|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
3 | 9,09% |
| Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
4 | 12,12% |
| W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
1 | 3,03% |
| Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 |
|
2 | 6,06% |
| Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 |
|
0 | 0% |
| Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
2 | 6,06% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
4 | 12,12% |
| Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
|
1 | 3,03% |
| Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
14 | 42,42% |
| Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. |
|
2 | 6,06% |
| Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
![]() ZAkopane Jeśli chodzi o teściowe to moja jest super nie wtraca sie , słucha to co mówie np żeby nie przykrywała Małego pieluszką i jest nim zachwycona , oszalała na jego punkcie podobnie jak moi rodzice i babcia ale najważniejsze że sie nie wtrącają i szanują moje zdanie![]() Przyszły nam książeczki ta Księga dźwięków to rzeczywiście strzał w dziesiątke Synkowi bardziej sie podobała niż te ksiażeczki z czarno białymi obrazkami. Był niązachwycony do każdego obrazka wydawał inny dźwięk zachwytu![]() Miałam dzisiaj koszmary jakieś w nocy wstała i straszny lęk mnie ogranął o Małego..nie wyobrazam sobie cierpienia ludzi którzy sa w takiej sytuacji jak ta matka tej dziewczynki z facebooka ...ja bym tego na jej miejscu nie przeżyła....tak strasznie Kocham tego mojego Skarba, życie bym za niego oddała... |
|
|
|
|
#4622 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Czekamy na opisy ![]() ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Cytat:
ale wszystko było i jest ok ![]() ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Cytat:
Cytat:
dla NelkiCytat:
Cytat:
![]() |
||||||||
|
|
|
#4623 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A z opisem daje sobie czas do sb bedzie to rowne 3 miechy..
|
|
#4624 |
|
Zakorzenienie
|
W. dziś szalał od 5 z małymi przerwami
, w końcu padł przed 11 i śpi do tej pory; ale mogłam co nieco nadrobić Póki śpi to idę nastawić pranie i coś posprzątać, ale będę zaglądać jednym okiem
|
|
|
|
#4625 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
teściowa na chrzciny wykupiła pół sklepu zabawekmam pytanie do dziewczyn karmiących piersią. Czy wrócił Wam cykl?? Miałyście już miesiączkę albo owulację?? ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tez wole czarno biale jak dla mnie jest idealne do dowodu porownalam z M. zdejeciem z dowodu i jest takie samo w sensie profilu
|
|
#4627 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
to dobrze bo tego profilu tez nie bylam pewna Siedze pod gabinetem dentystycznym i umieram ze strachu, mam odciagniete 600 ml mleka :p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4628 | |
|
Zakorzenienie
|
ty lepiej wez skontroluj, ktora jeszcze procz naszej trojki "zawalila" opis... bo przypuszczam, ze jest nas wiecej
![]() Cytat:
![]() o tak, rzeeeeeka mleka... to by bylo ![]() Jenny, zarejestrowalas? w sobote bedzie opis porodu oczka podobnie bylo u nas, no i karmienie co 2h... a teraz mlody spi juz od poludnia, a jadl o 11tej, i nie wiem czy go budzic na mleko... cyce nie krzycza jeszcze, ale one rzadko kiedy krzycza... |
|
|
|
|
#4629 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dokładnie Cytat:
|
|
#4630 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
nawet jak mi studentka źle wbiła wenflon i zalana krwią byłam już przed porodem a potem 3 razy nie mogła wbić się w żyłę to druga ręka podziurawiona była ostro, ale miałam wtedy taki dobry humor że tylko się śmiałam ![]() albo jak przyjmowali mnie na izbie, a karetka przywiozła gościówę która urodziła jednym parciem tuż przed salą przyjęć- od razu ją wzięli na pooperacyjną a mój tata który czekał w poczekalni widział ten szybki poród na własne oczy i jak go zobaczyłam to cały był zielony ![]() ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Cytat:
Edytowane przez Elusiek Czas edycji: 2013-08-01 o 14:11 |
||
|
|
|
#4631 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Ma
Cytat:
no to kciuki tez sie boje dentysty heeJenny ja mialam taki albo podobny tez ze smiki czy jakos tak bylo super mozna bylo zlozycbi wtedy taka zabawka na siedzaco ![]() ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Ogladam tlc o porodach leci ach niektore porody o zgrozo az sie poplakalam
|
|
#4632 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ej ej z ta sb to tak nieoficjalnie, niesmiale walnelam hehe jak cos to zgonie na przygotowania do chrztu ![]() Ide robic rybe!
|
|
#4633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Florek sie jednak postanowil obudzic i wypil dwa cyce. nie zeby tam jakos super duzo bylo, ale 80 ml gdzies upil ![]() ryba, mniam mniam... chyba kaze mezowi kupic, bo tez mam ochote! |
|
|
|
|
#4634 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- a i w ogóle jestem 2 miesiące po porodzie a macierzyńskiego ani widu ani słychu, jak do 10 nie będzie to sie tam przejdę muszę zamówić księge dźwięków skoro tak Wasze dzieci sobie chwalą, a i Magiusa bratowej synek, mały wrzaskun polubił ten smoczek i teraz jego mama cieszy się w pełni macierzyństwem, teraz kolej na mojego Nikiego na testowanie smoka
|
|
|
|
|
#4635 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ty zawsze karmisz Florka z butli? Bo ja np. Nigdy nie wiem ile moja zjada kiedys chcialam to sprawdzic, ale strasznie meczace bylo to latanie z laktatorem...U mnie to juz drugi obiad wczesniej byly pierogi ruskie, a teraz rybka swiezutki dorsz wiec nie bede sie ograniczac
|
|
#4636 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() coś miałam jeszcze pisać ale zapomniałam
|
|||
|
|
|
#4637 |
|
Wtajemniczenie
|
Nikson pierwszy raz zasnął na macie, i odkryłam że uwielbia jak udaję psa i szczekam
wtedy się śmieje na głos, pewnie sąsiadka sobie mysli że oszalałam, bo u nas ściany mają uszy w sypialni i wszystko na nieszczęście słychać
|
|
|
|
#4638 |
|
Zakorzenienie
|
ja już dostałam, a dokumenty wysłałam do pracy ok. 3 tygodni temu
|
#4639 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za wizytęZa wózek nie płaciliśmy. W zasadzie we wszystkich liniach lotniczych można przwieźć wózek dla dziecka do 2 lat. My lecieliśmy wizzairem - wózek za free (w cenie opłaty za dziecko), za to nie ma dziecko bagażu w tej cenie... A z jaką linią lecicie? I w ogóle gdzie sie wybieracie ![]() Cytat:
)Cytat:
dla Neli! A dla mamusi Cytat:
Sharp, a nie myślałaś jednak o chuście, skoro mała Ci tak wyje w wózku? Może byłoby Wam łatwiej pójść na spacer? Cytat:
Ty się innymi nie zasłaniaj, tylko pisz Cytat:
(tylko, żeby był taki jak przed ciążą: reguralny, bezbolesny, trwający 3 (góra 4)dni.Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#4640 | |
|
Zakorzenienie
|
mniaaaaaaaaam, a takie prosto z morza to juz w ogole... do tego frytki i surowka
![]() Cytat:
![]() ja Florkowi daje z butli tylko mm albo to, co mam odciagniete z przypadku, jakies resztki. w formie dokarmiania wszystko. w szpitalu tak robilam, ze odciagalam i raz dwa szlam z tym do szpitala, to wypijal... ale srednia to przyjemnosc... a teraz wiem ile je, bo mam wage w sumie ona do codziennego wazenia na czczo (wage + pare innych parametrow musze wysylac do kliniki, zeby mogli zaplanowac druga operacje), ale czasem Florka waze przed i po jedzeniu jeszcze dla kontroli swoich cycow i tez troche dlatego, ze niektore leki musze podawac w pewnych odstepach czasowych od jedzenia, no a jak chlop malo zje, to nie wytrzyma takiej przerwy, i wtedy z tym lekiem czekam do nastepnej fazy "pokarmieniowej", albo wmuszam mlodemu jeszcze jakies resztki...jak wyzej ![]() ach, to zapominalstwo... czasem mam wrazenie, ze moja glupota ciazowa mi nie minela jeszcze moze u ciebie to samo?
|
|
|
|
|
#4641 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurka jak czytam jak te Wasze 2 mies. szkraby gadają czy śmieją się na głos to zastanawiam się co z moim? On się nawet uśmiecha tylko czasami. Ale może ma jeszcze czas...
|
|
#4643 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4644 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a z Niunka to tez pamietam... ![]() i mysle, ze mozesz sobie wyobrazic to wszystko... bo jestes tez swieza mamusia i tez stracha nie raz mialas |
||
|
|
|
#4645 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-
poproszę o przepis
![]() kurcze wiecie że moja waga dalej stoi? po porodzie zeszło mi 7 kg, później przez tydzień karmienia piersią 3 kg i jak przestałam karmić tak waga ani drgnęła. Czyli dalej mam 10 + diabli wzruszyłam się czytając Twoje smsy ![]() Justi trzymam kciuki czy wasze dzieciaki też są dzisiaj takie marudne?
|
|
|
|
#4646 | |
|
Wtajemniczenie
|
do mnie chyba też w końcu. chyba, bo jakoś mało ... wpadałoby po 4 miesiącach ...
Cytat:
![]() byliśmy na trzygodzinnym spacerze i chyba go wykończyłam bo jak prawie zawsze nie spał a potem już bardzo marudził, w domu napoiłam go jeszcze, przewinęłam i dałam na chwilę do łóżeczka żeby wziąć szybki prysznic (zajęło mi to jakieś 3 min) a on w tym czasie wpadł w histerię kupiłam dziś butelkę 260 ml. musimy zacząć robić po 180 ml po jak zje 150 ml to płacze o więcej
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-08-01 o 16:39 |
|
|
|
|
#4647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my idziemy na szczepienie we wtoreksalviae ale z tego co kojarzę to zdjęcie dzieciaczka nie musi być bokiem. Ale nie jestem pewna. Znajomi normalnie mieli zdjęcie z przodu. Jenny fajny ten pchacz ![]() Pawie widzę że już po szczepieniu a ja tu miałam kciuki trzymać brawa dla Nelci za wagę i cm
|
|
|
|
|
#4648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe co się dzieje u Axelli, któraś coś wie?
|
|
#4649 |
|
Zakorzenienie
|
hehe ja też mam @
a najlepsze jest to że dostałam 28 lipca a dokładnie rok temu też dostałam 28 lipca i to była moja ostatnia @![]() TŻ stwierdził że żeby tradycji stała się zadość to w tym roku też będzie ostatnia whatIThink witaj Ashy oprocentowanie kont oszczędnościowych jest teraz bardzo marne;/ a chcesz rachunek oszczędnościowy czy lokatę? |
|
|
|
#4650 | ||||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() mój w ogóle na brzuchu nie chce leżeć, każda próba kończy się płaczem, łzami, krzykiem, może źle go kładę już sama nie wiem ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Cytat:
już można zacząć gratulować? ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Cytat:
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:07.

Storczykomaniaczka : 25
ale chyba zrobię to chociaż dla siebie 

dla Nelki
.. ale dzieki diabli za inspirację!
), a on to wessal w ciagu 3 sekund... tak mi bylo przykro, ze nie mam wiecej... a zarazem ta radosc, ze mu smakuje i ze ladnie je... no i co? i znow rycze.......
, w końcu padł przed 11 i śpi do tej pory; ale mogłam co nieco nadrobić 

hee

wczesniej byly pierogi ruskie, a teraz rybka swiezutki dorsz
wiec nie bede sie ograniczac 
za wizytę
ale chyba wiesz, ze dalabym sobie skore na calym ciele poorac, zeby tylko Florek byl zdrowy... ciaza oszczedzila mnie, za to mojego dziecka niebardzo...
)
07.07.2012