|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4621 |
Zadomowienie
|
Dot.: Walka z nadwagą (niewyimaginowaną:) cz. 2
Czeeeeść!
Kasia strasznie miło Cię widzieć! Cieszę się, że trzymasz wagę, a te 8 kg dasz radę na spokojnie, kto jak nie Ty ![]() Dobrze, że się integrujecie z sąsiadami, to jednak ważna rzecz - po pierwsze komfort psychiczny, bo fatalni sąsiedzi potrafią nieźle dać w kość, a po drugie warto mieć zawsze kogoś życzliwego, na wypadek, gdyby trzeba było zerknąć na dom podczas Waszego wyjazdu, zresztą sama wiesz ![]() Carla, super, że Ci spada! Zaraz looknę w guglu co to ta dieta strukturalna, bo coś mi dzwoni, ale nie wiem w którym kościele..
#4622 |
Zakorzenienie
|
Carla, gratulacje
![]() Zosienieczka, a ja Ci zazdroszczę, dopiero co byłam, ale chętnie bym poszła znów na wesele ![]()
#4623 |
Rozeznanie
|
sun szczerzy mowiac to nie bardzo mam ochote isc przez to, ze tez na glowie mam pare ciezkich problemow wiec nie jestem w nastroju jak narazie na zabawe ale jutro moze to sie zmieni i nabiore ochoty na tance, picie, jedzenie i wyglupy. Wspolczuje problemow.
![]() jade niedlugo wiec wylaczam wizaz.
#4624 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4625 |
Rozeznanie
|
ide zaraz na wesele i bede grzeczna pod wzgledem picia i jedzenia.
na sniadanie zjadlam dwie bulki ciemne z szynka z indyka i pomidorem, kawe z pradem(likier cytrynowy) zyczcie mi szczecia i trzymajcie kciuki, bo dziwne ale mam stresa strasznego jakby to miala byc kolacja, na ktorej bym miala cos waznego przekazac. Tak sie wlasnie mniej wiecej czuje. P.S. zoladek mam strasznie zacisniety
#4626 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Cytat:
![]() A jak daleko z pisaniem pracy jesteś? I na jaki temat piszesz jeśli mogę spytać ![]() ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Niedawno wstałam i dopiero śniadanko idę szykować ![]() Miłego dnia dziewczynki ![]()
![]() |
#4627 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Z dietą u mnie tak sobie, siedze całe dnie w domu i sie uczę albo coś na kompterze muszę robic i załącza mi się głód co chwilę. Inna sprawa, że mózg też musi pracować ![]() ![]() Wracam do nauki zaraz, zrobiłam sobie przerwę na wizaz ![]() ![]() ![]() Carla, skonczyłam dwa dni temu juz w zasadzie, czekam na poprawki od promotorki, mam nadzieje, ze nie bedzie ich duzo ![]() ![]() Beata, no faktycznie raz sie coś spóźni, nie przyjedzie i tylko sie człowiek denerwuje, wiec na dłuzszą mete to odpada ![]() ![]() ![]() Zosia, jak tam po weselu? ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4628 |
Zakorzenienie
|
Hej!
Wróciłam ![]() Pokrótce : Carla moja teściowa mojego wygladu nie skomentowała ... wcale ... Ostatecznie wolę to - bo jak tyłam to komentowała ![]() Numun witaj ![]() Niunia cieszę się że u Ciebie z górku ![]() Kasiunia zazdroszczę nowej znajomości - mi jakoś cięzko znależć nowych znajomych - no ale okazji nie mam za wiele a i bariera językowa dochodzi ![]() Psotka jakie butki? I (jeśli wcześniej biegalaś w "zwyczajnych adidasach") to czy zauważyłaś różnicę jak zaczęłaś biegać w takich do biegania ? ![]() Carla przypomnij gdzie lecicie? No i gratuluje odnalezienia skutecznego sposobu i pierwszych sukcesów ![]() Sunshine trzya kciuki żeby się poukładało ![]() Beatko ja mieszkania znajdowałam na stronie gumtree (zakładka odpowiedniego miasta ![]() ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Co do pustek na wątku - to ja wróciłąm a to ja jestem chyba megagaduła ![]() Dodam krótko co u mnie bo na kawke wołąja ![]() Wakacje - super ![]() ![]() Co do wagi/diety ... Dietę totalnie odpuściłam , ruchu miałam dużo ... Na wadze mam nadwyżke którą tu przywiozłam ![]() O i najwazniejsze - dzis wracam do domu ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4629 |
Zakorzenienie
|
Odp: Walka z nadwagą (niewyimaginowaną:) cz. 2
Buty najtańsze możliwe, w Decathlonie za 59zł jest jeden midel. Myślałam że za taką cenę będzie szajs, a i tak różnica między zwykłymi butami a tymi jest ogromna. Wcześniej biegałam boso, bo ja na bieżni.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4630 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() U mnie na wsi dożynki dzisiaj, ale jakoś nie mam ochoty iść za bardzo, więc pewnie zostanę w domu.
![]() ![]() |
![]() |
#4631 |
Zakorzenienie
|
Hej. Ja czytam cały czas, nie piszę no bo nic się nie dzieje... Cały czas zbijam nadwyżkę, zostało jeszcze 1,5kg z 4. 2,5kg zeszło w 6 dni, teraz mam @ więc się nie ważę.
Fajnie, dziewczyny powoli wracają, Asiu bardzo mi Cię brakowało. Carla pisze, Zosia, która nam reanimuje wątek... Psotka. Niunia, Milenka, Furry? Kwiatuszku? MONIA A TY? |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4632 |
Zadomowienie
|
Nadalko, jestem jestem, pisałam nawet parę postów wyżej
![]() Asiu, miło Cię wreszcie widzieć ![]() U mnie wagowo bez zmian, 76,7 się trzyma. A z nowości - wróciłam do jazdy konnej po 11 czy 12-letniej przerwie; uda mam niemiłosiernie posiniaczone, zakwasy w nowych miejscach... no same dobre rzeczy. Dzieciaka też zaraziłam, na razie jest zakochany w koniach, zobaczymy, co potem.. ![]() A do tego podziębiłam się wczoraj jak jeździłam na rowerze :/ wyziębiłam sobie zad w knajpie pod chmurką, a potem wracałam z Warszawy na dwóch kółkach i było już ciemno i zimno, no i chyba mnie coś wzięło.
#4633 |
Rozeznanie
|
Hey
![]() Nadalko jestem ![]() faktycznie Monia nam zniknęła bez słowa ![]() Kaśka na pewno zrzucisz te 8kg ![]() Carla całkiem ciekawe te koktajle ![]() ![]() Udanych wakacji kochana ![]() Sun trzymam kciuki żeby się poukładało ![]() Beata koleżanki nie skomentuje ![]() ![]() Asiu miło Cię znów poczytać ![]() ![]() Furry wow wciąż zaskakujesz ![]() ![]() Psotka oo na bieżni też bym chętnie pobiegała ![]() ![]() Zosia jak tam po weselu? A ja no zbiłam w końcu nadwyżkę, strasznie dużo czasu mi to zajęło ![]() ![]()
-17kg ![]() "Wiara czyni cuda, lecz tylko walka daje efekty." 10.2012 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Niuuniiaaa Czas edycji: 2013-09-09 o 05:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#4634 |
Zakorzenienie
|
Odp: Walka z nadwagą (niewyimaginowaną:) cz. 2
Niunia, dla mnie podstawowy plus to że bieżnia nie pozwala mi zwolnić jak myślę że już nie mam siły, łatwiej kontrolować tempo itd. I łatwiej mi się zmobilizować jak nie muszę wychodzić, bo ja tylko wieczorem mogę biegać. No i pogoda obojętna, zimą sobie nie wyobrażam
![]() U mnie dziś 86,2, czyli piękny kilogram mniej w ciągu tygodnia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4635 |
Zakorzenienie
|
Nadalko
![]() ![]() Niunia moje wakacje uważamza bardzo udane ale ja jestem raczej mało wymagajaca ... Miałam szczęście do pogody (tylko dwa dni padało) a Bieszczady zrobiły na mnie bardzo pozytywne wrażenie ... Choć myślałąm że to niższe górki - a szło się umęczyć przy podejściach . Do tego miałam świetne towarzystwo - choć mój mąż raczej nie jest entuzjastą gór ![]() ![]() Zważyłam się na wadze i niestetyty mam 3,5 kg nadwyżki i to nawet nie po ostatnim tygodniu ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- Co do planów na najbliższe dni/tygodnie ... Dietowo postanowiłam spróbować south beach-u . Oczywiście chodzi o odchudzanie ale w równym stopniu o uregulowanie poziomu insuliny we krwi i opanowanie apetytu na słodkie (bo jak sobie popusciłam hamulce to zauważyłam że wciągam słodycze jak odkurzacz) ... No postanowiłam spróbowac- nie zarzekam się bo wiadomo jak z moją silną wola ![]() ![]() ![]() Poza tym postanowiłam wykorzystać resztę pogody na zintensyfikowanie biegania - chciałabym zrobić 3-4 treningi biegowe w tygodniu (ostatnio wychodziły max 2 ) Do tego spróbuje dorzucić callanetics ... Ze wszystkim postanowilam zacząć od juz - mimo obiektywnych trudności ...Lodówke mam pustą wiec na śniadanie feta light i pomidor (nawet jajek nie mam) a za oknem leje wiec bieganie poczeka ... Czeka też góra prania po wakacjach i ogólny chaos w domu - a wyobrażacie sobie jak sie czuje taki kawoholik jak ja bez kawy w deszczowy poranek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4636 |
Rozeznanie
|
carla, sun, niunia na weselu bardzo dobrze. W pierwszy dzien jadlam:
na obiad kurczaka z surowkami deser galka lodow kolacja indyka z odrobiona ryzu w miedzy czasie wedliny chude z wiejskiego stolu, dwa jajka faszerowane lososiem, po lyzce dwoch salatek, kawalek jakiegos ptasza nadziewana na wiejskim stole, troche winogrona. Ziemniakow, pieczywa, makaronu itp nie ruszylam wcale, zero slodkiego poza galka lodow. Z napoi kawa rozpuszczalna, zwykla herbata, woda z cytryna i mieta Z alkoholu 3kieliszki wodki, kieliszek nalewki, kiliszek soplicy wisniowej, lampka wina. Do domu wrocilismy kolo 3, bo juz senni i zmeczeni bylismy, a niemal ciagle bylismy na parkiecie. Po powrocie do domu od razu sie zwazylam i mialam kilo do przodu. Nie czulam sie pijana ani nic mi nie bylo jak sie kladlam do lozka. W poprawiny zlapal mnie kac nad ranem. Bolal mnie brzuch i bylo mi niedobrze wiec nie spalam ani tez nie wymiotowalam wcale. Wypilam dzbanek miety, pozniej poszlam na dwor i tam siedzialam przy stoliku pijac kawke oraz jedzac kanapki z serkiem wiejskim. Poskladalam po sobie i poszlam na gore sie polozyc. Wstalam godzine przed wyjsciem zeby sie wykapac i ubrac. Na poprawinach zjadlam: sledzia wedline salatke z kurczakiem zurek z jajkiem schab zawijany z surowka banana szynke z wiejkiego zupe z pieczarkami i miesem Z napoi kawa, herbata, woda z cytryna i pepsi Zmylismy sie do domu wieczorem, bo juz nam sie spac chcialo, a rano mielismy autem jechac wiec alkoholu zero. W domu obejrzelismy film i poszlismy spac. Oboje zlapalismy welon i krawat. W dzien wesela byly urodzina tz ale nikt poza mna o nich nie pamietam wiec zeby mu jakos umilic ten dzien i by mu nie bylo przykro wzielam ze stolu kawiarnianego kawalek ciastka z budyniem, dzemem i czyms tam jeszcz i dostalam od kelnera raca, poniewaz nie mieli zwyklej swieczki. Od razu kelner mi podpalil race i poszlam do tz z tym. Pozniej zamowilam mu po cichaczu u orkiestry piosenke z dedykacja. Akurat mieli przerwe wiec z nimi zagadalam i zwabilam tz do stolu wiejskiego na szyneczke, ktory byl blisko parkietu i orkiestry, bo nie wiedzialam kiedy zaczna grac, a pierwsza piosenka po przerwie miala byc dla niego. W trakcie przerwy muzyka leciala jakas sama i przy sami tanczylismy, a za chwile jak tanczylismy skonczyla sie przerwa i byla dedykacja dla niego. Wybralam mu piosenke ''zobiore cie''. Wszystkie niespodzanki mu sie podobaly i mysle, ze jakos przykrosc mniejsza mial. Reszta w klubie. ![]() asiu powodzenia w szybkiej utracie ![]() psotka gratuluje ![]() dzisiaj zjadlam activie z blonnikiem jablkowy, bulke ciemna z szynka i troche jajecznicy plus kawa jak zawsze. Od krotkiej chwili jestem u mamy takze czeka mnie schowanie rzeczy do swojej szafy. Na wadze u tz mialam tyle samo co przed weselem, a ile w rzeczywistosci to bedzie jasne jutro na maminej wadze. lece skladac ciuszki, naszykowac na jutro ubranie i z pieskiem. ![]()
#4637 |
Zakorzenienie
|
Trzymajcie kciuki, mam dzis egzamin
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4639 |
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() Psotka ![]() Asiu utwierdziłaś mnie w tym, że warto odwiedzić góry ![]() Powodzenia z szybką utratą nadwyżki i SB, kiedyś o ile dobrze pamiętam wahałaś się czy nie zacząć SB - wytrwałości i efektów ![]() ![]() Sun ![]() ![]() Ja po kawie, zbieram się do śniadania (musli), a później nie wiem ![]() ![]() ![]() Miłego dnia ![]()
-17kg ![]() "Wiara czyni cuda, lecz tylko walka daje efekty." 10.2012 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Niuuniiaaa Czas edycji: 2013-09-10 o 07:50 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4640 |
Zadomowienie
|
Hej!
![]() Byłam wczoraj oglądać pokój i powiem jedno - masakra. O ile sam pokój nie był aż taki zły to kuchnia i łazienka były w złym stanie, a dodatkowo musiałabym za prąd płacić 200 zł dodatkowo w okresie grzewczym (ogrzewanie elektryczne), więc podziękowałam bo to się totalnie nie opłaca. Następny pokój miałam oglądać dzisiaj, po zdjęciach uznałam, że fajny i mimo, że trochę droższy to byłam zdecydowana wynająć, a tu o 23 sms, że sytuacja się zmieniła i jednak tego pokoju nie będzie wynajmować. No normalnie chyba coś mnie weźmie. ![]() Jak myślicie, znajdę jeszcze coś do października? Czy takie oferty będą się jeszcze pojawiać, czy już raczej nie? Jestem tym już trochę zmęczona, ciągłe szukanie, dzwonienie itp. itd.
![]() |
#4641 |
Zakorzenienie
|
sunshine trzymam
![]() Zosienko no wg mnie to ładnie się trzymałaś ![]() ![]() A jak u nas moi przyjaciele złapali welon i krawat to był ślub po roku ![]() Niunia ja w ogóle myśle że warto znac Polske bo mamy naprawde sporo pięknych miejsc ... Już mi przeszła pasja wyjazdów zagranicznych (lub marzeń o nich ![]() ![]() Natomiast nad morzem to już trzeba mieć wiekszą kasę... Do tego co można robic nad morzem - leżeć na plaży przy pogodzie ale zasadniczo chodzi się po promenadzie a tam co chwila coś do jedzenia - tu lód , tu gofr a tam rybka z frytkami i piwkiem ... Najgorzej jak pada ![]() A w górach zje sie śniadanie , potem 6-7 godzin chodzenia (z jakimis przekąskami zabranymi bo przykładowo w Bieszczadach schronisk jest mało) po zejsciu solidna kolacja i praktycznie życie o 21-22 zamiera bo wszyscy zmęczeni w łóżkach ![]() Do tego widoki za free .. ja znam nieźle Karkonosze, Tatry, Pieniny i teraz Bieszczady i te ostatnie są najbardziej "dzikie" wiec jak ktos lubi nature to super miejsce ....Bo jak imprezowe życie to tylko na Krupówkach w Zakopcu ![]() ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Beatko pewnie ze znajdziesz ja zmieniałam często mieszkania i wiekszych problemów nie było ... Choć w cierpliwość trzeba sie uzbroić i być elastycznym ... A np mój brat od 5 lat mieszka w tym samym pokoju (zreszta znalezionym przeze mnie ![]() Pierwszy dzień south beacha za mną - nie chce zapeszać ale jest nieźle ... Wczoraj może i troche z porami posiłków namieszałam ale jedzonko było zgodne z wytycznymi ... Tylko mam problem z ilościami - niby mogę jeśc ile chce ale wydaje mi sie ciagle że jem za dużo ![]() Kawe jednak mozna pić ![]() ![]() Podoba mi się duża ilośc warzyw i mięsa/ryby (zwłaszcza że można smażyć na oleju rzepakowym wiec wreszcie to jakoś smakuje ![]() Można jeśc porcje orzechów, mozarelle, fete , parmezan i chude żółte sery ... Czyli to co tygrysy lubią najbardziej ![]() Jak dla mnie super - i nawet brak cukru mi nie przeszkadza ... No może troche brak owoców i niemoznosć jedzenia owsianki rano (ale to z wygody i lenistwa) mam prawo do jakiś specjalnych deserków ale jeszcze nie obczaiłam ... ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Musze się jeszcze zmobilizowac do ćwiczeń i będzie git ![]() Nadalko podoba mi sie Twój podpis - ja pewnie powinnam dodac "zero alkoholu" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4642 |
Rozeznanie
|
asiu dzieki co lepsze po tym weselu i poprawinach mam jakis jadlowstret. Z tym slubem to sie przekonamy
![]() jakos nie mialam glowy do pamietania o wazeniu sie i szczerze jakos nie mialam bardzo kiedy. Po wstaniu polecialam na poczte ksiazke wyslac, pozniej do sklepu, a zaraz musze leciec do urzedu, zrobic obiad, troche ogarnac i sie odchamic na wyklady. Totalnie nic mi sie nie chce poza spaniem(efekt czytania greya na tel do pozna) ![]() ![]() Asiu na sb mozna gorzka czekolade i kombinowac z przepisow dukana. Poza tym jak dobrze pamietam mozna kisiel, galaretke. Gdzies mialam rozpiske wydrukowana ale na te chwile wiecej ci nie pomoge. ![]()
Edytowane przez Zosienieczka Czas edycji: 2013-09-10 o 11:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#4643 |
Rozeznanie
|
ASIU MAM!!!!
legenda: 1. sb1 14dni- rozpiska pierwszej fazy co wolne przez 14dni 2. zakazane sb1 14dni- lista rzeczy zakazanych w pierwszej fazie 3. sb2 rozpiska- lista rzeczy, ktore dodatkowo mozna dolaczyc do listy sb1 i lista rzeczy dalej zakazanych albo takich ktore mozna w ograniczeniu rozpiska robiona na wlasne potrzeby ze zbioru kilku stron i wydan ksiazki ![]() ha wiedzialam, ze sie to kiedys jeszcze przyda
![]() |
#4644 |
Zadomowienie
|
Asiu tak szukam jedynki za jakieś 500-550 zł, nie szukam jakichś super wypasów, ale ważne, żeby było schludnie, a nie poobijane kafelki i prysznic co wygląda jakby miał się zaraz rozlecieć
![]() ![]()
![]() |
#4645 |
Zadomowienie
|
Sunshine - jestem nie w temacie ale trzymam
![]() Asia - jak Ci idzie z bieganiem? Mam na myśli całokształt: dystanse, czasy, no i przede wszystkim - chęci ![]() ![]() Niunia - ja chyba jednakowo konie mechaniczne i te niemachaniczne lubię ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- A.. już wiem, Niuniu, czemu pamiętam 83, masz je cały czas w podpisie, jako startową ![]() ![]() ![]()
#4646 |
Zakorzenienie
|
Zosia dzięki
![]() ![]() Furry no nie pochwale się - nie biegałam od... 2 tygodni (na początku wakacji w trójmiescie)... Wczoraj nie dałam rady a dziś leje więc może jutro ![]() ![]() Natomiast w sierpniu biegałam 7 km w mniej wiecej 45 min (sama nie wiem na ile to szybko - raczej wolno ![]() ![]() Jestem po obiadku i jak na razie jest dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4648 |
Rozeznanie
|
Beatko trzymam kciuki za pokój i cierpliwość do szukania
![]() ![]() Furry dobrze pamiętasz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Asiu w sprawie Sb to znalazłam u siebie w zakładkach >>TO <<może się przyda ![]() ![]() ![]() ![]() A właśnie siedzę jak na szpilkach, w tym miesiącu okaże się czy dostanę stypendium rektora ![]() Zosia i jak wrażenia z Grey'a? Mam w PDF'ie wszystkie części ale nie mogę się zmusić do czytania na ekranie ![]()
-17kg ![]() "Wiara czyni cuda, lecz tylko walka daje efekty." 10.2012 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Niuuniiaaa Czas edycji: 2013-09-10 o 17:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#4649 |
Zakorzenienie
|
sunshine jak tam egzamin?
Ja ostatni raz byłam w górach w podróży poślubnej 4 lata temu ![]() ![]() Mnie po wczorajszym bieganiu biodra mocno bolały, jutro poszukam innej trasy, ale niestety mam do dyspozycji niewiele poza płytą chodnikową tu u mnie... Inna sprawa, że wczoraj podczas 45 minut biegu spotkałam... 11 (!!!) innych biegających osób! To dopiero motywuje ![]()
#4650 |
Rozeznanie
|
asiu bardzo dobre choc ja nie jadlam podrecznikowy 5posikow tylko 3-4 ale przestalam przygode z sb, bo to jednak droga dieta jak na moje mozliwosci finansowe. Choc gdybym miala lepsza sytuacje materialna czyli zarabiala i pracowala normalnie 5dni w tyg po 8h to bym sie nie wahala i wrocila do niej.
niunia jestem na koncu drugiej czesci i wrazenia dobre choc jak doszlam do polowy pierwszej czesci to rzucilam ja w kat, a byl to moment umowy uleglej i pana ale potem przelecialam po stronach i wyszlo, ze nie zrobi jej nic zlego wiec wrocilam do czytania i sie dowiedzialam od kogos co bedzie w nastepnych czesciach wiec tez dlatego wrocilam do czytania.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:36.