Walka z nadwagą (niewyimaginowaną:) cz. 2 - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-06, 18:56   #4621
Furry Sue
Zadomowienie

Dot.: Walka z nadwagą (niewyimaginowaną:) cz. 2

Czeeeeść!

Kasia strasznie miło Cię widzieć! Cieszę się, że trzymasz wagę, a te 8 kg dasz radę na spokojnie, kto jak nie Ty
Dobrze, że się integrujecie z sąsiadami, to jednak ważna rzecz - po pierwsze komfort psychiczny, bo fatalni sąsiedzi potrafią nieźle dać w kość, a po drugie warto mieć zawsze kogoś życzliwego, na wypadek, gdyby trzeba było zerknąć na dom podczas Waszego wyjazdu, zresztą sama wiesz

Carla, super, że Ci spada! Zaraz looknę w guglu co to ta dieta strukturalna, bo coś mi dzwoni, ale nie wiem w którym kościele..

78*77*76*75*74*73*72*71*7 0*69*68*67*66*65!

https://www.facebook.com/taauhandicraft/
Furry Sue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 19:29   #4622
Psotka87
Zakorzenienie

Carla, gratulacje

Zosienieczka, a ja Ci zazdroszczę, dopiero co byłam, ale chętnie bym poszła znów na wesele Niestety na razie się w rodzinie nie zanosi.

Zrobione: 30d Shred, Ripped in 30, 6w6p, Insanity!, Killer Abs
Psotka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 19:30   #4623
Zosienieczka
Rozeznanie

sun szczerzy mowiac to nie bardzo mam ochote isc przez to, ze tez na glowie mam pare ciezkich problemow wiec nie jestem w nastroju jak narazie na zabawe ale jutro moze to sie zmieni i nabiore ochoty na tance, picie, jedzenie i wyglupy. Wspolczuje problemow.

jade niedlugo wiec wylaczam wizaz.

Zosienieczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 19:47   #4624
Beatagr3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sunshine16 Pokaż wiadomość
Beata, lipnie, ze Cie kolezanka olala Ale jeszcze duzo czasu, spokojnie cos znajdziesz niedrogiego i fajnego
Jak tak teraz sobie mysle to chcialabym mieszkac blizej rodzinnego domu. Troche daleko mam, az 5 h autobusem
Mam nadzieję, że wszystko Ci się dobrze ułoży No trochę czasu jeszcze jest. Ja mam 1h drogi autem - jakbym miała tyle jeździć pociągiem czy tam autobusem to bym mogła. Ale prawda jest taka, że naprawdę komunikacją państwową zajmuje to koło 2 godzin, do tego pociągi muszą się dobrze zgrać z autobusami, wystarczy że jedno się spóźni i lipa
Stary 2013-09-07, 12:23   #4625
Zosienieczka
Rozeznanie

ide zaraz na wesele i bede grzeczna pod wzgledem picia i jedzenia.

na sniadanie zjadlam dwie bulki ciemne z szynka z indyka i pomidorem, kawe z pradem(likier cytrynowy)

zyczcie mi szczecia i trzymajcie kciuki, bo dziwne ale mam stresa strasznego jakby to miala byc kolacja, na ktorej bym miala cos waznego przekazac. Tak sie wlasnie mniej wiecej czuje.

P.S. zoladek mam strasznie zacisniety

Stary 2013-09-08, 09:19   #4626
CARLA_23
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Zosienieczka Pokaż wiadomość
carla teraz to juz kazdy tam luknie

dla ciekawych- mnie sie podoba pies https://wizaz.pl/Mama-z-klasa/I-rok-...e-dla-niejadka
Angry Birds też świetne

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Beatagr3 Pokaż wiadomość
Hej!
Dziewczyna z którą miałam wynajmować mieszkanie na studiach mnie wystawiła... Zostałam więc bez lokum na studia. Na szczęścia aż tak daleko od tego miasta nie mieszkam więc nawet jak bym miała dojeżdżać jakiś czas to pół biedy, ale zbyt długo bym nie pociągnęła.
Ehh do akademika nie chcę iść, bo zależy mi na jednoosobowym pokoju, trzeba będzie szukać.
Carla podoba mi się pomysł z koktajlami, więc może tego spróbuję
Spróbuj tych koktajli Szybko się je robi i są baaardzo zdrowe Nie wiem jak mogłam kilka miesięcy temu pić koktajle białkowe w proszku

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Cytat:
Porobilo sie troche problemow u mnie Wszystko mi sie sypie Mam jednak nadzieje, ze w ciag kilku dni wszystko sie szczesliwie rozwiaze.

