|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część III:)
Kwitka dobrze ze sie odezwalas. napewno bedziesz jeszcze miala drugiego bobaska. zobaczysz
Witam się z herbatką zieloną ![]() ja mam dzis 12 dc i zaraz zamierzam zrobic test owulacyjny. zobaczymy co tam wyjdzie musze cos w domu posprzatac i sie zbieram i jade na zakupy![]() jutro zamierzam iscna malowanie tej nadzerki tylko musze jeszcze zadzwonic i sie zapytac od ktorej pani doktor przyjmuje bo mam wejsc bez rejestracji pierwsza boje sie tylko ze mnie zjedza te panie na poczekalni
|
|
|
|
#4623 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4624 |
|
Zakorzenienie
|
Srednio..ciagle biegam do WC i nie moga tego zatrzymac...
Podczytuje na telefonie Was:-*:-*:-* |
|
|
|
#4625 | |
|
Zadomowienie
|
Kwitka, trzymaj się dzielnie, poradzicie sobie ze wszystkimi sprawami, przecież sama dobrze o tym wiesz
Gorąco sciskam!!!Kocurku, o kurczę, czemu Cię tam jeszcze trzymają? Jak się czujesz? Ale jestem śpiaca... i zmęczona, czuję się jakbym pracowała dzień i noc... ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Cytat:
|
|
#4626 |
|
Zadomowienie
|
czesc
jejku dziewczyny, nie moge sie cos wbic w rozmowe... poczytalam Was ale cos sie wbic nie moge... mam dzis 25dc i jakby 2-3 dzien fazy lutealnej... dwa newralgiczne dni nie mierzylam tempoki i nie wiem jak to wygladalo..teraz i wcxzoraj, siedzac czyulam cos lewa pachwine ..ale to pewnie od niewygodnego siedzenia...(i od wmawiania), na pewno czuje lewego cycka ale to fl wiec pewnie normazdjecie dzidziolka piekne lunka swietnie wygladasz w kiecce ![]() mam nadzieje, ze u kocurka juz dobrze kwitka - to co napisalas co Ci lekarz powiedzial brzmi raczej optymistycznie, wiec lecz infekcje i powrot do staranek
|
|
|
|
#4627 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4628 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kocurek trzymaj się i nie daj się chorobie. ![]() Cześć dziewczynki kochane! Nie wiem co pisać, bo u mnie nudy na pudy. 6dc, @ dobiega końcowi, więc chyba dziś podziałamy nieco. W ogóle mam jakąś depresję ostatnio, nic mi się nie chce. Najchętniej bym zasnęła i obudziła się tak około marca jak już będzie wiosnę czuć w powietrzu. Jeszcze święta mnie dobijają, jakoś ich nie lubię. No nie czuję tak do końca ich atmosfery, wkurza mnie to siedzenie przy stole i pałaszowanie ogromnej ilości jedzenia. Co roku powtarzam sobie, że chętnie bym na święta wybyła gdzieś w góry, albo tak gdzie jest ciepło. Ale co roku nie mamy na to funduszy niestety. No i co tu zrobić...
|
|||||
|
|
|
#4629 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
odwiozłam TŻ i kupiłam dwa pączki które własnie wsunęłam musze troche przystopować bo nauczyłam się jeść same zachcianki.. a przed ciążą nie jadłam nawet słodkiego bo nie miałam takiej potrzeby ![]() teraz to tylko tłuste i słodkie Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
jak dla mnie to UCZTA jest! Cytat:
za 4 lata założymy dla nich jakieś męskie forum i będziemy miały spokoj ![]() Cytat:
dziewczyny zwalają to na Euro Cytat:
z domowych sposobow to podobno szklanka wody z cytryną i łyżką miodu rano zawsze pomaga ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Daj znać co z wózkiem ![]() Kwitka dobrze że dałaś znać, już sie nie bedziemy tak martwić a bakterie raz dwa wyleczysz, mam nadzieje że to żadna poważna bakteria (ja np miałam paciorkowca) więc trzymam kciuki do szału doprowadza mnie brak myszki jeszcze pisałam wczoraj do sklepu gdzie miał być tutek 100km odemnie i odpisali ze go nie mają chyba będę musiała sobie odpuścić go i tyle...
|
|||||||||
|
|
|
#4630 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do chłopców to tylko na forum tak się spotykam, że większość to chłopaczki. W moim otoczeniu same dziewuszki się pojawiają. |
|
|
|
|
#4631 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, ja też się jakoś ogarnąć nie mogę ...
