|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4621 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
Kochane wpadam tylko an chwilkę aby życzyć Wam szampańskiego wieczoru i nocy sylwestrowej .... oby żegnając ten cudny rok wkroczyć w 2013 tak szczęśliwie jak żegnając obecny ....
![]() ![]() ![]()
#4622 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
![]() Udanego Sylwestra i szczęśliwego Nowego Roku życzę jaaaaa ![]() ![]() Nie nadrobie Was z ostatnich dwóch dni bo czasu mi brakuje troszke. U nas jeśli chodzi o mnie i Alanka jest supcio!! Dzidzia wcina deserki jabłuszkowe aż uszka mu sie telepią, a za dwa dni spróbujemy marchewkowy deserek ![]() Rośnie mi malutek bo w rozmiar 68 ładnie wchodzi, więc rozmiarówka 56, 62 już sprzedaje sie ładnie na All ![]() ![]() Dzisiaj nawet leciałam z paczuszką ![]() Poza tym z chłopem miałam problemy ostatnio. W sumie nadal jakoś mam niesmak do niego ale to tak na marginesie. Wieje u nas okropnie - co mam czas wyjśc to łeb mi urywa dosłownie. Powiesił sie ktoś czy co?? ![]() Coś miałam jeszcze szkrobnąć i nie wiem co... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4623 |
Zadomowienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
HEJKA my sylwek tez w domu aby weekend grał bo mała sie uspokaja przy piosence '' za kazda chwile z Toba
![]() Kochane szczesliwego nowego roku 2013 buziaki
#4624 |
Zakorzenienie
|
Moja niunia kochana śpi już 2 godziny tak jakby wiedziała ze chciałam wziąść prysznic,umyć włosy,kochana córunia
![]()
#4625 |
Wtajemniczenie
|
Mamuski kochane szczęśliwego nowego roku, aby był jeszcze lepszy niż ostatni!!!
![]() ![]() My spedzamy sylwerstra w domku we Z Giulia i psica ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4626 |
Zakorzenienie
|
widziałam wlasnie małego Jezuska! slodziutki!
u nas na torcie była taka sama figurka tylko w rozzowej kiecce. w ogóle ja zaponnialam zdjęcie totru robicxD ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- za pamięci kochane Szczesliwego Nowego roku!bo pozniej juz nie będę wchodzila, bo muszę nas usyzkowaci jedziemy . Niech2013przyniesoe wiele pieknych chwil z maluszkami, zdrowka i spokojnych dni i nocy ![]()
#4627 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chciałabym teraz coś innego, co można z marchewką. No i później jakaś zupka ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4628 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziewczynki wszystkiego co najpiękniejsze w Nowym Roku Chociaż te najpiękniejsze to już mamy swoje skarby, chyba że któraś mamusia jeszcze chce rodzeństwa się postarać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4629 |
Zakorzenienie
|
Moja córeczka mnie zadziwia.
Jak ostatnio pisałam zjada po 120 ml mm a teraz zjadła 160 ![]() Jestem z niej taka dumna ![]()
#4630 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4631 |
Zadomowienie
|
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku 2013!
![]() Ja wcale nie czuję,że to Sylwester(mimo wybuchów petard i fajerwerków od paru dni)i Nowy Rok ![]() Jak to mówią...Jaki Nowy Rok taki cały rok!
#4632 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4633 |
Zakorzenienie
|
A jabłko to tak. Ja mówiłam o planie obiadkowym, nie owocowym. Najpierw też podam jabłko, potem taki plan jak pisałam, w międzyczasie cały czas jabłuszko, a jak dojdziemy do dyni z ziemniakiem to spróbujemy jakiegoś nowego owocu. Gruszki pewnie albo morele.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4634 |
Zakorzenienie
|
a jak z mężem,pogodziliście się?
#4635 |
Raczkowanie
|
ja tez wpadam na chwile żeby życzyć Wam Kochane udanego Sylwka i szczęśliwego nowego roku
![]() my z malym i TŻem na dużej bialej sali :p nadrabiam Was na bieżąco ale brak weny ostatnio do pisania ![]() do Siego Roku zatem ![]()
#4636 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Szukaj na allegro używańców. To nosidło jest naprawdę solidne i wygodne. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4637 |
Zakorzenienie
|
witajcie poświątecznie i sylwestrowo moje drogie panie. wpadłam się przywitać jeszcze w tym starym roku i wszystkiego, co najlepsze na nowy Wam i bliskim życzyć. Niech będzie równie niezapomniany i wspaniały, jak ten, w którym nasze kochane maluszki się pojawiły na świecie. Niech obfituje w jak najwięcej chwil radości i powodów do uśmiechu. Niech spełniają się marzenia i plany będą łatwe do zrealizowania. I niech nam skarby nasze zdrowo rosną. Wszystkiego dobrego od naszej Trójeczki i psa Todiego![]() Tyle do nadrabiania i nie wiem, czy podołam wyzwaniu (nawet w tą długą noc sylwestrową). Święta minęły nam spokojnie i mocno rodzinnie. Choć przyznam, ze bardzo męczące były, 2 wigilie, i codzienne jeżdżenie między 2 rodzinami daje popalić. Nie zmienia to jednak faktu, że było naprawdę miło. Sylwestrujemy sobie sami z naszym zasmarkanym bobasem. Wszyscy wokół poprzeziębiani, a do dziś my z Zuzanią tylko nosami delikatnie ciągnęłyśmy. W nocy Zuźka niestety bardzo mocno furgotała i nos miała zatkany i zaczęła kasłać, więc raniutko mąż pojechał zarejestrować do lekarza. A tu niespodzianka - dziś kolejność według przyjścia. Więc szybciorem po nas wrócił i pojechaliśmy. W przychodni tłum ludzi. 1o osób przed nami. Gdzie by nas ktoś z maleństwem przepuścił. mąż zajął kolejkę, a ja pojechałam z córi do mamy (bo na sąsiednim osiedlu mieszka). Do gabinetu weszliśmy przed 12 dopiero. Biedny mąż bez śniadania do 12 wytrzymał. No i Zuzinka zapalenie oskrzeli ma. Początki. Dostała antybiotyk. Trochę mnie to martwi. bo chciałam jak najdłużej bez antybiotyków ją trzymać, no ale cóż. zapalenie oskrzeli bez antybiotyku - chyba niemożliwe? Także zdrówka kochane dla Maluszków. Katiem, cieszę się, że jesteście w domu już... Strasznie sie namęczyliście. Niech zatem tylko zdrówko Wam dopisuje teraz. Lewek, Colds, Lilka, współczuję sytuacji z partnerami. Mam nadzieję, że wszystko się Wam poukłada. Bądźcie szczęśliwe i dbajcie o szczęście dla Waszych maluszków. własnie sobie uświadomiłam, że 2012 rok zaczynałam praktycznie od wizyty w przychodni (2 stycznia pognałam z mega przeziębieniem i początkiem ciąży po leki) a kończę go również wizytą w tejże przychodni. Oby przyszły rok oszczzędził nam takich wizyt ![]() edit: w ogóle ostatnio się martwiłam, że Zuzia mało przybiera (jak się z nią ważyłam, to wydawało mi się, że od 2 tygodni nic jej nie przybyło) a dziś się okazało, że mała kluska już 6,4 kg waży czyli w 6 tygodni przybrała prawie 800 gram)
O miłości, macierzynstwie, pasji, pracy, codzienności czyli blogujemy ![]() http://sukcespisanyszminka.com Zapraszam ![]() Edytowane przez maggie123 Czas edycji: 2012-12-31 o 15:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#4638 |
Zakorzenienie
|
Hejka.
Kupiłam dzisiaj ten krem Mustela Cold Cream i Emolium emulsja do ciała. Mam nadzieję, że pomoże na suchą skórkę ![]() Dzisiaj mamy z TŻtem 2 rocznicę ślubu, ale w sumie to odzywamy się tyle o ile, więc świętować nie będziemy. Z resztą pierwszej też nie świętowaliśmy. Ani kościelnej A pokłóciliśmy się przedwczoraj ostro i generalnie chciałam zabrać małego i się wynieść, ale powiedział, że jak zabiorę dziecko, to on się powiesi no i zostałam, bo cholera wie, czy by tego nie zrobił. Niestety, ale mimo prób i ogromnych chęci nie udało mi się wykarmić małego i od 2 dni karmię go mm a tylko raz dziennie- rano piersią, bo na więcej nie starcza ![]() Pytanie do mam karmiących mm- jakie mleko jest dobre i TANIE? I czy można karmić mlekiem kozim/krowim zamiast mm? I jak to wtedy wygląda z podawaniem witaminy d3 i dopajaniem? |
![]() ![]() |
![]() |
#4639 | |||||||
Zadomowienie
|
Witam!
Ja również życzę wam wszystkim wszystkiego co najlepsze w nowym roku, oby był taki, jak każda z was sobie wymarzyła i przyniósł więcej radości niż smutku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
oby marudność małemu szybko przeszła Cytat:
a w środę trzy miesiące skończy to jej słabe przybieranie jest jedynym punktem, który mnie u niej martwi, bo poza tym naprawdę fajny bobas nam się udał Cytat:
co ten twój mąż taki niemiły dla ciebie jest często? Cytat:
my też dziś we trójeczkę w domku, bo mąż chyba jutro do pracy na rano posmiga pracownica nam się pochorowała, która miała mieć zmianę no a na zastępstwo nie udało się nikogo zwerbować nawet za dodatkową kasę obiecaną przeze mnie gdyby małej nie było to ja bym pośmigała do pracki a tak musi mąż my zresztą poprzednie dwa lata oboje stawaliśmy na kasie w pracy w nowy rok bo pracownicy mieli wolne po sylwestrze w zeszłym roku poszliśmy spać o 22, nastawiliśmy budzik przed północą, wstaliśmy napić się szampana i poszliśmy dalej spać ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4640 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzień jak każdy inny. Wypiłam lampke wina w dwie godziny i sie nabzdryngoliłam ![]() Dokładnie dzisiaj mija rok jak nie piłam ani grama alkoholu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4641 |
Zakorzenienie
|
My o 19 wychodzimy do znajomych.
![]() Mam super rajstopki i czuję się jak seksbomba ![]()
#4642 | ||||
Zakorzenienie
|
Ja pier... zatłukę zaraz Paulinę. Od godziny wisi mi nad uchem, abym napisała jej coś... korektorem w myszce
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Lilka słońce obyście doszli do porozumienia. Tak bardzo Wam tego życzę. Niech ten Twój durnowaty mąż pokaże że ma jaja ( te dosłowne dopiero po rozmowie ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I przykro mi z powodu kłótni. --> Z tym straszeniem współczuję, mój były też tak robił, strasznie to psychikę ryje, raz w ostatniej chwili linę rozwiązałam bo już wisiał... Strach zostawić takiego samego, bo nie wiadomo co zrobi. Także tulę Cię mocno i serdecznie współczuję. Ja daję Matiemu Bebiko, w Stokrotce 12,99 kosztuje, w Biedronce 13,99, także cena niska. A mleka krowiego ani koziego nie można do roku. Dziewczynki chcę nam życzyć aby Nowy 2013 rok, dał nam szczęście i radość z patrzenia jak rosną nasze skarby. Dał nam miłość bliskich, ciepło rodzinne. Aby każde nie wyprostowane sprawy pięknie się wyklarowały i aby na każdym kroku niespodzianki miłe na nas czekały ![]() ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Kupiłam se winko i żubrówkę bo niewiem na co mi przyjdzie ochota. I piwko ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4643 |
Zakorzenienie
|
Szaleńczej zabawy sylwestrowej nie życzę, bo chyba żadna się na takową nie wybiera
![]() ![]() Edytowane przez Iwa844 Czas edycji: 2012-12-31 o 16:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#4644 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi mama kozie dawała, ale od 9 miesiąca, bo na krowie byłam uczulona mocno. Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale będziesz piła! Ile godzin potem nie można karmić? Czytałam, że 8? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4645 |
Zadomowienie
|
ehhh.. jakoś mi tak smutno, ale mimo wszystko życzę wam wszystkim aby nadchodzący rok był jeszcze lepszy od mijającego...
Mam ochote wyjść i ☠☠☠☠☠☠☠nąć te bachory co napierdzielają petardami pod oknem ☠☠☠☠a mać do północy jeszcze 6 godzin ![]()
#4646 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Przez noc będę wylewała mleko, ale rano już będę karmiła normalnie. Teraz na noc dostanie mm jak zawsze, później około 1-2 moje odciągnięte, później mm, 4 godziny później mm albo moje, później karmię cycem normalnie. Przynajmniej tak planuję. Wyciągnęłam z zamrażarki 2 porcje mleka więc to plus mm starczy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4647 |
Zakorzenienie
|
Zmykam kochane.
Bawcie się dobrze ![]()
#4648 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja też dzisiaj drinkuje ![]() juz sie wymalowalam,nawet sztuczne rzęsy doczepilam ![]()
![]() |
#4649 |
Zakorzenienie
|
Do nas przychodzi siostra TŻ z TŻ i też robimy impreze. Będziemy grali w planszówki
![]() Lilka i Kalpana życze aby sie wszystko ułożyło z TŻ i żebyście w Nowy Rok wkroczyły w pełni szczęśliwe ![]()
#4650 |
Zakorzenienie
|
Normalnie jest mi od rana tak źle, w głowie mi sie kręci i jest mi niedobrze że wysłałam męża do apteki po test ciążowy. Ale wrócił z pustymi rękami bo apteka już zamknięta a do dyżurującej nie chce mu się jechać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:25.