Ostatnio same nerwy, wiec jem byle co

Zosia, zazdroszcze Ci wesela pobwisz sie, potanczysz, oj bym sobie poszla na takie
Beata, lipnie, ze Cie kolezanka olala Ale jeszcze duzo czasu, spokojnie cos znajdziesz niedrogiego i fajnego
Jak tak teraz sobie mysle to chcialabym mieszkac blizej rodzinnego domu. Troche daleko mam, az 5 h autobusem
Carla, super, ze dieta Ci sluzy i waga leci, trzymam kciuki za dalsze spadki

Ide ogarniac licencjat i sie do poprawki uczyc. Trzymajcie kciuki
Oby wszystko się ułożyło po Twojej myśli
A jak daleko z pisaniem pracy jesteś? I na jaki temat piszesz jeśli mogę spytać

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Beatagr3 Pokaż wiadomość
No trochę czasu jeszcze jest. Ja mam 1h drogi autem - jakbym miała tyle jeździć pociągiem czy tam autobusem to bym mogła. Ale prawda jest taka, że naprawdę komunikacją państwową zajmuje to koło 2 godzin, do tego pociągi muszą się dobrze zgrać z autobusami, wystarczy że jedno się spóźni i lipa
Nie no autobusem to nie dasz rady tak dojeżdżać A nie ma szans na malutkie autko? Ja pod względem mieszkania w akademikach i na stancjach to jestem dziwna Dla własnego komfortu psychicznego wolałabym codziennie wracać po zajęciach do domu

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Carla to super że znalazłaś jakiś sposób na dietę! udanego wyjazdu

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Zosienieczka Pokaż wiadomość
ide zaraz na wesele i bede grzeczna pod wzgledem picia i jedzenia.

na sniadanie zjadlam dwie bulki ciemne z szynka z indyka i pomidorem, kawe z pradem(likier cytrynowy)

zyczcie mi szczecia i trzymajcie kciuki, bo dziwne ale mam stresa strasznego jakby to miala byc kolacja, na ktorej bym miala cos waznego przekazac. Tak sie wlasnie mniej wiecej czuje.

P.S. zoladek mam strasznie zacisniety
Trzymałam kciuki Napisz jak było

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Niedawno wstałam i dopiero śniadanko idę szykować
Miłego dnia dziewczynki

"W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie.Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu"
CARLA_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 09:53   #4627
sunshine16
Zakorzenienie

Hej
Z dietą u mnie tak sobie, siedze całe dnie w domu i sie uczę albo coś na kompterze muszę robic i załącza mi się głód co chwilę. Inna sprawa, że mózg też musi pracować Ale nie przeginam z jedzeniem

Wracam do nauki zaraz, zrobiłam sobie przerwę na wizaz Tak mi się nie chce uczyć, myślami jestem zupełnie w innym miejscu Ale muszę się ogarnąć, jeszcze dwa dni poświęcenia i koniec nauki

Carla, skonczyłam dwa dni temu juz w zasadzie, czekam na poprawki od promotorki, mam nadzieje, ze nie bedzie ich duzo A mam taki dosc luźny temat, myślę, ze i tak niewiele Wam to powie ale o górnictwie

Beata, no faktycznie raz sie coś spóźni, nie przyjedzie i tylko sie człowiek denerwuje, wiec na dłuzszą mete to odpada Tak jak pisze Carla, autko to by było coś chciałabym mieć ale bym na benzynie zbankrutowała

Zosia, jak tam po weselu?
sunshine16 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-09-08, 10:29   #4628
Joanna XL
Zakorzenienie

Hej!

Wróciłam
Pokrótce :

Carla moja teściowa mojego wygladu nie skomentowała ... wcale ... Ostatecznie wolę to - bo jak tyłam to komentowała

Numun witaj

Niunia cieszę się że u Ciebie z górku

Kasiunia zazdroszczę nowej znajomości - mi jakoś cięzko znależć nowych znajomych - no ale okazji nie mam za wiele a i bariera językowa dochodzi

Psotka jakie butki? I (jeśli wcześniej biegalaś w "zwyczajnych adidasach") to czy zauważyłaś różnicę jak zaczęłaś biegać w takich do biegania ?

Carla przypomnij gdzie lecicie? No i gratuluje odnalezienia skutecznego sposobu i pierwszych sukcesów

Sunshine trzya kciuki żeby się poukładało

Beatko ja mieszkania znajdowałam na stronie gumtree (zakładka odpowiedniego miasta

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Co do pustek na wątku - to ja wróciłąm a to ja jestem chyba megagaduła

Dodam krótko co u mnie bo na kawke wołąja

Wakacje - super Pogoda prawie w 100 % słoneczna i ciepła (pierwszy raz ever Bieszczady fenomenalne ...

Co do wagi/diety ... Dietę totalnie odpuściłam , ruchu miałam dużo ... Na wadze mam nadwyżke którą tu przywiozłam Zreszta zobaczymy co będzie na mojej własnej wadze jutro ...

O i najwazniejsze - dzis wracam do domu
Joanna XL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 12:15   #4629
Psotka87
Zakorzenienie

Odp: Walka z nadwagą (niewyimaginowaną:) cz. 2

Buty najtańsze możliwe, w Decathlonie za 59zł jest jeden midel. Myślałam że za taką cenę będzie szajs, a i tak różnica między zwykłymi butami a tymi jest ogromna. Wcześniej biegałam boso, bo ja na bieżni.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Stary 2013-09-08, 16:00   #4630
Beatagr3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CARLA_23 Pokaż wiadomość
Spróbuj tych koktajli Szybko się je robi i są baaardzo zdrowe Nie wiem jak mogłam kilka miesięcy temu pić koktajle białkowe w proszku
Nie no autobusem to nie dasz rady tak dojeżdżać A nie ma szans na malutkie autko? Ja pod względem mieszkania w akademikach i na stancjach to jestem dziwna Dla własnego komfortu psychicznego wolałabym codziennie wracać po zajęciach do domu
Muszę poczytać o tych koktailach w końcu, bo ostatnio czasu nie miałam. Na autko szans nie ma (chociaż marzy mi się taki jedno), a nawet gdybym miała, to na benzyne bym się nie wypłaciła. Też wolałabym mieszkać w u siebie w domu, czasem jak myślę o tym, że będę większość czasu gdzie indziej to mnie stres bierze. Po prostu trochę boję się zmiany, ale zarazem jestem ciekawa jak to będzie. No i jeszcze dojazdy na dłuższą metę są męczące. Jak dojeżdżałam na poprzednie studia, to było to około 1h 20 min pociągiem w jedną stronę. I niby mogłoby się wydawać, że w pociągu mogę poczytać, pouczyć się, ale zawsze po tych jazdach byłam zmęczona (szczególnie jak pociąg miałam o 5.40)
Cytat:
Beata, no faktycznie raz sie coś spóźni, nie przyjedzie i tylko sie człowiek denerwuje, wiec na dłuzszą mete to odpada Tak jak pisze Carla, autko to by było coś chciałabym mieć ale bym na benzynie zbankrutowała
No benzyna droga strasznie, jutro jadę oglądać pokój w miarę blisko uczelni (około 10-15 min. pieszo) i około 500 m od galerii handlowej . Cena dobra i prysznic w łazience (nienawidzę wanny - jak ostatnio robiliśmy nowy prysznic i trzeba było się myć w wannie, to myślałam, że mnie coś weźmie ).

U mnie na wsi dożynki dzisiaj, ale jakoś nie mam ochoty iść za bardzo, więc pewnie zostanę w domu.
Stary 2013-09-08, 16:59   #4631
nadalka
Zakorzenienie

Hej. Ja czytam cały czas, nie piszę no bo nic się nie dzieje... Cały czas zbijam nadwyżkę, zostało jeszcze 1,5kg z 4. 2,5kg zeszło w 6 dni, teraz mam @ więc się nie ważę.

Fajnie, dziewczyny powoli wracają, Asiu bardzo mi Cię brakowało.
Carla pisze, Zosia, która nam reanimuje wątek... Psotka.

Niunia, Milenka, Furry?

Kwiatuszku?

MONIA A TY?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-08, 21:53   #4632
Furry Sue
Zadomowienie

Nadalko, jestem jestem, pisałam nawet parę postów wyżej

Asiu, miło Cię wreszcie widzieć

U mnie wagowo bez zmian, 76,7 się trzyma.

A z nowości - wróciłam do jazdy konnej po 11 czy 12-letniej przerwie; uda mam niemiłosiernie posiniaczone, zakwasy w nowych miejscach... no same dobre rzeczy. Dzieciaka też zaraziłam, na razie jest zakochany w koniach, zobaczymy, co potem..
A do tego podziębiłam się wczoraj jak jeździłam na rowerze :/ wyziębiłam sobie zad w knajpie pod chmurką, a potem wracałam z Warszawy na dwóch kółkach i było już ciemno i zimno, no i chyba mnie coś wzięło.

Stary 2013-09-09, 05:41   #4633
Niuuniiaaa
Rozeznanie

Hey

Nadalko jestem
faktycznie Monia nam zniknęła bez słowa

Kaśka na pewno zrzucisz te 8kg

Carla całkiem ciekawe te koktajle a jak z ich smakiem - poczytałam o nich troszkę i niektóre wzbudziły moje wątpliwości
Udanych wakacji kochana

Sun trzymam kciuki żeby się poukładało

Beata koleżanki nie skomentuje trzymam kciuki żeby rozwiązało się z mieszkaniem lub dojazdami ja czasami żałuję, że nie wyjechałam do Poznania na studia - ale z drugiej strony na dziennych nie chciała bym obciążać rodziców moim utrzymaniem, na zaocznych szkoda mi czasu na dojazdy, które strasznie męczą jak pisała chyba Sun, a mieszkanie tam tez średnio - a bo to babcia i K., z którym tutaj mieszkam, więc koniec końców uczę się na miejscu (prawda, że mam to szczęście, że wykładowcy są z UAM-u ).

Asiu miło Cię znów poczytać Poopowiadaj troszkę o wakacjach

Furry wow wciąż zaskakujesz konie - fajna pasja, chociaż ja wolę chyba te mechaniczne na dwóch kołach (tez po nich nogi potrafią dokuczyć ).

Psotka oo na bieżni też bym chętnie pobiegała w terenie jakoś mi to nie idzie. Chyba chodzi o element samotności

Zosia jak tam po weselu?

A ja no zbiłam w końcu nadwyżkę, strasznie dużo czasu mi to zajęło ale jest waga podpisowa

"Wiara czyni cuda, lecz tylko walka daje efekty."

10.2012
nie palę
nie piję gazowanego

Edytowane przez Niuuniiaaa
Czas edycji: 2013-09-09 o 05:42
Niuuniiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 06:07   #4634
Psotka87
Zakorzenienie

Odp: Walka z nadwagą (niewyimaginowaną:) cz. 2

Niunia, dla mnie podstawowy plus to że bieżnia nie pozwala mi zwolnić jak myślę że już nie mam siły, łatwiej kontrolować tempo itd. I łatwiej mi się zmobilizować jak nie muszę wychodzić, bo ja tylko wieczorem mogę biegać. No i pogoda obojętna, zimą sobie nie wyobrażam ale bieganie w terenie też ma mnóstwo plusów i w tym tygodniu zaczynam, tylko opaska na smarfon przyjdzie.

U mnie dziś 86,2, czyli piękny kilogram mniej w ciągu tygodnia i najważniejsze - dotarłam do wagi sprzed drugiej ciąży <jupi>

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Stary 2013-09-09, 07:40   #4635
Joanna XL
Zakorzenienie

Nadalko W ogóle pewnie jeszcze Ci się znudzi czytanie mnie bo zamierzam wrócić z przytupem do diety wiec pewnie bede duuuużo pisać

Niunia moje wakacje uważamza bardzo udane ale ja jestem raczej mało wymagajaca ... Miałam szczęście do pogody (tylko dwa dni padało) a Bieszczady zrobiły na mnie bardzo pozytywne wrażenie ... Choć myślałąm że to niższe górki - a szło się umęczyć przy podejściach . Do tego miałam świetne towarzystwo - choć mój mąż raczej nie jest entuzjastą gór i sporo dobrych rzeczy zjadłam (np spróbowałam jagnięciny pierwszy raz w życiu, pierogi , oscypki) Dobrze zrobiłam jadąc w góry

Zważyłam się na wadze i niestetyty mam 3,5 kg nadwyżki i to nawet nie po ostatnim tygodniu Połowę przywiozłam z domu , połowę zrobiłam nad morzem u teściowej ....Tak czy owak zaczynam ponownie z wagą 74,1... Mam tylko nadzieję że pierwsze kilogramy polecą szybko bo naprawdę diety nie trzymałam

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ----------

Co do planów na najbliższe dni/tygodnie ... Dietowo postanowiłam spróbować south beach-u . Oczywiście chodzi o odchudzanie ale w równym stopniu o uregulowanie poziomu insuliny we krwi i opanowanie apetytu na słodkie (bo jak sobie popusciłam hamulce to zauważyłam że wciągam słodycze jak odkurzacz) ... No postanowiłam spróbowac- nie zarzekam się bo wiadomo jak z moją silną wola Ale czuje że powinnam dac radę -przynajmniej z tymi 14 pierwszymi dniami A przy okazji detoks od kawy i alkoholu po wakacjach się przyda

Poza tym postanowiłam wykorzystać resztę pogody na zintensyfikowanie biegania - chciałabym zrobić 3-4 treningi biegowe w tygodniu (ostatnio wychodziły max 2 ) Do tego spróbuje dorzucić callanetics ...

Ze wszystkim postanowilam zacząć od juz - mimo obiektywnych trudności ...Lodówke mam pustą wiec na śniadanie feta light i pomidor (nawet jajek nie mam) a za oknem leje wiec bieganie poczeka ...

Czeka też góra prania po wakacjach i ogólny chaos w domu - a wyobrażacie sobie jak sie czuje taki kawoholik jak ja bez kawy w deszczowy poranek I bez dawki porannego cukru w postaci jogurtu z owocami albo tostów z dżemem niskosłodzonem ...Ale że czuję moc po wakacjach to spróbuje (i dam radę
Stary 2013-09-09, 12:07   #4636
Zosienieczka
Rozeznanie

carla, sun, niunia na weselu bardzo dobrze. W pierwszy dzien jadlam:
na obiad kurczaka z surowkami
deser galka lodow
kolacja indyka z odrobiona ryzu
w miedzy czasie wedliny chude z wiejskiego stolu, dwa jajka faszerowane lososiem, po lyzce dwoch salatek, kawalek jakiegos ptasza nadziewana na wiejskim stole, troche winogrona. Ziemniakow, pieczywa, makaronu itp nie ruszylam wcale, zero slodkiego poza galka lodow.
Z napoi kawa rozpuszczalna, zwykla herbata, woda z cytryna i mieta
Z alkoholu 3kieliszki wodki, kieliszek nalewki, kiliszek soplicy wisniowej, lampka wina.
Do domu wrocilismy kolo 3, bo juz senni i zmeczeni bylismy, a niemal ciagle bylismy na parkiecie. Po powrocie do domu od razu sie zwazylam i mialam kilo do przodu. Nie czulam sie pijana ani nic mi nie bylo jak sie kladlam do lozka.

W poprawiny zlapal mnie kac nad ranem. Bolal mnie brzuch i bylo mi niedobrze wiec nie spalam ani tez nie wymiotowalam wcale. Wypilam dzbanek miety, pozniej poszlam na dwor i tam siedzialam przy stoliku pijac kawke oraz jedzac kanapki z serkiem wiejskim. Poskladalam po sobie i poszlam na gore sie polozyc. Wstalam godzine przed wyjsciem zeby sie wykapac i ubrac.
Na poprawinach zjadlam:
sledzia
wedline
salatke z kurczakiem
zurek z jajkiem
schab zawijany z surowka
banana
szynke z wiejkiego
zupe z pieczarkami i miesem
Z napoi kawa, herbata, woda z cytryna i pepsi
Zmylismy sie do domu wieczorem, bo juz nam sie spac chcialo, a rano mielismy autem jechac wiec alkoholu zero. W domu obejrzelismy film i poszlismy spac.

Oboje zlapalismy welon i krawat. W dzien wesela byly urodzina tz ale nikt poza mna o nich nie pamietam wiec zeby mu jakos umilic ten dzien i by mu nie bylo przykro wzielam ze stolu kawiarnianego kawalek ciastka z budyniem, dzemem i czyms tam jeszcz i dostalam od kelnera raca, poniewaz nie mieli zwyklej swieczki. Od razu kelner mi podpalil race i poszlam do tz z tym. Pozniej zamowilam mu po cichaczu u orkiestry piosenke z dedykacja. Akurat mieli przerwe wiec z nimi zagadalam i zwabilam tz do stolu wiejskiego na szyneczke, ktory byl blisko parkietu i orkiestry, bo nie wiedzialam kiedy zaczna grac, a pierwsza piosenka po przerwie miala byc dla niego. W trakcie przerwy muzyka leciala jakas sama i przy sami tanczylismy, a za chwile jak tanczylismy skonczyla sie przerwa i byla dedykacja dla niego. Wybralam mu piosenke ''zobiore cie''. Wszystkie niespodzanki mu sie podobaly i mysle, ze jakos przykrosc mniejsza mial. Reszta w klubie.

asiu
powodzenia w szybkiej utracie

psotka
gratuluje ja sie ciagle bujam z ta wage ale i mnie moze teraz ruszy zwlaszcza, ze jakies 2tyg bede u mamy i lazic przez ten czas na teorie.

dzisiaj zjadlam activie z blonnikiem jablkowy, bulke ciemna z szynka i troche jajecznicy plus kawa jak zawsze. Od krotkiej chwili jestem u mamy takze czeka mnie schowanie rzeczy do swojej szafy. Na wadze u tz mialam tyle samo co przed weselem, a ile w rzeczywistosci to bedzie jasne jutro na maminej wadze.

lece skladac ciuszki, naszykowac na jutro ubranie i z pieskiem.

Stary 2013-09-10, 05:13   #4637
sunshine16
Zakorzenienie

Trzymajcie kciuki, mam dzis egzamin
sunshine16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 05:49   #4638
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Stary 2013-09-10, 07:49   #4639
Niuuniiaaa
Rozeznanie

Witajcie

Psotka za wagę

Asiu utwierdziłaś mnie w tym, że warto odwiedzić góry
Powodzenia z szybką utratą nadwyżki i SB, kiedyś o ile dobrze pamiętam wahałaś się czy nie zacząć SB - wytrwałości i efektów podobają mi się założenia tej diety, więc chętnie dowiem się jak to na niej jest

Sun daj znać jak poszło

Ja po kawie, zbieram się do śniadania (musli), a później nie wiem może omlet. Waga potwierdziła dziś, że znów jestem na dobrych torach aaa i zmobilizowałam się do tego wątku wymiankowego, o którym kiedyś pisałam, na początek wybrałam ubrania, których nie będzie mi szkoda jeśli coś pójdzie nie tak tylko muszę się zebrać żeby go założyć.

Miłego dnia

10.2012
nie palę
nie piję gazowanego

Czas edycji: 2013-09-10 o 07:50
Stary 2013-09-10, 10:23   #4640
Beatagr3
Zadomowienie

Hej!
Cytat:

Byłam wczoraj oglądać pokój i powiem jedno - masakra. O ile sam pokój nie był aż taki zły to kuchnia i łazienka były w złym stanie, a dodatkowo musiałabym za prąd płacić 200 zł dodatkowo w okresie grzewczym (ogrzewanie elektryczne), więc podziękowałam bo to się totalnie nie opłaca.
Następny pokój miałam oglądać dzisiaj, po zdjęciach uznałam, że fajny i mimo, że trochę droższy to byłam zdecydowana wynająć, a tu o 23 sms, że sytuacja się zmieniła i jednak tego pokoju nie będzie wynajmować. No normalnie chyba coś mnie weźmie.

Jak myślicie, znajdę jeszcze coś do października? Czy takie oferty będą się jeszcze pojawiać, czy już raczej nie?

Jestem tym już trochę zmęczona, ciągłe szukanie, dzwonienie itp. itd.
Stary 2013-09-10, 10:35   #4641
Joanna XL
Zakorzenienie

sunshine trzymam

Zosienko no wg mnie to ładnie się trzymałaś
A jak u nas moi przyjaciele złapali welon i krawat to był ślub po roku

Niunia ja w ogóle myśle że warto znac Polske bo mamy naprawde sporo pięknych miejsc ... Już mi przeszła pasja wyjazdów zagranicznych (lub marzeń o nich) No a w górach można i budżetowo (np gotujac wiekszośc rzeczy, nocujac w schronisku) i bardziej na wypasie (stołujac sie w restauracjach, pensjonatach) także to wakacje nakażdą kieszeń
Natomiast nad morzem to już trzeba mieć wiekszą kasę... Do tego co można robic nad morzem - leżeć na plaży przy pogodzie ale zasadniczo chodzi się po promenadzie a tam co chwila coś do jedzenia - tu lód , tu gofr a tam rybka z frytkami i piwkiem ... Najgorzej jak pada
A w górach zje sie śniadanie , potem 6-7 godzin chodzenia (z jakimis przekąskami zabranymi bo przykładowo w Bieszczadach schronisk jest mało) po zejsciu solidna kolacja i praktycznie życie o 21-22 zamiera bo wszyscy zmęczeni w łóżkach
Do tego widoki za free .. ja znam nieźle Karkonosze, Tatry, Pieniny i teraz Bieszczady i te ostatnie są najbardziej "dzikie" wiec jak ktos lubi nature to super miejsce ....Bo jak imprezowe życie to tylko na Krupówkach w Zakopcu

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Beatko pewnie ze znajdziesz ja zmieniałam często mieszkania i wiekszych problemów nie było ... Choć w cierpliwość trzeba sie uzbroić i być elastycznym ... A np mój brat od 5 lat mieszka w tym samym pokoju (zreszta znalezionym przeze mnie i ma ful wypas (balkon, pokój jednosobowy ale duży). A jaki budzet przewidujesz? Bo rozumiem ze szukasz 'jedynki?

Pierwszy dzień south beacha za mną - nie chce zapeszać ale jest nieźle ... Wczoraj może i troche z porami posiłków namieszałam ale jedzonko było zgodne z wytycznymi ... Tylko mam problem z ilościami - niby mogę jeśc ile chce ale wydaje mi sie ciagle że jem za dużo Ale może to przejdzie ...
Kawe jednak mozna pić Byle nie przeginać - ale 1-2 mi wystarczy a i tak pije czarna/z chudym mlekiem
Podoba mi się duża ilośc warzyw i mięsa/ryby (zwłaszcza że można smażyć na oleju rzepakowym wiec wreszcie to jakoś smakuje
Można jeśc porcje orzechów, mozarelle, fete , parmezan i chude żółte sery ... Czyli to co tygrysy lubią najbardziej
Jak dla mnie super - i nawet brak cukru mi nie przeszkadza ... No może troche brak owoców i niemoznosć jedzenia owsianki rano (ale to z wygody i lenistwa)
mam prawo do jakiś specjalnych deserków ale jeszcze nie obczaiłam ...

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Musze się jeszcze zmobilizowac do ćwiczeń i będzie git

Nadalko podoba mi sie Twój podpis - ja pewnie powinnam dodac "zero alkoholu"
Stary 2013-09-10, 11:38   #4642
Zosienieczka
Rozeznanie

asiu dzieki co lepsze po tym weselu i poprawinach mam jakis jadlowstret. Z tym slubem to sie przekonamy

jakos nie mialam glowy do pamietania o wazeniu sie i szczerze jakos nie mialam bardzo kiedy. Po wstaniu polecialam na poczte ksiazke wyslac, pozniej do sklepu, a zaraz musze leciec do urzedu, zrobic obiad, troche ogarnac i sie odchamic na wyklady.

Totalnie nic mi sie nie chce poza spaniem(efekt czytania greya na tel do pozna)

Asiu na sb mozna gorzka czekolade i kombinowac z przepisow dukana. Poza tym jak dobrze pamietam mozna kisiel, galaretke. Gdzies mialam rozpiske wydrukowana ale na te chwile wiecej ci nie pomoge.

Edytowane przez Zosienieczka
Czas edycji: 2013-09-10 o 11:40
Stary 2013-09-10, 11:45   #4643
Zosienieczka
Rozeznanie

ASIU MAM!!!!

legenda:
1. sb1 14dni- rozpiska pierwszej fazy co wolne przez 14dni
2. zakazane sb1 14dni- lista rzeczy zakazanych w pierwszej fazie
3. sb2 rozpiska- lista rzeczy, ktore dodatkowo mozna dolaczyc do listy sb1 i lista rzeczy dalej zakazanych albo takich ktore mozna w ograniczeniu

rozpiska robiona na wlasne potrzeby ze zbioru kilku stron i wydan ksiazki

ha wiedzialam, ze sie to kiedys jeszcze przyda
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sb1 14dni.jpg (110,2 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zakazane sb1 14dni.jpg (34,9 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sb2 rozpiska.jpg (83,2 KB, 3 załadowań)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-10, 12:04   #4644
Beatagr3
Zadomowienie

Asiu tak szukam jedynki za jakieś 500-550 zł, nie szukam jakichś super wypasów, ale ważne, żeby było schludnie, a nie poobijane kafelki i prysznic co wygląda jakby miał się zaraz rozlecieć No nic trzeba szukać dalej.
Stary 2013-09-10, 13:04   #4645
Furry Sue
Zadomowienie

Sunshine - jestem nie w temacie ale trzymam

Asia - jak Ci idzie z bieganiem? Mam na myśli całokształt: dystanse, czasy, no i przede wszystkim - chęci wczoraj biegałam w deszczu, pierwsze 3 km było na zasadzie "no dajesz, to dla Twojego zdrowia" potem już lepiej..

Niunia - ja chyba jednakowo konie mechaniczne i te niemachaniczne lubię ciężko by mi było zdecydować, które bardziej gratuluję wagi, 75 bardzo ładnie wygląda, pamiętam jeszcze czasy, kiedy było to 83 (chyba, że mnie pamięć myli.. )

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

A.. już wiem, Niuniu, czemu pamiętam 83, masz je cały czas w podpisie, jako startową to pewnie chodziło mi o czasy, gdy miałaś 81,5 czy jakoś tak, wiem że obie stałyśmy gdzieś niedaleko od startu no i scenariusz klasyczny - wszystkie chudną poza mną

Stary 2013-09-10, 14:54   #4646
Joanna XL
Zakorzenienie

Zosia dzięki No niby wiem co można ale te deserki wymagałyby jakiegos wysiłku pójscia do lepsiejszego sklepu (w moim lidlu dietetycznych wypasów brak) póki co jakoś sie obchodzę A ty byłaś na sb? Jak efekty?

Furry no nie pochwale się - nie biegałam od... 2 tygodni (na początku wakacji w trójmiescie)... Wczoraj nie dałam rady a dziś leje więc może jutro Wróciłam do diety ale do ćwiczeń ciągle nie ... motywacji brak
Natomiast w sierpniu biegałam 7 km w mniej wiecej 45 min (sama nie wiem na ile to szybko - raczej wolno) We wrześniu miałam wejść na 8 km ale przy obecnej mizerii treningowej raczej nie dam rady

Jestem po obiadku i jak na razie jest dobrze
Stary 2013-09-10, 15:13   #4647
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pati163 Pokaż wiadomość
ale tlusciochy z was muszom byc
no muszom muszom
Stary 2013-09-10, 17:20   #4648
Niuuniiaaa
Rozeznanie

Beatko trzymam kciuki za pokój i cierpliwość do szukania na pewno znajdziesz

Furry dobrze pamiętasz stałam na tym przeklętym 81,5 chyba miesiąc - masakraaa to była nie dziękuję za gratulacje żeby nie zapeszyć (ze mną to różnie bywa ). Aż z ciekawości zajrzałam do tabelki i Twoje 76 też całkiem ładnie się prezentuje My chudniemy w swoim specyficznym tempie - grunt, że chudniemy

Asiu w sprawie Sb to znalazłam u siebie w zakładkach >>TO <<może się przyda mój tata ma to samo zdanie o Polsce (on zjeździł całą swego czasu), ja hehe szkoda gadać naprawdę a o zagranicy mowy nie ma cały czas obiecujemy sobie z K. jakiś wyjazd ale wciąż coś wypada obecnie szukam pracy, więc może się doczekam gdy finanse troszkę wzrosną.

A właśnie siedzę jak na szpilkach, w tym miesiącu okaże się czy dostanę stypendium rektora

Zosia i jak wrażenia z Grey'a? Mam w PDF'ie wszystkie części ale nie mogę się zmusić do czytania na ekranie

10.2012
nie palę
nie piję gazowanego

Czas edycji: 2013-09-10 o 17:31
Stary 2013-09-10, 18:56   #4649
Psotka87
Zakorzenienie

sunshine jak tam egzamin?

Ja ostatni raz byłam w górach w podróży poślubnej 4 lata temu A za granicę jakoś w ogóle mnie nie ciągnie... Na urlop najchętniej do lasu nad jezioro

Mnie po wczorajszym bieganiu biodra mocno bolały, jutro poszukam innej trasy, ale niestety mam do dyspozycji niewiele poza płytą chodnikową tu u mnie... Inna sprawa, że wczoraj podczas 45 minut biegu spotkałam... 11 (!!!) innych biegających osób! To dopiero motywuje

Stary 2013-09-10, 20:26   #4650
Zosienieczka
Rozeznanie

asiu bardzo dobre choc ja nie jadlam podrecznikowy 5posikow tylko 3-4 ale przestalam przygode z sb, bo to jednak droga dieta jak na moje mozliwosci finansowe. Choc gdybym miala lepsza sytuacje materialna czyli zarabiala i pracowala normalnie 5dni w tyg po 8h to bym sie nie wahala i wrocila do niej.

niunia jestem na koncu drugiej czesci i wrazenia dobre choc jak doszlam do polowy pierwszej czesci to rzucilam ja w kat, a byl to moment umowy uleglej i pana ale potem przelecialam po stronach i wyszlo, ze nie zrobi jej nic zlego wiec wrocilam do czytania i sie dowiedzialam od kogos co bedzie w nastepnych czesciach wiec tez dlatego wrocilam do czytania.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości