|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ? ![]() |
|||
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 9,09% |
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 |
2 | 6,06% |
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 |
0 | 0% |
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
2 | 6,06% |
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
14 | 42,42% |
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. |
2 | 6,06% |
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4621 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
![]() ZAkopane ![]() Jeśli chodzi o teściowe to moja jest super nie wtraca sie , słucha to co mówie np żeby nie przykrywała Małego pieluszką i jest nim zachwycona , oszalała na jego punkcie ![]() ![]() Przyszły nam książeczki ![]() ![]() Miałam dzisiaj koszmary jakieś w nocy wstała i straszny lęk mnie ogranął o Małego..nie wyobrazam sobie cierpienia ludzi którzy sa w takiej sytuacji jak ta matka tej dziewczynki z facebooka ...ja bym tego na jej miejscu nie przeżyła....tak strasznie Kocham tego mojego Skarba, życie bym za niego oddała... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4622 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Czekamy na opisy ![]() ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4623 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A z opisem daje sobie czas do sb ![]() ![]()
![]() |
#4624 |
Zakorzenienie
|
W. dziś szalał od 5 z małymi przerwami
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4625 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mam pytanie do dziewczyn karmiących piersią. Czy wrócił Wam cykl?? Miałyście już miesiączkę albo owulację?? ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4626 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tez wole czarno biale jak dla mnie jest idealne do dowodu porownalam z M. zdejeciem z dowodu i jest takie samo w sensie profilu
![]() |
#4627 | |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() Siedze pod gabinetem dentystycznym i umieram ze strachu, mam odciagniete 600 ml mleka :p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#4628 | |
Zakorzenienie
|
ty lepiej wez skontroluj, ktora jeszcze procz naszej trojki "zawalila" opis... bo przypuszczam, ze jest nas wiecej
![]() Cytat:
![]() o tak, rzeeeeeka mleka... to by bylo ![]() Jenny, zarejestrowalas? w sobote bedzie opis porodu oczka ![]() podobnie bylo u nas, no i karmienie co 2h... a teraz mlody spi juz od poludnia, a jadl o 11tej, i nie wiem czy go budzic na mleko... cyce nie krzycza jeszcze, ale one rzadko kiedy krzycza... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4629 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dokładnie ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4630 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() albo jak przyjmowali mnie na izbie, a karetka przywiozła gościówę która urodziła jednym parciem tuż przed salą przyjęć- od razu ją wzięli na pooperacyjną a mój tata który czekał w poczekalni widział ten szybki poród na własne oczy i jak go zobaczyłam to cały był zielony ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez Elusiek Czas edycji: 2013-08-01 o 13:11 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4631 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Ma
Cytat:
![]() ![]() Jenny ja mialam taki albo podobny tez ze smiki czy jakos tak bylo super mozna bylo zlozycbi wtedy taka zabawka na siedzaco ![]() ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Ogladam tlc o porodach leci ach niektore porody o zgrozo az sie poplakalam
![]() |
#4632 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ej ej z ta sb to tak nieoficjalnie, niesmiale walnelam ![]() ![]() ![]() Ide robic rybe! ![]()
![]() |
#4633 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ryba, mniam mniam... chyba kaze mezowi kupic, bo tez mam ochote! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4634 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- a i w ogóle jestem 2 miesiące po porodzie a macierzyńskiego ani widu ani słychu, jak do 10 nie będzie to sie tam przejdę ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4635 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() U mnie to juz drugi obiad ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4636 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() coś miałam jeszcze pisać ale zapomniałam ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4637 |
Wtajemniczenie
|
Nikson pierwszy raz zasnął na macie, i odkryłam że uwielbia jak udaję psa i szczekam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4638 |
Zakorzenienie
|
ja już dostałam, a dokumenty wysłałam do pracy ok. 3 tygodni temu
#4639 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Za wózek nie płaciliśmy. W zasadzie we wszystkich liniach lotniczych można przwieźć wózek dla dziecka do 2 lat. My lecieliśmy wizzairem - wózek za free (w cenie opłaty za dziecko), za to nie ma dziecko bagażu w tej cenie... A z jaką linią lecicie? I w ogóle gdzie sie wybieracie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Sharp, a nie myślałaś jednak o chuście, skoro mała Ci tak wyje w wózku? Może byłoby Wam łatwiej pójść na spacer? Cytat:
Ty się innymi nie zasłaniaj, tylko pisz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4640 | |
Zakorzenienie
|
mniaaaaaaaaam, a takie prosto z morza to juz w ogole... do tego frytki i surowka
![]() Cytat:
![]() ja Florkowi daje z butli tylko mm albo to, co mam odciagniete z przypadku, jakies resztki. w formie dokarmiania wszystko. w szpitalu tak robilam, ze odciagalam i raz dwa szlam z tym do szpitala, to wypijal... ale srednia to przyjemnosc... a teraz wiem ile je, bo mam wage ![]() ![]() jak wyzej ![]() ach, to zapominalstwo... czasem mam wrazenie, ze moja glupota ciazowa mi nie minela jeszcze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4641 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4642 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurka jak czytam jak te Wasze 2 mies. szkraby gadają czy śmieją się na głos to zastanawiam się co z moim? On się nawet uśmiecha tylko czasami. Ale może ma jeszcze czas...
![]() |
#4643 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4644 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a z Niunka to tez pamietam... ![]() ![]() i mysle, ze mozesz sobie wyobrazic to wszystko... bo jestes tez swieza mamusia i tez stracha nie raz mialas ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4645 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-
poproszę o przepis
![]() kurcze wiecie że moja waga dalej stoi? po porodzie zeszło mi 7 kg, później przez tydzień karmienia piersią 3 kg i jak przestałam karmić tak waga ani drgnęła. Czyli dalej mam 10 + ![]() diabli wzruszyłam się czytając Twoje smsy ![]() Justi trzymam kciuki czy wasze dzieciaki też są dzisiaj takie marudne? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4646 | |
Wtajemniczenie
|
do mnie chyba też w końcu. chyba, bo jakoś mało ... wpadałoby po 4 miesiącach ...
Cytat:
![]() byliśmy na trzygodzinnym spacerze i chyba go wykończyłam bo jak prawie zawsze nie spał a potem już bardzo marudził, w domu napoiłam go jeszcze, przewinęłam i dałam na chwilę do łóżeczka żeby wziąć szybki prysznic (zajęło mi to jakieś 3 min) a on w tym czasie wpadł w histerię ![]() ![]() kupiłam dziś butelkę 260 ml. musimy zacząć robić po 180 ml po jak zje 150 ml to płacze o więcej ![]() Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-08-01 o 15:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4647 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() salviae ale z tego co kojarzę to zdjęcie dzieciaczka nie musi być bokiem. Ale nie jestem pewna. Znajomi normalnie mieli zdjęcie z przodu. Jenny fajny ten pchacz ![]() Pawie widzę że już po szczepieniu a ja tu miałam kciuki trzymać ![]() brawa dla Nelci za wagę i cm ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4648 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe co się dzieje u Axelli, któraś coś wie?
![]() |
#4649 |
Zakorzenienie
|
hehe ja też mam @
![]() ![]() TŻ stwierdził że żeby tradycji stała się zadość to w tym roku też będzie ostatnia ![]() whatIThink witaj ![]() Ashy oprocentowanie kont oszczędnościowych jest teraz bardzo marne;/ a chcesz rachunek oszczędnościowy czy lokatę? |
![]() ![]() |
![]() |
#4650 | ||||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() mój w ogóle na brzuchu nie chce leżeć, każda próba kończy się płaczem, łzami, krzykiem, może źle go kładę już sama nie wiem ![]() ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Cytat:
już można zacząć gratulować? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:14.