Cieszę się, że Kwitka się odezwała i że Kocur daje znaki (oby się w końcu skończyła Twoja męka). Idę pracować
|
#4632 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
miłego dnia Cytat:
trzymam kciuki za wizytę ![]() Cytat:
oby pracodawca był w porządku i te 2 tyg szybko minęły Cytat:
w sumie to dobry lekarz Ci się trafił, bo powiedział wszystko od a do z, bez żadnego pitu pitu. Oby udało wam się jeszcze mieć drugiego dzidziola, a jeśli nie to uważam, że adopcja to bardzo dobry pomysł, tyle maleństw czeka na swoich rodziców. trzymam kciuki za Ciebie, aby wszystko się poukładało po Twojej myśli kocur, zdrowiej no tam noo.. Cytat:
jeszcze jakbyś mi napisała, że z bitą śmietaną lub toffi i posypane cukrem pudrem to bym umarła ![]() Witam się przedpołudniowo. Ale paskudna pogoda, aż się nic nie chce człowiekowi.. Siedzę w pracy i praktycznie nic się nie dzieje, ciągle latam z kawą, bo co tu innego robić? ![]() wczoraj nerka mnie bolała znów i dzisiaj od rana też ją czuję.. kurka noo znów będę musiała iść do lekarza i pewnie znów na antybiotyku.. i skończy się tak, że znów starania trzeba będzie odsunąć
|
|||||||
|
|
|
#4633 |
|
Raczkowanie
|
robilam przed chwila ten test na owulacje i druga kreska wyszla nieco bladsza. mam 12 dc.
wiec to oznacza ze mam dni plodne i owulka bedzie nie dlugo?![]() ![]() |
|
|
|
#4634 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To sie porobiło u Ciebie. Ale jetseś pod opieką lekarzy, więc powinni dać radę Cytat:
Color kciuki za to, żeby z pracą tż było wszystko ok. No i dupa. Miało się udać, a chyba nic z tego
|
|
#4635 |
|
Zadomowienie
|
jesli kreska testowa jest duzo jasniejsza od kontrolnej to jeszcze negatywny,,, powinny byc one identyczne badz minimalnie testowa jasniejsza
wowczas owu powinna wystapic do 2-3 dni |
|
|
|
#4636 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4637 |
|
Raczkowanie
|
ta kreska nie jest taka jasna jest ciut jasniejsza od tej drugiej
![]()
|
|
|
|
#4638 |
|
Przyczajenie
|
Witam Was Dziewczyny,
nie wiem czy dobrze trafiłam, ale mam pewne pytanie i może któraś z Was mi na nie odpowie Ostatnią miesiączkę miałam 22.10, później 10.11 przytulaliśmy się z TŻ, a finał był w środku Okres spóźnia mi się już 5 dni, test robiony wczoraj wyszedł negatywny, a beta hcg <0,100 . Może za wcześnie na te wszystkie badania/testy? Minęło w sumie 17 dni od stosunku, a od potencjalnego zapłodnienia pewnie mniej... Nie stresuję się tą sytuacją/nie boję się ciąży/ ale też nie jestem nakręcona żeby w niej być. Podchodzę do tego na luzie, ciekawa jestem tylko czy te wyniki są już w 100% wiarygodne. Wizyte u gina mam w przyszłym tygodniu więc dlatego zadaję takie pytania ![]() Z góry dziękuję za jakiekolwiek odpowiedzi
|
|
|
|
#4639 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A zawsze miałaś okres zgodnie z planem?
Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy nie nastąpi. 08.09.2013 Agata - spełnienie Naszych marzeń Edytowane przez Sophia_1 Czas edycji: 2012-11-27 o 12:58 |
|
|
|
|
#4640 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie przed chwilą zrobiłyśmy z dziewczynami w pokoju przysiady, żeby się ożywić, było wesoło
|
|
|
|
#4641 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Jednak wolałam zapytać czy są jakieś odstępstwa od tej reguły. Ten temat jest dla mnie ciałkiem nowy, po prostu doszliśmy z TŻ do wniosku, że to dobry czas na ewentualną ciążę. No i tego 10.11 był pierwszy 'strzał' Miesiączki miałam regularne, czasem tylko była np dzień wcześniej lub później, ale rzadko. Co do owulacji, przyznam się, że w ogóle tego nie obserwowałam, nie odczuwałam. Dopiero teraz będę uważniej monitorować wszystko co się ze mną dzieje
|
|
|
|
|
#4642 | |||
|
Zakorzenienie
|
PMSu nadal brak , jestem spokojna i przyjaźnie nastawiona do życia. Jakby moj tż tu był to by nie uwierzył..szalałam zawsze ok 10-7 dni przed..
Cytat:
ma być taka sama , wtedy licz 24-36h do owu Cytat:
![]() :pala :![]() ![]() Cytat:
Dziś 21 dc.. Może sobie wmawiam ale piersi bolą lekko inaczej niż zawsze. Nie bolą całą dobę tak samo..lekko inaczej , mam wrażenie ze na leżąco jest im lżej |
|||
|
|
|
#4643 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() sama chciałaś![]() A kciuki i tak trzymam |
|
|
|
|
#4644 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4645 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do piersi,,to ja dzis czuje lewa...albo czulam lewa,, takie podpiekanie sutka....i lewa pachwine... tyle, że podejrzewam, ze wszystko sobie i tak wmawiam,,, juz nie ufam swoim odczuciom. |
|
|
|
|
#4646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
???
|
|
|
|
|
#4647 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I proszę mi tu się nie nakręcać.Kiedy test? ![]() Ja nie dotarłam w sobotę, pójdę w następną. Ale w sumie dobrze, bo taki był tłum, że o 16 już się jedzenie skończyło. Nie spodziewali się aż takiego oblężenia. ![]() Ale mi się dzisiaj czas ciągnie. Jeszcze 2 godziny pracy i dopiero do domu. Masakra. A lenia mam niemiłosiernego na wszystko. Dobrze, że obiad sobie już w połowie wczoraj wieczorem przygotowałam to przynajmniej mniej roboty będzie. Marzę o kawie |
|
|
|
|
#4648 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() przypomnij mi bo ja przez ostatnie dni sie pogubilam, w ktorym jestes dniu cyklu? cos kolo 25? moge zmyslac :P bralas jakies leki w trakcie cyklu? |
|
|
|
|
#4649 |
|
Raczkowanie
|
Witam ponownie. Macie takie tempo że ciężko za Wami nadążyć.
Pisałam, że zaczynamy staranka od przyszłego cyklu, ale... Pomóżcie krytycznie ocenić mi sytuację. 7 listopad pierwszy dzień cyklu. Przytulanko tylko w 10 i 14 dc bo w między czasie choroba, antybiotyk, sterydy. Dziś jest 21 dc a ja od wczoraj czuje się jakbym miała jelitówkę, boli mnie brzuch i plamię. Po 14 dniu skok tempki, dwa dni temu spadła o 0,1, dziś znowu 36,7. Panikować czy się cieszyć? Edytowane przez verana Czas edycji: 2012-11-27 o 14:22 |
|
|
|
#4650 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cięzko powiedzieć kiedy test powinien być .. zawsze cykle miałam 30-31 dni , więc według tego powinnam testowac 7 grudnia , ale owu była troszku wcześniej , więc licząc od tego 14 dni to jednak 5 grudnia..więc nie wiem..poczekam do 7. Ale daje sobie łeb sciąć ze dostane plamienia standardowo i 7 przyjdzie @ A ja przytargałam do pracy kurczaka z groszkiem i marcheweczką..zaraz odpalam parowar i obiadzio podaję Zapraszam na Golisza Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Cytat:
Ilu dniowe masz cykle??
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:46.

Będzie dziewucha- ja tam nic nie wypatrzyłam by było inaczej
jak dla mnie to UCZTA jest!
za 4 lata założymy dla nich jakieś męskie forum i będziemy miały spokoj 
Jedynie czopki,ale nie wiem chyba nie moge używać ich tak często,a często mam ten problem
.
a bakterie raz dwa wyleczysz, mam nadzieje że to żadna poważna bakteria (ja np miałam paciorkowca) więc trzymam kciuki 

jeszcze jakbyś mi napisała, że z bitą śmietaną lub toffi i posypane cukrem pudrem to bym umarła 
sama chciałaś