Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 2012 - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-31, 13:07   #4621
Konczita
Zakorzenienie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Kochane wpadam tylko an chwilkę aby życzyć Wam szampańskiego wieczoru i nocy sylwestrowej .... oby żegnając ten cudny rok wkroczyć w 2013 tak szczęśliwie jak żegnając obecny ....

Do Siego mamusie!!!! Zdrówka, uśmiechu, zadowolenia, kasiurki i ... spełnienia ..
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 13:16   #4622
Iwoncia81
Zakorzenienie

Hej dziewczynki

Udanego Sylwestra i szczęśliwego Nowego Roku życzę jaaaaa

Nie nadrobie Was z ostatnich dwóch dni bo czasu mi brakuje troszke.
U nas jeśli chodzi o mnie i Alanka jest supcio!!
Dzidzia wcina deserki jabłuszkowe aż uszka mu sie telepią, a za dwa dni spróbujemy marchewkowy deserek
Rośnie mi malutek bo w rozmiar 68 ładnie wchodzi, więc rozmiarówka 56, 62 już sprzedaje sie ładnie na All
Dzisiaj nawet leciałam z paczuszką

Poza tym z chłopem miałam problemy ostatnio. W sumie nadal jakoś mam niesmak do niego ale to tak na marginesie.

Wieje u nas okropnie - co mam czas wyjśc to łeb mi urywa dosłownie.
Powiesił sie ktoś czy co??

Coś miałam jeszcze szkrobnąć i nie wiem co...
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 13:20   #4623
kajaja
Zadomowienie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

HEJKA my sylwek tez w domu aby weekend grał bo mała sie uspokaja przy piosence '' za kazda chwile z Toba

Kochane szczesliwego nowego roku 2013 buziaki
30.03.2016 Antek Fabian
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 13:23   #4624
marta1986222
Zakorzenienie

Moja niunia kochana śpi już 2 godziny tak jakby wiedziała ze chciałam wziąść prysznic,umyć włosy,kochana córunia

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 13:26   #4625
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Mamuski kochane szczęśliwego nowego roku, aby był jeszcze lepszy niż ostatni!!!

My spedzamy sylwerstra w domku we Z Giulia i psica od 2 lat tak we dwojke spedzamy i jakos tak mi sie podoba

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 13:37   #4626
angel166
Zakorzenienie

widziałam wlasnie małego Jezuska! slodziutki!
u nas na torcie była taka sama figurka tylko w rozzowej kiecce. w ogóle ja zaponnialam zdjęcie totru robicxD

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

za pamięci kochane Szczesliwego Nowego roku!bo pozniej juz nie będę wchodzila, bo muszę nas usyzkowaci jedziemy . Niech2013przyniesoe wiele pieknych chwil z maluszkami, zdrowka i spokojnych dni i nocy

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 13:38   #4627
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Chyba ziemniak i dynia na początek. My mamy w planie zrobic tak: najpierw z obiadków marchewka, jak będzie ok to potem marchewka z ziemniakiem i potem ziemniak z dynią.
U nas było najpierw jabłko. Później marchewka. No i marchewka z jabłkiem.
Chciałabym teraz coś innego, co można z marchewką. No i później jakaś zupka .
Stary 2012-12-31, 13:41   #4628
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Moja tez lubi słuchać muzyki, najbardziej takich hitów z eski, może dlatego, że ja lubię sobie eskę włączyć i w ciąży słuchałam . Z to nie lubi popularnego ostatnio hitu "ona tańczy dla mnie", już dwa razy jak leciał to się kręciła i krzywiła, a potem spokój, więc to nie przypadek, nie wiem co jej nie pasuje .

Kurcze biedne te dzieciaczki z tym ząbkowaniem, u nas na szczęście się na razie nic nie zapowiada, więc jeszcze trochę spokoju, może nawet więcej niż trochę, bo ja pierwszy ząbek miała w wieku 8-9 msc podobno.

Moja jak prześpi więcej niż godzinę ciągiem w dzień, to wiem, że czeka mnie ciężka noc, ostatnio spała 3 h w dzień i w nocy przerwa od 24:30 do 4:30 i tyle....

U mnie rok 2012 też raczej na plus, chociaż w planach miał wyglądać zupełnie inaczej, no ale nie narzekam, bo mam moja niespodziewana i nieplanowana Kingę .

Przy okazji życzę udanego sylwestra i szczęśliwego |Nowego Roku.

Ja spędzam sylwestra z ojcem mojego dziecka z tego względu, że powiedziałam przypadkiem, że może wziąć Kingę na sylwestra, a ja jej na noc samej przecież nie zostawię i stanęło na tym, że idę z nią do tatusia.

No nic zobaczymy, pogadam z nim ostatecznie, bo mimo wszystko go kocham i bym chciała żeby nam się ułożyło też dla Kingi, złość już trochę opadła po obu stronach, więc może...
Trzymam kciuki
Dziewczynki wszystkiego co najpiękniejsze w Nowym Roku
Chociaż te najpiękniejsze to już mamy swoje skarby, chyba że któraś mamusia jeszcze chce rodzeństwa się postarać
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 13:48   #4629
marta1986222
Zakorzenienie

Moja córeczka mnie zadziwia.

Jak ostatnio pisałam zjada po 120 ml mm a teraz zjadła 160
Jestem z niej taka dumna

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2012-12-31, 13:52   #4630
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wrzuciłam zdjęcie Henia w nosidle. On ma dobrą pozycję w nim? Czy muszę włożyć jeszcze wkładkę dla niemowlaka?

Gda Ty jestes na prawdę sexi mamuśka
A odnośnie nosidła to niech sie dziewczyny wypowiedzą
Kurcze tak chciałabym takie posiadać... może używkę znajdę.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 13:52   #4631
Katee27
Zadomowienie

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku 2013!
Ja wcale nie czuję,że to Sylwester(mimo wybuchów petard i fajerwerków od paru dni)i Nowy RokDzień jak codzień....
Jak to mówią...Jaki Nowy Rok taki cały rok!

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-31, 14:19   #4632
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
o masakra...

Na plus 2011 to strata pierwszej ciąży, duze zawirowania w pracy... a a 2012 dobra praca TŻ, mieszkanie, ALICJA..

Znowu
U nas też ok - Majeczka, tata zdrowieje podwyżka męża
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 14:25   #4633
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
U nas było najpierw jabłko. Później marchewka. No i marchewka z jabłkiem.
Chciałabym teraz coś innego, co można z marchewką. No i później jakaś zupka .
A jabłko to tak. Ja mówiłam o planie obiadkowym, nie owocowym. Najpierw też podam jabłko, potem taki plan jak pisałam, w międzyczasie cały czas jabłuszko, a jak dojdziemy do dyni z ziemniakiem to spróbujemy jakiegoś nowego owocu. Gruszki pewnie albo morele.
Stary 2012-12-31, 14:26   #4634
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Ja wcale nie czuję,że to Sylwester(mimo wybuchów petard i fajerwerków od paru dni)i Nowy RokDzień jak codzień....
a jak z mężem,pogodziliście się?

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2012-12-31, 14:46   #4635
justyna12345
Raczkowanie

GG do justyna12345

ja tez wpadam na chwile żeby życzyć Wam Kochane udanego Sylwka i szczęśliwego nowego roku

my z malym i TŻem na dużej bialej sali :p nadrabiam Was na bieżąco ale brak weny ostatnio do pisania siedze przy pracy mgr i mi czas przez palce ucieka..

do Siego Roku zatem

ur.16.09. CC
3400g 57cm miłości
justyna12345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 14:49   #4636
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Ja spędzam sylwestra z ojcem mojego dziecka z tego względu, że powiedziałam przypadkiem, że może wziąć Kingę na sylwestra, a ja jej na noc samej przecież nie zostawię i stanęło na tym, że idę z nią do tatusia.

No nic zobaczymy, pogadam z nim ostatecznie, bo mimo wszystko go kocham i bym chciała żeby nam się ułożyło też dla Kingi, złość już trochę opadła po obu stronach, więc może...
Jeśli mogę ze swojej strony poradzić - bądź szczera i mów o swoich potrzebach, uczuciach. I pokaż, że Ci zależy!

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Wam to dobrze jest razem, aż miło się czyta
Zwykle kobietki psioczą na swoich partnerow, a u Ciebie jest odwrotnie.
Oj ja też czasaaami psioczę Ale potem sobie przypominam ile ma zalet, że te drobne wady nie mają znaczenia

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Gda Ty jestes na prawdę sexi mamuśka
A odnośnie nosidła to niech sie dziewczyny wypowiedzą
Kurcze tak chciałabym takie posiadać... może używkę znajdę.
Ale jesteś miła!

Szukaj na allegro używańców. To nosidło jest naprawdę solidne i wygodne.
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 15:01   #4637
maggie123
Zakorzenienie

witajcie poświątecznie i sylwestrowo moje drogie panie.
wpadłam się przywitać jeszcze w tym starym roku i wszystkiego, co najlepsze na nowy Wam i bliskim życzyć.

Niech będzie równie niezapomniany i wspaniały, jak ten, w którym nasze kochane maluszki się pojawiły na świecie. Niech obfituje w jak najwięcej chwil radości i powodów do uśmiechu. Niech spełniają się marzenia i plany będą łatwe do zrealizowania. I niech nam skarby nasze zdrowo rosną. Wszystkiego dobrego od naszej Trójeczki i psa Todiego

Tyle do nadrabiania i nie wiem, czy podołam wyzwaniu (nawet w tą długą noc sylwestrową). Święta minęły nam spokojnie i mocno rodzinnie. Choć przyznam, ze bardzo męczące były, 2 wigilie, i codzienne jeżdżenie między 2 rodzinami daje popalić. Nie zmienia to jednak faktu, że było naprawdę miło.
Sylwestrujemy sobie sami z naszym zasmarkanym bobasem. Wszyscy wokół poprzeziębiani, a do dziś my z Zuzanią tylko nosami delikatnie ciągnęłyśmy. W nocy Zuźka niestety bardzo mocno furgotała i nos miała zatkany i zaczęła kasłać, więc raniutko mąż pojechał zarejestrować do lekarza. A tu niespodzianka - dziś kolejność według przyjścia. Więc szybciorem po nas wrócił i pojechaliśmy. W przychodni tłum ludzi. 1o osób przed nami. Gdzie by nas ktoś z maleństwem przepuścił. mąż zajął kolejkę, a ja pojechałam z córi do mamy (bo na sąsiednim osiedlu mieszka). Do gabinetu weszliśmy przed 12 dopiero. Biedny mąż bez śniadania do 12 wytrzymał. No i Zuzinka zapalenie oskrzeli ma. Początki. Dostała antybiotyk. Trochę mnie to martwi. bo chciałam jak najdłużej bez antybiotyków ją trzymać, no ale cóż. zapalenie oskrzeli bez antybiotyku - chyba niemożliwe?
Także zdrówka kochane dla Maluszków.

Katiem, cieszę się, że jesteście w domu już... Strasznie sie namęczyliście. Niech zatem tylko zdrówko Wam dopisuje teraz.

Lewek, Colds, Lilka, współczuję sytuacji z partnerami. Mam nadzieję, że wszystko się Wam poukłada. Bądźcie szczęśliwe i dbajcie o szczęście dla Waszych maluszków.

własnie sobie uświadomiłam, że 2012 rok zaczynałam praktycznie od wizyty w przychodni (2 stycznia pognałam z mega przeziębieniem i początkiem ciąży po leki) a kończę go również wizytą w tejże przychodni. Oby przyszły rok oszczzędził nam takich wizyt

edit: w ogóle ostatnio się martwiłam, że Zuzia mało przybiera (jak się z nią ważyłam, to wydawało mi się, że od 2 tygodni nic jej nie przybyło) a dziś się okazało, że mała kluska już 6,4 kg waży czyli w 6 tygodni przybrała prawie 800 gram)

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam

Edytowane przez maggie123
Czas edycji: 2012-12-31 o 15:54
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 15:53   #4638
Kalpana
Zakorzenienie

Hejka.
Kupiłam dzisiaj ten krem Mustela Cold Cream i Emolium emulsja do ciała. Mam nadzieję, że pomoże na suchą skórkę

Dzisiaj mamy z TŻtem 2 rocznicę ślubu, ale w sumie to odzywamy się tyle o ile, więc świętować nie będziemy. Z resztą pierwszej też nie świętowaliśmy. Ani kościelnej
A pokłóciliśmy się przedwczoraj ostro i generalnie chciałam zabrać małego i się wynieść, ale powiedział, że jak zabiorę dziecko, to on się powiesi no i zostałam, bo cholera wie, czy by tego nie zrobił.

Niestety, ale mimo prób i ogromnych chęci nie udało mi się wykarmić małego i od 2 dni karmię go mm a tylko raz dziennie- rano piersią, bo na więcej nie starcza
Pytanie do mam karmiących mm- jakie mleko jest dobre i TANIE?
I czy można karmić mlekiem kozim/krowim zamiast mm? I jak to wtedy wygląda z podawaniem witaminy d3 i dopajaniem?

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 16:23   #4639
lidka0308
Zadomowienie

Witam!

Ja również życzę wam wszystkim wszystkiego co najlepsze w nowym roku, oby był taki, jak każda z was sobie wymarzyła i przyniósł więcej radości niż smutku

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
u nas tez zeby,jeszcze nic nie ma ale juz bolą

moja mala rozgadala sie na dobre,jak słodko to wygladanie moge sie nasluchac
oby wam już tylko lepiej się wiodło

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
U mnie też 2012 na plus duży wyszedł. Pojawił się Matinek, co najważniejsze i najpiękniejsze. Kupiliśmy mieszkanie, rozwiedliśmy się, ogólnie spokój i stabilizacja zapanowały...

Białe takie?
No to się uspokoiłam, bo Krop mnie stresuje że zęby jej jakoś dziwnie idą. Pauli niewiem kiedy zęby wychodziły, więc nie zwracałam uwagi na dziąsła.

Ja jutro też do Rossmanna idę Tylko kartę mamie muszę zabrać, bo wypożyczyła sobie a niby nic nie potrzebowała, a 100zł poszło
no i znowu Matuś dziewczynką został hihihi

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
dla mnie 2012 to nowy etap .. upragniona Dusieńka przyszła na świat .. obroniła mgr .. mąż stabilnie kroczy swoją ścieżką zawodową... tatusiek mój kochany wygrywa z chorobą .. sis moja szczęśliwie za mąż wyszła .. ehh kto by pomyślała że ja kiedyś tyle szczęścia dostanę ... nierealne realnym sie stało
tfu tfu .. tfu !

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

muszę moją znaleźć ... byłam z nią chyba raz na zakupach jak Duśce kompletowałam środki higieniczne .. heh ...

mąż mój dzisiaj siedzi w pokoju i tv ogląda jakieś fakty lecą ... choinka pięknie migocze Duśka w leżaku do gwiazdki nawija a on do mnie - DO jakiej podstawówki zapiszemy Duśkę? u nas czy salezjańskiej ... padłam .. i powstałam
no wybór szkoły również mnie powalił hihihi

Cytat:
Napisane przez afternoon Pokaż wiadomość
Melduję się
Cały czas podczytuję , ale weny do pisania brak u nas też ząbkowanie, Filipek marudny jest strasznie, piąstki wpycha do buzi, dwie dolne jedynki usiłują sie przebić przyjaciółka poleciła mi żel Dentinox N, jutro kupię.

Mąż ma nockę w Sylwestra My z Filipkiem wybywamy do przyjaciół , którzy mają 8 miesięczną córeczkę.
eh widzę że ząbkowanie na wątku pełną parą idzię
oby marudność małemu szybko przeszła

Cytat:
No to Iga chyba dobrze je Alicja je mało bo często. Dzis np ok 18:30 pociumkała cycka, a o 20 zjadła 30 ml mojego mleka z butli i 60ml mm z odrobiną kleiku. Ale waży już prawie 7 kg, więc chyba taki tryb jej służy. Jednakże zazdroszczę 3-godzinnych przerw w karmieniu
jak ja czytam o wagach waszych dzieci to aż mi się słabo robi, bo moja może na 5 kg wskoczyła od ostatniego ważenia a może jeszcze nie?
a w środę trzy miesiące skończy
to jej słabe przybieranie jest jedynym punktem, który mnie u niej martwi, bo poza tym naprawdę fajny bobas nam się udał

Cytat:
Cześć dziewczyny!
Ja od wczoraj wieczora nie odzywam się z mężem jest mi tak źle.Tyle przykrych słów z jego ust padło...
Czuję,że początek Nowego Roku oraz moje urodziny będą do Ręce opadają...
W dodatku Jakub wstał przed 5-tą i nie mógł zasnąćtylko wył

Właśnie szok,bo spacerowaliśmy krótko ok.40min.i postawiony przed domem w wózku tak pospałMąż już chciał go budzić.

ale mina

biedna...

u nas jest ogrzewanie.

Pokaże Wam,co zrobiłam.Nie pamiętam,która miała robić książeczkę dla maleństwa z tych obrazków,ja zrobiłam karuzelkę...
ale świetna robota Katee
co ten twój mąż taki niemiły dla ciebie jest często?

Cytat:
Moja tez lubi słuchać muzyki, najbardziej takich hitów z eski, może dlatego, że ja lubię sobie eskę włączyć i w ciąży słuchałam . Z to nie lubi popularnego ostatnio hitu "ona tańczy dla mnie", już dwa razy jak leciał to się kręciła i krzywiła, a potem spokój, więc to nie przypadek, nie wiem co jej nie pasuje .

Kurcze biedne te dzieciaczki z tym ząbkowaniem, u nas na szczęście się na razie nic nie zapowiada, więc jeszcze trochę spokoju, może nawet więcej niż trochę, bo ja pierwszy ząbek miała w wieku 8-9 msc podobno.

Moja jak prześpi więcej niż godzinę ciągiem w dzień, to wiem, że czeka mnie ciężka noc, ostatnio spała 3 h w dzień i w nocy przerwa od 24:30 do 4:30 i tyle....

U mnie rok 2012 też raczej na plus, chociaż w planach miał wyglądać zupełnie inaczej, no ale nie narzekam, bo mam moja niespodziewana i nieplanowana Kingę .

Przy okazji życzę udanego sylwestra i szczęśliwego |Nowego Roku.

oby rozmowa okazała się owocna w kwestii pogodzenia się, trzymam kciuki

my też dziś we trójeczkę w domku, bo mąż chyba jutro do pracy na rano posmiga
pracownica nam się pochorowała, która miała mieć zmianę no a na zastępstwo nie udało się nikogo zwerbować nawet za dodatkową kasę obiecaną przeze mnie
gdyby małej nie było to ja bym pośmigała do pracki a tak musi mąż

my zresztą poprzednie dwa lata oboje stawaliśmy na kasie w pracy w nowy rok bo pracownicy mieli wolne po sylwestrze
w zeszłym roku poszliśmy spać o 22, nastawiliśmy budzik przed północą, wstaliśmy napić się szampana i poszliśmy dalej spać tacy z nas imprezowicze hihihi
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-31, 16:34   #4640
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie tak samo. Niby petardy walą, ale śniegu nie ma i tak jakoś dziwnie. Święta też bezśniegowe
Dzień jak każdy inny.

