Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 20! - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-04, 15:52   #4621
AgaPlast
Zadomowienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

lemurku kciuki za mame żeby jej cierpliwosci jeszcze troche starczyło a maleństwo niech jeszcze chwilke posiedzi
AgaPlast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 16:05   #4622
magdalennne
Wtajemniczenie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Magdalenne: tak, żeby było spokojnie, jak teraz? kilka dni. Niestety, kosztowało mnie to sporo cierpliwości i zaciskania zębów, bo Igor sie wkurzał niesamowicie. Często pierwsze 15-20 minut to była próba przystawienia. Jeśli po tym czasie sie nie udawało, to próbowałam na drugiej piersi. Położne pokazały mi dość brutalny sposób - małego się chwyta za główkę i mocno przystawia jak otwiera dziobek.. albo złapie albo nie. Drugą trzymałam pierś ... hm.. nie wiem jak to powiedzieć, tak na wprost jesgo buźki. Starałam sie nie pochylać i trzymać prosto, pomimo że jest odruch aby z tą piersią do niego...Na początku miałam duże opory aby tak robić. No ale teraz czasami też muszę sie do tej metody uciec... Byliśmy dwa razy. Raz jak babka zasugerowała, aby odłożyć jak najszybciej kapturki i pokazała jak przystawiać. Potem dwa dni później jeszcze na korektę błędów ewentualnych. Efekt - od razu Igorek zaczął jeść ładnie i przybierać na wadze. Obyło się bez dokarmiania mm. Dodatkowo miałam problem z wypływem więc odciągałam laktatorem i co któres karmienie podawałam ze strzykawki.. ale to też ze dwa dni może.
Generalnie polecam poradnie - bo zawsze polożna dokładnie pokaże, podpowie. Każda pierś też jest inna i każdy maluszek indywidualista.

aaa i żeby wyciągnąć sutek, możesz przed karmieniem chwilę na laktatorze powisieć.. dosłownie z minutkę, wtedy ładnie się wyciąga i będzie łatwiej go złapać.
Hmmm z tym przystawianiem w ten sposób, to nam na SR tak pokazywała właśnie. A wy wtedy całkowicie odrzuciliście kapturki tak? Może spróbuję powalczyć z nim sama, a jak się nie uda, to wybierzemy się do poradni Dziękuję ci bardzo

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Małgosia jest wspaniała. Obejrzała mała, zachwyciła się nią, a teraz mnie co chwilę strofuje żebym po cichu mówiła bo dzidziusia nie obudziła. No kochana jest
Małgosia jest naprawdę wyjątkowym dzieckiem

Cytat:
Napisane przez lemurki_malutkie Pokaż wiadomość
Witam, tu ponownie dziecię Lemurka
Mama w czwartek przeniosła się do szpitala w Trójmieście i tego samego dnia wylądowała na porodówce( oczywiście nie muszę mówić, że nikomu nic nie powiedziała)- akcja się zaczęła, skurcze itd. a tu nagle Mały się rozmyślił i siedzi w brzuszku dalej. Na ktg raz skurczy jest malutko, a raz są co chwilę, więc nie wiadomo kiedy coś się zadzieje. Na razie czekamy, ale mama mówi, że ma już dość szpitali.

Pozdrawiam razem z mamą i moim niezdecydowanym braciszkiem
Przekaż mamie, że trzymamy za nią kciuki A braciszek faktycznie niezdecydowany, ale niedługo już będzie na świecie
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 17:24   #4623
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Wychodzimy!!!!!!!!!!!!!!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Super

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
:
Norbert super - chodzi głaszcze malutką, całuje jej stópki, główkę, szzególnie jak karmię, przytula, leży sobie z nią i śpiewa jej "aaa, kotki dwa" albo czyta "Murzynka bambo". Cudnie jest i chwilo trwaj...
Teraz mam chwilowo jedno dziecko, bo Norbert nad jeziorem z babciami, więc mogę więcej czasu małej poświęcić i wierzcie mi doceniam każdy moment

A tak nawiasem, uśmialiśmy się z rana... Norbert na wakacje pojechał z teściową i jej mamą. Mają tam małżeńskie łoże i jednoosobową "amerykankę", na której postanowił spać Norbert. Obudził się jednak w środku nocy i poszedł się przytulić do babci i tam zasnął. Prababcia wstała na siku, zobaczyła pustą "amerykankę" i w środku nocy narobiła rabanu, że ktoś porwał Norbusia
Swietnie, że Norbert w taki sposób traktuje siostrzyczkę
Biedna prpabcia się wystraszyła

Cytat:
Małgosia jest wspaniała. Obejrzała mała, zachwyciła się nią, a teraz mnie co chwilę strofuje żebym po cichu mówiła bo dzidziusia nie obudziła. No kochana jest

Kolejne super podejście starszego rodzeństwa

Cytat:
Mama w czwartek przeniosła się do szpitala w Trójmieście i tego samego dnia wylądowała na porodówce( oczywiście nie muszę mówić, że nikomu nic nie powiedziała)- akcja się zaczęła, skurcze itd. a tu nagle Mały się rozmyślił i siedzi w brzuszku dalej. Na ktg raz skurczy jest malutko, a raz są co chwilę, więc nie wiadomo kiedy coś się zadzieje. Na razie czekamy, ale mama mówi, że ma już dość szpitali.

Biedna mama musi swoje przejść, nie młody jeszcze chwilę poczeka
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 17:27   #4624
tweedledee
Zakorzenienie

lemurki to trzymamy kciuki za mamę i za braciszka w gorącej wodzie kąpanego, coby się jednak zdecydował jeszcze trochę w brzuchu posiedzieć

Kurcze dziewczyny, widzę, że leniwa niedziela nabiera nowe znaczenia
Stary 2013-08-04, 17:33   #4625
Neni1984
Zakorzenienie

Heej

My dopiero pożegnaliśmy gości, a Kubuś pępuszek

Akurat dziś skończył 2 tygodnie

Idę nadrabiać.

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2013-08-04 o 17:35
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 17:35   #4626
magolina
Wtajemniczenie

Info od Dzoan:
,,Hej, Mały zasnął to mogę coś naskrobać, jak każda mama powiem, że jest słodki dużo siedzi na cycach, niestety coraz bardziej bolą mnie sutki..już mam rany zaczęłam smarować maltanem. Oluś przebadany, odruchy prawidłowe. Waga z 3550 g spadła do 3420. Zdeformowana główka pomału sie kształtuje W nocy oddałam go na 4 godziny do pielęgniarek, pozwoliłam dokarmić butelką, nie dałby mi pospać, a ja po prostu zasypiałam z Małym przy piersi. Mamy szansę wyjśc już jutro. Tylko jak to lekarz powiedział muszę na noworodkach utargować 50 minut, bo urodził się 12.50, gdyby zdążył do 12tej wyszlibyśmy w drugiej dobie. Dziewczyny w pokoju fajne, mamuśki po raz drugi, więc mi troszkę pomagają. Ale mimo wszystko chciałabym już do domu. Tęskno mi. Pozdrawiam Was wszystkie"

Cytat:
Wychodzimy!!!!!!!!!!!!!!
Cytat:
super brawa dla Małgosi

Cytat:

Trzymam kciuki, oby braciszek nie stresował tak mamy i poczekał sobie jeszcze troszke w brzuszku

Roxi faza z Norbertem dobra
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 17:51   #4627
sammi24
Zadomowienie

Heeej

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
UWAGA UWAGA

o godzinie 12.50 przyszedł na świat Mały OLEK waga 3550 g, 52 cm i 10 pkt.

DZOAN GRATULACJE!!! WITA J OLUŚ

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Mazowiecka M pozdrawia!
SAMMI dzs Twoj dzien

Pozdrawiam wszystkie kluby i Dwupaki
Dzis Antos konczy MIESIAC. Bedzie tort ...a co!

ANTOSIU klask i: i dla dzielnej MAMY TEŻ no to feta się szykuje dzisiaj torcik cytrynowy, no ładnie tak myślałam, że matka Antosia cały czas daje czadu po tym szpitalu

No dzisiaj żeby już pięknie zakończyć ten uroczysty dzień wypadałoby wypchnąć tego mojego klocka ale chyba nie ma ochoty

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Heeej
My dziś troszkę pospaliśmyAle i tak jestem zmęczona
Rano byłam z TŻ na zakupach w Tesco Całe 1,5 godziny
No ale mama już pojechała, więc nie wiem, kiedy kolejna taka okazja

TŻ dziś rozpoczął ojcowski i do pracy wraca dopiero 19 sierpnia Pewnie w tym czasie będziemy mieli sporo odwiedzin- a jutro już pierwsze-brat TŻ z dziewczyną + teściówka
za zakupy no i super, że Tż tak długo będzie z Wami na urlopie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
dzień dobry nadajemy z domu
mały właśnie cyca ssie. postaram się później wrzucić zdjęcie ssaczka, śliczny jest ja zmęczona ale szczęśliwa
dziękuję wszystkim za kciuki i gratulacje, nie nadrobię niestety co napisałyście
Gratulacje dla wszystkich nowych mam i ich maluszków

super, że już w domku

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Dzoan gratulacje!!

my już na sali polozniczej. Dostałam 1osobową i mąż może zostać na noc
mamy już Fi u siebie. Nie potrafię go przystawic, co bardzo mnie stresuje, bo wszystko mnie boli :-( oby jutro było lepiej... Ale mały jest słodki. Byli moi rodzice, też zachwyceni
Kciuki, zeby Fi ładnie ssał

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Mam sms od idzi:

"Kochane moje, jestem taka szczęśliwa, że nie mogę tego wyrazić słowami. Wczoraj był kryzys, bo mały nagle spadł na wadze, ale wypiłam 50ml karmi i ruszyło z cycusiów. Wcześniej siara była, ale jemu nie wystarczało chyba. Jest już wzrost, jeśli jutro się powtórzy, to jutro do domku idziemy. Mały nie ma żółtaczki i wyniki wskazują, że już nie powinien jej mieć. Jest typowym donoszonym noworodkiem"
Mam nadzieję, że wyjdziecie bez problemów

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość

A my stawiamy soczki bo Laurka ma dzis miesiąc. O 20.45 ale soczki na już !
GRATULACJE DLA LAURKI I MAMY!

Cytat:
Wychodzimy!!!!!!!!!!!!!!

Perse strasznie Ci kibicuję to co napisała Skylie doskonale odzwierciedla to co i ja myślę (mimo, że jestem dwupakiem i nie mam żadnego doświadczenia jeszcze)- kp nie za wszelką cenę, podanie mm raz na jakiś czas, żeby siebie i dziecka nie wykończyć - jak najbardziej

Magdalenne zaparcia u mnei zależały od rodzaju żelaza jakie przyjmowałam, zapychał mnie Hemofer np, a przy braniu Tardyferonu nie miałam żadnych problemów z 2 może spróbujesz z innym preparatem?

Lemurki super, że maluszek jeszcze siedzi w brzuszku

Jakierka za 39 tc

Roxi wreszcie dajesz znak życia

Stokrotka sliczny maluch

Wybaczcie, że nie wszystkim odpowiadam ale za chwilę mamy gości od wczoraj z Tż latamy po mieszkaniu, montujemy ostatnie rzeczy, półki, wieszaki, obrazki, sprzatamy. Tak sterylnie to u nas nie było chyba nigdy a dzisiaj zaliczyliśmy jeszcze zakupy w CH i Ikeę

Niestety mimo TP mały nie prosi się na świat i prawdopodobnie jutro idę do szpitala mam nadzieję, że jeżeli tam zostanę to pójdzie u nas tak szybko jak u Dzoan

Odezwę się później jak znajomi odjadą
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-04, 17:53   #4628
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Heej

Idę nadrabiać.
dla Kubusia za pępuszek, nie chciał być gorszy
I za dojrzały wiek
Cytat:
Info od Dzoan:
,,Hej, Mały zasnął to mogę coś naskrobać, jak każda mama powiem, że jest słodki dużo siedzi na cycach, niestety coraz bardziej bolą mnie sutki..już mam rany zaczęłam smarować maltanem. Oluś przebadany, odruchy prawidłowe. Waga z 3550 g spadła do 3420. Zdeformowana główka pomału sie kształtuje W nocy oddałam go na 4 godziny do pielęgniarek, pozwoliłam dokarmić butelką, nie dałby mi pospać, a ja po prostu zasypiałam z Małym przy piersi. Mamy szansę wyjśc już jutro. Tylko jak to lekarz powiedział muszę na noworodkach utargować 50 minut, bo urodził się 12.50, gdyby zdążył do 12tej wyszlibyśmy w drugiej dobie. Dziewczyny w pokoju fajne, mamuśki po raz drugi, więc mi troszkę pomagają. Ale mimo wszystko chciałabym już do domu. Tęskno mi. Pozdrawiam Was wszystkie"
kciuki, żebyście wyszli już jutro dzoan, po co się kisić w szpitalu, skoro z Okiem wsio ok

---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Niestety mimo TP mały nie prosi się na świat i prawdopodobnie jutro idę do szpitala mam nadzieję, że jeżeli tam zostanę to pójdzie u nas tak szybko jak u Dzoan
Sammi, to ty dzień po terminie będziesz miała już malucha wyganianego czy jak?
Stary 2013-08-04, 17:55   #4629
Guuusiaa
Zadomowienie

Cytat:
UWAGA UWAGA

o godzinie 12.50 przyszedł na świat Mały OLEK waga 3550 g, 52 cm i 10 pkt.

Info dostałam przed chwilką od męża Dzoan.

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość

A my stawiamy soczki bo Laurka ma dzis miesiąc. O 20.45 ale soczki na już !
Świętujemy
i Kwiatuszek dla Laurki

A u nas dalej nic
Tyle się nałaziłam i mały piernik dalej siedzi
mam tylko parcie na tyłek i jakby chciało mi sie na dwójkę ale mi sie nie chce

08.08.2013 r. Nasze Życie Nabrało Sensu Synuś

Rośnij kruszynko rośnij

Guuusiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 18:08   #4630
Neni1984
Zakorzenienie

Z nadrabiania:

Jakierka sama wykonałaś te karty? Rewelacja

Stokrotka słodkiego masz synka

Malaczarnakejt super, że już jesteście w komplecie Dawaj jeszcze jakieś foto Małego

Tweed brawa za torbę A co do wody - ja bez dziubka nie umiem pić na leżąco, a piłam tak na porodówce. Zawsze możesz kupić jakiś napój z dziubkiem i będziesz go sobie nakręcała normalnie na wodę

Perse a próbowałaś rozebrać Małego do pampersa? Może mu za gorąco?

Samantha gratuluję dziabnięcia Nie dręcz się, każdy poród jest inny-jeden lekki inne ciężkie, ale zauważ, że żadna z naszych dziewczyn rozpakowanych nie ma jakiejś traumy czy depresji. O bólu się zapomina, a na rozmyślanie o trudach porodu zwyczajnie nie ma czasu Na depresję też wątpię, że znajdziesz czas

Skylie gratuluję pępka To teraz można pić pępkowe na legalu A jak wygląda u Was teraz pępek? Jest wygojony całkiem?

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2013-08-04 o 18:09
Stary 2013-08-04, 18:12   #4631
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.

Dziewczyny, zalamka. Mąż kupił mi kapturki, przystawilam małego, z prawej piersi w miarę, chociaż się denerwował, bo pusto, natomiast z lewej siknela mi krew :-( ja już nie wiem co to będzie:-(

wstawiam foto z przytulania

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1375636330501.jpg (70,4 KB, 70 załadowań)

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-04, 18:25   #4632
surka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

Cytat:
Heej

Idę nadrabiać.
Za wiek i brak pępuszka

Cytat:
Dziewczyny, zalamka. Mąż kupił mi kapturki, przystawilam małego, z prawej piersi w miarę, chociaż się denerwował, bo pusto, natomiast z lewej siknela mi krew :-( ja już nie wiem co to będzie:-(

Ale slodki maluszek Ale jak to krew? Tak masz poroanioną brodawkę?
Stary 2013-08-04, 18:26   #4633
Neni1984
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

Malaczarnakejt ależ słodziak z niego A skąd ta krew? Masz poranioną brodawkę czy tak znikąd siknęła? Zapytaj położnej w szpitalu, na pewno pomogą

Madi - za pępek Strasznie szybko odpadł

Czarownica brawa dla Antosia za miesiąc Masz już niemowlaczka
Stary 2013-08-04, 18:28   #4634
mela1234
Zakorzenienie

Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.

Sammi ja też dzień po TP urodziłam więc masz spore szanse

mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 18:35   #4635
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Przeciwbolowe to co możemy brać jezeli KP?.
ja na ból po cięciu w szpitalu dostawałam dożylnie lub domięśniowo ketonal lub pyralginę, ew. diclofenac w czopkach, do domu wyisali mi też diclofenac

Cytat:
Jesteśmy już u teściowej. Jakoś muszę wytrzymać choć wiem że będzie ciężko. Płakać mi się chce mimo że nikt mi się nie narzuca, siedzę sobie karmiąc w pokoju na piętrze i mam spokój. Ale... ale nie jestem u siebie...
Mela, ja nie doczytałam - czemu u teściowej jesteś?

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Niezła akcja z tym porwaniem Dobrze, że jednak jest cały i zdrowy

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Roxi: suuper, że Norbert tak fajnie zaregował. a przygoda z porwaniem boska!))
no ja też się cieszę, mam nadzieję, że unikniemy większych akcji

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Roxi witaj Brakowało tu Ciebie i Twojego poczucia humoru, który uwielbiam

Świetnie że Norbert tak dobrze odnajduje się w roli starszego brata Serce Ci pewnie rośnie jak na to patrzysz i masz duży kłopot z głowy

Akcja z porwaniem niezła Dobrze że nie zaaresztowali drugiej babci za porwanie
Ależ mi się miło zrobiło Dziękuję
Co do poczucia humoru - scenka z bloku operacyjnego. Leżę na stole, znieczulona, panowie mnie kroją rozmawiając przy tym o dupie Maryni, potem o jakimś spotkaniu, nagle jeden mówi: "Tomek, prawie jakbyśmy dziecko królewskie odbierali", a drugi na to: "nooooo, może by z tej okazji jakąś muzykę puścić, włączcie radio". Na to pacjentka: "za ścianą mamy klasztor, pewnie tylko Radio Maryja tu gra - nie stresujcie mnie już bardziej". Sala w śmiech, dr Tomek mówi: "to fakt, tu najczęściej TYLKO Maryja odbiera".

Jest to powód do radości, nie powiem...

Co do porwania - ogólnie dobrze, że się nie rozdarła na cały Dom Wczasowy, bo byłby niezły kabaret...

Cytat:

Cytat:

pozdrowienia dla mamusi
A mówią, że kobiety nie wiedzą czego chcą...

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Swietnie, że Norbert w taki sposób traktuje siostrzyczkę
Biedna prpabcia się wystraszyła

Ona już taka panikara jest... niestety

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 18:43   #4636
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniow

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Za wiek i brak pępuszka

Ale slodki maluszek Ale jak to krew? Tak masz poroanioną brodawkę?
Poraniona... Jutro będzie polozna laktacyjna, to z nią pogadam... Tutaj to każdy z problemem jest splawiany z tego co widzę...

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 18:49   #4637
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Cytat:

Cytat:
Poraniona... Jutro będzie polozna laktacyjna, to z nią pogadam... Tutaj to każdy z problemem jest splawiany z tego co widzę...

Kejt miałam w szpitalu dokładnie to samo, brodawki leczylam przez 4 dni smarujac maścią purelan firmy medela, a mleko odciagalam laktatorem i podawała małemu butelka.
Polozna nic innego nie wymysli, musisz brodawek zaleczyc.
Powodzenia.

Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Czas edycji: 2013-08-04 o 18:51
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 18:58   #4638
Neni1984
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sie

Malaczarnakejt - w szpitalu u mnie mówili, że jak będzie krew to zacisnąć zęby i ... karmić dalej. Smaruj własnym mlekiem-ponoć lepsze od każdej maści.

Idzia brawa za pokonanie kryzysu

Rocky masz już "dorosłą" pannę w domu

Magdalenne to czyść pępek jednego dnia sposobem położnej a drugiego tak jak pediatra Ja psikałam a potem czyściłam patyczkiem.

Stokrotka nic więcej na te piersi chyba nie pomoże już. No laktator tylko i czas.

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2013-08-04 o 18:59
Stary 2013-08-04, 19:04   #4639
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42104635]Kejt miałam w szpitalu dokładnie to samo, brodawki leczylam przez 4 dni smarujac maścią purelan firmy medela, a mleko odciagalam laktatorem i podawała małemu butelka.
Polozna nic innego nie wymysli, musisz brodawek zaleczyc.
Powodzenia. [/QUOTE]

Kasiu doradzam to samo co Teso. U mnie było identycznie, tyle, że moje brodawki skończyły w takim stanie, że i laktator musiał dobę czekać, bo ściągał mi krew, mała więc dostała 1 dzień MM, potem ściągałam i podawałam butlą, 4 dnia już pierś. Teraz dalej boli, bo jeszcze mam jedno pęknięcie na sutku, ale wybrnęłam tak, że z tej piersi karmię nie klasycznie, a spod pachy i dzięki temu mała łapie sutek z innej, nie poranionaj strony.

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Cytat:
Malaczarnakejt - w szpitalu u mnie mówili, że jak będzie krew to zacisnąć zęby i ... karmić dalej.
o ja pierniczę, co za podejście W sumie... może i dobrze wykarmić dziecko własną krwią wampiry to fajne maluszki...

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-04, 19:18   #4640
surka
Zakorzenienie

Surki w klubie

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

Lila uwielbia tak spać i jak fajnie jej się wtedy pryka
Stary 2013-08-04, 19:43   #4641
Neni1984
Zakorzenienie

Ależ tu dziś ruch
Nakarmiłam Młodego a tu dwa posty do nadrobienia

Idę się kąpać i spać, bo padam z nóg
Stary 2013-08-04, 19:43   #4642
mela1234
Zakorzenienie

Roxi u teściowej jesteśmy żebym mogła dojść do siebie i zająć die tylko Ala, a ona ugotuje i Malgosi czas jakoś zajmie. Poza tym jest tu najstarsza jej wnuczka 13 letnia i Małgosia się zajmuje.
Moja kochana Malgos już kilka razy dziś powiedziała, że dziękuję mi, że urodziłam jej siostrę. Rozplywam się z miłości do niej.

mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 19:46   #4643
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Moja kochana Malgos już kilka razy dziś powiedziała, że dziękuję mi, że urodziłam jej siostrę. Rozplywam się z miłości do niej.

Łał! Ale dorosła ta Twoja Małgosia

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-04, 19:52   #4644
sarna405
Zadomowienie

hejka
Cały dzień mnie nie było jednak nie byłam nad jeziorem cały dzień spedziłam u siostr na podwórku grilujac
Lemurku żeby dzidziuś tak nie wariował niech jeszcze siedzi
Małaczarna kejt oby z karmieniem było dobrze
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 19:59   #4645
czarownica1
Zakorzenienie

SAMMI Antos czekal na prezencik - kumpla do piaskownicy j co ? Oczywiscie zartuje. Gratuluje sterylnosci w mieszkaniu. Tak na marginesie my nadal wielu rzeczy remontowych nie ogarnelismy...ale teraz to mi sie juz nie chce o tym myslec. Pomysle pozniej...jak mawiala Scarlet z Przeminelo z wiatrem.

MAGOLINKA serce mi stanelo jak przeczytalam njusa na czerwono...dopiero po chwili zajarzylam ze to Dzoan a nie Ty juz myslalam ze Ty tez juz po tak z zaskoku

My po imprezie spoznoonej imieninowej i Antosiowej miesiecznicy. Glowa mnie boli od rana wiec nie bylo mi to wszystko na reke ale dalam rade. Tz sie wstawil i dodatkowo przed chwila mialam atrakcje w postaci dyskusji na rozne temayy. Mile to nie bylo. No ale coz...jutro bedzie mial kare w postaci kaca...tralalalalaaaa.
Z tego bolu zrobilam zdjecie tortu na pamiatke jak juz polowe pokroilam
No i nie poszlismy na spacer z malym bo... byla ta nieszczesna dyskusja

czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 20:02   #4646
fiazo
Zakorzenienie

Od dzis zaczynam pić herbatkę na laktacje moze uda mi sie rozkręcić bardziej.szkoda tylko ze taka droga jest

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 20:06   #4647
czarownica1
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Od dzis zaczynam pić herbatkę na laktacje moze uda mi sie rozkręcić bardziej.szkoda tylko ze taka droga jest
Medela drogawa ale skuteczna. Jest jeszcz bodajze Herbapolu tansza a sklad podobny jesli chodzi o ziolka tylko nie ma jak medela dodatkowo wyciagu z owocow. Czy skuteczna nie wiem. Pierwsza moge polecic. Pije Bocianka i po nim mlelo cieknie z cyckow

czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-04, 20:07   #4648
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42086855]Jestem, jestem... Odciąganie dramat, ledwo 160 ml, a chcę chociaż na 2 karmienia, więc czekam na te 40 jeszcze żeby się naprodukowało...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

ile teraz tWOJ MALY WYPIJA NA RAZ? bo moj od tygodnia 110ml i wiecej nie dam rady sciagnac, powinnam zwiekszyc mu dawke? on wypilby nawet z 200 ml abo nie ma hamulca

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 20:22   #4649
jakierka
Zadomowienie

Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 20!

Witam sie wieczorkiem

Mela, super, ze juz w domku Pieknie sie czyta jak Malgosia reaguje na siostre

Lemurki, aby stnek jeszcze poczekal z wyjsciem

Kejt, nie wiem co Ci doradzic. Mam nadzieje polozne Ci pomoga i z laktacja bedzie coraz lepiej, zycze Ci tego z calego serca

Roxy, Norbert pieknie reaguje na siostrzyczke A akcja z jego porwaniem przekomiczna

Neni, za pepuszek
Kartki tak, zrobilam sama

My dzis dokupilismy kilka brakujacych rzeczy do mieszkania. Spotkalismy sie tez ze znajomymi, bylismy z nimi w kawiarni a potem zaprosilismy do siebie. Jak milo bylo spedzic troche czasu z kims innym Zaczyna mi brakowac towarzystwa! Wieczor spedzilismy przy fast-foodach i pepsi , ale tak dawno nie jadlam takich smieci, ze tym razem bylo mi z tym dobrze

Stary 2013-08-04, 20:23   #4650
fiazo
Zakorzenienie

Ja kupiłam hipp bo wpadłam dzis do cerfura i jedyne co było.w tym czasie tatus z glodnym synkiem czekali na zewnatrz

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości