Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz. VI - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku?
Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII 3 4,35%
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII 5 7,25%
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII 7 10,14%
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII 11 15,94%
W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 3 4,35%
To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII 5 7,25%
Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII 23 33,33%
Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII 9 13,04%
Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 1 1,45%
Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 2 2,90%
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-18, 18:13   #4621
missmalezji
Wtajemniczenie

Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.

Cytat:
Napisane przez olla83 Pokaż wiadomość
wlasnie przyszła do mnie pościel z Ala i As z allegro prześliczna polecam!
http://allegro.pl/show_item.php?item=2266638803
mi się te paseczki strasznie podobają

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 18:14   #4622
Gaabbi
Wtajemniczenie

Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Milionerka
Bez przesady
Zobaczymy, kto jest "milionerką" To są mebelki drewniane więc na lata, a te np. z Ikea trzeba będzie po góra 2 latach zmieniać Podczas kiedy my będziemy tylko farbę kupować Ja kieruję się zasadą: kto tanio kupuje, dwa razy kupuje
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 18:19   #4623
ania_85
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Zamawiałam za pośrednictwem Koleżanki w fabryce. A fabryka jest gdzieś niedaleko Poznania. Poczytaj i jak coś to jedź do nich.
A faktycznie juz nam pokazywalas ladne ladne
ania_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 18:20   #4624
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Bez przesady
Zobaczymy, kto jest "milionerką" To są mebelki drewniane więc na lata, a te np. z Ikea trzeba będzie po góra 2 latach zmieniać Podczas kiedy my będziemy tylko farbę kupować Ja kieruję się zasadą: kto tanio kupuje, dwa razy kupuje
My nie kupowaliśmy mebli Mamy stare meble, są ok. A jak mała będzie starsza to kupimy

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 18:22   #4625
kaśka k
Raczkowanie

Cześć

odrobiłam zaległości.

ja dziś jak mówiłam tak zrobiłam. poszalałam sobie na dworze, byłam na kawie z koleżanką, potem doturlałam się do pracy, odwiedziłam lumpka, zgrzeszyłam wiedeńskim pączkiem i tak zeszło mi 5 godzin

a miałam leżeć, no nic lekarz mnie przechrzci
idąc na przystanek myślałam że się rozlecę normalnie, wszystko mnie bolało, a jakie ja prędkości osiągam.... normalnie szok
zmęczona przyszłam i obolała, ale jaka szczęśliwa. Jak pies który zerwał się ze smyczy normalnie.

ale w sumie to ja nie o tym chciałam Wam napisać...
wracając wturlałam się do kiosku, a w kiosku pełna oferta DAX SUN.
W ciemno wzięłam więc krem dla dzieci filtr 50, ten o którym pisałam kiedyś.
I co???? w domu patrzę i czytam a tam niespodzianka, krem od 6 miesiąca życia. no to myślę pochrzaniłam wzięłam nie ten co trzeba i dawaj szukam na stronie DAX, a tam kolejna niespodzianka, wszystkie te kremy których opisy Wam kopiowałam, mają zmienione opisy z bez ograniczeń wiekowych- na od 6 miesiąca życia.!!!!!!!!!!!!!!

no nie powiem co mnie strzeliło normalnie...
to chamstwo i wprowadzanie w błąd. Kremu nie otwarłam a ma długą datę wiec przyda się na pewno. Ale kupiłam bo myślałam że będę mogła stosować teraz.
No, więc dziewczątka jak zobaczycie to się nie napalajcie, że od pierwszych dni życia.

kaśka k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 18:26   #4626
Michalowa79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez La Monica Pokaż wiadomość
Nie mam dostępu do maila. Jeśli to nie będzie problemem to proszę ładnie o wysłanie ćwiczeń na: lamonica3@interia.pl
wysłane

Cytat:
Napisane przez diablica071086 Pokaż wiadomość
inf z brochowa z sr teraz pępuszka się nie przemywa spirytem tylko tym osi...., a tak w ogóle to należy tylko wietrzyc normalnie dziwni są bo niby % dostają się do krwi dziecka wg najnowszych badań
U nas dzisiaj na sr wykład miała Pani stomatolog i mówiła o czyszczeniu i masowaniu dziąsełek wacikiem - ponoć to łagodzi wyrzynanie się pierwszych ząbków.

Cytat:
Kawy nie pijam, bo mam po niej kołatanie serca (od zawsze).

rinco, gdzie jesteś?????????? Potrzebuję Twojej pomocy!!! Nie potrafię pojąć tego filmiku instruktażowego na czapeczkę Tępa jestem, wiem. Nie mogę załapać.
Odezwij się, plissss
'

Mi ciśnienie podnosi idealnie moja teściowa mogę CI dać numer telefonu do niej - działa w ten sam sposób na wszystkich

Możecie wrzucić link do filmiku z czapeczką?? nie mogę tego znaleźć.

Cytat:
Może założymy sobie osobny wątek "Wiosna wszędzie, kwiaty rozkwitają, szydełkowe tępaki w ciąży nadciągają"
Cytat:
Napisane przez fonn Pokaż wiadomość
Cześć,
zanim przejdę do nadrabiania ( ), pochwalę się, bo mam czym:
wróciłam z usg, Kubuś waży 1970g, jak zwykle kopał w głowicę do usg i ma długie nóżki. Pani dr potwierdziła, że jest wyjątkowo ruchliwy (on praktycznie nie przestaje się wiercić i podskakiwać, dniem i nocą) i to podobno świadczy o jego żywym temperamencie
no i zdrów jak ryba

i mam do Was podchwytliwe pytanie: czy pijecie w ciąży zieloną herbatę?
za wizytę

Cytat:
A len pijecie?? Bo ja chciałam jak miałam mega kaszel i na opakowaniu pisze że w ciąży jest niewskazany !!
Ja piję len średnio 2 razy w tygodniu
Idealne na różne dolegliwości - mój gin wie o tym i nic nie mówił że nie wolno

Cytat:
Cytat:
Mój kocyk ma już 13cm długości
Piękna!!!
Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
No jestem, jestem, robiłam te nieszczęsne trampeczki, ale już skończyłam i chwilowo mam dość dłubactwa Chyba się wezmę w końcu za kocyk, bo przy tym nie trzeba tyle myśleć, kombinować i liczyć oczek A w sumie miałam sam kocyk zrobić, ale jak zobaczyłam te buciki to oszalałam

Wklejam trampeczki Chyba fajnie wyszły, ja jestem zadowlona, ale co się przy nich namęczyłam... Drugi raz chyba nie byłabym w stanie tego powtórzyć
podeslesz link do przepisu na trampeczki??
Michalowa79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 18:31   #4627
centipede
Zadomowienie

Lady, Millena dziękuję za wyjaśnienie

Aga ale masakra z tą pleśnią!!! Dobrze, że Ci wymienią bo to szczyt jest!

Kaśka ja też bym już chodziła to tu to tam na Twoim etapie, w końcu Ty już spokojnie możesz rodzić może bez szaleństw, ale leżeć cały czas plackiem?! Nie pisz o pączku bo mi tak strasznie się dzisiaj chce czegoś słodkiego

Do klubu tępaków też się zaliczam i kwalifikuję się bez wątpienia uczę się do tych egzaminów i takiej porażki przy nauce to jak żyję nie miałam mam nadzieję, że jakoś pójdzie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-18, 18:32   #4628
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
No jestem, jestem, robiłam te nieszczęsne trampeczki, ale już skończyłam i chwilowo mam dość dłubactwa Chyba się wezmę w końcu za kocyk, bo przy tym nie trzeba tyle myśleć, kombinować i liczyć oczek A w sumie miałam sam kocyk zrobić, ale jak zobaczyłam te buciki to oszalałam

A czego nie rozumiesz w tym filmiku? Ja go robiłam dokładnie tak jak ta babka pokazywała, czasem nawet jej nie słuchałam, tylko patrzyłam na ręce i wystarczało No i odliczałam tak na ona: one, two, three... Na początku wychodzi z tego taki jakby wielokąt, nawet nie idealne kółko, tylko właśnie wielokąt, a dopiero potem jak się już niczego nie dodaje to wtedy wychodzi ta pionowa część czapeczki. Nie pamiętam czy mi się marszczyło, chyba trochę tak, ale jak się rozprostuje ręką to już jest ten wielokąt płaski

Jakbyś czegoś nie wiedziała to pytaj

Wklejam trampeczki Chyba fajnie wyszły, ja jestem zadowlona, ale co się przy nich namęczyłam... Drugi raz chyba nie byłabym w stanie tego powtórzyć
Normalnie zazdraszczam. I też takie chcę. A moze je położyć koło czegoś, żebyśmy miały miarę porównawczą odnośnie wielkości.

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
od rana próbuje Was nadrobić i jak już się zbliżam do końca, to pojawia mi się kolejna strona...
pogoda w tym kraju mnie wykańcza, na dworzu poniżej 8 stopni w dzień i 3 stopnie w nocy! a wiatr jest taki że głowy urywa...
dzisiaj czuję się pierwszy raz nie specjalnie, bolała mnie głowa przez cały dzień - chyba od tego co się za oknem dzieje. A tak poza tym to wszystko w ok

co do kąpieli - bo taki cytat sobie zaznaczyłam ale komputer mi się wyłączył. Nasza pierwsza kąpiel była expresowa i kapitalna, R trzymał Adasia a ja go myłam - szybko i bezboleśnie, no - Adaś tylko nie lubi jak się go ubiera więc wtedy jest płacz - a potrafi krzyczeć to moje dziecko

oj coś humor nie teges...

uśmiałam się po pachy - ja też chcę do takiego klubu, bo czuję że mój mózg gdzieś wyszedł

Gratulacje - śliczne dzieciątko

co do drugiego - piłam, przeczytałam wszytkie możliwe za i przeciw i wreszcie trafiłam na wywiad z panią doktor która powiedziała, że dwie dziennie to nic wielkiego i można pić ja byłam uzależniona od zielonej herbaty i nie wyobrażałam sobie że mam zrezygnować i z kawy i z zielonej herbaty - pij na zdrowie i się nie przejmuj, tylko jej nie przedawkuj, max 2 dziennie
Hmm u mnie mózg też wyszedł, ale mam nadzieję, że po porodzie wróci. A co do bólu piersi to pomagają okłady z kapusty białej - liśc kapusty lekko rozbijasz wkładasz do zamrażalnika, żeby schłodzić, przykładasz, wyrzucasz i to pomaga ponoć. Stary przepis, ale nawet na sr nam mówili o tym. Taka kapusta ma własciwości ściągające temperaturę i łagodzi ból.

Cytat:
Bez przesady
Fakt, masz rację, ja też wychodze z takiego założenia, tylko szkoda, że czasami nie stać człowieka na to.
Stary 2012-04-18, 18:33   #4629
centipede
Zadomowienie

Michałowa podoba mi się tekst o Twojej teściowej mówisz, że zamiast kawy super?

Myślicie, że mogę słabą kawkę drugą dzisiaj wypić? taką z jednej łyżeczki?
Stary 2012-04-18, 18:36   #4630
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez Michalowa79 Pokaż wiadomość
Na tę czapeczkę? http://www.youtube.com/watch?v=pbr01...feature=relmfu Z uszkami?

Moja teściowa też skutecznie podnosi ciśnienie

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

Cytat:
Napisane przez centipede Pokaż wiadomość

Ja piję dwie słabe dziennie. Gin pozwolił

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"

Edytowane przez stokroteczka777
Czas edycji: 2012-04-18 o 18:36
Stary 2012-04-18, 18:39   #4631
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
no ja się wkurzyłam, bo coraz bardziej mi się faluje muszę spruć i zacząć od nowa.

mebelki, które wybraliśmy dla naszej córci, już wklejałam kiedyś, ale z przyjemnością zrobię to jeszcze raz
komoda z przewijakiem http://allegro.pl/komoda-przewijak-d...284887586.html
szafa http://allegro.pl/szafa-klasyczna-dr...255290479.html
łóżeczko http://more4kids.pl/produkt,drewnost...aly,68695.html
fotel bujany http://www.twojemeble.pl/sklep,kateg...any_pinio.html
Piekne i porządne na lata

Takie łózeczko co np ja mam będe musiała za dwa lata zmieniac ale już chłopaki obmyśleli plan,łóżko piętrowe bo Filip chce spac na górze
tylko że to łóżko co ma teraz kosztowało mnie 1tys(łóżko samochód) i co ja z nim zrobię,będe musiała sprzedac,będzie mi go szkoda.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-18, 18:40   #4632
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
podeslesz link do przepisu na trampeczki??
Czapeczka (ta część + 4 następne):
http://www.youtube.com/watch?v=pbr01...feature=relmfu
Tylko tak jak wcześniej pisałam uszka warto przyszyć bardziej z przodu niż na tym filmiku, bo inaczej wychodzą strasznie z tyłu

Trampeczki wzięłam stąd:
http://tojazdzid.blog.onet.pl/Wiosen...,ID185767079,n
Ale nie robiłam dokładnie tak jak ta pani pisze, bo by były za duże, ogólnie to sporo przy nich kombinowałam i wyszły trochę inne, poza tym chyba miałam grubszą włóczkę.

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
Normalnie zazdraszczam. I też takie chcę. A moze je położyć koło czegoś, żebyśmy miały miarę porównawczą odnośnie wielkości.
Podeszwa w tych moich trampkach ma jakieś 8,5cm długości. W sumie to nie wiem ile cm ma stópka niemowlaka, ale może nie będą za ciasne
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 18:43   #4633
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
ja też u nich kupowalam i tez nie narzekam tylko nie mam aż tak intensywnego koloru jak na zdjeciu tylko że ja kupowałąm z przeceny 3 ele za 46 zl ale kupi sie i drugą z czasem
Stary 2012-04-18, 18:46   #4634
clauudik
Rozeznanie

Ale pędzicie!! Ja dzisiaj prawie cały dzień poza domem, na szczęście nic mi nie wypadło (czop), ani się nie wylało (wody) Chyba mój synek posłuchał mamy i poczeka jeszcze z tydzień
Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
No fakt. Napisałam już maila i czekam teraz na odpowiedź. Mam nadzieję, że wymienią mi tę łóżeczko na swój koszt przesyłki, bo teraz płaciłam prawie 50zł za przesyłkę za pobraniem. Ale się wkurzyłam. Idę się położyć, bo aż mnie tlelpie. Gdyby nie ciąża to na pewno bym zapaliła.
Doczytałam, że wymienią. Całe szczęście, bo za taką akcję to powinni Ci jakiś gratis dorzucić, albo opuścić cenę! Przypomnij jeszcze raz co to za sprzedawca, będziemy omijać z daleka.
Cytat:
Napisane przez m girl Pokaż wiadomość
Ja też mam problemy w pracy z wypłatą.
W sumie na L4 jestem od marca, więc teraz czekam na zapłatę od pracodawcy za marzec (pierwsze 30 dni).
Wypłata powinna być do 10 kwietnia a tu ani widu ani słychu. Na szczęście jak się osobiście poprosi w kadrach to przesyłają. W firmie pracuje ponad 100 osób, więc jak nie każdy pójdzie to sobie oszczędzają. Słyszałam już rozmowy, że to nie wypada prosić o wypłatę i że od tego każdy ma oszczędności, żeby nie zachować godność
No nie wierzę po prostu! Niewolnictwo zostało zniesione daawno temu!
Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
A o wzrok, bo kolega miał dużą wadę (na każdym z oczu po 3) i zrobili mu operację w Katowicach (musiałabym zapytać gdzie dokładnie) i teraz śmiga bez okularów i ma minimalną wadę. Wiem, że po tej operacji przez 3 miesiące nie mógł nic dźwigać, ani się wysilać, ale warto było. Zresztą mój mąż też chce iść, bo jedno oko ma "w pełni sprawne", a drugie ma dużą wadę i przez to dobre oko mu się zaczyna też psuć.
Ehh... w ogóle ze wzrokiem to jest ciężko.
To ja jestem ciekawa co byś powiedziała na moją wadę skoro dla Ciebie 3 to dużo ja mam prawie minus 7 w obu oczach i jak podsumowała ostatnio pani okulistka "taka w sumie ślepawa jestem"
Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
przyniosłam od mamy nalesniki (jeden ze szpinakiem i 3 z szynką i serem) podsmażone jak krokiety. Pycha (już zjadłam u rodziców jednego). będzie w sam raz na kolację :P
Mniam możesz wrzucić przepis, bo ja zawsze na słodko tylko naleśniki jadałam, a na Twój opis aż ślinka cieknie
Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
Mnie się przedwczoraj śniło, że mały strasznie kopał w brzuchu i w pewnym momencie przez skórę widać było, że pcha rączkę. Złapał mnie za kciuka i nie chciał puścić
Heheh ciężarówki i ich sny mnie się już dawno synek nie śnił
Cytat:
Napisane przez libretka Pokaż wiadomość
Cześć mamusie, ale wy dużo piszecie, jutro zaczynam 39 tc, dzisiaj dziwnie się czuję, mój organizm ostatnio regularnie co 3 dni się oczyszcza, goni mnie do toalety po 5 razy dziennie
Już niedługo kochana
Cytat:
Cześć,

wróciłam z usg, Kubuś waży 1970g, jak zwykle kopał w głowicę do usg i ma długie nóżki. Pani dr potwierdziła, że jest wyjątkowo ruchliwy (on praktycznie nie przestaje się wiercić i podskakiwać, dniem i nocą) i to podobno świadczy o jego żywym temperamencie
no i zdrów jak ryba

za wizytę! A co do herbaty to pijam, ale rzadko i max 2 filiżanki dziennie. W dodatku taką z torebki, liściastą odstawiłam bo za mocna dla mnie była.
Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
W poniedziałek jak byliśmy z M u lekarza siedziałam z młodym na poczekalni i mówi do mnie że mam duzą dupkęLudzie się zaczęli na nas patrzec
słodziaszny ten Twój Filip!!
Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
od rana próbuje Was nadrobić i jak już się zbliżam do końca, to pojawia mi się kolejna strona...
pogoda w tym kraju mnie wykańcza, na dworzu poniżej 8 stopni w dzień i 3 stopnie w nocy! a wiatr jest taki że głowy urywa...
dzisiaj czuję się pierwszy raz nie specjalnie, bolała mnie głowa przez cały dzień - chyba od tego co się za oknem dzieje. A tak poza tym to wszystko w ok

co do kąpieli - bo taki cytat sobie zaznaczyłam ale komputer mi się wyłączył. Nasza pierwsza kąpiel była expresowa i kapitalna, R trzymał Adasia a ja go myłam - szybko i bezboleśnie, no - Adaś tylko nie lubi jak się go ubiera więc wtedy jest płacz - a potrafi krzyczeć to moje dziecko

co do drugiego - piłam, przeczytałam wszytkie możliwe za i przeciw i wreszcie trafiłam na wywiad z panią doktor która powiedziała, że dwie dziennie to nic wielkiego i można pić ja byłam uzależniona od zielonej herbaty i nie wyobrażałam sobie że mam zrezygnować i z kawy i z zielonej herbaty - pij na zdrowie i się nie przejmuj, tylko jej nie przedawkuj, max 2 dziennie
za kąpiel i generalnie z tego co czytam świetnie sobie radzisz kapukat a co do herbaty to ja uważam, że umiar jest najważniejszy. Przy piciu 10 filiżanek nawet zwykłej herbaty mogą wystąpić przecież jakieś skutki uboczne.
Cytat:
wysłane

Mi ciśnienie podnosi idealnie moja teściowa mogę CI dać numer telefonu do niej - działa w ten sam sposób na wszystkich

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 18:57   #4635
centipede
Zadomowienie

Stokroteczka Dzięki! To pędzę, gonię robić pyszną kawkę i szukam mojego zaginionego mózgu i biorę się do nauki

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
Ale pędzicie!! Ja dzisiaj prawie cały dzień poza domem, na szczęście nic mi nie wypadło (czop), ani się nie wylało (wody) Chyba mój synek posłuchał mamy i poczeka jeszcze z tydzień
Super! Oby tak dalej! Synek grzecznie słucha mamy Mam nadzieję, że nasza Córcia też posłucha!

Aaaa... co do kapusty to u nas została wcześniej sprawdzona na spuchnięte stopy, także polecam uniwersalnie
Stary 2012-04-18, 18:58   #4636
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Mnie już dziś nie będzie, idę się położyć, bo słabo się czuję. Dobranoc.

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

Cytat:
Stokroteczka Dzięki! To pędzę, gonię robić pyszną kawkę i szukam mojego zaginionego mózgu i biorę się do nauki

Super! Oby tak dalej! Synek grzecznie słucha mamy Mam nadzieję, że nasza Córcia też posłucha!
Powodzenia

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-04-18, 18:58   #4637
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:

A czego nie rozumiesz w tym filmiku? Ja go robiłam dokładnie tak jak ta babka pokazywała, czasem nawet jej nie słuchałam, tylko patrzyłam na ręce i wystarczało No i odliczałam tak na ona: one, two, three... Na początku wychodzi z tego taki jakby wielokąt, nawet nie idealne kółko, tylko właśnie wielokąt, a dopiero potem jak się już niczego nie dodaje to wtedy wychodzi ta pionowa część czapeczki. Nie pamiętam czy mi się marszczyło, chyba trochę tak, ale jak się rozprostuje ręką to już jest ten wielokąt płaski

Jakbyś czegoś nie wiedziała to pytaj

normalnie masz talent ja tez upatrzyłam sobie takie różowe ale nie zrobie bo nie umiem
Stary 2012-04-18, 19:12   #4638
Michalowa79
Raczkowanie

Cytat:

Ja po kawce o tej porze miałabym palpitacje serca i nieprzespaną noc.

Cytat:
Na tę czapeczkę? http://www.youtube.com/watch?v=pbr01...feature=relmfu Z uszkami?

Moja teściowa też skutecznie podnosi ciśnienie

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

Ja piję dwie słabe dziennie. Gin pozwolił
Dziękuję za link normalnie spróbuję zaraz tą czapeczkę machnąć bo aż mnie korci

Cytat:
Mnie już dziś nie będzie, idę się położyć, bo słabo się czuję. Dobranoc.

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

Powodzenia
Dobranoc
Michalowa79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 19:16   #4639
pola_m
Wtajemniczenie

Cytat:
świetna ta pościel

Cytat:
Cześć,

no i zdrów jak ryba

gratuluję! Super, że z Kubusiem wszystko świetnie

A co do zielonej herbaty - jakoś nie miałam na nią ochoty kompletnie... NAjchętniej piję zieloną jak jest gorąco, bo fajnie wychładza. W zimie i jesienią wolę ziołowe i owocowe i z imbirem. Albo po prostu ciepłą wodę.

Cytat:
Może założymy sobie osobny wątek "Wiosna wszędzie, kwiaty rozkwitają, szydełkowe tępaki w ciąży nadciągają"

Cytat:

Ale się cieszę!!!!!!! Właśnie dzwoniłam do mojej ginki, żeby się dowiedzieć o wyniki wymazu i znowu jest wszystko dobrze
super!
I te meble świetne. Drewniane meble to jednak piękna sprawa.

Cytat:

świetne te trampy!!
A masz gdzie pod ręką przepis na nie?

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Zajefajne!!!!

Dziewczyny robicie sobie sesje zdjeciowa z brzuszkiem?
Mi mąż robi sporo takich sesji - nagich, półnagich i ubranych A takie robione przez fotografa mi się niespecjalnie podobają.

Cytat:

U nas dzisiaj na sr wykład miała Pani stomatolog i mówiła o czyszczeniu i masowaniu dziąsełek wacikiem - ponoć to łagodzi wyrzynanie się pierwszych ząbków.

'

No proszę, jaką masz pomocną teściową

a ten wacik ma być nasączony jakąś wodą? solą fizjologiczną?
I od kiedy czyścić?

Ja coś czytałam, że dopóki dziecko jest tylko na cycu, to nic z dziąsłami nie robić, dopiero po wprowadzeniu innych pokarmów można coś przemywać/czyścić.
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-18, 19:20   #4640
Ewunia_1984
Zadomowienie

Gaabbi, pokażesz mi Twoje mebelki???

edit: już mam

Kapukat, pięknie radzisz sobie z dzieckiem. Jeszcze pamiętam jak pisałaś o swoich wątpliwościach itp., a teraz jest z Ciebie stu procentowa oddana mamusia. Brawo!!!

Edytowane przez Ewunia_1984
Czas edycji: 2012-04-18 o 19:33
Ewunia_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 19:24   #4641
Dasti80
Zakorzenienie

Ja po wizycie, hbs ujemne zamiast usg miałam ktg, mały waży ok 3kg-3.2kg. Gin powiedział że dobrze bo drobna kobieta nie powinna rodzić dużego dziecka. Szyjka zaczyna się przygotowywać bo już nie jest taka twarda ale rozwarcia nie ma

Cytat:
Napisane przez ladybird_1987 Pokaż wiadomość

Dasti wybraliśmy kolor czarno-zielony na srebrnym stelażu. Będziemy mieli dziewczynkę, ale szukaliśmy uniwersalnego koloru (jakby następny trafił się chłopak). O taki: http://www.tutek.pl/produkt,143,GRAN...ARNY_+_ZIELONY
Ładniutki i praktyczny kolor
Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
dziewczyny jezdzicie autem - tzn, kierujecie w 9-tym miesaicu ciazy? jak powiedzialam w pracy ze jezdze to byli przerazeni...
Ja staram się już nie jeżdżić jako kierowca, ale dzisiaj cały Szczecin musiałam przejechać do lekarza bo tż nie mógł się z pracy urwać.
Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
przytyłam 10 kg a jem na prawdę dużo

ja jeżdżę

Będę miała swoją położną do porodu Jestem z nią umówiona w sobotę, żeby się wszystkiego dowiedzieć i w ogóle. Mam nadzieję, że doczekam Śluz zaczyna mi się robić bezbarwny - czy to o czymś świadczy niepokojącym?
Zazdroszczę wagi
Fajnie że wynajmujesz położną

Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość
Wkurzyłam się niemiłosiernie. Czekam na kasę z ZUSu już ponad półtora miesiąca i dzisiaj stwierdziłam, że dzwonię i pytam co jest grane. Okazało się, że mój "super" pracodawca nie dostarczył jakiegoś dokumentu i babka nie może naliczyć wysokości świadczenia. I jeśli nie dostarczą tego w najbliższym czasie to decyzja o wypłacie będzie odmowna i ja na tym stracę. Jak się wpieniłam tak od razu postawiłam na nogi ludzi z roboty i dzisiaj drałują z papierkiem do ZUSu. Noszsz tak to jest jak sie samemu wszystkiego nie dopilnuje
Też miałam taką sytuację z zusem

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
NIE PRAWDA!!
ja np mam rewelacyjne cukry rano na czczo. a juz po śniadaniu .. hooo.. że tak powiem armagedon i można sobie z tym poradzić, ale trzeba wiedzieć o tym, ze one po tym śniadaniu takie są. Potem po godzinie 12 do wieczora mam juz spokój, nawet jak kit keta wtrząsne to nie wyskakuje mega wielki.
do tego CODZIENNIE mierzę sobie aceton w moczu specjalnymi paskami. bo jeśli by się pojawił to go trzeba zbijać, ponoć jest dużo groźniejszy niż wysoki cukier dla dzidziusia.
No właśnie po coś przecież lekarze zlecają tą glukozę z obciążeniem, chyba nie tylko po to żeby nas maltretować

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 19:24   #4642
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
no ja się wkurzyłam, bo coraz bardziej mi się faluje muszę spruć i zacząć od nowa.

mebelki, które wybraliśmy dla naszej córci, już wklejałam kiedyś, ale z przyjemnością zrobię to jeszcze raz
mebelki sliczne
Stary 2012-04-18, 19:29   #4643
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
Czapeczka (ta część + 4 następne):
http://www.youtube.com/watch?v=pbr01...feature=relmfu
Tylko tak jak wcześniej pisałam uszka warto przyszyć bardziej z przodu niż na tym filmiku, bo inaczej wychodzą strasznie z tyłu

Trampeczki wzięłam stąd:
http://tojazdzid.blog.onet.pl/Wiosen...,ID185767079,n
Ale nie robiłam dokładnie tak jak ta pani pisze, bo by były za duże, ogólnie to sporo przy nich kombinowałam i wyszły trochę inne, poza tym chyba miałam grubszą włóczkę.

Podeszwa w tych moich trampkach ma jakieś 8,5cm długości. W sumie to nie wiem ile cm ma stópka niemowlaka, ale może nie będą za ciasne
Kochane jeżeli dzidziuś nie bedzie miał stópek jak podolski złodziej to myślę, że jest to rozmiar na jakiegoś 3 miesięcznego bobasa, ale niech mnie mamy poprawią.
Stary 2012-04-18, 19:51   #4644
clauudik
Rozeznanie

Cytat:

Aaaa... co do kapusty to u nas została wcześniej sprawdzona na spuchnięte stopy, także polecam uniwersalnie
O widzisz, zapamiętam. Ostatnio potwornie mi puchły stopy. Powinnam dopisać główkę kapusty do listy wyprawkowej
Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Ja po wizycie, hbs ujemne zamiast usg miałam ktg, mały waży ok 3kg-3.2kg. Gin powiedział że dobrze bo drobna kobieta nie powinna rodzić dużego dziecka. Szyjka zaczyna się przygotowywać bo już nie jest taka twarda ale rozwarcia nie ma
za wizytę mój ważył 3200 tydzień temu i usłyszałam, że będzie dużym dzieckiem więc już nie wiem co myśleć, skoro Ty usłyszałaś od swojego, że wręcz przeciwnie...

Co tak cicho siedzicie?

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png

Edytowane przez clauudik
Czas edycji: 2012-04-18 o 19:57
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 20:02   #4645
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libretka Pokaż wiadomość
Cześć mamusie, ale wy dużo piszecie, jutro zaczynam 39 tc, dzisiaj dziwnie się czuję, mój organizm ostatnio regularnie co 3 dni się oczyszcza, goni mnie do toalety po 5 razy dziennie.
Ooo... to może już się coś zaczyna zazdroszczę bo u mnie nic kompletnie nie zapowiada porodu jakoś nie wierzę że zacznę rodzić
Cytat:
Bardzo ładna
Cytat:
Cześć,

no i zdrów jak ryba

Super gratki mój tak zawsze kopie w ktg w ciąży nie pije bo nie mam ochoty
Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość

Dałam rade wrócic sama-nawet nie zabłądziłam.
Filipa odebrałam i poszłam z nim do dentysty i był tak dzielny jak nigdy-kolejne dwa ząbki zrobione.Za tydzien ostatnia wizyta
dla Filipka
Cytat:
Ale się cieszę!!!!!!! Właśnie dzwoniłam do mojej ginki, żeby się dowiedzieć o wyniki wymazu i znowu jest wszystko dobrze
Super ja jutro odbieram wynik z paciora
Cytat:
Przepiękne
Cytat:

Śliczne te mebelki chyba też się skuszę na takie jak będziemy pokój małego w nowym mieszkaniu urządzać
Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
za wizytę mój ważył 3200 tydzień temu i usłyszałam, że będzie dużym dzieckiem więc już nie wiem co myśleć, skoro Ty usłyszałaś od swojego, że wręcz przeciwnie...
Ale ja w piątek 39tc zaczynam, więc Twój maluch będzie na pewno wiekszy, mój 1.5 tygodnia temu ważył 2800

Edytowane przez Dasti80
Czas edycji: 2012-04-18 o 20:06
Stary 2012-04-18, 20:04   #4646
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość

Ładniutki i praktyczny kolor

Ja staram się już nie jeżdżić jako kierowca, ale dzisiaj cały Szczecin musiałam przejechać do lekarza bo tż nie mógł się z pracy urwać.

Zazdroszczę wagi
Fajnie że wynajmujesz położną

Też miałam taką sytuację z zusem

No właśnie po coś przecież lekarze zlecają tą glukozę z obciążeniem, chyba nie tylko po to żeby nas maltretować
za wizyte maluszek ładnie waży nie za duzy nie za mały
Stary 2012-04-18, 20:06   #4647
agnesss88
Przyczajenie

Cytat:
hej, a mogłabyś może wstawić real fotki Twojego kompletu, bo domyślam się, że troszeczkę to może wyglądać inaczej niż na zdjęciach sprzedawcy, a właśnie tego typu pościel chciałabym zakupić
agnesss88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-18, 20:11   #4648
tahito
Raczkowanie

GG do tahito

Napisane przez ladybird_1987
Pochwalę się że wczoraj zamówiłam wózek. Zdecydowaliśmy się na TUTEK GRANDER ALU. Ciekawe kiedy przyjdzie, już nie mogę się doczekać.
Głowa cały czas boli.... Może to brak świeżego powietrza? Dziś po wizycie u endokrynologa zrobię eskapadę po lumpkach. Do czasu aż nie będzie mi się chciało siku... Czyli pewnie jakieś 20 min....

Muszę przyznać że ten wózio to w 100 procentach trafił w mój gust jaki masz kolor?
tahito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 20:13   #4649
Dasti80
Zakorzenienie

Idę poćwiczyć z epino nienawidzę tych ćwiczeń zmuszam się do nich

Stary 2012-04-18, 20:15   #4650
tahito
Raczkowanie

GG do tahito

Ps.podziękowania za maila,jutro poogladam i moze wrzuce mój brzuch
tahito jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości