|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 |
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Dzoan gratulacje!!
my już na sali polozniczej. Dostałam 1osobową i mąż może zostać na noc ![]() mamy już Fi u siebie. Nie potrafię go przystawic, co bardzo mnie stresuje, bo wszystko mnie boli :-( oby jutro było lepiej... Ale mały jest słodki. Byli moi rodzice, też zachwyceni ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4502 | |||||||
Rozeznanie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cześć kobietki,
Cytat:
Nad jezioro możesz spokojnie jechać, ja byłam nie raz. W wodzie można fajnie się schłodzić ![]() ![]() Cytat:
![]() Śliczny ten Twój ważniak ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- Cytat:
![]() Położna nie pomoże przystawić małego? |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4503 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4504 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
![]() Cytat:
słodziak ![]() Cytat:
a mój Miś zasnął w chuście, więc przerzucanie go do łóżeczka było dość karkołomną czynnością. I jak od 15tej znowu zasypiał na 20-30min i co godzinę cyc.. i to ciągnął jakby głodny był. Tak o 19tej padł. Przed kąpielą. No cóż mam nadzieję, że noc prześpi.
![]() |
#4505 |
Zakorzenienie
|
Hejoo
dzoan gratulacje wielkie!!!!!!!!!! ![]() Dziewczynki, radze sobie jak musze. Marysia zadowolona z pobytu u babci bo tam jest piesek, wiec zajecie ma. Zreszta co to za pobyt, jak tam tylko spi, po sniadaniu juz jest u mnie z babcia i siedzi do wieczora. Mama mieszka w bloku, ja w domku, wiec tu Marysia moze sobie biegac do woli po podworku. Ogolem jest oki. Przydadza jej sie wakacje. Co do Aleksa, opisane przeze mnie wpadki byly trzy, owszem zdarza jej sie spiewac mu, glaskac i UWIELBIA dawac mu buzi. Co do wspomnianej przez Oliath agresji, mala od dluzszego czasu przestala bic inne dzieci - jak sie tylko cieplej zrobilo czesto wpadaja do nas znajomi z dzieciakami w podobnym wieku co Marysia i bawia sie bardzo ladnie. Bardzo rzadko zdarzalo sie, ze "cos" sie wydarzylo. Wiec uznalismy, ze jednak jakis krok na przod jest. Nie ma co jej sie dziwic, ze dziecko jest w pewien sposob zazdrosne i zle, bo jesli przychodzi do mnie i mowi "piciu chce" a ja po raz ktorys odpowiadam zaraz, to mnie tez by chyba trafilo na jej miejscu. Nie mowie, pare razy klapa dostala po tylku, bardziej jako nauczke. Pytalas Oli co zrobilam po takiej akcji, stanowczo wytlumaczylam (nie krzyczalam tylko zdecydowanym glosem), ze on jest malutki, ze go boli i ze nie wolno i ze ma go przeprosic (ona wtedy daje buzi). Nie reagowalam agresja.
#4506 | |
Wtajemniczenie
|
A ja sie chwilke zdrzemnelam, bo mnie okropnie żołądek rozbolal
![]() Wstalam oczywiście cała mokra. Idę robić kolacje bo TZ głodny. Pól dnia moj pracus robi porządki w naszej biblioteczce łącznie ze scieraniem kurzu ![]() Ps. Burza idzie ![]() Cytat:
![]() Spokojnej nocy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4507 |
Zakorzenienie
|
Dzoan gratulacje!!!
Ciezki dzien prawie za mna.zaraz zrobie ciasto z manny bo jutro w odwiedki przychodza.a potem szybko spać |
![]() ![]() |
![]() |
#4508 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Czy jesteśmy wyrodnymi rodzicami? Na pierwszy spacer z małym poszliśmy w dniu powrotu ze szpitala - trwał całe 5 minut, ale był. I codziennie trochę dłuższe. Nawet sklepy osiedlowe odwiedziliśmy. A dzisiaj zabraliśmy go do hipermarketu. Nie łaziliśmy tam kilku godzin, tylko wzięliśmy, co mieliśmy wziąć i powrót...
![]() |
#4509 | ||||||||
Zakorzenienie
|
dzoan kochana!
![]() ![]() Roxi, w końcu jesteś! ![]() Super, że się powoli odnajdujesz w nowej sytuacji ![]() ![]() Napiszę tutaj, że Weroniczka jest prześliczna i słodko wygląda z Norbercikiem ![]() ![]() A powiedz mi czemu nie miałaś normalnych szwów? Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Piękne te obrazki zrobiłaś jakierko, nie mam pojęcia co ty od nich chcesz ![]() Ja za radą karolajn poproszę tżta o wydrukowanie takich obrazeczków - niestety moje błogie lenistwo nie pozwala mi robienie tego typu zręcznościówek ![]() Słodki ![]() Cytat:
My w naszym przestronnym lokum ( ![]() Cytat:
![]() ![]() Także tego.... torba spakowana ![]() ![]()
![]() |
#4510 |
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Ja mam na jutro pozwolenie na wyjście, jutro rano decyzja czy Ala też może i uciekamy stad!
Malgos była dziś na wycieczce w Ciechocinku i wróciła bardzo zadowolona, aczkolwiek chwilę że mną gadała i zaczęła płakać więc widać że już bardzo steskniona. Ja tez! Idę spać co by jutro szybciej nastalo. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4511 |
Konto usunięte
|
Karolajn dopiero teraz odczytalam Twój post - masz rację, wykoncze sie tym ciągłym odciaganiem
![]() A teraz mieliśmy straszne popołudnie, Mały ciągle płacze, spi chwilke i ryk. Dałam jedzonko o 20 o zasnął na rękach i śpi na mnie... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4512 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Noo.. Ale ten wątek trwa już wyjątkowo długo, ze 2 tygodnie już. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4513 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam dola strasznego. Nie moge Was czytac. Zlosc mnie bierze i zazdroszcze Wam, ze urodzilyscie. Jednoczesnie strach mnie ogarnia i panika jak czytam o tetniakach czy znieksztalconych glowkach. Tz mi zabrnil czytac opisy porodow wiec madrobie po moim porodzie. Kufa jak sie boje. Ja mam slaba psychike. Kiedys przeszlam zalamanie. Mam nadzieje, ze mi nic nie bedzie z glowa i dam rade sie zajac malym bo bym sobie tego nie wybaczyla chyba. Tz mnie wczoraj dziabnal i w nadzei ze cos sie ruszy, a mi nic ani nie bolalo, a wrecz przeciwnie bylo cudownie i usnelam jak dziecko. No coz... Szczerze gdyby maly nie byl taki duzy to ja bym na te indukcje nie szla, ale nie moge wychodowac go wiekszego bo nie wypchne wtedy. Dziekuje Wam za kciuki ![]() Pozdrawiam Was wszystkie i sciskam goraco ![]()
![]() |
#4514 |
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42095160]Karolajn dopiero teraz odczytalam Twój post - masz rację, wykoncze sie tym ciągłym odciaganiem
![]() A teraz mieliśmy straszne popołudnie, Mały ciągle płacze, spi chwilke i ryk. Dałam jedzonko o 20 o zasnął na rękach i śpi na mnie... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] U nas dzisiaj podobny dzień ![]() Chyba się wątkowe dzieciaki umówiły że dadzą matkom popalić ![]() Jakierka- bardzo fajne obrazki zrobiłaś ![]() Dzisiaj Ola kończy 2 tygodnie i z tej okazji odpadł nam pępek ![]()
OLCIA ![]() WOJTUŚ ![]() Edytowane przez skylie Czas edycji: 2013-08-03 o 20:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#4515 | ||
Wtajemniczenie
|
A w ogóle to zapomniałam ze dzisiaj skończyłam 38tc, czyli zaczynamy 39
![]() Gdzie te czasy gdy juz po północy skakalam z radości bo nowy tc ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Twee brawa za torbę ![]() Ja mam tez na kółkach, średnich wymiarów ale mam w niej jeszcze trochę miejsca ale juz nie mam co tam pakować ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4516 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak wczesnie?? jak tak szybko bedzie sie rozwijać toza rok juz do szkoł go wyslesz ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- mam pytanie czy wasze dzieci śpia na brzuszku?? nie wiem czy kłasc tak jak mała śpi, czy tylko jak jest obudzona? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4517 |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniow
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42095160]Karolajn dopiero teraz odczytalam Twój post - masz rację, wykoncze sie tym ciągłym odciaganiem
![]() A teraz mieliśmy straszne popołudnie, Mały ciągle płacze, spi chwilke i ryk. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Witam w klubie :/ U mnie to samo z karmieniem. Tylko tak naprawdę ta łatwizna wcale nie jest ułatwieniem. Bo takie karmienie wykańcza. Ja już teraz wiem że nie dam tak rady przez pół roku. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4518 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4519 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4520 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4521 |
Zakorzenienie
|
a jak wyglada??
|
![]() ![]() |
![]() |
#4522 |
Konto usunięte
|
Dobry wieczór we Wrocławiu
![]() Przez te upały siedzimy całe dni w domu i nosa nie wytykamy.. Mały też źle znosi tą pogodę a ze w domu mamy 26 stopni to jest naprawdę przyjemnie.. Więc nici ze spacerków, wyjazdów i wycieczek ![]() ![]() Starszak dziś wyjechał z dziadkami na wakacje nad jezioro ![]() ![]() I juz za nim tęsknimy ![]() Buziaki dla Ciebie Dzoan ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4523 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4524 |
Zakorzenienie
|
Mój syn dalej nie spi w dzień tylko raz pospał dluzej-2h i to jak bylismy na ślubie.chyba wroce do dokarmiania mm bo sie wykoncze
|
![]() ![]() |
![]() |
#4525 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() My już po zakupach, nie udało mi się kupić żadnej kiecki ![]() Oddawaliśmy z tż czajnik elektryczny do reklamacji, bo nam przeciekał. Ekspedientka ze sklepu zabrała go na chwilę i mówi, że jej nie przecieka. No jasne przejechałam 30 km bo nie mam co robić i nie umiem z tż odróżnić czy przecieka czy nie. I jeszcze jej dobra rada, żeby nic z tym nie robić bo i tak serwis mi go zwróci ![]() ![]() Oddawałam też kozaki do reklamacji, pękła mi podeszwa, nie zrobiłam tego od razu po zimie, bo po propostu będąc w ciąży, jakoś o tym nie myślałam, mam nadzieję, że uznają mi reklamację, bo szczerze mówiąc to były naprawdę drogie i dobre kozaki i za ewentualną reklamację chciałabym te kupić coś porządnego ![]() Jedynie dla Lili kupiłam 2 pary getrów i koszulkę ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4526 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bedzie dobrze! Mojej szwagierki córa gryzła w przedszkolu dzieci, ale po czasie jej to przeszło, tłumaczenia wystarczyły. Trzymam kciuki masz teraz ciężko! Ale dasz radę! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4527 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() I ja dołączam dzisiaj do mamuś dzieci zwracających. Niedawno po karmineiu Lilka zarzygała siebie mnie i łóżko ![]() ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Perse tak z ciekawości używacie dalej pampków 1 ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4528 |
Zakorzenienie
|
Witamy w klubie odpadających kikutków
![]() My dziś prawie równy tydzien od porodu i odpadł ![]() Dziś mały mnie wykończył.. Brzuszek go bolał marudny był, po całym dniu walki zrobił kupsztala po którym usnął prawie na 3h... ![]() Teraz juz po kąpieli śpi pięknie. Kurcze musimy go kąpać w krochmalu bo ma taką egzemę noworodkową(jak to w szpitalu nazywają), pryszczyki i czerwone dookoła, pojawiają się i znikają....kurcze MACIE NA TO JAKIŚ SPOSÓB? W klubiku niespodzianka ![]() Edytowane przez madi82 Czas edycji: 2013-08-03 o 21:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#4529 |
Wtajemniczenie
|
Zrobię jutro zdjęcie to wstawię. Pewnie wszystko jest dobrze, bo Mała nawet sie nie skrzywiła jak jej wymywałam spirytusem resztę strupka.
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42095805]Dobry wieczór we Wrocławiu ![]() Przez te upały siedzimy całe dni w domu i nosa nie wytykamy.. Mały też źle znosi tą pogodę a ze w domu mamy 26 stopni to jest naprawdę przyjemnie.. Więc nici ze spacerków, wyjazdów i wycieczek ![]() ![]() Starszak dziś wyjechał z dziadkami na wakacje nad jezioro ![]() ![]() I juz za nim tęsknimy ![]() Buziaki dla Ciebie Dzoan ![]() My to samo. Jedynie werandujemy się rano i wieczorem na ogródku ![]() Fajnie macie z wyjazdem ![]() ![]()
#4530 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
![]() A teraz mieliśmy straszne popołudnie, Mały ciągle płacze, spi chwilke i ryk. Dałam jedzonko o 20 o zasnął na rękach i śpi na mnie... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Perse to za dużo jak na jedna osobę ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:37.