Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ?
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 3 9,09%
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 0 0%
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 0 0%
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 4 12,12%
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 1 3,03%
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 2 6,06%
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 0 0%
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 2 6,06%
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 0 0%
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 4 12,12%
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 0 0%
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 1 3,03%
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 14 42,42%
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. 2 6,06%
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-01, 12:26   #4621
Innocence_89
Rozeznanie

Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
nom onszybko glowke zaczal trzymac

W entliczku kolo parku wodnego maja alles wiec mozesz sobie zmierzyc i dobrac rozmiar

innosence my tez mamy a hustawke z fisher price ale mlodegoe nie zachwyca

Pozdraw iamy z Zakopanego
Nasz ją uwielbia wczoraj włączylam mu pierwszy raz projektor w nocy to myślałam że oszaleje z zachwytu tak do niego gadał i sie śmiał
ZAkopane zazdroszcze my sie jeszcze boimi wziąć takie maleństwo gdziekolwiek nawet w CH jeszcze nie był bo jakby złapał jakiegoś wirusa to bym sobie nie wyżałowała.

Jeśli chodzi o teściowe to moja jest super nie wtraca sie , słucha to co mówie np żeby nie przykrywała Małego pieluszką i jest nim zachwycona , oszalała na jego punkcie podobnie jak moi rodzice i babcia ale najważniejsze że sie nie wtrącają i szanują moje zdanie

Przyszły nam książeczki ta Księga dźwięków to rzeczywiście strzał w dziesiątke Synkowi bardziej sie podobała niż te ksiażeczki z czarno białymi obrazkami. Był niązachwycony do każdego obrazka wydawał inny dźwięk zachwytu

Miałam dzisiaj koszmary jakieś w nocy wstała i straszny lęk mnie ogranął o Małego..nie wyobrazam sobie cierpienia ludzi którzy sa w takiej sytuacji jak ta matka tej dziewczynki z facebooka ...ja bym tego na jej miejscu nie przeżyła....tak strasznie Kocham tego mojego Skarba, życie bym za niego oddała... Bogu dzięki że jest zdrowiutki

Storczykomaniaczka : 25
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 12:28   #4622
JennyAniolek
Zakorzenienie

Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Ja tez nie wrzucalam jeszcze opis porodu a w sb Nelcia konczy 3 miesiace musze napisac chocby dla siebie
Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
az mi sie przypomnial moj porod... tylko ze do tej wanny w koncu nie wlazlam, bo jakos do niej nie doszlam ale bylo tak pieknie... i wlasnie mi sie przypomnialo, ze nie napisalam jeszcze relacji! ale chyba juz ona nikogo nie interesuje
Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
ja mojego też nie napisałam ale chyba zrobię to chociaż dla siebie bo jednak pamięć jest ulotna...
Należy Wam się porządny

Czekamy na opisy

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Innocence_89 Pokaż wiadomość
zazdroszcze my sie jeszcze boimi wziąć takie maleństwo gdziekolwiek nawet w CH jeszcze nie był bo jakby złapał jakiegoś wirusa to bym sobie nie wyżałowała.
Nasz to jak miał chyba z tydzień albo dwa to był już na wycieczce w CH ale wszystko było i jest ok

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Dzieki moge otwierac studio tylko klienci się moga zdziwic jak wyciągne aparat z biedronki

Jenny leżał w łóżeczku

Cytat:
My juz po szczepieniu. Mloda zniosla je dzielnie. Panie wychwalily, ze okaz zdrowia i wesolutka. Nelcia piekna trzyma glowke i przekreca sie z boku na bok Dostalysmy promocje na szczepienia, i zamiast 540, zaplacilam 486...zawsze cos zapomnialam dodac, ze panienka Nelancia ma juz 64 cm i wazy 5,9 kg, czyli w 6 tyg przybrala 1,2 kg na samym cycu
dla Nelki

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Cześć kochane
trochę Was ostatnio podczytuję ale czasu na pisanie brak.
Wróciłam na kilka dni do domu więc się odzywam.
W przyszłym tyg znowu wybywam (a może i nie bo już mi się nie chce..)
Cześć

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Kupiłam sobie strój kąpielowy. Podobal mi się strasznie ten co diabli wysłała, ale nie dośc ze by mi nie zdążył przyjść to jeszcze rozmiary nie przewidywaly moich gabarytów.. ale dzieki diabli za inspirację!
Kupno stroju zajęło mi 5 godzin..Wszędzie rozmiary konczyly się na L.. a te to mi tylko brodawki zakrywaly.. wiec moża sobie taki strój w dupę wsadzic.. a jak zakrywaly więcej to się material uginał pod ciężarem.. albo jak już miseczka byla dobra to pod biustem 100 cm.. bo oczywiscie nikt nie przewidział, że można miec mało pod biustem a mieć duży cyc. schodziłam całą galerię..ja mierzyłam, a synek podrywał ekspedientki.. lepszy jest kompan na zakupach niz tato- bo tato tylko marudzi i zostaje przez to w domu
Super!

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 12:30   #4623
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
no to Justi pierwsza, bo ona pierwsza rodzila
a moj opis ... jak mi sie uda ujac te emocje, to bedzie taki do ryczenia. bo dla mnie nieodlaczna czescia byl tez przewoz malego do centrum kardiologicznego, moje nieprzytomne pompowanie po kilka kropelek mleka, zebranie tego w strzykawce i dostarczenie do mlodego... samochodem jechalam na pol-lezaco, bo siedziec nie moglam. a chodzilam gorzej jak pingwin, ale doczlapalam sie do mlodego. boszzz, jak sobie przypomne, jak mu dali te niecale 15 ml (uzbierane po kropelce chyba z dwudziestu sesji odciagania ), a on to wessal w ciagu 3 sekund... tak mi bylo przykro, ze nie mam wiecej... a zarazem ta radosc, ze mu smakuje i ze ladnie je... no i co? i znow rycze.......

ooj, to ty pierwsza pisz! potem Justi, a potem moze ja
Kochana, sama sie wzruszam jak to czytam, jestes naprawde super mamusia, lepszej Florek nie mogl sobie wymarzyc dla wielu dziewczyn tutaj z forum powinnas byc wzorem, mam nadzieje, ze Twoja walka o mleko zamieni sie w jedna wielka rzeke mleka
A z opisem daje sobie czas do sb bedzie to rowne 3 miechy..
Stary 2013-08-01, 12:30   #4624
JennyAniolek
Zakorzenienie

W. dziś szalał od 5 z małymi przerwami , w końcu padł przed 11 i śpi do tej pory; ale mogłam co nieco nadrobić Póki śpi to idę nastawić pranie i coś posprzątać, ale będę zaglądać jednym okiem

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 12:36   #4625
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was ma /miała / planuje kupić dla maluszka taki chodzik-pchacz ? Sprawdza się ?? http://allegro.pl/smily-play-muzyczy...410041315.html

Znajomi chcą coś takiego kupić dla W. na prezent i się zastanawiam czy to dobry pomysł ??
mój Niki dostał taki chodzik teściowa na chrzciny wykupiła pół sklepu zabawek

mam pytanie do dziewczyn karmiących piersią. Czy wrócił Wam cykl?? Miałyście już miesiączkę albo owulację??

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Cytat:
W. dziś szalał od 5 z małymi przerwami , w końcu padł przed 11 i śpi do tej pory; ale mogłam co nieco nadrobić Póki śpi to idę nastawić pranie i coś posprzątać, ale będę zaglądać jednym okiem
mój Niki spał do 5, później zmusiłam go do spania ze mną do 7, następnie od 8.30 do 10.30 i zasnął na spacerze przed 12 i nadal śpi na dworze w wózeczku, nakarmie go, pobawię się chwilę i znowu lecimy na spacer
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 12:36   #4626
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
przyciełam w odpowiednich proporcjach

super ze wszysytko dobrze

Usunełam ugryzienie które lepsze ??, nie ukrywam, ze czarno białe mogłabym wydrukowac sama w domu
superr wysedl
tez wole czarno biale jak dla mnie jest idealne do dowodu porownalam z M. zdejeciem z dowodu i jest takie samo w sensie profilu
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 13:00   #4627
salviae
Zadomowienie

Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
superr wysedl
tez wole czarno biale jak dla mnie jest idealne do dowodu porownalam z M. zdejeciem z dowodu i jest takie samo w sensie profilu
Dzieki to dobrze bo tego profilu tez nie bylam pewna

Siedze pod gabinetem dentystycznym i umieram ze strachu, mam odciagniete 600 ml mleka :p

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-01, 13:05   #4628
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Należy Wam się porządny

Czekamy na opisy
ty lepiej wez skontroluj, ktora jeszcze procz naszej trojki "zawalila" opis... bo przypuszczam, ze jest nas wiecej
Cytat:
Kochana, sama sie wzruszam jak to czytam, jestes naprawde super mamusia, lepszej Florek nie mogl sobie wymarzyc dla wielu dziewczyn tutaj z forum powinnas byc wzorem, mam nadzieje, ze Twoja walka o mleko zamieni sie w jedna wielka rzeke mleka
czy najlepsza dla Florka to nie wiem, ale chlopak wyboru nie ma
o tak, rzeeeeeka mleka... to by bylo
Jenny, zarejestrowalas? w sobote bedzie opis porodu oczka
Cytat:
podobnie bylo u nas, no i karmienie co 2h... a teraz mlody spi juz od poludnia, a jadl o 11tej, i nie wiem czy go budzic na mleko... cyce nie krzycza jeszcze, ale one rzadko kiedy krzycza...
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 13:07   #4629
humpback
Zakorzenienie

Cytat:

az mi sie przypomnial moj porod... tylko ze do tej wanny w koncu nie wlazlam, bo jakos do niej nie doszlam ale bylo tak pieknie... i wlasnie mi sie przypomnialo, ze nie napisalam jeszcze relacji! ale chyba juz ona nikogo nie interesuje
jak to, ja jesem zainteresowana

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
czarno białe zdjęcia ogólnie są atakcyjniejsze
dokładnie

Cytat:
mam pytanie do dziewczyn karmiących piersią. Czy wrócił Wam cykl?? Miałyście już miesiączkę albo owulację??
, według książeczki jaką mam o npr to w przypadku pełnego kp (min. 100 minut/dobę, maks. przerwa między karmieniami 5h i jeszcze jest warunek o minimalnej ilości karmień) to owulacja/@ najwcześniej się pojawia po 12 tygodniach od porodu
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 13:17   #4630
Elusiek
BAN stały

Cytat:
My juz po szczepieniu. Mloda zniosla je dzielnie. Panie wychwalily, ze okaz zdrowia i wesolutka. Nelcia piekna trzyma glowke i przekreca sie z boku na bok Dostalysmy promocje na szczepienia, i zamiast 540, zaplacilam 486...zawsze cos zapomnialam dodac, ze panienka Nelancia ma juz 64 cm i wazy 5,9 kg, czyli w 6 tyg przybrala 1,2 kg na samym cycu

Ja tez nie wrzucalam jeszcze opis porodu a w sb Nelcia konczy 3 miesiace musze napisac chocby dla siebie
też jakoś nie miałam więcej czasu by relację z porodu napisać, ale do dziś pamiętam prawie wszystko jakby to było wczoraj nawet jak mi studentka źle wbiła wenflon i zalana krwią byłam już przed porodem a potem 3 razy nie mogła wbić się w żyłę to druga ręka podziurawiona była ostro, ale miałam wtedy taki dobry humor że tylko się śmiałam
albo jak przyjmowali mnie na izbie, a karetka przywiozła gościówę która urodziła jednym parciem tuż przed salą przyjęć- od razu ją wzięli na pooperacyjną a mój tata który czekał w poczekalni widział ten szybki poród na własne oczy i jak go zobaczyłam to cały był zielony chyba zaraz machnę opis przynajmniej dla siebie lub kiedyś małemu przeczytam

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Cytat:
Czy któraś z Was ma /miała / planuje kupić dla maluszka taki chodzik-pchacz ? Sprawdza się ?? http://allegro.pl/smily-play-muzyczy...410041315.html

Znajomi chcą coś takiego kupić dla W. na prezent i się zastanawiam czy to dobry pomysł ??
jak pracowałam kiedyś w sklepie z zabawkami to sprzedawaliśmy dość podobny, ogólnie ludzie byli zadowoleni z zakupu, tylko jedyną wadą o jakiej mówili było to że jednak on się szybko nudzi- bo ile dziecko może chodzić z jedną zabawką

Edytowane przez Elusiek
Czas edycji: 2013-08-01 o 13:11
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 13:32   #4631
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Ma

Cytat:
Dzieki to dobrze bo tego profilu tez nie bylam pewna

Siedze pod gabinetem dentystycznym i umieram ze strachu, mam odciagniete 600 ml mleka :p

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
no to kciuki tez sie boje dentysty hee

Jenny ja mialam taki albo podobny tez ze smiki czy jakos tak bylo super mozna bylo zlozycbi wtedy taka zabawka na siedzaco

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

Ogladam tlc o porodach leci ach niektore porody o zgrozo az sie poplakalam
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-01, 14:00   #4632
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:

czy najlepsza dla Florka to nie wiem, ale chlopak wyboru nie ma
o tak, rzeeeeeka mleka... to by bylo
Jenny, zarejestrowalas? w sobote bedzie opis porodu oczka
Mniemam iz najlepsza, madra i pelna entuzjazjmu ale koniec slodzenia, marsz doic cyce
Ej ej z ta sb to tak nieoficjalnie, niesmiale walnelam hehe jak cos to zgonie na przygotowania do chrztu

Ide robic rybe!
Stary 2013-08-01, 14:03   #4633
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Mniemam iz najlepsza, madra i pelna entuzjazjmu ale koniec slodzenia, marsz doic cyce
Ej ej z ta sb to tak nieoficjalnie, niesmiale walnelam hehe jak cos to zgonie na przygotowania do chrztu

Ide robic rybe!
oj tam, czasem mi mozna poslodzic troche a Florek sie jednak postanowil obudzic i wypil dwa cyce. nie zeby tam jakos super duzo bylo, ale 80 ml gdzies upil

ryba, mniam mniam... chyba kaze mezowi kupic, bo tez mam ochote!
Stary 2013-08-01, 14:39   #4634
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
oj tam, czasem mi mozna poslodzic troche a Florek sie jednak postanowil obudzic i wypil dwa cyce. nie zeby tam jakos super duzo bylo, ale 80 ml gdzies upil

ja mam dziś flądre prosto z morza

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

a i w ogóle jestem 2 miesiące po porodzie a macierzyńskiego ani widu ani słychu, jak do 10 nie będzie to sie tam przejdę muszę zamówić księge dźwięków skoro tak Wasze dzieci sobie chwalą, a i Magiusa bratowej synek, mały wrzaskun polubił ten smoczek i teraz jego mama cieszy się w pełni macierzyństwem, teraz kolej na mojego Nikiego na testowanie smoka

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 14:49   #4635
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:

Kazdemu sie czasem troche slodzenia nalezy ja ostatnio np. Robie to sama sobie Ty zawsze karmisz Florka z butli? Bo ja np. Nigdy nie wiem ile moja zjada kiedys chcialam to sprawdzic, ale strasznie meczace bylo to latanie z laktatorem...

U mnie to juz drugi obiad wczesniej byly pierogi ruskie, a teraz rybka swiezutki dorsz wiec nie bede sie ograniczac
Stary 2013-08-01, 14:51   #4636
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie

Cytat:
nie

Cytat:
skąd wiesz ile?

coś miałam jeszcze pisać ale zapomniałam

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 15:00   #4637
ankaaa206
Wtajemniczenie

Nikson pierwszy raz zasnął na macie, i odkryłam że uwielbia jak udaję psa i szczekam wtedy się śmieje na głos, pewnie sąsiadka sobie mysli że oszalałam, bo u nas ściany mają uszy w sypialni i wszystko na nieszczęście słychać

Julka
Stary 2013-08-01, 15:05   #4638
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość

a i w ogóle jestem 2 miesiące po porodzie a macierzyńskiego ani widu ani słychu, jak do 10 nie będzie to sie tam przejdę
ja już dostałam, a dokumenty wysłałam do pracy ok. 3 tygodni temu
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 15:05   #4639
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Od kilku dni widzimy, że W. schodzi jąderko ; a na poniedziałek mamy umówionego chirurga - pójdziemy, niech sprawdzi czy wszystko jest ok
Ash mam pytanko. Czy płaciliście coś za przewóz wózka Sofci ?? Bo nie umiem znaleźć sobie info na stronie przewoźnika
Super, że jąderko ruszyło za wizytę

Za wózek nie płaciliśmy. W zasadzie we wszystkich liniach lotniczych można przwieźć wózek dla dziecka do 2 lat. My lecieliśmy wizzairem - wózek za free (w cenie opłaty za dziecko), za to nie ma dziecko bagażu w tej cenie... A z jaką linią lecicie? I w ogóle gdzie sie wybieracie

Cytat:
1. przepraszam ale chyba wiesz, ze dalabym sobie skore na calym ciele poorac, zeby tylko Florek byl zdrowy... ciaza oszczedzila mnie, za to mojego dziecka niebardzo...
wiem, kochana. Ale czy rozstępy są czy ich nie ma nie ma tu większęgo znaczenia. (przypomniało mi się, jak nasza Niuńka nam się skarżyła na rozstępy......... )

Cytat:

No dla Neli! A dla mamusi czekamy do soboty!

Cytat:
Napisane przez whatIthink Pokaż wiadomość
Witam! piszę coraz rzadziej, ale widzę że nie tylko ja ale podczytuję i jestem na bieżąco.
No witamy kolejną zgubę! Wpadaj częściej!

Sharp, a nie myślałaś jednak o chuście, skoro mała Ci tak wyje w wózku? Może byłoby Wam łatwiej pójść na spacer?

Cytat:
no to Justi pierwsza, bo ona pierwsza rodzila
a moj opis ... jak mi sie uda ujac te emocje, to bedzie taki do ryczenia. bo dla mnie nieodlaczna czescia byl tez przewoz malego do centrum kardiologicznego, moje nieprzytomne pompowanie po kilka kropelek mleka, zebranie tego w strzykawce i dostarczenie do mlodego... samochodem jechalam na pol-lezaco, bo siedziec nie moglam. a chodzilam gorzej jak pingwin, ale doczlapalam sie do mlodego. boszzz, jak sobie przypomne, jak mu dali te niecale 15 ml (uzbierane po kropelce chyba z dwudziestu sesji odciagania ), a on to wessal w ciagu 3 sekund... tak mi bylo przykro, ze nie mam wiecej... a zarazem ta radosc, ze mu smakuje i ze ladnie je... no i co? i znow rycze.......

ooj, to ty pierwsza pisz! potem Justi, a potem moze ja
Cloche... aż mi się serce ściska, bo pewnie tylko w jakimś procencie, ale jestem sobie w stanie wyobrazić to uczucie...
Ty się innymi nie zasłaniaj, tylko pisz

Cytat:
mam pytanie do dziewczyn karmiących piersią. Czy wrócił Wam cykl?? Miałyście już miesiączkę albo owulację??[COLOR="Silver"]
Nie, jeszcze nie mam okresu ale z utęsknieniem go wypatruję (tylko, żeby był taki jak przed ciążą: reguralny, bezbolesny, trwający 3 (góra 4)dni.

Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
też jakoś nie miałam więcej czasu by relację z porodu napisać, ale do dziś pamiętam prawie wszystko jakby to było wczoraj nawet jak mi studentka źle wbiła wenflon i zalana krwią byłam już przed porodem a potem 3 razy nie mogła wbić się w żyłę to druga ręka podziurawiona była ostro, ale miałam wtedy taki dobry humor że tylko się śmiałam
albo jak przyjmowali mnie na izbie, a karetka przywiozła gościówę która urodziła jednym parciem tuż przed salą przyjęć- od razu ją wzięli na pooperacyjną a mój tata który czekał w poczekalni widział ten szybki poród na własne oczy i jak go zobaczyłam to cały był zielony chyba zaraz machnę opis przynajmniej dla siebie lub kiedyś małemu przeczytam
No kolejna! No dziewczyny, nie ociągać się, pisać relację bo będą
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-01, 15:09   #4640
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam dziś flądre prosto z morza
mniaaaaaaaaam, a takie prosto z morza to juz w ogole... do tego frytki i surowka
Cytat:
Kazdemu sie czasem troche slodzenia nalezy ja ostatnio np. Robie to sama sobie Ty zawsze karmisz Florka z butli? Bo ja np. Nigdy nie wiem ile moja zjada kiedys chcialam to sprawdzic, ale strasznie meczace bylo to latanie z laktatorem...

U mnie to juz drugi obiad wczesniej byly pierogi ruskie, a teraz rybka swiezutki dorsz wiec nie bede sie ograniczac
no ja teraz bede slodzic regularnie swoim cycom, zeby produkowaly duuuzo mleczka
ja Florkowi daje z butli tylko mm albo to, co mam odciagniete z przypadku, jakies resztki. w formie dokarmiania wszystko. w szpitalu tak robilam, ze odciagalam i raz dwa szlam z tym do szpitala, to wypijal... ale srednia to przyjemnosc...
a teraz wiem ile je, bo mam wage w sumie ona do codziennego wazenia na czczo (wage + pare innych parametrow musze wysylac do kliniki, zeby mogli zaplanowac druga operacje), ale czasem Florka waze przed i po jedzeniu jeszcze dla kontroli swoich cycow i tez troche dlatego, ze niektore leki musze podawac w pewnych odstepach czasowych od jedzenia, no a jak chlop malo zje, to nie wytrzyma takiej przerwy, i wtedy z tym lekiem czekam do nastepnej fazy "pokarmieniowej", albo wmuszam mlodemu jeszcze jakies resztki...
Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
skąd wiesz ile?

coś miałam jeszcze pisać ale zapomniałam
jak wyzej

ach, to zapominalstwo... czasem mam wrazenie, ze moja glupota ciazowa mi nie minela jeszcze moze u ciebie to samo?
Stary 2013-08-01, 15:16   #4641
ankaaa206
Wtajemniczenie

widziałyście http://www.sfora.pl/To-najciezszy-no...Niemiec-a58168

Julka
Stary 2013-08-01, 15:22   #4642
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:

Mi jeszcze nie, ale ja miałam problemy z cyklem więc nie wiem czy w ogóle ma szanse wrócić w terminie

Kurka jak czytam jak te Wasze 2 mies. szkraby gadają czy śmieją się na głos to zastanawiam się co z moim? On się nawet uśmiecha tylko czasami.
Ale może ma jeszcze czas...

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 15:25   #4643
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Mi jeszcze nie, ale ja miałam problemy z cyklem więc nie wiem czy w ogóle ma szanse wrócić w terminie

Kurka jak czytam jak te Wasze 2 mies. szkraby gadają czy śmieją się na głos to zastanawiam się co z moim? On się nawet uśmiecha tylko czasami.
wszystko w swoim czasie

Julka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-01, 15:31   #4644
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Nikson pierwszy raz zasnął na macie, i odkryłam że uwielbia jak udaję psa i szczekam wtedy się śmieje na głos, pewnie sąsiadka sobie mysli że oszalałam, bo u nas ściany mają uszy w sypialni i wszystko na nieszczęście słychać
jedna udaje krowe, druga psa ... no ale czego sie nie robi dla dziecka!
Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
wiem, kochana. Ale czy rozstępy są czy ich nie ma nie ma tu większęgo znaczenia. (przypomniało mi się, jak nasza Niuńka nam się skarżyła na rozstępy......... )

Cloche... aż mi się serce ściska, bo pewnie tylko w jakimś procencie, ale jestem sobie w stanie wyobrazić to uczucie...
Ty się innymi nie zasłaniaj, tylko pisz
no wlasnie wiem, ze od tych cholernych rozstepow nie zalezy zdrowie dziecka, wiec nic by mi to nie dalo, jak bym cala poorana byla... dlatego ciesze sie, ze chociaz to... echh...
a z Niunka to tez pamietam... w ogole ciekawa jestem, czy kciuki cos daja i czy staranka ida w dobrym kierunku

i mysle, ze mozesz sobie wyobrazic to wszystko... bo jestes tez swieza mamusia i tez stracha nie raz mialas uczucie niefajne... dolozyc trzeba tylko wrazenie, jak by sie bylo nie w tym filmie, jakis koszmar czy cos. naprawde zycie jest wtedy jak we snie. takie inne, dziwne, puste. tylko sie wybudzic nie da...
Stary 2013-08-01, 15:34   #4645
sharpnowaja
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
zrobiłam zupę krem z cukinii- wyszła przepyyysznie
poproszę o przepis

kurcze wiecie że moja waga dalej stoi? po porodzie zeszło mi 7 kg, później przez tydzień karmienia piersią 3 kg i jak przestałam karmić tak waga ani drgnęła. Czyli dalej mam 10 +

diabli wzruszyłam się czytając Twoje smsy

Justi trzymam kciuki

czy wasze dzieciaki też są dzisiaj takie marudne?
Stary 2013-08-01, 15:37   #4646
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Do mnie też przyszedł @ i zdycham Już zapomniałam jak to jest
do mnie chyba też w końcu. chyba, bo jakoś mało ... wpadałoby po 4 miesiącach ...

Cytat:
Przemek przestał gadać :/ wcześniej nadawał jak katarynka, a teraz baaardzo rzadko, nie wiem co się dzieje

byliśmy na trzygodzinnym spacerze i chyba go wykończyłam bo jak prawie zawsze nie spał a potem już bardzo marudził, w domu napoiłam go jeszcze, przewinęłam i dałam na chwilę do łóżeczka żeby wziąć szybki prysznic (zajęło mi to jakieś 3 min) a on w tym czasie wpadł w histerię potem ciągle popłakiwał - woda nie, mleko nie, smoczek ewentualnie ale nadal coś nie tak ... położyłam to ryk ... w końcu zjadł, padł, chyba się zmęczył spacerem

kupiłam dziś butelkę 260 ml. musimy zacząć robić po 180 ml po jak zje 150 ml to płacze o więcej

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2013-08-01 o 15:39
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 15:48   #4647
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
A my jutro idziemy na szczepienie, 2gi raz 6w1 i rotawirus mam nadzieje, ze pojdzie gladko jak za pierwszym razem...
trzymam kciuki my idziemy na szczepienie we wtorek

salviae ale z tego co kojarzę to zdjęcie dzieciaczka nie musi być bokiem. Ale nie jestem pewna. Znajomi normalnie mieli zdjęcie z przodu.

Jenny fajny ten pchacz

Pawie widzę że już po szczepieniu a ja tu miałam kciuki trzymać
brawa dla Nelci za wagę i cm
Stary 2013-08-01, 15:49   #4648
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
do mnie chyba też w końcu. chyba, bo jakoś mało ... wpadałoby po 4 miesiącach ...

Przemek przestał gadać :/ wcześniej nadawał jak katarynka, a teraz baaardzo rzadko, nie wiem co się dzieje
Może ma skok. Czytałam, że w czasie skoku dzieci potrafią się zachowywać jakby się cofnęły w rozwoju, a jak przejdą skok to wraca wszystko ze zdwojoną siła. Nie jesteście czasem w okolicach kolejnego skoku

Ciekawe co się dzieje u Axelli, któraś coś wie?

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 15:52   #4649
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Do mnie też przyszedł @ i zdycham Już zapomniałam jak to jest
hehe ja też mam @ a najlepsze jest to że dostałam 28 lipca a dokładnie rok temu też dostałam 28 lipca i to była moja ostatnia @
TŻ stwierdził że żeby tradycji stała się zadość to w tym roku też będzie ostatnia taaaa

whatIThink witaj

Ashy oprocentowanie kont oszczędnościowych jest teraz bardzo marne;/ a chcesz rachunek oszczędnościowy czy lokatę?
Stary 2013-08-01, 15:57   #4650
Elusiek
BAN stały

Cytat:
mój Niki dostał taki chodzik teściowa na chrzciny wykupiła pół sklepu zabawek

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

mój Niki spał do 5, później zmusiłam go do spania ze mną do 7, następnie od 8.30 do 10.30 i zasnął na spacerze przed 12 i nadal śpi na dworze w wózeczku, nakarmie go, pobawię się chwilę i znowu lecimy na spacer
mi wrócił @ po 1 miesiącu od skończenia kp, czyli od wczoraj

Cytat:

każdy rozwija się w swoim tempie, bez pośpiechu

mój w ogóle na brzuchu nie chce leżeć, każda próba kończy się płaczem, łzami, krzykiem, może źle go kładę już sama nie wiem

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
hehe ja też mam @ a najlepsze jest to że dostałam 28 lipca a dokładnie rok temu też dostałam 28 lipca i to była moja ostatnia @
TŻ stwierdził że żeby tradycji stała się zadość to w tym roku też będzie ostatnia taaaa

whatIThink witaj

Ashy oprocentowanie kont oszczędnościowych jest teraz bardzo marne;/ a chcesz rachunek oszczędnościowy czy lokatę?

już można zacząć gratulować?

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

Cytat:
i to przez sn? wow to jest mistrzostwo świata
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości