|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 |
|
21 | 38,18% |
| Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
0 | 0% |
| Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy |
|
0 | 0% |
| Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
26 | 47,27% |
| Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
8 | 14,55% |
| Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Teściowe-temat rzeka, ja swojej już nie mam, zmarła 1,5roku temu i uwierzcie, że choć nie pałałam do niej miłością to jednak dziś mi jej brakuje. Czasem się wtrącała, ale nic tym nie zdziałała, bo mąż zawsze był za mną albo miał inne zdanie od niej. Został mi teść, o którym lepiej nie gadać, starczy może to, że nie wykazuje żadnego zainteresowania naszym dzieckiem, raz jeden się zapytał jak się czuje, a gdy dowiedział się o ciąży to jakby po nim spłynęlo, zero reakcji typu "cieszę się".Szkoda mi męża, bo w tym wszystkim nic nie zawinił, a potrzebny jest tylko wtedy jak trzeba coś załatwić
Robię dziś nalot na sklepy, muszę kupić kurtkę na jesień, bo moja dopasowana, krótka kurteczka już robi się ciasna i nie jest zbyt odpowiednia z powodu swojej długości |
|
|
|
#4622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w dwóch tematach bo się podpisuję: teściowe lepiej trzymać na odległość bo matka jest tylko jedna a mamusia ...mamusia niech lepiej mieszka daleko dlatego również współczuję, ale pociesz się że 40km to na prawdę daleko więc na pewno codziennie widzieć się nie będziecie. co do buraków...ja też piję dlatego że bardzo spadło mi żelazo i przyjmuję nawet specjalny preparat poza femibionem na podniesienie żelaza we krwi. |
|
|
|
|
#4623 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Nie wiedziałam, że buraki takie dobre, a mamy praktycznie co tydzień w niedzielę ze swoich zbiorów, teraz się poprawie ![]() Baja ja też jadę dzisiaj na łowy do H&M Mama
Mikołajek 26.02.2014 Obudził mnie trzepot skrzydeł Wyjrzałam przez okno Na parapecie zostało Białe piórko - Pamiątka po Tobie Mój Aniołku 01.12.2012 [*] Edytowane przez elunka88 Czas edycji: 2013-09-15 o 10:12 |
|
|
|
#4624 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kontroluję się na siłę, ale wpieprza mnie wszystko: bo jak chodzi, to trze stopami, bo za dużo gada, bo łazi nieogolony... ![]() Cytat:
A co wizyty z mężem - to superancko. Mój był ogromnie zadowolony, chodził szczęśliwy przez kilka dni. I mam wrażenie, ze jakoś inaczej to teraz odbiera ![]() U mnie pogoda depresyjna znowu, grzyby odwołane, bo lało w nocy. |
|||||
|
|
|
#4625 |
|
Zakorzenienie
|
my na jutrzejsza wizytę zabieramy córkę, bo wyjątkowo nie mamy jej z kim zostawić. Juz ja o tym poinformowaliśmy, ze idziemy podglądać dzidziusia. Ucieszyła się.
Szkoda, ze na hasło przedszkole reakcja jest odwrotna. Po ponad tygodniu chorowania jutro zaczynamy od nowa, a ona juz teraz płacze, mówi, ze nie chce tam iść, boi się zostać sama... |
|
|
|
#4626 |
|
Wtajemniczenie
|
margo w każdym przedszkolu pierwsze dni września to jakaś wielka zbiorowa żałoba, trzylatki płaczą, idzie efekt domina i tylko zawodzenie słychać z sali. W w październiku jest ciszej, a potem to już z górki
tak więc głowa do góry! Trzymam kciuki za jutrzejsza wizytę no i za podglądanie maleństwa Fajnie, że zabierasz córcię. Ja bym chętnie pokazała synkowi dziecko na usg, ale to muszę poczekać, aż usg będzie mi robił na brzuchu a nie dowcipneDziadkowie zabrali właśnie małża i Marcelka na grzyby. To wielka chwila, bo syn pierwszy raz, super wyglądał z koszykiem w łapkach Trochę się martwiłam, żeby mąż z teściem gdzieś nie zgubili mi dziecka w lesie, bo to zapaleni grzybiarze i cholera wie czy w ferworze szukania dopilnują szkraba, ale na szczęście dzisiaj okazało się, że i teściowa się wybiera, to już jestem spokojna.O właśnie, a propos wczorajszej rozmowy - teściowa czasem się przydaje
Edytowane przez bebe97 Czas edycji: 2013-09-17 o 19:03 |
|
|
|
#4627 |
|
Rozeznanie
|
Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
My wczoraj byliśmy na urodzinach chrześnicy mojego TZta. Bylo tyle pysznosci a ja nie mogłam zbyt wiele zmieścić
![]() Krótko byliśmy bo ja sie trochę źle czułam i w konsekwencji wczesnie wróciliśmy do domu i padlismy spac. Moj TZ sie troche zaziebil i marudzi od rana. Nafaszerowalam go wit C i kazalam sie polozyc. Tak chrapie ze w calym domu slychac ![]() U nas dziś rybka i surówka z kiszonej kapusty. Na deser ciasto ze sliwkami. Mniam mniam ![]() Zaczęłam 14 tydzień! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4628 |
|
Zakorzenienie
|
a u nas jakaś wołowina po chińsku, małż robi, ja się nie wtrącam. już mnie ssie w żołądku, a oni wybyli do lasu na spacer i jeszcze ich nie ma.
co do tej wizyty i usg - nie wiem, jakie będzie mi robił, mam nadzieję, że już przez brzuch, najwyżej jakoś się zasłonię :P czy Wasi ginekolodzy badają Was na fotelu co wizytę, czy tylko usg robią? |
|
|
|
#4629 | |
|
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
Tlumacze mu ze to tylko badanie ze normalna sprawa. Ja mam na kazdej wizycie badanie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() uciekam na zakupy
|
|
#4631 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od niczego mnie nie odrzuca, ale nic mi tyłka nie urywa... ![]() Cytat:
|
|
#4632 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie nie ma położnej, a moje dziecko z obcymi by nie zostało :P
|
|
|
|
#4633 |
|
Raczkowanie
|
ja na ostatnią wizytę też zabrałam córcię, dałam jej tablet włączyłam zaplątani siedziała bidunia na korytarzu, też nie ma położnej. Ale jest bardzo mądra więc się nie martwiłam tym bardziej że po 3 min pani dr zawołała ją aby dzidziusia zobaczyła. Nie chcę jej zostawiać z teściami bo mieliśmy kiedyś spięcie odnośnie tego że małą zostawialiśmy z nimi na 2 h, ale ja byłam przekonana że oni tego chcieli ale okazało się coś innego
no cóż ich strata, bo od tego czasu to nie zostawiamy jej nawet na 5 min jak gdzieś się wybieramy czy oni jak gdzieś jadą mała jest z nami. U mnie bardzo ładna pogoda więc idziemy na spacerek dotleniać dzidziusia miłego dnia i zakupów
|
|
|
|
#4634 |
|
Rozeznanie
|
No ja też bylam z mama na spacerze. Troche za dlugim bo wrocilam z twardym brzychem.
TZ rozchorowal sie na dobre, boli go gardlo i jest bardzo slaby. Caly dzien lezal opatulony ale jest coraz gorzej. Az sie zmartwilam. Teraz pojechal do tamtego mieszkania polozyc sie spac bo bal sie ze zarazi mnie i maluszka. Mama stwierdzila ze jak mial mnie zarazic to juz to zrobil. |
|
|
|
#4635 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Wlasnie tez wrocilismy z zakupow - kupilam sobie plaszczyk, sukienke na wesele na ktore za 2 tygodnie jedziemy i biustonosz bialy - chcialam jeszcze czarny ale nie bylo rozmiaru ![]() Pierwszy raz w zyciu mam miseczke D
|
|
|
|
|
#4636 | |
|
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
Ja mam D zawsze. Biust mi na szczescie nie urosl na razie. I az sie boje jaki bede miec rozmiar jak pojawi sie w nich mleczko Edytowane przez nadzwyczajna Czas edycji: 2013-09-15 o 17:36 |
|
|
|
|
#4637 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Dzięki dziewczyny za wsparcie. Pół nocy nie spałam tak byłam zdenerwowaną tą sytuacją z teściową. Dziś już mi przeszło trochę. Rozmawiałam z TŻ i on tak samo się wnerwił na swoja mamusie jak ja. Postanowiliśmy, że dopóki nie urodzę będziemy ja widywać jak najrzadziej się da. Sama sobie zasłużyła.
Na poprawę humoru byłam dziś w H&M i kupiłam pierwsze ciążowe spodnie - nie mam jeszcze dużego brzucha ale w starych czuję już ucisk. Tak samo ciężko już mi się śpi na brzuchu. Mdłości mi na szczęście już przeszły ale za to wszystko mnie wkurza.
|
|
#4638 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
Gupol jeden ich strata, ja przezbrzuszne będę mieć dopiero w październiku, wiec niech czeka ![]() Cytat:
Moja na szczęście mieszka daleko, że hej.... jakieś 500 km właśnie ją pożegnałam bo u nas byli, ale w tym roku wizyt już raczej nie będzie.Cytat:
). Ale naprawdę są super Pozdrawiam i życzę udanego wieczora
|
|||
|
|
|
#4639 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.My dzisiaj byliśmy u dziadków tż . Wiecie jak to jest powiedzieć babci że się nie jest głodnym to pomyslcie sobie co Ja mam będąc w ciąży ![]() Cytat:
|
||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi biust powiększył się o rozmiar, pasują na mnie 2 stare staniki, ale też muszę kupić nowy, wg kalkulatora powinnam mieć rozmiar 70D i jestem w szoku, podobnie jak ty jak widzę ![]() Byłam w H&M ale u nas nie ma działu ciążowego chyba,bo nigdzie nie znalazłam ciuszków na rosnący brzuszek. |
|
|
|
|
#4641 |
|
Moderator
|
Ja jestem w szoku pod wzgledem rozmiaru, ale jest mi rowniez przykro przez to - pojawily sie pierwsze rozstepy na piersiach
Smarowanie mnie nie uratowalo - juz nie mam nawet motywacji zeby sie dalej smarowac
|
|
|
|
#4642 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to najlepiej jeszcze coś zjeść przed tabletką, żeby się wrzodów nie dorobić i zamiast o 6,00 biorę antybiotyk o 9,00 ![]() A potem to już normalnie o 14,00 i 22.00 Cytat:
Wcześniej wystarczą skarpetki. Cytat:
![]() Ja mam super teściową, ale już jej zapowiedziałam, że wtrącać się może jak zostanie o to poproszona. Tak samo jak i moja mama. Musi być sprawiedliwie ![]() Pamiętam ![]() Też masz już taki brzuch, że wszyscy widzą, że jesteś w ciąży? Ja szłam dziś na imieniny i nie mogłam dopiąć koszuli. Gdybym je zapięła to straciłabym wszystkie guziki Cytat:
Bałam się, że jak dzisiaj tu zajrzę to już będzie nowy wątek
|
||||
|
|
|
#4643 |
|
Rozeznanie
|
Halo
![]() Co do teściowych to faktycznie temat rzeka Było coś o imionach. Mamy już właśnie Aleksandra. Super chłopczyk wieć imię polecam Zapomniałam się pochwalić,że już poczułam pierwsze ruchy ![]() Za to brzuszek mi już wyskoczył w tym tygodniu całkiem ciążowy. Zaskoczyło mnie to Wcześniej się też pojawiał, ale wieczorem, a rano znikał teraz to jest rano, a wieczorem ogromny hahaCo do rozstępów, to ciężka sprawa, smarujesz, pilnujesz aż tu nagle i tak prążek. Ostatnio kupiłam Efectima Pharmacare na rozstępy w rossmanie, zna ktoś to cudo? |
|
|
|
#4644 |
|
Rozeznanie
|
zażeram czosnek i cebulę (jestem żywym strachem na wampiry), popijam mlekiem z miodem, gryzę plasterki cytryny - gardło nie boli, ale z nosa kapie i kaszlę - ale mąż rozgrzewa
więc może niedługo się pozbędę zaraza, co mnie zaatakował (zakupił mi mąż dzisiaj miodek z pasieki niedaleko nas, więc przerzucę się z tego 'sieciowego' na mam nadzieję fajniejszy ![]() nie damy sie tak łatwo
|
|
#4645 |
|
Zakorzenienie
|
coś ku przestrodze przyszłych mam (bo te, które już mają dzieciaczki, pewnie nie będą tym zdziwione)
![]() ale nam Ewka numer wywinęła. od tygodnia ma schowany nocnik, głównie za to, że dla zabawy sikała nie siadając na niego, tylko wisząc tyłkiem w powietrzu i zalewała wszystko wokół, a szczytem szczytów było celowe nasikanie na podłogę we własnym pokoju. nawet nie wysilała się, żeby udawać, że próbowała do nocnika. od tamtej pory chodzi do toalety, nigdy nie było żadnych problemów. dziś wraca, a ja czuję mimo zatkanego nosa jakiś taki "łazienkowy" zapach. nawet się ucieszyłam, że nos mi się odetkał, pytałam małża, co to tak pachnie, a okazało się, że to Ewka właśnie. poszła na siku, załatwiła sprawę, po czym wzięła gąbkę, którą myję sedes, pomiziała nią sobie w kibelku po takim żelowym krążku i jak się później przyznała "umyła sobie tym pupę". zgon na miejscu. chowam wszystko, czym jeszcze nie powinna się umyć... |
|
|
|
#4646 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do miseczki - ja też zacznę kupować D. Ale pod biustem mam 65 wiec to nadal mały rozmiar ![]() Cytat:
Kupiłam 1 jeansy za 150 zł i drugie były 50% tańsze, to wzięła czarne jeansy i były obniżone na 40 zł. Mam nadzieję że mi starczą te 2 pary, bo to jednak dosłownie na 4-5 miesięcy. Nie wiem, bo jak nigdy nie zdążam powiedzieć już ma nałożone Cytat:
Cytat:
Cytat:
jak mam szerszą koszulę czy żakiet to aż tak nie widać. ale w zwykłym t-shirt to tak
|
|
#4647 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam weekend, ale padam na ryjek
![]() elunka już widać |
|
|
|
#4648 |
|
BAN stały
|
aż brak mi słów
http://www.wiocha.pl/997657,16-latka-Kompromitacja |
|
|
|
#4649 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak ja miałam 16 lat to dopiero zaczęłam się interesować chlopcami. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez nadzwyczajna Czas edycji: 2013-09-16 o 05:24 |
|
|
|
|
#4650 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dzieci są cudowne ![]() Cytat:
![]() Moja mama opowiada mi, że do porodu szła w swoich przed ciążowych jeansach, więc i ja mam na to nadzieję, choć już w niektóre się nie mieszczę i brzuch mi wyrósł całkiem spory Odnośnie brzucha to ja mam wrażenie, że mój jest większy Przesyłam jego fotę ![]() Cytat:
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:45.

ja swoją juz nam 17 lat, w tym od 9 jest teściową i różne z nia miałam spięcia, az jakoś wypracowałyśmy swoje kontakty (byle nie za częste
). Wiem, jaka jest i tego nie zmienię, więc po prostu przyzwyczaiłam się do jej zachowań.
no ale wiem, że sie bardzo cieszy
dlatego również współczuję, ale pociesz się że 40km to na prawdę daleko więc na pewno codziennie widzieć się nie będziecie. 

od niczego mnie nie odrzuca, ale nic mi tyłka nie urywa... 

żonka swojego męża
). Ale naprawdę są super
.My dzisiaj byliśmy u dziadków tż . Wiecie jak to jest powiedzieć babci że się nie jest głodnym
to pomyslcie sobie co Ja mam będąc w ciąży 

II kreski 30.07.2013
Perfect Housewife
Przesyłam jego fotę