwile postawić je w pionie, lekko pod skosem do ostygniecia. Jak mają opływ powietrza z obu stron (nie leżą) to robią się chrupiące.

Dołączam się do mam zabieganych. Kończy się nam właśnie super dlugi weekend, ktory spędziliśmy razem. Nacieszyliśmy się sobą, pospotykaliśmy ze znajomymi, a Kropka spędzała całe dnie na spacerach. Teraz mam siły wracać do pracy od jutra.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 20:38   #4631
agadus
Wtajemniczenie

zostawiłam cos w klubie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-06, 20:49   #4632
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Uwaga pocieszam

Bedziesz tak znieczulona ze ni hu hu nic nie poczujesz może odgłosy beda nie za ciekawe. Jak zabieg bedzie robił chirurg to juz w ogole nie masz sie co martwić. Tylko najedz sie wcześniej, po zabiegu nie pojesz, a i na głodniaka cieżej znieczulić SERIO!!!!
Przygotuj sobie w domu zimne okłady, duzoooo zimnych okładów.
I powodzenia

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 20:50   #4633
iwonap79
Raczkowanie

dziękujemy za życzenia i przekazujemy reszcie solenozantów
iwona
iwonap79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 20:55   #4634
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Uwaga pocieszam

Bedziesz tak znieczulona ze ni hu hu nic nie poczujesz może odgłosy beda nie za ciekawe. Jak zabieg bedzie robił chirurg to juz w ogole nie masz sie co martwić. Tylko najedz sie wcześniej, po zabiegu nie pojesz, a i na głodniaka cieżej znieczulić SERIO!!!!
Przygotuj sobie w domu zimne okłady, duzoooo zimnych okładów.
I powodzenia
jejku dziękuję, no tak zapomniałam że Ty specjalistka, tak mi bedzie robił chirurg, ale na sam dźwięk wierteł i zapach słabo mi sie robi, w ogole w przyszłym tygodniu idę się zapisać do stomatologa bo mam do zrobienia3 zęby, nie ma dziur, ale w jednym mszę plombę zmienić, wstyd sie przyznac ale od porodu nie byłam u stomatologa, i pomysleć ,że na tego chirurga sama się zdecydowałam, bo i tak by mnie to nie mineło, a jakby podeszło ropą to żadne znieczulenie by nie pomogło, jak na razie nic nie boli, nie puchnie, ale... i tak i tak trzeba zrobić

dziękuję jeszcze raz za dobre rady, najem się napewno, a później bedę musiała zgłosic się na zdjęcie szwów? czy to są takie rozpuszczalne?

Stary 2012-05-06, 20:56   #4635
meszsares
Zadomowienie

hej Dziewczyny,
witam sie po dluzszej nieobecnosci
Jakos mi ostatnio dnia nie starczalo, zeby pobyc na wizazu. Obie moje panny staly sie megasbsorbujace to raz,
a dwa, ze duzo czasu spedzamy teraz na dworze/polu - pochwale sie moze przy okazji, ze kupilam sobie ogrodek dzialkowy, a za dwa dni jak przejde obowiazkowy kurs na dzialkowca (!) to bede dzialkowcem pelna geba
Blana teraz nie daje mi odejsc od siebie na krok, boje sie o nia, bo caly czas chce chodzic i to na dwoch nogach, liczy sie tylko to! wiec jak jej nie podtrzymuje to wspina sie na sciany, stoly, meble i dawaj! CHODZIC, CHODZIC CHODZIC
Wszystko wskazuje na to, ze juz niedlugo rece mamy nie beda potrzebne nawet do asekuracji z czego sie ciesze, bo peka mi juz kregoslup.

sorry, nie nadrobie Was
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 21:00   #4636
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję jeszcze raz za dobre rady, najem się napewno, a później bedę musiała zgłosic się na zdjęcie szwów? czy to są takie rozpuszczalne?
Rozpuszczale, ale zazwyczaj po ok.tygodniu zdejmuja, bo rozpuszczaja sie dłużej, a w buzi troche przeszkadzają.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 21:12   #4637
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Jutro idziemy na wesele i Agata pierwszy raz zostaje beze mnie na noc. Boje się...
No i jak po weselu??
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 21:13   #4638
agadus
Wtajemniczenie

a dziewczyny zapomniałam napisać, tyle tematów jest, super, fajne powymyslałyście, szkoda,że mozna tylko jeden glos oddać

Stary 2012-05-06, 21:18   #4639
iustyna1
Wtajemniczenie

Meszsares ! Tęskniłam
Jeszcze JustPi brakuje.
AgaG szkarlatyna.... no nie
Wodaqua, Pieleszko zdrówka dla dziewczynek
Mamad wszystkiego najlepszego i spełnienia marzeń!!!
Patik nadal się cieszę, że lepiej u Ciebie

Ślub - nasz odwołany z powodów finansowych (nie dostaliśmy kredytu...). Może za rok.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 21:25   #4640
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Dziekuje jeszcze raz za zyczenia.

Mamad Sto Lat !!!!!!

Iustyna smutne Troche i przykre, a chrzciny będziecie robic Zuziakowi czy tez odkładacie narazie ?

U mojego Tz w rodzinie był przypadek ze chrzcili 3 latke, tylko babka krzywo patrzyla.
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 21:40   #4641
iustyna1
Wtajemniczenie

Stronczku musimy odłożyć chrzciny, bo bez ślubu nie chcą jej ochrzcić. Tż objechał kilka kościołów. Babcie i prababcie marudzą, ale co mamy zrobić? Już się dwie zdeklarowały, że one pójdą i porozmawiają z proboszczami . Prosiliśmy, żeby dały spokój.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-05-06, 21:52   #4642
brumek
Zakorzenienie

Udało się, było bosko! Tymek dzielny, pogodny, piękny, kocham go na zabój i pękam z dumy
Szczegóły potem, moje kochane dziewczynki
Stary 2012-05-06, 21:57   #4643
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Udało się, było bosko! Tymek dzielny, pogodny, piękny, kocham go na zabój i pękam z dumy
Szczegóły potem, moje kochane dziewczynki
a co a co???

Stary 2012-05-06, 22:22   #4644
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Agadus, chrzciny Tymcia

Iustyna a niech marudza. Tak mi sie przypomniało, ostatnio kolega tz chrzcil tez dwie swoje córki 3 i 4 lata sama im sukienki kupowalam.
A z chrztem Kuby nie było problemu ?
Stary 2012-05-06, 22:24   #4645
brumek
Zakorzenienie

MAMAD - STO LAT, MOJA KOCHANA!!!
Życzę Ci z całego serca, żeby życie wróciło na spokojne, właściwe ścieżki. Żebyście się odnaleźli na nowo i byli szczęśliwą rodzina We własnym domu, tylko Wasza trójeczka

Dziękuję za kciuki, cioteczki

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
Brumku kciukasy za chrzciny, widze, że nałóg nie daje Ci spokoju i nawet w taki dzień tuz przed wyjściem musiałas do nas zajrzećAle fajnie tak wiedzieć co u Was na bieżąco, pewnie jeszcze tu zajrzysz w trakcie przyjęcia
Nie jest tak źle ze mną bo z przyjęcia się nie wymykałam Rano mogłam pisać, bo dziecko spało na mnie, więc i tak nie mogłam robić nic innego

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Brumku, udanych Chrzin i oby pogoda Wam dopisała! Czekam na zdjęcia wyświęconego Tymka. Musisz koniecznie o siebie zadbać! To zasłabnięcie to pewnie wina przemęczenia (przygotowania do Chrzcin, wieczorna praca i opieka nad Tymkiem to niezły wysiłek dla organizmu, a Ty na pewno się nie oszczędzasz)

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
No i zapomniałam wcześniej napisać, że mamy nową interaktywną "zabawkę". Przyjechał z Nami kot rodziców z racji ich wyjazdu nad morze. Śmiejemy się z tż, że Hania przy nim zacznie chodzić i mówić. Na razie gada do niego po swojemu i aż się trzęsie jak go widzi. Dzisiaj jak oboje siedzieli na łóżku to powiedziała do niego "Adaś". (wabi się Aleks)

Spodobała mi się Twoja definicja kota

Cytat:
Chodzi mi o to, że Malwinka jedząc na przykład deserek nie chce później już piersi, a jak już weźmie, to ssie tylko chwilkę i mam wrażenie, że opróżnia pierś "do połowy". Kolejnym razem daję jej tą samą pierś, a w tym momencie druga jest już pełna. Wieczorem przed snem wyjada tylko z jednej, więc mam cały czas pełną jedną pierś. Dzisiaj w nocy nawet sama ją obudziłam (o 3 nad ranem), bo już mnie bolała pierś z nadmiaru pokarmu. Zastanawiam się, czy powinnam odciągać część tego mleka, ale wtedy napędzę laktacje jeszcze bardziej.
U mnie nie ma takich sytuacji, bo Tymek dalej je tyle samo mleka, co kiedyś albo i więcej. Nawet jeśli zje normalne jedzenie, to od razu rzuca się na pierś.

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Wpadłam na chwilkę powiedzieć, że żyjemy ale chorujemy, tzn. Zosia

Zosiu, szybciutko zdrowiejemy!!!

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Domek też nie był ubrany w "chrztowe" i nawet o dziwo nie wzbudzilo to aż takiego szumu
U nas jednak tez nie wzbudziło

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
A czemu Bartessa dostała bana stałego ??? Bo chyba coś przeoczyłam
Że co

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Domkowy nosek...
Och jej, musiało zaboleć

Cytat:
Jeszcze troszkę nas z dzisiaj
Patik, pięknie wyglądasz

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
Brumek Ewcia miała n chrzest blado-różowy płaszczyk i balerinki takiego samego koloru.Sukienka i rajstopki białe- była zdziwiona-do ostatniej chwili chciała dokupic białe butki i kurteczke.Nie zgodziłam sie i dobrze bo wszyscy byli zachwyceni. A na róż nawet nikt nie zwrócił uwagi. Sukienka tez z reszta bawełniana w drobne kwiatuszki a nie satynowa. Nic specjanie nie kupowałam
czekamy na relacje!!!
U nas na szczęście ani teściowej, ani nikomu nie przyszłoby do głowy wtrącać się w to jak mam go ubrać
Ale teściowa mi akurat dzisiaj podpadła, tylko czym innym

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
1. Brumku mam nadzieje, że chrzciny sie udały i którą sukienke założyłaś?? miałam pisać wcześniej, że obie bardzo gustowne

2. Hanka oczywiście nadal chora. w piatek byłyśmy u lekarza i nadal walczę z paskudztwem poprzez inhalacje, dostała też fenistil w kroplach, a jutro do kontroli i jeżeli nie będzie poprawy to dostanie antybiotyk
1. Tę różową, Pieleszko
2. Kurczę, fatalnie macie ztymi chorobami Niech to się wreszcie skończy!!! Oby się udało bez antybiotyku!

Cytat:
aaaa i poproszę o Wasze kciuki, są magiczne, jutro jade do kliniki stomatologiczno-chirurgicznej wyrwać 8, ale to nie taka prosta sprawa, musza mi rozciąc dziąsło, przeciąć kość i rozwiercić ta 8 i wyciągać po kawałku bo tak rośnie,że ni hu hu nie wyjdzie sama, boję się jak cholera, już na sama mysl mam mokre dłonie, mam na 15 i ściskajci kciuki bardzo prosze,żeby nie bolało, iżeby szybko poszło
To jeszcze dodam do rad Carmelki, żebyś wzięła sporo chusteczek higienicznych, bo jak wyjdziesz od dentysty i będziesz sobie szła ulicą do domu, to z ust będzie Ci się wylewała ślina z krwią i nie będziesz mogła tego powstrzymać
Ja też miałam usuwane chirurgicznie ósemki, wszystkie cztery i wszystkie były pod dziąsłami, tak jak piszesz. Sam zabieg nie boli, bo działa znieczulenie. Gorzej nieco następnego dnia. I jeszcze następnego... I może jeszcze kolejnego
I te dźwięki są nie do opisania Ale mi się podobały
Stary 2012-05-06, 22:37   #4646
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Brumciu czekam Na relacje
Stary 2012-05-06, 22:43   #4647
brumek
Zakorzenienie

Z chrztem było tak:

oprócz nas była jeszcze trójka innych dzieci chrzczona. I wszystkie były dość spokojne. Tymek nie płakał, ale cały czas czymś się zajmował: to usiłował odkręcić taki haczyk do wieszania torebek w kościelnej ławce, to zjadał karteczkę "ZAREZERWOWANE" na naszej ławce, to zaczepiał ojca drugiego dziecka
Przy polewaniu łebka chyba się przez sekundę wystraszył, bo oczka wytrzeszczył i się spiął, jak podeszło trzech facetów (ksiądz, ministrant, ktoś tam jeszcze i jakiś fotograf) i zaczęło nad nim gwałtowne ruchy wykonywać, ale szybko go podrzuciłam do góry i już było ok. Pod koniec mszy zaczął śpiewać, ale do końca wytrwaliśmy
I mój brat, jako ten świadek, normalnie świecę zapalił i wszystko było jakby był "normalnym" chrzestnym
A od nas ksiądz w całym tym zamieszaniu w zakrystii przed mszą nie wziął ani karteczek od spowiedzi (i dobrze, bo mąż w końcu nie poszedł ), ani pieniędzy!
Potem szybko do domu wpadliśmy po kilka rzeczy, podstawiłąm Tymciowi pierś i tak się przyssał, że jadł i jadł i jadł. Tak mu Duch Święty podziałał na apetyt
U mamy wszystko było pięknie przygotowane. Żarcie pyszne. Nie odwdzięczę się jej do końca życia!
Tymek tryskał cały dzień humorem, słał uśmiechy i ani ślad z jego strachu przed ludźmi nie został. Cały dzień nie spał, a do 20 był pogodny i rozgadany

I tylko jedno mi się nie podobało:
Niby nic strasznego nie robiła, ale cały czas miała Tymka na rękach. Nie dała się nikomu do niego dotknąć i mnie to wkurzyło Bo ja sie zawsze staram tak sprawiedliwie robić, ze np. zabieram go swojej mamie, jak go chwilę trzyma, żeby teściom nie było przykro, że ona ma, oni nie. A ta dzisiaj o nikim nie pomyślała, z nikim słowa nie zamieniła CAŁY DZIEŃ, tylko go trzymała. Nawet jak płakał nie chciała oddać! Ocywiście zabierałam na jedzenie itp, ale zaraz podlatywała i brała znowu. Chciałąm go na chwilę dać starszej siostrze męża, bo ona w Tymku zakochana i bardzo ją lubię, to wytrzymała niecałe 2 minuty i go jej wyrwała. Pod jakimś pretekstem ja go zaraz wzięłam i potem znowu dałam tamtej, a teściowa znowu po minucie go przejęła
I co za tym idzie na WSZYSTKICH (oprócz 3) zdjęciach z przyjęcia Tymek jest z teściową I to mnie wkurza najbardziej. Na równi z tym, że moja mama taki kawał roboty dla nas odwaliła, a wnuczka nawet 5 sekund nie miała na rękach
W ogóle Tymek nigdy dotąd nie był tyle poza moimi i męża rękami co dziś No i nie byłoby źle, gdyby nie tylko ona go miała. Bo to niemiłe było dla innych po prostu.
I jak już się żalę, to wspomnę jeszcze, że nie znoszę jak teściowa, gdy Tymuś zapłacze i wyciąga do mnie raczki, odbiega z nim i mówi: "uciekniemy od mamusi", "nie chcesz do mamusi", "nie dam cię mamusi". On płacze, ale ona nie chce oddać. Zawsze i tak oddaje, bo albo ja, albo maż go zabieramy (),ale jakoś mi przykro gdy tak mówi

No i ponarzekałam sobie, a w gruncie rzeczy dzień był cudowny i udany. Tymuś już nie jest poganinem Zdjęć nie mam na razie oprócz tych z
Stary 2012-05-06, 22:51   #4648
iustyna1
Wtajemniczenie

Brumek cieszę się, że impreza udana! Z tymi to chyba już tak jest... No i czekam na jakieś zdjęcia .

Moja za to na siłę chce nauczyć małą chodzić. Do chole.ry Zuza ma tylko 10 miesięcy, ma jeszcze czas! Pójdzie jak będzie gotowa a ja nie będę jej na siłę prowadzać - to właśnie usłyszała . Już jej nie prowadza.

Aaaa za tydzień Mistrzostwa Polski Instruktorów - będę prosić o kciuki!
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-05-06, 22:51   #4649
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Brumek super ze sie wszystko udało. A te to tak juz chyba w genach maja. Moja wiedziała ze przegiela z tym obiadem na chrzciny i sie trzymała ode mnie i Wiki z daleka. Za to w SWIETA jak byliśmy u Tz rodziny to sie nią rządziła jak swoją. Nawet mi ja z lezaczkiem z pokoju wyniosła bez zapytania mnie o zgodę
Trzeba Moze było jej delikatnie uwagę zwrócić

Iustyna przypomnij jeszcze o tych kciukach w stosownym czasie

Nooo i Twoja teściowa nie odbiega od normy
Stary 2012-05-06, 22:56   #4650
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

tak na szybko

Brumeczku byłam myślami dziś z Tobą i trzymałam kciuki, ciesze ze sie udało i czekam na relacje i fotografie

Mamad i Stronczek
przyjmijcie urodzinowe buziaki
agadus kciuki zaciśnięte

My dzis spedzilismi miło dzien na komuni mojego ślicznego Chrześniaka
Jasiek był cudowny non stop się śmiał z przerwami na jedzenie

pozatym od 2 dni staram się spakować

wkleje fotke z dzisiaj
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_2209.jpg (98,9 KB, 57 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2233.jpg (80,5 KB, 60 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2203.jpg (76,2 KB, 51 załadowań)

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości