|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
4 | 6,90% |
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
1 | 1,72% |
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
8 | 13,79% |
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
6 | 10,34% |
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
1 | 1,72% |
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
11 | 18,97% |
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
1 | 1,72% |
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
1 | 1,72% |
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
0 | 0% |
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
1 | 1,72% |
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
11 | 18,97% |
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
8 | 13,79% |
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
2 | 3,45% |
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
0 | 0% |
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
3 | 5,17% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4621 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Cytat:
My powrocilismy dzis z rowerowej wycieczki - moja doopa. Marysi wybija sie zabek wiec pol drogi przeplakala, az w koncu usnela i spala az do domu. A teraz rozpalilismy grilla zjedlismy po kielbasce i moja panna szaleje po podlodze, a ja z wami. AAAAAAAAAAAAAA rzecz wazna - kask jak dla niej odpada, co jej zalozylismy byla histeria. Nie chciala w nim jechac, probowala go zdjac, jak jej zdjesmy bylo ok. Bedziemy probowac, bo wypadaloby zeby jezdzila ale nic na sile.
![]() |
#4622 |
Zakorzenienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
MAmad skoro taka okazja to sto lat , spełnienia marzeń !!!!!!!!!!
![]() Patik śliczne Wy ![]() co do banów stałych to wiem,że można spróbować zadziałać u moderatora ale pytanie za co , wiem,że zdarza sie przywrócenie konta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4623 |
Zakorzenienie
|
Mamad Sto Latek
![]() Patik ale z Ciebie laska ![]() ![]() Brunetka dużo zdrówka dla Ali ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4624 |
Raczkowanie
|
witam się
![]() nie było mnie długo wczoraj wróciliśmy ze słowacji... było syuuuper spróbuję coś nadrobić iwona |
![]() ![]() |
![]() |
#4625 |
Wtajemniczenie
|
Mamad wszystkiego najlepszego
![]() ![]() dla solenizantów wczorajszych i dzisiejszych ogromne ![]() ![]() ![]() Brumku mam nadzieje, że chrzciny sie udały ![]() ![]() Patik śliczne obie jesteście, Haniołek cudny, a Dominikowi ![]() brunetko biedneście z tymi gorączkami... ![]() i dla Zosi i Dominika Madzi ![]() witajcie kobiety ![]() Hanka oczywiście nadal chora. w piatek byłyśmy u lekarza i nadal walczę z paskudztwem poprzez inhalacje, dostała też fenistil w kroplach, a jutro do kontroli i jeżeli nie będzie poprawy to dostanie antybiotyk ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4626 |
Zakorzenienie
|
no u majówek jena miała bana i ją przywrócili...
#4627 |
Raczkowanie
|
Witam,
nie dam rady nadrobić. Przejrzałam na szybko parę stron i przyznam się, że głównie skupiłam się na zdjęciach... dzieciaczki śliczne, po prostu - cud, miód... i mogłabym długo same ochy i achy pisać ![]() ![]() U nas wszystko w porządku, wszyscy zdrowi (odpukać), Helena każdego dnia coraz bardziej rozkoszna, raczkuje, siada i czasami przymierza się do wstawania... a do tego to bardzo pogodne dziecko. nie mam nadwyżki... wszystkiego najlepszego dla wszystkich jubilatów - tych małych i tych dużych !!! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4628 |
Wtajemniczenie
|
hej
przepraszam że nie odniosę sie do Waszych postów, no, może do kilku, nic nie pisze bo po całym dniu jestem padnięta i szczerze to juz nie chce mi się ręką ruszyć, ale Was czytam,, dziewczyny zdrowe, wszystko ok, Natka jestem jestem ![]() Brumek, dziękuję Nati zdrowa ![]() eve sama bym pojeździła na rowerze, ale jak na razie nie mam jak, a jak bym miała chwilkę to wole cos koło siebie zrobić( trzeba jakoś wyglądać ![]() brunetko, kurcze nie wiem może to faktycznie zęby, bo co, nie ma na co zgonić, trzydniówka ju z była o co chodzi z bartessą? co narozrabiała?, kurcze dziwna sprawa, może założyła już inny nick i nas podczytuje 100 lat dla dzisiejszych solenizantów, tych małych i dużych ![]() ![]() aaaa i poproszę o Wasze kciuki, są magiczne, jutro jade do kliniki stomatologiczno-chirurgicznej wyrwać 8, ale to nie taka prosta sprawa, musza mi rozciąc dziąsło, przeciąć kość i rozwiercić ta 8 i wyciągać po kawałku bo tak rośnie,że ni hu hu nie wyjdzie sama, boję się jak cholera, już na sama mysl mam mokre dłonie, mam na 15 i ściskajcie kciuki bardzo prosze,żeby nie bolało, iżeby szybko poszło ![]() Kajool jak tam w poznaniu?? Marina ależ Ty masz kości policzkowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4629 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nijak, bo nie mam takiej ![]() Cytat:
Cytat:
współczuję..... trafiłaś na taką z jaką ja się musiałam użerać. Też wszystko na ostatnią chwilę... jedyne wyjście to nie przejmować się zbyt mocno. W ostateczności skarga na nią... a zdjecia śliczne! a sąsiad też bzami pachnie? ![]() Cytat:
no to ![]() mamad1, STO LAT!!!! Duuuużo spokoju, cierpliwości, i oby wszystko się poukładało!
![]() ![]() |
![]() |
#4630 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dołączam się do mam zabieganych. Kończy się nam właśnie super dlugi weekend, ktory spędziliśmy razem. Nacieszyliśmy się sobą, pospotykaliśmy ze znajomymi, a Kropka spędzała całe dnie na spacerach. Teraz mam siły wracać do pracy od jutra. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4631 |
Wtajemniczenie
|
zostawiłam cos w klubie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4632 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bedziesz tak znieczulona ze ni hu hu nic nie poczujesz ![]() Przygotuj sobie w domu zimne okłady, duzoooo zimnych okładów. I powodzenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4633 |
Raczkowanie
|
dziękujemy za życzenia i przekazujemy reszcie solenozantów
![]() iwona |
![]() ![]() |
![]() |
#4634 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziękuję jeszcze raz za dobre rady ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4635 |
Zadomowienie
|
hej Dziewczyny,
witam sie po dluzszej nieobecnosci ![]() Jakos mi ostatnio dnia nie starczalo, zeby pobyc na wizazu ![]() a dwa, ze duzo czasu spedzamy teraz na dworze/polu - pochwale sie moze przy okazji, ze kupilam sobie ogrodek dzialkowy, a za dwa dni jak przejde obowiazkowy kurs na dzialkowca ( ![]() ![]() Blana teraz nie daje mi odejsc od siebie na krok, boje sie o nia, bo caly czas chce chodzic i to na dwoch nogach, liczy sie tylko to! wiec jak jej nie podtrzymuje to wspina sie na sciany, stoly, meble i dawaj! CHODZIC, CHODZIC CHODZIC ![]() Wszystko wskazuje na to, ze juz niedlugo rece mamy nie beda potrzebne nawet do asekuracji z czego sie ciesze, bo peka mi juz kregoslup. sorry, nie nadrobie Was ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4636 |
Zakorzenienie
|
Rozpuszczale, ale zazwyczaj po ok.tygodniu zdejmuja, bo rozpuszczaja sie dłużej, a w buzi troche przeszkadzają.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4637 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4638 |
Wtajemniczenie
|
a dziewczyny zapomniałam napisać, tyle tematów jest, super, fajne powymyslałyście, szkoda,że mozna tylko jeden glos oddać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4639 |
Wtajemniczenie
|
Meszsares
![]() ![]() Jeszcze JustPi brakuje. AgaG szkarlatyna.... no nie ![]() Wodaqua, Pieleszko zdrówka dla dziewczynek ![]() Mamad wszystkiego najlepszego i spełnienia marzeń!!! Patik nadal się cieszę, że lepiej u Ciebie ![]() Ślub - nasz odwołany z powodów finansowych (nie dostaliśmy kredytu...). Może za rok.
![]() |
#4640 |
Wtajemniczenie
|
Dziekuje jeszcze raz za zyczenia.
Mamad Sto Lat !!!!!! ![]() Iustyna smutne Troche i przykre, a chrzciny będziecie robic Zuziakowi czy tez odkładacie narazie ? U mojego Tz w rodzinie był przypadek ze chrzcili 3 latke, tylko babka krzywo patrzyla. |
![]() ![]() |
![]() |
#4641 |
Wtajemniczenie
|
Stronczku musimy odłożyć chrzciny, bo bez ślubu nie chcą jej ochrzcić. Tż objechał kilka kościołów. Babcie i prababcie marudzą, ale co mamy zrobić? Już się dwie zdeklarowały, że one pójdą i porozmawiają z proboszczami
![]()
![]() |
#4642 |
Zakorzenienie
|
Udało się, było bosko! Tymek dzielny, pogodny, piękny, kocham go na zabój i pękam z dumy
![]() Szczegóły potem, moje kochane dziewczynki ![]()
#4643 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4644 |
Wtajemniczenie
|
Agadus, chrzciny Tymcia
![]() Iustyna a niech marudza. Tak mi sie przypomniało, ostatnio kolega tz chrzcil tez dwie swoje córki 3 i 4 lata ![]() A z chrztem Kuby nie było problemu ? |
![]() ![]() |
![]() |
#4645 | |||||||||
Zakorzenienie
|
MAMAD - STO LAT, MOJA KOCHANA!!! Życzę Ci z całego serca, żeby życie wróciło na spokojne, właściwe ścieżki. Żebyście się odnaleźli na nowo i byli szczęśliwą rodzina ![]() ![]() Dziękuję za kciuki, cioteczki ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Spodobała mi się Twoja definicja kota ![]() Cytat:
![]() Zosiu, szybciutko zdrowiejemy!!! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Och jej, musiało zaboleć ![]() Patik, pięknie wyglądasz ![]() Cytat:
![]() Ale teściowa mi akurat dzisiaj podpadła, tylko czym innym ![]() Cytat:
![]() 2. Kurczę, fatalnie macie ztymi chorobami ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja też miałam usuwane chirurgicznie ósemki, wszystkie cztery i wszystkie były pod dziąsłami, tak jak piszesz. Sam zabieg nie boli, bo działa znieczulenie. Gorzej nieco następnego dnia. I jeszcze następnego... I może jeszcze kolejnego ![]() I te dźwięki są nie do opisania ![]() ![]()
![]() |
#4646 |
Wtajemniczenie
|
Brumciu czekam Na relacje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4647 |
Zakorzenienie
|
Z chrztem było tak:
oprócz nas była jeszcze trójka innych dzieci chrzczona. I wszystkie były dość spokojne. Tymek nie płakał, ale cały czas czymś się zajmował: to usiłował odkręcić taki haczyk do wieszania torebek w kościelnej ławce, to zjadał karteczkę "ZAREZERWOWANE" na naszej ławce, to zaczepiał ojca drugiego dziecka ![]() Przy polewaniu łebka chyba się przez sekundę wystraszył, bo oczka wytrzeszczył i się spiął, jak podeszło trzech facetów (ksiądz, ministrant, ktoś tam jeszcze i jakiś fotograf) i zaczęło nad nim gwałtowne ruchy wykonywać, ale szybko go podrzuciłam do góry i już było ok. Pod koniec mszy zaczął śpiewać, ale do końca wytrwaliśmy ![]() I mój brat, jako ten świadek, normalnie świecę zapalił i wszystko było jakby był "normalnym" chrzestnym ![]() A od nas ksiądz w całym tym zamieszaniu w zakrystii przed mszą nie wziął ani karteczek od spowiedzi (i dobrze, bo mąż w końcu nie poszedł ![]() Potem szybko do domu wpadliśmy po kilka rzeczy, podstawiłąm Tymciowi pierś i tak się przyssał, że jadł i jadł i jadł. Tak mu Duch Święty podziałał na apetyt ![]() U mamy wszystko było pięknie przygotowane. Żarcie pyszne. Nie odwdzięczę się jej do końca życia! Tymek tryskał cały dzień humorem, słał uśmiechy i ani ślad z jego strachu przed ludźmi nie został. Cały dzień nie spał, a do 20 był pogodny i rozgadany ![]() I tylko jedno mi się nie podobało: ![]() Niby nic strasznego nie robiła, ale cały czas miała Tymka na rękach. Nie dała się nikomu do niego dotknąć i mnie to wkurzyło ![]() ![]() I co za tym idzie na WSZYSTKICH (oprócz 3) zdjęciach z przyjęcia Tymek jest z teściową ![]() ![]() W ogóle Tymek nigdy dotąd nie był tyle poza moimi i męża rękami co dziś ![]() I jak już się żalę, to wspomnę jeszcze, że nie znoszę jak teściowa, gdy Tymuś zapłacze i wyciąga do mnie raczki, odbiega z nim i mówi: "uciekniemy od mamusi", "nie chcesz do mamusi", "nie dam cię mamusi". On płacze, ale ona nie chce oddać. Zawsze i tak oddaje, bo albo ja, albo maż go zabieramy ( ![]() ![]() No i ponarzekałam sobie, a w gruncie rzeczy dzień był cudowny i udany. Tymuś już nie jest poganinem ![]() ![]()
#4648 |
Wtajemniczenie
|
Brumek cieszę się, że impreza udana! Z tymi
![]() ![]() Moja ![]() ![]() ![]() ![]() Aaaa za tydzień Mistrzostwa Polski Instruktorów - będę prosić o kciuki! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4649 |
Wtajemniczenie
|
Brumek super ze sie wszystko udało. A te
![]() ![]() Trzeba Moze było jej delikatnie uwagę zwrócić ![]() Iustyna przypomnij jeszcze o tych kciukach w stosownym czasie ![]() Nooo i Twoja teściowa nie odbiega od normy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4650 |
Wtajemniczenie
|
![]() tak na szybko Brumeczku byłam myślami dziś z Tobą i trzymałam kciuki, ciesze ze sie udało i czekam na relacje i fotografie Mamad i Stronczek przyjmijcie urodzinowe buziaki My dzis spedzilismi miło dzien na komuni mojego ślicznego Chrześniaka Jasiek był cudowny non stop się śmiał z przerwami na jedzenie pozatym od 2 dni staram się spakować ![]() wkleje fotke z dzisiaj
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:40.