Wypiłam lampke wina w dwie godziny i sie nabzdryngoliłam
Dokładnie dzisiaj mija rok jak nie piłam ani grama alkoholu
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 16:34   #4641
marta1986222
Zakorzenienie

My o 19 wychodzimy do znajomych.

Mam super rajstopki i czuję się jak seksbomba

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2012-12-31, 16:39   #4642
tamlin111
Zakorzenienie

Ja pier... zatłukę zaraz Paulinę. Od godziny wisi mi nad uchem, abym napisała jej coś... korektorem w myszce
Cytat:
Pokaże Wam,co zrobiłam.Nie pamiętam,która miała robić książeczkę dla maleństwa z tych obrazków,ja zrobiłam karuzelkę...
Super

Cytat:

Mój uwielbia tego hita
Lilka słońce obyście doszli do porozumienia. Tak bardzo Wam tego życzę. Niech ten Twój durnowaty mąż pokaże że ma jaja ( te dosłowne dopiero po rozmowie ). Czekam na wieści jak poszło

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
edit: w ogóle ostatnio się martwiłam, że Zuzia mało przybiera (jak się z nią ważyłam, to wydawało mi się, że od 2 tygodni nic jej nie przybyło) a dziś się okazało, że mała kluska już 6,4 kg waży czyli w 6 tygodni przybrała prawie 800 gram)

za przybieranie i wielkie buziaki dla chorowitka, mojej synowej cudnej.

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Dzisiaj mamy z TŻtem 2 rocznicę ślubu, ale w sumie to odzywamy się tyle o ile, więc świętować nie będziemy. Z resztą pierwszej też nie świętowaliśmy. Ani kościelnej
A pokłóciliśmy się przedwczoraj ostro i generalnie chciałam zabrać małego i się wynieść, ale powiedział, że jak zabiorę dziecko, to on się powiesi no i zostałam, bo cholera wie, czy by tego nie zrobił.

Niestety, ale mimo prób i ogromnych chęci nie udało mi się wykarmić małego i od 2 dni karmię go mm a tylko raz dziennie- rano piersią, bo na więcej nie starcza
Pytanie do mam karmiących mm- jakie mleko jest dobre i TANIE?
I czy można karmić mlekiem kozim/krowim zamiast mm? I jak to wtedy wygląda z podawaniem witaminy d3 i dopajaniem?
Najlepszego z okazji rocznicy
I przykro mi z powodu kłótni. --> Z tym straszeniem współczuję, mój były też tak robił, strasznie to psychikę ryje, raz w ostatniej chwili linę rozwiązałam bo już wisiał... Strach zostawić takiego samego, bo nie wiadomo co zrobi. Także tulę Cię mocno i serdecznie współczuję.
Ja daję Matiemu Bebiko, w Stokrotce 12,99 kosztuje, w Biedronce 13,99, także cena niska.
A mleka krowiego ani koziego nie można do roku.

Dziewczynki chcę nam życzyć aby Nowy 2013 rok, dał nam szczęście i radość z patrzenia jak rosną nasze skarby. Dał nam miłość bliskich, ciepło rodzinne. Aby każde nie wyprostowane sprawy pięknie się wyklarowały i aby na każdym kroku niespodzianki miłe na nas czekały

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Kupiłam se winko i żubrówkę bo niewiem na co mi przyjdzie ochota. I piwko Dziś się alkoholizuję Dobrze że Krop trzeźwy będzie. Fajnie mieć tak zawsze pod ręką trzeźwego faceta, ale z drugiej strony to aż głupio przy nim pić. Raz się nawaliłam masakrycznie, butlę wina opędzlowałam, ale Krop twierdzi że nie zauważył abym była pijana, a ja nie pamiętam jak z psem do domu wróciłam jak Kropa odprowadziłam do samochodu bo jechał do domu
Stary 2012-12-31, 16:40   #4643
Iwa844
Zakorzenienie

Szaleńczej zabawy sylwestrowej nie życzę, bo chyba żadna się na takową nie wybiera Życzę natomiast zdrówka, przespanych nocy i oby Dzieciaczki przynosiły nam jak najwięcej radości w nowym roku

Edytowane przez Iwa844
Czas edycji: 2012-12-31 o 16:42
Iwa844 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 16:49   #4644
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość

Krowie i kozie mleko jest dostosowane dla cielaków i kóz. MM ma taki skład jak mleko matki. A ja czytałam, że krowie można od 2 roku życia, a od 1 roku można podawać twarożki, serki itd.
Mi mama kozie dawała, ale od 9 miesiąca, bo na krowie byłam uczulona mocno.

Cytat:
Ja pier... zatłukę zaraz Paulinę. Od godziny wisi mi nad uchem, abym napisała jej coś... korektorem w myszce

Kupiłam se winko i żubrówkę bo niewiem na co mi przyjdzie ochota. I piwko Dziś się alkoholizuję Dobrze że Krop trzeźwy będzie. Fajnie mieć tak zawsze pod ręką trzeźwego faceta, ale z drugiej strony to aż głupio przy nim pić. Raz się nawaliłam masakrycznie, butlę wina opędzlowałam, ale Krop twierdzi że nie zauważył abym była pijana, a ja nie pamiętam jak z psem do domu wróciłam jak Kropa odprowadziłam do samochodu bo jechał do domu
Hahahaha

Ale będziesz piła! Ile godzin potem nie można karmić? Czytałam, że 8?
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 16:57   #4645
Sojka1990
Zadomowienie

ehhh.. jakoś mi tak smutno, ale mimo wszystko życzę wam wszystkim aby nadchodzący rok był jeszcze lepszy od mijającego...

Mam ochote wyjść i ☠☠☠☠☠☠☠nąć te bachory co napierdzielają petardami pod oknem ☠☠☠☠a mać do północy jeszcze 6 godzin
Stary 2012-12-31, 17:01   #4646
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Hahahaha

Ale będziesz piła! Ile godzin potem nie można karmić? Czytałam, że 8?
Będę piła dopóki dam radę Kropek ma powiedziane że jak padnę i nie wstanę to ma mi mleko odciągać. Może ustnie
Przez noc będę wylewała mleko, ale rano już będę karmiła normalnie. Teraz na noc dostanie mm jak zawsze, później około 1-2 moje odciągnięte, później mm, 4 godziny później mm albo moje, później karmię cycem normalnie. Przynajmniej tak planuję. Wyciągnęłam z zamrażarki 2 porcje mleka więc to plus mm starczy.
Stary 2012-12-31, 17:06   #4647
marta1986222
Zakorzenienie

Zmykam kochane.

Bawcie się dobrze

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2012-12-31, 17:23   #4648
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
Będę piła dopóki dam radę Kropek ma powiedziane że jak padnę i nie wstanę to ma mi mleko odciągać. Może ustnie
Przez noc będę wylewała mleko, ale rano już będę karmiła normalnie. Teraz na noc dostanie mm jak zawsze, później około 1-2 moje odciągnięte, później mm, 4 godziny później mm albo moje, później karmię cycem normalnie. Przynajmniej tak planuję. Wyciągnęłam z zamrażarki 2 porcje mleka więc to plus mm starczy.

ja też dzisiaj drinkuje
juz sie wymalowalam,nawet sztuczne rzęsy doczepilam

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 17:36   #4649
kraven
Zakorzenienie

Do nas przychodzi siostra TŻ z TŻ i też robimy impreze. Będziemy grali w planszówki

Lilka i Kalpana życze aby sie wszystko ułożyło z TŻ i żebyście w Nowy Rok wkroczyły w pełni szczęśliwe

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 17:41   #4650
Iwa844
Zakorzenienie

Normalnie jest mi od rana tak źle, w głowie mi sie kręci i jest mi niedobrze że wysłałam męża do apteki po test ciążowy. Ale wrócił z pustymi rękami bo apteka już zamknięta a do dyżurującej nie chce mu się jechać
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości